Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2017-18

Recommended Posts

4) αΣτον καπιταλισμό ισχύει ο κανόνας όποιος τα φέρνει τα παίρνει. Και οι σύλλογοι (ΕΟΣ) φέρνουν πολλά λεφτά στο ΧΚΠ.

Επείδη είναι κατί εντελώς μετρήσιμο υπάρχουν στοιχεία για αυτό απο τον ισολογισμό;

β)Όχι σαν κάποιους φραγκοφονιάδες που κουβαλάνε καφέ από το σπίτι.

Άκομψο και προσβλητικό δεν υπάρχει κανονας να αγοραζεις καφέ.

Από την στιγμή που ειναι δημόσιο το αν κόβει εισητήρια δεν ειναι το μοναδικό κριτήριο για το αν θα γίνουν αγώνες .Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι μπορεί να γίνονται εκπτώσεις στην ασφάλεια .

• Like 2

Στον καπιταλισμο ισχυει και το Ολα στους ιδιωτες αλλα δυστυχως δεν το βλεπω...

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

7) σε καπια χκ στο εξοτερικο όντος πρέπει να πλιρονεις για πίστα ( bansko πίστα 8) αλλά όχι οι ομάδες της ομοσπονδίας !

Εδώ ο Παρνασσος είναι το προπονητήριο ,όποτε δεν πρέπει να πλιρονεις ,αν έρθει βουλγαρική ομάδα για παράδειγμα ,ναι θα της ζητήσουν λεφτά !!

Σε αλλά χκ δεν θέλουν λεφτά για προπονιση (καπαονικ) (hindertux) για το δεύτερο δεν είμαι 100% σηγουρος αν δε έχεις τα ανάλογα κονε !!!

• Like 1

(hindertux) για το δεύτερο δεν είμαι 100% σηγουρος

Δωρεάν μέσα στις γιορτές,

Αν δεν ήταν οι αγώνες και οι ακαδημίες Αχαρνών και Βόλου Δευτέρα-Τρίτη το κέντρο θα ήταν άδειο.

• Like 2

Καλό Πασχα.

Ο σεβασμος για τον συνανθρωπο για μενα δεν χρειαζεται και τοση θεωρία (για να δικαιολογει τη απουσια του).

Οι πόρτες προπονησης ειναι δυσαναλογα πολλες ακομα και για το τεραστιο οικονομικα μεγεθος που ειναι η ελληνικη αθλητικη χιονοδρομια.

Κραταμε τις αληθειες.

1 ευρω οι αθλητες.

Παντου στον πολιτισμενο κοσμο πληρωνεις την πιστα για προπονηση.

Και το βασικο

Αν μπορουσαν καποιοι στο μονο που θα επετρεπαν να κανει σκι στον παρνασσο θα ηταν το πορτοφολι μας.

Ας τα διαβαζουν και ας βαλουν μυαλο οσοι τους σιγονταρουν.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

@vro

Δεν ξέρω τι κάνουν στον πολιτισμένο κόσμο αλλά στην τριτοκοσμική Αυστρία

και ειδικότερα στο Arlberg στα παιδικά και εφηβικά τις κάρτες αλλά και τα διαφορα έξοδα για πιστες κλπ τα αναλαμβάνουμε εμείς (ski club Arlberg ) όπως επισης και τα ρούχα μπότες σκι προπονητές ...χωρια τα διαφορα camps,Equipment και η ασφάλεια

τους που χρηματοδοτούνται από την αυστριακή ομοσπονδία.

Και δεν έχω δει κανέναν να παραπονιέται επειδή κάποια η κάποιες πιστες είναι κλειστές για τα τσικο να ουμ ας ουμ , αντιθέτως ! Στέκονται πολλοί και παρακολουθούν λίγη ώρα πριν συνεχίσουν το σκι τους.

Καλά τα λέω ?

post-6699-0-55325800-1522834507_thumb.jpeg

Edited by giannis-ski
  • Like 1

Στο Kitzbuhell δεν πληρώνεις δεκάρα, είδα και στημένο έτοιμο περιφραγμένο GS από το χιονοδρομικό για χρήση απ' όποιον θέλει.

Το σκίσαμε το θέμα. Mods σας παρακαλώ πάλι split τα ποστ για πόρτες, αγώνες, ΕΟΣ κτλ.

Η κουβέντα για το οικονομικό είναι το ένα σκελος.

Το να υπάρχουν πόρτες παντού, χωρίς δίχτυα στο gs (αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει αν είναι η κόρη μου δίπλα από εκεί που θα πέσει ο αθλητής με τα όσα;;) κ.α. είναι άλλο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by KonKan

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

@vro

Δεν ξέρω τι κάνουν στον πολιτισμένο κόσμο αλλά στην τριτοκοσμική Αυστρία

και ειδικότερα στο Arlberg στα παιδικά και εφηβικά τις κάρτες αλλά και τα διαφορα έξοδα για πιστες κλπ τα αναλαμβάνουμε εμείς (ski club Arlberg ) όπως επισης και τα ρούχα μπότες σκι προπονητές ...χωρια τα διαφορα camps,Equipment και η ασφάλεια

τους που χρηματοδοτούνται από την αυστριακή ομοσπονδία.

Και δεν έχω δει κανέναν να παραπονιέται επειδή κάποια η κάποιες πιστες είναι κλειστές για τα τσικο να ουμ ας ουμ , αντιθέτως ! Στέκονται πολλοί και παρακολουθούν λίγη ώρα πριν συνεχίσουν το σκι τους.

Καλά τα λέω ?

Καλά τα λες, όμως.....

Ο Παρνασσός, μπορεί λογιστικά να έχει κάποια χιλιόμετρα πιστών, πρακτικά όμως έχει άλλα. Και στο τέλος της σεζόν, έχει ακόμα λιγότερα. Και απ'όσα είπαν όσοι ανέβηκαν τότε, συνολικά το χιονοδρομικό διέθετε περίπου όσο μια κανονική (όχι μικρή) πίστα του Arlberg.

Και επειδή ο καθένας καταλαβαίνει και κάτι διαφορετικό, συνήθως προσπαθώντας να βγάλει και την εμπάθεια του (που φαίνεται και με την αγένεια που προκύπτει), το ζητούμενο δεν είναι αν τα παιδιά πληρώνουν παιδικό πάσο. Κατά την γνώμη μου καλά θα κάνουν να πληρώνουν παιδικό πάσο όλη την χρονιά και κάθε μέρα που ανεβαίνουν, όχι μόνο την ημέρα των αγώνων. Το ζητούμενο ήταν το ότι είχε κλείσει το μισό βουνό, τμήμα του για αγώνες παιδικούς, τμήμα του για προπόνηση άλλων (δεν κατάλαβα ποιων), αφήνοντας διαθέσιμο ένα εξαιρετικά μικρό πεδίο για τους υπόλοιπους, αυτούς που πληρώνουν κανονικά το εισιτήριο τους. Και όταν μιλάμε για παιδικούς αγώνες στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, μιλάμε για αυτούς που θα μπουν στην λίστα που πριμοδοτούνται με μόρια για τις εξετάσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή το έπαθλο δεν είναι το κύπελλο στο τέλος του αγώνα. Αυτό θα είναι το έπαθλο για αυτούς που παρακολουθούν δίχως να ξέρουν. Μπορεί το συγκεκριμένο να μην μπορώ να το επιβεβαιώσω για τους συγκεκριμένους χιονοδρομικούς αγώνες, βλέποντας όμως άλλες "παιδικές" αθλητικές δραστηριότητες και το πως αντιμετωπίζονται, πονηρεύομαι.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Αυτοί που τις καθημερινές πλέον δεν ανεβαίνουν, διότι το μισό χιονοδρομικό δεν λειτουργεί. Και πήγαν το Σαββατοκύριακο, για να μην ξαναλειτουργεί και πάλι το χιονοδρομικό.

Αυτό που θίχτηκε με τις κάρτες, είναι ότι (στο παρελθόν τουλάχιστον), όσοι είχαν την αθλητική ιδιότητα, είχαν όλη την σεζόν κάρτα προκλητικά εκπτωτική (δεν αναφερόμαστε σε παιδιά). Και αυτό που είχα παρατηρήσει παλαιότερα, ήταν ότι έβαζαν για προπόνηση πόρτες κάποιοι σύλλογοι και όσοι έκαναν προπόνηση ανέβαιναν στο λιφτ δίχως να κρατούν καμία σειρά προτεραιότητας.

Και τελικά αυτός που πληρώνει κανονικά το εισιτήριο του, άλλες ημέρες βρίσκει το χιονοδρομικό να μισολειτουργεί, άλλες να το κλείνουν για "άλλες δραστηριότητες", δίχως καν να ενημερώνεται για να μην πάει..... Θα μου πεις αν σηκωθείς στις 6 το πρωί, πληρώσεις όλα τα μεταφορικά και πας και σου πουν στο ταμείο ότι "κάποιος δέσμευσε το μισό χιονοδρομικό πεδίο", τι θα κάνεις; Αυτή την μιζέρια πληρώνουμε.

• Like 4

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

. Κατά την γνώμη μου καλά θα κάνουν να πληρώνουν παιδικό πάσο όλη την χρονιά και κάθε μέρα που ανεβαίνουν, όχι μόνο την ημέρα των αγώνων.

1 Ευρώ πληρώνουν τα παιδιά που συμμετέχουν στον αγώνα, τις άλλες μέρες πληρώνουν 15 ευρώ που θα πλήρωναν έτσι και αλλιώς λόγω ηλικίας, δεν έχουν κάποια έκπτωση λόγω αθλητικής ιδιότητος.

Το ζητούμενο ήταν το ότι είχε κλείσει το μισό βουνό, τμήμα του για αγώνες παιδικούς, τμήμα του για προπόνηση άλλων (δεν κατάλαβα ποιων), αφήνοντας διαθέσιμο ένα εξαιρετικά μικρό πεδίο για τους υπόλοιπους, αυτούς που πληρώνουν κανονικά το εισιτήριο τους.

Ο βάκχος ήταν διαθέσιμος σε πάνω από το μισό του πλάτος, Θα συμφωνήσω για την πίστα προπόνησης στην διαγώνιο προς τον Περικλή.

Και όταν μιλάμε για παιδικούς αγώνες στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, μιλάμε για αυτούς που θα μπουν στην λίστα που πριμοδοτούνται με μόρια για τις εξετάσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο.

Τα μπόνους αφορούν παιδιά λυκείου και έχουν δοθεί στο Πήλιο και στην Φλώρινα τα παιδιά στον Παρνασσό ήταν μικρότερα.

και όσοι έκαναν προπόνηση ανέβαιναν στο λιφτ δίχως να κρατούν καμία σειρά προτεραιότητας.

Γι αυτό φταίνε πρώτα οι γονείς και μετά οι προπονητές που δεν έχουν μάθει στα παιδιά τρόπους, δεν αφορά όμως Δευτέρα Τρίτη που δεν υπήρχε αναμονή.

• Like 3

Στον καπιταλισμο ισχυει και το Ολα στους ιδιωτες αλλα δυστυχως δεν το βλεπω...

Αυτό δεν ισχύει.Αν ίσχυε θα ήταν...αντίστροφος κομουνισμός.Στον καπιταλισμό έχουν θέση και κράτος και ιδιώτες.Το κακό είναι ότι οι ιδιώτες όταν κερδίζουν δε θέλουν να δίνουν τίποτα στο κράτος,και όταν χάνουν κάνουν τα πάντα να επιβαρύνουν το κράτος και όχι τις τσέπες τους.

• Like 2

Παιδιά για αύριο μεθαύριο πως το βλέπετε το θέμα? Αξίζει να ανέβουμε?

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

1 Ευρώ πληρώνουν τα παιδιά που συμμετέχουν στον αγώνα, τις άλλες μέρες πληρώνουν 15 ευρώ που θα πλήρωναν έτσι και αλλιώς λόγω ηλικίας, δεν έχουν κάποια έκπτωση λόγω αθλητικής ιδιότητος.

..................

και όσοι έκαναν προπόνηση ανέβαιναν στο λιφτ δίχως να κρατούν καμία σειρά προτεραιότητας.

Γι αυτό φταίνε πρώτα οι γονείς και μετά οι προπονητές που δεν έχουν μάθει στα παιδιά τρόπους, δεν αφορά όμως Δευτέρα Τρίτη που δεν υπήρχε αναμονή.

Κατά την γνώμη μου τα παιδιά πρέπει να διευκολύνονται να ανεβαίνουν συνεχώς μέσα στην χρονιά και όχι μόνο την ημέρα των αγώνων.

Όσο για το τελευταίο, αν πρόσεξες, ανέφερα προσωπική εμπειρία παλαιότερων ετών. Δεν προσπάθησα να ρίξω την ευθύνη κάπου, ή να κατηγορήσω κάποιον. Όμως όταν εγώ ως επισκέπτης αντιμετωπίζω τέτοια "νόμιμη συμπεριφορά", όταν περίμενα στην 6 ή στην 14 ή κάπου αλλού 10 λεπτά, για να ανέβω με το λίφτ άλλα Χ λεπτά, για να κάνω μια κατεβασιά των 2 λεπτών, σίγουρα εισπράττω κάτι. Αυτό το "κάτι" δεν μου αρέσει. Και προστίθεται στα πολλά άλλα "κάτι" που δεν μου αρέσουν. Και το ανέφερα όχι διότι συνέβη προχθές (που να ξαναπώ ότι δεν ήμουν πάνω), αλλά για να το εξηγήσω σε κάποιον που δεν ξέρει ούτε πως είναι ο Παρνασσός, ούτε γιατί διαβάζει όλα αυτά τα παράπονα και έχει κάποιες λογικότατες απορίες.

Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος ώστε να μείνουν όλοι πολύ περισσότερο ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα που εισπράττεται. Και νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να ήταν το κύριο σημείο προβληματισμού και όχι το "κράξιμο", με το οποίο μπορεί και να χάσεις το δίκιο σου.

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Ένας τρόπος αποφυγής των καθ' έτος παρόμοιων προστριβών θα ήταν η εξ αρχής σωστή ενημέρωση και ακολούθως η ανάλογη τιμολογιακή πολιτική για τον πελάτη χιονοδρόμο, τον αθλητή, το δάσκαλο χιονοδρομίας, τον απλό επισκέπτη.

Ήτοι ενδεικτικά:

α). Tο αγωνιστικό καλεντάρι μετά και τη συνεννόηση ομοσπονδίας-συλλόγων με τα χιονοδρομικά κέντρα, να επικοινωνηθεί σωστά ( ανάρτηση σε ιστοσελίδες χιονοδρομικών, συλλόγων, ομοσπονδίας, ενημέρωση κλπ ) πριν ή έστω με την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου.

β). Επιτέλους μια σωστή και ορθολογιστική τιμολογιακή πολιτική απέναντι σε κάθε κατηγορία υποψήφιου πελάτη ( εδώ κολλά και η πίστωση και μεταφορά μονάδων από πολυήμερες κάρτες σε επόμενη χιονοδρομική περίοδο, αν λόγω συγκεκριμένων συγκυριών παραμένουν αχρησιμοποίητες, κάτι που δεν εφαρμόζεται σήμερα).

β1). Επιθετικό μάρκετινγκ-προσέγγιση χιονοδρόμων με περισσότερες προσφορές (όπως ετήσια κάρτα σε προνομιακή τιμή κλπ).

β2). Αναλόγως της κατάστασης καιρού-χιονιού-διαθέσιμων πιστών κ.α. , καθορισμός προσαρμογής (έκπτωση) αντιτίμου εισόδου ski-pass καθ' όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και ανεξαρτήτως εορτών-αργιών κλπ.

αν είναι εκτός τόπικ, ας μεταφερθεί όπου αρμόζει.

και ναι, μου αρέσει να είμαι ακόμη αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής χιονοδρομίας....

Edited by Krits
  • Like 4

αν είναι εκτός τόπικ, ας μεταφερθεί όπου αρμόζει.

και ναι, μου αρέσει να είμαι ακόμη αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής χιονοδρομίας....

1) ενώ τα υπόλοιπα είναι εντός;;;

2) ευτυχώς δεν είσαι μόνο εσυ.

• Like 1

λιωσαμε στο σκι σημερα.λιωσαμε.! 7 βερτικαλ και 40 τοταλ.Αναλυτικα ο Λαππας. (και με κακωση εσω πλαγιου αλλα δεν πειραζει εχουμε χρονο μπροστα να τον φτιαξουμε.Τα χιονια αυτα δεν χανονται...)

• Like 6

Ευχαριστώ το προσωπικό για τη μεταφορά των παρατηρήσεών μου (μας), με αποτέλεσμα την εμφανή βελτίωση στο θέμα της ανανέωσης του χιονιού στις επιβιβάσεις αποβιβάσεις (αν και θέλει λίγη προσοχή παραπάνω για να μην μπαίνουν και πέτρες μέσα στις φτυαριές, αλλιώς δεν έχει νόημα [emoji23] ) και των μπαλωμάτων στην κορυφή Τηλέμαχου και Βάκχου. (Τα μπαλώματα, πάντως αν είχαν γίνει από νωρίτερα, δεν θα είχαν αυτή τη δυσκολία στο άπλωμά τους).

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

• Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Επιτέλους ξεμπερδευω, θα προλάβω τπτ από Δευτέρα και μετά....Ανακοινωση κλεισίματος υπάρχει???

Sent from my Redmi 4A using Tapatalk

• Like 1

Καταπληκτική μέρα σήμερα με hero snow μέχρι την 1 περίπου και κλασικό ανοιξιάτικο μετά. Όπως είπε και ο skister λιώσαμε. Με υποδειγματική λειτουργία (κρατούν την Φτερόλακα ανοιχτή με νύχια και με δόντια μεταφέροντας χιόνι στην αφετηρία) και γρήγορα lift, ουσιαστικά ξεskiστήκαμε! Η 6 όνειρο, το λούκι δίπλα της -καθώς και αυτό της 14 πολύ καλά, ο Βάκχος υπέροχος, το χιόνι γρήγορο αλλά με υπέροχο κράτημα, η Σαχάρα -δίχως λιφτ πλέον πολύ καλή την μια φορά που την κάναμε.

Στρώσιμο ονειρικό, πραγματικό χαλί, ουρές μηδενικές, χιόνι τέλειο, παρέα φανταστική. Εντάξει, δεν θέλεις και πολύ για να γυρίσεις με τεράστιο χαμόγελο.

Το χιόνι σιγά σιγά μας εγκαταλείπει. Ο κόκκινος Ηρακλής σήμερα κόπηκε. Με ψάξιμο πιθανόν να βρεις διαδρομές, αλλά δεν μπήκαμε στον κόπο καθώς η 6 ήταν ονειρική, από άλλο πλανήτη!

Τα στατιστικά: http://snow.traceup.com/stats/u?uId=9604&vId=3144139

• Like 14

Make Parnassos Great Again!

ξερω εγω...τα γραφει,τα μεταφερει ωραια ο Λαππας.

• Like 2

ξερω εγω...τα γραφει,τα μεταφερει ωραια ο Λαππας.

Σαν να ήμουν απάνω!

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

• Like 1

Από τα παραλειπόμενα:

Σήμερα έκανα με τα Mantra μετά από 1,5 χρόνο. Τι ηλίθιος που ήμουν και δεν τα χρησιμοποίησα πέρσι την άνοιξη, είναι το τέλειο σκι για μέρες σαν την σημερινή.

Η Wind και η Vodafone είχαν πρόβλημα στο βουνό -εδώ και τρεις μέρες από ότι μας είπε κάποιος στο lift.

7ba28fa511e523ef127a5d98a3009414.jpg

c6286ffac1e6abff690505f3f9056167.jpg

• Like 12

Make Parnassos Great Again!

Η wind και η Vodafone έχουν πρόβλημα από το προηγούμενο ΣΚ.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. htmlkick
      htmlkick
      (30 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,146
    • Total Posts
      460,712
  • Member Statistics

• Total Members
      8,725