Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2017-18

Recommended Posts

Ολο το Πάσχα:

1. Μέχρι το Πάσχα

2. Μέχρι του Θωμά

3. 1η Απριλίου

Edited by Pant
  • Like 1

Practice makes perfect

Μονο τις χρονιες που ο ηλιος ειναι στον υδροχόο....

Βρε pant τι ειναι πιο πιθανο; να εχω κονε με τον Χιώνη ή να ανοιγει ο ηρακλης;

Πρωταπριλια.

• Like 3

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Παντός αύριο τον δείχνει ανοικτό!!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Για το χκπ καθε μερα ειναι πρωταπριλια.,.

Το πιο funky χιονοδρομικο.

Πραγματικα ολο εκπληξεις και τσαχπινιες..

Αυριο τα στενα ε; θαχει παγο.

Τριτη τα φαρδια παλι. Θα τα πουμε τριτη πανω.

Edited by vro

ένα ταπεινό βιντεάκι από Σαχάρα την Παρασκευή με Petrinio, Faethon κτλ. Ευχαριστώ πολύ για την παρέα και εύχομαι και πάλι να τα πούμε στις πίστες. Ελπίζω να το στείλω σωστάattachicon.gifIMG_8351.MOV

attachicon.gifIMG_8351.MOV

Ω ρε και έχω ψύξη...

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Δύσκολο χιόνι χτες, αλλά η μέρα σώθηκε από την παρέα.

Πόσο σημαντικό και όμορφο είναι να απολαμβάνεις το βουνο με φίλους...

• Like 3

Make Parnassos Great Again!

Το χιόνι στις χιονοπαγίδες συνεχίζει να μένει αχρησιμοποίητο και ασυμπίεστο, για να λιώνει με ρυθμούς αστραπής και 5 μέτρα δίπλα να βγαίνουν δειλά δειλά πέτρες μέσα στην πίστα.

Σήμερα είχαμε αγώνες. Μπράβο, υπέροχο θέαμα, πολύς κόσμος κτλ κτλ. Κατανοώ ότι για τον αγώνα χρειαζόταν αυτό ακριβώς το πλάτος για λόγους ασφαλείας και για λόγους αλλαγής της χάραξης μέσα στη μέρα. Όμως αυτό το έγκλημα του Βάκχου για τους υπόλοιπους χιονοδρόμους που έκλεινε σαν χωνί σε τελικό πλάτος άντε 2 ρατρακιές, ποιός το χρεώνεται; Με ανθρώπους του αγώνα ή μη να κάθονται συστηματικά και έξω από το δίχτυ, πρακτικά η πίστα για τους υπόλοιπους έμεινε να χρησιμοποιείται οριακά σε πλάτος μιας ρατρακιάς με το ζόρι. Ειδικά όταν παραδίπλα υπάρχει τόσο χιόνι να πατήσεις λίγο ακόμα (θυμίζω ότι σε πλήρη λειτουργία ο Βάκχος δουλεύει και πιο πέρα σε πλάτος). Τηλέμαχος επίσης πλήρως κατηλειμμένος για προπόνηση για το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Το βουνό έχει ακόμα χιόνι για να χαρείς το σκι, αλλά αυτή η διαχείριση δεν τιμά το 25ευρω, συγγνώμη. Αυτές τις τελευταίες μέρες της σεζόν οι άνθρωποι που μπαίνουν στη διαδικασία να ανεβούν πάνω δείχνουν ότι αποτελούν τη βάση των φανατικών του σπορ. Δείξτε τους ότι εκτιμάτε την προσέλευσή τους.

:shuriken:

Ο φαεθωνας λεει αυτο

post-911-0-78335000-1522590184_thumb.jpg

Προσεξτε που ειναι η εκκινηση και που ο τερματισμος.

Ο.... αγωνας ειναι για 12 χρονα.

Ταυτοχρονα στον τηλεμαχο υπαρχει διπλη σειρα απο πορτες....

Αυριο και μεθαυριο που ειναι μεγαλυτερες ηλικιες η κατασταση θα ειναι χειρωτερη.

Για την γαιδουρια (και οποιος δεν γουσταρει την λεξη παρακαλω να συνεισφερει μια πιο κατα την γνωμη του πολιτισμενη περιγραφη) των παραγοντισκων δεν χρειαζεται να πω τιποτα.

Το χιονοδρομικο ομως που χρεωνει εμενα 25 και τον παραγοντισκο 1 δεν εχει ευθηνη;

• Like 2

Το ρεπορτάζ λεει ότι τη νεα σεζον θα αντικατασταθεί

ο διευθυντης του χιονοδρομικου, εφόσον δεν εχει προλαβει να παραιτηθεί

• Like 1

How you stand is how you ski

Vro, ναι, γι αυτό το σημείο μιλάω αλλά οπτική της φωτογραφίας δεν δείχνει καν σωστά τη διάσταση του προβλήματος... Είναι αυτό που λένε "πολύ πιο στενά απ' ό,τι φαίνεται". Και το επιπλέον πρόβλημα ήταν ότι ξεκινούσε πιο πλατύ και στένευε χαμηλότερα, δεν ήταν σταθερό πλάτος.

Edited by PhaethonF1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Ομολογώ ότι δεν είμαι καθόλου φαν των αγώνων αν και συμμετέχει και η κόρη μου.

Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι την απέραντη μιζέρια των παραπάνω μηνυμάτων που καταγγέλλουν την τάχα κατάληψη του χιονοδρομικού επειδή σε μια ακρουλα στήθηκε ένας αγωνας, υπάρχει διαφορά.

Τι χωνιά και πράσινα άλογα τσαμπουνάτε;

Μόνο εγώ είδα ένα απέραντο φλατ πεδίο που πήγαινες όπου ήθελες και με ελάχιστο κοσμο;

Να σας ενημερώσω επίσης ότι εγώ και η γυναίκα μου πληρώσαμε κανονικά. Το ίδιο και η πλειοψηφία των επισκεπτών του χκπ. Που και αυτοί για τους αγώνες ηρθαν.

Τα έχετε παίξει εντελώς. Είσαστε για κλάματα.

• Like 1

Ε οχι και μια ακρουλα.

Ομολογω στους αγωνες απεφυγα να ειμαι.

Αλλα η προπονηση την παρασκευη ηταν μια κατασταση προσβλητικη στην νοημοσυνη μας.

Πορτες στον βακχο, πορτες στον τηλεμαχο, πορτες στον περικλη.

Και η φωτο τα λεει ολα.

Ναι παιδικοι αγωνες σε μια ακρη αλλα με απολυτη περιφρονηση στην κοινη λογικη για το πια ακρη θα ειναι.

Και διπλες πορτες στον τηλεμαχο.

Το απολυτα φλατ; πεδιο ειναι προιον της ανοιξης και οχι της γαιδουριας αυτων που βαζιυν τις πορτες. Ας ειχε αρνητικες και τα λεγαμε για τα σπασμενα...

Για κλαματα ειναι οσοι δεν σεβωνται τον αλλονα.

Οι <διπλές> πόρτες στον τηλεμαχο.

post-911-0-53016900-1522612305_thumb.jpg

Edited by vro

Τι χωνιά και πράσινα άλογα τσαμπουνάτε;

Μόνο εγώ είδα ένα απέραντο φλατ πεδίο που πήγαινες όπου ήθελες και με ελάχιστο κοσμο;

Απυθμενο θρασσος.

Την επομενη φορα να στησεις πορτες στο απατητο και να βαλεις εκει τα παιδακια να τρεχουν.

Να νιωσεις την γλυκα τι θα πει 10 το πρωι απατητο επειδη το κανατε κολεξιον κουφωματων.

Η πίστα ανάμεσα στον Βάκχο και στον Περικλή είχε πόρτες σε όλο της το πλάτος. Σε μια μέρα με ελάχιστο έως καθόλου εκτός, τον Οδυσσέα εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης χιονιού, και τα 2/3 του Βάκχου επίσης κλειστά, ε, όπως και να το κάνεις φαινόταν “κάπως".

• Like 4

Η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής (τουριστικής και μη) χιονοδρομίας...

• Like 1

Αντιπαρέρχομαι το προσβλητικό ύφος (σε πρώτη φάση) και μένω στη συζήτηση όπως της αρμόζει.

1. Ακόμα και με το πλάτος που διατέθηκε για τους αγώνες δεν είχα πρόβλημα. Τόσο χρειάζεται. Και για πιθανή έξοδο μετά από πτώση και για ανθρώπους της διοργάνωσης να στέκονται σε ασφαλείς θέσεις στο πλάι της διαδρομής και για μετατόπιση χάραξης μέσα στη μέρα.Είχα πρόβλημα με το ότι δεν επιχειρήθηκε να στρωθεί μεγαλύτερο πλάτος του Βάκχου. Χιόνι υπήρχε. Για να μην μπλέκει ο κόσμος στο στένωμα (που έβγαλε και πέτρες από τα φρένα) πήγαινε στο εκτός πίστας πιο δίπλα κι αυτό δεν μπορεί να είναι προτεινόμενη λύση από ένα σοβαρό χιονοδρομικό. Σημειώνω ξανά, το κομμάτι αυτό στρώνεται κανονικά σαν πίστα πολλές φορές τον χρόνο.

2. Το "ας πήγαιναν αλλού" θα είχε μια λογική (αν και δεν ακούγεται καλά απέναντι σε ανθρώπους που ταΐζουν όλο τον χρόνο το χιονοδρομικό με 25ευρα έως και 600ευρα) αν βρισκόμασταν με τον Παρνασσό να δουλεύει με όλα τα λιφτ και τις πίστες.

:shuriken:

Edited by PhaethonF1
  • Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής (τουριστικής και μη) χιονοδρομίας...

Μέλος αυτής είστε μια και κάνετε χρήση του forum .

Το πρόβλημα δεν είναι δικό σας ούτε των συλλόγων ,προνομιακοί πελάτες του ΧΚ , το πρόβλημα είναι σε εμενα που έμεινα με τον μουτζούρη

Sent from my iPad using Tapatalk

Με το να λέτε για εντός και εκτός πίστας ή για μεταξύ πιστών στις συγκεκριμένες συνθήκες του χιονοδρομικού δημιουργεί απολύτως λανθασμένες εντυπώσεις σε αυτούς που δεν ήταν εκεί. Και σε μένα που ήμουν και είδα τα πράγματα με τα ματάκια μου με κάνει πια να αμφιβάλλω αν όλα όσα γράφετε έχουν κάποια δόση αλήθειας ή πρόκειται για εμμονές. Αν γράφετε για να γράφετε.

Τις πόρτες (σε ένα ελάχιστο μέρος του πεδίου) δεν τις έστησα εγώ και μακάρι να υπήρχε κάποια άλλη διέξοδος για τα παιδιά από τις πόρτες και τους αγώνες.

Η αλήθεια λοιπόν για τους μη εμπαθείς είναι ότι το Σάββατο τα πάντα στο χκπ ήταν ένα ενιαίο φλατ πεδίο. Δεν υπήρχε εντός και εκτός πίστας, όλα ήταν ίδια. Και μάλιστα από μια ώρα και μετά (σχετικά νωρίς) ήταν πολύ προτιμότερο να πηγαίνεις εκτός των περιοχών όπου κανονικά είναι χαραγμένες οι πίστες γιατί στα σημεία εκείνα το μαλακό ΠΑΝΤΟΎ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ χιόνι είχε ανακατευτεί και δυσκόλευε την κατάβαση. Ενώ ακριβώς δίπλα το χιόνι παρέμενε χαλί.

Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα άλλα είναι για να λέμε.

Αναρωτιέμαι πια τι ισχύει από όσα λέτε.

Και για να το πάω ακόμη πιο μακριά και να σας σοκάρω να πω και το εξής.

Ακόμη κι αν το χιονοδρομικό είχε παραχωρήσει το μισό πεδίο του στους αγώνες, επιχειρηματικά κοιτώντας το θα είχε κάνει καλά. Αυτοί είναι οι πελάτες του. Αυτοί το γεμίζουν όλο το χρόνο. Το Σάββατο μόνο ο ΕΟΣ Αχαρνών ανέβασε τρία λεωφορεία εκτός αγώνων που πληρωσαν κανονικα. Και εκτός από τα λεωφορεία δεκάδες ιχ με γονείς και παιδιά για τις σχολές και τους αγώνες που επίσης πληρωσαν κανονικά. Ανάλογα ισχύει και με τις άλλες σχολές που ανεβαίνουν τακτικά στο ΧΚΠ. Ειδικά αυτό το Σάββατο υπήρχαν και πλήθη αυτοκινήτων με γονείς από όλη την Ελλάδα. Που ήρθαν για τους αγώνες πληρωσαν κανονικά.

Αφού σκίζεστε λοιπόν για την επιχειρηματικότητα για πείτε μου. Σε ποιους θα πρέπει να προσαρμόσει το χκπ τη λειτουργία του. Σε αυτούς που σταθερά όλο το χρόνο του αφήνουν το χρήμα ή στα 6 άτομα που κάναν μόνοι τους σκι την Παρασκευή στη Φτερόλακα; Για ποιους θα πρέπει να μείνει ανοικτό ένα χιονοδρομικού; Για τους εκατοντάδες ή για τους 6; Αν είμαστε σοβαροί θα πρέπει να αναγνωρισουμε ότι αν δεν ήταν οι σχολές και το Πάσχα το κέντρο θα έπρεπε να είχε κλείσει.

Και κάτι ακόμη για αυτούς που δεν ήταν εκεί το Σάββατο και αναρωτιονται για την αλήθεια. Στη φωτογραφία που μπήκε πιο πάνω και φαίνεται μια λευκή λωρίδα (πίστα) μέσα σε καφέ από τη σκόνη πεδίο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε διαφορά ανάμεσα στο καφέ και το άσπρο. Ήταν ένα ενιαίο φλατ πεδίο χωρίς να υπάρχει ούτε καν ραφή. Απλώς επειδή ο περισσότερος κόσμος πήγαινε στο ασπρο, από ένα σημείο και μετά το άσπρο ανακατεύτηκε και ήταν ευκολότερο το σκι στο καφε. Άκου χωνιά! Να λέμε δηλαδή ίσα για να λέμε και να βγάζουμε τα απωθημένα μας. Αυτό είναι το νοημα;

Edited by pka
  • Like 2

Οκ. Σαν συλλογος λοιπόν να κλείσω κ γω το βακχο για 'αγώνες', προπονητή έχουμε, τον περικλή για προπόνηση κλπ κλπ..α και ως μελος 'αθλητής' του εστουχ να απαιτήσω κ εκπτωση;

Καπου στη μέση είναι η λύση. Και βέβαια με ενημέρωση. Πχ αγαπητοί υποψηφιοι πελάτες των πολυημερων καρτων..τις καθημερινες δεν δουλευω ολος..τις αργιες εχω προσκεκλημενους πριβε μισες πιστες...θελετε; κ υα προσπαθησω να κρατησω ανοιχτες εναλλακτικα πιστες.

Αλλιώς ας μετονομαστεί σε εθνικό γυμναστήριο - καφετέρια.

• Like 5

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος είναι η ημερομηνία ,Μα που είμαστε ,Άλπεις ,τέλος μαρτι να κανείς τετραήμερο αγγονες !!!!

• Like 4

Πραγματικα δεν θελω να φανταστω τι θα γινεται του χρονου...........

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Pka, δεν βλέπω κάποια εμπάθεια στα μηνύματα. Απλά αποτυπώνουμε τις εντυπώσεις μας από μια χιονοδρομική μέρα.

Όντως από κάποια στιγμή και πέρα τα απάτητα του Βάκχου ήταν καλύτερα από την “πίστα”. Όταν όμως συνέβη αυτό η μέρα ουσιαστικά τελείωνε και το χιόνι ήταν πλέον επικίνδυνο παντού.

Δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε παντού εχθρούς. Τόσο το χιονοδρομικό, όσο και αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τους αγώνες θα έπρεπε να καλωσορίζουν το feedback των υπόλοιπων χιονοδρόμων.

• Like 5

Pka, δεν βλέπω κάποια εμπάθεια στα μηνύματα. Απλά αποτυπώνουμε τις εντυπώσεις μας από μια χιονοδρομική μέρα.

Όντως από κάποια στιγμή και πέρα τα απάτητα του Βάκχου ήταν καλύτερα από την “πίστα”. Όταν όμως συνέβη αυτό η μέρα ουσιαστικά τελείωνε και το χιόνι ήταν πλέον επικίνδυνο παντού.

Δεν είναι ανάγκη να βλέπουμε παντού εχθρούς. Τόσο το χιονοδρομικό, όσο και αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με τους αγώνες θα έπρεπε να καλωσορίζουν το feedback των υπόλοιπων χιονοδρόμων.

Όπως τα είδα εγώ τα πράγματα, το Σάββατο τα "απάτητα" ήταν ίδια με τα "πατημένα" από νωρίς το πρωί. Στη συνέχεια της μέρας τα υποτιθέμενα απάτητα ήταν σαφώς καλύτερα και ευκολώτερα. Ειδικά κοντά το μεσημέρι δεν υπήρχε η παραμικρή σύγκριση.

Για μένα που ήμουν εκεί από το πρωί και που παρότι συμμετέχει η κόρη μου δεν έχω σχέση με τους αγώνες (μάλλον αντιπάθεια έχω) ήταν ολοφάνερο ότι κανένας δεν εμποδίστηκε να κάνει το σκί του και όλες οι αρνητικές αναφορές δεν δείχνουν τίποτα άλλο από εμπάθεια: "εγώ δίνω 25 και θέλω να κάνω σκι εκεί και δεν με νοιάζει που μπορώ να κάνω σε χίλια άλλα καλύτερα μέρη, εγώ εκεί θέλω".

Και να συμπληρώσω βέβαια ότι τέτοιου είδους ψεύτικες αναφορές κάνουν το λογο αυτών που τις κάνουν εντελώς άκυρο και δίνουν το δικαίωμα στον κάθε απίθανο τύπο να αντιμετωπίζει τους γκρινιάρηδες-ψεύτες με περιφρονητική ειρωνία (μιζέριας κλπ), κάνουν το λόγο τους εντελώς αναξιόπιστο και κάνουν και όλους εμάς τους υπόλοιπους να αμφιβάλλουμε για όλα όσα λένε. Κάπως σαν τον βοσκό που φώναζε λύκος.

Το Σάββατο πάντως ξαναλέω ότι κανείς δεν εμποδίστηκε να κάνει το σκι του. Μόνο οι εμπαθείς

Τι ακριβώς εννοείς κανείς δεν εμποδίστηκε να κάνει το σκι του; Ένας μέτριος χιονοδρόμος είχε την ελευθερία να κάνει το σκι του στην πίστα ανάμεσα στον Βάκχο και τον Περικλή;

Θα έπρεπε πρώτα να εξοικειωθεί με το εκτός (όσο εύκολο και αν ήταν) ; Κακώς δεν το έχει ήδη κάνει; Ας πρόσεχε;

Τέλος πάντων, με αυτόν τον τόνο άκρη δεν πρόκειται να βγει, μάλλον το αντίθετο. Εγώ απλά αποτύπωσα αυτά που είδα. Ο καθένας μπορεί να βίωσε την ημέρα διαφορετικά.

• Like 2

Οκ. Σαν συλλογος λοιπόν να κλείσω κ γω το βακχο για 'αγώνες', προπονητή έχουμε, τον περικλή για προπόνηση κλπ κλπ..α και ως μελος 'αθλητής' του εστουχ να απαιτήσω κ εκπτωση;

Καπου στη μέση είναι η λύση. Και βέβαια με ενημέρωση. Πχ αγαπητοί υποψηφιοι πελάτες των πολυημερων καρτων..τις καθημερινες δεν δουλευω ολος..τις αργιες εχω προσκεκλημενους πριβε μισες πιστες...θελετε; κ υα προσπαθησω να κρατησω ανοιχτες εναλλακτικα πιστες.

Αλλιώς ας μετονομαστεί σε εθνικό γυμναστήριο - καφετέρια.

Το κείμενο σου είναι το άκρον άωτον της ανακρίβειας.

Είναι το παράδειγμα της υπερβολής της αναξιοπιστίας και του ψεύδους.

Είναι το παράδειγμα για το πως θα πρέπει να είναι η περιγραφή των γεγονότων αν θέλουμε οι άλλοι να μας θεωρούν για τα πανηγύρια και να μη δίνουν τη παραμικρή σημασία σε αυτά που λέμε.

Ήσουν εκεί ή το έγραψες για να πεις κι εσύ την εξυπνάδα σου;

Γιατί μας λες (προφανώς για να δημιουργήσεις εντύπωση με το κείμενό σου), ότι ο Βάκχος ήταν κλειστός ενώ ο μισός ήταν ανοιχτός και ο κόσμος τον κατέβαινε χωρίς το πραμικρό πρόβλημα.

Αφήνεις να εννοηθεί ότι και ο Περικλής ήταν κλειστός ενώ μόνο σε ένα μικρό μέρος του υπήρχαν πόρτες που ίσως χάλαγαν την αισθητική σου αλλά δεν είδα να εμποδίζεται κανένας να τον κατέβει. Ακόμη και από τις πόρτες.

Να σε ενημερώσω ότι ο εστουχ δεν έχει αθλητές και ελπίζω ούτε τζαμπατζήδες. Απίστευτη μου φαίνεται η καταγγελία για τα 100 παιδάκια που συμμετείχαν με εισιτήριο 1 ευρώ στους αγώνες. Κρύβει εντελώς ότι όσα παιδιά ανεβαίνουν στον Παρνασσό δεν πήραν καν αυτό το εισιτήριο του 1 ευρώ. Είχαν υπόλοιπο στις 10άρες κάρτες που αγόρασαν στην αρχή τις χρονιάς. Κρύβει εντελώς ότι το κάθε παιδάκι κουβάλαγε μαζί του ένα σωρό κόσμο που πλήρωσε εισιτήρια. Κρύβει (ή αγνοεί) εντελώς το γεγονός ότι ειδικά το Σάββατο στον ΕΟΣ Αχαρνών, στο κάθε παιδάκι που συμμετείχε στον αγώνα αντιστοιχούσαν 50+ άτομα που πλήρωσαν κανονικά εισιτήριο.

Στη καλύτερη περίπτωση λοιπόν αυτά που λες δείχνουν παντελή άγνοια. Στη χειρότερη ...

Καλές οι φανφάρες και τα πυροτεχνήματα για να πάρουμε κανένα like. Αλλά ποιός θα δίνει πια σημασία σε αυτά που γράφουμε.

Και είναι κρίμα. Γιατί εγώ πιστεύω ότι το μέσο (το φόρουμ) εκτός από ένα καλό καφενείο έχει και δύναμη ανάλογη με αυτή που είχε παλιότερα ο τύπος. Και είναι κρίμα να απαξιώνεται (και ο λόγος μας και το μέσο) με ψέματα και αυτάρεσκες αοριστίες.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...