PRESIDENT 13,188 Report post Posted November 17, 2017 σε μια βραδια θα λυθουν ολα τα προβληματα τον χκ σε μια βραδια θα ξεπεραστουν ολα σε μια βραδια ..θα εχουν ολοι φορολογική ενημερότητα [που σε εμας θα περναμε τα κακακλα μας ] σε μια βραδια θα βρεθουν χρηματα για να ξεκινήσουν τα χρεωκοπημενα χκ σε μια βραδια θα ξεχασουμε τα παντα σε μια βραδια θα τρεξουμε να βγαλουμε ετήσιες καρτες σε μια βραδια θα βουλόσουν ολα τα στοματα και σε μια βραδια μολις βγει χειμωνας θα ξεχαστουν τα παντα και απο τους παντες και παμε απο την αρχη αυτο ειναι το ελληνικό γαιτανακι ..αν δεν δοθουν τα χκ σε ιδιωτες με πληρει αποκλιστηκωτοιτα στα παντα μπαρ ενοικιάσεις κλπ για να υπαρχη κερδος ..δεν θα αλλαξει τιποτα στα εδω χκ καθε χρονο τετοια εποχη ..εχουμε την ιδια κασετα με τα ιδια τραγουδια .. για τα χκ ο ενας πιστεύει οτι εν μεσο κρίσεις και οικονομικης ασφυξιας -θα αλλαξουν πραγματα στην ελλαδα τον χκ αλλα ο ιδιος δεν εμεινε στην ελλαδα για να αλλαξει η οικονομική κατασταση .....αλλα εφυγε στο εξωτερικο μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην οικονομική κατάσταση τις χωρας μας οπως και τοσοι αλλοι [αυτο χωρις καμια κακια σε κανενα]..και κατοπιν απο μακρια λεμε ....για να λεμε και εχουμε και τον αντιποδα που δεν τον ακουμπισε καν η εξαθλιωση τις χωρας μας να φωνάζει άχρηστο το δσ γιατι δεν μπορει να κανει τιποτα ..[μιας και η υπουργος που μπορει εκανε ] για τα χκ τελικα η εγω ειμαι αλλου η εσεις πετατε με ηλιοφάνεια πανω απο τα συννεφα και δεν βλεπετε τι γινετε απο κατω υσ χωρις καμια κακια σε κανενα 3 ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 17, 2017 και εχουμε και τον αντιποδα που δεν τον ακουμπισε καν η εξαθλιωση τις χωρας μας να φωνάζει άχρηστο το δσ γιατι δεν μπορει να κανει τιποτα ..[μιας και η υπουργος που μπορει εκανε ] για τα χκ Καταρχας στα πιο πολλα που λες συμφωνώ πολύ Επειδή ομως αυτο οπως το γραφεις ειναι χονδροειδες ψεμα σβηστο Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted November 17, 2017 Και ομως Μιχαλη μεσα στην κριση αποκτησες οτι πολυτιμωτερο.... Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted November 17, 2017 αυτο ειναι το ελληνικό γαιτανακι ..αν δεν δοθουν τα χκ σε ιδιωτες με πληρει αποκλιστηκωτοιτα στα παντα μπαρ ενοικιάσεις κλπ για να υπαρχη κερδος ..δεν θα αλλαξει τιποτα στα εδω χκ Προεδρε με μετρο τα ληγμένα.Σιγα μην αγοραζες και μετοχες στο χιονοδρομικο κεντρο της βιγλας. Βρε εισαι καλα οτι μπορει να βγει κερδος σε χιονοδρομικο; Μονο με αδιαφανεις καταστασεις, με πολιτικο μεσο, με ιστορικα παρασιτικες δραστηριωτητες, με ξεκοκαλισμα ευρωπαικης χρηματοδοτησης.... Κοντολογης...παρε τα λεφτα και τρεχα.... 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted November 17, 2017 γιατι ρε βρο !! δεν ειναι ετσι που γραφω ..ενα χκ δεν μπορει να βγει οικονομικα πια σημερα .. για να γυρισουμε 10-15 χρονια πισω ..τοτε θα βγαινανε οικονομικα τα χκ ..-ναι θα βγαίναν δεν γινετε να εχω εγω την λειτουργια τον λιφτ -πατημα πιστων κλπκλπ ..και να εχει ο βρο τις ενοικιασεις ..το μιλ το μπαρακι και ο μικ το αναψυκτήριο δηλαδη εχω να μπαίνω μεσα και η υπολοιποι να κερδίσουν πακετα με το δικο βουλιαγμα .. αυτο δεν εγινε παντου σε ολα χκ η εχω λαθος το ειδα στα πηγαδια ..το ειδα στο καιμακ το ειδα στο φαλακρο το ειδα στο ελατωχωρι το ειδα στο σελι στο Πήλιο στον παρννασο .και σε ολα τα υπολοιπα εχω λαθος ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 17, 2017 Νίκο τα λεφτά είναι στα ξενοδοχεία, στη κτηματαγορά και γενικά στη γύρω περιοχή. Αυτά που γράφεις είναι σχεδόν ψίχουλα αλλά σίγουρα και αυτά πρέπει να γεμίζουν τη τσέπη που συντηρεί το χιονοδρομικό. Δεν το έκανες edit το χονδροειδές ψέμα σου παραπάνω και θα αναγκαστώ να σε κάνω ντα Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,188 Report post Posted November 17, 2017 γιατι ρε Μιχαλιό να κανω ΕΤΙΤ οταν μου δηλωνεις οτι μπορεις και πας παρννασο 3 φορες την εβδομαδα !! τοτε τι συμπερασμα πρεπει να βγαλω για το θεμα χρηματα δηλαδη εργαζεσε 2-3 μερες την εβδομαδα καλυπτεις ολες τις οικονομικές υποχρεωσεις και σου περισσεύουν και 1000 ευρο το μηνα για σκι στον παρννασο αρα!! δεν σε ακούμπησε καν η κρίση τις χωρας μας και αφου το μπορεις μπραβο σου ....αλλα μην ζητάς και απο τους υπολοίπους να μπουνε στο ιδιο τρενο με σενα γιατι η περισσοτερη δεν μπορουν να πληρωσουν το εισιτήριο πιστευω να εγινα κατανοητος ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 17, 2017 (edited) Δηλαδή όσοι πάνε Άλπεις τι είναι? Προφανώς κέρδισαν με την κρίση σύμφωνα με όσα λες. Μπράβο Νίκο μου που μέσα στη κρίση έγινες ζάμπουτος και μπορείς και πας και Άλπεις σύμφωνα με τη λογική σου. 240-300 ευρώ το μήνα είναι 3 σκι τη βδομάδα Παρνασσό ζουζουνάκο και μάλιστα έκοψα τις Άλπεις που πήγαινα οπότε δεν είμαι κερδισμένος από την κρίση είμαι πολύ μα πολύ μα σκίσιμο χαμένος. Εσείς οι ζάμπουτοι που πάτε ακόμα Άλπεις (σύμφωνα με τη λογική σου) αφήστε εμάς τους δόλιους να κάνουμε λίγο όσο μπορούμε καλύτερο σκι εδώ και σεβασμό σε όσους δεν μπορούν καν να πάνε Άλπεις αλλά μπορούν και θέλουν να πάνε 3-10 φορές το χρόνο εδώ για όσο μπορούν καλύτερο σκι. Ζητώ συγνώμη για το off topic αλλά είναι πολύ σημαντικό να ζητήσουμε προκαταβολικά συγνώμη εν οψιν της νέας σεζόν από όσους διαβάζουν για τα ψέματα που θα γραφτούν και τα λογικά άλματα και τις προσωπικές προσβολές και και και. Αυτό που θα έπρεπε να είχες καταλάβει από όσα γράφω είναι ότι ο Παρνασσός είναι πηγή ανάπτυξης και πλούτου για την Ελλάδα που βλακωδώς την σπαταλάμε και να μην χωρίς κανένα στοιχείο (εκτός από το λανθασμένο σκεπτικό που γράφεις) βγάζεις λανθασμένα συμπεράσματα για την προσωπική ζωή του άλλου που φυσικά και εσύ θα το θεωρούσες προσβολή αν το έκανα για σένα. Edited November 17, 2017 by ΜΙΚ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted November 17, 2017 240 € το μήνα 3 σκι την εβδομάδα Παρνασσό ;.... αν τα καταφέρνεις καταπληκτικό .... Θα ήθελα να μάθω για πες ; Sent from my iPad using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 18, 2017 4 στο αμάξι ή ski bus με 80ρα κάρτα 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted November 18, 2017 4 στο αμάξι ή ski bus με 80ρα κάρταΔεν έχω λόγω να μην σε πιστέψω , είναι χωρις διανυκτέρευση και χωρίς ταβέρνα και χωρίς διόδια , σύμφωνο με ski bus (κάπου μου έχεις γράψει ότι δεν το πας . (Χάνεις ύπνο και μυρίζει ) Sent from my iPad using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted November 18, 2017 Αν μαλιστα πας απο την θηβων ελευσινας οχι μονο γλυτωνεις τα διοδια αλλα κανεις και υποβρυχιο ψαρεμα.... Μπλακ χιουμορ αλλα.... Μην μαλλωνετε αν ειναι 300 ή 400 ευρω. Στην ελλαδα των 500 και αν θες και του 28% ανεργια ειναι φλεγον το ζητημα. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted November 18, 2017 (edited) Το σκι ημέρα Παρνασσό είναι από 24 μέχρι 120 ευρώ. Τα 120 με Cayenne μόνος στο αμάξι και να πληρώσεις μονήμερη κάρτα Σαββατοκύριακου. Όσο γεμίζεις αμάξι και ανεβάζεις μονάδες το κόστος κατεβαίνει. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες (θα έλεγα και εκατοντάδα) στην Αθήνα μόνο που μπορούν να πληρώσουν αυτά τα 24 και καραγουστάρουν να πάνε για μια ή παραπάνω μέρα σκι και μάλιστα έχουν και την ευχέρεια καθημερινές λόγω ανεργία, μερικής εργασίας ή ελεύθερου επαγγελματία που υπολειτουργεί. Ακόμα και με τα 500 αν έχεις να φας (που οριακά έχεις) το να κάνεις σκι 2-3 φορές το χρόνο μπορεί να είναι κάτι που θα το επιλέξεις σαν "πολυτέλεια" αντί να πας σε ένα εστιατόριο πχ. Ξέρω πάρα πολλούς φίλους σαν εμένα που δόξα το Θεό έχουν να φάνε, περισσεύουν 100-200 ή παραπάνω ευρώ (άλλωστε σε φόρους πληρώνουμε κάτι χιλιάρικα χωρίς λόγο δεξιά και αριστερά πια) και ΑΝ υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο Παρνασσός προσφέρει απολαυστικό σκι θα ανέβαιναν συχνά καθημερινές. Αυτό που λέω είναι ότι εκτός από τον κανονικό εργαζόμενο που ο στόχος του Παρνασσού και τον Καλαβρύτων (απλά ο Παρνασσός με υπερσύγχρονα λιφτ είναι Άλπεις πια σε ταχύτητα) είναι να τον πείσει να πάρει μια ή παραπάνω μέρα άδεια να προστεθεί και ο άνθρωπος που έχει χρονική ευχέρια καθημερινές και με πάρα πολύ μικρό κόστος να ανεβαίνουν για σκι. Το Σαββατοκύριακο θα έχει πάνω κάτω όσο κόσμο μπορεί να έχει με τα γνωστά προβλήματα ουρές κίνηση κλπ, η καθημερινές είναι το στοίχημα. Και για ακόμα μια χρονιά με μηδενική διαφήμιση και μειωμένη λειτουργία καθημερινή θα είναι μια ακόμα καταστροφική χρονιά που θα πάμε οι γνωστοί ψυχασθενείς Καλάβρυτα καθημερινές και δεν θα προσελκύσει νέους χιονοδρόμους ο Παρνασσός. Και ξαναγράφω ότι για να γίνει βιώσιμο και το χιονοδρομικό αλλά και η γύρω περιοχή δεν ψάχνουμε χιλιάδες. Ψάχνουμε 500-700 κάθε καθημερινή. Ένα νούμερο που ο Παρνασσός με τα νέα λιφτ το έχει πανεύκολα και όποιος έχει λιώσει στο σκι σε όλο το χιονοδρομικό ξέρει πόσο απολαυστικό σκι μπορεί να προσφέρει Και φυσικά κανένας από τους παραπάνω δεν μπορεί οικονομικά να πάει Άλπεις... Edited November 18, 2017 by ΜΙΚ 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vaggelis 2,070 Report post Posted November 18, 2017 Χαχαχα όχι από άγιο Στέφανο , Οινοφυτα , Σχηματαρη ,Ριτσώνα ,Θήβα ,Λειβαδια, Αμφίκλεια , φτερολακα ( απογοητεύση δεν δουλεύει ) πας κελάρια έχει αναστολή , ρωτάς ποτέ ; Και πέρνει απάντηση ... που να ξέρω ρε φίλε ..... ευτυχώς που η κάρτα είναι 80 και δεν χάνεις , μόνο βενζίνη εγώ σήμερα θα πίνω τσιπούρα στο καπανη ( αγορά στην Θεσσαλονίκη για τους νότιους ) καλά να περνάμε και μην στενοχωριόμαστε κουράγιο θα κάνουμε σκι σε όλα τα ελληνικά βουνά όσο αντέχουμε όταν γίνουμε βετεράνοι είναι μόνο 1€ Sent from my iPad using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted November 18, 2017 Κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως το «συστηματικό» σκι δεν απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, παρά μόνο σε όσους έχουν βρει λύσεις πρώτα από όλα στα πιο πιεστικά τους προβλήματα. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι Έλληνες; Αναμφισβήτητα ΝΑΙ. Αρκετές χιλιάδες Έλληνες μπορούν να κάνουν κάποια σκι τον χρόνο (αν το επιλέξουν, πολύ πιο οικονομικά από όσο νομίζει ο πολύς κόσμος) και να περάσουν τέλεια στα Ελληνικά χιονοδρομικά. Και κάποιες άλλες χιλιάδες συμπολίτες μας περιμένουν να ζήσουν από αυτούς τους ανθρώπους που θα αγοράσουν ή θα νοικιάσουν εξοπλισμό από αυτούς, που θα πάρουν τους καφέδες και τυρόπιτες τους, που θα φάνε τις μπριζολες στις ταβέρνες και τα εστιατόρια τους, που θα μείνουν στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τους και που θα βάλουν βενζίνη στα πρατήρια τους. Αυτές οι χιλιάδες συμπολιτών μας θα βγάλουν κάποιο εισόδημα, θα αποδώσουν κάποιους φόρους, θα έχουν στην δούλεψη τους σερβιτορους, μαγειρες, καμαριέρες, ανθρώπους που θα είναι λιγότερο ή καθόλου στο ταμείο ανεργίας Η αγορά υπάρχει, δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά ούτε και πολύ μικρή και οφείλουμε να κατανοήσουμε δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να την αγνοούμε, πόσο μάλλον να την εμποδίζουμε αφήνοντας υφιστάμενες εγκαταστάσεις να ρημάζουν αχρησιμοποίητες. Τα χρήματα των... «κακομαθημένων πλουσιόπαιδων», είτε μιλάμε για έλληνες είτε για ξένους, δεν μπορούμε να τον περιφρονούμε. Η οικονομία μας, η ίδια η χώρα, τα χρειάζονται απελπισμένα. Και όπως δεν θα μας περνούσε ποτέ από το μυαλό να σκεφτούμε να ζητήσουμε να μην ασχολείται κανείς με τη δημιουργία καλών ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά επειδή «οι περισσότεροι έλληνες δεν έχουν χρήματα για να τις επισκεφτούν», έτσι είναι παρανοϊκό να λέμε ότι η χώρα δεν πρέπει να ασχολείται με τουλάχιστον 1-2 μεγάλα χιονοδρομικά μας τα οποία έχουν όλα τα προσόντα για να προσελκύσουν και ξένους τουρίστες. 8 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ashbury 2,929 Report post Posted November 18, 2017 (edited) Προσωπικά πιστεύω πως το σκι απευθύνεται σε όλους αναλόγως πάντα με τις ανάγκες που έχουν. Η δυνατότητα που σου προσφέρει ένα άθλημα που ασκείς ερασιτεχνικά για αποσυμπίεση από την καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη γνώμη μου. Προφανώς δεν θα χαρακτήριζα κανέναν άνθρωπο πλούσιο/βολεμένο ή οτιδήποτε άλλο αν έκανε σκι στις Άλπεις ή σε κάποιο ελληνικό χιονοδρομικό. Ο κάθε ένας έχει τις προτεραιότητες του, τις ανάγκες του και κάνει το αντίστοιχο κουμάντο προκειμένου να ικανοποιήσει αυτές. Αυτό που με απασχολεί είναι να υπάρχει σεβασμός προς τον καταναλωτή. Αυτό συνεπάγεται λειτουργία των χιονοδρομικών με ένα σωστό πλάνο που θα ικανοποιεί τον περιστασιακό πελάτη αλλά και τον τακτικό που στηρίζει μέσω ετήσιας κάρτας ή πολυήμερης κλπ. Μέσα σε αυτά εκτός της λειτουργίας των αναβατήρων, του στρωσίματος των πιστών θα πρέπει να περιλαμβάνεται και η σωστή επόπτευση των πιστών, η έγκαιρη ενημέρωση λειτουργίας καθώς κ η παροχή σωστά συντηρημένου ενοικιαζόμενου εξοπλισμού. Προφανώς η κρίση μειώνει τη δυνατότητα πολλών να ανέβουν στο βουνό, ωστόσο η σωστή λειτουργία αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο για να διαθέσουν τα όποια ευρώ διαθέτουν για να ανέβουν. ΥΓ1 Προφανώς αναφέρομαι σε όλα τα χιονοδρομικά, αλλά εφόσον η συζήτηση γίνεται εδώ το πόσταρα εδώ. ΥΓ2 Υπάρχει δυνατότητα προσθήκης πλήρους στοίχισης στο κείμενο? Πιστεύω θα διευκόλυνε αρκετά την ανάγνωση κ θα βελτίωνε την εικόνα. Edited November 18, 2017 by ashbury 2 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted November 18, 2017 Δεν νομίζω. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted November 18, 2017 (edited) Χρήστο αν σου πω οτι γι αυτο που λες θελει σχέδιο Θα με πεις....κουμουνιστη; Και οπως ειπα στον προεδρο με μετρο τα ληγμενα. Γιατι στα νησια επενδυει το κεφαλαιο, εστω και αν ΟΛΕΣ αυτες οι επενδυσεις ειναι επιδοτουμενες απο τον κρατικο ή τον ενωσιακο προυπολογισμο. Στα χιονοδρομικα ψαχνουνε να βρουνε ιδιωτη με το κυαλι,εστω και του χαριζουνε ακομα και τα παιδια τους (δεν μιλαμε για στημενους διαγωνισμους που εχουν απαραδεκτους ορους ωστε να καταληξουν σε απ ευθειας αναθεση). Τυχαιο; Δυστυχως ο μονος τροπος να δουλεψει χιονοδρομικο στην ελλαδα ειναι να μην χιονισει στις αλπεις.... Γι αυτο και θελει και μετρο και επιλογη. Edited November 18, 2017 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
herman 1,011 Report post Posted November 18, 2017 Πελάτες υπάρχουν για να λειτουργούν τις καθημερινές τα ΧΚ. Για παράδειγμα εγώ στα νιάτα μου, οι γονείς μου κάλυπταν τα βασικά μου έξοδα και λίγο παραπάνω, η δουλειά μου με χαλαρό ωράριο έτσι μπορούσα και έκανα σκι τις καθημερινές. Δυστυχώς η χιονοδρομία δεν είναι πλέον απαραίτητο έξοδο για πολλούς. Οπότε η πορεία είναι φθίνουσα. Την λύση την έχουν αυτοί που κέρδιζαν από την χιονοδρομία, τώρα αυτοί πρέπει να επενδύσουν και να ξεκινήσουν να κάνουν απόσβεση μετά από μια πενταετία. 2 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted November 18, 2017 (edited) Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τρόπους να βγει οικονομικό το σκι του και πιστεύει ότι το κάνουν μόνο όσοι είναι φραγκάτοι κι άνετοι. Όταν εξηγώ τρόπους να έρθουν βουνό με λιγότερα έξοδα από μια Σαββατιάτικη μεγάααλη βόλτα στην Αττική (καφέ φαγητό ποτό κτλ) βλέπω ότι δεν είχαν ιδέα. Ξέρουν: μονοήμερη κάρτα 30 ευρώ, βενζίνη διόδια 60 ευρώ, καφές φαγητό 30 ευρώ και χρεώνεται το σκι ένα ακατέβατο κατοστάρικο στη συνείδηση του πολίτη (για να μη μιλήσω για το λαϊκίστικο στυλ ρεπορταζ Σταρ: "μια τετραμελής οικογένεια"). Ε, ντάξει, κάποια στιγμή πρέπει να προβληθεί ο εναλλακτικός τρόπος οργάνωσης χιονοδρομικών εξορμήσεων. Καθόλου άσχημη ιδέα και για τον Σύλλογο, τώρα που το σκέφτομαι. Να προωθήσει επικοινωνιακά τρόπους οικονομικής χιονοδρομίας. Με αυτό που λέω δεν παραγνωρίζω σε καμία περίπτωση το ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν ούτε αυτή τη δυνατότητα. Ναι, δεν είναι το σκι (ή οποιαδήποτε δραστηριότητα με τέτοια έξοδα) για κάποιον με πρόβληνα επιβίωσης, αλλά ακούω γκρίνιες από ανθρώπους που δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα κι απλά δεν γνωρίζουν τις εναλλακτικές. Edited November 18, 2017 by PhaethonF1 7 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 19, 2017 (edited) σε μια βραδια θα λυθουν ολα τα προβληματα τον χκ σε μια βραδια θα ξεπεραστουν ολα σε μια βραδια ..θα εχουν ολοι φορολογική ενημερότητα [που σε εμας θα περναμε τα κακακλα μας ] σε μια βραδια θα βρεθουν χρηματα για να ξεκινήσουν τα χρεωκοπημενα χκ σε μια βραδια θα ξεχασουμε τα παντα σε μια βραδια θα τρεξουμε να βγαλουμε ετήσιες καρτες σε μια βραδια θα βουλόσουν ολα τα στοματα και σε μια βραδια μολις βγει χειμωνας θα ξεχαστουν τα παντα και απο τους παντες και παμε απο την αρχη αυτο ειναι το ελληνικό γαιτανακι ..αν δεν δοθουν τα χκ σε ιδιωτες με πληρει αποκλιστηκωτοιτα στα παντα μπαρ ενοικιάσεις κλπ για να υπαρχη κερδος ..δεν θα αλλαξει τιποτα στα εδω χκ καθε χρονο τετοια εποχη ..εχουμε την ιδια κασετα με τα ιδια τραγουδια .. για τα χκ ο ενας πιστεύει οτι εν μεσο κρίσεις και οικονομικης ασφυξιας -θα αλλαξουν πραγματα στην ελλαδα τον χκ αλλα ο ιδιος δεν εμεινε στην ελλαδα για να αλλαξει η οικονομική κατασταση .....αλλα εφυγε στο εξωτερικο μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην οικονομική κατάσταση τις χωρας μας οπως και τοσοι αλλοι [αυτο χωρις καμια κακια σε κανενα]..και κατοπιν απο μακρια λεμε ....για να λεμε και εχουμε και τον αντιποδα που δεν τον ακουμπισε καν η εξαθλιωση τις χωρας μας να φωνάζει άχρηστο το δσ γιατι δεν μπορει να κανει τιποτα ..[μιας και η υπουργος που μπορει εκανε ] για τα χκ τελικα η εγω ειμαι αλλου η εσεις πετατε με ηλιοφάνεια πανω απο τα συννεφα και δεν βλεπετε τι γινετε απο κατω υσ χωρις καμια κακια σε κανενα αν και off topic... αν αναφερεσαι σε εμενα 1. δεν ειπα πουθενα οτι μεσω κρισης θα αλλαξουν τα πραγματα στα ΧΚ...ειπα οτι υπαρχουν ευκαιριες ...μεσω κρισης τα ΧΚ χασαν πελατες κ θα μπορουσαν να κερδισουν καποιους αλλους. Αν δεν το ειπα ξεκαθαρα συγχωρεστε με 2. αν αναφερεσαι σε εμενα για το θεμα εξωτερικο...δεν ξερεις για ποιο λογο εφυγα εξωτερικο. συνεπως σε βρισκω ακυρο... παντως για να γινεται κουβεντα .. λες "ο ιδιος δεν εμεινε στην ελλαδα για να αλλαξει η οικονομική κατασταση" Προσωπικα δεν πιστευω οτι θα αλλαξει η οικονομικη κατασταση...ΠΟΤΕ...αλλιως θα ειχε ηδη αλλαξει με η χωρις εμενα ή το κυριοτερο , δεν θα ειχαμε φτασει σε αυτη την κατασταση λες "εφυγε στο εξωτερικο μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην οικονομική κατάσταση τις χωρας μας"...μια χαρα μπορουσα να ανταπεξελθω..δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα. Αντε να εκοβα ενα απο τα 2-3 ταξιδια στο εξωτερικο κ να πηγαινα παρνασσο να βρω τον φιλο μου ΜΙΚ να μαλωνουμε που ειναι φθηνοτερα να κανεις σκι... ημουνα στην κατηγορια των βολεμενων οπως λενε πολλοι στην χωρα μας, αλλα προτιμησα καλως 'η κακως να ξεβολευτω...για λογους που δεν αφορουν κανεναν εδω μεσα κ δεν εχει ορεξη κανενας να τους μαθει λες τελος "και κατοπιν απο μακρια λεμε ....για να λεμε"...δηλαδη επειδη ενας ελληνας ζει στο εξωτερικο δεν δικαιουται να λεει τιποτα για την ελλαδα???? αν το πιστευεις αυτο τοτε παω πασο...δεν ξαναγραφω στα ΧΚ Εσωτερικου...θα γραφω μονο για το εξωτερικο... φιλικα παντα ΥΓ ας διαγραφει το post μου μετα απο λιγο...ειναι εντελως εκτος θεματος Edited November 19, 2017 by Turms 4 Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted November 19, 2017 Μία εκτος θέματος καλημέρα. Κινέζους δεν βλέπω και εχω μια ανησυχία... 3 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted November 19, 2017 Ουτε απ αυτην την μεριά εχει κινεζους 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted November 19, 2017 κινεζους??? Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted November 20, 2017 Δε φταίει για όλα ο Σωτήρης μη τα ξαναλέμε, ίσως μάλιστα ήταν από τους καλύτερους στη δουλειά του, το έχω ξαναγράψει. Χαρά στο κουράγιο σας να διαβάζετε τις προκυρήξεις του Δημοσίου χωρίς να έχετε 'άμεσο' εννομο συμφέρον (π.χ. ενδιαφέρον για την προκύρηξη. Και αν το κάνατε ,δηλαδή το διαβάσατε, και αφου το θέμα πηρε και κάποια πολιτική χροιά , μήπως πήρε και το μάτι σας κανένα αντίστοιχο http://aftodioikisi.gr/ota/dimoi/gkafa-se-prokiryxi-dimou-sti-diavgia-kosta-prosarmose/ φαινόμενο διαπλοκής; πέραν του γενικότερου: αλλά θέλω, άλλα λέω ότι θέλω και θα κάνω, και οταν ερθει η κατάλληλη στιγμή κάνω αυτά που ηθελα και τα έκρυβα για να μου δώσετε τα φράγκα και τις αδειες. Όσον αφορά την ανάρτηση, αυτή την έκανα κατόπιν προτροπής τους εργοδότη μου (για την έκθεση). Ρε παιδιά απλά βλέπω σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες την καταστροφική σεζόν να είναι άμεσα ορατή μπροστά μας και ούτε ο Σωτήρης, ούτε ο Σύλλογος ούτε κανένας δεν έχουν κάνει το παραμικρό και μάλιστα επιμένουν να μην να μας ενημερώνουν. Ε πάρτε το χαμπάρι ο Οδυσσέας και που μπήκε δεν μπορεί καν να δουλέξει κανονικά. Διοίκηση δεν έχει, κόσμο δεν έχει, λιφτ δεν έχει τι άλλο θέλουμε για να δούμε ότι πάμε για καταστροφική σεζόν? (ΜΙΚ), Μιχάλη, εγώ δεν έχω καμμιά πληροφόρηση ότι το βουνό θα πάει χειρότερα από πέρσι. Η εντύπωση που έχω είναι ότι θα πάει μία από τα ίδια. Ούτε καλύτερα αλλά ούτε και χειρότερα. Ωστόσο επειδή λείπω από το βουνό 19 μήνες, μπορεί οι πληροφορίες μου να είναι ελλειπείς! Εάν εσύ έχεις κάτι χειροπιαστό πες το, να το μάθουμε κι εμείς! Το δικό μου συμπέρασμα είναι: Ο Ξυπόλιτος όλο φεύγει...αλλά μένει! Άρα όντως το ΧΚΠ δεν έχει διευθυντή! Το προσωπικό για 3η συνεχόμενη χρονιά πληρώνεται με 500-700 ευρώ! Άρα μην έχουμε απαιτήσεις από αυτό! Ωστόσο υπάρχουν και τα θετικά, Οικονόμου, Τουρκοχωρίτης, Βέρνερ, Παπαγεωργίου, Στεφανόπουλος, Κολοβαλής, Παναγιωτής, Πάντος, Καλλιμάνης, και 5-6 ικανοί ακόμη, παραμένουν στις θέσεις τους! Αυτοί θα τραβήξουν το κουπί και το βουνό θα δουλέψει και φέτος, εάν όχι καλύτερα, έστω όπως πέρσι! Η ευκαιρία για μια χιονοδρομία όπως την ονειρεύσαι, και την ονειρευόμασταν πολλοί εξ ημών, δεν έχει καμιά ελπίδα σε εποχές κρίσης και μνημονίου! Αφού δεν έγιναν καλύτερα τα πράγματα την εποχή του ''λεφτά υπάρχουν'', τώρα ξέχνα το, μην έχει αυταπάτες! Εγώ εξακολουθώ να ελπίζω ότι ακριβώς λόγω μνημονίου μπορεί να αλλάξει κάτι. Βασικά το βλέπω ως την μόνη ελπίδα. Απλά τα ΕΤΑΔ λειτουργούν λες και θέλουν την καταστροφή των χιονοδρομικών. Για να γράψουν πχ 300.000 ευρώ καλύτερο (λιγότερο ζημιογόνο) ισολογισμό να καταστρέφουν ένα χιονοδρομικό που φέρνει εκατομμύρια στην Εθνική Οικονομία και αν δούλευε σωστά θα έφερνε πολύ παραπάνω από 300.000 απλά από φόρους στο κράτος. Μου αρέσει πολύ το πάθος του MIK. Οι περισσότεροι θα του απαντήσουν "Καλά ρε φίλε, περιμένεις να σωθεί η Ελλάδα από τη χιονοδρομία;"... Το θέμα όμως είναι ότι αυτοί που τα λένε (ή οι περισσότεροι απ'αυτούς) ουσιαστικά δεν περιμένουν τίποτα από πουθενά. Ενώ, αν όλοι είχαν μια τόσο δα φλογίτσα για κάποιο τομέα και τον στήριζαν όπως ο ΜΙΚ τη ελληνική χιονοδρομία, ίσως κάτι γινόταν στο τέλος... Sorry pour le οφ τοπικ Αλλα στην κριση, ο κολημενος με το σκι πχ εμεις, θα κανουμε το σ***το παξιμαδι, θα κοψουμε αλλα κ θα παμε για σκι. Αν λοιπον ενας παρνασσος (με μπολικο χιονακι) λειτουργουσε αψογα, θα σκεφτομουνα (οπως λεει ο ΜΙΚ) το εξης "μηπως τωρα για να κανουμε οικονομια αντι να παω Αλπεις να παω Παρνασσο κ να τσιμπησω κ μια βδομαδα ακομα???" Δυστυχως ομως τα ΧΚ υπολειτουργουν, κ τελικα χανουνε αυτους τους ΚΑΛΟΥΣ πελατες. Γιατι θα παω στον Παρνασσο, θα ειναι καθημερινη, θα εχω δυο λιφτ ανοιχτα κ θα κλαιω τα λεφτα μου. Κ στο τελος θα πω "βρε αντε απο εδω...καλυτερα να κοψω 4 ΣΚ απο τον Παρνασσο κ να σιγουρεψω τις Αλπεις" Το μεγαλο προβλημα στην Ελλαδα , και οχι μονο στον Τουρισμο, ειναι οτι σκεφτομαστε με μυαλο αρπαχτης...ελα μωρε, ας την βγαλουμε φετος κ για του χρονου βλεπουμε...ετσι ομως δεν βγαινει τιποτα...η νοοτροπια των επαγγελματιων του χωρου (πλην εξαιρεσεων) ειναι νοοτροπια καφενειου...ταβλι...ριχνουμε τα ζαρια κ οτι κατσει...αν εχουμε 6αρες ωραια...αλλιως του χρονου παλι....η νοοτροπια αυτη ειναι παντου στην ζωη...απο Τουρισμο ως Διπλωματια κ Εξ.Πολιτικη. Οταν ολος ο κοσμος παιζει σκακι κ σκεφτεται δεκαετιες μπροστα εμεις ριχνουμε τα ζαρια κ οτι κατσει. Προσφατα διαβασα στο γερμανικο ski magazin για το brand name των ΧΚ. Και πως οι Δολομιτες , χωρις τρελα υψη χιονοπτωσεων επενδυσανε μακροπορθεσμα, φτιαξανε ενα ονομα κ τωρα ειναι μες τις κορυφαιες περιοχες στον κοσμο για χιονοδρομια. Σε αντιθεση για παραδειγμα με την Cortina που εμεινε κολημενη στο παρελθον, κ εμεινε πισω σε σχεση με τις υπολοιπες δολομιτικες αλπεις. Σε ενα αλλο αρθρο ελεγε για καποια χιονοδρομικα στις ΗΠΑ (δεν θυμαμαι ακριβως πια). Τα εν λογω ΧΚ, αποφασισανε να διαθεσουν τα κερδη κ σχεδον το 100% απο το ποσο για επενδυσεις των επομενων χρονων στην αγορα δυο οικογενειακων χιονοδρομικων κοντα σε 2 μεγαλουπολεις. Ο στοχος ηταν να κανουν τα οικογενειακα αυτα ΧΚ ακομα πιο ωραια κ ελκυστικα για οικογενειες...Γιατι? γιατι τα παιδα που πανε με τους μπαμπαδες τα ΣΚ για σκι σε αυτα τα μικρα ΧΚ, ειναι οι mellontikoi πελατες των μεγαθηριων στα Rocky Mountains που καναν αυτες τις επενδυσεις.... Αυτη η νοοτροπια ειναι απλα επιστημονικη φαντασια για τον ελληνικο τουρισμο...κ οχι μονο χιονοδρομικο..καθε λογης.... Βρε εισαι καλα οτι μπορει να βγει κερδος σε χιονοδρομικο; Μονο με αδιαφανεις καταστασεις, με πολιτικο μεσο, με ιστορικα παρασιτικες δραστηριωτητες, με ξεκοκαλισμα ευρωπαικης χρηματοδοτησης.... Κοντολογης...παρε τα λεφτα και τρεχα.... γιατι ρε βρο !! δεν ειναι ετσι που γραφω ..ενα χκ δεν μπορει να βγει οικονομικα πια σημερα .. αυτο δεν εγινε παντου σε ολα χκ η εχω λαθος το ειδα στα πηγαδια ..το ειδα στο καιμακ το ειδα στο φαλακρο το ειδα στο ελατωχωρι το ειδα στο σελι στο Πήλιο στον παρννασο .και σε ολα τα υπολοιπα εχω λαθος Νίκο τα λεφτά είναι στα ξενοδοχεία, στη κτηματαγορά και γενικά στη γύρω περιοχή. Αυτά που γράφεις είναι σχεδόν ψίχουλα αλλά σίγουρα και αυτά πρέπει να γεμίζουν τη τσέπη που συντηρεί το χιονοδρομικό. Δεν το έκανες edit το χονδροειδές ψέμα σου παραπάνω και θα αναγκαστώ να σε κάνω ντα Αυτό που θα έπρεπε να είχες καταλάβει από όσα γράφω είναι ότι ο Παρνασσός είναι πηγή ανάπτυξης και πλούτου για την Ελλάδα που βλακωδώς την σπαταλάμε Κάτι που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως το «συστηματικό» σκι δεν απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, παρά μόνο σε όσους έχουν βρει λύσεις πρώτα από όλα στα πιο πιεστικά τους προβλήματα. Υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι Έλληνες; Αναμφισβήτητα ΝΑΙ. Αρκετές χιλιάδες Έλληνες μπορούν να κάνουν κάποια σκι τον χρόνο (αν το επιλέξουν, πολύ πιο οικονομικά από όσο νομίζει ο πολύς κόσμος) και να περάσουν τέλεια στα Ελληνικά χιονοδρομικά. Και κάποιες άλλες χιλιάδες συμπολίτες μας περιμένουν να ζήσουν από αυτούς τους ανθρώπους που θα αγοράσουν ή θα νοικιάσουν εξοπλισμό από αυτούς, που θα πάρουν τους καφέδες και τυρόπιτες τους, που θα φάνε τις μπριζολες στις ταβέρνες και τα εστιατόρια τους, που θα μείνουν στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τους και που θα βάλουν βενζίνη στα πρατήρια τους. Αυτές οι χιλιάδες συμπολιτών μας θα βγάλουν κάποιο εισόδημα, θα αποδώσουν κάποιους φόρους, θα έχουν στην δούλεψη τους σερβιτορους, μαγειρες, καμαριέρες, ανθρώπους που θα είναι λιγότερο ή καθόλου στο ταμείο ανεργίας Η αγορά υπάρχει, δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά ούτε και πολύ μικρή και οφείλουμε να κατανοήσουμε δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να την αγνοούμε, πόσο μάλλον να την εμποδίζουμε αφήνοντας υφιστάμενες εγκαταστάσεις να ρημάζουν αχρησιμοποίητες. Τα χρήματα των... «κακομαθημένων πλουσιόπαιδων», είτε μιλάμε για έλληνες είτε για ξένους, δεν μπορούμε να τον περιφρονούμε. Η οικονομία μας, η ίδια η χώρα, τα χρειάζονται απελπισμένα. Και όπως δεν θα μας περνούσε ποτέ από το μυαλό να σκεφτούμε να ζητήσουμε να μην ασχολείται κανείς με τη δημιουργία καλών ξενοδοχειακών μονάδων στα νησιά επειδή «οι περισσότεροι έλληνες δεν έχουν χρήματα για να τις επισκεφτούν», έτσι είναι παρανοϊκό να λέμε ότι η χώρα δεν πρέπει να ασχολείται με τουλάχιστον 1-2 μεγάλα χιονοδρομικά μας τα οποία έχουν όλα τα προσόντα για να προσελκύσουν και ξένους τουρίστες. Προσωπικά πιστεύω πως το σκι απευθύνεται σε όλους αναλόγως πάντα με τις ανάγκες που έχουν. Η δυνατότητα που σου προσφέρει ένα άθλημα που ασκείς ερασιτεχνικά για αποσυμπίεση από την καθημερινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη γνώμη μου. Αυτό που με απασχολεί είναι να υπάρχει σεβασμός προς τον καταναλωτή. Αυτό συνεπάγεται λειτουργία των χιονοδρομικών με ένα σωστό πλάνο που θα ικανοποιεί τον περιστασιακό πελάτη αλλά και τον τακτικό που στηρίζει μέσω ετήσιας κάρτας ή πολυήμερης κλπ. Πελάτες υπάρχουν για να λειτουργούν τις καθημερινές τα ΧΚ. Για παράδειγμα εγώ στα νιάτα μου, οι γονείς μου κάλυπταν τα βασικά μου έξοδα και λίγο παραπάνω, η δουλειά μου με χαλαρό ωράριο έτσι μπορούσα και έκανα σκι τις καθημερινές. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τρόπους να βγει οικονομικό το σκι του και πιστεύει ότι το κάνουν μόνο όσοι είναι φραγκάτοι κι άνετοι. Όταν εξηγώ τρόπους να έρθουν βουνό με λιγότερα έξοδα από μια Σαββατιάτικη μεγάααλη βόλτα στην Αττική (καφέ φαγητό ποτό κτλ) βλέπω ότι δεν είχαν ιδέα. Ένα από τα καλά αυτού του forum είναι ότι υπάρχει η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ο καθένας μας να εκφράζει την δική του προσπάθεια προσέγγισης στην ΑΛΗΘΕΙΑ., σχετικά με κάτι που ΑΓΑΠΑΜΕ ή τουλάχιστον μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, το ΧΚΠ ή τα ΧΚ. Το βουνό είναι δεδομένο. Ο καιρός είναι εκτός ελέγχου μας Το μόνο ίσως που μπορούμε να επηρεάσουμε είναι ο ανθρώπινος παράγοντας του Χ.Κ. Και η ιστορία αποδεικνύει ότι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην λειτουργία ενός «συστήματος», ενός «οργανισμού»! Ποιοί όμως αποτελούν τον ανθρώπινο παράγοντα ενός ΧΚ? (εργαζόμενοι, διοικούντες, εργολάβοι, επαγγελματίες, εθελοντές συλλόγων, επαγγελματίες, τοπική κοινωνία, φίλοι ΧΚ κ.λπ) Είναι χρήσιμο να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι ( θέσεις ευθύνης ή ανευθυνότητας, συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου, συμβάσεις εργολαβιών, δικαιώματα και υποχρεώσεις, καθεστώς βεβαιότητας και μη εξάρτησης από το αποτέλεσμα ή αίσθηση ανασφάλειας κ.ο.κ). Ποιά είναι η βασική ενδεικτική σκέψη της κάθε ανθρώπινης συνιστώσας στο ΧΚ? Ποιοί είναι οι στόχοι και ποια τα κίνητρα της? Ποια είναι τα προσόντα τους για το βουνό? Πόση αγάπη, τεχνογνωσία, εμπειρία διαθέτουν για το βουνό? Η ευθύνη που αναλογεί στην εξουσία που διαθέτουν στο βουνό αντιστοιχεί στα προσόντα τους? Ποιος ορίζει και ποιος ελέγχει το αποτέλεσμα της εργασίας τους? Ποιος καθοδηγεί, ποιος αναλαμβάνει ευθύνες, ποιος επικοινωνεί? Πόσο δυσάρεστοι είναι ικανοί να γίνουν οι έχοντες θέση ευθύνης, προκειμένου να κάνουν σωστά την δουλειά τους ή αυτό που θεωρούν δουλειά τους όταν κανείς δεν τους το ορίζει με αντικειμενικά κριτήρια? Αν αληθεύουν οι απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις ,που υπάρχουν στο συννημένο pdf , προκύπτει ότι η βασική παθογένεια στο ΧΚ είναι η μεγάλη ασυμμετρία που παρατηρείται μεταξύ ΕΥΘΥΝΗΣ/ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ διοίκησης ΧΚ (καθώς και τοπικής αυτοδιοίκησης) (δηλ. των πολιτικών που εκλέξαμε). Και γι αυτό ευθυνόμαστε εμείς (ως ελληνική κοινωνία) ή αν θέλετε ο κακός εαυτός μας. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΧΚ Π.pdf 1 Share this post Link to post Share on other sites