AlexFocus 686 Report post Posted January 28, 2018 off topic ειμαστε χαιρομαι που σε αρκετους αρεσουν , εχουν κοπο για να γινουν . Κωστή τα βιντεάκια σου είναι καταπληκτικά. Εγώ πάντως δηλώνω φανατικός σου οπαδός. Εδώ μέχρι και λαγό - στιφάδο πήγατε να πιάσετε μες στα δέντρα που πάτε 2 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 28, 2018 (edited) Hellbent μου να ξέρεις και σαν ταπεινός επισκέπτης (τακούνι) που ήμουν χθες και σήμερα στο ΧΚΚ, από το κάτω σαλέ η Hellbent Highway φαίνεται. Κάτι σαν το Σινικό Τείχος από το διάστημα βρε παιδί μου [emoji23][emoji16][emoji16] Sent from my SM-G903F using Tapatalk Edited January 28, 2018 by PhaethonF1 7 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Sueng 457 Report post Posted January 29, 2018 Εντάξει βρε Μιχάλη, δεν έχεις άδικο σε όσα λες, αλλά γίνεσαι κλικ υπερβολικός. Όσοι πάνε στο πάρκο, κι εγώ πολλές φορές, δε θέλουμε να τρώμε όλη την ταλαιπωρία της Στύγας για να πάμε εκεί. Δεν μπορείς να τον αναγκάσεις να ανεβεί τη Στύγα αν το μόνο που θέλει είναι να περάσει τη μέρα του στο πάρκο. ... Υπάρχει και η λύση της άγκυρας. Δε χρειάζεται να παίρνεις τη Στύγα. Στην άγκυρα αριστερά, προσπερνάς την Αντιγονη(μαύρη), παίρνεις την Ηλέκτρα και σε βγάζει στη Νεφέλη πιο πάνω από το πάρκο που μπορεις να μπεις σ'αυτό άνετα και χωρίς κίνδυνο. Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 29, 2018 Αν και snowboarder, παραλίγο να τσακωθώ χθες με άλλους 2 snowboarder που φαινότουσαν "λοκάλια" (του πάρκου) Ο λόγος; Κόβουν κάθετα την Στύγα στο σημείο που συναντιέται με την πίστα της Θέτιδος. Οκ, κι εγώ το έχω κάνει όταν θέλω να πάω direct στο πάρκο ΑΛΛΑ, εγώ τουλάχιστον, πριν την διασταύρωση, κάνω μια επιθεώρηση κι αφού κρίνω ότι είναι ασφαλές και δεν έρχεται κάποιος γκαζωμένος, πάω κάθετα και πάντα σε ετοιμότητα. Αυτοί στην κοσμάρα τους, δεν λογάριαζαν τίποτα και παραλίγο να έπεφτα πάνω τους. Τους φώναξα κι αυτοί πολύ απλά είπαν ότι εγώ είμαι ο μαλ... που δεν προσέχω κι ότι πρέπει να μάθω snowboard. Δεν το συνέχισα γιατί θα έπεφτα στο επίπεδό τους. Έχω 2 γνωστούς μου που δουλεύουν εκεί ως shapers, πιστεύετε ότι θα άξιζε να τους στείλω ένα μήνυμα να τους εξηγήσω ή χαμένος κόπος; Έγγραφη αναφορά στο χιονοδρομικό κατευθείαν. Share this post Link to post Share on other sites
panagiotis 209 Report post Posted January 29, 2018 Ελπίζω να έγινα κατανοητός ,δεν έχω μία φωτό που θα βοηθούσε Πάντως τα snowbord στα χέρια στην στυγα συνεχίζονται Πάντως προχθές, οι σανίδες στα χέρια εκεί πάνω ήταν αισθητά λιγότερες από προηγούμενες φορές, ή είναι ιδέα μου; Οι αρχάριοι παραμένουν, αλλά οι περισσότερες σανίδες στα πόδια τους. JAPOW!!! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted January 29, 2018 (edited) Αυτό που είδα εγώ πάντως ήταν ότι στατιστικά σημαντικό (θα έλεγα και "το μεγαλύτερο", αλλά δεν ήταν επιστημονικά άρτια η έρευνα) ποσοστό των σανιδιών δεν διαθέτουν λουράκια. Όχι "δεν τα φοράνε". Δεν έχουν. Edited January 29, 2018 by PhaethonF1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted January 30, 2018 (edited) Επεσε πολυ σκι την προιγουμενη εβδομαδα 3 φορες powder Δεν το λες οτι εχω απεριοριστο χρονο Μηχαλη.. Απλα αναβαλω οποιαδηποτε υποχρεωση εχω για να ανεβω, και αυτο για 8-12 φορες τον χρονο στην καλυτερη, που θα εχει φρεσκο χιονι . Τα ειχα καταφερει και στο προσφατο παρελθον που δουλευα ως ιδιοτικος ηπαλληλος με μια μονο χαμενη μερα που περασα στο ΙΚΑ παπαγου ενω μου τρωγαν τις πουδρες ...τραυματικη εμπειρια Δεν λει και πολλα δεν ειχα και αρκετη μπαταρια απο την προιγουμενη μερα. Edited January 30, 2018 by Hellbent 13 Share this post Link to post Share on other sites
Krits 1,239 Report post Posted January 30, 2018 Ψήνεται κανείς για κατεβασιές αύριο Τετάρτη; Share this post Link to post Share on other sites
Κώστας Πολίτης 1,296 Report post Posted January 30, 2018 Νίκο ανεβαίνω με ski bus αύριο. Θα είμαι με ορειβατικό σέτ όμως για βόλτες. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted January 30, 2018 Το ski bus μόνο Καλάβρυτα αύριο, ίσως ανέβω αν και ήμουν ψημένη για Παρνασσό. Έχω ίσα με 10 χρόνια να ανέβω Καλάβρυτα, προτιμώ τον Παρνασσό, μου φαίνεται καλύτερος για το μέτριο επίπεδο χαλαρού σκι που κάνω. Το σκέφτομαι... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted January 30, 2018 Ήταν κανένας γνωστός σήμερα πάνω να μας πει τι συνθήκες επικρατούσαν, τι γινόταν από ουρές κλπ; Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted January 30, 2018 (edited) Χιόνι εξαιρετική ποιότητα παντού από τις 9 μέχρι αργά το μεσημέρι. Ζεστός καιρός καθόλου αέρας φανταστική μέρα. Μετά τις 14:00 χαμηλά ήταν λίγο σφιχτό. Ψηλά μία χαρά. Σούπες στις πίστες πουθενά (μόνο στη βάση της Δάφνης). Εκτός δεν βγήκα αλλά το έκοψα παγωμένο μέχρι σχετικά αργά και μετά ανοιξιάτικο κατά τόπους. Δε μου γέμιζε το μάτι πάντως. Πιστομέρα! Κόσμος νωρίς ελάχιστος περίπου από τις 12:00 αρκετός αλλά ουρές του πενταλεπτου μόνο στη Δάφνη. Ψηλά καθόλου. Πολλές οικογένειες πολλά παιδάκια ωραία ατμόσφαιρα Edited January 30, 2018 by sbird 6 You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
Krits 1,239 Report post Posted January 31, 2018 Νίκο ανεβαίνω με ski bus αύριο. Θα είμαι με ορειβατικό σέτ όμως για βόλτες. Κώστα καλησπέρα,προέκυψε δουλειά και το ακύρωσα. Πρέπει να ευχαριστηθήκατε μέρα πάντως όσοι ανεβήκατε. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Lili 80 Report post Posted February 1, 2018 (edited) Τετάρτη 31/1, ήταν πάρα πολύ ωραία, τελικά! Με ski bus. Είχα 10+ χρόνια να έρθω στο ΧΚ Καλαβρύτων και μου φάνηκαν όλα πολύ ωραία και χαλαρά! Ο καιρός υπέροχος, λιακάδα χωρίς καθόλου αέρα και χωρίς πολλή ζέστη. Χιόνι που συγχωρεί όλα τα λάθη, δεν βρήκα πάγο ή σούπα. Οι πίστες πολύ καλά στρωμένες. Κόσμος αρκετός, τόσος ώστε να έχεις την αίσθηση ότι έχει κόσμο αλλά χωρίς να είναι ενοχλητικό με ουρές κλπ. Το προσωπικό στα σαλέ-καντίνα ήταν υποδειγματικά φιλικό, και οι συνθήκες εκεί άνετες. Ο βασικός λόγος που δεν ερχόμουν στα Καλάβρυτα ήταν ο κακός δρόμος στην Ε.Ο. Αθηνων, τώρα αυτό άλλαξε. Επιπλέον, με το ski bus Κλαουδάτος πλήρωσα 25 ευρώ μεταφορά + κάρτα, άριστο value for money! Δεν χρειάστηκε καν να περιμένω σε ουρά σε ταμείο καθώς μας έφεραν τις κάρτες στο πούλμαν, το οποίο πάρκαρε δίπλα σχεδόν στο λίφτ, ελάχιστο κουβάλημα-περπάτημα με εξοπλισμό, δηλαδή. Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω. (Αν φυσούσε και έκανε κρύο, θα κρύωνα στη διαδρομή ανόδου της Στύγας που είναι υπερβολικά μεγάλης διάρκειας). Ο προσανατολισμός του ΧΚ είναι τέτοιος που έπεσε σκιά σε κάποιες πίστες από τις 2 και μετά και θα μπορούσαν να είχαν παγώσει άσχημα αλλά αυτό δεν συνέβη, ψιλοπάγωσαν ευχάριστα. Γενικά ήταν απροσδόκητα καλά! Θα πω, τέλεια! Ελπίζω να ξαναρθω σύντομα! Edited February 1, 2018 by Lili 9 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted February 1, 2018 απο το φατσοβιβλιο του χιονοδρομικου 2 φοβερες φωτο 13 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted February 1, 2018 (edited) η πρ'ωτη ειναι η...ηρωικη-αυτοκτονικη πλευρα της νεραιδοραχης. βρειτε τον αρισταρχο για να καταλαβετε τι μικρος που ειναι ο ...ανθρωπος. στο βαθος τερμα δεξια ο δρομος απο αρτεμη. στα αριστερα της φωτο η διαδρομη απο τα παταρια προς περιστερα. ευκολακι... στην δευτερη η πανω απο το καταφυγιο πισω πλευρα. το καταφυγιο ειναι πιο αριστερα ακομα. διακρινουμε τον...δρομο και την διαδρομη, την τρομερα, αναλογα με τις συνθηκες επικυνδινη διασχιση. Edited February 1, 2018 by vro 3 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PKGR 421 Report post Posted February 1, 2018 Φεύγοντας από το χινοδρομικό, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα χειμερινά ελαστικά στο δρόμο προς Περιστέρα & και Μεσορούγι. Παρόλο που στην αρχή είχε λίγο χιόνι, διαπίστωσα ότι στην συνέχεια ήταν πεντακάθαρος πράγμα που μου έκανε εντύπωση γιατί συνήθως ήταν κλειστός. Να υποθέσω λοιπόν ότι πλέον μπορεί να πάει κάποιος στο χιονοδρομικό και από Ακράτα? Παραθέτω και ένα μικρό video από τη διαδρομή 4 Share this post Link to post Share on other sites
bialex 276 Report post Posted February 1, 2018 Ναι όοοοοοοοταν το επιτρέπον οι Καλαβρύτινοι και καθαρίζουν το δρόμο μπορείς. Βλέπεις παρακάμπτει και το χωριό τους οπότε τους είναι λιιιιιιιιιιιιιγο δύσκολο 2 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted February 2, 2018 10 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 3, 2018 Ναι όοοοοοοοταν το επιτρέπον οι Καλαβρύτινοι και καθαρίζουν το δρόμο μπορείς. Βλέπεις παρακάμπτει και το χωριό τους οπότε τους είναι λιιιιιιιιιιιιιγο δύσκολο Έτσι, για να κλαίω τα ίδια & τα ίδια κάθε χρόνο... Πες μου ρε Βασίλη, αφού οι Καλαβρυτινοί είναι "εξυπνάκιδες" και δε γουστάρουν να καθαρίζουν το δρόμο προς Περιστέρα, όπως πολλοί υποστηρίζετε, χρόνια τώρα, -κάθε χρόνο γίνεται, άλλωστε, και στο forum του Συλλόγου μας-, Τί κάνει ο Δήμος που έχει χρεωμένο το δρόμο (σ.σ. δεν είναι του Δ. Καλαβρύτων); Γιατί δε φροντίζει να τον έχει ανοιχτό, έτσι ώστε να περνάνε επισκέπτες του χιονοδρομικού και από τα δικά τους ορεινά χωριά; Γιατί θα πρέπει να το κάνει αυτό ο Δ. Καλαβρύτων, με δικά του έξοδα. Και στο τέλος, γιατί αυτή η «κολόνια» κρατά πριν ακόμα γίνει ο δρόμος, ας θυμίσω και κάτι που μας είχε πει ο πρώην Διευθυντής του Χ.Κ.Κ. κ. Γ. Τσεκούρας, σε επίσημη ανοιχτή συζήτηση που είχαμε με τον Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ., κάπου το Φθινόπωρο του 2006 αν θυμάμαι καλά. Σε σχετική ερώτηση που είχε γίνει από μεριά μας τον είχαμε πει κατά πόσο θέλουν ή όχι αυτόν τον δρόμο. Ο κ. Γ. Τσεκούρας είχε πει ότι άλλος ένας δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό μόνο καλό τους κάνει. Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα μπορούσε να είναι ανοιχτός από την μεριά τους εφόσον δεν θα μεριμνούσε για αυτό ο Δήμος που ανήκει ο δρόμος. Μας αρέσει να συντηρούμε εύκολες θεωρίες συνωμοσίας. Τέτοια είναι και αυτή. Όπως και η άλλη γνωστή καραμέλα, ότι οι Καλαβρυτινοί είναι υπαίτιοι που δεν έχει γίνει σοβαρό χιονοδρομικό στη Ζήρεια. Την επόμενη φορά, θα ήθελα περισσότερα στοιχεία όταν υποστηρίζουμε τέτοιες απόψεις. απο το φατσοβιβλιο του χιονοδρομικου 2 φοβερες φωτο 27540060_1705242269540228_7627625733636551762_n.jpg η πρώτη είναι η...ηρωική-αυτοκτονικη πλευρά της Νεραιδοραχης. βρείτε τον Αρίσταρχο για να καταλάβετε τι μικρός που είναι ο ...άνθρωπος. Στο κέντρο της φωτογραφίας διακρίνουμε και το Μαυρονέρι, με τα Ύδατα της Στυγός. Κοιτάζοντάς ΄την -όντας, ένα ακόμα όμορφο φετινό κάδρο από drone για λογαρισμό του Χ.Κ.Κ.- παραθέτω και το άρθρο από τις «Κορφές» τ.141, όπως έχει επιμεληθεί από το routes.gr: Χελμός - Νεραϊδόραχη Η Νεραϊδόραχη του Χελμού είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές και άγρια όμορφες κορφές των Ελληνικών βουνών. Ειδικά το χειμώνα, όταν οι άμορφες σάρες μετατρέπονται σε απότομα παγωμένα λούκια, η ανατολική ορθοπλαγιά ξεπροβάλει απόκρημνη και απόμακρη, δεσπόζοντας πάνω από την κοιλάδα των Υδάτων της Στυγός. Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, εντυπωσιασμένος από την επιβλητική αυτή ορθοπλαγιά, άνοιξε την πρώτη διαδρομή το 1957 μαζί με το Δ. Ψυρρόπουλο. Την πρώτη χειμερινή της ορθοπλαγιάς την πέτυχαν από τη δεξιά ράμπα - κόψη οι Αρβανιτίδης - Γαληνός - Κασιμάτης το 1964. Για την πρώτη χειμερινή αναρρίχηση της κεντρικής κόψης χρειάστηκαν να περάσουν είκοσι χρόνια από την ανάβαση του Μιχαηλίδη. Έτσι, όταν το 1977 ο Δημήτρης Κορρές μαζί με το Μιχάλη Τσούρτη και τον David Booth την σκαρφάλωσαν, αυτό θεωρήθηκε ως κάτι εξαιρετικά δύσκολο για την εποχή. Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ακόμα μία 20ετία, όταν το 1994 ο Κορρές επέστρεψε πάλι με το Δημήτρη Μπακάλη για να σκαρφαλώσει το κεντρικό όρθιο λούκι, το "Μακρηνάρι", που ακόμη και σήμερα θεωρείται η πιο εντυπωσιακή και μια από τις σοβαρότερες χειμερινές διαδρομές στην Ελλάδα. Το "Μακρηνάρι" αποτέλεσε κρυφό πόθο πολλών αναρριχητών, αρκετά χρόνια πριν την αναρρίχησή του. Όμως οι κακές συνθήκες που συνήθως επικρατούν στην ορθοπλαγιά, είχαν σταματήσει όλες τις προσπάθειές τους. Στις ανεπιτυχείς αυτές προσπάθειες είχαν λάβει μέρος οι Κορρές, Μακρής, Τσουκλείδης, Θεοδωρόπουλος, Μπακάλης, Καρδάκος, Τσακίρης και Γαβριήλ. Τελικά ο Κορρές, στην 4η προσπάθειά του, κατάφερε να σκαρφαλώσει τη διαδρομή μαζί με τον Μπακάλη. Η Νεραϊδόραχη χαρακτηρίζεται ως μια από τις εντυπωσιακότερες ορθοπλαγιές της Ελλάδας, η οποία έχει την τύχη να βρίσκεται σε μια πανέμορφη περιοχή. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αναρρίχησης σ' αυτήν, είναι το μεγάλο ανάπτυγμα (800μ - 1000μ), το μικτό πεδίο, οι μεγάλες κλίσεις χιονιού - πάγου, η μεγάλη δυσκολία στην τοποθέτηση ασφαλειών, οι συνήθως επικίνδυνες συνθήκες λόγω της κατάστασης του χιονιού και η γενικότερη αίσθηση της μεγάλης αλπικής διαδρομής. Γενικά, η ορθοπλαγιά της Νεραϊδόραχης, προσφέρει ορισμένες από τις ομορφότερες και σοβαρότερες χειμερινές αναρριχήσεις στην Ελλάδα. Η σχετικά κακή ποιότητα του πετρώματος της ορθοπλαγιάς περιορίζει τις δυνατότητες για καλοκαιρινές αναρριχητικές διαδρομές. Επίσης λόγω του ανατολικού προσανατολισμού της ορθοπλαγιάς, σπάνια δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες ποσότητας και ποιότητας του χιονιού που θα επιτρέψουν την ασφαλή και ευχάριστη χειμερινή αναρρίχηση. Η σχεδόν μόνιμη ύπαρξη μεγάλης κορνίζας στην έξοδο, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από την πλευρά της ορθοπλαγιάς, μέσω του χωριού Περιστέρα, είτε από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Από το χωριό Περιστέρα ξεκινά χωματόδρομος που κατευθύνεται μέσω του οικισμού Γουναριάνικα προς τα Ύδατα της Στυγός. Το αυτοκίνητο πολλές φορές φθάνει και στο τέλος του δρόμου, από όπου ένα σηματοδοτημένο μονοπάτι οδηγεί, μετά από 15λ, κάτω από το προφανές κεντρικό λούκι της ορθοπλαγιάς, το "Μακρηνάρι". Από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, η πρόσβαση γίνεται με σχετικά δύσκολη κατάβαση από δασωμένη ρεματιά, που βρίσκεται στα δεξιά της ορθοπλαγιάς, και απαιτεί 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι τη βάση της. Η επιστροφή από την κορυφή της Νεραϊδόραχης γίνεται ακολουθώντας το χείλος της ορθοπλαγιάς με κατεύθυνση δεξιά προς το χιονοδρομικό. Από το οροπέδιο του Ξηροκάμπου, απέναντι από το χιονοδρομικό, αρχίζει η κατάβαση της δασωμένης ρεματιάς, αν το αυτοκίνητο βρίσκεται στο χωματόδρομο που έρχεται από Περιστέρα. Οι καλύτερες χειμερινές συνθήκες δημιουργούνται συνήθως το Φλεβάρη ή πιο συχνά το Μάρτη. Δεν είναι όμως σπάνιο να συμβεί αυτό και στις αλκυονίδες μέρες από τα μέσα έως το τέλος Ιανουαρίου, αν και οι μικρότερες ποσότητες χιονιού αυτής της εποχής κάνουν πιο έντονες τις κλίσεις του χιονιού. Χρήσιμα υλικά για την επανάληψη διαδρομών είναι τα καρφιά (κυρίως λεπτές λάμες), τα μεσαία friends, οι αλουμινογωνιές και οι παγόβιδες. Τα καρύδια μάλλον θα είναι περιττό βάρος. Συνήθως, όσοι προσπαθούν αναρρίχηση στη Νεραϊδόραχη, προτιμούν να διανυκτερεύσουν σε κάποιο ημιτελές σπίτι της Περιστέρας, ή σε ένα από τα όμορφα λιβάδια, δίπλα από τον χωματόδρομο που οδηγεί στην βάση της ορθοπλαγιάς. Φυσικά, λόγω του μεγάλου αναπτύγματος των διαδρομών, το σκαρφάλωμα πρέπει να ξεκινήσει πολύ πριν ξημερώσει. FB_IMG_1517573612316.jpg Γράψε και κμιά πληροφορία ρε Βασίλη, έτσι για τα credit του καλλιτέχνη... Άλλη μια ωραία δουλειά του Ανδρέα Μεσσήνη. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον αστροφωτογράφο Ανδρέα Μεσσήνη μας ταξιδεύει μέσα από τον φωτογραφικό του φακό σε μια μαγική βραδιά στην κορυφή του Χελμού, στην «Νεραϊδόραχη» σε υψόμετρο 2.340 μ. Εκεί που η ιστορία και οι θρύλοι του «μυθικού βουνού» συναντούν τ’ αστέρια, τους δαίμονες και τους θεούς. Σε μια από τις πιο σκοτεινές περιοχές της Ευρώπης, εκεί που τα γύρω βουνά κρύβουν τα φώτα των κοντινών πόλεων… βρεθήκαμε να καταγράψουμε ένα σπάνιο θέαμα που τρία φαινόμενα συν έπεφταν μαζί : η πανσέληνος, η υπέρ-Σελήνη (δηλαδή το φεγγάρι στο περίγειό του, στην κοντινότερη απόστασή του από τη Γη) και η ολική έκλειψη. Από την κορυφή απολαύσαμε το φεγγάρι άλλα και μια υπέροχη έκπληξη που μας περίμενε …πριν την ανατολή του ήλιου, το φεγγάρι ήταν ευθεία με τον ορίζοντα, έτσι μπορούσες να κοιτάξεις αριστερά και να δεις τον ήλιο να δύει και στην δεξιά μεριά το φεγγάρι να αναδύεται πάνω από τις χιονισμένες βουνοκορφές. «Το κόκκινο χρώμα κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης είναι πολύ ιδιαίτερο, είναι ένα σπάνιο δώρο να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ένα ματωμένο φεγγάρι», σχολίασε ο καθηγητής φυσικής Μπράιαν Ράτσφορντ. Η κόκκινη ή χάλκινη απόχρωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στο φιλτράρισμα του ηλιακού φωτός από τη γήινη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που έχει να συμβεί 152 χρόνια, κατά το οποίο συμπίπτουν αυτά τα τρία φαινόμενα. Δυστυχώς εμείς από την Ελλάδα όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, δεν μπόρεσαν να απολαύσουν το θέαμα σε όλη του την έκταση. Στη χώρα μας, η έκλειψη έφθασε στο αποκορύφωμά της το μεσημέρι…αλλά η σελήνη… μας έλουσε με το φως της μέχρι και μετά την ανατολή του ηλίου. «Η αδρεναλίνη που νιώθεις κάτω από το πέπλο της νύχτας, κυνηγώντας αυτό το κάτι που θα σε κάνει ευτυχισμένο», όπως λέει, είναι η πηγή της έμπνευσής του.» 18 «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted February 3, 2018 Εχω την εντυπωση οτι το τελευταιο χιλιομετρο ανηκει στα καλαβρυτα. Αλλα οντως ας ελεγαν οτι πηγαν να τον καθαρισουν και τους εμποδισαν απο τα καλαβρυτα. Παντα απορουσα πως να υπαρχει τετοια φουσκα σε ταβερνες και δωματια στην ζαρουχλα και να μην πληρωνουν να ανοιγει ο δρομος. Βεβαια ειναι ενας πολυ δυσκολος να καθαριστει δρομος. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted February 3, 2018 και να προσθέσω. Γιατί πρέπει ο Δήμος Καλαβρυτων που έχει την επιχέιρηση του Χ.Κ.Κ. να ξοδέυει χρηματα για την πρόσβαση από Ακράτα-Περιστέρα για να κερδίζει κάποιος άλλος Δήμος. Στο κάτω κάτω αν θέλει ο άλλος Δήμος να αναπτυχθεί ας επενδύσει στον καθαρισμό του δρόμου ωστε να επενδυθούν κεφάλαια από ιδιώτες σε επιχειρήσεις χιονοδρομικής δραστηριότητας και τουρισμού. Τόσα χρόνια έλεγαν ότι μπλοκάρουν τα καλάβρυτα την ολοκλήρωση του δρόμου από Περιστέρα (λογική υπόθεση-δεν ξέρω αν αληθεύει), τώρα όμως έγινε ο δρόμος, τι θέλουν να τον καθαρίζουν τα Καλάβρυτα; Μήπως να τους στρώνουν και κόκκινο χαλί μη χαλάνε τα λάστιχά τους; 1 Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted February 3, 2018 Εχω την εντυπωση οτι το τελευταιο χιλιομετρο ανηκει στα καλαβρυτα. Αλλα οντως ας ελεγαν οτι πηγαν να τον καθαρισουν και τους εμποδισαν απο τα καλαβρυτα. Παντα απορουσα πως να υπαρχει τετοια φουσκα σε ταβερνες και δωματια στην ζαρουχλα και να μην πληρωνουν να ανοιγει ο δρομος. Βεβαια ειναι ενας πολυ δυσκολος να καθαριστει δρομος. Το μισό χιονοδρομικό εμπίπτει στα όρια του διπλανού δήμου Αιγιαλείας, κυρίως το κάτω μισό. 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted February 3, 2018 Ο ξηροκαμπος ειναι εκτος δημου καλαβρυτων; <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ALCATRAZ 6,828 Report post Posted February 3, 2018 Ο ξηροκαμπος ειναι εκτος δημου καλαβρυτων; Δες εδώ. «EIMAI ΓIA TA ΣIΔEPA» Share this post Link to post Share on other sites