Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
PanosDrivas

Χ.κ. Παρνασσού 2018-19

Recommended Posts

Βρε και εγώ φανταστικά έχω περάσει. Αλλά μην πάνε να μας πείσουν ότι δούλεψε καλά το βουνό. Το βουνό δούλεψε τρισάθλια τις καθημερινές και πολύ κακά τουλάχιστον 15 αργίες. 9 στις 10 φορές που χιόνιζε έχαναν την μπάλα. Φτάσαμε στο σημείο τα Καλάβρυτα να είναι ανοιχτά και ο Παρνασσός κλειστός που ήταν πολύ σπάνιο.

Φυσικά όλα είναι σχετικά και έχουμε δει και πολύ χειρότερες διοικήσεις. Αλλά αυτές δεν πάλευαν να μας πείσουν ότι όλα είναι φανταστικά όπως ο Γιαννόπουλος και ούτε ότι ο Χονδρός έχει μεράκι όπως γράφει ο Δρίβας.

Επίσης για τον αέρα πράγματι μπράβο του που μόνο αργίες έφτασε τα λιφτ των Κελλαριών στα μηχανικά όριά τους να δουλέψουν τα πάρει το 30ρι και καθημερινές τα έκλεινε με ελάχιστο αέρα. Βέβαια ταυτόχρονα αυτό είναι τεράστιο λάθος και οδηγεί στην απαξιώση, στον κίνδυνο και στις βλάβες το χιονοδρομικό αλλά δικαίωμά σας να τον δοξάζετε.

Και βεβαίως έχουμε δει και πολύ καλύτερες διοικήσεις με όλα τα λιφτ να δουλεουν μετά από 1 μέτρο χιόνι. Αυτός μπορεί να είναι ο Παρνασσός και μάλιστα με τα νέα λιφτ μπορεί να είναι φανταστικός. Αν προτιμάτε τον Παρνασσό με κλειστό Ηρακλή όλες τις καθημερινές και μετά από 30 πόντους χιόνι η Φτερόλλακα να είναι κλειστή τρεις μέρες είναι φοβερός διευθυντής ο Χοντρός και φοβερή διοίκηση ο Τερζάκης.

Kαι δεν έχω καν γράψει για την ενημέρωση, σε καθημερινή βάση που ήταν τρισάθλια και για όσους αγόρασαν πολυήμερες που άλλα έλεγαν και άλλα έγιναν.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Κι εγω το ίδιο. Αν κάτι ειναι κλειστό κάνω κάτι άλλο και λέω και ευχαριστώ που έχω τη δυνατότητα να ανέβω στο βουνό να ξεφύγω απο την τρέλα της δουλειάς και της πόλης!

• Like 1

LP3weby.jpg

Μιχάλη κανείς δεν δοξάζει κάποιον από το χιονοδρομικό. Και έχουν υπάρξει φορες που τους τα έχωσα και εγώ. Αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι τις περισσότερες φορες που έχω ανεβεί το ΧΚ λειτουργούσε καλά.

Αν μάλιστα μπορούσαν να φτιάξουν και το σύστημα ώστε να λειτουργεί όπως ήταν σχεδιασμένο εξ αρχής και σε πήγαινε από τα 1750 στα 2240 χωρίς να αλλάζεις lift (έστω και μόνο στις μέρες με καλό καιρό), τότε θα ήταν τέλεια.

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Νομίζω είναι η χρόνια με τις περισσότερες epic days! Δεν το περίμενα με τίποτα αυτό φέτος!

Όμως μπορώ να θυμηθώ τουλάχιστον 7-8 μέρες όπου ειχα την δυνατότητα να ανέβω αλλά δεν το έκανα ακριβώς για αυτό που γράφει ο Μιχάλης. Οι συγκεκριμένες μέρες είχαν από κάθε απόψη τις συνθήκες για να είναι επικές (ηλιοφάνεια μετά από χιονόπτωση, μηδενικός αέρας κτλ)!

8 μέρες για κάποιον που ειχε φετος προγραμματισμό (πριν αρχίσει η σεζόν) να κάνει 20 σκι more or less, είναι σεβαστό ποσοστο!

Προσωπικά παλιοτερα (φοιτητικες εποχες) δεν θα με ένοιαζε να ρισκάρω να ανέβω με ότι καιρό είχε και αν μου καθόταν η μέρα τότε ακόμα καλύτερα. Πλέον δεν είναι έτσι όμως, λόγω των γενικότερων συνθηκών μέσα στις οποίες ζούμε αλλά και καθαρά λόγω δουλειάς.

Άρα κάθε μέρα μετράει πολύ, μα πολύ παραπάνω, ιδίως σε έναν καλό και ορεξάτο χειμώνα!

Εκεί μπαίνει η διάθεση του εκάστοτε «χιονοδρομικού οργανισμού» να ασχοληθεί σοβαρά με την επαγγγεματικη του ιδιότητα.

Για να έχει πελάτες ώστε να τους παρέχει τις υπηρεσίες πρέπει πρώτα να χτίσει εμπιστοσύνη και σεβασμό προς αυτούς.

It’s not rocket science :)

• Like 7

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Παναγιώτη δεν ξέρω γιατί έχεις τέτοια θετική άποψη για έναν άνθρωπο που πράγματι παλεύει αλλά αποτέλεσμα σχεδόν 0.

................

Φυσικά φταίει ο Τερζάκης για τα πιο πολλά από αυτά, το ζουμί είναι ότι μόνο κατά τύχη χάρηκε το σκι που θα έπρεπε φέτος χιονοδρόμος στον Παρνασό.

...............

Αν σας έχουν πείσει ότι τέτοια χιόνια δεν έχουμε ξαναδεί και παρουσιάσουν σαν επιτυχία τη φετινή σεζόν μπράβο σας.

Φίλε ΜΙΚ, (ας μιλήσουμε ως μηχανολόγοι.....)

Θεώρησε ένα «ΣΥΣΤΗΜΑ» με 3 μεταβλητές, 2 ανεξάρτητες (από σένα) και 1 εξαρτημένη…

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ

Α. μια μεγάλη αδράνεια /μάζα να κινείται

π.χ μια μεγάλη νταλίκα

Β. έναν λίγο πολύ "προβλέψιμο- απρόβλεπτο" σκηνικό

π.χ έναν άγνωστο δρόμο

ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ

Γ. έναν άνθρωπο υπεύθυνο για την κίνηση της προαναφερόμενης Μάζας

π.χ τον οδηγό της νταλίκας

Το αποτέλεσμα της κίνησης εξαρτάται από

• την νταλίκα (όσο πιο καλοσχεδιασμένη/νέα τόσο καλύτερα)
  • τον δρόμο που θα τύχει (όσο πιο στρωτός τόσο καλύτερα)
  • τον οδηγό (όσο πιο έμπειρος/τεχνίτης/προσεκτικός/γνώστης/φιλότιμος/ειλικρινής τόσο καλύτερα)

Σε τι ποσοστό μπορεί να επηρεάσει, ευθύνεται ο οδηγός για το αποτέλεσμα της κίνησης?

Καλό είναι αν θέλουμε να κρίνουμε αντικειμενικά τον «οδηγό» να μην επηρεαζόμαστε

ούτε αρνητικά από μια «κακοσχεδιασμένη/γερασμένη» νταλίκα ή έναν «σκληροτράχαλο/επικίνδυνο» δρόμο,

ούτε θετικά από μια «μοντέρνα» νταλίκα ή έναν «στρωτό» δρόμο.

Πάντως το να ξέρει να οδηγεί, να ξέρει να αλλάζει λάστιχο και να μην θέλει να’ναι συνέχεια παρκαρισμένος για λόγους ασφαλείας ο οδηγός, είναι ένα καλό σημάδι και φέρνει ένα καλό σχετικά (με την υπάρχουσα νταλίκα και τον δεδομένο δρόμο) αποτέλεσμα.

Δεν περιμένω ο οδηγός να τα κάνει όλα τέλεια (θαύματα δεν γίνονται),

μου αρκεί να προσπαθεί στον δύσκολο δρόμο,

να μην κοκορεύεται χαζά στον στρωτό δρόμο και

αντί να κατηγορεί την νταλίκα του (η οποία του δόθηκε, δεν την επέλεξε) να προσπαθεί να την βελτιώσει έστω και σιγά σιγά.

Τώρα αν βάλεις όπου…

Α= την αδράνεια ΕΤΑΔ (μόνιμοι ετατζήδες, καρεκλοκένταυροι, ιδιοτελείς, πολιτικάντηδες)

Β= τον χειμώνα ΧΚΠ 2018-19 (πλούσιος και «δύσκολος» σε χιόνια, ιδανικός για αύξηση προσελεύσεων και εκτεταμένη/max λειτουργία του ΧΚΠ στον χώρο [+σαχάρα, πυθία, φαέθων κ.λπ) και στον χρόνο (από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Μαίου)]

Γ= τον Ν.Χ (ο οποίος ανέλαβε την παραμονή της έναρξης λειτουργίας με δεδομένους τους πόρους σε μηχανήματα, προσωπικό, σχεδιασμό που προέβλεπε ο μηχανισμός εταδ, γνώριζε από χιονοδρομία, μηχανολογία, επιθεωρήσεις εβεταμ κ.λπ και ήταν καθημερινά παρών )

Νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι

• χάθηκε μια καλή ευκαιρία, ενός πολύ καλού χειμώνα για πραγματική βελτιστοποίηση των εσόδων του ΧΚΠ και της χιονοδρομικής του «εικόνας»
  • έγινε προσπάθεια, άκαιρα (την τελευταία στιγμή και κατά την διάρκεια του χειμώνα)από το ΧΚΠ να λειτουργήσει με όσα μέσα είχαν προβλέψει οι αρμόδιοι και η τύχη…., από ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Δυστυχώς έμειναν αναξιοποίητα κάποια πλεονεκτήματα ΧΚΠ (παρά το πολύ χιόνι και κόσμο) όπως λειτουργία Σαχάρας, Πυθίας, κτιρίου φτερόλακας- café άνω βάκχος, internet ticket κλπ κλπ.

Ευτυχώς όμως το ΧΚΠ, εν μέσω βαρύ χειμώνα (όντως όχι τόσο «πρωτόγνωρου», όσο λέγεται) μπόρεσε να λειτουργήσει αξιοπρεπώς και με ασφάλεια παρά την «άθλια» προετοιμασία και σχεδιασμό του από εταδ.

Καλό είναι να προσπαθούμε …

να μην ψάχνουμε για ένοχο (ούτε για ήρωα) αλλά για λύση,

να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας για τον εντοπισμό του αιτίου του προβλήματος ανεξάρτητα από ιδιοτέλειες,

να εκτιμούμε τα θετικά

να υπογραμμίζουμε «δημιουργικά» τα αρνητικά,

να προβληματιζόμαστε για την συνεχή βελτίωση της κοινής μας «αγάπης», του ΧΚΠ.

Αισιοδοξώ στην συνέχεια (του χρόνου) να δούμε ....εκτός από καλύτερη διάστρωση και εκχιονισμό, περισσότερη φτερόλακα, σαχάρα και περιφερειακή, sunsetski, internet ticketing, baby phaeton , λειτουργία όλων των υφιστάμενων σεναρίων αναβατήρων-σχετική εκπαίδευση χειριστών, λογικότερη τιμολογιακή πολιτική κλπ κλπ

Edited by PanosDrivas
  • Like 8

...

Για να έχει πελάτες ώστε να τους παρέχει τις υπηρεσίες πρέπει πρώτα να χτίσει εμπιστοσύνη και σεβασμό προς αυτούς.

Στην Ελλάδα αυτά είναι rocket science, βαθέος διαστήματος ...

• Like 7

Practice makes perfect

Στην Ελλάδα αυτά είναι rocket science, βαθέος διαστήματος ...

Deep (για ντιπ) space exploration!

• Like 2

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Πωωωπώωω...τί μεγάλα σεντόνια ρε αραδιάζετε;...ρε δε βαριέστε να κάθεστε να γράφετε τόση ώρα :P ...μόνο που το σκέφτομαι,κουράζομαι... :wallbash:

• Like 4

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Μητσο με κάθε σεβασμό εγώ διαβάζω μια αντικειμενική και ουσιαστική κουβέντα παραπονεμένου δικαίως πελάτών και παράθεση δεδομένων από ανθρώπους που ξέρουν με σε βάθος και ποιοτική ενημέρωση για κάθε χιονοδρόμο. Όποιος θέλει μπορεί να μην την διαβάσει.

Δρίβα ωραία τα λες και έχεις απόλυτο δίκιο αλλά...εμένα σαν πελάτη δεν με νοιάζει καθόλου μα καθόλου. Το μόνο που βλέπω είναι φανταστικό χιονοδρομικό να είναι συχνά πυκνά κλειστό με την παραμικρή αφορμή, συχνά χωρίς ο πελάτης να μπορεί να το "καταλάβει" να μην ανέβει. Βλέπω λανθασμένη (άντε μη γράψω ψέματα) ενημέρωση όταν πούλαγαν πολυήμερες κάρτες για το τι λιφτ θα δουλέψουν. Και βλέπω και προσπάθεια Θεοποίησης της διεύθυνσης ότι τα έκανε όλα λαμπρά και φταίνε και οι 25 τυφώνες που πέρασαν από το βουνό για κάθε κλειστό λιφτ.

Συμφωνώ ψάχνουμε για λύση. Η λύση είναι μια όμως. Μέσα, προσωπικό, διόρθωση λαθών εξυγχρονισμού, διαφήμιση και οργάνωση για καθημερινή λειτουργία 15 Δεκέμβρη - 15 Απρίλη όλων των βασικών λιφτ και πιστών ακόμα και με 50-70 πόντους κακοκαιρία. Ενημέρωση Νοέμβρη τι και πότε θα δουλεύει και καθημερινή ενημέρωση με αλήθεια.

Όπως κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου.

Αν δεν τα έχουμε ακόμα μια σεζόν θα πάει κατεστραμμένη όπως η φετινή.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

<Δρίβα ωραία τα λες και έχεις απόλυτο δίκιο αλλά...εμένα σαν πελάτη δεν με νοιάζει καθόλου μα καθόλου. Το μόνο που βλέπω είναι φανταστικό χιονοδρομικό να είναι συχνά πυκνά κλειστό με την παραμικρή αφορμή, συχνά χωρίς ο πελάτης να μπορεί να το "καταλάβει" να μην ανέβει. Βλέπω λανθασμένη (άντε μη γράψω ψέματα) ενημέρωση όταν πούλαγαν πολυήμερες κάρτες για το τι λιφτ θα δουλέψουν. Και βλέπω και προσπάθεια Θεοποίησης της διεύθυνσης ότι τα έκανε όλα λαμπρά και φταίνε και οι 25 τυφώνες που πέρασαν από το βουνό για κάθε κλειστό λιφτ.

Συμφωνώ ψάχνουμε για λύση. Η λύση είναι μια όμως. Μέσα, προσωπικό, διόρθωση λαθών εξυγχρονισμού, διαφήμιση και οργάνωση για καθημερινή λειτουργία 15 Δεκέμβρη - 15 Απρίλη όλων των βασικών λιφτ και πιστών ακόμα και με 50-70 πόντους κακοκαιρία. Ενημέρωση Νοέμβρη τι και πότε θα δουλεύει και καθημερινή ενημέρωση με αλήθεια.

Όπως κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου.>

όπου απο μικρό και απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, που ελεγε η συγχωρεμεμη η γιαγια μου.

το μονο που μπορω να προσθεσω ειναι οτι στην ελληνικη πραγματικοτητα υπάρχουν πολύ χειρωτερα....χιονοδρομικά.

οταν αυτο οφείλεται στο...χρήμα...(που δεν υπαρχει, στο βαθμο που υπαρχει ,(ακομα?), στον παρνασσό) άντε να δικαιολογησεις....

οταν ομως δεν ειναι θεμα χρηματων (τα οποια τα σκορπας) αλλά επιλογης (αφου εχεις παρει πχ τις ετησιες), εγω προσωπικα δεν μπορω να δικαιολογησω.

ακομα χειρωτερα οταν δεν ειναι καν θεμα χρηματων πχ οταν ξερεις οτι δεν θα ανοιξεις γιατι εχει τυφωνα και ομως λες οτι θα ανοιξεις.

ακομα χειρωτερα οταν μετρας ποσοι ανεβηκαν για να ανοιξεις αλλα δεν μετρας τι πληρωσαν οσοι ανεβηκαν.

δυστυχως το να ψαχνεις επαγγελματια σε ελληνικο βουνο, που να ειναι ταυτοχρονα καλος....ανθρωπος , και να απεχθανεται το ψεμα, ειναι σαν να ψαχνεις γαιδουρι με διδακτορικο. (το πιο δυσκολο ειναι το επαγγελματιας)

• Like 5

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΧΚΠ

Παράταση Λειτουργίας Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού έως την Κυριακή 5 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά).

Η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (διαχειρίστρια του ΧΚΠ), έχοντας ως κύριο γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση όλων των επισκεπτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αποφάσισε να παρατείνει τη λειτουργία του για τη φετινή χιονοδρομική περίοδο και πέραν της προγραμματισμένης λήξης της 15ης Απρίλιου, έως και την Κυριακή 5 Μαΐου (Κυριακή του Θωμά).

Θέλοντας να ευχαριστήσει τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και χιονοδρόμους που πιστοί στην προτίμησή τους ανέδειξαν για μια ακόμη χρονιά το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού ως τον νούμερο 1 χειμερινό προορισμό, προσφέρει το εισιτήριο χιονοδρομίας από τις 15/4 και μέχρι 5/5 στην τιμή της χαμηλής περιόδου.

Με αυτόν τον τρόπο οι φανατικοί χιονοδρόμοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα και κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους, σε συνδυασμό με τη μοναδικότητα του Παρνασσού και των γύρω περιοχών που εξασφαλίζουν σκι με πολύ καλές συνθήκες νωρίς το πρωί στο βουνό και μπάνιο με ουζάκι το μεσημέρι στις υπέροχες παραλίες της Αντίκυρας, της Ιτέας, του Γαλαξιδίου και των Καμένων Βούρλων. Οι επισκέπτες θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να εξασφαλίσουν μια μοναδική περιήγηση που μπορεί να γίνει και σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και με τις αντίστοιχες παραλίες, εξασφαλίζοντας απολαυστικές ανοιξιάτικες μέρες σε βουνό και θάλασσα, σε απόσταση αναπνοής από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ζήστε λοιπόν αυτή τη μοναδική εμπειρία στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού !

• Like 5

15/4 μέχρι 5/5;

Δηλαδή το Πάσχα και τα Σαββατοκύριακα θα είναι σαν καθημερινές;

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

15/4 μέχρι 5/5;

Δηλαδή το Πάσχα και τα Σαββατοκύριακα θα είναι σαν καθημερινές;

Αυτό καταλαβαίνω και πρέπει να το διαφημίσουν (μπορούμε και εμείς να βοηθήσουμε όσο μπορούμε) για να μαθευτεί, να έρθει κόσμος και έτσι να μάθουν και άλλοι αυτό που εμείς ξέρουμε (ότι τον Απρίλη μπορείς να κανείς φανταστικό σκι στα ελληνικά βουνά)!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 3

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Το κατς είναι το τι θα ανοίγει.

• Like 2

Σωστό και αυτό.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Βγάλε απόχη να το πιάσουμε ...

Edited by vro
  • Like 1

Καλημέρα

Ανέβηκα 4 φορές φέτος Παρνασσό, τις 2 από αυτές:

1. Στις 2/1 ημέρα Τετάρτη, την προηγούμενη ήμουν προβληματισμένος για την ετοιμότητα λειτουργίας, λόγω χιονόπτωσης. Αλλάζουν όμως το βράδυ την ώρα έναρξης από 9:00 σε 8:00, οπότε; Φύγαμε!

Το πρωί 8:00 στο ταμείο (με λιακάδα, χωρίς αέρα) "Σε λίγο ανοίγουμε". Άνοιξαν ... 11:00, και με τον κόσμο που είχε μαζευτεί, φτάσαμε πάνω 12:00.

2. 1/3 Παρασκευή, με χιονόπτωση πριν από 3 μέρες, Φτερόλακα κλειστή.

Άλλη φορά πηγαίνοντας από Κελλάρια -> Φτερόλακα για να κάνουμε Δία που νωρίτερα ήταν ανοιχτός, καμμία ενημέρωση στην βάση οτι χάλασε και έκλεισε.

Γενικά για όλες τις μέρες: Σαχάρα κλειστή, σκί routes κλειστά, περιφερειακή πάντα κλειστή. (Ναι κάποιοι τα έκανα αυτά τις μέρες που ήταν "κλειστά").

Αυτά.

• Like 4

Μιχάλη κανείς δεν δοξάζει κάποιον από το χιονοδρομικό. Και έχουν υπάρξει φορες που τους τα έχωσα και εγώ. Αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι τις περισσότερες φορες που έχω ανεβεί το ΧΚ λειτουργούσε καλά.

Αν μάλιστα μπορούσαν να φτιάξουν και το σύστημα ώστε να λειτουργεί όπως ήταν σχεδιασμένο εξ αρχής και σε πήγαινε από τα 1750 στα 2240 χωρίς να αλλάζεις lift (έστω και μόνο στις μέρες με καλό καιρό), τότε θα ήταν τέλεια.

Νομίζω είναι η χρόνια με τις περισσότερες epic days! Δεν το περίμενα με τίποτα αυτό φέτος!

....

Πωωωπώωω...τί μεγάλα σεντόνια ρε αραδιάζετε;...ρε δε βαριέστε να κάθεστε να γράφετε τόση ώρα :P ...μόνο που το σκέφτομαι,κουράζομαι... :wallbash:

Μητσο με κάθε σεβασμό εγώ διαβάζω μια αντικειμενική και ουσιαστική κουβέντα παραπονεμένου δικαίως πελάτών και παράθεση δεδομένων από ανθρώπους που ξέρουν με σε βάθος και ποιοτική ενημέρωση για κάθε χιονοδρόμο. Όποιος θέλει μπορεί να μην την διαβάσει.

Δρίβα ωραία τα λες και έχεις απόλυτο δίκιο αλλά...εμένα σαν πελάτη δεν με νοιάζει καθόλου μα καθόλου. Το μόνο που βλέπω είναι φανταστικό χιονοδρομικό να είναι συχνά πυκνά κλειστό με την παραμικρή αφορμή, συχνά χωρίς ο πελάτης να μπορεί να το "καταλάβει" να μην ανέβει.

Όπως κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου.

Αν δεν τα έχουμε ακόμα μια σεζόν θα πάει κατεστραμμένη όπως η φετινή.

Όπως κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου.>

όπου απο μικρό και απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, που ελεγε η συγχωρεμεμη η γιαγια μου.

το μονο που μπορω να προσθεσω ειναι οτι στην ελληνικη πραγματικοτητα υπάρχουν πολύ χειρωτερα....χιονοδρομικά.

.....

οταν ομως δεν ειναι θεμα χρηματων (τα οποια τα σκορπας) αλλά επιλογης (αφου εχεις παρει πχ τις ετησιες), εγω προσωπικα δεν μπορω να δικαιολογησω.

ακομα χειρωτερα οταν δεν ειναι καν θεμα χρηματων πχ οταν ξερεις οτι δεν θα ανοιξεις γιατι εχει τυφωνα και ομως λες οτι θα ανοιξεις.

ακομα χειρωτερα οταν μετρας ποσοι ανεβηκαν για να ανοιξεις αλλα δεν μετρας τι πληρωσαν οσοι ανεβηκαν.

...

Ανέβηκα 4 φορές φέτος Παρνασσό, τις 2 από αυτές:

1. Στις 2/1 ημέρα Τετάρτη, την προηγούμενη ήμουν προβληματισμένος για την ετοιμότητα λειτουργίας, λόγω χιονόπτωσης. Αλλάζουν όμως το βράδυ την ώρα έναρξης από 9:00 σε 8:00, οπότε; Φύγαμε!

Το πρωί 8:00 στο ταμείο (με λιακάδα, χωρίς αέρα) "Σε λίγο ανοίγουμε". Άνοιξαν ... 11:00, και με τον κόσμο που είχε μαζευτεί, φτάσαμε πάνω 12:00.

2. 1/3 Παρασκευή, με χιονόπτωση πριν από 3 μέρες, Φτερόλακα κλειστή.

Άλλη φορά πηγαίνοντας από Κελλάρια -> Φτερόλακα για να κάνουμε Δία που νωρίτερα ήταν ανοιχτός, καμμία ενημέρωση στην βάση οτι χάλασε και έκλεισε.

Γενικά για όλες τις μέρες: Σαχάρα κλειστή, σκί routes κλειστά, περιφερειακή πάντα κλειστή. (Ναι κάποιοι τα έκανα αυτά τις μέρες που ήταν "κλειστά").

Aγαπητοί φίλοι, νομίζω ότι,

βρισκόμαστε απέναντι σε ένα θολό «πράμα» (σύστημα),

το ΧΚΠ,

το οποίο συχνά παρουσιάζει ένα απροσδιόριστο αποτέλεσμα εξαρτώμενο πολύ από καιρό, τύχη και ανθρώπινο παράγοντα.

Αυτό το «πράμα» ανάλογα με τις περιστάσεις, μας πυροδοτεί 3 ειδών αντιδράσεις:

Α. ΧΑΡΑ όταν υπάρχει πχ….

Λιακάδα, βοριαδάκι, φρέσκο χιόνι πάνω σε παγωμένο υπόστρωμα, κοτλέ πίστες, μηδενικές ουρές σε αναβατήρες, χαμογελαστοί/πρόθυμοι εργαζόμενοι, έγκαιρη ενημέρωση, έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση πιστέρ/γιατρού κλπ, εύκολη πρόσβαση –παρκάρισμα, λογικές τιμές, θέα, καλή παρέα, ποιοτικός καφές/φαγητό κλπ κλπ

Β. ΟΡΓΗ όταν υπάρχει πχ..…

άστοχη ενημέρωση, λακκούβες στον δρόμο, παρκάρισμα μακριά, ουρές σε εκδοτήρια/αναβατήρες, βρώμικα wc, επικίνδυνα πατημένες πίστες, αδιάφοροι εργαζόμενοι, παρατημένα χαλασμένα μηχανήματα, περιβαλλοντική αναισθησία, ανυπαρξία υπευθύνου κλπ κλπ

Γ. ΑΠΟΡΙΑ , προβληματισμός γιατί πχ..

-Ενώ έχει χιονίσει από τέλη Νοεμβρίου και τα Παρνασσοχώρια πλημμυρίζουν τουρίστες, το ΧΚΠ ξεκινάει την λειτουργία του ασθμαίνοντας 18/12 και ο Προϊστάμενος του ορίζεται μια μέρα πριν?

-Ενώ ξοδεύονται τόσα λεφτά σε εργολάβους, αυτεπιστασία, μηχανήματα, προσωπικό το αποτέλεσμα ορισμένες φορές είναι τόσο πενιχρό?

-ενώ αγοράστηκαν νέοι αναβατήρες 30Μ€ δεν υπάρχουν εκπαιδευμένοι χειριστές εδώ και 4 χρόνια , δεν υπάρχει πρόνοια στοκ ανταλλακτικών και αναζητούνται εύκολες δικαιολογίες για την μη λειτουργία αναβατήρων ή πιστών στο πολύ ή λίγο χιόνι ή αέρα?

-Δεν αναζητούνται ευθύνες στους πραγματικά υπόλογους?

-δεν δεσμεύεται εγκαίρως το ΧΚΠ τι θα λειτουργεί και με τι τιμή, δείχνοντας ένα στοιχειώδη σεβασμό προς τον πελάτη του , τον οποίον υποτίθεται πρέπει να έλξει αν θέλει να καταστεί βιώσιμο όπως υποστηρίζει ?

Κλπ κλπ

Απέναντι σε αυτές τις αντιδράσεις, όλοι μας, οι συμμετέχοντες σε αυτό το forum επιλέγουμε να αντιδρούμε με διάφορες συμπεριφορές, οι οποίες όμως χαρακτηρίζονται από 2 βασικές τάσεις (οι οποίες μπορούν να συνυπάρχουν ακόμα και στο ίδιο πρόσωπο ανάλογα με την «φάση» του):

1. ΠΑΘΗΤΙΚΗ / ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ (εγωκεντρική, βλ. αντιδράσεις Α&Β, χαρά-οργή)

Περνώ καλά- υμνώ - επικροτώ «ήρωες»

Περνώ κακά- κράζω- καταγγέλλω «ενόχους»

1. ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ(κοινωνικοκεντρική, βλ. αντίδραση Γ, απορία)

Ευχαριστιέμαι/αναγνωρίζω τα καλά, αποφεύγω όσο μπορώ τα κακά, προσπαθώ ψύχραιμα και αντικειμενικά να καταλάβω πως λειτουργεί το πράμα, που εντοπίζονται τα προβλήματα του και γιατί.

Στην συνέχεια ενεργώ υπεύθυνα με τον ΛΟΓΟ μου (π.χ καταθέτοντας την άποψη μου π.χ στο forum) ή και την ΠΡΑΞΗ μου (αναζητώντας τον υπεύθυνο και δρώντας ανάλογα με καταγγελία ή έπαινο) στο βαθμό που μου αναλογεί βέβαια.

Η εμπειρία δείχνει πως η ΖΩΗ πάει μπροστά/ εξελίσσεται με την δεύτερη τάση.

ΥΣ

Eλπίζω η ερχόμενη εβδόμαδα να "βγάλει" αρκετές καλές ημέρες για ski ΧΚΠ.

Aν όχι, καλό είναι και το gardening.

Καλό ΣΚ

Edited by PanosDrivas
  • Like 5

Μετά τη χρέωση διπλών μονάδων τις γιορτές των Χριστουγέννων και όλα τα ΣΚ μετά (αν κάποιος πήγαινε κάθε μέρα από το άνοιγμα της σεζόν, οι μονάδες της 80άρας κάρτας τελείωναν του Αγίου Βαλεντίνου), δεν θα έχουν μείνει μονάδες για να χαρεί ο κόσμος σκι με μία μονάδα μετά τις 15 Απριλίου. Ούτε καν μέχρι τις 15 Απριλίου. Αλλά εντάξει, οτιδήποτε σ' αυτή τη χώρα μπορεί να πλασαριστεί σαν προσφορά.

Edited by PhaethonF1
  • Like 8

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Μπειτε πανοραμικη.

Ειδικα η των 15,30 ειναι με ηλιο.

Καποιος πατησε σημερα κελαρια τουλαχιστον τα βασικα.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...