Jump to content
Χρήστος Λάππας

Χ.κ. Βασιλίτσας 2018-19

Recommended Posts

παλια πηγαινα φανατικα βασιλιτσα...και αυθημερον....

η βασιλιτσα πληρωσε την απληστια και το αρπα κολα της ελληνικης νοοτροπιας...

απο την μια εκεινο το οτι να ναι στο χιονοδρομικο, απο την αλλη το οτι να ναι σε οτι αφορα τα ξενοδοχεια κλπ κλπ

πηρανε ολοι ενα ΕΣπΑ και τρεξανε και φτιαξανε ξενωνες εδω και εκει, ως και 60χλμ μακρια απο το ΧΚ και ζητουσανε τον ουρανο με τα αστρα (180 ευρο με πρωινο...λες και πας στο Ζερματτ)

οι ταβερνες που περιμενες 45 λεπτα και ακομα ερχοταν για παραγελλια (ενω δεν ειχε κοσμο) και πολλα πολλα αλλα...

σιγουρα υπηρχαν και εξαιρεσεις....αλλα γενικα ηταν πολυ μπαχαλο η κατασταση...απο το 2009 και επειτα σταματησα να πηγαινω....ακομα και οταν ειχε 2μ χιονι καλυτερα να πηγαινα στο σελι με τα 30 εκ και να εκανα σκι παρα να τρεχω εκει και να μην ξερεις τι σε περιμενει

Snow is on my D.N.A.

Εμένα πάντως που δεν είμαι τακτικός επισκέπτης, μια χαρά μου φάνηκε το χιονοδρομικό και το πως δούλευε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

Το πρόβλημά μου ήταν (όπως και παλιά) στο τουριστικό κομμάτι. Ύπνος, φαΐ, κλπ.

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk

-Παλιές εποχές με πολύ κόσμο αλλά και τεράστιες ουρές, έχω ταλαιπωρηθεί πολύ κάνοντας λίγο σκι. Εχω περάσει και καλά βέβαια. Κυρίως καθημερινές.

- Πρόβλημα με την διαμονή δεν αντιμετώπισα ποτέ. Φαγητό στην Σαμαρίνα άριστο.

- Φαντάζομαι το κόστος μετακίνησης ( διόδια, καύσιμα) λειτουργεί αποτρεπτικά από Αθήνα.

- Καθημερινές Μάρτιο έχω πάει και θα ξαναπήγαινα ευχαρίστως.

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

δεν μπορω να μιλησω για το πως λειτουργει σημερα...εχω να παω 10 χρονια

για την διαμονη και εγω σαμαρινα πηγαινα...και για φαγητο...σμιξη και προς τα γρεβενα ουτε ξαναπατησα

Snow is on my D.N.A.

Σμίξη έχει απίστευτη ταβέρνα. Γνώμη μου (και αρκετών άλλων) πάντα.

Για διαμονή εξαρτάται τι θέλει ο καθένας. Για αυτούς που θέλουν τα απολύτως basics σε φθηνές τιμές, ώστε να κάνουν πολλές μέρες σκι το χρόνο (όντας σε budget), υπάρχουν επιλογές.

Επίσης, φέτος οφείλω να πω ότι, από όσα χιονοδρομικά επισκέπτομαι, κατά τη γνώμη μου το χ/κ Βασιλίτσας είχε την καλύτερη γενικά λειτουργία. Δεν είχα το παραμικρό παράπονο. Απίστευτο χιόνι γενικά. Καλή ενημέρωση και λειτουργία αναβατήρων, ελάχιστες ουρές, ωραίες πατημένες πίστες, εκτός πίστας πεδίο, κλίσεις, γενικά καλό καιρό.

Το μόνο μειονέκτημα είναι η πρόσβαση από το οδικό δίκτυο που σε σχέση με άλλα της Β. Ελλάδας (πχ Πισοδέρι) είναι πιο πιθανό να χρειαστείς αλυσίδες, ακόμα και με χιονολάστιχα.

• Like 2

<p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;"><span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">'''</span></em></span>Riding in the air nocturnal</span></p>

<p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Living free</span></p>

<p style="text-align:center;"><span style="color:#ff0000;">Rip ride<span style="font-size:14px;"><em><span style="text-align:center;background-color:rgb(34,34,34);">''</span></em></span></span>

Για τη λειτουργία του ΧΚ τα είπανε οι προηγούμενοι. Αναλογιστείτε ότι εμείς από Αθήνα σαφέστατα προτιμάμε ΧΚΒ παρά Παρνασσό, ακόμα και για ΣΚ. Οι λόγοι έχουν ειπωθεί: καλύτερη ενημέρωση και λειτουργία, δρόμοι οκ, κόσμος στο βουνό πιο φιλικός, διαμονή φθηνότερη, φαγητό μου τρέχουν τα σάλια.

Φέτος ιδιαίτερα δουλεύει πολύ-πολύ καλά το ΧΚ και με ζηλευτή ενημέρωση.

Από τότε που έχουμε χιονολάστιχα δεν χρειάστηκε να βάλουμε αλυσίδες, ο δρόμος καθαρίζει πολύ καλά και νωρίς. Βέβαια για ασφάλεια τις έχουμε πάντα μαζί μας.

Συμφωνώ με τον Νικόλα ναι για διαμονή εξαρτάται τι θέλει ο καθένας. Έχει από όλα. Τώρα εντάξει αν το τριήμερο δεν βρήκε κάποιος τελευταία στιγμή να μείνει, ε λογικό..... εδώ εμείς δεν βρήκαμε εισητήρια για καράβι!!!! μάρτη μήνα!!!! (η εκδίκηση που θα πηγαίναμε θάλασσα αντί ΧΚΒ...)

• Like 4

Πραγματικά και εγώ προτιμώ τη Βασιλίτσα από τον Παρνασσό σαν χιονοδρομικό.

Και εγώ πιστεύω ότι η ταβέρνα στη Σμίξη είναι πολύ καλή. Είναι όμως μόνο μία (και το εστιατόριο ενός ξενοδοχείου). Πολύ λίγα για ένα μέρος που ψάχνεται με τον τουρισμό.

Δεν εντόπισα κανένα άλλο μαγαζί οποιουδήποτε τύπου.

Όσο για τις τιμές, με αναζήτηση 1-2 μήνες πριν (και όχι 1-2 μέρες) είναι χωρίς καμία συζήτηση 200 με 300% ψηλότερες από αυτές που βρίσκει κανείς για Παρνασσό (Δελφοί, Δαδί, Σουβάλα)

Στα νησιά όταν έγινε φανερό ότι το καράβι είναι ακριβό για μια οικογένεια αυτοί που νοικιαζαν προτίμησαν να ρίξουν τις τιμές τους. Στη Βασιλίτσα που τα έκτισαν με ξένα λεφτά προτίμησαν να τα κλείσουν και να τα εγκαταλειψουν. Σε άρθρο της Καθημερινής γίνεται αναφορά σε ξενοδοχεία που οι αυλές τους έγιναν σταύλοι, σε ξενοδοχεία εγκαταλελειμένα και λεηλατημένα και πολλά άλλα γραφικά.

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk

Εχω χρόνια να παω βασιλιτσα.

Ναι ωραιο χιονοδρομικα βουνο.

Ναι ωραιο ιδιαιτερο χιονι.

Αλλα χιονοδρομικα το βουνο ειναι κομμενο στα 3. Αν εχει αερα ομιχλη δεν δουλευει διπλο,αν δεν ειναι σ/κ δεν δουλευει η γομαρα.

Θυμαμαι αυτα τα μεγαθηρια που χτησαν κυριως στον δρομο για σμιξη.

Εφιαλτης στην συντηρηση πρεπει ναναι.

Στην σαλλονικη στα χρονια μου, μετα που ψοφησε το σελι και πηραν την κατηφορα τα 3-5, ζησαμε 2 φουσκες, η πρωτη ηταν ο αγιος αθανασιος, ή δευτερη η βασιλω. Θυμαμαι ο αλλος πουλουσε επιχειρηση να αγορασει κατι γκρεμιδια να χτισει μεζωνετες στην βασιλω....

Τεσπα , την προτιμω σε κριση αλλα οχι σε απαξιωση γιατι δεν βρισκεις δωματιο να κατσεις.

Τα περασμενα χρονια της βαθειας κρισης δεν εβρισκα ανθρωπο, οχι δωματιο πχ στην αγοριανη. Απο περσυ βρισκω αλλα εχει φαει μια αυξηση 20%. Κυκλος ειναι ολα.

• Like 2

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Κρίση Κρίση Κρίση! Ο βασικός λόγος! Όλα τα άλλα δικαιολογίες.. μην το ψάχνετε πολύ!

Και τα βενζινοδιόδια κυρίως απαγορευτικά.

Αν έχεις οικογένεια δυσκολευουν τα πράγματα.

Μόνο "καταδρομικές" και μόνο τριάδα-τετράδα σε αμάξι και αυτό με diesel.

• Like 1

Παλαιότερα εμένα σε Λαβδα, Αλατοπετρα, Πολυνερι σε ενοικιαζομενα δωμάτια. Μετά από διάφορα περιστατικά, εξακολουθώ κ προτιμώ Αλατοπετρα κ το ξενώνα "Λευτέρης". Καθαρό, ζεστό, με πολύ καλή σάλα κ φαγητό. Τίμιο με σωστή αναλογία ποιότητας τιμής. Σμιξη δεν έχω μείνει πάρα μια φορά οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Πλέον από το 11 που βρίσκομαι Κέρκυρα, δεν μπορώ να έχω εικόνα των εξόδων βενζίνης κλπ για ταξίδι από Αθήνα. Παρολαυτα θα περίμενα εκδρομείς από Θεσσαλονίκη κ υπόλοιπη Β. Ελλάδα κ το χιονοδρομικό ήταν άδειο. Δε νομίζω ότι παλιότερα όλοι αυτοί που το γέμιζαν, ήταν Αθηναίοι.

• Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

οχι το 90% ηταν απο βορεια ελλαδα. αν και ηξερα πολλους απο αθηνα. αλλα λιγο η κριση, λιγο η φουσκα που αναφερθηκε πιο πανω εφεραν αυτο το αποτελεσμα...

Snow is on my D.N.A.

Τριήμερα και Χριστούγεννα η ποσόστωση των νοτίων ήταν πολλαπλάσια απο τα απλά ΠΣΚ πάντα. Οι παράγοντες που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα ποστ έχουν παίξει όλοι το ρόλο τους. Pant το χκ απέχει 50 με 60 λεπτά από την πόλη των Γρεβενών! Μου κάνει τεράστια εντύπωση που ρωτάς,αν δεν το έχεις επισκεφτεί κάντο asap,είναι μεγαλειώδες το φυσικό κάλλος της Βασιλίτσας!!! και το χιόνι ίσως το ποιοτικότερο στη χώρα μαζί με της Βίγλας!!!

• Like 2

Εχω πάει πριν 4-5 χρόνια και δεν θυμόμουν το χρόνο από Γρεβενά. Μεγάλη διαδρομή, ταλιμπάν κατάσταση σε υποδομές (δεν εννοώ λιφτ). Αν έμενα δίπλα θα πήγαινα αλλά σε τέτοια χρονική απόσταση υπάρχουν κι άλλες πορτοκαλιές.
Μπορεί να υπάρχει καλή διάθεση από ορισμένους εκεί πάνω αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία όλων των εμπλεκόμενων, προκοπή δεν γίνεται.

Edited by Pant

Practice makes perfect

Τριήμερα και Χριστούγεννα η ποσόστωση των νοτίων ήταν πολλαπλάσια απο τα απλά ΠΣΚ πάντα. Οι παράγοντες που αναφέρθηκαν στα προηγούμενα ποστ έχουν παίξει όλοι το ρόλο τους. Pant το χκ απέχει 50 με 60 λεπτά από την πόλη των Γρεβενών! Μου κάνει τεράστια εντύπωση που ρωτάς,αν δεν το έχεις επισκεφτεί κάντο asap,είναι μεγαλειώδες το φυσικό κάλλος της Βασιλίτσας!!! και το χιόνι ίσως το ποιοτικότερο στη χώρα μαζί με της Βίγλας!!

Και το χιόνι στο Καιμάκ...

• Like 2

Και το χιόνι στο Καιμάκ...

Μιλάμε πάντα σε ανάλογα υψόμετρα. Η Κρέμαση πάντως δεν μας απογοήτευσε ποτέ! Σε όλα τα άλλα χκ χορταράκι ή σούπα και εκεί πίσω χειμωνιάτικο χιόνι!!

• Like 2

Ημουν και γω πανω 4 μερες και εχω να πω οτι εγινε καλη δουλεια σε αρκετους τομεις.

Το μεγαλο σαλε στη βαση του τριπλου ανακατασκευαστηκε, οι τουαλετες πεντακαθαρες, το μενου τους πιο πληρες.

Θα πρεπει να ειναι ακαπνο βεβαια κι ας εβαλαν καινουριο κλιματισμο.

Ωραια ιδεα το icebar δινει κατι διαφορετικο

Ωραιο και το 1850 στην Ελιμεια

Καλο το κλιμα με μουσικες και καλη διαθεση

Κοσμος πολυ λιγος για 3-ημερο κ.Δευτερας.

Εγω πιστευω οτι ειχε να κανει περισσοτερο με τον καιρο. Προτιμησαν να πανε παραλιες για ουζα παρα να ανεβουν στο βουνο. Εδω που τα λεμε με 8-10 βαθμους στη βαση δε τους κακολογω κιολας, αλλα τα ανοιξιατικα χιονια της Βασιλιτσας ειναι φοβερα :D.

Τη Δευτερα το βραδι εβρεξε και εκανε τις πιστες γυαλι, οποτε την Τριτη ανοιξε μονο το τριπλο και αυτο κατα τις 10:30 που μαλακωσε καπως. Κατα το μεσημερακι αρχισε να ριχνει με ενταση κι απ'οτι ειδα εβαλε 30 ποντους. Τι να πεις..

Για το θεμα της διαμονης που θιχτηκε, σιγουρα υπαρχει θεμα οσον αφορα τα κοντινα χωρια, αλλα διαφωνω πως υπαρχει θεμα γενικοτερα. Εχει πολυ ωραιους και φτηνους ξενωνες σε χωρια λιγο πιο χαμηλα. (Περιβολι, Ζιακκα, Αλατοπετρα, Φιλιππαιους κλπ) που ειχαν διαθεσιμοτητα μεχρι τελευταια στιγμη. Εγω εκλεισα Τριτη για Παρασκευη στους Φιλιππαιους.

ΥΓ. Ολα τα ΧΚ χρειαζονται εναν Καρολο στην εποχη τοων social medias :yes

• Like 7

Εχω πάει πριν 4-5 χρόνια και δεν θυμόμουν το χρόνο από Γρεβενά. Μεγάλη διαδρομή, ταλιμπάν κατάσταση σε υποδομές (δεν εννοώ λιφτ). Αν έμενα δίπλα θα πήγαινα αλλά σε τέτοια χρονική απόσταση υπάρχουν κι άλλες πορτοκαλιές.

Μπορεί να υπάρχει καλή διάθεση από ορισμένους εκεί πάνω αλλά αν δεν αλλάξει η νοοτροπία όλων των εμπλεκόμενων, προκοπή δεν γίνεται.

οι υποδομες φετος εχουν καπως βελτιωθει

το σαλε (παλιο 360) ανακαινιστηκε με ανθρωπινες τουαλετες , το 1850 και αυτο το ιδιο (προηγουμενες χρονιες) .

Edited by StavRos
  • Like 2

Από φέτος,έχει χημικές τουαλέτες στη βάση της ελιμείας...δεξιά απο τα εκδοτήρια

• Like 3

Φίλοι της Βασιλίτσας, μέσα στη βδομάδα θα βρεθώ στο χιονοδρομικό σας, για πρώτη φορά (κι όμως). Τρίτη-Τετάρτη υπολογίζω. Θα χαρώ αν είστε εκεί να τα πούμε από κοντά!

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

• Like 6

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Μπράβο για την πρώτη σκηνή. Είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε όλοι όσοι πάμε εκτός και φυσικά να μάθουμε πως λειτουργεί.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 2

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Ήρθε πια η μέρα και στο πλαίσιο του βόρειου tour που κάνουμε, αύριο Τρίτη (λογικά και 1-2 μέρες ακόμα, αναλόγως καιρού) θα βρίσκομαι στη Βασιλίτσα. Αν κάποιος από εσάς είναι εκεί, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά. Αν δείτε τον εικονιζόμενο στην προφιλφωτο, φωνάξτε ελεύθερα :flower:

Edited by PhaethonF1
  • Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Μπράβο για την πρώτη σκηνή. Είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε όλοι όσοι πάμε εκτός και φυσικά να μάθουμε πως λειτουργεί.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχω βαρεθεί να ακούω "είναι υπερβολή όλα αυτά για τα ελληνικά χιονοδρομικά και γενικότερα για τα ελληνικά βουνά." Κι΄όσο καλώς ή κακώς ανεβαίνει το εκτός πίστας και κερδίζει κόσμο, τόσο περισσότερα συμβάντα θα έχουμε απ΄τη στιγμή που δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και η γνώση για να τον χρησιμοποιούν.

• Like 7

BASI Level 3 Alpine Ski Instructor (partly qualified).