Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ALCATRAZ

Χ.κ. Καλαβρύτων 2018-19

Recommended Posts

τις υποκρισίας το καγκελο

αφου και τα δυο χιονοδρομικα προωθησαν το κατα τα λεγωμενα τους freeride

με τον πρωτο σοβαρο χειμωνα φανηκε η αληθεια.

οτι ειναι παντελως γυμνοι

και αντι να σκασουν και να κατσουν σοβαρα να διορθωσουν τις βλακειες τους

μας κουνανε το δακτυλο

καραγκιοζηλικια.

ακομα περιμενω τα προφιλ

ΨΕΥΤΑΡΑΔΕΣ

ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΠΡΟΦΙΛ

ΚΑΝΤΕ ΜΕ ΝΑ ΣΚΑΣΩ

ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ

Edited by vro
  • Like 3

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Πιστευετε πραγματικα οτι στο Ελλαδισταν....... οπου ζει το ειδος ξερολιους Ελληναριους, ακομα και αν ο βαθμος κινδυνου χιονοστιβαδας εβγαινε απο σουπερ ντουπερ ειδικους απο το εξωτερικο, αυτος δεν θα πηγαινε ντουγρου?..........

Πιστεύεις πραγματικά ότι πρέπει να συνεχίσουν τα χιονοδρομικά να βγάζουν Level 4 αιωνίως εκπαιδεύοντας ακόμα και σοβαρούς ανθρώπους στο ότι όποτε έχει Level 4 δεν σκάει καμία χιονοστιβάδα?

Προσωπικά από τους 100 που ξέρω μόνο καμιά εικοσαριά θα πήγαιναν ντουγρού και μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνει ο σεβασμός και ο φόβος για αυτές. Να δεχτώ ότι παραπάνω από τους μισούς είναι "ντουγρού". Τους άλλους δεν αξίζει να τους προστατέψεις ακριβώς όπως κάνουν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου?

Μια φορά θα γίνει το κακό παιδιά και κάνουμε μόνο λάθη στο να το αποτρέψουμε. Το να έχουμε μόνιμο Level 4 όλο τον χειμώνα είναι το χειρότερο από όλα, αν δεν το καταλαβαίνουμε θα το καταλάβουμε στο επόμενο ατύχημα.

Να σεβαστούμε ακριβώς όπως το λες Alef αλλά ποιον? Τον Level 4 σταθερά Δεκέμβρη με Μάρτη ή τον Level 1 και χιονοστιβάδα δίπλα μου?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ειναι δυνατον να εχει φυγει αυτο που εσπασε το λιφτ της στυγας, να εχουν φυγει αλλες 2 δεκα μερες πριν στην ιδια πλαγια, να εχει φυγει αλλη την παρασκευη που μας περασε ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΑΓΙΑ

και να μην γινονται τομες καθε μερα.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

μονο η αγνοια μπορει να δικαιολογησει να πηγαινεις για σκι στα καλαβρυτα και να κατεβαινεις απο κατω απο την συγκεκριμενη πλαγια.

ενα μηνα τωρα εχει μαλιασει η γλωσσα μου για υπευθηνες απαντησεις.

η διοικηση εχει υποχρεωση να δημοσιευσει ολα οσα εχει κανει για την συγκεκριμενη πλαγια.

ουτε λεβελ, ουτε αλλες βλακειες

εχει μελετησει την φετινη κατασταση ή μας σωνει, προς το παρον, η παναγια????????????????????

• Like 1

Πιστεύεις πραγματικά ότι πρέπει να συνεχίσουν τα χιονοδρομικά να βγάζουν Level 4 αιωνίως εκπαιδεύοντας ακόμα και σοβαρούς ανθρώπους στο ότι όποτε έχει Level 4 δεν σκάει καμία χιονοστιβάδα?

Προσωπικά από τους 100 που ξέρω μόνο καμιά εικοσαριά θα πήγαιναν ντουγρού και μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνει ο σεβασμός και ο φόβος για αυτές. Να δεχτώ ότι παραπάνω από τους μισούς είναι "ντουγρού". Τους άλλους δεν αξίζει να τους προστατέψεις ακριβώς όπως κάνουν όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου?

Μια φορά θα γίνει το κακό παιδιά και κάνουμε μόνο λάθη στο να το αποτρέψουμε. Το να έχουμε μόνιμο Level 4 όλο τον χειμώνα είναι το χειρότερο από όλα, αν δεν το καταλαβαίνουμε θα το καταλάβουμε στο επόμενο ατύχημα.

Να σεβαστούμε ακριβώς όπως το λες Alef αλλά ποιον? Τον Level 4 σταθερά Δεκέμβρη με Μάρτη ή τον Level 1 και χιονοστιβάδα δίπλα μου?

Μιχαλη, η προστασια μου ειναι το μυαλο μου, η εκπαιδευση μου, η εμπειρεια μου. Κανενας αλλλος! Ακομα και αν οποιοδηποτε ΧΚ δινει 2/5 ενω οοοοολα τα υπολοιπα μου πουν nogo...... Θα κατσω ΣΠΙΤΙ μου. Δεν θα βγω να κινδυνευσω, θετοντας και αλλους (ακομα πιο ηλιθιους) σε κινδυνο μονο κ μονο για να βγω μαγκας και να βγαλω τα βιντεακια μου στο FB...... ειμαι σιγουρος οτι τουλαχιστον οι μισοι απο αυτους πρωτα βαζουν αυτο, μετα την ευχαριστηση του βουνου και τελευταια την ασφαλειια τους! Κανουν σκι για τα Social και οχι για την παρτη τους!

ΝΑΙ λοιπον, επειδη εδω Ελλαδα ετσι κ αλλιως οτι θελει θα κανει ο καθενας, γιατι δεν υπαρχει παιδεια, εφοσον δεν εχεις κοσμο να σου δινει την πραγματικοτητα, καλυτερα 4/5 ΜΟΝΙΜΑ μηπως και σωθει εστω ενας, οποιος θα πηγαινε ετσι κ αλλιως...............

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

κλειστη η αθηνων θεσσαλονικης λογω οδικων ατυχηματων

Οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια από τους υπευθύνους των χιονοδρομικών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοούνται από κανέναν, όση εμπειρία και αν διαθέτει (ή νομίζει ότι διαθέτει).

Φαντάζομαι τότε οτι θα έπρεπε να πάρουμε τοις μετρητοίς τις διαφημίσεις περι 2μέτρων φρέσκου λίγες ώρες πριν τη χιονοστιβάδα, ή το Level 1 που τελικά έσκασε άλλη μινι χιονοστιβάδα...

Τέλος πάντων, όλα βαίνουν καλώς και αυτή την εβδομάδα. Αναμένεται κοσμοσυρροή και αυτό το ΣΚ στα Καλάβρυτα. Το booking έχει ήδη 70% πληρότητα και μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα περιμένουμε όλοι Παρασκευή βράδυ για να κάνουμε τις κρατήσεις μας για το Σάββατο. Οπότε Σάββατο υπολογίζω ένα 90-95% πληρότητα... Οπότε το ΧΚΚ και η διεύθυνσή του, καλά κάνουν και προετοιμάζονται... Κάνουν παραλαβές σε καφέ, σοκολάτα, ντόνατς, τσίπουρα. Επίσης στρώνουν τις "πίστες" για τα έλκηθρα... Σιγά μην κάτσουν να χαλάσουν πετρέλαιο για να πατήσουν καμιά πίστα για τους λίγους που έχουμε απομείνει που απολαμβάνουν το βουνό αυτό ακόμα και μόνο με Ειρήνη και Αντιγόνη...

Btw, το 2017 ήταν που ξεκίνησα τα εντατικά μαθήματα. Και ακριβώς επειδή τότε ξεκίνησα μου έχει μείνει με τι καιρό έκανα και μαθήματα και προπόνηση μόνος μου. Με αέρηδες τρελούς (στο κάτω βουνό), με πυκνή χιονόπτωση σε όλο το βουνό αλλά και με χιονοθύελλες στη Φαίδρα. Ή λοιπόν τότε οι υπεύθυνοι του ΧΚΚ που τα χαν ανοιχτά όλα αυτά με τέτοιους καιρούς ρίσκαραν τη ζωή μου που δεν τα κλειναν, ή τώρα κάτι πάει στραβά... Δεν γίνεται και τα δυο...

Επίσης, πριν 3 μέρες τα επίπεδα χιονιού, στις ανακοινώσεις τους, ήταν 230, 230, 280... Χτες στην ανακοίνωση τους ήταν 200, 200 και 230... Να θυμίσω ότι με τις δικές τους επίσης ανακοινώσεις, πριν 2 μέρες έριξε 40cm και άλλα 40cm πριν 1 μέρα. Κάπως δεν μου κάθονται τα μαθηματικά αυτά. Αλλά δέχομαι πλεον αυτό που μου είπατε νωρίτερα να μην κοιτάζω τα ύψη χιονιού. Απλά με το δικό μου μυαλό και χωρίς γνώσεις, με σχεδόν 1 μέτρο φρέσκου σε 2 μέρες, είναι λογικό το 3/5 Level χιονοστιβάδας ? Εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί γιατί δε βγαίνω εκτός, απλά για να καταλάβω αν πρέπει να διαβάζω έστω και τη παραμικρή γραμμή απ τις ανακοινώσεις τους...

edit: Τώρα που το ξαναδιαβάζω στις ανακοινώσεις τους γράφουν μόνο για τα προχτεσινά 40cm, μάλλον στο SR θα διάβαζα για πριν, οπότε ίσως και να μην ισχύει. Αλλά λογικά σήμερα θα βγει ανακοίνωση ότι χτες έβαλε κι άλλους πόντους, οπότε σε συνδυασμό με τους αέρηδες των προηγούμενων ημερών υποθέτω ότι θα αλλάξει Level η επικινδυνότητα ...

Edited by akatelka

Εντελώς πληροφοριακά, μόλις ο καιρός γυρίσει σε νοτιά, με βάση σταθερά σημεία έξω από τα σπιτάκια των σχολών που εγώ έχω παρατηρήσει τουλάχιστον, η διαφορά στο πάχος του χιονιού είναι περισσότερο από εμφανής.

Το πόσο φρέσκο πέφτει από επάνω είναι άλλο θέμα.

• Like 4

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

ΝΑΙ λοιπον, επειδη εδω Ελλαδα ετσι κ αλλιως οτι θελει θα κανει ο καθενας, γιατι δεν υπαρχει παιδεια, εφοσον δεν εχεις κοσμο να σου δινει την πραγματικοτητα, καλυτερα 4/5 ΜΟΝΙΜΑ μηπως και σωθει εστω ενας, οποιος θα πηγαινε ετσι κ αλλιως............…

Άρα και εσύ συμφωνείς να διαιωνιστεί κάτι που σε οποιδήποτε άλλο μέρος του κόσμου έχει αποδειχτεί ότι είναι λάθος και επικίνδυνο. Έλα Χριστέ και Παναγιά και συγνώμη κιόλας που φωνάζουμε να γίνεται το σωστό σε αυτή τη χώρα. Συγνώμη που ενοχλούμε.

• Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Aυριο λετε να ανοιξει οι ΑΓΚΥΡΑ ? :shuriken:

Θανε υπερτουμπανο την παρασκευη θελω προβλεψεις... :P

• Like 1

Δεν ξέρω ποιοι τελικά είναι πιο επικίνδυνοι, αυτοί που επίσημα καταστρατηγούν κάθε έννοια διαβάθμισης και επικαιροποίησης ενός παγκόσμιου συστήματος προειδοποίησης επικινδυνότητας εκδήλωσης ενός φαινομένου

ή αυτοί που λένε "μπράβο μόνιμα 4/5 για 2 μήνες γιατί όλοι οι πελάτες σας δεν έχουν μυαλό και είναι άσχετοι και άρα επικίνδυνοι."

Τι είδους λογική είναι το 2ο;

Είναι η λογική που οδηγεί μαθηματικά σε επικίνδυνες καταστάσεις για το μέλλον αφού πρώτα περάσουμε το παρακάτω στάδιο:

Έχω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά φέτος πάνω σε καρεκλάκι να λέγεται το εξής:

"ποιος πιστεύει τα levels, αφού ότι θέλουν γράφουν, σιγά μην είναι τόσο"

• Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

...οι διαβαθμίσεις δεν έχουν καθοριστεί στα ελληνικά δεδομένα, η ανάγκη για την μελέτη του φαινομένου προέκυψε από έναν μέσο όρο θανάτων καμια 30αρια άτομα τον χρόνο σε τεράστιες εκτάσεις χιονοδρομικού πεδίου.

Υπάρχουν στατιστικές που αναφέρουν περισσότερα ατυχήματα γίνονται σε 2/5 ..... καταλαβαίνεται ή ΄μήπως όχι; (στην Ελβετία από 2/5 - 3/5)

Αυτά που λέτε εδώ ειναι αρλούμπες, Το 4/5 ή το 1/5 δεν είναι πυρετός για να πάρουμε ασπιρίνη να μας περάσει. Οταν ένα κέντρο σε περίοδο βαριάς χιονόπτωσης εδώ , στην Ελλαδίτσα μας , σου λέει 4/5 σου λέει ευγενικά "μεγάλε freerider κάτσε σπίτι σου" δεν έχουμε χρόνο για να σε μαζεύουμε....

Οι υπόλοιπες "φωνές" , οι εμονικές πραγματικά χρίζουν έως και ψυχιατρικής εκτίμησης.

Edited by Χρήστος Μ.
  • Like 4

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

ειναι δυνατον να εχει φυγει αυτο που εσπασε το λιφτ της στυγας, να εχουν φυγει αλλες 2 δεκα μερες πριν στην ιδια πλαγια, να εχει φυγει αλλη την παρασκευη που μας περασε ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΑΓΙΑ

και να μην γινονται τομες καθε μερα.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

μονο η αγνοια μπορει να δικαιολογησει να πηγαινεις για σκι στα καλαβρυτα και να κατεβαινεις απο κατω απο την συγκεκριμενη πλαγια.

ενα μηνα τωρα εχει μαλιασει η γλωσσα μου για υπευθηνες απαντησεις.

η διοικηση εχει υποχρεωση να δημοσιευσει ολα οσα εχει κανει για την συγκεκριμενη πλαγια.

ουτε λεβελ, ουτε αλλες βλακειες

εχει μελετησει την φετινη κατασταση ή μας σωνει, προς το παρον, η παναγια????????????????????

εσυ δηλαδή αποτι καταλαβα….θες από το χιονοδρομικο,να στελνει ατομα να ελεγχουν κάθε μερα,με ομιχλη η χωρις….το level για να ξερεις αν θα πας στο αυγο……..δηλαδή εκτος πιστας…...αυτό σε νοιαζει...ετσι??παραδεξου το!!!

ολη η γκρινια σου είναι για το απατητο κ εκτος πιστας!!!!!

Που είναι το κακό σε αυτό; Από τη στιγμή που το χιονοδρομικό διαφημίζει το Freeride (και θα ήταν παρανοϊκό να μην το κάνει) είναι αναμενόμενο να εξασφαλίζει ότι η χιονοδρομία είναι ασφαλης στις πλαγιές που διαφημίζει.

Εκτός αυτού, η χιονοστιβάδα της Στύγας κατέληξε μέσα στην πίστα. Είναι αδιανόητο μια τέτοια πλαγιά να μην έχει μόνιμες λύσεις για χιονοστιβάδες, είτε μιλάμε για φράχτες, ή για Gazex, ή και τα δυο.

• Like 6

Make Parnassos Great Again!

...αυτό που πρέπει να γίνει εντιλυπτό είναι πως ακόμα και με 1/5 μπορείς να πεθάνεις θαμένος κάτω από snowpack. Εξ ορισμού , no bullshit and philosophy. Επομένως όλη η συζήτηση για μια τυπική ενημέρωση βάση Level είναι άκυρη. Απλά έχουν κολλήσει τώρα....

Edited by Χρήστος Μ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Σωστό αυτό, αφού δεν υφίσταται 0/5 και ορθά, το 0 σημαίνει απουσία χιονιού. Η κλίμακα αρχίζει από το 1.

Όμως πως τα ελληνικά δεδομένα (ίσα ίσα μικρότερες εκτάσεις - θεωρητικά ευκολότερη διαχείριση) απαιτούν διαφορετικά καθορισμένες διαβαθμίσεις; Το χιόνι δεν συμπεριφέρεται με παρόμοιο τρόπο; Δεν ξέρω γι' αυτό ρωτάω.

Και τελοσπάντων τι ακριβώς συζητάμε έχουμε καταλάβει εδώ και σελίδες επί σελίδων; Με δήθεν διαχωρισμούς/χαρακτηρισμούς σε χιονοδρόμους απλούς και "freeriders"..;

Όταν η ουσία είναι μία και νομίζω γράφτηκε πιο πάνω ή εδώ ή σε άλλο topic: Μιλάμε για lift-served off piste !!!

Lift Served

• Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Το ότι ένα χιονοδρομικό διαφημίζει το freeride (λίγο πολύ όλα το κάνουν στις μέρες μας), δε σημαίνει ότι μπορεί, ή πολύ περισσότερο πρέπει κιόλας, να εξασφαλίζει ότι αυτό μπορεί να γίνεται από οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε πλαγιά του βουνού και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

• Like 2

Ο εγωισμός μας τυφλώνει όλους κατά καιρούς που πρέπει να ασκήσουμε την κριτική, ή πως να την ασκήσουμε.

Πήρε φόρα τώρα η "αντιπολιτευση" σαν τον Άδωνη και βάζει στο καλάθι ακόμα και την ασφάλεια προς τρίτους.. - για τις λοιπες τώρα ποιότητες των χιονοδρομικών στην παροχή υπηρεσιών όλα θεμιτά , αλλά νομίζω οτι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποια είναι η βάση της συζητήσης σε αυτές τις παροχές, αντικειμενικά και όχι σύμφωνα με αυτά που ο καθένας προσωπικά...ονειρεύεται...

Η συζήτηση είναι αρχικά πόσο αξιόπιστες είναι οι ενημερώσεις του ΧΚ, με τι μέτρα και σταθμά γίνονται και αν και εφόσον μέσα από αυτή τη κουβέντα μπορεί να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα ώστε να πιεστεί το ΧΚ να αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό και κατ επέκταση και στην γενικότερη λειτουργία του...

• Like 2

Το ότι ένα χιονοδρομικό διαφημίζει το freeride (λίγο πολύ όλα το κάνουν στις μέρες μας), δε σημαίνει ότι μπορεί, ή πολύ περισσότερο πρέπει κιόλας, να εξασφαλίζει ότι αυτό μπορεί να γίνεται από οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε πλαγιά του βουνού και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

βασικα γιατι ενα ΧΚ διαφημιζει το εκτος πιστας αν δεν ελεγχει το πεδιο αυτο εκτος πιστας?
δεν το καταλαβαινω αυτο.
Κανενα ΧΚ στις Αλπεις δεν θα βγει να σου πει : ειναι ασφαλης να βγεις εκτος πιστας.Ελα και κανε οτι γουσταρεις...
Ειτε κανεις διαδρομες ελεγχομενες για χιονοστιβαδες (σκι ρουτες) που απλα δεν τις πατας η ο καθενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του.
Μονο στην βορεια Αμερικη σου ειναι διαφορετικα τα πραγματα αλλα εκει μιλαμε απο αλλη βαση.
Το αν ενα ΧΚ δινει 4/5 ενω ειναι 1/5 αυτο ειναι αλλο καπελο. Αλλα και παλι οταν σου πει 1/5 θα βγεις αντε αερα ? δεν θα εμπιστευτεις αυτα που ξερεις και εχεις μαθει?
Βασικα αυτο που κανει το ΧΚ ειναι φαουλ... ειναι σαν να λεει εχουμε ωραιο πεδιο εκτος πιστας. Ελατε...πουθενα δεν το λενε αυτο. και οταν διαφημιζουν το εκτος πιστας σου λενε "παρε οδηγο"....οχι ανοιξαμε και σας περιμενουμε...
σε τελικη αναλυση αν δεν εχεις τα λεφτα και το προσωπικο να ελεγχεις τις Χ πλαγιες εκτος πιστας, μην το διαφημιζεις....επικεντρωσου να ανοιγεις τα λιφτ, να στρωνεις τις πιστες, και πες απλα : οποιος παει εκτος, με δικο του ρισκο...και τελος....
Δηλαδη στην Αυστριαλια θα σου πουνε : ελα για συρφ...ολα τελεια....ενω μεσα ειναι καμια 200αρια καρχαριες? η θα το τσεκαρουν και μετα θα πουνε ελατε αφοβα, η αν δεν μπορουνε (που δεν μπορουνε) θα σου κοτσαρουν μια ταμπελα "προσοχη κινδυνος" και αν μπεις εσυ και βγεις με ενα ποδι λιγοτερο τι να κανουμε...
και στο St. Anton διαφημιζουν την Valluga για απατητο κλπ αλλα για να πας εκει και να εχεις και σκι μαζι σου πρεπει να συνοδευεσαι απο οδηγο βουνου...
Edited by Turms
  • Like 2

Snow is on my D.N.A.

Η ένσταση είναι για το κατά πόσο το 4/5 χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για κλειστά λιφτ, καλύπτοντας άλλες αδυναμίες.

Αν ισχύει το ότι ο λόγος που τα λιφτ είναι κλειστά είναι επειδή κινδυνεύουν οι πίστες, τίμια τοποθέτηση, αλλά τρομακτική όσο δεν πάει.

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

το φρυδι στην οστρακινα σκοτωσε ορειβατες σε οργανωμενη αναβαση απο τον πιο επισημο ορειβατικο φορεα της ελλαδας.

επισεις γειναν τρομερα λαθη στην διασωση που καλο θα ηταν να τα μελεταμε.

ο εξορκισμος ως μεσο προστασιας ειναι ....αναποτελεσματικος.

Λάθη Βασίλη δεν έγιναν στη διάσωση λάθη έγιναν απο την αρχή πριν ξεκινήσει η ανάβαση.

διαφώτησε μας τους ανοητους.

εγω αυτα που ειπαν στο δικαστηριο ξερω.....

λοιπον καταλαβαμε ολοι τι θα πει το hastag #2 #m #fresh #snow #in #2 #days

θα πει 5/5

τα υπολοιπα ειναι περιττά.

Στο δικαστήριο αγαπητέ δεν κάλεσαν κανέναν από τους διασώστες γιατί κάποιοι ίσως να βρίσκονταν φυλακή...

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία Γ.Π..... Σε βαθμό που θα πρέπει να καρφιτσωθεί σε τέτοιο σημείο στο φορούμ ώστε να το βλέπουν όλοι για πάντα.....

Ο κύριος Πρίντεζης εκτός από το ότι κατέβηκε με την ομάδα των τριών τεσσάρων απο την κορυφή δεν έκανε κάτι άλλο. Κατά την διάρκεια της διάσωσης βρισκόταν στο πάρκινγκ κάτω από το καταφύγιο.

Για την διάσωση και τον απεγκλωβισμό ηγήθηκε ο υπευθυνος του χκ μαζί με δυο άτομα του χιονοδρομικού, ένα μέλος του ΕΟΣ Τρίπολης και από πίσω τους η ΕΜΑΚ (στους οποιους δωθηκαν γάντια σκουφιά καλτσες απο το χιονοδρομικό γιατι αυτοι δεν είχαν). Δεν λειτουργούσαν οι ασυρμάτοι τους και η συνεννόηση με τον Φούρλα Γ.Γ πολιτικής προστασίας τότε, γινόταν απο τους ασυρμάτους του χκ. Τελευταία στιγμη αποτράπηκε πτήση του super Puma πανω απο τα κεφάλια μας με κίνδυνο να αποκολληθούν και άλλα χιονια πάνω απο εμάς

Το πρωί νωρίς πριν ξεκινήσουν οι αγαπητοί ορειβάτες κάποιοι ηλίθιοι από το χιονοδρομικό είπαν στον αρχηγό να μην πάει από την συγκεκριμένη διαδρομή γιατί το χιόνι ήταν πολύ επικίνδυνο λόγω της αλλαγής του καιρού. ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ δεν άκουσε.....

Ο πιο ξύπνιος λόγω εμπειρίας ήταν ο Πρίντεζης που γύρισε πίσω από εκει που ανέβηκε για τον λόγο που είπε και κατηγορούσε στο πάρκινγκ του καταφυγίου και όχι για αυτά που καταθεσε μετά.

Απο όσους ήταν πραγματικά στην διάσωση απεγκλωβισμό νεκρών δεν καλέστηκε κανείς στα δικαστήρια να καταθέσει γιατί επαναλαμβάνω κάποιοι θα ήταν φυλακή τώρα.

Υ.Γ. ενα ευχαριστώ στην τότε διοίκηση του χκ Καλαβρύτων που έστειλε βαν με διασώστες από το χκ. Ηρθαν όμως όταν όλα είχαν τελειώσει.

Ολα αυτά από έναν ΗΛΙΘΙΟ που ήταν εκεί.......

• Like 7

9-2-05020.jpg

Που είναι το κακό σε αυτό; Από τη στιγμή που το χιονοδρομικό διαφημίζει το Freeride (και θα ήταν παρανοϊκό να μην το κάνει) είναι αναμενόμενο να εξασφαλίζει ότι η χιονοδρομία είναι ασφαλης στις πλαγιές που διαφημίζει.

Εκτός αυτού, η χιονοστιβάδα της Στύγας κατέληξε μέσα στην πίστα. Είναι αδιανόητο μια τέτοια πλαγιά να μην έχει μόνιμες λύσεις για χιονοστιβάδες, είτε μιλάμε για φράχτες, ή για Gazex, ή και τα δυο.

το χιονοδρομικο δεν εχει αναγκη να διαφημισει τιποτα....εχει απιστευτο πεδιο για εκτος πιστας...κ αυτο το ξερουν ολοι κ ολοι σας.

το αν επρεπε να ειχε χιονοφραχτες...σε αυτο συμφωνω μαζι σου...επρεπε να ειχε εδω κ πολλα χρονια...(αυτο ειναι αλλο θεμα...μη με προκαλεις να γραψω ξανα για αυτο).........αλλα δεν νομιζω να να σου εχει δωσει ποτε το κεντρο ανοιχτο χωρις να εχει προηγηθει τσεκαρισμα για χιονοστοιβαδες....αυτο δεν το ξερεις γιατι δεν εισαι εκεινες τις ωρες επανω κ δεν εχει κ νοημα να το ξερεις..γιατι ο καθενας κανει τη δουλεια του...οπως κ εσυ κανεις το σκι σου....εφοσον λοιπον δεν υπαρχουν χιονοφραχτες....το κεντρο μενει κλειστο μεχρι να τσεκαριστει....κ μετα ανοιγει...

τοσα χρονια δεν εχει ανοιξει μυτη απο χιονοστοιβαδα στο κεντρο κ θα εξακολουθει να μην ανοιγει μυτη...γιατι γινεται τσεκαρισμα καθε μερα,αν δεν το γνωριζεις...τωρα ολα τα αλλα ειναι απλα για να δυσφημουμε το κεντρο με λασπες κ μπαρουφες κ κλ...νιες ομως...κ αερολογιες του τυπου...εγω ξερω,εγω ειδα,εγω φωτογραφισα κ αρα μπορω να κρινω......απο το ενα αυτι μπαινουν κ απτο αλλο βγαινουν.

η αληθεια ειναι οτι ειναι το ασφαλεστερο χιονοδρομικο στην ελλαδα κ θα πρεπει να του δινετε εμπιστοσυνη σε τοσο σοβαρα θεματα.....!!!!!

• Like 2

Να σας πω ευθέως εγώ γιατί δεν έχω να χάσω και τίποτα .... φαντάσου λέει, να δουλεύεις επάνω προσπαθώντας να ξεθάψεις το πάρκινγκ ώστε να μπορέσεις σε πρώτη φάση να μπείς μέσα στα κτήρια του κέντρου και να έχεις από πισω τους κρανιοφόρους με τις κάμερες βιδωμένες να φωνάζουν γιατί δεν έχεις ανοιχτά τα λιφτ...γιατί το δελτίο level σου είναι έτσι ή γιουβέτσι ; κτλ κτλ

Εγώ προσωπικά θα έπερνα έναν απο αυτούς και θα του έδινα το φτυάρι στο χέρι να παει αυτος να το ξεθάψει - δεν θα μπορέσει να δουλέψει ούτε για μισή ώρα...θα λιώσει στον ιδρώτα για πρώτη φορά στην ζωή του πάνω στο βουνό μέσα σε 15 δευτερόλεπτα....

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το νινι χτενίζεται - ενημέρωση για freeride θέλετε , έχει να χονήσει έτσι 10 χρόνια....

• Like 5

Χρήστο ενημέρωση σκέτο θέλουμε. Πέστο μας στις 5 το πρωί ότι "με το ζόρι θα ανοίξει η άγκυρα γιατί ξεθάβουμε" και δεν έχει σχέση με πίστα ή εκτός. Πέστο μας ότι "δεν έχω χωριστό πιστέρ να ελέγχει (γιατί σκάβει λιφτ)" από Νοέμβρη και όλα οκ. Τότε όμως δεν γράφεις Level 4. Γραφεις ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ.

Σε ένα σύλλογο που έχει στο καταστατικό του την σωστή ενημέρωση των χιονοδρόμων από τα χιονοδρομικά διαβάζουμε ωριμότατες θέσεις που υποστηρίζουν την με δόλο λάθος ενημέρωση των χιονοδρομων από τα χιονοδρομικά. Καλά πάμε σαν χώρα και σαν χιονοδρομία.

Το μόνο που υποστηρίζουμε είναι η ορθή ενημέρωση και η αλήθεια όπως κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά.

Βγες και πες Σπυρόπουλε "δεν μπορώ καν να ελέγξω όσο χιονίζει το Level, κλειστά όλα από Δάφνη και πάνω". Δεκτό.

Οι πιο πολλοί νεκροί σωστά γράφτηκε είναι στα Level 2 και 3. Γιατί? Γιατί με Level 4 δεν πας σχεδόν πουθενά κανονικά και σίγουρα δεν πας πάνω από τη Δάφνη. Εμείς το καταργούμε επίτηδες αυτό και κάνουμε κάτι άλλο δικό μας σαν μέθοδο ασφαλείας που μόλις ανακαλύψαμε. Level 4 παντού και πάντα. Αν δουλέψει θα φανεί. Αν δεν δουλέψει κρίμα στα παλικάρια.

το αν επρεπε να ειχε χιονοφραχτες...σε αυτο συμφωνω μαζι σου...επρεπε να ειχε εδω κ πολλα χρονια...(αυτο ειναι αλλο θεμα...μη με προκαλεις να γραψω ξανα για αυτο)........

τοσα χρονια δεν εχει ανοιξει μυτη απο χιονοστοιβαδα στο κεντρο κ θα εξακολουθει να μην ανοιγει μυτη...γιατι γινεται τσεκαρισμα καθε μερα,αν δεν το γνωριζεις...

Στο 99% συμφωνώ μαζί σου και μάλιστα για να μη λέμε μπαρούφες στην Ελλάδα σήμερα δεν γίνεται πουθενά τόσο καλός έλεγχος όσο στα Καλάβρυτα (ίσως με εξαίρεση τη Βασιλίτσα)

Ξέχασες τα μόνιμα κανόνια μαζί με τους χιονοφράκτες ποτέ μην τολμήσουμε να γράψουμε καν πρόταση για το μέλλον της χιονοδρομίας χωρίς τα μόνιμα κανόνια μαζί με χιονοφράκτες στα Καλάβρυτα. Όχι σαν κάτι άλλους άχρηστους στον Παρνασσό που 30 μύρια τα έκαναν σχεδόν όλα άχρηστα λιφτ.

Μια μικρή ένσταση....ρώτα καλύτερα γιατί και μύτες έχουν ανοίξει (περιστατικό πρόπερσι, κατά τύχη σώθηκαν θαμμένοι) και προσωπικά όταν έσκασε δίπλα μου το τέρας φέτος νόμιζα ότι απλά κατά τύχη δεν έσκασε στην πίστα (με εμένα μέσα ή χωρίς) να σκοτώσει καμιά δεκαριά και όχι επειδή το ασφαλέστατιο κέντρο σας έβγαλε ένα μαγικό χεράκι και την σταμάτησε.

Τα σανίδια που φεύγουν κάθε μέρα (τουλάχιστον 30 περιστατικά έχω δει, τουλάχιστον 1000 έχουν περιγραφεί εδώ), το ότι η άγκυρα έφυγε στη μούρη φίλου μας, το ότι μείναμε στη Στύγα 24 Δεκ πέρσι μιάμιση ώρα ενώ βράδυαζε, το ότι ο φίλος μου ο Αντωνάκης δεν έχει δεχθεί ποτέ επίπληξη στις 100 φορές που έχει κάνει σκι σε εσάς(όποιος τον βλέπει λέει ο "Χάρος κατεβαίνει") και και δείχνουν ότι είστε μια επικίνδυνη καφετέρια με αναβατήρες που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διεύθυνσης, η διοίκηση την έχει αφήσει έτσι.

Αν μετά από όλα τα παραπάνω είσαι ικανοποιημένος από την ασφάλεια που παρέχετε και θα πεις στο επόμενο δε ξέρω τι ΔΣ του Δήμου "το κέντρο μας είναι ασφαλέστατο, δεν σηκώνει καμία βελτίωση η ασφάλεια", πάσο. Ελπίζω να μην οδηγείς και χωρίς ζώνη στους δρόμους...

Αντί να το καταλάβετε (στην διοίκηση/ιδιοκτησία μιλάω) και να μειώσετε τον κίνδυνο, με την φετινή συμπεριφορά τον μεγαλώνετε. Κι επειδή όλα πληρώνονται την πλήρωσε και το μαγικό σας λιφτ.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Παιδια μπορω να πω κάτι απλό;!;

Κάνω σκί στα Καλάβρυτα απο το 2006 ασταμάτητα περίπου 20-25 φορές τη σεζόν, καθημερινές μέρες οχι , ΚΑΝΑ Σαββατοκύριακο , πλυν , 4 χρόνων που σπουδαζα Β.Ελλάδα , Δυτική Μακεδωνία , Νότιος τομέας.

Όλα αυτά τα χρόνια λοοπόν έχω δει τρελό χιόνι και καθόλου χιόνι.. Μάπα χιονι Japan χιόνι.

Τοσο κολοφαρδος ημουν και είμαι ο κίναιδος , που δεν έχω δεί ούτε χιονομπαλα να κατρακυλάει στο Αυγομπροστα δεξια αριστερα ( προς το χιονοδρομικό) ;!;!; Δλδ 13 ολόκληρα χρόνια με μαστιγώνει η κολοφαρδία μου εμένα κια εσάς δηλαδη;!; Γιατι θα τρελαθώ ;!;

Οι προβληματικές πλαγιές ηταν η Στυγα (οπως και έγινε) ,Οπως και πέρσι ή προπερσι που και παλι μετά απο το δυναμίτη εφυγε μεγάλο μέρος στην πίστα , πρεπει να υπαρχει καπου το βίντεο, και πίσω απο το Αυγό , που και να κοπεί , στο κεφαλι μας δε θα πέσει εκτός αν είσαι εκει...

Δε φταιει κανένα lvl και κανενας φόβος απο τους αεργους χαρακοφάηδες του χκ.

Ευκαιρια εψαχναν για να μη σκαρφαλώνουν , να μη ξυπνάνε και να μην κουνανε απο τα σπιτακια και τη ζεστασια τους , , γιατι στην Αυστρία δεν τα κάνουν αυτα , όχι , και επιτέλους τη βρήκαν!!!!!!

Δλδ μετά απο 13 Χρόνια το βουνό ξαφνικά , λες και αλλαξαν οι πλαγιές και το έδαφος, βγάζει παντου χιονοστυβάδες ... Δλδ οι Λουσοι που ειναι πιο κοντα στο ΧΚ απο κάτω να κάνουν το στραυρο τους κάθε μέρα.

Edited by evz0nas
  • Like 4

12001473193_1a46c8783a_z.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...