Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Χρήστος Λάππας

Ηλεκτρικά Πατίνια

Recommended Posts

Το αν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος θα στο πω σε κανένα μήνα. Για την ώρα το έχω χρησιμοποιήσει μόνο δυο μέρες γράφοντας «μόλις» 48 χιλιόμετρα.

Σαν πρώτη εκτίμηση παντως, θα ήθελα άλλα 10 χιλιόμετρα αυτονομίας (θα τα έχω με την έξτρα μπαταρία όταν έρθει) και 10 χιλιόμετρα μεγαλύτερη ταχύτητα (σε αυτό το μοντέλο δεν γίνεται).

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Για όποιον ενδιαφέρεται περισσότερο, χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων διοργάνωσε σχετική εκδήλωση για τη μικροκινητικότητα. Προφανώς τα ηλεκτρικά πατίνια είναι το βασικό αντικείμενο συζήτησης. Υπάρχει η εκδήλωση στο Youtube, όπως αποθηκεύτηκε μετά από το live streaming. Αναφέρονται ζητήματα κενών νομοθεσίας, πρακτικών προβλημάτων κτλ.

Πολύ ωραία παρουσίαση από την εξαιρετική συνάδελφο Ζωή Χριστοφόρου, για τις σχετικές εξελίξεις στο Παρίσι, στο 56:20. Σας προτείνω, αν ακούσετε λίγο μόνο από την εκδήλωση, να δείτε αυτή την παρουσίαση.

Η δική μου μικρή παρέμβαση προς το τέλος στο 3:10:30 (ακούγομαι από το μικρόφωνο χωρίς να φαίνομαι).

Edited by PhaethonF1
  • Like 4

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

9331b7910882cf9c6fa0c9418af4e502.jpg

Ίδια ώρα με το ποδήλατο. Η διαφορά είναι ότι με το ποδήλατο αθλείσαι, ιδρώνεις και χάνεις λίπος, ενώ με το πατίνι φτάνεις χοντρός στεγνός και ατσαλάκωτος.

Το πατίνι επίσης δεν πέφτει κάτω από τα 14 χλμ/ώρα ακόμα και στο πιο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής, αλλά χτυπάει κόφτη στα 26-27 χλμ/ώρα ενώ με το ποδήλατο έχω χτυπήσει και 50άρες στα κατηφορικά κομμάτια.

Παρεμπιπτοντως, με το πατίνι κρυώνω. Την πρώτη βραδιά που δεν είχα πάρει μπουφάν μαζί μου έγινα αρχαίος.

• Like 1

9331b7910882cf9c6fa0c9418af4e502.jpg

Ίδια ώρα με το ποδήλατο. Η διαφορά είναι ότι με το ποδήλατο αθλείσαι, ιδρώνεις και χάνεις λίπος, ενώ με το πατίνι φτάνεις χοντρός στεγνός και ατσαλάκωτος.

Το πατίνι επίσης δεν πέφτει κάτω από τα 14 χλμ/ώρα ακόμα και στο πιο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής, αλλά χτυπάει κόφτη στα 26-27 χλμ/ώρα ενώ με το ποδήλατο έχω χτυπήσει και 50άρες στα κατηφορικά κομμάτια.

Παρεμπιπτοντως, με το πατίνι κρυώνω. Την πρώτη βραδιά που δεν είχα πάρει μπουφάν μαζί μου έγινα αρχαίος.

Έχει όντως κόφτη ή δεν μπορεί να πάει παραπάνω λόγω δυνατοτήτων; Στην κατηφόρα φρενάρει μόνο του στα 27κμ;

Χρήστο σε περιπτωση συγκρουσης σε πανε αυτοφωρο? για οδηγηση μηχανοκινητου χωρις αδεια κυκλοφοριας?

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Επόμενος στόχος αυτό:

http://youtube.com/watch?v=RIRSUJ9-UWk

Φαίνεται τέλειο για τις ανάγκες καθημερινής μετακίνησης μου. Πιανει διπλάσια ταχύτητα και έχει θεωρητικά τριπλάσια αυτονομία από το δικό μου,και παρόλο που είναι παρα πολύ βαρύ, το σχήμα του το καθιστά πολύ εύκολο στο κουβάλημα. Μοναδικό -και για την ώρα ανυπέρβλητο- μειονέκτημα η τσουχτερή τιμή αγοράς.

Χρήστο σε περιπτωση συγκρουσης σε πανε αυτοφωρο? για οδηγηση μηχανοκινητου χωρις αδεια κυκλοφοριας?

Εκτιμώ ότι όπως δεν χρειάζεσαι άδεια και δίπλωμα για ηλεκτρικό ποδήλατο , έτσι δεν χρειάζεται και για αυτό. Δεν προβλέπεται να βγάλεις πινακίδες και να το θέλεις.....

Υποτίθεται ότι το ηλεκτρικό μοτέρ έχει βοηθητικό ρόλο αφού υποτίθεται ότι κάνεις πατίνι.....

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

για αδεια δεν γνωριζω

για ασφαλιση ειναι σιγουρα υποχρεωτικη οπως και για τα ηλεκτρικα ποδηλατα. Ρωτήστε τον ασφαλιστη σας.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Πριν από λίγο παραλίγο να σκοτωθώ από οδηγό που παραβίασε STOP.

Σε στενό που σώφρων ανθρωπος δεν θα πήγαινε με πάνω από 30 χλμ/ώρα ακόμα και αν είχε προτεραιότητα, αυτός πέρασε γλύφοντας την μπροστινή μου ρόδα με πάνω από 100 και μάλιστα επιταχυνομενος...

Αν θυμάσαι του δύο δρόμους, γράψε.

Edited by 7ψυχος_gtsap

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Γιώργο η πορεία μου ήταν αυτή του μπλε βέλους και η κατεύθυνση του άλλου από δεξιά μου:

ceef5bb6e80ba68c08bfe1250b9d3bda.jpg

Δεν θυμάμαι όμως σε ποιο από τα στενά κόντεψα να γίνω αλοιφή. Η πλακα είναι ότι σοκαρίστηκα τόσο πολύ που έκατσα εκεί κάποια λεπτά και τσέκαρα ξανά και ξανά ότι ο άλλος είχε STOP γιατί μου φάνηκε αδιανόητο ότι κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τόσο δολοφονικό.

Χρήστο καταρχήν ευτυχώς που ολα ειναι καλα και δεν έπαθες κανένα κακό!

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω φυσικα τον εγκληματία που πέρασε stop ηταν νύχτα;και αν ναι απο φώτα πως Ήσουνα;γιλέκα κι ανακλαστικό νομιζω ειναι must για ποδηλάτες πατίνια και μηχανάκια τη νύχτα.

Ήταν 10:30 το πρωί, με ηλιοφάνεια. Το πατίνι είχε όλα τα φώτα του αναμένα και πήγαινα σαν διασταύρωση λατέρνας με χριστουγεννιάτικο δέντρο (οκ την μέρα δεν φαίνονται τόσο έντονα αλλά και πάλι).

Αν δεν ήμουν εγώ να πηγαίνω με 25, θα μπορούσε να είναι κάποιο αυτοκίνητο ή μηχανάκι που θα πήγαινε νόμιμα με 40. Μου φαίνεται αδιανόητο να τρέχει κάποιος τόσο πολύ εκεί, πόσο μάλλον περνώντας STOP με όσα έχει να του δώσει ο κινητήρας του. Τι να πω...

• Like 1

Δεν σε βλεπουν! Τελεια και παυλα!

Εχουν γινει μελετες και οι περισσοτεροι οδηγοι βλεπουν μονο αυτο που περιμενουν να δουν (ενα αλλο SUV εδω).

Δευτερη μερα που ειχα την Πορσε, κυρια σταματημενη σε STOP (και μιλωντας στο κινητο) ξεκινησε την ωρα που περναγα (με προτεραιοτητα, χωρις STOP) KAI ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.

Εγω, οντας ηδη στην διασταυρωση, δεν ειχα οφελος να φρεναρω, ουτε χρονο για να περασω, εκοψα το τιμονι τερμα, κορναροντας.

ΑΦΟΥ ΜΕ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ, μου αφησε χωρο να περασει ξυστα. Ουτε συγνωμη, ουτε τιποτα!

Και η Πορσε εχει αναμενα LEDακια και την ημερα...

Δεν σε βλεπουν!

Επειδη εχω μεγαλωσει σχετικα κοντα, ολοι οι παραλληλοι της βουλιαγμενης στην πανω πλευρα της στο συγκεκριμενο σημειο, εχουν προτεραιοτητα και ειναι διπλης κατευθυνσης! Σε ολους τους καθετους δρομους εχει stop παντου. Να φανταστω πινακιδες δεν προλαβες να δεις..

Όχι, με τόσα που πήγαινε ούτε μάρκα δεν πρόλαβα να καταλάβω. Το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν την ζωή μου να περνάει μπροστά από τα μάτια μου.

Μάκη το θέμα δεν είναι ότι δεν είδε εμένα. Με τα χιλιόμετρα που πέρασε από το stop θα είχε πέσει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή μηχανή και να ερχόταν.

• Like 1

Όχι, με τόσα που πήγαινε ούτε μάρκα δεν πρόλαβα να καταλάβω. Το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν την ζωή μου να περνάει μπροστά από τα μάτια μου.

Μάκη το θέμα δεν είναι ότι δεν είδε εμένα. Με τα χιλιόμετρα που πέρασε από το stop θα είχε πέσει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο ή μηχανή και να ερχόταν.

Δυστυχώς Χρήστο την νοοτροπία πολλών με τα Stop που τα θεωρούν διακοσμητική πινακίδα θα περάσει χρόνια να αλλάξει .....Πάντως σε κάθε περίπτωση με το μηχανάκι , ποδήλατο, πατίνι προφυλακτήρας και λαμαρίνες γίνεται το σώμα σου ...... με ότι αυτό σημαίνει
  • Like 1

Χρηστάρα δυστυχώς αυτά θα πρέπει να τα συνηθίσεις. Ρώτα καί εμάς πού το μηχανάκι έχει γίνει προέκταση του κω.ου μας τα τελευταία 20+ χρόνια τι έχουν δεί τα μάτια μας.... Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν, απλά να ξέρεις ότι ο μ@λ@κ@ς καραδοκεί παντού....

• Like 2

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

Χρήστο, θα πρέπει να καταλάβεις (να μπει στο DNA σου) ότι με δίκυκλο ή πατίνι ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

Τώρα που βγήκες από το αυτοκίνητο, αν δεν πορευθείς ανά πάσα στιγμή με αυτό ως δεδομένο, θα έχεις ατύχημα, πιθανότατα σοβαρό.

Φιλικά

7ψυχος

ΥΓ. Κατανοώ ότι σου ακούγεται υπερβολικό να σταματάς σε κάθε διασταύρωση. Εγώ το κάνω 35 χρόνια και παρ'όλα αυτά με έχουν χτυπήσει.

Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν.

Νομίζω οτι οποιος οδηγεί μηχανή στην ελλαδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα για πολλά χρονια , ζει απο τύχη καθαρά..

Πραγματικα υπαρχει καποιος που δεν σταματαει (εστω να κοβει πααααρα πολυ) να τσεκαρει σε καθε διασταυρωση, εχει - δεν εχει στοπ?..........

Εγω το κανω. Ακομα και φαναρι που εχω πρασινο κοιταω γυρω γυρω.......... Στο Ελλαδισταν ζουμε........ ζουγκλα οι δρομοι.........

Επισης αποφευγω "εναλλακτικους" δρομους, συνηθως κ@#στενα, ειδικα το πρωι, που χρησιμοποιουν πολλοι για να αποφυγουν την κινηση...... προτιμω να βρισκομαι π.χ. σε λεωφορο με προτεραιοτητα...............

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Χρήστο, πάει το ποδήλατο;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk