Jump to content

Recommended Posts

Θα ήθελα την άποψη σας για τους δυο transceiver , Arva Evo 4 @ Bc Access Beacon και όποιον άλλον προτείνεται ..... αχρείαστοι να είναι .......

• Like 1

Ναι ναι για πείτε όσοι ξέρετε. Τι να προσέξουμε τι να προτιμήσουμε. Θα αγοράσω και εγώ φέτος και θα μάθω και να το χρησιμοποιώ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Να δούμε το θέμα μήπως κάνουμε κάποια ομαδική παραγγελία για τα μέλη του Συλλόγου? Βαγγέλη φαντάζομαι δεν βιάζεσαι...

• Like 1

Να δούμε το θέμα μήπως κάνουμε κάποια ομαδική παραγγελία για τα μέλη του Συλλόγου? Βαγγέλη φαντάζομαι δεν βιάζεσαι...[/quote

Όχι , οι τιμές σε αυτά τα δυο 132 το access και 229 για το arva αλά προσωπικά οι εξορμήσεις μου είναι την άνοιξη δεν μου είναι απαρετιτο κάποιο εξελιγμένο (μέχρι και σήμερα με δάνειζαν ένα αναλογικό )

Θα περιμένω .....

Πολλοί στον σύλλογο έχουμε το Barryvox. Το δικό μου είναι αρκετά παλιό μοντέλο πλέον, αλλά παίρνει software updates. Αρκετά πιο εύχρηστο από κάποια άλλα μοντέλα, αλλά και αρκετά τσιμπημένο στην τιμή.

Ό,τι και να πάρετε, να οργανώσουμε πάλι μια σχολή, γιατί χωρίς εκπαίδευση και εξάσκηση είναι σαν να κουβαλάτε απλά ένα ακριβό τούβλο μέσα στο σακίδιο σας.

Να θυμόμαστε βέβαια ότι η χρησιμότητα του ραδιοφάρου υφίσταται μόνο στον βαθμό που δεν είμαστε μόνοι μας όταν συμβεί η στραβή και υπό την προϋπόθεση ότι όλα τα μέλη της ομάδας το φορούν και ξέρουν να το χρησιμοποιήσουν υπό πίεση.

• Like 7

Make Parnassos Great Again!

...

απλά ένα ακριβό τούβλο μέσα στο σακίδιο σας

...

Είναι προτιμότερο να το έχεις πάνω σου, στο κορμό σου "σφιγμένο" (σαν άλλο αφρικάνικο, ατσάλινο μαχαίρι... :stuart:)

και όχι στο σακίδιο σου.

Σε περίπτωση "στραβής" -μακριά από 'μας- είναι πιθανό να βρεθεί

αλλού θαμμένο το σακίδιο, αλλού το μπουφάν και αλλού το κορμάκι μας... :ermm:

Δε νομίζω να θέτε να ψάχνουν για το σακίδιό σας... :X.

Βαγγέλη, διάβασε σχετικά και σε αυτό το topic.

Φίλος & μέλος του forum σε φετινή σχολή που πέρασε

είχε να λέει τα καλύτερα για Ortovox και για το πλεονέκτημα που είχε

στην γρήγορη ανεύρεση πολλών θυμάτων.

Τη σαιζόν 2013-14 που είχαμε κάνει ομαδική παραγγελία μέσω του forum μας,

είχαμε πετύχει πολύ καλή τιμή από Έλληνα αντιπρόσωπο.

• Like 4

Ό,τι και να πάρετε, να οργανώσουμε πάλι μια σχολή, γιατί χωρίς εκπαίδευση και εξάσκηση είναι σαν να κουβαλάτε απλά ένα ακριβό τούβλο μέσα στο σακίδιο σας.

Αυτό εξυπακούεται, ακριβώς όπως τα λες. Εκπαίδευση για αυτούς που δεν έχουν παρακολουθήσει και επανάληψη γι'αυτούς που τα είχαν ακούσει/δει πριν χρόνια. Κάποιοι "διεστραμμένοι" τύποι στον Σύλλογο σκέφτονται ακόμα και για διοργάνωση "παιχνίδι χαμένου θησαυρού" κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε κανένα πάρκο, βουνό κοντά σε αστικό κέντρο ή ακόμα και σε αμμουδερή παραλία κατόπιν κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και με παράλληλη ύπαρξη στοιχείων αντιπερισπασμού. Θα προσπαθήσω να τους αποθαρρύνω και να τους μεταπείσω φυσικά. :yes:yes:yes

Στα της αγοράς τώρα, please όποιος γνωρίζει καλά ή έκανε έρευνα πρόσφατα για beacon να προτείνει εταιρείες και τύπους για να μην ψάχνω από το μηδέν. (μέχρι στιγμής έχω δει ότι τα "high end" είναι το barryvox s της mammut, το s1+ της otrovox και το axio της arva) αλλά αν το κόστος αυτών (300 ευρώ και κάτι) αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα, θα ήταν προτιμότερο να δούμε οικονομικότερα.

Alcatraz γνωρίζεις το μονδέλο της Otrovox που κατέχει ο φίλος? Θέλει να μας πει 2 λόγια? Αν ντρέπεται να τον βγάλουμε με mosaic.

• Like 2

δεν θελω να γινομαι κακος...

αλλα οταν μιλαμε κατι που σε καποιες περιπτωσεις μπορει να σωσει την ζωη καποιου η την δικη μας, καλο θα ηταν το οικονομικο να μην αποτελει αποτρεπτικο παραγοντα...αλλιως απλα μην κανουμε εκτος πιστας

Snow is on my D.N.A.

δεν θελω να γινομαι κακος...
αλλα οταν μιλαμε κατι που σε καποιες περιπτωσεις μπορει να σωσει την ζωη καποιου η την δικη μας, καλο θα ηταν το οικονομικο να μην αποτελει αποτρεπτικο παραγοντα...αλλιως απλα μην κανουμε εκτος πιστας

Συμφωνώ απόλυτα αλλά η διαφορά μεταξύ των πιο απλών με των πιο εξελιγμένων μοντέλων κάθε εταιρίας, εξ όσων γνωρίζω διαφέρουν κατά κύριο λόγο στις λειτουργίες/ ευκολία σε περιπτώσεις πολλαπλών θυμάτων κλπ και νομίζω πως ο καταλυτικός παράγοντας είναι η εκπαίδευση. Είναι πιο σημαντικό νομίζω να πάρω έναν οικονομικότερο και να κάνω 2 σεμινάρια, παρά να αγοράσω το μοντέλο που απευθύνεται σε οδηγούς βουνού και να μην ξέρω να το λειτουργήσω εφόσον ο οικονομικός παράγοντας δύναται, έστω και ασυναίσθητα, να επηρεάσει την επιλογή μας.

Σε περίπτωση που κάνω χοντρό λάθος περιμένω κάποιον εκπαιδευτή/ επαγγελματία ή έστω έμπειρο χρήστη να με διορθώσει.

Edited by GiGi
  • Like 4

Ortovox ... έχει πολύ καλές κριτικές το zoom + αρκετά ακριβο και 3 + συζητήσιμο

Θα πρέπει να παραδεχτώ ότι ποτέ μα ποτέ δεν έχω βρεθεί σε πραγματικό περιστατικό και δεν ξέρω την αντίδραση μου , μάλλον προβλέπω πανικό ....

Και για να είμαι ειλικρινείς δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ ότι μου είναι απαραίτητο για εμενα αλλά ίσος χρήσιμο για τους φίλους που είναι μαζί μου

ΥΓ θα είναι χρήσιμο να μεταφερθεί αυτό το θέμα με το υπάρχον (το αναφέρει ο ALCATRAZ ..)

• Like 2

Φέτος πήρα από την Ortovox το Zoom+ σε πολύ καλή τιμή από ελληνικό μαγαζί.

Το έψαξα πολύ και όσον αφορά την τιμή αλλά κυρίως γιατί ήθελα να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ανάγκες μου. Δηλαδή ενός απλού χρήστη που κάνει πολύ εκτός πίστας. Το συγκεκριμένο είναι και ελαφρύ και μαζεμένο πολύ, δεν ενοχλεί όταν φοράω.

Όντως σε αυτά τα πράγματα το κόστος δεν θα να πρέπει παίζει ρόλο αλλά πιστεύω αυτό θα πρέπει να έχει να κάνει κυρίως με πράγματα όπως το airbag, το φτυάρι κτλ. Διότι πλέον η ψηφιακή τεχνολογία με τις 3 κεραίες σαν στάνταρ έχει δημιουργήσει μια γενιά πομποδεκτών που και οι πιο οικονομικοί "κάνουν" (μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ!) για τους απλούς χρήστες. Προφανώς εάν κάποιος είναι διασώστης πχ θα ψάξει το καλύτερο με τα 60+ μέτρα ανίχνευσης και την αποθήκευση πολλαπλών θυμάτων κτλ

Α! και κάτι τελευταίο, το zoom+ είναι πανεύκολο στη χρήση διότι έχει 2 κουμπιά ουσιαστικά μόνο κάτι το οποίο σε στιγμές πανικού μάλλον νομίζω βοηθάει σε κάποιον που δεν είναι έμπειρος στη διάσωση.

Speaking of διάσωση, πρέπει να γινει από την νέα σεζόν ένα νέο camp μέσω του Συλλόγου για μας τους νεότερους που έλειπαν στο προηγούμενο!

Edited by Al_Foutzin
  • Like 4

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Συμφωνώ απόλυτα αλλά η διαφορά μεταξύ των πιο απλών με των πιο εξελιγμένων μοντέλων κάθε εταιρίας, εξ όσων γνωρίζω διαφέρουν κατά κύριο λόγο στις λειτουργίες/ ευκολία σε περιπτώσεις πολλαπλών θυμάτων κλπ και νομίζω πως ο καταλυτικός παράγοντας είναι η εκπαίδευση. Είναι πιο σημαντικό νομίζω να πάρω έναν οικονομικότερο και να κάνω 2 σεμινάρια, παρά να αγοράσω το μοντέλο που απευθύνεται σε οδηγούς βουνού και να μην ξέρω να το λειτουργήσω εφόσον ο οικονομικός παράγοντας δύναται, έστω και ασυναίσθητα, να επηρεάσει την επιλογή μας.

Σε περίπτωση που κάνω χοντρό λάθος περιμένω κάποιον εκπαιδευτή/ επαγγελματία ή έστω έμπειρο χρήστη να με διορθώσει.

για διαφορους λογους δεν παω εκτος και δεν το εχω ψαξει για αυτο που λες...απλα πιστευω οτι σε θεματα ασφαλειας δεν χωρανε τσιγγουνιες....(ξερω οτι ειναι πανακριβα και αυτο ειναι και ενας λογος που δεν ασχοληθηκα)

αλλα σιγουρα εχεις δικιο για την εκπαιδευση

Snow is on my D.N.A.

Μιλάω με Γρήγορη για το παρών τοπικ. Μου λέει αν δεν πάρετε Σοντα και φτυάρι δεν κάνετε δουλειά. Του λέω σόναρ; Δεν είναι μαζί με το arva? Σκάει στα γέλια (το κατάλαβα) αλλά κρατήθηκε. Σοντα ρε μου λέει εκείνο το μακρι πράγμα ....

Πάει αυτό φτυάρι του λέω είναι απαραίτητο; Σκάβεις και με τα χέρια.

Μπα μου απαντάει. Με τίποτα. Ούτε καν πλαστικό. Δεν εξαρτάται η ζωή σου μεν αλλά η ζωή κάποιου φίλου. Αν γίνει η στραβή ξανά κοιμάσαι αν ήξερες με το να είχες δώσει 20-30 ευρώ παραπάνω ... η αν είχες πάρει απόφαση να κουβαλάς το βαρύ ....

Ψάχνοντας βρήκα αυτό:

https://youtu.be/F6840kqTk74

Ας προβληματιστούμε. Ας γίνουμε καλύτεροι εμείς και ας προσπαθήσουμε να το μεταδώσουμε και σε άλλους. Προφανώς και είναι απαραίτητα η σχολή-camp-παιχνίδι κλπ. για αρκετούς από εμάς που τα τελευταία χρόνια αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε τα βουνά μας και πέρα από τα όρια του ΧΚ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 5

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Οι διαφορές είναι κυρίως σε θέματα ακτίνας δράσης (40-70m παίζει) και κάποιες βοηθητικές εφαρμογές σε περιπτώσεις ανάγκης για αναστροφή και σενάρια πολλαπλής διάσωσης. Όλες σχεδόν οι εταιρείες έχουν ένα basic κι ένα advanced μοντέλο, ας το πούμε χοντρικά.
Ψάξτε πάντως προσφορές, γιατί ανάλογα με το στοκ κάποια μικρά μαγαζάκια σε Ελλάδα και Ευρώπη γενικά βγάζουν καλές τιμές.

Το δικό μου Mammut Barryvox S μαζί με φτυάρι και σόντα σε πακέτο το βρήκα €399.

Edited by PhaethonF1
  • Like 7

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Και εγώ έχω το πακετάκι Mammut Barryvox S με σόντα και φτυάρι. Θεωρώ όπως τονίσατε και παραπάνω πως κάποιος πρέπει να πάει για όλο το πακέτο-εκτός αν έχει ήδη κάτι. Το προμηθεύτηκα στο 420 euro σε προσφορά από γνωστό ιντερνετικό μαγαζί. Πολύ ευχαριστημένος από την απλότητα της λειτουργίας κλπ.

Η εκπαίδευση είναι το άλλο βασικό κομμάτι. Σίγουρα όσο και να διαβάσεις, πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μία -μικρή έστω- εκπαίδευση. Αυτό το διαπίστωσα και ο ίδιος...

• Like 2

Εξυπακουεται οτι απαιτείται σοντα (ψηλε οχι σόδα) και φτυαρι. Αλλιως ειναι σαν να λεμε αμαξι χωρις ροδες. Απλα η σοντα και το φτυαρι ειναι πολυ πιο οικονομικα στην αγορα και επισης αφου καταλήξουμε στα μοντελα beacon (πομποδεκτες-transceivers-arva) που μας ενδιαφέρουν, πολλες φορες πωλούνται και ως πακετο (προαιρετικά) με τα υπολοιπα.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 1

Ποιός ξέρει να δουλεύει την σόντα;

Μωρέ και φτυάρι ποιος ξέρει να βγάζει άνθρωπο χωρίς να τον κοπανήσει;

Ας αρχήσουμε φορόντας το, το πιο απλό, το πιο φτηνό.

Καλό είναι να ξέρουμε τα όρια μας. Σε συμβάντα μεγέθους όπως το φετινό στα Καλάβρυτα ....καλά κρασιά....

Φέτος πρώτη χρονιά που το φόραγα συνεχεια, από το πρώτο σκι ως το τελευταίο ορειβατικό. Δεν ενοχλεί καθόλου.

Edited by vro
  • Like 6

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

...

Φίλος & μέλος του forum σε φετινή σχολή που πέρασε

είχε να λέει τα καλύτερα για Ortovox και για το πλεονέκτημα που είχε

στην γρήγορη ανεύρεση πολλών θυμάτων.

...

Pieps ήταν και όχι Ortovox, όπως λανθασμένα αναφέρω παραπάνω.

Όλα κάνουν τη δουλειά τους. Λεπτομέρειες οι περισσότερες διαφορές,

που ίσως να είναι πολύτιμες σε μια "κακιά στιγμή".

Όμως, και το πιο απλό να έχεις

είναι σαφώς καλύτερο από το να μην έχεις καθόλου.

• Like 4

Και σε εμένα. Φοβάμαι όμως ότι πλέον μόνο στο εξωτερικό μπορείς να την κάνεις.

μεγαλη παπαρια....να εχεις αγορασει ενα τοσο ακριβο μηχανακι και να μη γινεται αναβαθμιση μεσω pc η on line...................

αντε να σου βαλουμε τα εισητηρια για ενα κεντρο μαμουτ και μετα μολις ερθεις να μας κανεις τις αναβαθμισεις και να βγαλεις και καποιο χαρτζιλικι

διαλεξε ελβετια,αυστρια,ιταλια και γερμανια....οικονομικη θεση..

Edited by kostasbmw

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι οι αναβαθμίσεις στοιχίζουν. Την προηγούμενη φορά δεν θυμάμαι πόσο έδωσα σε κατάστημα στο εξωτερικό, αλλά δεν ήταν καθόλου φτηνά.

Make Parnassos Great Again!

On 5/24/2019 at 11:43 AM, ALCATRAZ said:

Είναι προτιμότερο να το έχεις πάνω σου, στο κορμό σου "σφιγμένο" (σαν άλλο αφρικάνικο, ατσάλινο μαχαίρι... :stuart:)

και όχι στο σακίδιο σου.

Όχι προτιμότερο, είναι υποχρεωτικό να το έχεις πάνω σου, μέσα από τα ρούχα!

• Like 2

On 5/25/2019 at 10:18 AM, vro said:

Μωρέ και φτυάρι ποιος ξέρει να βγάζει άνθρωπο χωρίς να τον κοπανήσει;

Κοπάνησέ τον, σημασία έχει να τον βγάλεις. Κάθε φορά που εξηγώ σε κάποιον τι κάνει η σόντα, η στάνταρ ερώτηση είναι "κι αν του βγάλεις το μάτι;". Η στάνταρ απάντηση "εσύ αν ήσουν θαμμένος θα προτιμούσες να πεθάνεις ή να ζήσεις με ένα μάτι;"

Στις εκπαιδεύσεις σπάνια δίνεται η πρέπουσα σημασία στο σκάψιμο, είναι σοβαρή δουλειά. Αφιερώστε μια φορά το χρόνο να το δοκιμάσετε. Καρφώστε τη σόντα κάπου που έχει τουλάχιστον 1.5m και σκάψτε από την κατηφόρα προς τη μύτη της σόντας. Η εύρεση με τον πομποδέκτη είναι η εύκολη δουλειά...

• Like 4