Jump to content
gatz

LIVIGNO. 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Recommended Posts

8 minutes ago, Turms said:

 Εννοειται πως ειναι ανοικτο. Χειμωνα μονο αυτο πρεπει να ειναι αν δεν κανω λαθος.

σιγα μην καθομαστε να κοιταμε τι κανει το τουνελ....κουβεντα να γινεται 

παντως τον Απριλιο του 2022 που πηγαμε εμεις δεν αλλαζε ανα 15 λεπτα, ολη την μερα.
  καπως ετσι ηταν
 https://www.ekwstrom.ch/sites/default/files/downloads/Öffnungszeiten Winter 2022 23_de.pdf

 

!!!!!!!

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό!!! Τρεις ώρες προς την μια, τρεις ώρες προς την άλλη, συνεχόμενα!!!


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

βασικα ειναι 3 για να φυγεις, και 8 για να πας στο ΧΚ. και αν εχει πολλη κινηση λενε οτι παει ως τις 20.00
δηλαδη αν χασεις την εξοδο ως τις 09.00 την πατησεσ


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Υπάρχει προσφορά από ξενοδοχείο για εβδομάδα με ημιδιατροφή και ski pass στα 600 ευρώ το άτομο χωρίς τα μεταφορικα

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μοναχο -Λιβινιο-Μοναχο για 7 ατομα ....βανακι 9θεσιο με οδηγο .....900ε........+600 ξενοδοχ-ski-pass.....κοστος 730/ατομο.....να ζησουμε και εμεις😂😂

  • Like 1
  • Haha 1
  • Love 1

μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μοναχο -Λιβινιο-Μοναχο για 7 ατομα ....βανακι 9θεσιο με οδηγο .....900ε........+600 ξενοδοχ-ski-pass.....κοστος 730/ατομο.....να ζησουμε και εμεις

1) Πρέπει να προσθέσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια
2) τι κατηγορίας είναι το ξενοδοχείο;
3) συμπεριλαμβάνεται ημιδιατροφή;
4) ποια η απόσταση από τις πίστες;


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ας μου επιτραπεί να προσθέσω κι εγώ την πρόσφατη (σεζόν 2022-23) εμπειρία μου από το Livigno (ακολουθεί ημίδιπλο σεντόνι):

Στο Livigno πήγαμε τον Δεκέμβρη που μας πέρασε, με σκοπό να μείνουμε δύο βράδια και να κάνουμε σκι 2 μέρες (αναχώρηση το βράδυ της 2ης ημέρας σκι).

Φτάσαμε στο Livigno Κυριακή βράδυ, ερχόμενοι από St Moritz, όπου είχαμε κάνει σκι το βράδυ της Παρασκευής 9/12 (20:00-01:00), το πρωί του Σαββάτου 10/12 και της Κυριακής 11/12.

Στόχος μας ήταν να κάνουμε σκι στο Λιβίνιο Δευτέρα και Τρίτη, αφιερώνοντας μια ημέρα σε κάθε πλευρά του χιονοδρομικού (εκτυλίσσεται σε δύο πλαγιές εκατέρωθεν μιας κοιλάδας). Η πρώτη ημέρα θα ήταν στη πλευρά του ξενοδοχείου μας (Hotel Intermonti 4*) που ήταν σε περπατητή απόσταση από το λιφτ ().

Ερχόμενοι από το St. Moritz, είχαμε απολαύσει 1 μέτρια ημέρα με λίγη ομίχλη και μια καταπληκτική blue bird day, με θερμοκρασία περί τους -10 -15 βαθμούς Κελσίου.

Η διαδρομή ήταν σχετικά εύκολη - αν και απόγευμα-βράδυ (κάτι παραπάνω από 60χλμ - 1ώρα + λίγο) μιας και ο ήλιος των δύο προηγούμενων ημερών στο St Mοritz είχε λιώσει κάποιες ποσσότητες χιονιού (και βέβαια χάρη στα συνεργεία αποχιονισμού) από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις. Αυτές που μας είχαν δυσκολέψει στα τελευταία χιλιόμετρα λίγο πριν το St Moritz (ανηφορικές φουρκέτες για όποιον γνωρίζει), ένεκα των σχεδόν σλικ ελαστικών 4 εποχών που μας είχαν δώσει στο Μιλάνο, στα οποία προσθέσαμε με κόστος 80€ ένα ζευγάρι αλυσίδες που τελικά  αφαιρέθηκαν από την τιμή ενοικίασης.

Φθάσαμε λοιπόν σχετικά αργά βράδυ στο Livigno λίγο πριν το δείπνο του ξενοδοχείου κι έτσι βγήκαμε (μετάβαση με το βανάκι μας στο χωριό) για ένα σύντομο περπάτημα στο χωριό, στους -20...

Αφού ήπιαμε στα γρήγορα ένα gluwein γυρίσαμε, φάγαμε και ξεκουραστήκαμε για την επόμενη ημέρα.

Η σεζόν δεν είχε ξεκινήσει πολύ καλά κι έτσι δε λειτουργούσε όλο το χιονοδρομικό (μείον 2-3 πίστες αν θυμάμαι καλά), ωστόσο με την έκπτωση του σκιπας η τιμή των περίπου 30€ απάλυνε τον όποιο πόνο. Σχετικά μικρό χιονοδρομικό η μια πλευρά που κάναμε την πρώτη ημέρα (μου θύμισε περίπου σε μέγεθος τα 2/3 του Bansko / Borovets). Πίστες ενδιαφέρουσες, μέτριας δυσκολίας με 1-2 μαύρες που άξιζαν τελικά πολύ.

The catch; Οι ημέρες που πήγαμε συνέπεσαν με την γιορτή της Imacolata (Αμώμου συλλήψεως της Παναγίας ελληνιστί) - μεγάλη γιορτή και getaway  ευκαιρία για σκι για τους Ιταλούς. Γι αυτό και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά που ήταν ανοιχτά εκείνη την περίοδο είχαν βουλιάξει από Ιταλούς και δεν βρίσκαμε διαμονή. Στο Λιβίνιο επικρατούσε αρκετός συνωστισμός επίσης, σε βαθμό που ΄θυμιζε περιόδους υψηλής κίνησης στο Bansko και τον πληθυσμό σχεδόν αποκλειστικά Βαλκάνιους.

Ευχάριστο δεν το λες, μιας και η χιονοδρομική συμπεριφορά τους ήταν από απαράδεκτη έως απλά επικίνδυνη.

Η ένδειξη των απανταχού θερμομέτρων μας προβλημάτισε, μιας και ενώ έδειχναν μείον (~ -15-17 βαθμούς) εμείς νιωθαμε καλά. Η απάντηση δόθηκε όταν φτάσαμε στο μεσημέρι και άρχισε να κρύβεται ο ήλιος....

Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο αλλάξαμε ρούχα και πήραμε το βανάκι για κανονική βόλτα στο χωριό για να το δούμε όλο.

Οι μισοί της παρέας περπατήσαμε προς άγραν ευκαιριών σε καταστήματα εξοπλισμού λόγω του duty free κατεστημένου, οι άλλοι μισοί προτιμησαν πίτσα. Ευχάριστος πεζόδρομος (αρκετά μεγάλος σε μήκος και πολλά μαγαζιά, αλλά οι τιμές.... Απλώς νορμάλ. Αιτία αφενός η αρχή της περιόδου (σύμφωνα με Αυστριακή παροιμία «έλκηθρο αγοράζουμε στο τέλος του χειμώνα ή και καλοκαίρι»), αφετέρου το Λιβίνιο δεν είναι πλέον αυτό που ήταν από ευκαιρίες και τιμές. Το 10 ή 15, βαριά 20% δεν το λες ευκαιρία...

Θυμάστε που λέγαμε για το κρύο; Η ώρα είχε φτάσει πλέον περίπου 6.30 - 7 το απόγευμα και το σκοτάδι πυκνό, ενώ στο χωριό τα θερμόμετρα δείχναν -20. Μπαίνουμε στο βανάκι το οποίο με το που πήρε μπροστά και μέχρι να ζεσταθεί λίγο άρχιζε να γουργουρίζει περίεργα μέχρι που έσβησε και δεν ξαναπήρε. Αιτία; Τι άλλο; Μα το κρύο. Μολονότι είχαμε προμηθευτεί πρόσθετο που είχαμε ρίξει φεύγοντας από Μιλάνο αλλά και φτάνοντας στο Λιβίνιο το προηγούμενο βράδυ με μισο ρεζερβουάρ είχαμε αναπληρώσει με Alpin Diesel ειδικό για τέτοιες συνθήκες...

Ακολούθησε ταλαιπωρία αναμονής μέχρι να μας παραλάβει η οδική βοήθεια (στο μεταξύ τα χνώτα 8  ανθρώπων μέσα στο βαν είχαν δημιουργήσει παγοκρυστάλλους στο εσωτερικό των τζαμιών), κι έτσι η επόμενη ημέρα ακυρώθηκε έως ότου παραλάβουμε το βαν από το συνεργείο για την εξειδικευμένη επισκευή (θέρμανση του ντεπόζιτου με φλόγιστρο...) για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς Μιλάνο...

  • Like 6
  • Sad 3

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/5/2023 at 10:27 PM, gianis50 said:

Μοναχο -Λιβινιο

Γιάννη, πόση ώρα είναι από Μόναχο;

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 ωρες και 15 λεπτα....(χωρις μποτιλιαρισμα).....συμφερει Ζυριχη....Μπεργκαμο....Μιλανο

 


μην κανεις παρεα με γαλοπουλες αν θελεις να πεταξεις με αετους

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο ποια διαδρομή βολεύει, καθώς το πάσο από St. Moritz και Bormio δεν είναι σίγουρο αν θα είναι ανοικτά.

Το σίγουρο είναι ότι η συντομότερη διαδρομή είναι από αεροδρόμιο Ζυρίχης, πηγαίνοντας από Klosters και φορτώνοντας το αυτοκίνητο σε τρένο αποφεύγεις το πάσο Fluela, όμως και πάλι κάνεις πάνω από 3 ώρες.

Από Μιλάνο, αν πάς από Bormio και στην συνέχεια αν περάσεις το πάσο ο δρόμος είναι κανένα μισάωρο περισσότερο. Αν το πάσο είναι κλειστό, πρέπει να κάνεις έναν κύκλο μέσω St. Moritz (και στην συνέχεια πας Zernez και όχι από το πάσο της Bernina),  που θα κοστίσει τουλάχιστον 20 λεπτά παραπάνω. Όμως αν θα ήθελα να νοικιάσω αυτοκίνητο για να πάω, δεν θα πήγαινα Μιλάνο (στο οποίο δεν πάει Swiss, ή Lufthansa), άρα θα έχω επιπλέον χρέωση για τα σκι. Έτσι εγώ το Μιλάνο το απορρίπτω εξάρχής.

Και από αεροδρόμιο Μονάχου, ο δρόμος είναι τουλάχιστον 4 ώρες.

Λόγω της απόστασης η αναχώρηση της πτήσης από Αθήνα δεν μπορεί να είναι απογευματινή και η αναχώρηση της πτήσης από Ζυρίχη/Μόναχο δεν μπορεί να είναι πρωινή. Θεωρητικά θα προτιμούσα για μεταφορά το βανάκι (πχ του γιάννη50) από Ζυρίχη. 

Αν υπάρξει σωστή πρόβλεψη, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Αν στοχεύσουμε στο "φτηνό και γρήγορο", αυξάνουμε το ρίσκο της μετακίνησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σώνει και καλά κάτι θα στραβώσει.


53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το Bernina Pass κλείνει μέσα στον Νοέμβριο και ανοίγει άνοιξη.

Η πιο κοντινή και ακριβότερη διαδρομή είναι Milano, St.Moritz, Zernez, τρύπα κι έφθασες (περίπου 230χλμ). Υπάρχει ένα πέρασμα (Maloja Pass) το οποίο, ανάλογα με τον καιρό, μπορεί να πιάσει και πέντε μέτρα χιόνι (ανεμοσούρι), αλλά δεν συμβαίνει συχνά. Θέλουν 4-5 ώρες να το ανοίξουν (ανοίγει όμως για πολλούς λόγους).

Από Milano, Bormio, Livigno είναι περίπου 255χλμ. Έχει κι εδώ ένα πέρασμα "υψηλό", αλλά ο δρόμος δεν κλείνει εύκολα, λόγω κίνησης.

Νομίζω ότι σε χρόνο θα είναι πιο γρήγορα μέσω Bormio, γιατί έχει περισσότερα χλμ. σε αυτοκινητόδρομο τ.κ. και χωρίς τελωνείο. Η άλλη διαδρομή είναι πιο ωραία, αλλά μετά τη Λίμνη Como στρίβεις αριστερά για Chiavenna και ξεκινάς τον ρομαντικό περίπατο δίπλα στη λίμνη. Γι' αυτό δεν παντρεύομαι...

  • Like 3
  • Haha 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν έλεγα livigno ……….. σημερινή φωτογραφια

Edited by gatz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Συμψηφισμός θα γίνει...
    • Ότι αφιέρωνε πάντα. Όσο μικρότερη ζημιά μπορεί και μεταφορά των υποχρεώσεων στον επόμενο.   Χωρίς τεχνητό οι ευχές όλων μας στον Ύψιστο. Μην εύχεσαι πολύ γιατί η χιονοστιβάδα θα ρίξει και την νέα Στύγα. Για παγοποιήσεις και ξεχιονίσματα μόνο ο ηρωισμός του προσωπικού θα μας σώσει. Σεμνά θέλουμε να το ρίχνει.
    • Με 1.200 άτομα την ώρα τη Στύγα και 1.500 τον Αχιλλέα, κλειστό Ηρακλή και Παρνασσό "σβηστό"  δεν νομίζω να περίμενες να μην έχει ουρές Σαββατοκύριακο. 20.000.000 ευρώ για 2.700 άτομα την ώρα. Και φυσικά ΟΜΕΡΤΑΑΑΑΑΑΑΑ
    • Αυτό το αυτοκινητο το έχω πετύχει να κυκλοφορεί πριν καμία δεκαριά χρόνια. 
    • https://www.notia.gr/2024/05/αργυρούπολη-για-γέλια-και-για-κλάματα/ Αν δεν κάνω λάθος το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο του άρθρου, που το παράτησαν στη μέση του δρόμου για να σκάψουν για οπτική ίνα, είναι μια Jaguar MK2.  Πολύ κρίμα.   
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. daffis155
      daffis155
      (26 years old)
    2. snowwalker
      snowwalker
      (30 years old)
    3. thanasissin
      thanasissin
      (45 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,320
    • Total Posts
      460,867
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,745
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    sm0096157@gmail.com
    Joined
×
×
  • Create New...