Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Captain Powder

Χιονοστιβάδες

Recommended Posts

Ιταλία: Τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδα σε περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας

http://www.liberal.gr/arthro/119501/epikairotita/2017/italia-tesseris-nekroi-apo-chionostibada-se-periochi-sto-boreiodutiko-tmima-tis-choras.html

Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά?

Σοκαριστικό , ταπεινωτικό και διδακτικό . Παρακολουθήστε το όλο ...

http://freeskier.com/videos/watch-bone-chilling-avalanche-rescue-in-chatel-france

• Like 3

Χιονοστιβάδα χτύπησε χιονοδρομικό στις γαλλικές Αλπεις - Φόβοι για εγκλωβισμένους

Λίγο μετά τις 11 το πρωί χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο Tignes της Σαβοΐας, στις γαλλικές Άλπεις. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι πάνω από 10 άνθρωποι, κυρίως σκιέρ, έχουν εγκλωβιστεί και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία

http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1522464/ektakth-eidhsh-hionostivada-htyphse-hionodromiko-kentro-stis-gallikes-alpeisfovoi-gia-10-egklovismenoys.html

Edited by gatz

Απ' ό,τι λένε μάλλον τέλος καλό όλα καλά...

Tignes avalanche: 'No fatalities' after snow hits popular French resort slope

The rescue operation is now over, authorities said.

Tignes avalanche: All skiers reported safe after resort struck by avalanche

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Δεν έχω καταλάβει αν το συμβάν έγινε μέσα στις πίστες.

Στις πιστες εγινε κ μαλιστα στην μπλε Carline!!!!!!

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Δεν έχω καταλάβει αν το συμβάν έγινε μέσα στις πίστες.

Tuesday's avalanche struck just after 10am on the medium level blue ski slope called "La Carline" (see map below) in the Tignes Val Claret area.

1488881576_ski.jpg

(πάνω που θα πάταγα add post με πρόλαβε ο από πάνου...)

Edited by panchristo
  • Like 1

Χοντρό αυτό. Αναρωτιέμαι αν θα κατηγορηθεί το χιονοδρομικό για αμέλεια

Δεν το νομιζω Χρηστο.... Ειχαν ηδη σωστα δωσει επικινδυνοτητα 4/5...... Υπαρχουν τα πρωτοκολλα και οι κανονες αλλα Απο εκει κ περα Χιονοστιβαδα μπορει να συμβει ΚΑΙ εκει που δεν το περιμενεις.....

Edited by kaps
  • Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Και νεα χιονοστιβαδα στις Γαλλικες Αλπεις δυστυχως με νεκρο........

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500132794

Δεν το νομιζω Χρηστο.... Ειχαν ηδη σωστα δωσει επικινδυνοτητα 4/5...... Υπαρχουν τα πρωτοκολλα και οι κανονες αλλα Απο εκει κ περα Χιονοστιβαδα μπορει να συμβει ΚΑΙ εκει που δεν το περιμενεις.....

Οπως εκεινη που κατεβηκε κατα μηκος την 6 εκεινη την ημερα που τα ειχα παρει στο κρανιο με το χιονοδρομικο...

Σκεψου να χε γινει καμμια τραγικη κομπλα στην συνενοηση και ναχε ανοιξει λιφτ και πιστα.

• Like 1

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Οπως εκεινη που κατεβηκε κατα μηκος την 6 εκεινη την ημερα που τα ειχα παρει στο κρανιο με το χιονοδρομικο...

Σκεψου να χε γινει καμμια τραγικη κομπλα στην συνενοηση και ναχε ανοιξει λιφτ και πιστα.

Κι εδώ να πιστώσουμε τα θετικά στους ανθρώπους του χιονοδρομικού που ΔΕΝ έγινε τέτοιο λάθος και μάλιστα μέσα σε μέρες που αρκετός κόσμος έκανε χαβαλέ με τις προειδοποιήσεις.

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

7μ υψος του κομματιου που κοπηκε... Σαμονι!

post-3558-0-05926800-1489269788_thumb.jpg

• Like 8

<p class='bbc_center'><span style='color: #0000FF'><span style='font-size: 18px;'><strong class='bbc'><a href='http://twowheelsonthenet.blogspot.com/'class='bbc_url' title='Εξωτερικός σύνδεσμος' rel='nofollow external'>Two-Wheels on the Ne</a>t</strong></span></span></p>

<p class='bbc_center'> </p>

Αναρωτιέμαι με τι θάρρος πάει κανείς και στέκεται εκεί. Το υπόλοιπο που κρέμεται από πάνω του δεν τον τρομάζει;

• Like 2

Γιατι ολα τ αλλα που κανουν κατι περιεργοι τυποι τους τρομαζουν ? Απλα οταν συμβει σκεπτονται...οι αλλοι γι αυτον ή λενε γι αυτον ...Καλο παιδι αλλα ατυχο δεν επρεπε να ....

• Like 3

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Πραγματικός διάλογος με τον φίλο μας τον Alain:

- Alain: Θυμάστε εκείνο το συρόμενο lift που χρησιμοποιούσαμε εχθές;

- Εγώ: Ναι ρε συ, βέβαια, όλη μέρα εκεί κάναμε…

- Alain: Δεν υπάρχει πια, καταστράφηκε. Το διέλυσε η χιονοστιβάδα (βλ. φωτογραφία).

Ο Alain είναι φίλος. Έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωή του σε χιονισμένα βουνά. Πολλά χρόνια οδηγός βουνού και pisteur και πλέον διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στις χιονοστιβάδες. Αντικείμενο του, είναι να παρακολουθεί τις μετεωρολογικές εξελίξεις· να καταγράφει, αξιολογεί και ερμηνεύει τα δεδομένα· και να συνθέτει συμβουλευτικές εκθέσεις για διάφορα θέματα: από τη λειτουργία ή μη κεντρικών αλπικών οδικών αρτηριών και τη συνέχιση ή παύση μεγάλων δημοσίων έργων, μέχρι το άνοιγμα ή όχι χιονοδρομικών κέντρων και την πραγματογνωμοσύνη θανατηφόρων ατυχημάτων σχετικών με χιονοστιβάδες.

Η τελευταία από τις δύο εβδομάδες (5-12 Μαρτίου) που περάσαμε φιλοξενούμενοι του στην κοιλάδα Maurienne, στις γαλλικές Άλπεις, ήταν, κατά τη γνώμη του, μία εβδομάδα γεμάτη από τις σφοδρότερες και μεγαλύτερες χιονοστιβάδες που έχουν δει όσοι βρίσκονται σήμερα εν ζωή, με όμοιες τους να αναφέρονται μόνο σε βιβλία και καταγραφές παλαιότερων ετών· τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη μεριά των Άλπεων.

Αιτία για το φαινόμενο αυτό, με ένα απλοποιημένο σκεπτικό, ο συνδυασμός των μεγάλων χιονοπτώσεων της εν λόγω εβδομάδας με τις παρατεταμένες καλοκαιρίες (ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες) του Ιανουαρίου. Μας έδειξε φωτογραφία από χιονοστιβάδα που στέρησε τη ζωή τριών Ολλανδών snowboarders σε χιονοδρομικό της “γειτονιάς” μας, με ύψος αποκολλημένου χιονιού δύο με δυόμισι (!!) μέτρα. Τρομακτικό.

Σε κάθε ένα από τα πέντε χιονοδρομικά κέντρα της “γειτονιάς” μας, αυτά που επισκεπτόμασταν δηλαδή κάθε μέρα, σημειώθηκαν κάμποσες μικρές, μεγάλες και τεράστιες χιονοστιβάδες, κάποιες από αυτές ελεγχόμενα δημιουργημένες και κάποιες όχι· με λίγα ευτυχώς θύματα. Επισκεφτήκαμε πολλές από αυτές, κατόπιν παρότρυνσης του Alain για να δούμε από κοντά το μέγεθος του φαινομένου και να φανταστούμε (όσο αυτό είναι εφικτό) την πιθανότητα να βρεθούμε οι ίδιοι σε ένα τέτοιο περιστατικό. Δεν υπάρχουν λόγια…

Δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να σε τρομάξω· αν και εγώ σαφώς τρόμαξα βλέποντας τα ίχνη από κοντά. Προσπαθώ να σε τσιγκλίσω! Να ενημερωθείς και να έχεις κατά νου το φαινόμενο αυτό. Τόσο στην Ελλάδα, έστω κι αν τα περιστατικά είναι ευτυχώς περιορισμένα (λόγω μικρού αριθμού χιονοδρόμων, χιονοδρομικών και ιδιαίτερου κλίματος), όσο και στις επισκέψεις σου στο εξωτερικό.

Γιατί όπως πολύ σωστά μας επεσήμανε ο Alain, μεγάλο ποσοστό των θυμάτων χιονοστιβάδων είναι επισκέπτες από χώρες που δεν έχουν μεγάλα βουνά και χιονοστιβάδες, που αντιμετωπίζουν τα βουνά με πλήρη άγνοια, βασισμένοι σε όσα ξέρουν από τη δική τους χώρα.

Δηλαδή, όπως εμείς.

Το βουνό είναι πιο επικίνδυνο από όσο γενικώς νομίζουμε.

Κάποιες φορές, ένα lift ή μια πλαγιά, είναι κλειστά για τη δική μας ασφάλεια! Ας μην είμαστε (μονίμως) ξερόλες και γκρινιάρηδες.

Υπάρχουν γνώσεις και κανόνες ασφαλείας, η “παρουσία” των οποίων μπορεί να κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια γαμάτη μέρα στο βουνό και έναν παγωμένο, ομαδικό τάφο.

Ενημερωθείτε τώρα και ενημερώστε και τους φίλους σας.

17218700_1514811468537672_21770367557296

Πηγή: boardsnwheels

• Like 9

Make Parnassos Great Again!

Προχτές πέθανε ένα παιδί 23 χρόνων στα κανάλια της Τοδορκα στο μπανσκο !! Δυστιχος :(

Ο Κοκο ( Κωνσταντίνος ) γιος διασώστης βουνού από το μπανσκο ,μαζί με αλλά 3 άτομα κατέβηκαν από την Τοδορκα δεξιά στα κανάλια ,κόψανε χιονοστιβάδα που τον παρέσυρε 1 χλμ κατο ,οι άλλοι κάλεσαν τους διασώστες ,τον βρήκαν γρήγορα αλλά .......

Την επόμενη στη Βίτοσα ,πάλι στα εκτός ένα 13αχρονο έριξε χιονοστιβάδα αλλά ευτιχος χορεις άσχημα αποτελέσματα !!!

Ναι το ακουσα όταν ήμουν επάνω έγινε αρκετό σουσουρο

Σημεία των καιρών και του καιρού.

Του καιρού: Άραγε ποιά ήταν η προειδοποίηση χιονοστιβάδας και παρ' όλα αυτά πήγε;

Των καιρών: Άμα είναι να πεθάνεις, να το χεις σε κάμερα... ούτε στιγμή δεν του φυγε το μπατόν με τη κάμερα, αλλά και η τύχη του πώς έπεσε στο τέλος έπαιξε το ρόλο της στην επιβίωσή του (το ένα χέρι θαμμένο, το άλλο με τη κάμερα και το στόμα λίγα εκατοστά πριν το θάψιμο).

Παρεμπιπτόντως στο 0:13 αν δεν φορούσε κράνος θα ήταν μακαρίτης.

Aυτος την εκοψε την χιονοστιβαδα που τον εθαψε?