Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Captain Powder

Χιονοστιβάδες

Recommended Posts

Νομίζω ναι, με το που κάθησε...

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

ενταξει...ηταν χιονοστιβαδα μινι κ ηταν τυχερος σχετικα

Snow is on my D.N.A.

17390823_1706995322650282_63061682305669

Spring skiing. Two people were killed near St. Anton. Look at the tracks that triggered the avalanche. Slope angle, convex roll at top leading to terrain trap at bottom... Perfect avalnche risk. Be careful!

http://snowbrains.com/four-fatalies-in-two-seperate-avalanches-in-europe-one-in-italy-near-swiss-border-the-other-near-st-anton-in-tirol/

Αναδημοσιευμένο από εδώ: https://www.facebook.com/pl.snowflake/photos/a.474703105879516.129657.159011227448707/1706995322650282/?type=3&theater

Make Parnassos Great Again!

Φαινομενικα ειναι μια μικρη χιονοστιβαδα ,αλλα οπως αποδειχθηκε ικανη να σε κρατησει για παντα στην αγκαλια της. Προφανως η γουβα που κατεληξε η χιονοστιβαδα και τελικα την γεμισε,δημιουργησε μεγαλη διαφορα υψους απο την επιφανεια μεχρι την βαση ,ετσι ωστε να γινει πολυ χρονοβορα η ανεβρεση των θυματων.Μαλλον δεν υπηρχε και ο καταλληλος εξοπλισμος απο μεριας χιονοδρομων ..πχ ABS οποτε ...R.I.P

Edited by leonidastria

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Δεν εχει τοσο σημασια το μεγεθος. Ειναι πολλοι οι παραγοντες. Και στο Μαιναλο πριν 10 χρονια μικρη ηταν αλλα πηρε μαζι της 5 ατομα.... θελει μεγαλη προσοχη κ εκπαιδευση για ολους τους χιονοδρομους/ορειβατες,

• Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Χιονοστιβάδα καταπλακώνει μαθητές στην Ιαπωνία

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500135995

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Τέλος καλό , λίγα μόνο λάθη , ψυχραιμία , σωστή χρήση εξοπλισμού , αλλα παρόλα αυτα εφιαλτικό .

https://www.koreus.com/video/skieur-avalanche.html

• Like 8

Από την μια ονειρεύεσαι να πέσει ένα μέτρο χιονάκι να βγεις εκτός... αλλά όταν βλέπω τέτοια βίντεο λέω άσε καλύτερα... μια χαρά είμαι στην πίστα, άντε και κανά ski route που το ελέγχουνε.

Edited by Χρήστος Λάππας
Ελληνικά
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Το trigger της χιονοστιβάδας μπορεί και να έγινε από έναν σκιέρ, αλλά η συνολική νοοτροπία "ντου", χωρίς πειθαρχία και αποστάσεις που βλέπουμε στο βίντεο είναι εγκληματική. Πολύ σημαντική η παρατήρηση για τα λουράκια στα μπατόν. (Προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ ούτε στην πίστα και τα αφήνω πάνω τους μόνο για να μπορώ να τα κρεμάω κατά την αποθήκευση.)

:shuriken:

• Like 2

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Το είπε και ο ίδιος ότι έκαναν λάθη, φαίνεται ότι κατεβαίνουν άερα-πατέρα 3 άτομα (το λέει κιο ίδιος), κόβουν ο ένας τα 8άρια του άλλου...

Κακούς σκιέρ δεν τους λες, αλλά η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η YOLO νοοτροπία είναι ίσως πιο επικίνδυνα από τη χιονοστιβάδα.

Πάλι καλά που είχαν εξοπλισμό ασφαλείας και διάσωσης (αν και απ' ό,τι κατάλαβα ήταν από τις ψιλοτυχερές διασώσεις).

Και η $1Μ ερώτηση: Είχαν αξιολογήσει τη πλαγιά για τη δεδομένη μέρα και είχε βγει οκ?

• Like 1

Κακούς σκιέρ με τέτοια άλματα που χώνουν; Απερίσκεπτους ναι.

Πολύ σημαντική η παρατήρηση για τα λουράκια στα μπατόν. (Προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ ούτε στην πίστα και τα αφήνω πάνω τους μόνο για να μπορώ να τα κρεμάω κατά την αποθήκευση.)

Το θέμα με τα μπατόν είναι ότι αν έχεις συνηθίσει το λουράκι περασμένο (σωστά) στους καρπούς σου, είναι δύσκολο μετά να κάνεις χωρίς αυτό...

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Χρήστο, το ξέρω, νιώθεις περίεργα όταν αλλάζεις τη λαβή, απλά μετά από ένα ατύχημα με ρήξη συνδέσμου αντίχειρα και αρκετό ξύλο εκτός πίστας, γίνεται πιο εύκολα η αλλαγή :crybaby::animier:

Panchristo, θα είχε όντως ενδιαφέρον να δούμε τη διάσωση από εξωτερικές κάμερες περισσότερο, γιατί έτσι δεν φαίνεται τόσο η διαδικασία. Δεν βλέπουμε πώς φτάνουν κοντά και πώς χειρίζονται τον δέκτη, δεν βλέπουμε τη χρήση της σόντας, ούτε τις πρώτες φτυαριές. Θα ήταν κι αυτό πολύ εκπαιδευτικό, είτε λόγω λαθών είτε λόγω σωστών.

• Like 4

Σχετικά με χρήση των μπατόν και τα λουριά, τι διδάσκεται σήμερα στα νέα παιδιά-αρχάριους που ανεβαίνουν στις πίστες;

Κώστα σόρρυ, δεν έκανα παράθεση στο δικό σου ποστάρισμα καθώς δεν το δέχεται.

Κακούς σκιέρ με τέτοια άλματα που χώνουν; Απερίσκεπτους ναι.

Ξέχασα το "προφανώς", και προφανώς ήταν ειρωνικό.

• Like 1

Σχετικά με χρήση των μπατόν και τα λουριά, τι διδάσκεται σήμερα στα νέα παιδιά-αρχάριους που ανεβαίνουν στις πίστες;

Οδηγία ξεκάθαρη δεν έχω ακούσει. Όλοι οι δικοί μου δάσκαλοι, πάντως, δεν τα φορούσαν, ούτε όταν έδειχναν snowplough. Στο εκτός πίστας υπάρχει "απαγόρευση" ξεκάθαρα. Οι ski guides, μάλιστα, τα έχουν συχνά και τελείως κομμένα από τη βάση.

Προσωπικά δεν ενθαρρύνω από την αρχή λουράκια, ώστε να μην τους φαίνεται περίεργο μετά. Απλά κάποιοι νιώθουν λίγο πιο ασφαλείς και ήσυχοι να τα φοράνε και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία στον αρχάριο, οπότε no problem.

• Like 1

Προσοχη στα δεντρα Ποτέ λουρακι.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Οι σκιέρ , όπως λέει και στην αφήγηση , ηταν στο "βουνό τους " και είχαν κάνει ήδη τρεις φορές φέτος στη πλαγιά . Στο threat -error management, είναι κλασική παγίδα , να περιμένεις ένα θετικό αποτέλεσμα , αν και δεν κανεις το σωστό , επειδή προηγούμενες φορές είχε καλή κατάληξη .

Ας σκεφτούμε πόσες φορές το κάνουμε σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής μας .

• Like 3

Από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τη διάσωση , φαίνεται πως είχαν εκπαιδευτεί - προπονηθεί . Το ντου στη πούδρα είναι το βασικό λαθος και κατα πάσα πιθανότητα εχει να κάνει με την επιθυμία για καλα πλάνα από τις γαμοκάμερες . Καταραμένα σόσιαλ μύδια ! Γιατί είναι σίγουρο πως ήξεραν οτι δε πρέπει να κατέβουν όλοι μαζί μαλλιοκούβαρα.

• Like 6

Πω πω...μου έφυγε η ψυχή......καταλαβαίνω και τα Γαλλικά τους......είδαν τον Χριστό φανταρο.....δεν μπορούσα να φανταστώ πάντως ότι ο ιμάντας από τα μπατόν μπορούσε να κάνει τέτοια κόμπλα......

• Like 2

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive: