Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
Captain Powder

Χιονοστιβάδες

Recommended Posts

Το λουράκι εντος πίστας ειναι απαραίτητο.

Εφόσον βέβαια έχει φορεθεί σωστά και εφόσον ξέρει να χρησιμοποιείται

101277.jpg

Παίδες μη κολλάτε στα λουράκια . Εννοείται πως σε συνθήκες αυξημένου κινδύνου χιονοστιβάδας δεν τα φοράμε , αλλα στη πίστα , αν είναι περασμένα σωστά , δεν ενοχλούν (έχω τσακίσει επανειλημμένα και τους δυο αντίχειρες , επειδή τα πέρναγα λάθος . Από τη στιγμή που άρχισα να τα περνάω σωστά , δεν ξαναείχα πρόβλημα )

Σε καθε περίπτωση ο τύπος εκνευρίστηκε επειδή τα είχε περασμένα και μπερδεύτηκαν στα χέρια του με αποτέλεσμα να αργήσει να τραβήξει τη λαβή του αερόσακου . Όμως ο αερόσακος άνοιξε και εκανε τη δουλειά του . Απλά ήρθε και δεύτερη χιονοστιβάδα και τον έθαψε . Θα ηταν ενδιαφέρον να ξέραμε αν την ώρα που παρασύρονταν είχε την ψυχραιμία - ευκαιρία να βγάλει τα σκι . Πιστεύω πως χωρίς τα σκι θα έπλεε ψηλότερα στη χιονοστιβάδα και ίσως η δεύτερη να τον έσερνε , αντί να τον θάψει .

Έχω την εντύπωση επίσης πως τα μπαλόνια του αερόσακου φαίνονται σχετικά μικρού μεγέθους . Ίσως κατι μεγαλύτερο (και βαρύτερο στο κουβάλημα) να είχε καλύτερο αποτέλεσμα .

Πάντως αν αυτό το δεύτερο κύμα, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά (εγώ πρώτη φορά ειδα-άκουσα-διαβασα κάτι τέτοιο) ακυρώνει τα μπαλόνια σαν λύση....

Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk

Γρηγόρη αν δεν ειχε το μπαλόνι θα ήταν κάτω και από το πρώτο κύμα (ίσως νεκρός). Αυτό που λες πουθενά δεν προκύπτει, παγκοσμίως το μπαλόνι έχει σώσει πάμπόλες ζωές. Φυσικά δεν τις σώνει όλες. Δεν νομίζω να βρεις κάποιον που να διαφωνεί με την χρήση του.

Χιονοστιβάδα είναι δε θα σε ρωτήσει αν θα ξεκολλήσει και την διπλανή φιλενάδα της να φας δεύτερο κύμα.

Το ηθικό δίδαγμα είναι χωρίς λουράκι στα εκτός και προπόνηση στον αερόσακο, στα arva, στο sonda και ποτέ μόνος στο βουνό

Edited by ΜΙΚ
  • Like 4

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Από CNN Greece

"Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των Γρεβενών νεαρός άντρας από την Αθήνα, ο οποίος μαζί με την παρέα του καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, την ώρα που έκαναν snowboard."

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Κρίμα....... δυστυχώς η στατιστική είναι αμείλικτη...... ήταν θέμα χρόνου.............

www.zermatt.ch

Όταν ακούς για αναρριχητικά ατυχήματα , ορειβατικά

ή σαν το σημερινό νιώθεις σαν να χάνεις κάποιον δικό σου.

Ή μπορεί να ήμασταν εμείς στην θέση του...

Καλή δύναμη στους δικούς του. Ήταν πολύ νέος.

• Like 8

"Η Κ2 η πιο επικινδυνη εκτος πιστας περιοχη της Βασιλιτσας απεβη μοιραια αυτη τη φορά...κριμα..συλληπηρηρια για τον νεο που χάθηκε...θα μπορουσε να ηταν οποιοσδηποτε απο μας..."

https://www.facebook.com/groups/204373939318/?multi_permalinks=10156100983229319%2C10156100951509319%2C10156100887034319%2C10156100885284319%2C10156100875794319&notif_id=1514491288142095&notif_t=group_activity

Πολύ προσοχή παιδιά, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Μόλις γύρισα από την δουλειά και άνοιξα το ιντερνετ και η πρώτη είδηση που διαβάζω είναι αυτή;;

Σοκαρίστηκα.

Τα συλληπητήρια στην οικογένειά του.

απο οτι βγαινει τελικα

πρεπει να πεσανε πισω βορεια κατω απο το δρομακι που παει για το πιατο απο την κορφη του διπλου. πρεπει και νακοβε ο αερας εκει.

εχει δυο σημεια εκει...δυσκολα...

αν και για μενα πιο δυσκολα ειναι το αναποδο.

εχει να κανει βεβαια με το προς τα που φυσουσε οταν φορτωσε η πλαγια.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οσοι ασχολουνται με το βουνο να παρακολοθουν μια Σχολη Ορειβασιας η Ορειβατικου σκι!!!!!!

• Like 4

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Πως έφτασαν εκεί; Είναι τουλάχιστον 1χλμ ανάβαση με υψομετρική διαφορά 300μ.

• Like 1

Τραγικό,ξέρουμε όνομα και από που ήταν?

101277.jpg

Τραγικό,ξέρουμε όνομα και από που ήταν?

Απόλλωνας Ψαρουδάκης, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με παρέα φίλων του για τις γιορτές.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

• Like 1

Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό ήταν αναπόφευκτο...έχει ειπωθεί από πολλούς εδώ μέσα...κρίμα το παιδί και συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους από καρδιάς...

Vro είναι η ανατολική πλαγιά από την κορυφή του συρόμενου Ελίμεια αριστερά όπως ανεβαίνεις.αφηνεις το λιφτ, βγάζεις πέδιλα και περπατάς 20-30 μέτρα...κάθε χρόνο κόβεται αυτή η πλαγιά μετά από βάρβαρη χιονόπτωση, άνοδο θερμοκρασίας κλπ...ότι βιντεάκι κυκλοφορεί από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα σε εκείνο το σημείο είναι...

Και πάλι συλλυπητήρια στους δικούς του, μαύρη μέρα για την χιονοδρομια

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 3

οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα!

Α αλλου για αλλου. Απο γαλανη αρχισανε...

Αν ειναι εκει χαιρετα μου τον πλατανο.

Ακομα και εγω την εχω μετρησει.

Και εχει απο κατω και κατι βραχους...

Πεφτεις προς τον δρομο, νομιζεις εισαι στο παραδεισο και μετα...

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό ήταν αναπόφευκτο...έχει ειπωθεί από πολλούς εδώ μέσα...κρίμα το παιδί και συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους από καρδιάς...

Vro είναι η ανατολική πλαγιά από την κορυφή του συρόμενου Ελίμεια αριστερά όπως ανεβαίνεις.αφηνεις το λιφτ, βγάζεις πέδιλα και περπατάς 20-30 μέτρα...κάθε χρόνο κόβεται αυτή η πλαγιά μετά από βάρβαρη χιονόπτωση, άνοδο θερμοκρασίας κλπ...ότι βιντεάκι κυκλοφορεί από χιονοστιβάδα στη Βασιλίτσα σε εκείνο το σημείο είναι...

Και πάλι συλλυπητήρια στους δικούς του, μαύρη μέρα για την χιονοδρομια

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άρα αυτό που γράφτηκε στο snowreport (Για την τοποθεσία) είναι λάθος. Ανέβηκαν με τα πόδια (πιθανότατα). Το συγκεκριμένο σημείο το έχω κατέβει αρκετές φορές. Την πρώτη φορά που με πήγαν, αν και δεν είχε φρέσκο χιόνι, με προειδοποίησαν για το συγκεκριμένο σημείο. Από τότε δεν μπαίνω από την κορυφή αλλά λίγο πιο κάτω, κινούμε στο αυχένα δεξιά ελέγχω και μετά κατεβαίνω.

• Like 1

Κρίμα.... μορφωμένος ,όχι πιτσιρικάς, η λαχτάρα ίσως, όπως σε όλους μας, τους έκανε να παραβλέψουν πολλά.....τελικά έφυγε από χτύπημα στα δένδρα ή από ασφυξία ;

• Like 1

Ως ποτε θα αφηνουμε το φαινομενο Ντανιγκ-Κρουγκερ να επιρρεαζει την καθημερινοτητα και τις ζωες μας ...?

• Like 1

Κράτιστον κτημάτων ευβουλία.

Σοφοκλής

Ως ποτε θα αφηνουμε το φαινομενο Ντανιγκ-Κρουγκερ να επιρρεαζει την καθημερινοτητα και τις ζωες μας ...?

Εδω αλλοι με μια μερα στο βουνο θεωρουν τους εαυτους τους προχωρημενους σκιερ και με ψαχνουν πουδροπεδιλα γιατι το κατεχουν πλεον το αθλημα...

Κριμα το παιδι..

Υγ ασχετο με το θεμα χιονοστιβαδες αλλα σχετικοτατο με τη παιδεια μας σε σχεση με το βουνο και γενικοτερα...

προχθες στο μπανσκο πετυχα ελληναρα να κανει σκι σε σχετικο αποτομο κομματι μιλωντας στο κινητο...Χωρις προφανως να μπορει να βλεπει τι γινεται κ να προλαβαινει να αντιδρασει αν πχ βρεθει καποιος μπροστα του...Μετα απο λιγο του πεσαν τα μπατον και γυρισε να τα μαζεψει..

Edited by giannis3011
  • Like 1