Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
ΣΤΧ Safety

Χειμερινά Ελαστικά (Χιονολάστιχα)

Recommended Posts

Κανένα πρόβλημα το καλοκαίρι.Απολύτως κανένα.Έχουν φανταστικό κράτημα.Έγώ τα έχω τώρα 2.5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Νικο που τα εβαλες?

Τα αλλάζω σταθερά στην Αργυρούπολη, Σταύρο.

Είναι καταπληκτικά τα παιδιά, συνεργαζόμαστε πάνω από δώδεκα χρόνια. (Επιτρέπεται να γράφουμε επωνυμία ή μπορεί να θεωρηθεί πλάγιο μαρκεντινγκ;)

Όσο για το θόρυβο που λες, μια χαρά ήταν. Βέβαια με το panda δεν πάω εθνική πάνω από 120 όποτε δεν το πουσάρω κιόλας σε θέμα θορύβου. Μέχρι εκεί παντως δε διέκρινα κάτι πιο ηχηρό σε σχέση με τα καλοκαιρινά.

• Like 2

The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...

Τα αλλάζω σταθερά στην Αργυρούπολη, Σταύρο.

Είναι καταπληκτικά τα παιδιά, συνεργαζόμαστε πάνω από δώδεκα χρόνια. (Επιτρέπεται να γράφουμε επωνυμία ή μπορεί να θεωρηθεί πλάγιο μαρκεντινγκ ;)

στειλε με μηνυμα τα στοιχεια του καταστηματος.

ειμαι στο ψαξιμο για λαστιχά

thanks !!

Edited by StavRos

Sp να σε ρωτήσω. Τωρά κοιτάω να βάλω τα michelin cross climate στο suzuki sx4 μου. Τα είχα παραγγείλει αλλά ο λαστιχάς μου είπε οτί ίσως και να έχω πρόβλημα το καλοκαίρι. Ισχύει κάτι τέτοιο...? Αποδίδουν κανονικά το καλοκαίρι.? Ανεβαινω για σκί 1 ίσως και 2 φορες την εβδομάδα .. και σίγουρα δεν έχω την δυνατότητα για 4 ζευγάρια λάστιχα...

Τα εχω και εγω. ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Ειναι σαν να εχεις "καλοκαιρινα". Δεν καταλαβαινεις διαφορα. Συμφωνω με τον sp

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Οκ. Σε ευχαριστώ πολύ. Μου φαίνεται θα τα βάλω.

Το συγκεκριμενο ελαστικο ξεκινησε ως θερινο και το εξελιξαν σε all weather. Συνηθως ξεκιναν απο χειμερινα και τα κανουν all weather και γι αυτο υστερουν στο στεγνο και στις πολυ υψηλες θερμοκρασιες του καλοκαιριου.

• Like 1

στειλε με μηνυμα τα στοιχεια του καταστηματος.

ειμαι στο ψαξιμο για λαστιχά

thanks !!

Στο καταστημα που βαζει ο Royale λαστιχα βαζω και εγω. Συνεργαζομαι με τα παιδια 2 χρονια και μονο καλα λογια εχω να πω. Τους προτεινω.

• Like 1

Goodyear ultragrip: στο μαλακο φρεσκο χιονι απιστευτα καλα...επρεπε να το πιεσω για να ενεργοποιηθουν abs esp σε δικινητο...(μονο δυσκολευτηκα να το βγαλω απο το γκαραζ καθοτι ειχε 20 ποντους χιονι ανηφορα και στροφη,επρεπε να καθαρισω απο κατω λιγο για να ξεκινησει)

το πρωι σε υγρο χιονι 10 15 ποντους( με βαση συμπαγη απο κατω λογω ανοδου θερμοκρασιας σημερα ) γλιστρησα ελαχιστα κανα 2 φορες αλλα το ελεγχα καλα το αυτοκινητο..Αλλα εννοειται οχι τοσο καλα οσο σε φρεσκο.

Σε παγο με υγρο χιονι γλυστρουσε αρκετα σε ευθεια κιολας...επρεπε συνεχως να διορθωνω τη πορεια.Κατι αμαξια με καλοκαιρινα τα εβλεπα να κανουν πατιναζ τελειως.

Edit: ηταν ελαφρως ανηφορα καμμια 500 μετρα και γλυστρουσε το ιδιο στο κατεβασμα...Εκει βρηκα και μια αλυσιδα 9mm σπασμενη...

Michellin lattitude cross (all season υποτιθεται) σε τετρακινητο:εκανα κοντα 150χλμ χθες σε φρεσκο χιονι που επεφτε συνεχως..Δε μ εδινε την ασφαλεια των alpin π ειχα και τα esp ενεργοποιουνταν πιο συχνα...την κανουν τη δουλεια αλλα δυσκολα...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edited by giannis3011
  • Like 3

Στο καταστημα που βαζει ο Royale λαστιχα βαζω και εγω. Συνεργαζομαι με τα παιδια 2 χρονια και μονο καλα λογια εχω να πω. Τους προτεινω.

τελεια

εχω ηδη παρει προσφορα απο το καταστημα :thumbup:

Edited by StavRos
  • Like 1

Κανένα πρόβλημα το καλοκαίρι.Απολύτως κανένα.Έχουν φανταστικό κράτημα.Έγώ τα έχω τώρα 2.5 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Τα εχω και εγω. ΚΑΝΕΝΑ προβλημα. Ειναι σαν να εχεις "καλοκαιρινα". Δεν καταλαβαινεις διαφορα. Συμφωνω με τον sp

.Και σε μένα καλό κράτημα το καλοκαίρι και καλή συμπεριφορά στο χιόνι. 15,000km

fischer_.thumb.jpg.2c5aa5c9b61225a07022516ca51a11b1.jpg.8916ffee410b0447bdf5e07ed36fdbb2.jpg

.Και σε μένα καλό κράτημα το καλοκαίρι και καλή συμπεριφορά στο χιόνι. 15,000km

Καλησπέρα

Οταν λες καλη συμπεριφορα στο χιονι τι εννοεις? Σε μη παγωμενο (μαλακο) χιονι σε ανεβαζει?

Τα εβαλα και γω προσφατα και προσπαθω να καταλαβω μεχρι που με παιρνει. Αλυσιδες εχω φυσικα μαζι μου παντα ετσι κι αλλιως

Σε μαλακό χιόνι προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει.Αλλά από γνωστό που ζει στο εξωτερικό και το έχει δοκιμάσει μου έχει πει καλά λόγια.

• Like 1

Καλησπέρα

Οταν λες καλη συμπεριφορα στο χιονι τι εννοεις? Σε μη παγωμενο (μαλακο) χιονι σε ανεβαζει?

Τα εβαλα και γω προσφατα και προσπαθω να καταλαβω μεχρι που με παιρνει. Αλυσιδες εχω φυσικα μαζι μου παντα ετσι κι αλλιως

Εχει δοκιμαστει και σε μαλακο χιονι περιπου 5-6 εκατοστα χωρις προβλημα. Ειπαμε ομως σε καμια περιπτωση δεν συγκρινεται με χειμερινο.

Καλο ειναι να βαζουμε αλυσιδες οταν ζοριζουν οι συνθηκες ή εκει που νιωσει ανασφαλης ο καθενας.

• Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Σε αυτοκίνητο με πίσω κίνηση τα χιονολάστιχα υστερούν?

Πρέπει κάποιος να προσέξει κάτι ιδιαίτερο?

LP3weby.jpg

Θελω να καταλαβω αν στη διασταυρωση του Λιβαδιου πχ, πηγαινοντας Παρνασσο, που αφηνουν μονο αλυσιδες ή χιονολαστιχα συνεχιζω ή σταματάω μαζι μ'αυτους που εχουν θερινα για αλυσιδες.

Δεν υστερούν καθόλου. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις: μην απενεργοποιησεις το ESP. Θα κάνει από μόνο του τη δουλειά για την οποία έχει σχεδιαστεί μαζί με το antispin. Όλα αυτά χωρίς να υπερβάλλεις με γκάζι και τιμόνι.

• Like 3

tumblr_inline_mjj4qpOaJK1qz4rgp.gif

Αντιθέτως, στις κατηφόρες το χιονολαστιχα θα σε κατεβάσει άρχοντα. Έχω προσωπική ιστορία τρόμου (αλλά έχει συμβεί και σε φίλους μπροστά στα μάτια μου) όπου κατέβαινα με πισωκίνητο και τις αλυσίδες πίσω (δεν τις έβγαλα φυσικά όταν ανέβηκα το πρωί) χωρίς να έχω καθόλου τιμόνι. Βάρκα γιαλό.

Make Parnassos Great Again!

αυτό οφείλεται στην διαφορα πρόσφυσης μπρός k πίσω...και εγώ με κίνηση εμπρός μια φορα στα 3-5 είχε πάγο ο δρόμος και παρόλο που έixa xionolastika έβαλα αλυσίδες μπροστά...στο κατέβασμα χωρίς να καταλάβω τι έγινε έκανα μια φορα ένα 360 , καπάκι 180 και βρέθηκα να κοιτάω προς τα πάνω στην άκρη του δρόμου λες k σταμάτησα για τσιγάρο ανεβαίνοντας....

2 λεπτά μετά κατέβαινε η αστυνομία σταματάνε k μου λένε "φιλε όλα καλά???"....hahaha

ναι όλα τέλεια...μονο που έκανα τον shaun white στο half pipe αλλα με ένα Corolla

• Like 4

Snow is on my D.N.A.

Θα έλεγα ότι είναι ψιλομονοδρομος τα χειμερινά σε πισωκίνητο. Εννοείται ότι αλυσίδες βάζουμε πάντα πίσω. Απλά θέλει προσοχή το τιμόνι. Επί σειρά ετών ανέβαινα με 205/55/16 καλοκαιρινό και φυσικά έβαζα αλυσίδες πισω όποτε χρειαζόταν. Δεν είχα γενικά προβλήματα απλά ήθελε λίγο προσοχή παραπάνω.... μέχρι που έβαλα χειμερινά και ησύχασε το κεφάλι μου.... είναι χαοτικές οι διαφορές στην συμπεριφορά του οχήματος, και η οδήγηση γίνεται απόλαυση....

• Like 5

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

φοράω 225/40/18 και τελευταία φορά που ανέβηκα και χρειάστηκε να βάλω κάλτσες μάτωσαν τα χέρια μου.

Δεν υπάρχει χώρος στο θόλο να δουλέψεις καθόλου + οτι δεν στρίβουν οι πίσω ρόδες για να βοηθήσει την κατάσταση

Έτσι λοιπόν για να μην αποκλείσω το αυτοκίνητο απο τις συγκεκριμένες μετακινήσεις σκέφτομαι να το τολμήσω

• Like 1

LP3weby.jpg

Με 18αρες δν πας πουθενά ούτε και με χειμερινά βάλε μικρότερες ζάντες σε χειμερινά έστω για να δεις φως.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like 2

Έβαλα φέτος το Continental winter contact. Εντυπωσιακά καλό στο στεγνό και στο βρεγμένο !

Στο χιόνι άψογο . Μοναδικά μειονεκτήματα ,η αλμυρή τιμή (550 η τετράδα ) και λίγο αυξημένος θόρυβος σε μεσαίες ταχύτητες , σε σχέση με τα καλοκαιρινά . Σε μεγαλύτερη ταχύτητα , λόγω αμαξώματος στέισον καλυπτεται από τον αεροδυναμικό θόρυβο .

Αν το σηκώνει ο προϋπολογισμός , πάρτε το .

Ακολουθούν φωτό από την τελευταία κακοκαιρία , που τα αυτοκίνητο (320d xdrive) ξεθάφτηκε μόνο του , εκτελώντας χρέη Unimog. Προσέξτε το ίχνος από τα λάστιχα στο χιόνι .post-1999-0-77394700-1547129390_thumb.pngpost-1999-0-75072200-1547131077_thumb.pngpost-1999-0-41035400-1547131185_thumb.pngpost-1999-0-03833000-1547131228_thumb.pngpost-1999-0-08448600-1547131271_thumb.pngpost-1999-0-94359100-1547131309_thumb.png

• Like 8

Με 18αρες δν πας πουθενά ούτε και με χειμερινά βάλε μικρότερες ζάντες σε χειμερινά έστω για να δεις φως.

Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatal

Άσε καλύτερα να πάρω το αλλο αυτοκίνητο που μπαίνουν οι κάλτσες :)

Απλή και πολυ οικονομικότερη λύση :)

LP3weby.jpg