Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/19/2023 in all areas

  1. 4 points
    Περτούλι μόλις ανακάλυψαν ότι το εναέριο και το συρώμενο έχουν πρόβλημα στατικότητας . Δηλαδή το ξέρανε αλλά το ανακοίνωσαν χτες . Αν θα ανοίξει κάτι θα ανοίξει μόνο το baby. Άντε να κάνουν και αυτοί φάκελο για τα 10 μύρια . Προφανώς και δεν εγεινε τώρα το πρόβλημα αλλά με την νέα πιστοποίηση δεν βρίσκουν κάποιον να βάλει υπογραφές . Και είναι σχετικά καινούργια τα λιφτ , καμμία σχέση με τις βιομηχανικές αρχαιολογιες αλλού. Γενικά οποίος το δει ψύχραιμα το θέμα καταλαβαίνει ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πάμε (σκι) και όπου βγει , όχι μόνο Περτούλι.
  2. 2 points
    Boro σήμερα, όλα τα λεφτά. Χιόνι πολύ καί αφράτο, κόσμος λίγος έως ελάχιστος, συνήθως μόνος στην τετραθέσια. Θερμοκρασία από 0-3, άπνοια.
  3. 2 points
    Πάνω σταθμός εναέριου Ελατοχώρι Σήμερα τώρα . Προφανώς και δεν έμεινε κλειστό λόγω χιονιού. Και σήμερα πατάνε και όπως φαίνεται στην φώτο έχει γίνει και προετοιμασία για το λιφτ . Ναι ο Ορέστης είναι με ορειβατικά .
  4. 1 point
    https://www.grtimes.gr/simantika/chionodromika-kentra-perimenontas-to-prasino-fos-gia-to?fbclid=IwAR24QW7V77vHQv_x-i3J93RcJazFedWkaVKUanaOy81ODvr2RZBKbyg7VuQ Ίσως ο λόγος που δεν άνοιξαν . Έστω τα λιφτ για βόλτα .
  5. 1 point
    Προφανώς Υπουργός είναι ο Υποδομών, τοπάρχης Φθιώτιδας και πάσης Ρούμελης, Χ. Σταϊκούρας. Για όσους δεν γνωρίζουν ο πατέρας του υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (κι όχι μόνο). Η μητέρα του κατάγεται από τη Σουβάλα. Ελπίζω ότι απαντάω και στους προβληματισμούς του συγχωριανού για τη σχετική ισχύ των ΧΚ και το πακέτο αλλά και διάφορες άλλες απορίες.
  6. 1 point
    Να κατέβω το Βιετνάμ με τρενάκι και ας .....
  7. 1 point
    Για όσους δεν ξέρουν από ημερομίσθιο Όταν ο εργοδότης σε καλέσει στον τόπο εργασίας και παρουσιαστείς είναι υποχρεωμένος να σε πληρώσει. Ελιές μαζεύω τώρα και ο καιρός είναι υποχρέωση μου και όχι του εργάτη. Αν κάνω εκτίμηση ότι δεν θα βρέξει και τους φωνάξω , τους πλήρωσα . Αν δεν βρέξει και δεν τους φωνάξω απλά έχασα την μέρα . Αν βρέξει και δεν μαζέψουμε , ας πρόσεχα. Ο εργοδότης έχει το ρίσκο και το κέρδος . Ο εργάτης έχει το ημερομίσθιο Δεν μπορεί το κέρδος να βγαίνει από την άρνηση του ημερομισθίου. Το χιονοδρομικό Καλαβρύτων είναι Δημοτική ανώνυμη επιχείρηση που χρηματοδοτείται αφειδώς από το ελληνικό δημόσιο. Ως τέτοια δίνει το παράδειγμα . Όταν ολόκληρο χιονοδρομικό πάει να βγάλει κέρδος από την άρνηση του ημερομισθίου μπορούμε να καταλάβουμε τι γίνεται ανάλογα στην ευρύτερη περιοχή. Ο Έλληνας τουρίστας χιονοδρόμος δεν μπορεί να είναι αναίσθητος σε τέτοιες καταστάσεις . Δεν μιλάμε για κομμουνισμό εδώ . Μιλάμε για στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα σε κάθε κοινοβουλευτική δημοκρατία . Υπάρχουν νόμοι στο ελληνικό κράτος . Δεν είναι ο εργαζόμενος στο χιονοδρομικό ο συμπαθής Αλβανός οικοδόμος που περιμένει στην στροφή της Αράχωβας το αγροτικό να περάσει και να μετρήσει κεφάλια . Έχει υπογράψει μια σύμβαση , έχει μια υπόσταση τέλος πάντων . Σε τελική ανάλυση αν ήθελε το χκκ να μετρά κεφάλια όπως στις φράουλες και στην οικοδομή ας μην έβαζε τον εργάτη να υπογράφει σύμβαση ή οποία, όπως είναι, μόνο τον εργοδότη εξασφαλίζει . Ας περνούσε κάθε πρωί το πούλμαν του χιονοδρομικού από την πιάτσα , να μετρήσει κεφάλια . Και αν δεν έβρισκε , να μην άνοιγε . Και μετά να βλέπαμε αν θα έμενε στον βασικό το ημερομίσθιο. Διότι θα λειτουργούσε η αγορά , έτσι; Μην γινόμαστε και αναίσθητοι , στο τέλος θα τα βρούμε μπροστά μας . Και θα τα βρούμε και στο σκι μας στην Ελλάδα , όταν θα έχουμε αχρηστευμένα πανάκριβα λιφτ και χιονοδρομικά που δεν θα ανοίγουν όταν δεν έχουν κόσμο τα σουβλατζίδικα .
  8. 1 point
    Στον βαθμό που ο τρόπος διοίκησης, στον οποίο περιλαμβάνονται οι εργασιακές σχέσεις, επηρεάζει τη λειτουργία του χιονοδρομικού, το θέμα σαφώς και αποτελεί πεδίο προβληματισμού για τον χιονοδρόμο. Μπορεί να σχολιαστεί ξεκάθαρα χωρίς "πολιτικές" αναφορές.
×
×
  • Create New...