Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
MakisM

Οικονομική (και όχι μόνο) κρίση

Recommended Posts

εχουμε κινητικότητα στο φορουμ κλικ κλικ και κλικ που ειχαμε καιρο να δουμε ας μην ειμαστε συνεχείς βαλτος χρειαζεται και λιγο κύμα :yes ελεγχόμενο ...

"μπούγιο" το λένε στο χωριό μου

φίλε PRESIDENT , έτσι οραματίζεσαι το σύλλογο?

How you stand is how you ski

ωραια γιωργο !! προτείνεις κλειδωμα του θεματος ....!!!!

Δεν προτεινω κανενα κλειδωμα... (δεν ειναι αρμοδιοτητα μου).

Απαιτω το σεβασμο των κανονισμων.

Edited by snowholicanonymous
  • Like 3

Guest afrodite

Να μη κλειδωθει το ποστ. Αλλωστε η συζήτηση γινεται σε νορμαλ κόσμια επιπεδα. Απλως ας μείνουμε στο θέμα της οικονομικής κρίσης κι όχι στην πολιτική κρίση (αυτη άλλωστε πάσχει εδώ και χρόνια)

• Like 2

Φίλε Νίκο,ξέρει πόσο σ εκτιμώ αλλά δε συμφωνώ μαζί σου-ας μην αναζητάμε τα πολλά κλικ

με θέματα πολιτικου περιεχομένου και ενδεχόμενων διαμαχιών που θα προκύψουν ανάμεσα

στα μέλη.Εχουμε τόσα αλλα θέματα να διαβάσουν οι φίλοι χιονοδρόμοι-δεν περνάτε και μια βόλτα

και από τα "χιονοδρομικά" να μας πείτε λίγο τη γνωμη σας ?

Και εν πάση περιπτώσει,το θέμα είναι η οικονομική κρίση(ναι μεν συνδέεται με τις πρόσφατες εκλογές)

αλλά όλοι ρισκάρουν με εκτροχιασμό της συζήτησης-καταλήξαμε πια να εκφέρουμε πολιτική άποψη με

εγωισμό και φανατισμό-αναπόφευκτα κάποιος θα τσιμπήσει και θα γίνει μπαχαλο.

• Like 1

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Το ποστ δεν χρειάζεται να πειραχτεί γιατί έτσι και αλλιώς στους θεσμούς της δημοκρατίας που όλοι πιστεύουμε εδώ πρέπει να έχουν όλοι το δικαίωμα να εκφράζουν την γνώμη τους !!! Μέσα σε αυτά λοιπόν τα όρια της δημοκρατίας που μας διακατέχουν, σας δίνω ένα δείγμα τι σημαίνει δημοκρατία για ένα επίσημο πολιτικό κόμμα που ψήφισε ο Ελληνικός λαός με ποσοστό 7% για την ελεύθερη διακίνηση απόψεων !!! http://xryshaygh.wordpress.com/ !!! Και όσοι από μέσα τους πιστεύουν ότι καλά τους κάνανε, ας σκεφτούν μήπως τελικά οι ίδιοι είναι χειρότεροι από αυτούς που εχθρεύονται !!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ !!!

meleski.gifΌτι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!!

m9xe5oa0.jpg vs atomicsl9nk1.jpg

Τι έγινε ρε παιδιά ???? Έγινε ο σύλλογος, δικαστικό πολιτικό φόρουμ και έχουμε ξεχάσει το καταστατικό του συλλογικού περί πολιτικών ιδεών?? Αρχίσαμε να ζηλεύουμε το ... φόρουμ του SR και πάμε να το κάνουμε και εμείς έτσι? Το αν ο ελληνικός λαός αποτελείται από 450.000 ζώα της ΧΑ και άλλους 500,000 προβατα του ΚΚΕ τότε τα υπόλοιπα που ψηφίσαν τα υπόλοιπα άλλα κόμματα πρέπει σύμφωνα με την λογική να είναι ή αδερφές ή λεσβίες ή άπλυτοι αναρχικοί ή κλέφτες με τις έως τώρα κυβερνήσεις και παπούδες με το ένα πόδι στον τάφο σύμφωνα με την λόγικη. "Ετσι για να εκφέρω και εγώ λίγο την γνώμη μου μιας και δεν μιλούσα τόσο καιρό και σας διάβαζα. Αντι λοιπόν να διαβάζω την κάθε μία ... καλό θα ήταν mod να κανουν σωστά την δουλειά τους !!!

Καλά βρε Melo γιατί δυναμιτίζεις τη συζήτηση με τη Χ.Α ξανά αφού πριν 2 μέρες έλεγες να μην το γυρίσουμε σε λαικό

δικαστήριο?

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Δεν δυναμιτίζω τίποτα. Απλώς παρέθεσα ένα δείγμα περί ελευθερίας λόγου και το σε τι φασιστικό καθεστώς ζούμε, φιμώνοντας την άποψη του άλλου που όταν δέχεται επίθεση λασπολογίας από παντού, δεν του επιτρέπουν να μιλήσει ούτε από το δικό τους site!

"μπούγιο" το λένε στο χωριό μου

φίλε PRESIDENT , έτσι οραματίζεσαι το σύλλογο?

εσενα φιλε νιφαδα σε περιμενω να κατσουμε μαζι σε ενα τραπεζι και να οραματιστουμε τουκεδερ τα του συλλόγου ..

και αν θεωρείς οτι ειμαι λαθος στις σκέψεις μου !! και εχεις επιχειρήματα για το αντιθετο προς το καλυτερο αναπτυξετα, ιδεες θελουμε εστω και λαθος ,,οχι απάθεια στα δυσκολα και μετα κριτική εκ του ασφαλους ...

καλη σου μερα

• Like 1

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Φίλε Νίκο,ξέρει πόσο σ εκτιμώ αλλά δε συμφωνώ μαζί σου-ας μην αναζητάμε τα πολλά κλικ

με θέματα πολιτικου περιεχομένου και ενδεχόμενων διαμαχιών που θα προκύψουν ανάμεσα

στα μέλη.Εχουμε τόσα αλλα θέματα να διαβάσουν οι φίλοι χιονοδρόμοι-δεν περνάτε και μια βόλτα

και από τα "χιονοδρομικά" να μας πείτε λίγο τη γνωμη σας ?

Και εν πάση περιπτώσει,το θέμα είναι η οικονομική κρίση(ναι μεν συνδέεται με τις πρόσφατες εκλογές)

αλλά όλοι ρισκάρουν με εκτροχιασμό της συζήτησης-καταλήξαμε πια να εκφέρουμε πολιτική άποψη με

εγωισμό και φανατισμό-αναπόφευκτα κάποιος θα τσιμπήσει και θα γίνει μπαχαλο.

οκ λιανα οτι πεις !!

εσενα φιλε νιφαδα σε περιμενω να κατσουμε μαζι σε ενα τραπεζι

δεν καθομαι στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που δε σεβεται τους κανονισμούς του φορουμ

και αναφερομαι στα ποστ που εγραψες και μιλας για τις πολιτικες σου πεποιθησεις και την προσφατη εκλογική σου τοποθέτηση

δεν ειναι ο καταλληλος χώρος, αυτό είναι το μοναδικό μου επιχειρημα, πόση δύναμη έχεις για να το καταλάβεις?

How you stand is how you ski

Απλώς παρέθεσα ένα δείγμα περί ελευθερίας λόγου και το σε τι φασιστικό καθεστώς ζούμε, φιμώνοντας την άποψη του άλλου που όταν δέχεται επίθεση λασπολογίας από παντού, δεν του επιτρέπουν να μιλήσει ούτε από το δικό τους site!

Η ελευθερία του λόγου υπόκειται και αυτή σε συγκεκριμένους κανόνες. Αν αύριο ανοίξω ένα blog μέσα από το οποίο μαζεύω οπαδούς για την υποχρεωτική κλειτοριδεκτομή των γυναικών στην χώρα, θα έχουν όλα τα δίκια να μου το κλείσουν. Το ίδιο θα συμβεί και αν προσπαθώ να στρατολογήσω κόσμο για να εξορίσουμε τους ομοφυλόφιλους από την Ελλάδα.

Αν θέλεις να απολαμβάνεις τα προνόμια που σου παρέχει το σύστημα (ελευθερία λόγου και έκφρασης), θα πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες του συστήματος. Και ο πρώτος και κυριότερος κανόνας του συστήματος είναι ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές -ανεξαρτήτως εθνικότητας και φυλής- έχουν την ίδια αξία.

Το ιστολόγιο που έκλεισε έχει ένα θεματάκι με την κατανόηση αυτής της "λεπτομέρειας".

-------------

Στο θέμα μας τώρα, το παρόν νήμα είναι πρόβλημα από την μέρα που δημιουργήθηκε. Και δημιουργήθηκε από split με άλλο topic. Και λέω ότι είναι πρόβλημα γιατί είναι συνταγή για καβγάδες και μάλιστα σε κλίμακα που δεν φανταζόμαστε. Η εύκολη λύση θα ήταν να ακολουθήσουμε τυφλά το γράμμα του κανονισμού και να το κλειδώσουμε, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θέλουμε ένα forum εντελώς αποξενωμένο από τις συγκλονιστικές εξελίξεις γύρω μας.

Θεωρώ απαραίτητο να συζητηθεί το θέμα και στην Γενική Συνέλευση. Τι θέλουν τα μέλη του ΕΣΤΧ; Ένα forum στο οποίο θα μπορούν να συζητήσουν και για την οικονομία -και αναπόφευκτα για την πολιτική- μέσα σε πλαίσια σεβασμού για τους άλλους (απόψεις του στυλ "να διώξουμε τους κομουνιστές από την Ελλάδα" δεν μπορούν να απολαμβάνουν σεβασμού γιατί οι ίδιες δεν σέβονται άλλους ανθρώπους) ή ένα forum στο οποίο αυτά τα θέματα είναι taboo και δεν τα αγγίζουμε;

Το καινούργιο ΔΣ και η καινούργια συντονιστική ομάδα που θα επιλέξει θα πρέπει να αποφασίσουν.

• Like 2

Make Parnassos Great Again!

δεν καθομαι στο ίδιο τραπέζι με κάποιον που δε σεβεται τους κανονισμούς του φορουμ

και αναφερομαι στα ποστ που εγραψες και μιλας για τις πολιτικες σου πεποιθησεις και την προσφατη εκλογική σου τοποθ

έτηση

δεν ειναι ο καταλληλος χώρος, αυτό είναι το μοναδικό μου επιχειρημα, πόση δύναμη έχεις για να το καταλάβεις?

τωρα εγω τι να σου απαντισω !!!

ας αρχισω

πρωτα γνωριζεις τον συνομιλιτη σου απο κοντα και μετα εκφράζεις γνώμη

και αναφερομαι στα ποστ που εγραψες και μιλας για τις πολιτικες σου πεποιθησεις και την προσφατη εκλογική σου τοποθ

εχω το θαρρος τις γνωμης μου στα 51 χρονια και δεν κρυβομαι ....οπως αλλη

αυτο καντο μου λιγο ποιο λιανα ετσι χωριατικα που λενε !!! και θα σου απαντήσω ...οσο για δυναμη ,! φαντάζομαι οτι θα εχεις καταλάβει οτι εχω αρκετή γιατι δυναμη ειναι ακομα και το θαρρος τις γνωμης σου που ενω γνωριζεις τι θα συμφει ! τι λες και δεν κρυβεσαι ....

αν παλι θελεις να μαθεις περισσοτερα για το ατομο μου 6944271368 οποτε θεωρείς οτι εισαι ετοιμος Νικο με λενε και ειμαι μέτριος έως χαμηλού επιπεδου στο σκι αρα φαντάσου στα υπολοιπα :evil:

Edited by PRESIDENT

Δεν δυναμιτίζω τίποτα. Απλώς παρέθεσα ένα δείγμα περί ελευθερίας λόγου και το σε τι φασιστικό καθεστώς ζούμε, φιμώνοντας την άποψη του άλλου που όταν δέχεται επίθεση λασπολογίας από παντού, δεν του επιτρέπουν να μιλήσει ούτε από το δικό τους site!

θα μπορούσα να παραθέσω μόνο το κείμενο, αλλά θέλω να δείτε και την φωτό

http://tvxs.gr/news/...-dimitri-psarra

http://tvxs.gr/news/...%B3%CE%AE%CF%82

http://tvxs.gr/news/...is-xrysis-aygis

Ένα ναζιστικό κόμμα, μια φασιστική συμμορία μπαίνει στην Βουλή, και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελεί την πρώτη και κύρια είδηση στα χείλη κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού.

http://tvxs.gr/news/...is-antas-psarra

«Σας αρέσουν οι κακές ειδήσεις: εμένα ναι αν θέλετε κακές ειδήσεις εγώ θα σας πω αλλά γιατί να προτιμάς τις κακές ειδήσεις λέω στον εαυτό μου σ’ αρέσει η οδύνη σ’ αρέσει το χάος, όχι κάθε άλλο απλώς νομίζω πως οι άνθρωποι είναι πολύ πιο ωραίοι πεσμένοι καταγής παρά όρθιοι πείτε μου αν θέλετε τις ειδήσεις μου. Κι ένα άλλο πράγμα που δικαιώνει την προτίμησή μου για τις κακές ειδήσεις έναντι των καλών είναι ο τρόπος με τον οποίο ακούγονται οι κακές ειδήσεις η καταγοήτευση του ακροατηρίου τα μάτια που γουρλώνουν τα στόματα που χάσκουν οι γροθιές που σφίγγουν και ξεσφίγγουν αρπάζονται από την κάθε λέξη με παρακολουθούν με μια ένταση που με χαροποιεί ενώ οι καλές ειδήσεις τους κάνουν να γελούν διακόπτουν τόσο που σκέφτονται και μακαρίζουν την καλή τους τύχη χάνουν τις μισές …» (*)

Να δούμε τις κακές ειδήσεις, λοιπόν. Για να σοκαριστούμε, να σκεφτούμε και να αντιδράσουμε.

-Ένα ναζιστικό κόμμα, μια φασιστική συμμορία μπαίνει στην Βουλή, και μάλιστα χωρίς αυτό να αποτελεί την πρώτη και κύρια είδηση στα χείλη κάθε πολίτη και κάθε πολιτικού.

Η δικαιολογημένη αγωνία για το οικονομικό και κοινωνικό αύριο επέτρεψε την υποβάθμιση της συγκλονιστικής αυτής πραγματικότητας, της μοναδικής αυτής ευρωπαϊκής πρωτιάς με την επαναφορά του Χίτλερ και των οπαδών του στο «λίκνο» της δημοκρατίας και το τέλος, όχι μόνο της μεταπολίτευσης, αλλά της ιστορικής παράδοσης του αντιφασιστικού μετώπου και της ελληνικής αντίστασης.

-Ένα ναζιστικό κόμμα, μια φασιστική συμμορία μπαίνει στην ελληνική Βουλή. Κι ενώ άφωνη η Ευρώπη παρακολουθεί αυτό το μέγιστο πισωγύρισμα της Ελλάδας, η ελληνική κοινή γνώμη και κυρίως οι μεταχρονολογημένες φωνές των πολιτικών και των ΜΜΕ αποφεύγουν ακόμα να ιεραρχήσουν σαν κυρίαρχη αυτή τη ζοφερή εξέλιξη, ενώ αποδεικνύεται πέρα από κάθε αμφιβολία η απόλυτα λανθασμένη τακτική της συνειδητής υποβάθμισης αλλά και αγνόησης της ανόδου των νεοφασιστών.

-Έστω και τώρα, έστω και καθυστερημένα, πρέπει να μάθει ο κόσμος, να θυμηθούν οι παλιοί και να πληροφορηθούν οι νεότεροι ότι ο αντισυστημικός-αντιμνημονιακός χαρακτήρας αυτής της εγκληματικής συμμορίας βάσει και δικαστικών αποφάσεων δεν είναι το κύριο στοιχείο της ταυτότητάς της. Οι αντισυγκεντρώσεις και οι βίαιες αντιπαραθέσεις με τη Χρυσή Αυγή δεν αποδείχτηκαν με κανένα τρόπο ικανές να περιορίσουν το σύγχρονο φλερτ με τον αντισημιτισμό, το ρατσισμό, τον εθνικοσοσιαλισμό, τον εθνικισμό και το έγκλημα, πολλών εξαγριωμένων συμπολιτών μας. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα να ξεδιπλωθεί όλο το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης αυτής της συμμορίας των νεοναζί τώρα πριν να είναι πολύ αργά.

μεταφέρω εδώ και το link του Fidelio που λασπολογεί για όλα τα υψηλά στελέχη της οργάνωσης που φιμώνεται

http://jungle-report.blogspot.com/2012/05/2.html

Edited by arma

Το τοπικ αυτό μύριζε μπαρούτι από την αρχή που άνοιξε και ήταν αναμενόμενο ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο...

Όταν είναι η επιλογή μας, να διαλέγουμε σε πιο φόρουμ γράφουμε, γνωρίζουμε από την αρχή πάνω σε ποια θέματα ασχολείται το συγκεκριμένο φορουμ!!! Το φορουμ αυτό εδώ, αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με την χιονοδρομία και γενικώς με το τι περιβάλλεται γύρω από αυτήν (άλλες αθλητικές δραστηριότητες κλπ).

Προσωπικά πιστεύω, ότι γνωριζόμαστε μεταξύ μας εδώ πέρα, παραπάνω από την απλή εικόνα του Avatar και τα nickname μας και μοιραζόμαστε τις χαρές που μας προσφέρει το άθλημα που αγαπάμε.

Επειδή με γνωρίζουν αρκετοί από κοντά και από την αρχή, πάνω, κάτω ήξεραν την προσωπική μου ιδεολογία δεν νομίζω ότι έδωσα ποτέ το δικαίωμα στο να είμαι προκλητικός ή εριστικός ή να θίξω κάποιον προσωπικά, όταν βρισκόμαστε σαν ομάδα μεταξύ μας και αυτό οφείλεται γιατί βρίσκομαι εδώ, γιατί χαίρομαι να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου, μαζί με ανθρώπους που θεωρώ φίλους ασχέτου κομματικής, θρησκευτικής, ή οτιδήποτε άλλου πράγματος!

Το να διαβάζω και εδώ και στο φατσοβιβλίο ότι όποιος: είναι δεξιός.και όχι αριστερός.. όποιος έχει σκύλο και όχι γάτα... όποιος είναι ολυμπιακός και όχι παναθηναϊκός παρακαλώ να μην με θεωρεί πλέον φίλο του.. είναι η μεγαλύτερη παπαριά που συμβαίνει.

Προσωπική άποψη λοιπόν, επειδή βλέπω ότι θα φτάσουμε σε σημείο ο καθένας στο τέλος να ψάχνει δικό του βουνό να σκιάρει μόνος του, γιατί δεν θα γουστάρει ο ένας τον άλλον και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες κλίκες, θα παρακαλούσα ξανά τους μοντ να σώσουν τον σύλλογο και να τον κρατήσουν στην σοβαρότητα που λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, με τα όποια προβλήματα και αν είχε, αλλά πάνω σε θέματα αποκλειστικά του συλλόγου!!!

Προσωπική άποψη λοιπόν, επειδή βλέπω ότι θα φτάσουμε σε σημείο ο καθένας στο τέλος να ψάχνει δικό του βουνό να σκιάρει μόνος του, γιατί δεν θα γουστάρει ο ένας τον άλλον και θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες κλίκες, θα παρακαλούσα ξανά τους μοντ να σώσουν τον σύλλογο και να τον κρατήσουν στην σοβαρότητα που λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, με τα όποια προβλήματα και αν είχε, αλλά πάνω σε θέματα αποκλειστικά του συλλόγου!!!

Αστα Melo γιατί με τόσες ταμπέλες που είθισται να βάζουμε στους άλλους,δε θα μας φτάνουν τα βουνά της χώρας μας.....

Εχω βαρεθεί πια αυτές τις διακρίσεις....μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με την ιδεολογία της Χ.Α όμως δεν μπορούμε

να παραθέτουμε ένα κάρο άρθρα και απο κάτω να γράφουμε είστε όλοι μ..@#&%ες που την ψηφίσατε.Το εύκολο είναι να αναθεματίσουμε,

το δύσκολο να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε πάνω στα αίτια που οδηγησαν στο 7%.Το εύκολο είναι να το ρίξουμε στην εκδικητική

ψήφο,το δύσκολο να παραδεχτούμε ότι η κρίση αξιων των πολιτικών μας και το πελατειακό κράτος ,που εμείς οι ίδιοι ενισχύσαμε με τη στάση μας

μας οδήγησαν σε απαξίωση των πάντων.Καθώς και στην αίσθηση ότι ο Ελληνας ως οντότητα δε μετράει-άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις επιταγές

της οικονομικής πολιτικής της Μέρκελ,μας πολεμούν οι απέξω,μας δολοφονούν οι λαθρομετανάστες.Η Χ.Α "τρούπωσε" και εκμεταλλευτηκε αυτό το κενο

της καθε κυβερνητικης πολιτικής.Αντί να ζητάμε από τον κάθε ΧΑυγίτη να στήνεται έξω από την τράπεζα για να μεταφέρει τη γιαγιάκα με τη σύνταξη της,ας

ζητήσουμε παρουσία των αστυνομικών στο πόστο τους και όχι με απόσπαση στο κάθε λογης πολιτικό γραφείο για δήθεν φύλαξη,ας ζητάμε με την ψήφο μας

χρήματα για καύσιμα στα περιπολικά και όχι πριμοδότηση της μεγαλομανίας του καθε πολιτικού με αυτοκίνηταρες.Ας επιδι΄ωξουμε με την ψήφο μας σωστότερους νόμους

για το μεταναστευτικό και γιατί όχι μια διαβούλευση πάνω στο θέμα και ας μην τυφλωνόμαστε από την "εύκολη " λύση των ναρκών στα σύνορα.Ας προσπαθήσουμε

να πάμε στα δύσκολα και όχι στους ουρανοκατέβατους σωτήρες.

• Like 3

Καλυτερα να ξυπνησει πραγματικα ο ΛΑΟΣ και να ψηφισει ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ λυσεις στις επομενες εκλογες....... Φανταζομαι καταλαβαν πλεον ολοι τι σημαινει αριστερα γενικοτερα. Υποστηριζει Ανεφαρμοστες και ουτοπικες λυσεις εκ του ασφαλους μεχρι τωρα γιατι δεν τους ερχοταν η κεραμυδα με ενα τετοιο μεγαλο ποσοστο...... Τωρα αποδειχθηκε για ακομα μια φορα οτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να κυβερνησουν ποτε! Τους αρκει ενα ποσοστο ισα ισα για να υπαρχουν και να λαμβανουν κατι εκατομμυρια € επιδοτηση για να τρεφουν τους στρατους τους.........

Η διευρευνητικη εντολη ειναι για ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Τσιπρα και οχι για προβολη και εκμεταλευση της για προεκλογικο αγωνα......... Να δουμε τι αλλο θα δουμε.......

Γελαει μαζι μας ολος ο κοσμος........

οχι ο κοσμος δεν ξερει τι σημαινει αριστερα...καλο θα ηταν για μια 2ετια να μας κυβερνουσε η αριστερα να καταλαβουμε ολοι τι σημαινει και κυριως αν οντως ειναι εφικτα αυτα που λεει ή απλα γινεσαι η Κορεα της Ευρωπης...

το θεμα ειναι οτι η Ελλαδα δεν εχει χρονο για χασιμο και πειραματα...

ασε που αν γινει κατι τετοιο, τοτε το προβλημα θα εινια οτι θα παμε σε μια κατασταση μη αναστρεψιμη και μετα θα ειναι πια πολυ αργα...

κριμα....

Snow is on my D.N.A.

Να μη κλειδωθει το ποστ. Αλλωστε η συζήτηση γινεται σε νορμαλ κόσμια επιπεδα. Απλως ας μείνουμε στο θέμα της οικονομικής κρίσης κι όχι στην πολιτική κρίση (αυτη άλλωστε πάσχει εδώ και χρόνια)

Οικονομική και πολιτική κρίση όμως είναι αλληλένδετα.

Και θα πρέπει να προστεθεί σε αυτά και η κοινωνική κρίση.

Εκρηκτικό μίγμα!!

Προσωπική μου άποψη: Η κρίση για την οποία συζητάμε 2-3 χρόνια τώρα και που σίγουρα δεν αφορά μονο τη χώρα μας (η οποία έχει τις ιδιαιτερότητές της, όπως κάθε χώρα άλλωστε) είναι πρωτίστως και πάνω απ' όλα ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ.

Edited by MAC
  • Like 3

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

δεν ξερω ποσοι απο αυτους που ψηφισαν Τσιπρα το κανανε γιατι τον πιστεψανε ή απλα για αντιδραση...

παντως ο ανθρωπος εχει καβαλησει εντελως το καλαμι...

Δεν έχεις δίκιο. Έστειλε επιστολές σε ΕΕ και τρόικα. Για του λόγου το αληθές:

Dear Troika,

Samaras and Benny sign mnemonium, and dont take the sign back.

So, now you have mnemonium sign, all OK, no problem.

Please send 18 Billion to Greek bank so we "guarantee" them, give hair cut and shower, to stop look like hippies....

Next month I need 10 billion for salary. Better send money in suitcase.

Not safe use bank.

P.S. Copy this letter in 10 copies and send it to another 10 international organizations (like IMF and ECB) and you will see great luck in your life with lots of happiness.

G.A.P. did and he won billions in the CDR's. His family were millionaires now they are billionaires.

If you dont send the 10 copies you will have bad luck for the next 5 financial quarters. Akis Tsoh. did not send it, and he end up in jail.

His wife stop eating and bank accounts frozen.

Alexis

• Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

:D :D

την ειδα και στο facebook το πρωι. ακομα γελαω

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Εχω βαρεθεί πια αυτές τις διακρίσεις....μπορεί να μη συμφωνώ ούτε στο ελάχιστο με την ιδεολογία της Χ.Α όμως δεν μπορούμενα παραθέτουμε ένα κάρο άρθρα και απο κάτω να γράφουμε είστε όλοι μ..@#&%ες που την ψηφίσατε.Το εύκολο είναι να αναθεματίσουμε,το δύσκολο να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε πάνω στα αίτια που οδηγησαν στο 7%.

Καλά θα κάνουμε να καταλάβουμε ότι η ΧΑ δεν είναι κόμμα. Δεν είναι ιδεολογία. Ιδέα δεν είναι ο ρατσισμός και η βία. Παραστρατιωτική οργάνωση εγκληματιών δεν έχει ιδέες. Δεν βρίσκεται στο πολιτικό σύστημα. Δεν τα λέω εγώ, οι ίδιοι τα λένε (δεν πιστεύουν σε δημοκρατίες, δεν αναγνωρίζουν το πολιτικό σύστημα, χαριεντίζονται στους φούρνους που φουρνίζαν "υπανθρώπους"... κλπ). Δεν είναι πολιτική συζήτηση τα περί ΧΑ. Δεν είναι κομματική θέση η αναφορά των όσων λέει η ΧΑ. Τότε θα ήταν το ίδιο και για την 17Ν.

Δεν μιλάμε για ακραία κόμματα, είτε πέρα, είδε δώθε. Δεν μιλάμε για ΝΔ, ΛΑΟΣ, ούτε καν για ΕΠΕΝ. Δεν μιλάμε για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΟΑΚΚΕ.

Μιλάμε για εγκληματίες. Η καταπίεση της καθημερινότητας, η αδυναμία ελεύθερης συμπεριφοράς και έκφρασης δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση και συζήτηση.

Η ευθύνη των όσων την ψήφισαν, δεν αντιπροσωπεύει κάτι το τραγικά διαφορετικό από αυτούς που την ανέχονται. Από αυτούς που της έδωσαν έδαφος να υπάρξει "αθόρυβα". Η ντροπή είναι Εθνική και συνολική.

• Like 4

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Μετά την ήττα των Ναζί στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την αποκάλυψη των φριχτών εγκλημάτων, πολλοί Γερμανοί ισχυρίστηκαν ότι "δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν είχαν ακούσει" Εμείς δεν έχουμε αυτές τις δικαιολογίες. Αν δεν γνωρίζεις, μάθε: http://jungle-report.blogspot.fr/2012/05/2.html

Η ιδεολογία του μίσους δεν έχει καμία θέση ανάμεσα μας.

• Like 2

Make Parnassos Great Again!

Μέσα σε αυτά λοιπόν τα όρια της δημοκρατίας που μας διακατέχουν, σας δίνω ένα δείγμα τι σημαίνει δημοκρατία για ένα επίσημο πολιτικό κόμμα που ψήφισε ο Ελληνικός λαός με ποσοστό 7% για την ελεύθερη διακίνηση απόψεων !!! http://xryshaygh.wordpress.com/ !!! Και όσοι από μέσα τους πιστεύουν ότι καλά τους κάνανε, ας σκεφτούν μήπως τελικά οι ίδιοι είναι χειρότεροι από αυτούς που εχθρεύονται !!! ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ !!!

Η ελευθερία από την ασυδοσία διαφέρει. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΣΕ ΒΙΑΣΩ. Είτε σωματικά, είτε πνευματικά, είτε όπως θέλεις. Η διακίνηση παιδικού πορνό δεν θα δικαιολογηθεί αν κάνει "κόμμα" και πάρει 7%.

Δημοκρατία δεν είναι η ασυδοσία του 7%. Δημοκρατία δεν είναι η ασυδοσία των ποσοστών, ούτε των περισσοτέρων. Είναι ο σεβασμός και του ενός και ας μην καταγράφεται ως ποσοστό.

Η προβολή του αισχρού, δεν αποτελεί δικαίωμα αλλά ενοχή. Ο σεβασμός της ανθρώπινης ύπαρξης, της ατομικής ελευθερίας ανεξαρτήτως φύλλου, χρώματος.... δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Η φιλία δεν είναι υποχρεωτική, η αρμονική συνύπαρξη είναι, η γνώση είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση όταν πρέπει να την χρησιμοποιήσεις, για να πάρεις αποφάσεις για το μέλλον σου το ατομικό, συλλογικό, εθνικό. Και η ευθύνη πέραν της ατομικής, είναι και συλλογική.

Edited by mil

Αν αύριο ανοίξω ένα blog μέσα από το οποίο μαζεύω οπαδούς για την υποχρεωτική κλειτοριδεκτομή των γυναικών στην χώρα, θα έχουν όλα τα δίκια να μου το κλείσουν. Το ίδιο θα συμβεί και αν προσπαθώ να στρατολογήσω κόσμο για να εξορίσουμε τους ομοφυλόφιλους από την Ελλάδα.

Πολύ προχωρημένο σε κόβω.

:santa:

οπως και να εχει ομως η ΧΑ "βοηθησε" καποιους ανθρωπους...καλυψε καποια κενα της κρατικης μηχανης....

καλως ή κακως...και ετσι μαζεψε ψηφους.

Edited by Turms
  • Like 1

Snow is on my D.N.A.

Μου ήρθε αυτό και θα ήθελα παρατηρήσεις. Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες, αν δημοσιεύτηκε και ποιος το έγραψε, αλλά κατά την γνώμη μου αξίζει προσοχής, έστω και για μελλοντικό σχολιασμό:

ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΝΟΣ

Τώρα βγαίνουν και οι ίδιοι και τα παραδέχονται.

Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι ακόμη αμετανόητοι...

Ανοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας

και µένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δηµήτρη Κουλουριάνου.

Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο

(έγκριτο πια οικονοµολόγο και στέλεχος της Παγκόσµιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονοµικών.

Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντοµη (13 µήνες),

γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό.

Την περασµένη Τετάρτη «Το Βήµα» τον συνάντησε στο κτήµα του στην Κορώνη.

Αγρότης πλέον και οινοπαραγωγός στα 81 του χρόνια, αποκάλυψε άγνωστες λεπτοµέρειες για

τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους» και µίλησε για το «καθαρτήριο» που θα οδηγήσει στην επόµενη ηµέρα.

Αλλιώς φανταζόταν τη δεκαετία του 1980 ο Δηµήτρης Κουλουριάνος.

«Μετά την πτώση της χούντας, το 1974, υπήρχε διάχυτη ευφορία, νοµίζαµε ότι όλα τα προβλήµατα θα λυθούν αυτοµάτως.

Η προσέγγισή µου ήταν ότι το ξεχαρβάλωµα της ελληνικής οικονοµίας απαιτούσε µια περίοδο νοικοκυρέµατος.

Χρειαζόµασταν δύο τετραετίες για να αλλάξουµε τις δοµές µε µεταρρυθµίσεις και διαρθρωτικέςαλλαγές».

Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το πράγµα πήγαινε αλλού.

«Βρε παιδιά, δεν γίνεται “στις 18 Σοσιαλισµό”, δεν περνάς τόσο εύκολα από ένα σύστηµα δυτικό,Mκαπιταλιστικό, σε κάτι άλλο»

έλεγε στον στενό κύκλο των συνεργατώντου Ανδρέα Παπανδρέου όταν επέµεναν στο σύνθηµα «στις 18 Σοσιαλισµό»

τις παραµονές του εκλογικού θριάµβου του ΠΑΣΟΚ (18 Οκτωβρίου του 1981).

Μετά τη νίκη ο Παπανδρέου ζήτησε από τον Κουλουριάνο να εγκαταλείψει την Παγκόσµια Τράπεζα και να αναλάβει διοικητής της ΕΤΒΑ.

Επιπλέον, του έδωσε θέση στο Κυβερνητικό Συµβούλιο Οικονοµικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΠ). Τον επόµενο χρόνο, στις 4 Ιουλίου του 1982,

ο Πρωθυπουργός τού έκανε το τραπέζι στο Καστρί.

Του ανακοίνωσε ότι την επόµενη ηµέρα θα γίνει ανασχηµατισµός και ότι αναλαµβάνει υπουργός Οικονοµικών...

«Οταν ήµουν υπουργός Οικονοµικών, είδα ότι το χρέος άρχισε να παίρνει διαστάσεις πολλαπλασιαστικές» θυµάται ο Κουλουριάνος.

Το 1981 το δηµόσιο χρέος έφθανε το 30% του ΑΕΠ – το 1989 ανήλθε σε 72% και σήµερα πλησιάζει το 170%.

Το «προπατορικό αµάρτηµα» της υπερχρέωσης συνέβη τη δεκαετία του 1980.

Το αίτηµα της αποκατάστασης όσων ζούσαν αποκλεισµένοι και κυνηγηµένοι από το κράτος της Δεξιάς,

επί δεκαετίες ολόκληρες, ήταν δίκαιο και κυρίαρχο.

Οδήγησε όµως σε νοοτροπίες και πρακτικές που σήµερα θεωρούνται από πολλούς η αρχή των δεινών που

υφίσταται τώρα η Ελλάδα. «Ανησυχούσα µε ποιον έφαγε το βράδυ ο Ανδρέας για να δω την άλλη µέρα τι “επιταγή” θα µου έρθει» λέει

χαριτολογώντας. Με τη λέξη «επιταγή» εννοεί τη βροχή των αιτηµάτων για παροχές.

Παράγοντες του κόµµατος και της κυβέρνησης αποσπούσαν τη συγκατάθεση του Πρωθυπουργού και έµπαιναν µε θράσος στο γραφείο του.

«Και µου έλεγαν» θυµάται «“Εσύ τι το παίζεις; Πρωθυπουργός; Αφού συµφωνεί ο Πρωθυπουργός...”.

Κι εγώ απαντούσα: “Ο Πρωθυπουργός µπορεί να συµφωνεί αλλά σας είπε να πάτε στον ∆ηµήτρη.

Και ο ∆ηµήτρης είναι Καραγεώργη Σερβίας 10”.

Εκεί ήταν αυτός που έπρεπε να πληρώσει, το υπουργείο Οικονοµικών».

Η απάντηση του Κουλουριάνου στη βροχή των αιτηµάτων ήταν τις περισσότερες φορές αρνητική.

«Χαρακτηριζόµουν πλέον ως συντηρητικός της παλιάς σχολής που ήθελε διόρθωση του συστήµατος και όχι ανατροπή!»...

«Ο Ανδρέας δεν έλεγε ποτέ “όχι”» συνεχίζει ο Κουλουριάνος. «Οταν του µίλαγες στενά για οικονοµικά, αρρώσταινε.

Με ρωτάνε µερικές φορές: “Μα δεν ήξερε ο Ανδρέας οικονοµικά;”.

Παραήξερε οικονοµικά και γι’ αυτό ακριβώς δεν ήθελε να συζητάει οικονοµικά.

Γιατί ήξερε ότι εκεί ισχύει η λογική της οικονοµικής ανάλυσης».

Ο υπουργός που πήγαινε στο γραφείο του µε το λεωφορείο και έλεγε «όχι» στις παροχές

(κάνοντας έξω φρενών τους συναδέλφους του) δεν άντεξε για πολύ σε αυτή τη θέση.

Εµεινε όµως αρκετά για να σχηµατίσει εικόνα.

«∆ηµιουργήθηκεµια νοοτροπία, ένας τρόπος σκέψης που είχε αποσυνδέσει την αµοιβή από την προσπάθεια.

Η αµοιβή είχεγίνει ένα είδος ανθρώπινου δικαιώµατος» λέει σήµερα. «Ακόµη και σε υπηρεσίες όπως η ΕΡΤ,

για παράδειγµα, όπου υπήρχε πλεονάζον προσωπικό, ερχόταν ο υπεύθυνος και µου ζητούσε να προσλάβω 1.200.

Του έλεγα ότι δεν γίνεται. Μου απαντούσε “τώραθα βάλουµε δικούς µας”, ανεξαρτήτωςαν χρειάζονταν ή όχι».

Τα λεφτά όµως δεν υπήρχαν για αθρόες προσλήψεις και η µόνη λύση ήταν ο δανεισµός.

«Εκεί τους είπα ότι αυτό παίρνει πλέον τη µορφή της χιονόµπαλας, κάθε βόλτα και µεγαλώνει»...

Ο Κουλουριάνος παραιτήθηκε στις 10 Αυγούστου του 1983.

Προτού γίνει υπουργός ο Κουλουριάνος µετρούσε ήδη 13 χρόνια στην Παγκόσµια Τράπεζα και είχε συµµετάσχει σε αποστολές σε 20 χώρες.

«Γι’ αυτό καταλαβαίνω και πώς λειτουργεί σήµερα η τρόικα» µας λέει, «την έχω κάνει αυτή τη δουλειά».

Τον ρωτάµε αν θα αντέξει η Ελλάδα µια έξοδο από το ευρώ.

«Η έξοδος από το ευρώ θα είναι αυτοκτονία» απαντάει κοφτά .

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε τέλµα.

Το ένα πόδι είναι χρέος-έλλειµµα, το άλλο πόδι είναι ύφεση-ανεργία.

Οταν σηκώνεις το ένα πόδι να ανασάνεις, βουλιάζει το άλλο.

Και το αντίστροφο. Μέχρι να βρεθεί µια σχετικά στέρεη βάση να ανεβείς λίγο πιο πάνω.

Βλέπω ότι αυτή τη δεκαετία η χώρα µας θα µείνει σε αυτό το τέλµα.

Είναι µια µεταβατική περίοδος, βρισκόµαστε στο Καθαρτήριο.

Οπως έγραψε ο ∆άντης, πρέπει να περάσεις από το Καθαρτήριο για να δεις τον Παράδεισο.

Εχουµε σταµατήσει ως κοινωνία, ως οικονοµία, να παράγουµε.

Φτάσαµε να πωλούνται σκόρδα Κίνας στην Κορώνη.

∆εν µπορούµε να στηριχθούµε µόνο στις υπηρεσίες και στις ελπίδες ότι θα έρθουν ξένες επενδύσεις.

Η νοοτροπία δεν αλλάζει από τη µια µέρα στην άλλη, δεν αλλάζει µε νόµους και µε ρητορεία.

Η παλιά εποχή τέλειωσε».

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Today's Birthdays

1. Jockeras
      Jockeras
      (36 years old)

• Forum Statistics

• Total Topics
      19,163
    • Total Posts
      460,933
  • Member Statistics

• Total Members
      8,753