mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 Διακρίνω μια λεπτή ειρωνία; Καμία απολύτως. Καμιά φορά, ο γραπτός λόγος αποτυπώνεται χωρίς τον χρωματισμό που θα έδινε κάποιος με την φωνή του και πιθανώς να δίνει διαφορετική εντύπωση. Το σχόλιο σου στο "Ο λαός εξ ορισμού ξέρει και αποφασίζει σοφά" με βρίσκει σύμφωνο, όχι μόνο από τα ακραία (και πιο ξεκάθαρα) παραδείγματα που έδωσες, αλλά ακόμα και από τα σημερινά εκλογικά αποτελέσματα, βλέποντας πόσοι φελλοί πήραν σταυρούς και βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις. Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,207 Report post Posted May 8, 2012 [quote name='PRESIDENT' timestamp='1336456644' post='245541']τουλαχιστον εγω ξερω πολλη καλα για ποιο λογο , τους ψήφισα γιατι αηδιασα απο τα 20 μου χρονια μεχρι και σημερα με αυτα που βλεπω[/quote] Άρα, με δεδομένο το καλό του συλλόγου, εγώ που δέν γουστάρω την Όλγα, να ψηφίσω την Κυριακή εσένα... πάντα για το καλό του συλλόγου. Δέν είναι έτσι όμως. Πρέπει να γίνει αντιληπτό –επιτέλους- πως όταν ψηφίζουμε, ψηφίζουμε θετικά. Προχθές ψηφίσαμε για Κυβέρνηση, δεν ψηφίσαμε για το ποιός θα έρθει δεύτερος ή πέμπτος. Δεν είδα κάνα ψηφοδέλτιο να γράφει : «Διαμαρτυρία για τα κακώς κείμενα» ή «Εδώ μαυρίστε τους άλλους». Τα ψηφοδέλτια ήταν όλα εν δυνάμει για να κυβερνήσουν. Όοοοοοοοοοοταν γίνει κατανοητό ξανασυζητάμε. [quote name='afrodite' timestamp='1336459016' post='245543'] To oτι ο Τσιπρας βρέθηκε δεύτερο κόμμα, και με συνεργασίες μπορει να βρεθει και πρωθυπουργός[/quote] Θέλει όμως ; Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 ενώ η υπόλοιποι ολοι παρεα χαίρουν αρειστις νοημοσύνης μειώνοντάς προσβάλλοντας και ταπεινώνοντας ολους τους υπολοιπους . .. Έχεις απόλυτο δίκιο στο σχόλιο σου. Πλην όμως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους και οι δικαιολογίες για άγνοια, ειδικά όταν μιλάμε για κάτι το τόσο ακραίο και φασιστικό όσο η ΧΑ δεν χωράει και πολλές διαπραγματεύσεις. Εσύ βάζεις το βιντεάκι των λόγων του και σηκώνεσαι όρθιος; Το πιο σωστό που άκουσα, είναι ότι όσοι ψήφησαν την ΧΑ, έχουν το υπόλοιπο της ζωης τους για να ζουν με τις τύψεις τους. 3 Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,186 Report post Posted May 8, 2012 εχω το θαρος τις γνωμης μου και δεν κρυβόμουν πισω απο κανεναν.. ειμαι σιγουρος οτι και πολλοι αλλοι απο εδω μεσα εκαναν το ιδιο με εμενα ,,πλην ομως διστάσουν να πουν την γνωμη τους για δικους τους λογους ..το φωνάζω μονος μου οτι ο βασιλιας ειναι γυμνός γιατι ειναι !! τοτε ειμαι χαμηλής νοημοσύνης και ειναι ανεβασμένου αι,κιου οσοι ψήφισαν κ, καραμανλη που διπλασίασε το εξωτερικο μας χρεος φωνάζοντας παντου αναλαμβάνω την ευθύνη ,και εχουμε ισχυρή οικονομια ,, και το ιδιο οσοι ψήφισαν παπανδρεου με το λεφτα υπαρχουν .. απο το 1990 δεν ψηφίζω κανεναν απο αυτους ,παρα συνεχώς μικρα κομματα , μεχρι και ενωση κεντρώων .....αλλα στοπ και μονο τον πανικο και κρύος ιδρωτας που τους επιασε μου αρκει για την ωρα ,,ξαφνικα και το μνημόνιο μπορούσε να αλλάξει γιατι ητανε λαθος και ητανε λαθος και να το δουμε ξανα κλπ κλπ .. δεν εχω καμια ενοχη για την αποφαση μου μιλ γιατι πολλη ευκολα οπως ανεβηκαν μπορ οι και να κατεβούν ... αλεξη ειμαι σιγουρος οτι κατάλαβες το νοημα τον γραπτων μου αν πιστευετε οτι δεν ειμαι αξιος για δσ επειδη αποδίδω στο καθενα τα πραγματα με το ονομα τους και αυτο δεν αρεσει σε αρκετους ακρως δημοκράτες επειφανιακα και καταφορα φασιστικα σε δευτερο προσωπο ,ας μην με ψιφισουν ,,,θα μπορουσα να το κανω γαργαρα για λιγες μερες ακομα και να μην ετρεχε σημερα τιποτα..μα καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβατε ειμαι καθαρος και δεν εχω προβλημα ,,,,,σας αγαπω ολους οσω με αγαπατε !!! και εδω ................................................. ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 (edited) To oτι ο Τσιπρας βρέθηκε δεύτερο κόμμα, και με συνεργασίες μπορει να βρεθει και πρωθυπουργός δεν το σχολιάζετε όμως. Βλέπουμε το δεντρο αλλα χάνουμε το δάσος εδω πέρα.... Για να καταλάβω δηλαδη, οοοοοολος ο αγανακτησμένος λαος που με την ψήφο του ήθελε να τιμωρησει ΝΔ ΠΑΣΟΚ που πηγε και έριξε την ψήφο του;;; Στην αριστερά; (ίσως στεναχωρησω μερικους τωρα αλλά ορισμένα πράματα πρέπει να λέγονται) Για την ΧΑ δεν το σχολιάζω, τα είπατε όλα εσεις και με καλύψατε. Και τι κερδίσαμε από αυτή την ιστορία; Ουτε κυβέρνηση έχουμε τώρα ούτε τίποτα. Πάμε για δευτερες εκλογές... Και να δω τώρα πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις τον Ιούνιο. Και όλοι μας θα θέλουμε να παμε διακοπες εε;;; Νομίζω ότι βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Αυτό έγινε. Πολύ ενδιαφέροντες προβληματισμοί, που όπως και τα περισσότερα σχόλια ξεπερνούν το περιθώριο πολιτικοποίησης και πηγαίνουν στην κομματικοποίηση. Δεν ξέρω πόσοι ξέρουν ότι ο Τσίπρας δεν κατέβηκε ως επικεφαλής κόμματος, αλλά συνασπισμού κομμάτων και για αυτό δεν θα μπορούσε να πάρει το μπόνους των 50 εδρών ακόμα και αν έρθει πρώτος. Επίσης δεν ξέρω πόσοι κατάλαβαν ότι τελευταία στιγμή σε Ξάνθη-Ροδόπη, ίσως συμπτωματικά, δεν βγήκε απαρτία μουσουλμάνων βουλευτών. Παρά τό όριο του του 3% που έγινε πρακτικά για να αποτρέψει τους εκεί αυτοτελείς σχηματισμούς που έβγαζαν βουλευτές, θα έπαιρναν και κρατικές επιχορηγήσεις και θα δημιουργούσαν κομματικοεθνικοαπελευθερωτικούς σχηματισμούς. Έτσι πολύ προσοχή θέλει όταν παίζουμε με τους εκλογικούς νόμους, όταν το 89 για να αποτραπεί η είσοδος βουλευτών του αντιπάλου κόμματος προτιμήσαμε να βάλουμε αντ'αυτών τους μουσουλμάνους. Όλοι οι αγανακτησμένοι δεν έριξαν την ψήφο τους στην αριστερά, ακόμα και αν το έκαναν άλλωστε είναι δικαίωμα τους. Όσο και αν θεωρώ ΤΩΡΑ τα 2 παλιά κόμματα έναν πυλώνα σταθερότητας, δεν έχω παρά να θυμηθώ το ύφος Άκη, το νόμιμο και ηθικό, την σπατάλη αυτή την στιγμή 100 εκ για να κάνουμε αυτές τις εκλογές, τις οποίες εξεβίασε ο ένας ηγέτης εκ των δύο. Το άλλο ζήτημα είναι ότι πολλοί από τους "αγωνιστές" που τώρα συμπεριλήφθηκαν στην αριστερά που ονομάζεις, ήταν στελέχη των κομμάτων που αποδοκιμάστηκαν και εκλέγονται...... Και από όσο ξέρω, όλοι οι φανατικοί συνδικαλιστές δημοσίου, τύπου Φωτόπουλου-ΓΕΝΟΠ ΤΟΥΡΣ, που μέχρι τώρα βάδιζαν χέρι-χέρι με το βαθύ ΠΑΣΟΚ, πήγαν σε ΣΥΡΙΖΑ, άρα μάλλον "απενεχοποιείται" η υπόθεση σου ότι όλοι οι αγανακτησμένοι ψήφησαν αριστερά. Η αγανάκτηση στην περίπτωση αυτή είναι καθαρό συμφέρον και δεν έχει ίχνος ιδεολογίας. Το αν υπάρχει ωριμότητα, θα φανεί. Edited May 8, 2012 by mil Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted May 8, 2012 Ενας από τους κανονισμους του φόρουμ είναι ότι απαγορεύεται η αναρτηση δημοσιεύσεων με πολιτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο.Συμφωνώ απόλυτα με το melo να μην καταντήσουμε να γίνουμε μπάχαλο εκτοξεύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον. Προσωπικά με βρίσκει εντελώς αντίθετη η ψήφος σε Χ.Α-τα περί νοημοσύνης όμως και iq εκθέτουν πρωτα απ όλα όσους εκφέρουν τέτοιο λόγο.Μέσα σε μια δημοκρατία,πρέπει να κάνουμε διάλογο-άρα αντί να απορρίπτουμε σκωπτικά το συνομιλητή μας οφείλουμε να καταλάβουμε τον τρόπο σκεψης και δράσης του και να εκθέσουμε το δικό μας.Μόνο έτσι και με λογικά επιχειρήματα μπορούμε να βρούμε άκρη...... Εχετε αναρωτηθεί γιατί μερος των φίλων ,γνωστών σας κοκ ψήφισε χ.α????ή ακόμα ακόμα πάλι δικομματισμό?? Εχετε μιλήσει με τον κόσμο αυτόν???Αλλά δε συνεχίζω γιατί θα καταλήξουμε πάλι σε πολιτικο-κομματική συζήτηση που όπως προανέφερα δε με βρίσκει σύμφωνη. 1 "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 To oτι ο Τσιπρας βρέθηκε δεύτερο κόμμα, και με συνεργασίες μπορει να βρεθει και πρωθυπουργός Θέλει όμως ; Βρίσκεται μπροστά στα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε πριν τις εκλογές, αλλά τώρα δεν μπορεί να απαντήσει. Κατ'αρχήν υπάρχουν οι συνιστώσες, πολλές τάσεις της (παλιάς) εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμπεριλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον έβαλαν στην Βουλή το 2009. Όλες αυτές είναι υπέρ της εξόδου από ΕΕ και ευρώ. Η "καταγγελία του μνημονίου" αν την ερμηνεύσουμε με το νόημα των λέξεων (που πλέον έχασαν το νόημα τους και άλλα λέμε άλλα εννοούμε) σημαίνουν επίσης έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Πως όμως θα αναλάβει αυτή της ευθύνη, ειδικά όταν μεγάλο μέρος του Συνασπισμού δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση και κανείς δεν θα συνασπιστεί προς την κατεύθυνση αυτή; Έτσι πρώτα πρέπει να λύσει τα του οίκου του στο τι λέει και τι εννοεί, ερωτήματα που είχαν μπει κάτω από το χαλί προεκλογικά. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted May 8, 2012 Γράφω ως mod και απαντώ ουσιαστικά στο ποστ που καλεί τους mod να κάνουν τη δουλειά τους στο παρόν νήμα: Είναι σωστό ότι απαγορεύεται στο φόρουμ η ανάρτηση πολιτικού ή θρησκευτικού περιεχομένου για το λόγο ότι μπορεί να θιγούν πρόσωπα και Θεσμοί. Το παρόν νήμα ασχολείται με τα οικονομικά τα οποία στην παρούσα φάση δεν μπορούν να διαχωριστούν από την πολιτική κατάσταση της χώρας και βασικά οι εκλογές είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή. Πώς μπορούμε να το αγνοήσουμε;; Δεν πρόκειται για παράθεση μιάς μεμωνομένης κομματικής τοποθέτησης στο άσχετο... Αναρωτήθηκα προσωπικά πολλές φορές αν πρέπει να "κοπούν" κάποια ποστς, αλλά βλέποντας πόσο δύσκολο ήταν να αποχωριστούν από τα υπόλοιπα και πόσο οριακά κινούνται, αλλά και πόσο "υγιώς" συνεχίζεται η συζήτηση, με διάλογο και παράθεση απόψεων, θεώρησα ότι θα ήταν πολύ περισσότερο λάθος / στρεβλό, να κοπούν οι ιδέες κάποιων. Δεν θεωρώ ότι κάποιος από τους γράφοντες έχει "ξεφύγει".. Φαντάζομαι και ο Χρήστος κάπως έτσι νιώθει. Αυτά, ως προσωπική απολογία για την ανοχή μου ως mod. 1 Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted May 8, 2012 Αυτά, ως προσωπική απολογία για την ανοχή μου ως mod. O κανονισμος χρησης του φορουμ ομως ειναι σαφεστατος. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted May 8, 2012 Βρίσκεται μπροστά στα ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε πριν τις εκλογές, αλλά τώρα δεν μπορεί να απαντήσει. Κατ'αρχήν υπάρχουν οι συνιστώσες, πολλές τάσεις της (παλιάς) εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που συμπεριλαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον έβαλαν στην Βουλή το 2009. Όλες αυτές είναι υπέρ της εξόδου από ΕΕ και ευρώ. Η "καταγγελία του μνημονίου" αν την ερμηνεύσουμε με το νόημα των λέξεων (που πλέον έχασαν το νόημα τους και άλλα λέμε άλλα εννοούμε) σημαίνουν επίσης έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Πως όμως θα αναλάβει αυτή της ευθύνη, ειδικά όταν μεγάλο μέρος του Συνασπισμού δεν είναι προς αυτή την κατεύθυνση και κανείς δεν θα συνασπιστεί προς την κατεύθυνση αυτή; Έτσι πρώτα πρέπει να λύσει τα του οίκου του στο τι λέει και τι εννοεί, ερωτήματα που είχαν μπει κάτω από το χαλί προεκλογικά. .......ή αλλιως (και) Αναρχικοι (δεν ξερω γιατι φοβομαστε να το πουμε, πραγματικοτητα ειναι) <<Παρά τό όριο του του 3% που έγινε πρακτικά για να αποτρέψει τους εκεί αυτοτελείς σχηματισμούς που έβγαζαν βουλευτές, θα έπαιρναν και κρατικές επιχορηγήσεις.....>> Τωρα μπηκες στην ουσια...... Σιγουρα η Δημοκρατια και ο κυριαρχος λαος οσο ευκολα μπορει να βαλει καποιον στη βουλη αλλο τοσο ευκολα μπορει να τον βγαλει φιλε PRESIDENT...... Αυτο ομως που σιγουρα δεν σκεφτηκες εσυ και αρκετοι αλλοι ειναι οτι αυτοι η ακραιοι θα βαλουν στην ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ απο τα δικα σου και τα δικα μου χρηματα, κανωντας τους ετσι πιο δυνατους!!!!!!! Οχι αγαπητοι φιλοι, οσο και αν θελουμε να εθελοτυφλουμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα Αυγα ηρθαν και θα μεινουν........ Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,595 Report post Posted May 8, 2012 (edited) Παιδιά και εγώ νιώθω άβολα να γίνεται πολιτική συζήτηση εδώ αν και με χαρά έχουμε δει οικονομικές και κοινωνικές συζητήσεις συνήθως εξαιρετικές. Ίσως να ανοίξει νεο thread μιας και ο τίτλος είναι οικονομική κρίση και είχε πάει πολύ ωραία ως τώρα. Φυσικά όλο αυτό το πολιτικό χάος οδήγησε σε οικονομική κρίση η οποία οδήγησε σε κάποιες αποφάσεις και εντολές του Ελληνικού λαού που μάλλον οδηγούν σε πολιτικό μπέρδεμα. Να περιοριστούμε στις πολιτκές συνέπειες της κρίσης όσο μπορούμε και όχι αμιγώς σε πολιτκή κουβέντα? Για μένα ο Ελληνικός λαός έδωσε σαφέστατο μύνημα ότι δεν θέλει άλλο τα λομόγια από το παλιό πολιτικό σύστημα, όμως τρέμει το να πάμε στο χάος, θέλει κάτι νέο εκτός μνημονίου και σκληρής πείνας, σαφώς εντός Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και λίγο Κουμουνισμό και λίγο δεν αντέχω άλλο να μη μπορώ να βγω από το σπίτι μου με τόση εγκληματικότιτα, τόση ανεργία και τόσους ξένους. Το χειρότερο είναι ότι ένα 18% δεν θα εκπροσωπηθεί και άλλο ένα 35+% δεν πήγε καν να ψηφίσει. Βέβαια όλα για το χρήμα γίνονται και η παραπάνω εντολή θα ήταν εφαρμόσημη αν κάποιος μας χάριζε 500δις ευρώ για να ξανάρθουμε σε ένα 2006 και να ξαναξεκινήσουμε από την αρχή χωρίς λαμόγια, φοροδιαφυγή κλπ κλπ και ελπίζω τουλάχιστον κάποιος με αντρίκιο τρόπο να πει στην Ευρώπη κύριοι αυτό θέλουμε ας βρούμε ένα συμβιβασμό. Το ότι η Ευρώπη θα μας απαντήσει όχι είναι πολύ πιθανό και μπορούμε να οδηγηθούμε σε υπέροχο αντρίκιο δίλημμα, πείνα ή χρεωκοπεία. Μακάρι αυτοί που έχουν αυτή την εντολή να έχουν τη ψυχραιμία και να πράξουν το καλύτερο για τον τόπο και όχι για τις φάτσες τους, αλλά το μόνο που βλέπω τώρα είναι ποιός δεν θα επιβαρυνθεί με το ότι οδήγησε τη χώρα σε νέες εκλογές. Ελπίζω να βάλουν κάποιον μπροστά όλοι μαζί να πάει Ευρώπη να τα πει αντρίκια. Κύριοι Ευρωπαίοιαυτό θέλει ο Ελληνικός λαός. Όσο για τους 400.000 φίλους που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, κάπου τους είχε πάρει το μάτι μου να κάνουν σεξ με ιερόδουλες χωρίς προφυλακτικό, να χτίζουν αυθαίρετα, να φοροδιαφεύγουν, να κλέβουν στο φανάρι τη σειρά, να οδηγούν με το παιδί στην αγκαλιά, να είναι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, να πετάν σκουπίδια, να καίνε δάση, να φοβούνται να βγουν από το σπίτι τους, να τους έχουν κλέψει τριάντα φορές στο σπίτι, να βλέπουν 100 ξένους και έναν Έλληνα, να μην έχουν δουλειά, να βλέπουν όλους να πλουτίζουν κλέβοντας, κλπ κλπ. Αυτοί είναι συμπολίτες μας και τους βλέπαμε τόσα χρόνια, αλλά τόσα χρόνια δεν ψήφιζαν ΧΑ, δεν είχαμε πτωχεύσει και δεν μας πείραζαν. Εκτός από εμένα υπάρχει και αυτός ο Έλληνας. Αλλά μήπως και εμένα ένα κομμάτι μου μοιάζει με αυτούς και ίσως μια άλλη παιδεία και κάποιες άλλες παραστάσεις ακόμα να μη μου επιτρέπουν να σκεφτώ καν να ψηφίσω ΧΑ? Edited May 8, 2012 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Μ. 4,192 Report post Posted May 8, 2012 Σε τέτοια αδιέξοδα θα έπρεπε η ψήφος να βασίζεται στο "μη χειρον βέλτιστον" και όχι ψηφίζω κάποιον που ΔΕΝ μου ταιριάζει πολιτικά για να απορίψω κάποιον που ..ΔΕΝ μου ταιριάζει πολιτικά. Καταλαβαίνετε άραγε την αντίφαση της παραπάνω πολτικής πράξης ως ψηφοφόροι; Αυτές οι αντιδραστικές ενέργειες εφηβικοποιούν την κατάσταση, δεν είναι πράξη πολιτικής ωριμότητας. Η έννοια του κομματικού δίπολου είναι και αντικείμενο που το καταχράστηκαν τα άκρα της βουλής από αριστερά και δεξιά , μαζί με τόσες άλλες πολιτικές φιλοσοφίες για την δημιουργία μιας αντίδρασης εφήβου ή για το συμφέρον απέναντι στην εξέλιξη των καιρων. Για μένα η καλύτερη επιλογή σε βουλευτικές εκλογές πλέον εντοπίζεται στα πρόσωπα και όχι τα κόμματα ~ επιλέγουμε απο την περιφερειά μας ανθρώπους που μας ταιριάζουν σε ήθος χωρίς τον κομματικό χρωματισμό. Πρέπει να καταλάβουμε οτι η πολιτική δεν είναι γήπεδο ποδοσφαίρου και πως οι κραυγές από την κερκίδα είναι πράξη πολιτική που επηρεάζει τον τόπο, δεν είναι ιαχές που χάνονται μέσα στο πλήθος. Αν αλλάξουμε εμείς μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις , τότε αυτό θα αντανακλά και στους πολιτικούς που επιλέγουμε. 3 People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 Γράφω ως mod και απαντώ ουσιαστικά στο ποστ που καλεί τους mod να κάνουν τη δουλειά τους στο παρόν νήμα: Είναι σωστό ότι απαγορεύεται στο φόρουμ η ανάρτηση πολιτικού ή θρησκευτικού περιεχομένου για το λόγο ότι μπορεί να θιγούν πρόσωπα και Θεσμοί. Το παρόν νήμα ασχολείται με τα οικονομικά τα οποία στην παρούσα φάση δεν μπορούν να διαχωριστούν από την πολιτική κατάσταση της χώρας και βασικά οι εκλογές είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή. Πώς μπορούμε να το αγνοήσουμε;; Δεν πρόκειται για παράθεση μιάς μεμωνομένης κομματικής τοποθέτησης στο άσχετο... Αναρωτήθηκα προσωπικά πολλές φορές αν πρέπει να "κοπούν" κάποια ποστς, αλλά βλέποντας πόσο δύσκολο ήταν να αποχωριστούν από τα υπόλοιπα και πόσο οριακά κινούνται, αλλά και πόσο "υγιώς" συνεχίζεται η συζήτηση, με διάλογο και παράθεση απόψεων, θεώρησα ότι θα ήταν πολύ περισσότερο λάθος / στρεβλό, να κοπούν οι ιδέες κάποιων. Δεν θεωρώ ότι κάποιος από τους γράφοντες έχει "ξεφύγει".. Φαντάζομαι και ο Χρήστος κάπως έτσι νιώθει. Αυτά, ως προσωπική απολογία για την ανοχή μου ως mod. Επειδή θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικότερα αυτά που ζούμε τα οποία θα μας επηρεάσουν για τις επόμενες δεκαετίες, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ανεκτικοί. Αυστηρότεροι πρέπει να είμαστε όταν μιλάμε για κομματικές τοποθετήσεις, ειδικά όταν δεν υπάρχουν αλεξιπτωτιστές που να πετούν την κατήχηση τους και να εξαφανίζονται ή όταν έχουμε εμφανίσεις "γκεστ". Κατά την γνώμη μου δεν έχουμε ξεφύγει ΠΟΛΥ, αν και υπάρχουν κάποιες μικροαστοχίες. Αν είμαστε όλοι λίγο πιο ανεκτικοί και προσεκτικοί όλα θα πάνε καλά. Τα ποστ μου στην διάθεση των mod. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,384 Report post Posted May 8, 2012 O κανονισμος χρησης του φορουμ ομως ειναι σαφεστατος. Σωστά και ούτε οι mod εξαιρούνται αυτού. Θα παρακαλέσω θερμά σε πρώτη φάση να χαμηλώσουμε τους τόνους και σιγά σιγά να επανέλθουμε στο θέμα μας που είναι η οικονομική κρίση. Είμαστε ένα χιονοδρομικό forum και δεν έχει κανένα νόημα να σκοτωνόμαστε και εδώ για τα πολιτικά. (Με εξαίρεση 1-2 μηνύματα, όντως δεν έχουμε ξεφύγει, αλλά είναι τέτοια η φύση των πολιτικών συζητήσεων που πάντα εκεί οδηγεί.) 2 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
Melo 36 Report post Posted May 8, 2012 (edited) Τελικά μόνο εγώ βλέπω ότι το ποστ ειναι καθαρά πολιτικό και ότι ακόμα και οι mod παίρνουν πολιτική θέση ? ΡΕ ΤΙ ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ !!!! Edited May 8, 2012 by Melo Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 Αντιπαρέρχομαι, αυτοί που γράφουν εδώ δεν είναι αποκλειστικά χιονοδρομικά ζώα. Η ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, διαφέρει από την κομματικοποίηση και την πολιτική κατήχηση. Share this post Link to post Share on other sites
Melo 36 Report post Posted May 8, 2012 Δηλαδή η στοχοποίηση ενός κόμματος δεν ανήκει στην κομματικοποίηση !!! Και έχει ασυλία στο καταστατικό του συλλόγου !!!! Υπερβολικά Δημοκρατικούς σας βλέπω!!! Ότι δεν μας σκοτώνει… μας κάνει πιο δυνατούς !!! vs Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 (edited) Από την ΧΑ πάντως δημοκρατικότεροι! Ο ναζισμός ξεπερνά το κομματικό πλαίσιο. Edited May 8, 2012 by mil Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted May 8, 2012 Αυστηρότεροι πρέπει να είμαστε όταν μιλάμε για κομματικές τοποθετήσεις, ειδικά όταν δεν υπάρχουν αλεξιπτωτιστές που να πετούν την κατήχηση τους και να εξαφανίζονται ή όταν έχουμε εμφανίσεις "γκεστ". Κατά την γνώμη μου δεν έχουμε ξεφύγει ΠΟΛΥ, αν και υπάρχουν κάποιες μικροαστοχίες. Αν είμαστε όλοι λίγο πιο ανεκτικοί και προσεκτικοί όλα θα πάνε καλά. Αγαπητέ Αλέξη δε χρειάζεται να έχουμε "καθοδηγητές" ή "γκεστ" για να τηρήσουμε τους κανονισμούς του φόρουμ-απο τη στιγμή που ο σχολιασμός των εκλογικών αποτελεσμάτων θα εκτραπεί κάποια στιγμη αναποφευκτα από εμάς τους ίδιους-όπως κι έγινε- τότε καλύτερα να μην οδηγούμαστε σε κομματικές τοποθετήσεις.τα όρια είναι δυσδιάκριτα και καλό είναι να μην υπάρχει ανοχή. προσωπικά για μένα πιο σημαντική είναι η ακυβερνησία της χώρας μας και ότι κανένας δε δείχνει διάθεση συνεργασίας.... "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,207 Report post Posted May 8, 2012 Ωραία... στα του συλλόγου λοιπόν. αλεξη ειμαι σιγουρος οτι κατάλαβες το νοημα τον γραπτων μου αν πιστευετε οτι δεν ειμαι αξιος για δσ επειδη αποδίδω στο καθενα τα πραγματα με το ονομα τους και αυτο δεν αρεσει σε αρκετους ακρως δημοκράτες επειφανιακα και καταφορα φασιστικα σε δευτερο προσωπο ,ας μην με ψιφισουν ,,,θα μπορουσα να το κανω γαργαρα για λιγες μερες ακομα και να μην ετρεχε σημερα τιποτα..μα καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβατε ειμαι καθαρος και δεν εχω προβλημα Κατάλαβα απολύτως και δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με το μήνυμά σου ούτε με την υποψηφιότητά σου. Τα ονόματα που χρησιμοποίησα είναι τυχαία. Την υποψηφιότητά σου για το Δ.Σ. του συλλόγου δεν την μπερδεύω με κάτι άλλο. Ο παραλληλισμός έγινε για λόγους ευνόητους. Εδώ μέσα βλέπουμε το καλό του συλλόγου και τίποτ' άλλο. Ακόμη όμως κι αν την έβλεπα με κακό μάτι, δέν βλέπω και πολλές επιλογές μέχρι σήμερα. Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted May 8, 2012 Μελέτη δεν καταλαβαίνω σε ποιό ποστ συγκεκριμένα αναφέρεσαι... Η μόνη πολιτική θέση που βλέπω να παίρνουμε ως mods και θεωρούμε πιό δόκιμο στη σημερινή συγκυρία να παίρνουμε, είναι ότι επιτρέπουμε να γίνεται επίκαιρη πολιτική συζήτηση χωρίς να πετσοκόβουμε τις απόψεις κανενός εφόσον παρουσιάζεται κόσμια. Πού είναι ο φαρισαϊσμός σε αυτό;;; Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,186 Report post Posted May 8, 2012 (edited) να και ενα θεμα οικονομικού περιεχομενου !! σε απαντιση ενος παραπανω ποστο σχετικα με τα εκατομμύρια που θα παρουν αν παρουν η νεοι βουλευτες γιατι αν κινηθούν οπως τους μισθους που δεν δεχτηκαν να εισπράξουν σαν βουλευτές παρα μονο τον αντιστοιχο μισθο αντισυνταγματάρχη εν ενεργεια !!! τα αρκετα μυρια ευρο που μάγκωσαν μολις πριν λιγο καιρο τα δυο μεγαλα κομματα σε αντιστοιχία που το ποσοστό που εχουν σαν κοματα πχ 40% τωρα που πηραν 13% και 18% θα τα επιστρέψουν οπως ειναι το σωστό η σημαιοφόρε ι τις δημοκρατίας !!!,μιας και πηραμε 15 αλλα τελικα μας αναλογου 3 >>>>>> αντε να δουμε με αυτο το θεμα τι θα γινη !! γαργαρααααααααα!!!!!!!!!! Edited May 8, 2012 by PRESIDENT ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,384 Report post Posted May 8, 2012 Αν δεν κάνω λάθος, η χρηματοδότηση των κομμάτων γίνεται βάσει των ποσοστών που πήραν στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα πάρουν πολύ λιγότερα χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ περισσότερα. Για ποια γαργάρα μιλάς Νίκο; Μήπως ορίζουμε εμείς τα κονδύλια και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει; Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,727 Report post Posted May 8, 2012 (edited) Το πιο πάνω post, έχει άλλη στόχευση, να την ξεκαθαρίσουμε. Ο κάθε κομματικός συνδυασμός που έχει εκλεγεί είτε σε Εθνικές εκλογές είτε σε Ευρωεκλογές, δικαιούται κρατικής επιχορήγησης αναλόγως των ποσοστών που συγκέντρωσε (επειδή το ΔΗΚΚΙ είχε ευρωβουλευτή, πήρε επιχορήγηση, αν και πρακτικά δεν υπάρχει). Το πόσο είναι το ποσό αυτό, εξαρτάται από αυτό που θα εγκριθεί από την Βουλή. Δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Το αν πρέπει ή δεν πρέπει να παίρνουν τα κόμματα ένα ποσό, είναι άλλο μεγάλο θέμα, όχι της παρούσης. Η χρηματοδότηση των κομμάτων είχε σταματήσει από το 2011. Με τα τελευταία ποσά που εισήλθαν στα κρατικά ταμεία, τα κόμματα εισέπραξαν ΟΛΑ όσα προβλεπόντουσαν, πήραν και όσα προβλεπόντουσαν για τις αρχές του 2012, ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 50 εκ. (δεν κάνω σχολιασμό του ποσού, ούτε για την χρονική συγκυρία). Πάντως με νομοθετική ρύθμιση μπόρεσαν να τα πάρουν στο χέρι και όχι να αποπληρώσουν υφιστάμενα χρέη! Εσύ τώρα αναφέρεσαι στην βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή τα χρήματα που θα εισπράτει ο κάθε βουλευτής. Οι μελλοντικοί βουλευτές της ΧΑ, ΑΝ συγκλιθεί η Βουλή, θα εισπράτουν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ του προβλεπόμενου ποσού, θα κρατούν για τον εαυτό τους ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ (όσο ο μισθός του αντισυνταγματάρχη-προφανώς αφού είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία) και το υπόλοιπο θα πηγαίνει στο "κόμμα" ή οργάνωση, ή κίνημα, ή... πες το όπως θέλεις. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ βουλευτής που αρνήθηκε να παίρνει την βουλευτική αποζημίωση (και σύνταξη) είναι η Μούσχουρη. Να με συγχωρεί κάποιος αν τον ξεχνάω, αλλά δεν τον ξέρω. Edited May 8, 2012 by mil Share this post Link to post Share on other sites
PRESIDENT 13,186 Report post Posted May 8, 2012 Αν δεν κάνω λάθος, η χρηματοδότηση των κομμάτων γίνεται βάσει των ποσοστών που πήραν στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι στις επόμενες το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα πάρουν πολύ λιγότερα χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ περισσότερα. Για ποια γαργάρα μιλάς Νίκο; Μήπως ορίζουμε εμείς τα κονδύλια και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει; το γαργαρα χριστο παει στα κομματα ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ Share this post Link to post Share on other sites