Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
over-poulover

χ.κ. Παρνασσού 2012-2013

Recommended Posts

Τέλος, ξέρει κανείς τι έγινε την Κυριακή στην 6; Φήμες λένε ότι έγινε σοβαρότατο ατύχημα από μ*****α σκιερ και εγκληματική απροσεξία χειριστών. Μήπως κανείς μπορεί να διασταυρώσει ή είναι ράδιο αρβύλα.

Επιβεβαιώνω το περιστατικό. Δεν είδαμε όμως ακριβώς πώς έγινε, οπότε δεν μπορώ να κρίνω ποιος έφταιγε στο ίδιο το ατύχημα κτλ. Όταν φτάσαμε είδαμε μια κοπέλα σκιέρ πεσμένη κάτω, χωρίς να μπορεί να σηκωθεί, ενώ το καρεκλάκι λειτουργούσε κανονικά.... πολύ επικίνδυνο. Από τη φορά που στεκότανε υποθέσαμε ότι το ατύχημα έγινε στην επιβίβαση για επάνω. Πρέπει να είχε χτυπήσει τη μέση της γιατί όταν άρχισε να κουνιέται, έβαζε εκεί τα χέρια της. Κατάφερε πάντως υποβοηθούμενη να σταθεί όπως - όπως στα πόδια της, με τον πόνο βέβαια ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και στις κινήσεις της. Την πήρε φορείο τελικά. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό ατύχημα είχε. Θλιβερό δυστυχώς γεγονός....

Να σημειώσω όμως και κάτι ακόμα εδώ? Δε φορούσε κράνος, ούτε η ίδια, ούτε ο φίλος της... αν είχε χτυπήσει στο κεφάλι ποια θα ήταν η κατάληξη?

• Like 1

Αγαπητοί φίλοι,

ένας απο τους λόγους που οι καινούργιοι αναβατήρες Βάκχος, Ερμής , Ηνίοχος θα είναι τύπου combi δηλ. πάνω στο ιδιο συρματόσχοινο θα "συμπλέκονται" και 6θέσιες καρεκλες και 8θεσιες καμπίνες είναι η ασφάλεια των μικρών μας χιονοδρόμων ,

οι οποίοι όπως έχει αποδειχτεί στη πράξη όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό , δεν μπορούν να είναι ασφαλείς σε μια καρέκλα διότι υπάρχει πάντα η πιθανότητα να "γλιστρήσουν" κάτω απο την ασφάλεια της καρέκλας ....

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του προηγούμενου Σαββάτου 23.02.2013 με το παιδάκι στον Βάκχο , χωρίς νά θέλω να δικαιολογήσω το ΧΚΠ ,

το παιδάκι (αθλητής συλλόγου με προπονητές - συνοδούς) κάθησε κανονικά στην καρέκλα παρέα με 2 συναθλητές του , η καρέκλα "απογειώθηκε" και μετά την πρώτη πυλώνα το παιδάκι γλίστρησε και βρέθηκε κρεμασμένο απο το χεράκι του που ήταν περασμένο στο λουράκι του μπατόν ,το οποίο μπατόν ήταν πιασμένο στην καρέκλα.

Ευτυχώς ο πιστέρ είδε το συμβάν και ειδοποίησε με ασύρματο τον χειριστή ,σταμάτησε άμεσα ο αναβατήρας, ήρθε επιτόπου το πλησιέστερο διαστρωτικό και χειριστές Βάκχου και λοιποί πιστέρ , σκαρφάλωσε ο πιστέρ στην καρέκλα (ευτυχώς που την έφτανε με την βοήθεια του διαστρωτικού) και κατέβασε το παιδί με ασφάλεια.

Γονείς και συνοδοί του μικρού χιονοδρόμου συγχάρηκαν το προσωπικό του ΧΚΠ που συμμετείχε στον άμεσο και χωρίς τραυματισμό απεγκλωβισμό του μικρού μας φίλου . Το τι καλύτερο θα μπορούσε να είχε γίνει απο όλους μας είναι θέμα προς συζήτηση, αρκεί να είναι καλόπιστη και ορθολογική .

Συμπέρασμα ?

1.Προσοχή , προσοχή , προσοχή ....όχι μόνο απο τους εργαζόμενους ΧΚΠ αλλά και απο τους χρήστες του ΧΚΠ . Η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία είναι υπόθεση όλων μας .

2.Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα καλό είναι να ψάχνουμε να βρούμε την λύση και όχι κάποιον ένοχο . Καλός είναι ο προβληματισμός γαι την βελτίωση της ασφάλειας μας , όχι μόνο με κριτική του "συστήματος" αλλά και του εαυτού μας.

καλή συνέχεια ...

ΥΣ . ωραια μερα σήμερα ,

λιακάδα . παγωμένο χιόνι ,αεράκι ΝΔ

και λειτουργία αφροδιτη, βακχου,περικλή, ηρακλη, οδυσσέα, δια. ηνίοχου, ηρας ...

• Like 10

Αγαπητοί φίλοι,

ένας απο τους λόγους που οι καινούργιοι αναβατήρες Βάκχος, Ερμής , Ηνίοχος θα είναι τύπου combi δηλ. πάνω στο ιδιο συρματόσχοινο θα "συμπλέκονται" και 6θέσιες καρεκλες και 8θεσιες καμπίνες

Πότε βλέπετε να ξεκινά η τοποθέτηση (ενημερωτικά);; Του χρόνου θα τις χαρούμε;;;

7 AΠΡΙΛΗ ΞΕΚΙΝΑ :animier: Του χρόνου θα τις χαρούμε (ο Θεός και η Μέρκελ πάνω από όλα)

Παναγίώτη χτες φύσαγε πιο πολύ από την Κυριακή ή είχες ρεπό?

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Άντε να δούμε κανένα ωραίο έργο οι μηχανικοί... Έχει στεγνώσει ο κλάδος :animier:

:shuriken:

• Like 1

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Προσωπική μου άποψη:όταν ανεβαίνουμε με μικρό παιδί στο λιφτ,πάντα προσέχουμε .Δε σημαίνει ότι επειδή το παιδί δεν είναι δικό μας,

δεν έχουμε ευθύνη.(που απορρέει από τη συνείδηση μας).Του πιάνουμε συζήτηση περιμενοντας το λιφτ(τουλάχιστον αυτο παντα κάνω),ειδικά σε κοντά παιδάκια

σε επιβίβαση και αποβίβαση τα βοηθάμε ενω σε όλη τη διαρκεια της ανάβασης δε χαζεύουμε όσο θα χαζευαμε το τοπίο.

• Like 3

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

για αυτό και ανεβάσαμε το video και τις φωτογραφιες...για να τα δει η διοικηση και να κρίνει αν ολα γινανε by the book...

εμας δεν μας πέφτει λόγος...

Πως είναι δυνατόν να ξεκινήσει 7 Απριλίου το έργο από την στιγμή που το χιονοδρομικό θα είναι ακόμα σε λειτουργία;

Μπορεί φίλε μου Χρήστο,εξαιτίας των έργων η χιονοδρομική σεζόν να σταματήσει νωρίτερα.(με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν ξέρω αν μπορεί

να γίνουν εργασίες με τόσο χιόνι πάνω ακόμη)

"I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke)

Πως είναι δυνατόν να ξεκινήσει 7 Απριλίου το έργο από την στιγμή που το χιονοδρομικό θα είναι ακόμα σε λειτουργία;

Εγκατάσταση αναδόχου και εργοτάξιο, συμπληρωματικά έργα κτλ.

• Like 1

sinox-0.jpeg

πολυ καλο σκ!

το χιονι στα λουκια της φτερολακας ειναι πολυ και καλο.βγηκαν κομματια που αλλες εποχες ειναι πολυ πιο δυσκολα..

• Like 1

DALTONS POW ROBBERY.....

Άντε 8 Απρίλη επειδή σε συμπάθησα. Και πάλι μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει το ΧΚΠ πχ μπορεί να ανεβαίνουμε από Φτερόλλακα

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Νομίζω φέτος ήταν από τις χειρότερες χρονιές σε θέμα καιρού που έπεφτε Σαββατοκύριακα... Ξέρω ότι έχουν τύχει επικές μέρες μεσοβδόμαδα, αλλά δεν είναι για όλους... Τον Μάρτη με τις σούπες και τον καύσωνα τί να το κάνεις... :dizzy:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Άντε 8 Απρίλη επειδή σε συμπάθησα. Και πάλι μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει το ΧΚΠ πχ μπορεί να ανεβαίνουμε από Φτερόλλακα

Αυτο ακριβως θα γινει. Θα ανεβαινουμε απο Φτερο. Το ειπε ο κ. Δριβας σε συζητηση που ειχαμε πανω στον Ηρακλη.

• Like 2

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

Κάτι ξέρεις εσύ!

...

Νομίζω φέτος ήταν από τις χειρότερες χρονιές σε θέμα καιρού που έπεφτε Σαββατοκύριακα...

Ξέρω ότι έχουν τύχει επικές μέρες μεσοβδόμαδα, αλλά δεν είναι για όλους...

...

Μέχρι τώρα, ισχύει το παραπάνω.

Όσο για τις καλές μέρες μεσοβδόμαδα,

για αυτό υπάρχουν και οι άδειες :evil: .

Μέχρι τώρα έχουμε φάει 3 μέρες από δαύτη,

και μέχρι το τέλος της σαιζόν (...αργή ακόμα), άλλες 10.

Ναι... προτιμώ τον Αύγουστο να τον δίνω

στους συναδέλφους μου :thumbup: .

...

Τον Μάρτη με τις σούπες και τον καύσωνα τί να το κάνεις... :dizzy:

...

ΜΑΚΡΑΝ τα καλύτερα ski στην Ελλάδα τα έχω κάνει Μάρτη.

Είναι ο ΜΗΝΑΣ για τα χιονοδρομικά μας.

Λίγο να μάθετε να κινήστε στο πεδίο, ανάλογα του προσανατολισμού,

και θα αναθεωρήσετε 100%.

Και ξεχνάς τον Απρίλη...

όπως και οι περισσότεροι Έλληνες χιονοδρόμοι,

δυστυχώς.

• Like 1

Επιβεβαιώνω το περιστατικό. Δεν είδαμε όμως ακριβώς πώς έγινε, οπότε δεν μπορώ να κρίνω ποιος έφταιγε στο ίδιο το ατύχημα κτλ. Όταν φτάσαμε είδαμε μια κοπέλα σκιέρ πεσμένη κάτω, χωρίς να μπορεί να σηκωθεί, ενώ το καρεκλάκι λειτουργούσε κανονικά.... πολύ επικίνδυνο. Από τη φορά που στεκότανε υποθέσαμε ότι το ατύχημα έγινε στην επιβίβαση για επάνω. Πρέπει να είχε χτυπήσει τη μέση της γιατί όταν άρχισε να κουνιέται, έβαζε εκεί τα χέρια της. Κατάφερε πάντως υποβοηθούμενη να σταθεί όπως - όπως στα πόδια της, με τον πόνο βέβαια ζωγραφισμένο στο πρόσωπο και στις κινήσεις της. Την πήρε φορείο τελικά. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό ατύχημα είχε. Θλιβερό δυστυχώς γεγονός....

Να σημειώσω όμως και κάτι ακόμα εδώ? Δε φορούσε κράνος, ούτε η ίδια, ούτε ο φίλος της... αν είχε χτυπήσει στο κεφάλι ποια θα ήταν η κατάληξη?

Αυτό που άκουσα ήταν ότι σκιερ προσπάθησε να πάρει το καρεκλάκι από την πλευρά της καθόδου, μάγκωσαν τα πέδιλα του (φυσικό) και σηκώθηκε το καρεκλάκι το οποίο, καθώς κατέβαινε, έπεσε στην κοπέλα.

Νομίζω φέτος ήταν από τις χειρότερες χρονιές σε θέμα καιρού που έπεφτε Σαββατοκύριακα... Ξέρω ότι έχουν τύχει επικές μέρες μεσοβδόμαδα, αλλά δεν είναι για όλους... Τον Μάρτη με τις σούπες και τον καύσωνα τί να το κάνεις... :dizzy:

Eχεις δικιο!Ας ελπισουμε να κρατησει το χιονι περισσοτερο για να το χαρουμε!!!

amphibiowaveflex78fusio.jpg

θετικα του βουνου .

απο μερια κελαρια δεν το ειδαμε δεν το ξερουμε

εξοπλισμος χκ σε μηχανηματα,ρατρακ κλπ αρκετος

απο φτερολακα ωραιο τοπιο ανεβαίνοντας την 3θεσια ,τα ελατα πανεμορφα αλλα , πολλα βραχια!!! :dizzy:

πιστες απο οσες ειδαμε !!

σχεδων τιποτα απο βαθμο δυσκολίας και ενδιαφεροντος ,

,πεδιο για απατητα αφθονο , που σιγουρα την επομενη φορα με αλλα πεδιλα θα τις δοκιμασω , με αυτα που φορουσα εχτες τα ειδα ολα ,λες και ειχα βιδωμενο το πισω μερος ,δεν κατέχω που δεν κατέχω τα απάτητα,,στην δευετρη κατεβασια ,,να μια γουρνα ο προεδρος ,την γεμισα κανονικοτατα

αρνητικά

σαλε φτερολακας πατατα

σαλε κελαρια ωμορφο

και ειδικα που απαγορευται το καπνισμα :popo: ,οτι καλυτερο

τουαλετες αριστες και πεντακαθαρες

τιμες λιφτ ποτο σνακς :crybaby:

λιφτ μην ακουσω ξανα για του πισοδεριου :yes

καρεκλακια με ξεσκισμένα καθισματα

δρομος μαπα και δυσκολος

προσωπικό στα λιφτ, άφαντου δεν εβρισκες ΚΑΝΕΝΑΝ στην θεση του πλην ελαχίστων ,,τα καρεκλακια γυρισαν ολα μονα του ,κανεις για να πατήσει το κουμπι αν ητανε αναγκη, ,απαντες μεσα στα σπιτάκια

​απο την πρόσφατη μου επισκεψη στον παρνασσο το τι επισημάνομε στην τελευταια παραγραφο

ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΌ ΧΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ

:evil:

Όσον αφορά το τελευταίο, υπάρχει κάποιος λόγος να είναι οι χειριστές έξω στη χιονοθύελλα; Κουμπί υπάρχει και μέσα και μπορεί άμεσα να σταματήσει το λιφτάκι. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι όσες φορές έχει χρειαστεί να γίνει αυτό, πάντα η αντίδραση τους ήταν άμεση. Το ίδιο και στα πιατάκια όπου οι χειριστές βοηθούν όσους δυσκολεύονται να τα πάρουν (το ίδιο ισχύει βέβαια και στα Καλάβρυτα φέτος, τόσο στην άγκυρα, όσο και στη Δάφνη).

Νομίζω ότι και στατιστικά να το πάρουμε, στις κάποιες δεκάδες χιλιάδες αναβάσεις κάθε χειμώνα, κάπου θα γίνει η στραβή με αργοπορημένη αντίδραση λιφτιέρη.

• Like 1

Make Parnassos Great Again!

Πότε βλέπετε να ξεκινά η τοποθέτηση (ενημερωτικά);; Του χρόνου θα τις χαρούμε;;;

Κυριε Δριβα, το πλανο δεν ηταν να αλλαχθει η τηλεκαμπινα, ο Βακχος και να κατεβει ο Διας πιο χαμηλα?

Ποτε μπηκε στο πλανο και ο Ερμης και ο Ηνιοχος? Οχι οτι μας χαλαει, απλως θελω να το επιβεβαιωσω οτι ισχυει και οτι δε βγηκε ο Διας.

Δεν βγήκε ο Δίας το πλάνο συνεχίζει ως έχει.

Το πλάνο στη δεύτερη φάση του προβλέπει Ερμή και Ηνίοχο και υπάρχει η σχετική έγκριση. Απλά δεν θα άρχίσουν οι εργασίες φέτος για αυτά τα δύο. Για Τηλεκαμίνα, Βάκχο και Δια ετοιμαστείτε για το αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

παράθυρο στο μέλλον ....

(ελπίζω στο άμεσο , πότε άλλοτε το ΧΚΠ δεν ήταν τόσο κοντά σε έναν τέτοιο εκσυγχρονισμό αναβατήρων , λεφτά-ανάδοχος-σχέδιο υπάρχει , αναμένεται πολύ σύντομα και η τελική αδειοδότηση...)

βλέπε combi lift doppelmayer

http://media.doppelm...tallations.html

http://youtube.com/watch?v=nXvPst2WIX8

• Like 6

παράθυρο στο μέλλον ....

(ελπίζω στο άμεσο , πότε άλλοτε το ΧΚΠ δεν ήταν τόσο κοντά σε έναν τέτοιο εκσυγχρονισμό αναβατήρων , λεφτά-ανάδοχος-σχέδιο υπάρχει , αναμένεται πολύ σύντομα και η τελική αδειοδότηση...)

βλέπε combi lift doppelmayer

http://media.doppelmayr.com/en/media-library/media-library/ropeway-systems/combined-installations.html

Πολυ καλα νεα και η αντικατασταση Ηνιοχου και Ερμη (αν συνδυαζοταν και ισως με αντικατασταση Οδυσσεα, θα ηταν τελειο), οταν γινει, θα κανει το ΧΚΠ το πλεον συγχρονο -με διαφορα απο το δευτερο- στην Ελλαδα.

Ενδεικτικα, ποτε περιπου αναμενεται η αντικατασταση Ηνιοχου και Ερμη? Το 2014, ισως ή βιαζομαι?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...