itiotis 779 Report post Posted March 8, 2015 Αρνούμαι να πιστέψω ότι στο μεγαλύτερο ΧΚ της χώρας δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να ξέρουν πως πρέπει να στρώνονται οι πίστες ή πως να λειτουργεί ομαλά ένα ΧΚ είτε στο φουλ είτε με τους μισούς του αναβατήρες λόγω χιονιού, καιρού κλπ. Με δεδομένο ότι το ΧΚΠ έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ (δικαίωμα παραχώρησης - αξιοποίησης), για μένα όλο το σκηνικό μοιάζει στημένο για να παρακαλάμε όλοι στο τέλος να δωθεί - πουληθεί (=χαριστεί) σε ιδιώτη το ΧΚ μετά τη λήξη όλων των φάσεων κατασκευής. Με προίκα τους νέους αναβατήρες το ΧΚ γίνεται δελεαστικό σε κάποιους επίδοξους... Όχι ο τουρισμός δε μπαίνει μέσα στη περιοχή του ΧΚ. Το ΧΚ είναι που μπαίνει μέσα κι αυτό διορθώνεται (το πιστεύω). Που να αναλάβει ο προικοθήρας και διαμονή - εστίαση all inclusive... Ήδη ξεκινήσαμε να παρακαλάμε. Μάγος είσαι φίλε μου!!! Η γνώστη και δοκιμασμένη συνταγή: απαξιώνουμε την περιουσία ΜΑΣ και στη συνέχεια την ξεπουλάμε και με προίκα μάλιστα. Δυστυχώς ουκ ολίγα τα παραδείγματα στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. 2 Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,261 Report post Posted March 8, 2015 η προηγούμενη διευθηνση απαξιούσε να ασχοληθεί με την καθημερινή λειτουργία του χιονοδρομικου και το ειχε ριξει στις δημοσιες σχεσεις , αποτελεσμα το χιονοδρομικο να ειναι ΠΑΝΤΑ το λιγωτερο μια μερα πίσω. η κοινοπραξια εκανε το δικο της, ο εκχιονισμος το δικο του, τα λιφτ ανοιγαν με ...μεσο κλπ κλπ, ουτε βαρδιες, ουτε προγραμμα ουτε τιποτα, υψηλη πολιτικη μονο. η αλήθεια ειναι οτι οι εργολαβιες απαξιωσαν και το εμψυχο (λιφτιερηδες, ρατρακαδες, πιστερ) και το αψυχο (ρατρακ κλπ) δυναμικο του χιονοδρομικου. Το χιονοδρομικο σαν χιονοδρομικο ειναι πιο φτωχο τωρα παρα ποτέ, παρ ολο τον πακτωλό που επεσε και θα πεσει στο βουνο. μην ξεχναμε οτι πιθανα ερχεται και αλλαγη στα διοικητικα της εταδ... παντως χθες μου εγινε επιδειξη του τρόπου που οργανωνει το χιονοδρομικο τα της επόμενης μερας οντως σωστα αρχιζει με τον καιρό, βγαζει προγραμμα ρατρακ εκχιονιστηκων, βγαζει βαρδειες, προτεραιοτητες τουλαχιστο 12 ωρες πριν. Βεβαια στην εφαρμογη τα εμποδια ειναι απειρα, ουτε μέσα, ουτε ανθρωποι (σε 1 μηνα ολοιεκτος απο τους μονιμους θα ειναι ανεργοι) <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sermak 361 Report post Posted March 8, 2015 μαλλον εχουμε και ενα νεο ημερομηνια που κλεινει 31-3. Ισχύει αυτό; Κάποιοι θέλουν να κλείσουν Πάσχα στην Αράχωβα με στόχο και να τσουλήσουν μια δυο φορές. Αν είναι να κλείσει τέλος του μηνός, θα έπρεπε να το ξέρουμε... Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για ένα μόνο πράγμα: πότε θα έρθει ένας ιδιώτης να αγοράσει το ΧΚΠ και να πετάξει έξω όλους εκείνους που το απομυζούν σιγά σιγά όλες τις τελευταίες δεκαετίες; Και το λέω αυτό γιατί, όπως φαίνεται, δυστυχώς, το Ελληνικό Δημόσιο είναι ανίκανο να κάνει τα δέοντα. Και όχι, δεν θέλω ένα χιονοδρομικό μόνο για τους χιονοδρόμους, μπορεί κάλιστα να γεμίσει και με επισκέπτες. Σε τελική ανάλυση, ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί επισκέπτες θα γίνουν περιστασιακοί χιονοδρόμοι, ενώ αρκετοί από αυτούς θα αγαπήσουν το σκι και θα κολλήσουν μαζί του. Και θα δώσουν τα λεφτά τους, όχι μόνο στα σαλέ αλλά και στις σχολές σκι, στα μαγαζιά ενοικιάσεων, στα ξενοδοχεία της περιοχής κλπ κλπ. Αλλά για να γίνει αυτό, το κέντρο πρέπει να είναι καταρχήν χιονοδρομικό. Να έχει όλα όσα χρειάζονται οι χιονοδρόμοι, δηλαδή στρωμένες πίστες, ποικιλία διαδρόμων για όλα τα επίπεδα, γρήγορα lift, υψηλή ασφάλεια και καλή εξυπηρέτηση (σαλέ, τουαλέτες κλπ). Εαν το κέντρο είναι στα μαύρα του τα χάλια και δεν θέλω να πάω εγώ που είμαι κολλημένος με το σκι, γιατί να έρθει ο αρχάριος ή ο επισκέπτης; Ας μην ξεχνάμε ότι και οι επισκέπτες έρχονται σε ένα χιονοδρομικό για να δουν το χιόνι, το υπέροχο τοπίο και φυσικά τους πολλούς και πολύχρωμους σκιέρ που ανεβοκατεβαίνουν τις πλευρές. Είναι σαν εκείνους που πήγαιναν με αυτοκίνητο στην καντίνα στην Βουλιαγμένη για να πίνουν καφέ, βλέποντας την θάλασσα, τα λιμανάκια και όλους εκείνους με τις πολύχρωμες μηχανές που έκοβαν βόλτες μπροστά τους! Και ας μην είχαν μηχανή εκείνοι! Δυστυχώς στο ΧΚΠ τα πράγματα δεν είναι καλά. Οι πίστες είναι για μοτοκρός και έτσι οι αρχάριοι δεν το προτιμούν γιατί θα φάνε τα μούτρα τους ενώ οι κολλημένοι σκιέρ την κάνουν χαλαρά για άλλα χιονοδρομικά (και ας έχουν πληρώσει 80άρες) γιατί κινδυνεύουν να τραυματίστουν ενώ ελάχιστα θα ευχαριστηθούν το σκι. Και αυτό τώρα, γιατί πριν οι υπεύθυνοι δεν ήξεραν καν να διαχειριστούν το λιγοστό χιόνι, ενώ αλλού επαρκούσε μια χαρά και οι πίστες ήταν άψογα στρωμένες. Επενδύθηκαν άπειρα μύρια για εξωπραγματικά lift, τα οποία λειτουργούν χειρότερα από τον παλαιό Ηρακλή και δεν κράτησαν κονδύλια για μηχανήματα και προσωπικό για βασικά πράγματα (ρατρακ, χιονοπαγίδες, πιστερ, ξεπαγωτές κλπ). Και μέσα σε όλα αυτά τα προβλήματα, καμιά επίσημη ανακοίνωση, εκτός από εκείνες του Σωτήρη (του οποίου η βοήθεια είναι ανεκτίμητη αλλά δυστυχώς δεν είναι επίσημη) και των προπαγανδίστικων αναρτήσεων στην ιστοσελίδα, ότι "όλα βαίνουν τέλεια" και "ελάτε να χαρείτε το σκι μαζί μας στο 1ο χιονοδρομικό της χώρας". Αμ δε, κινδυνευει να γίνει το 1ο χιονοδρομικό της χώρας που επένδυσε άπειρα μύρια για να γίνει χειρότερο από ό,τι ήταν! Τελοσπάντων. Εγώ, όπως είχα πει, επένδυσα τα χρήματα και τον χρόνο μου στο εξωτερικό και στα λίγα ελληνικά κέντρα που δείχνουν σεβασμό στους χιονοδρόμους παρά τα λιγότερα μέσα που έχουν. Και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι κάποιος άξιος (ξαναλέω: μακάρι να είναι ιδιώτης) να βρεθεί στο τιμόνι του ΧΚΠ και να προσπαθήσει να το κάνει πραγματικά το 1ο χιονοδρομικό της χώρας!! Edited March 8, 2015 by Theodoros Kafasis Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted March 8, 2015 Βεβαια στην εφαρμογη τα εμποδια ειναι απειρα, ουτε μέσα, ουτε ανθρωποι (σε 1 μηνα ολοιεκτος απο τους μονιμους θα ειναι ανεργοι) Σε ένα μήνα, όλοι οι υπάλληλοι, σχεδόν όλων των ΧΚ του βορείου ημισφαιρίου θα είναι άνεργοι. Από 1η Μαϊου και μετά θα λειτουργούν μόνο οι παγετώνες. Μάλιστα, γιατί πληρώνεται το καλοκαίρι πχ ο Οικονόμου; Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted March 8, 2015 Ισχύει αυτό; Κάποιοι θέλουν να κλείσουν Πάσχα στην Αράχωβα με στόχο και να τσουλήσουν μια δυο φορές. Αν είναι να κλείσει τέλος του μηνός, θα έπρεπε να το ξέρουμε... Η ανακίνωση του ΧΚΠ λέει άλλα (15/4). Τους πιστεύουμε; Τι έχουν κάνει για να χτίσουν αξιοπιστία; Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 8, 2015 Η ανακίνωση του ΧΚΠ λέει άλλα (15/4). Τους πιστεύουμε; Τι έχουν κάνει για να χτίσουν αξιοπιστία; Τα ίδια ελεγε και οταν έβγαιναν οι 80αρες. Βέβαια έκαναν..... έδωσαν παράταση στην Φτερολακα κατα 2 ημέρες!χαχαχα Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 8, 2015 Μιλάμε με απίστευτη ευκολία για ιδιώτες ως σωτήρες, παραγνωρίζοντας πολλά δεδομένα. α) Μιλάμε για ανάδοχο ή επενδυτή για παραχώρηση/ανάπτυξη; β) Ο ιδιώτης θα είναι εγχώριος ή ξένος; Αν είναι εγχώριος θα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία; Και αν ναι -και πιο σημαντικό- θα έχει την κεφαλαιακή επάρκεια να το λειτουργήσει σωστά. Ακόμα περισσότερο να το αναπτύξει με νέες υποδομές; Ή θα γίνει -πάλι- με εγγύηση/λεφτά δημοσίου; Αν είναι ξένος, θα ενδιαφερθεί για ένα μικρό Χ.Κ. με ελάχιστο αλλοδαπό τουρισμό και μόνο εγχώριο περιορισμένων δυνατοτήτων (επισκέπτες). Θα θέλει να μπλέξει με την ελληνική γραφειοκρατία (δρυμός, δήμοι κτλ); γ) Αν είναι να αναπτυχθεί πως μπορεί να γίνει αυτό και με τι νομοθετικό πλαίσιο. Και άλλα πολλά. Προς το παρόν μου φαίνεται πως η λύση ιδιώτη μόνο τη μοίρα του Καϊμάκ θα έχει. Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,403 Report post Posted March 8, 2015 η προηγούμενη διευθηνση απαξιούσε να ασχοληθεί με την καθημερινή λειτουργία του χιονοδρομικου και το ειχε ριξει στις δημοσιες σχεσεις , αποτελεσμα το χιονοδρομικο να ειναι ΠΑΝΤΑ το λιγωτερο μια μερα πίσω. Πρέπει να κάναμε σκι σε διαφορετικά χιονοδρομικά, δεν εξηγείται αλλιώς. Η δική μου εμπειρία είναι ότι το ΧΚΠ ποτέ δεν είχε λειτουργήσει καλύτερα από όταν είχε την προηγούμενη διεύθυνση να ασχολείται και να βγάζει το φίδι από την τρύπα. Η διαφορά ήταν τόσο συγκλονιστική με το πριν, όσο και με το μετά, το χάλι που βιώνουμε φέτος. 5 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Prof Lapp said, on 08 Mar 2015 - said: Πρέπει να κάναμε σκι σε διαφορετικά χιονοδρομικά, δεν εξηγείται αλλιώς. Η δική μου εμπειρία είναι ότι Παρνασσός ποτέ δεν είχε λειτουργήσει καλύτερα από όταν είχε την προηγούμενη διεύθυνση να ασχολείται και να βγάζει το φίδι από την τρύπα. Η διαφορά ήταν τόσο συγκλονιστική με το πριν, όσο και με το μετά, το χάλι που βιώνουμε φέτος ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ. Δεν έχει άδικο πάντως ο Βασίλης, ήταν μια μέρα πίσω κάποιες μέρες, σε σχέση με τον πως θα δούλευε ολόσωστα, ειδικά καθημερινές και ειδικά αν είχε ρεπό ο Δρίβας, θα το παραδεχτούν πολλοί από τις προηγούμενες διευθύνσεις και επί ΠΑΝΤΡΑΚ και επί Νουλίκα και επί ΕΤΑ αυτό. Τώρα είναι σε άλλο χωροχρόνο. Ειδικά πέρσι με Φτερόλλακα με χιόνι είχε χαθεί εντελώς η μπάλα, φέτος ήταν μόνο 2 πίστες, φαντάσου τι θα γινόταν αν είχε από νωρίς όλο το βουνό χιόνι. Τσαπλαρή θα θύμιζε. Περί ιδιωτικού ή μη θέλει δικό του thread, γενικά πάντως ακούγεται πολύ ότι το απαξιώνουν επίτηδες για να το πάρει τσάμπα ιδιώτης. Εγώ δεν το πιστεύω μιας και οι ιδιώτες με τίποτα δεν το θέλουν σαν χιονοδρομικό μόνο, απλά πιστεύω ότι η Κεφαλλογιάννη τα έκανε σαν τα μουτρα της... ε λάθος όχι μια χαρά είναι αυτά, τα έκανε χάλια. Από κάρτες λιφτ ο ιδιώτης μέσα θα μπαίνει. Μόνο με ξενοδοχεία, καζίνο δε ξέρω τι άλλο ή φόρο στην γύρω περιοχή βγαίνει οικονομικά. Για όσους ρωτάνε γιατί τα χώνω τόσο πολύ στην Κεφαλογιάννη η απάντηση είναι απλή: Γιατί της τα είχαμε πει κατά πρόσωπο, τα είχε ακούσει, τα είχε καταλάβει, είχε συμφωνήσει και είχε πει ότι θα τα έχει υπόψιν της αν μια μέρα γίνει Υπουργός Τουρισμού στην ημερίδα. Υπουργούς που δεν ήξεραν δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε πολύ, Υπουργούς που ήξεραν πρέπει να τους χλευάσουμε και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πόσο άχρηστοι είναι. Edited March 8, 2015 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kostasbmw 989 Report post Posted March 8, 2015 ενα λιφτακι καρεκλακι να μας δωσει ο παρνασος και ας τον κλεισουν τελειως αν θελουν 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 8, 2015 Αγαπητέ Σωτήρη: Υπάρχει μια απλή δήλωση από παλαιότερα την οποία ο λαλίστατος (μόνο όταν ήταν να υπερασπιστεί το χάλια πάτημα μια μέρα που είχε καλή δικαιολογία για το χάλια πάτημα, πριν και μετά τηρεί σιγή ιχθύος) Κος Οικονόμου δεν απάντησε Αν ξεχάσουμε το χθεσινό για το οποίο πολύ πιθανό να έχει δίκιο... Σωτήρη μετέφερε στον κο Οικονόμου σε παρακαλώ αν μπορεί να μας δηλώσει απλά ότι είναι γενικά ικανοποιημένος με τα μέσα, τα ωράρια, το πετρέλαιο και γενικά το πάτημα πιστών φέτος και πέρσι στο ΧΚΠ και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Μήπως μπορεί να μας πει αν έχουν οι πιστερ δικαίωμα/υποχρέωση να αφαιρούν κάρτες. Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 8, 2015 Απο το να δινω χρηματα σαν πελατης κ να μην εχω τις υπηρεσιες που πρεπει η ακομα χειροτερα να κινδυνευω να τσακιστω, 1000 φορες να το παρει καποιος ιδιωτης (που εχει το know how, κ οχι καποιος τυχαιος) ακομα και τζαμπα. Οπως πρεπει να γινει με ολες τους ζημιογονους τομεις κ εταιρειες που διαχειριζεται το κρατος κ πληρωνω σαν φορολογουμενος. Ετσι θα μεινουν χρηματα τα οποια θα πανε σε θεμελιωδη πραγματα οπως παιδεια,υγεια, ασφαλεια..... Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 8, 2015 Ετσι θα μεινουν χρηματα τα οποια θα πανε σε θεμελιωδη πραγματα οπως παιδεια,υγεια, ασφαλεια..... Και γιατί να μην πάνε και αυτά τα τρία στους ιδιώτες; Photography Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 8, 2015 Και γιατί να μην πάνε και αυτά τα τρία στους ιδιώτες; Γιατι το κρατος πρεπει καταρχην να εξασφαλιζει σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτες βασικα αγαθα.... νομιζω οτι χωρις σκι ο μεσος Ελληνας μπορει να ζησει.... καλυτερα σε ιδιωτη μηπως οι υπολοιποι κανουμε σκι με ασφαλεια κ το κρατος εισπραξει τπτ απο την οποια επενδυση του ιδιωτη... 1 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Και γιατί να μην πάνε και αυτά τα τρία στους ιδιώτες; Για΄τι το κράτος ΔΕΝ έχει δικαίωμα να αποποιείται των ευθυνών του, όταν μάλιστα αυτές προκύπτουν από το σύνταγμα, τις ευρωπαϊκές συνθήκες και κυρίως την συσσωρευμένη ιστορικά διεθνή εμπειρία. Αλλά μάλλον πάμε πάλι εκτός θέματος Edited March 8, 2015 by MAC 1 Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 8, 2015 Εγώ θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου.Και με ιδιωτική παιδεία,και υγεία ένα κράτος μπορεί να προσφέρει σε όλους τα βασικά αγαθά.Αντί να πληρώνεις ΙΚΑ,να πληρώνεις μια ιδιωτική.Αντί να πληρώνεις μεσω του δημοσίου τα δημόσια σχολεία,να πληρώνεις τα ιδιωτικά.Γιατί όχι; Έχεις δει πολλούς ιδιώτες να επενδύουν στην Ελλάδα;Όπως έγραψε και κάποιος άλλος,θα πάρει το Χ.Κ.Π με προίκα τους νέους αναβατήρες που θα τους έχει πληρώσει ο Έλληνας και η Ελληνίδα και το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να αυξήσει την τιμή της κάρτας. Τα προβλήματα δε λύνονται με την πώληση.Πρώτα ψάχνεις να βρεις τα αίτια που το Χ.Κ.Π δεν πάει καλά.Και κοιτάς να το διορθώσεις.Αν δεν τα καταφέρεις το πουλάς.Διαβάζω τόσο καιρό για παράπονα στο στρώσιμο των πιστών.Και γι'αυτό το πρόβλημα πρέπει να ξεπουληθεί;Ας προσλάβουν ένα τεχνικό επιτελείο να ξέρει τη δουλειά.Αν το πάρει ο ιδιώτης και βάλει ως δ/ντη τον υπάρχοντα θα έχει λυθεί το πρόβλημα;Ύστερα οι ιδιώτες θα κοιτάξουν να εξοικονομήσουν χρήματα.Και η πρώτη πηγή που θα βρουν θα είναι το προσωπικό.Αν το προσωπικό μειωθεί θα λειτουργεί καλά το Χ.Κ.Π;Αν δε μειωθεί αλλά δουλεύει με μισθό 4ωρου,θα κάνει τη δουλειά του σωστά και με αυταπάρνηση ή θα σκέφτετε "δεν πανε να ....."; Τα ξένα Χ.Κ σε τι ιδιοκτησιακό καθεστώς βρίσκονται;Είναι ιδιωτικά;Κρατικά,Ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες; 1 Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Τα ξένα Χ.Κ σε τι ιδιοκτησιακό καθεστώς βρίσκονται;Είναι ιδιωτικά;Κρατικά,Ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες; Kαι τα τρια συστήματα δουλεύουν στον κόσμο. Γενικά Αυστρία η τοπική κοινωνία, Αμερική ιδιωτικά, οι Γάλλοι συμπράξεις κλπ. Το ξαναγράφω όμως ότι χιονοδρομικό μόνο από τις κάρτες λιφτ δεν βγαίνει. Από κάρτες λιφτ ο ιδιώτης ή το κράτος ή η τοπική κοινωνία μέσα θα μπαίνει. Μόνο με ξενοδοχεία, καζίνο δε ξέρω τι άλλο ή φόρο στην γύρω περιοχή βγαίνει οικονομικά. Σωτήρηηηηηη Αγαπητέ Σωτήρη: Υπάρχει μια απλή δήλωση από παλαιότερα την οποία ο λαλίστατος (μόνο όταν ήταν να υπερασπιστεί το χάλια πάτημα μια μέρα που είχε καλή δικαιολογία για το χάλια πάτημα, πριν και μετά τηρεί σιγή ιχθύος) Κος Οικονόμου δεν απάντησε ΜΙΚ, on 02 Mar 2015 - 17:18, said: Αν ξεχάσουμε το χθεσινό για το οποίο πολύ πιθανό να έχει δίκιο... Σωτήρη μετέφερε στον κο Οικονόμου σε παρακαλώ αν μπορεί να μας δηλώσει απλά ότι είναι γενικά ικανοποιημένος με τα μέσα, τα ωράρια, το πετρέλαιο και γενικά το πάτημα πιστών φέτος και πέρσι στο ΧΚΠ και ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Μήπως μπορεί να μας πει αν έχουν οι πιστερ δικαίωμα/υποχρέωση να αφαιρούν κάρτες? Edited March 8, 2015 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Η βασική διαφορά ενός ΙΔΙΩΤΗ σε σχέση με το Δημόσιο είναι ότι ο πρώτος βάζει κεφάλαια (αν δεν τα βάλει για να το πάρει, θα τα βάλει για να το συντηρήσει) και - αν είναι σωστός επιχειρηματίας - θα θέλει να έχει κέρδος, οπότε θα προσπαθήσει να κάνει πολλά από εκείνα που το Δημόσιο δεν κάνει, μιας και δεν του καίγεται καρφί αν θα είχαν θετικό ισοζύγιο. Και ποιον ακριβώς πειράζει αν θα φτιάξει ξενοδοχεία και καζίνο πάνω; Αν οι γύρω περιοχές ήθελαν περισσότερα κέρδη από το ΧΚΠ θα είχαν πιέσει τις καταστάσεις και θα είχε φροντίσει να δουλεύει σωστά το κέντρο, έτσι ώστε να έρχεται συνεχόμενα κόσμος (και όχι μόνο από την Ελλάδα). Από ό,τι φαίνεται μόνο ο Σαλεδάρχης πίεσε αρκετά για το συμφέρον του και είδαμε τα αποτελέσματα φέτος στα Κελάρια (και περιμένετε να δείτε και του χρόνου τα αντίστοιχα στην Φτερόλακα). Λες και οι υπεύθυνοι σε όλα τα ski resort στις Άλπεις (που πολλά από αυτά είναι εν μέρη του Δημοσίου) είναι ηλίθιοι που έχουν φτιάξει εκείνα τα μεγαθήρια (=ΧΚ) που όμως συντηρούν συστοιχίες χωριών δίπλα τους! Και ας τολμήσουν να πουν οι οικολόγοι ότι έχουν καταστρέψει την φύση! Πριν λίγες ημέρες ήμουν στο Saalbach και υπήρχαν ανάμεσα στα lift κάτι πλαγιές απλά μαγευτικές! Μέχρι και ζωάκια βλέπαμε πάνω στο χιόνι! Και άπειρα ξύλινα σαλεδάκια παντού για όλους (με λειτουργικές τουαλέτες), όχι εκείνο το μεταλλικό τερατούργημα στο 1950! Όποιος έχει πάει στις Άλπεις για σκι θα ξέρει φυσικά για τι ποιότητα υπηρεσιών μιλάμε, οπότε δεν θα πω τίποτα για μήκος και πλάτος πιστών, ποιότητα στρωσίματος, ταχύτητα lift κλπ κλπ. Θα μιλήσω όμως για το γεγονός ότι τα lift και οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται και το καλοκαίρι! Πολλά ski resort έχουν διαφημιστικά φυλλάδια τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Φέτος μάλιστα πρόσεξα ότι πολλά έχουν και παιδικές χαρές δίπλα σε lift, με τσουλήθρες κλπ (για καλοκαιρινή χρήση φυσικά, μιας και τώρα ήταν γεμάτες χιόνια). Έτσι έχουν κίνηση και το καλοκαίρι, με πολλές διαδρομές για ποδήλατο, περίπατο, ορειβασία, καγιάκ κλπ. Εμείς δηλαδή είμαστε οι έξυπνοι οικόλογοι που δεν κάνουμε επεκτάσεις στο ΧΚ για να σώσουμε την σπάνια κουκουβάγια του βουνού ενώ οι "ξένοι" είναι οι ηλίθιοι καπιταλιστές που δεν έχουν κανένα σεβασμό για την φύση; Κρίμα. Edited March 9, 2015 by Theodoros Kafasis 1 Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 8, 2015 Δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα ο πιστέρ, πάντως μπροστά μου πιστέρ απείλησε (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ότι θα πάρει κάρτα από συγκεκριμένο πελάτη αν δεν συμμορφωθεί. Η απειλή να ήταν κενή περιεχομένου? Δεν γνωρίζω, αν δεν υπάρχει υπεύθυνη απάντηση για το αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 8, 2015 Δεν ξέρω αν έχει το δικαίωμα ο πιστέρ, πάντως μπροστά μου πιστέρ απείλησε (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ) ότι θα πάρει κάρτα από συγκεκριμένο πελάτη αν δεν συμμορφωθεί. Η απειλή να ήταν κενή περιεχομένου? Δεν γνωρίζω, αν δεν υπάρχει υπεύθυνη απάντηση για το αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ο κ. Δρίβας μας είχε πει το καλοκαίρι πως δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Μόνο σύσταση. Σαν δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει κάποιο παραθυράκι στους νόμους ή κάποια πρόβλεψη; Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted March 8, 2015 (edited) Η βασική διαφορά ενός ΙΔΙΩΤΗ σε σχέση με το Δημόσιο είναι ότι ο πρώτος βάζει κεφάλαια (αν δεν τα βάλει για να το πάρει, θα τα βάλει για να το συντηρήσει) και - αν είναι σωστός επιχειρηματίας - θα θέλει να έχει κέρδος, οπότε θα προσπαθήσει να κάνει πολλά από εκείνα που το Δημόσιο δεν κάνει, μιας και δεν του καίγεται καρφί αν θα έχει θετικό ισοζύγιο. Και ποιον ακριβώς πειράζει αν θα φτιάξει ξενοδοχεία και καζίνο πάνω; Αν οι γύρω περιοχές ήθελαν περισσότερα κέρδη από το ΧΚΠ θα είχαν πιέσει τις καταστάσεις και θα είχε φροντίσει να δουλεύει σωστά το κέντρο, έτσι ώστε να έρχεται συνεχόμενα κόσμος (και όχι μόνο από την Ελλάδα). Από ό,τι φαίνεται μόνο ο Σαλεδάρχης πίεσε αρκετά για το συμφέρον του και είδαμε τα αποτελέσματα φέτος στα Κελάρια (και περιμένετε να δείτε και του χρόνου τα αντίστοιχα στην Φτερόλακα). Λες και οι υπεύθυνοι σε όλα τα ski resort στις Άλπεις (που πολλά από αυτά είναι εν μέρη του Δημοσίου) είναι ηλίθιοι που έχουν φτιάξει εκείνα τα μεγαθήρια (=ΧΚ) που όμως συντηρούν συστοιχίες χωριών δίπλα τους! Και ας τολμήσουν να πουν οι οικολόγοι ότι έχουν καταστρέψει την φύση! Πριν λίγες ημέρες ήμουν στο Saalbach και υπήρχαν ανάμεσα στα lift κάτι πλαγιές απλά μαγευτικές! Μέχρι και ζωάκια βλέπαμε πάνω στο χιόνι! Και άπειρα ξύλινα σαλεδάκια παντού για όλους (με λειτουργικές τουαλέτες), όχι εκείνο το μεταλλικό τερατούργημα στο 1950! Όποιος έχει πάει στις Άλπεις για σκι θα ξέρει φυσικά για τι ποιότητα υπηρεσιών μιλάμε, οπότε δεν θα πω τίποτα για μήκος και πλάτος πιστών, ποιότητα στρωσίματος, ταχύτητα lift κλπ κλπ. Θα μιλήσω όμως για το γεγονός ότι τα lift και οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται και το καλοκαίρι! Πολλά ski resort έχουν διαφημιστικά φυλλάδια τόσο για τον χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι. Φέτος μάλιστα πρόσεξα ότι πολλά έχουν και παιδικές χαρές δίπλα σε lift, με τσουλήθρες κλπ (για καλοκαιρινή χρήση φυσικά, μιας και τώρα ήταν γεμάτες χιόνια). Έτσι έχουν κίνηση και τον χειμώνα, με πολλές διαδρομές για ποδήλατο, περίπατο, ορειβασία, καγιάκ κλπ. Εμείς δηλαδή είμαστε οι έξυπνοι οικόλογοι που δεν κάνουμε επεκτάσεις στο ΧΚ για να σώσουμε την σπάνια κουκουβάγια του βουνού ενώ οι "ξένοι" είναι οι ηλίθιοι καπιταλιστές που δεν έχουν κανένα σεβασμό για την φύση; Κρίμα. συμφωνα με τα λεγομενα σου, αλλα θεωρω αδιανοητο να εξακολουθει να ακουγεται η πιθανη επεκταση ενος ελληνικου κεντρου, την στιγμη που οι ενδιαφερομενοι απλως ανακυκλωνονται και επαναλαμβανω, αφηστε τα βουνα και την κουκουβαγια στην ησυχια τους, ειμαστε νεοελληνες και δεν κανουμε για τπτ και πουθενα Edited March 8, 2015 by karakw Share this post Link to post Share on other sites
swordfish 100 Report post Posted March 9, 2015 Με ολα αυτα που διαβαζω για το ΧΚΠ καθε μερα, νιωθω και τυχερος που δεν εχω ανεβει ακομα!!! Στάλθηκε από το Lenovo A806 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 4 Share this post Link to post Share on other sites
sotogiannop1 2,158 Report post Posted March 9, 2015 (edited) Μήπως μπορεί να μας πει αν έχουν οι πιστερ δικαίωμα/υποχρέωση να αφαιρούν κάρτες? Μπορεί να είμαστε το χειρότερο Χ/Κ της χώρας, τουλάχιστον σύμφωνα με τα παραπάνω που μας καταλογίζετε, αλλά από κανονισμούς λειτουργίας σκίζουμε! Δυστυχώς όμως οι πελάτες δεν τους έχουν διαβάσει... και ούτε θα τους διαβάσουν ποτέ. Τζάμπα τους έχουμε αναρτήσει εδώ και χρόνια!!!! Ελπίζω πάντως με αφορμή την απορία του Μιχάλη να τους διαβάσετε, αξίζει τον κόπο. Τουλάχιστον να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας αλλά και τις υποχρεώσεις σας. Η απάντηση λοιπόν Μιχάλη είναι ότι προβλέπεται στον κανονισμό λειτουργίας του ΧΚΠ: http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG28 Α.Γενικοί Όροι Χρήσης Εγκαταστάσεων 4. Οι χιονοδρόµοι - επισκέπτες οφείλουν να συµµορφώνονται µε τις υποδείξεις των υπευθύνων και τα σχετικά σήµατα, να ακολουθούν το «δεκάλογο του χιονοδρόµου FIS» (βλ. Παρακάτω)και τους όρους χρήσης εγκαταστάσεων ΧΚΠ που βρίσκονται αναρτηµένοι στους χώρους υποδοχής του ΧΚΠ. Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης του πελάτη µε τις υποδείξεις των υπευθύνων για την ασφαλή και εύρυθµη λειτουργία του ΧΚΠ, θα ανακαλείται η ισχύς του εισιτηρίου του χωρίς επιστροφή του αντιτίµου, και θα αποµακρύνεται από τις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Edited March 9, 2015 by sotogiannop1 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 9, 2015 Η βασική διαφορά ενός ΙΔΙΩΤΗ σε σχέση με το Δημόσιο είναι ότι ο πρώτος βάζει κεφάλαια (αν δεν τα βάλει για να το πάρει, θα τα βάλει για να το συντηρήσει) και - αν είναι σωστός επιχειρηματίας - θα θέλει να έχει κέρδος, οπότε θα προσπαθήσει να κάνει πολλά από εκείνα που το Δημόσιο δεν κάνει, μιας και δεν του καίγεται καρφί αν θα είχαν θετικό ισοζύγιο. Αγαπητέ,σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που η νοοτροπία είναι διαφορετική και το δημόσιο έχει κέρδος από επιχειρηματικές δραστηριότητες.Παράδειγμα οι κρατικοί σιδηρόδρομοι σε Γερμανία,Αυστρία,Γαλλία,Πολωνία,Ισπανία κλπ.Δεν είναι ιδιωτικοί αλλά είναι κερδοφόροι.Στην Ελλάδα η νοοτροπία είναι το δημόσιο να πληρώνει για όλα,και ο ιδιώτης να κερδίζει από όλα.Πριν λίγο καιρό διάβαζα ότι η εταιρεία που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο προς Καλαμάτα θα πάρει από το κράτος κάπου 300.000.000 ευρώ επειδή δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια της λόγω μειωμένων εσόδων.Αυτό είναι τραγικό.Δηλαδή τον κίνδυνο δεν τον ανέλαβε ο ιδιώτης,αλλά το δημόσιο.Τα κέρδη όμως όταν έρθουν θα τα αναλάβει στο σύνολό τους!!!Ελληνική αντίληψη,γι'αυτό η χώρα έχει φτάσει στο τέλμα.. Στην Ελλάδα η επιλογή βουνό για το καλοκαίρι δεν υπάρχει.Είναι απλό.Μόλις ανοίξει λίγο ο καιρός,όλοι στη θάλασσα θα πάνε.Είτε να κολυμπήσουν,είτε να λιαστούν,είτε να φάνε σε ταβέρνες.Αυτή είναι η Ελληνική κουλτούρα.Το καλοκαίρι παραλία,το χειμώνα σε ταβέρνες στα ορεινά,και αν έχει λιγο χιόνι να παίξουν τα πιτσιρίκια καλά είναι.Η χιονοδρομία είναι στους περισσότερους άγνωστη λέξη και ακριβή απασχόληση (και όχι πάντα άδικα). Ξενοδοχείο και καζίνο στον Παρνασσό;200χλμ από την Αθήνα;Δε νομίζω να ρίσκαρε κανείς ιδιώτης να επενδύσει σε κάτι τέτοιο.Γιατί ο χαρτοπαίχτης να πάει στον Παρνασσό όταν έχει την Πάρνηθα και το Λουτράκι πιο κοντά;Και το ξενοδοχείο να καλύψει τις ανάγκες το χειμώνα,μετά τι;Ακόμα και οι τουρίστες από το Βορά που θέλουν να δουν τους Δελφούς,προς Γαλαξείδι θα πάνε,να δουν και θάλασσα,να φάνε και κανά χταπόδι.ΓΙ 3-4 μήνες λοιπόν επένδυση τέτοιου μεγέθους δε βλέπω το λόγο να κάνει κάποιος. 6 Photography Share this post Link to post Share on other sites