demand 932 Report post Posted January 15, 2015 Χτες στο sr έγραφε λόγω προετοιμασία της Ειρήνης για τους αγώνες θα ήταν κλειστή άγκυρα σήμερα. Ισως και για συντήρηση του χιονιού να έγινε. Τώρα για αύριο στο sr τη δίνει πάλι κλειστή... Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 15, 2015 panchristo δες για του λογου το αληθες... http://amphitrion-skiing.com/data/snow-bus-rates.pdf http://www.kalavrita-ski.gr/index.php/prepare/module-positions (τερμα κατω στη σελιδα) Ίσως θα πρέπει να επιληφθεί κάποιος από την ΟΕ Μάρκετινγκ να το αποσαφηνίσει και να γίνει κάποια ανάρτηση και στο φόρουμ όπως και πέρυσι. 1 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 15, 2015 Το παίρνεις, και το κάνεις κάθισμα για τον κήπο σου. Fair enough. O "απρόσεχτος" (να μη πώ τίποτα χειρότερο) πληρώνει το κόστος του στο κατάστημα και την επόμενη φορά προτιμά να πληρώσει 5€ για ένα λουράκι ή αν αγοράσει πλέον δικό του ρισκάρει να το χάσει κι αυτό την επόμενη φορά.... 1 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 15, 2015 (edited) Χτες στο sr έγραφε λόγω προετοιμασία της Ειρήνης για τους αγώνες θα ήταν κλειστή άγκυρα σήμερα. Ισως και για συντήρηση του χιονιού να έγινε. Τώρα για αύριο στο sr τη δίνει πάλι κλειστή... δεν ήξερα οτι τα λιφτ τρεχουν στους αγωνες.... βεβαια εχει το χιονοδρομικο και πολλα λιφτ και πολλες πιστες... τι αξια εχει μια αγκυρα και μια πιστα... οκο φυσαει αερας στην καρεκλα του διευθηντη, ας προσεχει μην του πάρει τα μυαλά. απο την αλλη τι να κανει ο ταλαιπωρος δωρητης-πελάτης της παρασκευης και του Σ/Κ προηγουνται οι αγωνες, επεται το τεστ, αν περισεψει (το λιγο χιονι) θα φαει και αυτος... αρα ατομικα το μονο που μπορω να κανω ειναι να ακυρωσω το σ/κ, μεχρι το βραδυ θα αποφασισω και για αυριο . Αν υπάρχει και καποια συλογικότητα σχετικη, μπορει να στειλει και μια διαμαρτυρία. Τα λιφτ δεν κλεινουν για να προετοιμαστει η ΜΙΑ πιστα για τους αγωνες. Αν δε, εχουμε και ΜΑΓΚΙΑ, (που αφηνει να εννοηθει οτι υπάρχει η διευθηνση) ουτε Η ΠΙΣΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 2 μερες πριν το παγκοσμιο (sorry Π1, Π2) ... σιγα τον κοσμο που θα περασει. ελπιζω απλα να ειμαι για μια ακομα φορα απαισιος και αυριο το χιονοδρομικο να με διαψευσει... vro ταλαίπωρος πελατης του ΧΚΚ. Edited January 15, 2015 by vro 4 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 15, 2015 λογια, λογια.... αν ηθελε το χιονοδρομικο αυριο ολοι ηταν με λουρακι...., 4 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
sbird 1,318 Report post Posted January 15, 2015 Οι αγώνες, υπό κανονικές συνθήκες, θα γίνουν στην πίστα Ειρήνη. Η πίστα αυτή θα αποκλειστεί. Επίσης, θα υπάρξουν πολύ σημαντικοί περιορισμοί (πχ, 3-4 αθλητές, 1 επισκέπτης στη διάρκεια της ημέρας) στη χρήση του συρόμενου Δάφνη. Είναι σίγουρο/επιβεβαιωμένο αυτό το τελευταίο? Με ποια λογική και ποιο κριτήριο προηγείται ο αθλητής από εμένα τον επισκέπτη στο λιφτ? Πρώτη φορά το ακούω αυτό να συμβαίνει. You can't buy happiness - but you can buy a lift pass! Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted January 15, 2015 Είναι σίγουρο/επιβεβαιωμένο αυτό το τελευταίο? Με ποια λογική και ποιο κριτήριο προηγείται ο αθλητής από εμένα τον επισκέπτη στο λιφτ? Πρώτη φορά το ακούω αυτό να συμβαίνει. Συμβαίνει παντού και πάντοτε και όχι μόνο στη χιονοδρομία. 1 Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted January 15, 2015 Σε συνέχεια απάντησης που έδωσα στο νήμα του ΧΚΚ: Προ ετών, κατά τη διάρκεια αγώνα έφυγε σανίδα κάπου στην τραβέρσα της 6. Θεωρητικά μέρος της πίστας ήταν κλειστή για το κοινό. Το σανίδι ξεπάτωσε το δίκτυα που έκλειναν την πίστα, συνέχισε απτόητο και έσκασε στον τερματισμό πάνω στα πόδια ενός παιδιού. Share this post Link to post Share on other sites
clouseau 199 Report post Posted January 15, 2015 (edited) κατα τη γνωμη μου το λουρακι δεν μπορει να μειωσει πολυ τα αδεσποτα σανιδια. αυτο που μπορει ειναι η πολιτικη του χιονοδρομικου. για αυτο και το φαινομενο ειναι εντονο στα Καλαβρυτα και σπανιο στον Παρνασσο. στα Καλαβρυτα επιτρεπουν να το παιρνεις στα χερια στο λιφτ ενω στον Παρνασσο οχι. τι να το κανω το λουρακι οταν παιρνω αγκαλια το σανιδι στο λιφτ αφου οταν κατεβω και παω να το βαλω θα μου φυγει πριν το βαλω στα ποδια και βαλω το λουρακι? τα αδεσποτα σανιδια ετσι προκυπτουν. απαγορευστε να μπαινουν στα λιφτ χωρις να εχουν φορεμενο το σανιδι στο μπροστα ποδι και τα φαινομενα θα μειωθουν κατα πολυ. είναι τοσο απλο. 100% δεν μπορει να εξαλειφθει γιατι με λουρακια ή μη ολο και καποιος σχετικος ή ασχετος και για οποιαδηποτε λογο θα βγαλει το σανιδι πανω στην πιστα και αυτο εχει να κανει με τη γνωση που εχει ο καθενας. και εδω το χιονοδρομικο και οι σχολες μπορουν να ενημερώνουν/ εκπαιδευουν τον κοσμο. Δε λεω να καταργηθει. ισως στους αρχαριους να εχει μια επιπλεον χρησιμοτητα αλλα και εκει πρεπει να τους εξηγησει καποιος τα βασικα. εχω δει λουρακι που ο τυπος ειχε ενωσει τις μποτες μεταξυ τους!!! Edited January 15, 2015 by clouseau 3 Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 15, 2015 λογια, λογια.... αν ηθελε το χιονοδρομικο αυριο ολοι ηταν με λουρακι...., Αυτο ακριβως. Και οτι λεει ο φιλος απο πανω, οτι οι λιφτιερηδες δεν θα πρεπε να αφήνουν κόσμο με σανίδια στι χερι. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 15, 2015 απώλεια καθε μετρου μιλάμε για παιδικους -εφηβικους αγωνες και για αυτους τους αγωνες που γινωνται σε ενα μικρο χιονοδρομικο πρεπει 1) να κλεινει ενα λιφτ (απο τα 2 βασικα) και οι πίστες του για 2 μερες πριν. 2) να παρεμποδιζεται η λειτουργία 2 λιφτ και να βγαινει εκτος η δευτερη (απο τις 2 ) βασικη τουριστικη πιστα για ενα σ/κ (λες και δεν μπορουσε να γινει χωριστα, αλλη μερα, το π1 και π2) απώλεια καθε μετρου 4 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted January 15, 2015 παιδια το λουρακι δεν προκειται να αλλαξει κατι. Το θεμα εινια να εχεις υποχρεωτικα το μπροστα ποδι δεμενο Το λουρακι ειναι χρησιμο σε alpine σανιδια ή σε παλια συστηματα μποτας-δεστρας-σανιδας τα γνωστα step in απο εκει και επειτα οταν βγεις απο την γονδολα (πχ) και εχεις το σανιδι στο χερι, τοτε θα το αφησεις κατω για να το φορεσεις.... ειτε εχεις λουρακι ειτε οχι, ειναι πολυ πιθανο να γινει το κακο... το ιδιο ισχυει αν το σανιδι το εχεις στο καρεκλακι στα χερια κλπ κλπ το λουρακι δεν αλλαζει τιποτα σε αυτες τις περιπτωσεις... εχετε σκεφτει το γεγονος του πως αφηνουν τα σανιδια καποιοι στο χιονι σε διαφορες φασεις? μηπως αυτη ειναι η αιτια και οχι το λουρακι? στο εξωτερικο, ειδικα σε αρχαριους το 1ο κυριολεκτικα πραγμα που δειχνουν στα μαθηματα ειναι πως το κρατας, και πως το αφηνεις στο χιονι 3 Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted January 15, 2015 Μπραβο στο κεντρο για το στρωσιμο. Πετρες παντου αλλα αποφευγονται για την ωρα. Ρωτησα στο ταμειο, η κοπελα δεν ηξερε και μετα απο επικοινωνια της μου ειπε οτι το αγκυρετο θα ειναι διαθεσιμο προς χιονοδρομια το σκ, με την πιστα Ειρηνη υπαρχει το θεμα για λιγες ωρες. Χιονι αγνοειται. ΥΓ. Ποτε ξανα Κλαουδατος. Τελευταια φορα. Share this post Link to post Share on other sites
NERAJOURI 128 Report post Posted January 15, 2015 Δηλαδή να μην γίνονται αγώνες επειδή έχουμε μόνο μια Άγκυρα;;;;η μήπως να γίνουν κάπου αλλού στο Χέλμο κ να βάλουμε αγροτικά να ανεβοκατεβαζουμε τα παιδιά;;;;σοβαρευτείτε κ δείξετε κατανόηση γιατί αν ήταν το δικό σας παιδί που έπαιρνε μέρος στους αγώνες....τότε θα ήταν όλα ρόδινα κ ωραία.οι αγώνες θα γίνουν κανονικά όπως έχουν γίνει κ άλλοι αγώνες στην ίδια πίστα κ δεν γκρίνιαζε κανείς.ολοι περιμένουν στη σειρά τους.αντι να γκρινιάζετε το Χιονοδρομικο...γκρίνιαξτε σε κανά πολιτικό να τρέξει το μάστερ πλαν μπας κ δούμε άσπρη μέρα!!!!!!!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 15, 2015 Μπραβο στο κεντρο για το στρωσιμο. Πετρες παντου αλλα αποφευγονται για την ωρα. Ρωτησα στο ταμειο, η κοπελα δεν ηξερε και μετα απο επικοινωνια της μου ειπε οτι το αγκυρετο θα ειναι διαθεσιμο προς χιονοδρομια το σκ, με την πιστα Ειρηνη υπαρχει το θεμα για λιγες ωρες. Χιονι αγνοειται. ΥΓ. Ποτε ξανα Κλαουδατος. Τελευταια φορα. Σε καθυστερησαν??Παθων.. "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 15, 2015 Το έφαγα εγώ απο πίσω στην μέση της Στύγας πριν την πρώτη δεξιά στροφή χωρίς όμως να με ρίξει.Αυτό συνέχισε απτόητο,παραλίγο να ρίξει κάτω ένα άλλο σκιέρ που ευτυχώς τον προειδοοίησα έγκαιρα.Όταν τελικά το έπιασα το παρέδωσα στο υπεύθυνο της διπλής άγκυρας.Στη επόμενη ανεβασια στην Στύγα είδα τον υπεύθυνο σνοπουμπορντά να κατεβαίνει και του τά΄χωσα. Μου ζήτησε συγνώμη και μου είπε ότι ήταν αρχάριος και το σανίδι νοικιασμένο.Σε επόμενο χρόνο ο υπεύθυνος της άγκυρας μου είπε ότι θα κάνουν παρατήρηση στο μαγαζί από το οποίο νοικιάστηκε.Σκέφτηκα καποια στιγμή να το πετάξω στα σκουπίδια αλλά δεν το έκανα.Περιμένω τα σχολιά σας και επίσης δεν είδα και κανένα σνόουμπορντ να έχει λουράκι ασφαλείας. "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted January 15, 2015 Ρε φιλε.. Τι ηθελα και ειπα ναι.. Εγω τεταρτη ηθελα να ανεβω με αμφιτριωνα αλλα δεν μπορουςε η παρεα.. Ξυπνιος απο τις 04:20, τσουλισα στις 10. Τωρα ειμαι 3 ωρες μεσα στο λεωφορειο και δεν εχουμε περασει ουτε τον Ισθμο! Ας οψεται η τρελα να ανεβω για πρωτη φορα. Αλλα ηταν η τελευταια τους. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 15, 2015 μιά και τα λέμε για καλάβρυτα στην γυρα για ενα μεταχειρισμενο ρατρακ και ενα εκχιονιστικο βγαίνει το χιονοδρομικο, τα θελει και γρήγορα... πρως πωληση γνωστο θεματικο και...σινεματικο ξενοδοχείο, μονο 1.200.000,00 ευρω. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted January 15, 2015 μιά και τα λέμε για καλάβρυτα στην γυρα για ενα μεταχειρισμενο ρατρακ και ενα εκχιονιστικο βγαίνει το χιονοδρομικο, τα θελει και γρήγορα... πρως πωληση γνωστο θεματικο και...σινεματικο ξενοδοχείο, μονο 1.200.000,00 ευρω. για βαλε λινκ Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted January 15, 2015 Και σημερα εγινε αυτο, στο ιδιο σημειο της Στυγας, παλι απο αρχαριο. Το σταματησε ενας σκιερ με τακλιν! Του στραβωσε το μπατον οπως επεσε. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 15, 2015 http://www.ploumis-sotiropoulos.gr/webads_old/8851568/8851568.asp για το ξενοδοχείο για το ρατρακ κλπ στην ιστοσελιδα του χιονοδρομικου. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 15, 2015 Είναι σίγουρο/επιβεβαιωμένο αυτό το τελευταίο? Με ποια λογική και ποιο κριτήριο προηγείται ο αθλητής από εμένα τον επισκέπτη στο λιφτ? Πρώτη φορά το ακούω αυτό να συμβαίνει. Xαχα!...πάλι μαλιοτραβήγματα θα έχουμε!...γι αυτό λέω να τ΄αφήσω για το άλλο σ/κ. Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
Mitsaras 230 Report post Posted January 15, 2015 Στα Καλάβρυτα, δεδομένης της έλλειψης χιονιού, τι δουλεύει από Baby? Για πάρτη σου ενδιαφέρεσαι; 2 Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 15, 2015 Σκ πανω για το σκι τεστ.και σκι να μην κανουμε,θα δουμε φιλους.βεβαια εαν ειναι επανω οι γνωστοι αγνωστοι παντα κανεις σκι εκει που σε πανε. 2 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,271 Report post Posted January 15, 2015 (edited) Ιδανικές συνθήκες για χιονοδρομία και σήμερα, Πέμπτη 15-1-2015. Στα πλαίσια της προετοιμασίας της πίστας Ειρήνη για την διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Π-Κ στο ΧΚΚ στις 17-18 Ιανουαρίου 2015, την Παρασκευή 16-1-2015 ο αναβατήρας Άρτεμις δεν θα δοθεί για χιονοδρομία. Σε λειτουργία την Παρασκευή 16-1-2015 θα είναι οι αναβατήρες Αχιλλέας, Δάφνη, Ερμής, Ηρακλής, Θέτις, Στύγα καθώς και το Snowpark! Το Σάββατο και την Κυριακή 17-18 Ιανουαρίου θα είναι σε λειτουργία και χρήση για χιονοδρομία όλοι οι αναβατήρες του ΧΚΚ. Πιο αναλυτικά στις 17-18 Ιανουαρίου θα λειτουργούν οι αναβατήρες: Άρτεμις, Αχιλλέας, Δάφνη, Ερμής, Ηρακλής, Θέτις, Στύγα καθώς και το Snowpark. Στις 17-18 Ιανουαρίου, η πίστα Ειρήνη δεν θα είναι διαθέσιμη για τουριστική χιονοδρομία, στοχεύοντας στην ομαλή και άρτια διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Π-Κ. απο το FB του χιονοδρομικου... μιλάμε για τραγικες καταστασεις.... αντε στο Πανελλήνιο ανδρων να κλεισετε την αρτεμη για μια βδομαδα και στο παγκοσμιο το χιονοδρομικο για μια σεζόν... να βαλετε τον χαρητάτο να το ανακοινώσει. (ρε λες ναφυγε η μιζερια απο απέναντι και να ηρθε στον χελμο? ζει ο δρίβας? ζει και βασιλευει και κλείνει τα λιφτ....) Edited January 15, 2015 by vro <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites