ikakavas 70 Report post Posted March 1, 2019 Χαιρετω! Επειδη αυριο προβλεπω να φευγουμε 7:00απο αθηνα, κατα τις 9-9:30 να ειμαστε πανω, θα γινεταιι χαμος απο κελαρια; Λεω να ανεβουμε απο αμφικλεια αν ειναι καλυτερος δρομος αλλα εχω καιρο να ανεβω απο εκει. Θ ειναι ενταξει; Επισης φτερολακα παρκινγκ-κελαρια τον εχουν ανοιξει; Στο site τον δειχνει ανοιχτο με αλυσιδες Share this post Link to post Share on other sites
skister 420 Report post Posted March 2, 2019 αρκετος κοσμος μικρες ουρες ηλιοφανεια μεχρι τις 2 + τουλαχιστον φτερο. (στα κελλαρια εκλεισε πιο νωρις).Αγωνες στον Βακχο και αυριο ,σαφως καλυτερο χιονι στην φτερο. αλλά και η 6 μπαχαλεψε νωρις.στα εκτος κλασσικα ανοιξιατικα με το γνωστο ωρολογιο προγραμμα του βουνου. 5 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted March 2, 2019 Χαιρετω! Επειδη αυριο προβλεπω να φευγουμε 7:00απο αθηνα, κατα τις 9-9:30 να ειμαστε πανω, θα γινεταιι χαμος απο κελαρια; Λεω να ανεβουμε απο αμφικλεια αν ειναι καλυτερος δρομος αλλα εχω καιρο να ανεβω απο εκει. Θ ειναι ενταξει; Επισης φτερολακα παρκινγκ-κελαρια τον εχουν ανοιξει; Στο site τον δειχνει ανοιχτο με αλυσιδες αν εξαιρέσεις τις πετρες που πεφτουν στο γνωστο σημειο ο δρομος απο δαδι ειναι αριστος. η συνδεση για κελαρια ειναι ανοιχτη αλλα θα σε συμβουλευα να μην βασιζεσαι σε αυτην το πρωι, παρκαρε φτερολακα. 1 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted March 2, 2019 Ωραία μέρα με ήλιο, κόσμο και το βουνό στα καλύτερα του απο χιόνι. Πάτημα με τα γνωστά προβλήματα (περισσότερο πήγαινα προσεκτικά μέσα παρά έξω). Ανοιξιάτικα, ζαχαροχιονο, και καρκαλες εκτός. Το καλύτερο της ημέρας κατά τις 2:15 έχω πάρει καμπίνα βακχου και είναι μέσα δυο παιδιά του χιονοδρομικού. Στα μισά της διαδρομής αρχίζει να ψιλό χιονίζει όποτε γυρνάει ο ένας στον άλλον και του λέει με παράπονο: Όχι πάλι!!!!! Τα παιδιά πάνω έχουν ρίξει πολύ δουλειά για λάθη και παραλήψεις άλλων, και τους αξίζει ένα ευχαριστώ από όλους εμάς. Sent from my iPhone using Tapatalk 13 Share this post Link to post Share on other sites
ikakavas 70 Report post Posted March 2, 2019 (edited) Ευχαριστω πολυ κ. Vro! Τελικα ανεβηκαμε απο αμφικλεια και ο δρομος οντως καμια σχεση, ουτε λακουβες ουτε τιποτα, μονο κατι πετρες που ειχαν πεσει και οτι ηταν σχετικα στενος λογω χιονιου. Αν και φτασαμε αργα κατα τις 9:30, 2-3 αυτοκινητα ανεβαιναμε μαζι, το παρκινγκ σχεδον αδειο, 10:00 καναμε σκι βακχο! Καμια σχεση με την ταλαιπωρια απο κελαρια με τα suv χωρις αλυσιδες να κολλας καθε 2 λεπτα, να βρεις παρκαρεις 1 χιλιομετρο μακρυα, να κουβαλησεις σκι κλπ... Sent from my iPhone using Tapatalk Edited March 2, 2019 by ikakavas 5 Share this post Link to post Share on other sites
blacksnow 286 Report post Posted March 2, 2019 Πάντως οι Γάλλοι μας διαφημίζουν. Σε επιστροφή απο ταξίδι είδα αυτό στο περιοδικό του αεροδρομίου της Μασσαλίας.?? Δεν το περίμενα!!Συνήθως βλέπεις μοναστηράκια,Σαντορίνες και Costa Navarino. 6 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted March 2, 2019 Φέτος ειναι η χρονιά των ρατρακ.... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Al_Foutzin 1,418 Report post Posted March 2, 2019 Ποσα έχουν μείνει «ζωντανά» πλέον; 2 Skiing is a dance, and the mountain always leads. Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted March 2, 2019 Τελικά super μέρα σήμερα....καθόλου ουρές!!!! 4 Share this post Link to post Share on other sites
thanasissin 353 Report post Posted March 2, 2019 Ξεπατωθηκαμε, όλο το βουνό... 4 Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted March 2, 2019 Στο λιβάδι τώρα βροχή με καταιγίδα. Αύριο θα κάνετε πούδρες ή μπάνιο. 3 Share this post Link to post Share on other sites
ikakavas 70 Report post Posted March 2, 2019 Στο λιβάδι τώρα βροχή με καταιγίδα. Αύριο θα κάνετε πούδρες ή μπάνιο. Και δαδι πριν λιγο ειχε βροχη με 7 βαθμους 1 Share this post Link to post Share on other sites
KonKan 5,871 Report post Posted March 3, 2019 https://www.protagon.gr/epikairotita/oi-skier-tou-foroum-twn-delfwn-44341792239 8 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 3, 2019 Πούδρες κάνουν. Ρε παιδιά κανένας δεν άκουσε τον vro ότι δεν πρέπει να πάτε? Όλοι εκτός πίστας κάνετε? Καλή διασκέδαση σε όλους. Υπερμέρες Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted March 3, 2019 Όπου θέλουν να πάνε, εγώ να μην τους έχω στείλει. Κράτα αυτά που γράφεις τις μονές μέρες να τα συγκρίνεις με εκείνα τις ζυγές μέρες. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 3, 2019 Πούδρες κάνουν. Ρε παιδιά κανένας δεν άκουσε τον vro ότι δεν πρέπει να πάτε? Όλοι εκτός πίστας κάνετε? Καλή διασκέδαση σε όλους. Υπερμέρες Όπου θέλουν να πάνε, εγώ να μην τους έχω στείλει. Κράτα αυτά που γράφεις τις μονές μέρες να τα συγκρίνεις με εκείνα τις ζυγές μέρες. Nαι είναι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο χιονοδρομικό που δεν εμπνέει καμία ασφάλεια. Σαφώς και όλοι πρέπει να βγουν εκτός πίστας ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ να δοκιμάσουν τα φανταστικά χιόνια που έχει πολύ συχνά. Δίπλα σε όλες τις πίστες είναι ασφαλέστατα. Αν ο καθρέπτης σου μοιάζει ανασφαλής είναι ένα έγκλημα του χιονοδρομικού να έχει ανοιχτό το 7 (ή την πίστα του). Για παραδίπλα στην πίστα θέλει εμπειρία και το προτείνω μόνο σε πολύ έμπειρους χιονοδρόμους με ΟΜΑΔΑ και έμπειρο ΑΡΧΗΓΟ. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνουν αυτό που κάνεις εσύ να κινούνται ΜΟΝΟΙ σε περιοχή που δεν είναι άμεσα ορατοί από το χιονοδρομικό. Και μονές και ζυγές μέρες αυτό γράφω. Καλό σκι και καλό λιώσιμο στην ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΕΡΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑΡΑ* του Παρνασσού σε όλους, προσοχή φρύδια και χιονοστιβάδες. *ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ ΚΑΦΕΤΈΡΙΑ ΜΕ ΘΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΕΡΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted March 3, 2019 Πάλι δεν διαβάζεις τίποτα και γράφεις ότι σου κατέβει, Και καλά εμένα... Το χιονοδρομικο;;;; Όλες οι χιονοδρόμικες διαδρομές είναι σε αναστολή. Πώς περνεις ευθήνη; Τεσπά, ας μην είμαι εγώ και ας πάνε όλα να.... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 3, 2019 (edited) ΠΙΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΙΣΤΑ, ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΑΤΗΜΕΝΗ ΠΙΣΤΑ. ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ Edited March 3, 2019 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΠΟΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 1,288 Report post Posted March 3, 2019 Αύριο δλδ θα είναι υπέρμέρα? WORK FOR IT! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted March 3, 2019 Το χιονοδρομικό δίνει 3/5. Και έχει τις χιονοδρόμικες διαδρομές κλειστές. Μπορεί να έχω κατά καιρούς εκφράσει άπειρες κριτικές και αντιρρήσεις. Όμως προσοχή σε ενθαρυνσεις και προτροπές δια του παραδείγματος εδώ, σε fb και όπου αλλού. Το ...δίπλα είναι σχετικό. Καλό είναι να μην γίνεται άμεση ενθαρυνση ,πχ τώρα θα πάμε λούκι του Δία, που είναι επισήμως κλειστό σαν χιονοδρομική διαδρομή. Τεσπά αυτό έχω να πω, δεν μπορώ να επιβάλλω σε άλλους να έχουν μέτρο, μόνο στον εαυτό μου. 3 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted March 3, 2019 (edited) Συγνώμην για το offtopic αλλά φανταστείτε (σήμερα πρωί Ψηλορείτη ... Ομίχλη,ψιλόχιονο, ψιλόβροχο, χαλάζι, 2-3ώρες στημένοι για την έναρξη του pierracreta, και ντόποι λυράρηδες να "φτιάχνουν κλίμα". Μου θύμισε τους γαλάτες πριν επιτεθούν στους Ρωμαίους, που όσο πιο πολλοί ήταν οι οχθροί, τόσο πιο πολύ χαιρόντουσαν... Κρίμα που δεν κατάφερα να ανεβάσω ένα videaki να πάρετε μια "γεύση". ..από κρητική χιονοδρομία και "μεταφυσική" Edited March 3, 2019 by PanosDrivas 7 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,257 Report post Posted March 3, 2019 Σχετικά με το ανοιξιάτικο χιόνι όταν μιλάμε για πάνω από μισό μέτρο. 2 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,401 Report post Posted March 3, 2019 Υπερμερα σήμερα στον Παρνασσό, και λιώσιμο κανονικό. Είχε ρίξει 5 ποντακια φρέσκου, το οποίο το πρωί μας έδωσε θεϊκές καταβάσεις στην Σαχάρα. Η τραβερσα σε περνούσε από φυσημενα κομμάτια με ανώμαλο τεραίν. Αρκετα καλά και τα λούκια του Δια. Η Καλλιόπη καλή, τα δέντρα στον Μεδεων επίσης καλά, αλλά στα πολύ χαμηλά κολλούσε γιατί ανέβηκε η θερμοκρασία. Ο Καθρέπτης εξαιρετικός ψηλά, πιο βαρύς στις τελευταίες στροφές. Το Ρέμα καλό, απλά περνάς πολλά ξυρισμένα και παγωμένα κομμάτια. Δεν ξέρω πως τα καταφέραμε, αλλά 4 υποθετικά έμπειροι χιονοδρόμοι που ξέρουν αρκετά καλά αυτό το βουνό κατάφεραν να χαθούν στο ρέμα και να καταληξουν πολύ πιο αριστερά, στον Μπαλαλούκα, από όπου τρόμαξαν να κατέβουν στον δρόμο και περπάτησαν σχεδόν μισή ώρα μέχρι να ξαναβγούν στην Φτερολακα... Στην αρχή του βίντεο η κανονική κατάληξη του «Ρέματος», και στο τέλος το που βγήκαμε εμείς! Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως το καταφέραμε αυτό. http://youtube.com/watch?v=Mox-5LYSOoc Από τα Κελάρια ο Ερμης και ο Οδυσσέας καλουτσικοι, οπως επισης αρκετά καλά ήταν κάτω από τα καρεκλάκια του Ηρακλή καθως και ανάμεσα σε Ηρακλή και Οδυσσέα, αλλά κατά τις 3:30 σκλήρυναν αισθητά. Η πίστα του κόκκινου Βάκχου ήταν ανακατεμένη και σκληρή όταν την κατεβήκαμε, το ίδιο και η πίστα του κόκκινου Ηρακλή. Ήταν μια μέρα με πολύ και απολαυστικό σκι και τεράστια χαμόγελα! Οι τουμπίτσες στην Μπανάνα είναι πιο εύπεπτες όταν έχεις φίλους να σου φέρουν τα πέδιλα: Ρέμα: Οι εφαρμογές κατέγραψαν το γαζωμα, αλλά φυσικά δεν μπορούν να καταγράψουν τα χαμόγελα! 18 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 3, 2019 Η Καλλιόπη, πάντως, έδινε μέχρι και τις 14:00... 3 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
vakiklos 424 Report post Posted March 4, 2019 Την Κυριακή ή ο κόσμος δεν ανέβηκε ή κάτι έκαναν σωστά, να επισημανθεί να το ξανακάνουν, με αγώνες και ουρές μηδέν. 1 Share this post Link to post Share on other sites