Jump to content
ΣΤΧ

ΧΚ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2023-2024

Recommended Posts

1 hour ago, Al_Foutzin said:

Αν είχες 1-2 λίφτ σε σωστά σημεία θα έκανες μια χαρά σκι χωρίς να σπαταλάς νερό και ρεύμα για να το φέρεις από χιλιόμετρα μακρυά. ΤΟ θέμα δεν είναι αν θα έχει χιονοκάλυψη το μπωλ των Κελλαριών στις 15/12 κάποιας κακής σεζόν (οι Όμορφες Λάκκες θα έχουν στάνταρ χιόνι για να πατηθεί πίστα) αλλά ότι το μπωλ των Κελλαριών έχει υπέρ-κορεστεί και δεν σηκώνει άλλο κόσμο (ακόμα και αν δουλεύουν όλα τα λίφτ). 

(Και στην τελική αν πρέπει σώνει και καλά να μπει τεχνητό (γιατί έχει δωθεί υπόσχεση σε προμηθευτές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις) ας γίνει με πραγματικά έξυπνο και στοχευμένο τροπο (αμφιβάλλω) πχ αρχή και βάση της 6)

Oλόσωστα όσα λες αλλά αυτό που έχω σημειώσει με bold και υπογράμμιση είναι λάθος. ΔΕΝ υπάρχει χιονοδρομικό χωρίς τεχνητό, ΔΕΝ είναι βέβαιο ότι οι Όμορφες Λάκκες θα έχουν πάντα χιόνι.

  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, ΜΙΚ said:

ΔΕΝ υπάρχει χιονοδρομικό χωρίς τεχνητό, ΔΕΝ είναι βέβαιο ότι οι Όμορφες Λάκκες

Και που κάνουμε σκι τόσα χρόνια; Όνειρο θα ζούμε λογικά 😂


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εστω οτι υπηρχε τεχνητη χιονιση σε ολο το χκ. Με βαση τα φετινα καιρικα δεδομενα και το γεγονος οτι ειχε σχεδον μονιμα θετικες θερμοκρασιες μεχρι ενα υψομετρο κοντα στα 2000, που θα ηταν χρησιμο; Χωρις να κοστιζει ενα ματσο χρηματα. Θα ηταν χρησιμο στα τελειωματα των πιστων του μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης. Η 7 δεν θα δουλευε, η Αφροδιτη επισης δυσκολα.
Ναι να μπει αν ειναι να βγει απο την εντατικη το lift served ski. Αλλα θα ειναι ενεση.
Η λυση για να γινει καλα ο ασθενης απαξ δια παντος ειναι η επεκταση προς τα πανω.
Δεν εχω καταλαβει καν τι συζηταμε, εννοω ειναι εφικτο κατι τετοιο στο συγκεκριμενο βουνο; Γνωριζει κανενας αρχικα αν ειναι νομιμο; Και μετα θα παμε στο αν εχουν γινει μελετες η πως θα γινουν.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ειδικός δεν είμαι, αλλα από όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα, πιστεύω ότι πιο εύκολο είναι να δοθεί άδεια για τεχνητό στο υπάρχων XK, παρα μια επέκταση προς τα πάνω


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, typeDan said:

Εστω οτι υπηρχε τεχνητη χιονιση σε ολο το χκ. Με βαση τα φετινα καιρικα δεδομενα και το γεγονος οτι ειχε σχεδον μονιμα θετικες θερμοκρασιες μεχρι ενα υψομετρο κοντα στα 2000, που θα ηταν χρησιμο;

Θα ηταν χρησιμο στα τελειωματα των πιστων του μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης.

Mε βάση τα δεδομένα...400 ώρες θα δούλευε στο 1950 από 9 Ιανουαρίου μέχρι 2 Φεβρουαρίου...Από αυτές αρκετές ήταν με φτηνό ρεύμα και ένα μεγάλο ποσοστό θα βάραγαν και στο 1650.

Γιατί να είναι παράνομο καλέ? Σωστός ο turms

 

ARTIFICIAL.png


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρανομο εννοω οτι δεν παιρνει αδεια απο δασαρχειο/περιφερεια/εταδ/υπουργειο/νατουρα/Εθνικο δρυμο/Υψιστο οποιον κανει κουμαντο τελος παντων. Ποιο ειναι το καθεστως, συγκεκριμενα στον Παρνασσο; Ξερει καποιος; Δεν χρειαζεται να κοπει μισο κλαδι απο δεντρο, δεν εχει δεντρα εκει που θες να πας.
Το 15 δεν εγινε επεκταση διοτι μας ειπανε αν θυμαμαι καλα οτι το εσπα καλυπτει μονο αντικατασταση.

Οσον αφορα το τεχνητο φοβαμαι πως οτιδηποτε τοποθετηθει κατω απο τα 1900 μετρα θα ειναι ασυμφορο. Αυτο που πρεπει να γινει ειναι σοβαρη μελετη, εμεις δεν ειμαστε ειδικοι. Ουτε θελει συγκριση με αλλο βουνο οσον αφορα τις ωρες λειτουργιας, πιστευω καθε μερος ειναι διαφορετικο και μονο μια σοβαρη μελετη που θα δειχνει ποσο θα κοστισει η εγκατασταση αλλα και (εστω στο περιπου με τις υπαρχουσες τιμες) ποσο θα στοιχιζει να δουλευει το συστημα για να καλυπτει συγκεκριμενες πιστες που βρισκονται σε συγκεκριμενα υψομετρα, θα με πεισει οτι αξιζει.
Επαναλαμβανω, για κατω απο ενα υψομετρο. Οτι μετραει να εχεις τεχνητο και οτι θα προσθετε ωρες χαμενες στο σκι του κοσμου νομιζω το εχουμε εμπεδωσει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και από 09 Φλεβάρη μέχρι και τις 23 Μαρτίου το τεχνητό θα δούλευε φουλ για 600 ώρες στο 1950. Το μέλλον άγνωστο.

"Χωρις να κοστιζει ενα ματσο χρηματα. Θα ηταν χρησιμο στα τελειωματα των πιστων του μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης." Ε δεν το λες και λίγο...

Έχουμε 1000 ώρες φέτος. Ανάλογα με την δυναμική της εγκατάστασης θα είχαμε αυτά που λες και πολύ περισσότερες ημέρες 7 και Αφροδίτη.

Τι ακριβώς μελέτη θες? Ώρες με θερμοκρασίας κάτω από -1 κοιτάς (με κάποιες παραδοχές με υγρασίες και dew point), πόσα κανόνια έχεις, μήκος, πλάτος πίστας. Με τιμές ρεύματος κάνεις σενάρια (άγνωστο το μέλλον) αλλά προφανώς ένα χιονοδρομικό πληρώνει ανά ώρα και διαλέγεις φτηνές ώρες. 

Ξαναγράφω το τεχνητό είναι ακριβό να γεμίσεις μεγάλες "3-5χλμ πίστες από ραδίκια για να προλάβεις βιαστικά τα Χριστούγεννα ("μεγάλο" σχέδιο με αντλίες Παρνασσού). Για να συμπληρώσεις τα μπαλώματα μια σεζόν σαν την φετινή ούτε ακριβό είναι σαν εγκατάσταση ούτε σαν λειτουργικό κόστος. Ούτε 20 μέτρα πλάτος Περικλη Αίολο να γεμίσεις από ραδίκια είναι ακριβό.

Άδεια από τον Ύψιστο και τον Φορέα Διαχείρισης Δρυμού Παρνασσού θες για επέκταση. Νυν ΟΦΥΠΕΚΑ. Το 2015 δεν έγινε επέκταση γιατί δεν έχει υποβληθεί κανένα σχέδιο επέκτασης στις αρμόδιες υπηρεσίες για έγκριση. Ακόμα δεν έχει υποβληθεί.

 

 

 


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΜΙΚ πολυ απλα δεν εχω πειστει οτι αξιζει να μπει τεχνητο σε οποιοδηποτε σημειο κατω απο τα 1900. Απο τα σαλε και κατω, χοντρικα.
Απο τη μια εχεις την Αφροδιτη και απο την αλλη το 7. Τι να γεμισεις με κανονια σε σεζον σαν τη φετινη; Ποσο θα κοστισει, απλα για να εχεις ενεργο διαδρομο να σε κατεβαζει μεχρι το λιφτ; Συμφερει; Σε σεζον σαν την φετινη ξαναλεω.
Ειναι θεμα κοστους. Προτιμω την επεκταση απο το τεχνητο παντου αν με ρωτας.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν θα διαφωνήσω για τα πιο χαμηλά υψόμετρα. Εκεί ίσως είναι μάταιο πολλές φορές αλλά υπάρχουν και φορές που θα είναι υπερχρήσιμο. Και εγώ προτιμώ την επέκταση. Δυστυχώς όμως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου δείχνουν ότι είναι απαραίτητο και το τεχνητό.

Ειδικά φέτος θα ήταν όπως το λες "μεσαιου επιπεδου για 100 μετρα, τρομερο για το Βακχο και 6-14-10-τελειωμα περιφερειακης". Ξεχάσαμε και το απότομο του Ηρακλή και τα περάσματα Δια Οδυσσέα....Αν σου κόστιζε 5.000 ευρώ? Ακριβό?

Το αν θα το δούλευες στο 1750 και το 1650 είναι καθαρά απόφαση του σημείου της σεζόν. Αν δου λείπουν τα τελευταία 50 μέτρα θα είναι θησαυρός. Θυμήσου πόσες φορές και φέτος ήταν μια χαρά και έλλειπε χιόνι τα τελευταία 50 μέτρα. Δυο βδομάδες θα τις κέρδιζες τουλάχιστον. Ακριβό? Αν σου κόστιζε 300 ευρώ?

Θα στο γυρίσω στη λογική "ας το έχουμε όπως όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου και ανάλογα με τη σεζόν, τη στιγμή και το μέρος, μετατρέπει πίστες με πέτρες σε πίστες και πίστες κλειστές για 50 μέτρα σε πίστες ανοιχτές"

 

 

  • Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/21/2024 at 7:47 PM, aab said:

Έχουμε τρεις δήμους: Δελφών (Σουβάλα) τα Κελάρια σε μεγάλο ποσοστό, Διστόμου-Αντίκυρας-Αράχωβας (ΑΟΦΣ και Βάκχος) και Αμφίκλειας-Τιθορέας (Φτερόλακκα). Η πιθανότητα τεχνητού απαιτεί τη συναίνεση της Αμφίκλειας που, για διάφορους λόγους, δεν νομίζω ότι υπάρχει.

Συγγνώμη,αλλά μια σοβαρή χώρα με σχεδιασμό γι΄ανάπτυξη τουριστικού προϊόντος δε θα έπρεπε να βασίζεται στις απαιτήσεις των δήμων.Ξεκινάς ένα σχεδιασμό και τον υλοποιείς.Αλλά αυτό για σοβαρές χώρες.Στην τελική ανάλυση η περιφέρεια πλέων είναι μία,δεν είναι όπως παλιότερα 10 νομαρχίες.Άρα η περιφέρεια μπορεί να υλοποιήσει όποια έργα απαιτηθούν για να γίνει ανταγωνιστική και προσοδοφόρα.Τώρα αν κάθονται ν΄ακούν τις αντιρρήσεις των τοπικών αρχόντων και των βουλευτών που θέλουν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και τους χρηματοδότες τους επιχειρηματίες,μάλλον πρόκειται για...μπανανία...

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, ΜΙΚ said:

Θα ήταν ωραίο μόλις μάθουμε τι προτάσεις έπεσαν στο Ταμείο Ανάκαμψης να συζητήσουμε σε κάθε thread χιονοδρομικού αν σώζεται ή όχι. Νομίζω ΠαρνασσοΚαλαβρυτοΒασιλιτσοΦαλακρό είναι σε δικιά τους τροχιά και από δυναμική και από απαραίτητες επενδύσεις.

 

Ακόμα και αν δε σώζεται ένα χιονοδρομικό,θα ρίξουν χρήματα για να ικανοποιήσουν τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές που χρηματοδοτούνται από τους τοπικούς επιχειρηματίες και ψηφίζονται από τους κατοίκους που ζουν σε μεγάλο ποσοστό από τα χιονοδρομικά.Να τ΄αφήσουν δεν υπάρχει περίπτωση και να ρίξουν όλο το βάρος στα χιονοδρομικά που ανέφερες που μπορεί να είναι πιο σωστή επένδυση.Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει σχεδιασμό.Πάει με τον αέρα των συμφερόντων.Πριν μερικά χρόνια έβλεπα ένα ρεπορτάζ για τα χωριά γύρω από τα Βαρδούσια.2 επιχειρηματίες είχαν πει "πρέπει να μας φτιάξουν χιονοδρομικό κέντρο"...Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κλπ,αλλά σκέψου να βρίσκονταν χρήματα για επέκταση χιονοδρομικών κλπ,μην έχεις αμφιβολία ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες θα δέχονταν τρομερές πιέσεις για να φτιάξουν χιονοδρομικό σε περιοχές που εκλέγονται βουλευτές τους...Εδώ σχεδιάζουν μεταφορές στρατοπέδων,όχι με επιχειρησιακούς όρους αλλά με οικονομικούς όρους,αν θα βλαφτεί η τοπική οικονομία,τι λέμε τώρα για χιονοδρομικά...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το νερό που θα το βρουν για το τεχνητό δεν είπαμε..

 

 

  • Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επισης πρεπει να βρεθει η ορεξη και ο τροπος να δουλευει σαν χιονοδρομικο, οχι καφε-μπαρ.
Ας ξεκινησουμε με τα βασικα..

How to be a ski resort 101

Αιωνιος φοιτητης ο Παρνασσος. Το τεχνητο ειναι μεταπτυχιακο και η επεκτεση μεταδιδακτορικη διατριβη. Ας παρει πτυχιο πρωτα..

  • Like 4
  • Haha 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, typeDan said:

Επισης πρεπει να βρεθει η ορεξη και ο τροπος να δουλευει σαν χιονοδρομικο, οχι καφε-μπαρ.
Ας ξεκινησουμε με τα βασικα..

How to be a ski resort 101

Αιωνιος φοιτητης ο Παρνασσος. Το τεχνητο ειναι μεταπτυχιακο και η επεκτεση μεταδιδακτορικη διατριβη. Ας παρει πτυχιο πρωτα..

αυτό ακριβώς...k αυτό είναι ένα που μου αρέσει σε κάποια XK στις ΗΠΑ k γενικά b.αμερική
ούτε χωριο , ούτε εστιατόρια, ούτε bar ούτε apres ski ούτε τίποτα
4-5 lift, πολλές πιστες ανά lift, ελεγχόμενο όλο το πεδίο από εκεί ως εκεί, k σου λένε πάνε κανε ski

αν θες να φας πάνε στο χωριο σου 
θες k apres ski k μπαράκια στο βουνό

κρίμα που δεν νομίζω ότι θα μπόρεσε να τα δω από κοντά

 


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την άλλη μεριά, τα Αμερικανικά χιονοδρομικά έχουν τερατώδεις ουρές που κάθε τρεις και λίγο γίνονται viral στα κοινωνικά δίκτυα, και έχουν εξωφρενικά υψηλές τιμές κάρτας. πχ:

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-03-28, 3.08.33 μμ.png

https://www.vail.com/plan-your-trip/lift-access/tickets.aspx


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ΗΠΑ δουλεύουν με ετήσιο πάσο, που δεν είναι και εξωφρενικά ακριβό γι αυτά που προσφέρει. Συνήθως, δε (π.χ. Ikon pass) σε πάει σε πολλά διαφορετικά χιονοδρομικά. Τα ημερήσια είναι για τυχάρπαστους τουρίστες.

Δείτε πχ τιμές εδώ και αντίστοιχα πακέτα...

https://www.ikonpass.com/en/shop-passes


Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα πολυήμερα όντως είναι πιο γήινα. Εξακολουθούν βέβαια να είναι πιο ακριβά από οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό χιονοδρομικό, ακόμα και  Verbier, Zermat κλπ.


Νίφει!

Share this post


Link to post
Share on other sites

οταν το βλεπεις ετσι ναι.
αν παρεις ομως εσυ η egw το ikon base με 869 $ εχεις μεσα 5 μερες δολομιτες, 5 μερες chamonix, 5 μερες Kitzbühel

πιο πολλά θα δώσεις αν πάρεις 3 X 5 μέρες κάρτα από τα XK αυτά

άσε που αν δεις ποσο έχουν οι ετήσιες στις Aλπεις θα πάθεις και εκεί σοκ


Snow is on my D.N.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Turms said:

οταν το βλεπεις ετσι ναι.
αν παρεις ομως εσυ η egw το ikon base με 869 $ εχεις μεσα 5 μερες δολομιτες, 5 μερες chamonix, 5 μερες Kitzbühel

πιο πολλά θα δώσεις αν πάρεις 3 X 5 μέρες κάρτα από τα XK αυτά

άσε που αν δεις ποσο έχουν οι ετήσιες στις Aλπεις θα πάθεις και εκεί σοκ

Τρελαίνομαι για το marketing και πως κοροϊδεύουν τους πελάτες. Πόσοι φυσιολογικοί εργαζόμενοι / σκιερ, κάτοικοι πχ Ν. Υόρκης, μπορούν να πάνε διακοπές 5 μέρες chamonix και 5 μέρες στο Mammoth; Η επιλογή δεν υφίσταται στην πραγματικότητα.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, typeDan said:

Επισης πρεπει να βρεθει η ορεξη και ο τροπος να δουλευει σαν χιονοδρομικο, οχι καφε-μπαρ.
Ας ξεκινησουμε με τα βασικα..

How to be a ski resort 101

Αιωνιος φοιτητης ο Παρνασσος. Το τεχνητο ειναι μεταπτυχιακο και η επεκτεση μεταδιδακτορικη διατριβη. Ας παρει πτυχιο πρωτα..

Τότε τα υπόλοιπα ΧΚ της χώρας τι είναι; Μαθητές γυμνασίου;

Σοβαρά τώρα: Αν κάνετε ένα κόπο να δείτε τα δημοσιευμένα στοιχεία, δεν υπάρχει κάποια συναστρία (δεν μιλάω για απλό business plan) που οι πωλήσεις ski pass θα μπορούσαν να καλύψουν τα έσοδα από λοιπες δραστηριότητες ή έστω να έρθουν 50-50.

Ομοίως, δεν έχετε προσέξει ότι δεν υπάρχει παραλία με στοιχειώδη οργάνωση χωρίς beach bar;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παμε σε ενα ενα τα θεματα να πουμε τι ειναι το καθε χκ..
Αφου θελεις συγκρισεις πιασε τον τροπο λειτουργιας διοτι για αυτο μιλησα.
Ο σκοπος του χιονοδρομικου ειναι να ειναι χιονοδρομικο. Να ανοιγει τους αναβατηρες του και τις πιστες του με ασφαλεια. Αν μετα θελει να προσελκυσει και αλλο κοσμο με γεια και με χαρα του, αλλα να ειναι σωστο πρωτα. Αλλιως ποιος ο λογος να λεγεται χιονοδρομικο, ας το πουμε καφε μπαρ ρεστοραντ.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παιδιά δεν μου λέτε που θα βρούμε τόσο νερό για τα ποτιστήρια εεε εννοώ την τεχνητή χιονωση και ανησυχώ για το μέλλον του βουνού!

  • Like 1

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η τεχνίτη χιονωση στον Παρνασσό ειναι ποιο δύσκολο  να γίνει απ ότι να μπει νέο λιφτ στα άνω κελάρια η ακόμα καλύτερα να βρουν τα χρήματα για να γίνει το service στον Ηρακλή 

ανάποδα έχετε ξεκινήσει 

από την άλλη τι να πεις για την  μπανανία που ζούμε 

  • Like 2

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Posts

    • Προς Πώληση Ένα εξαιρετικό Πέδιλο Της Stockli, βραβευμένο ως το καλύτερο πέδιλο της κατηγορίας του! Είναι εύκολο στην χρήση και στον έλεγχο του καθώς απευθύνεται σε αρχάριους και μέσους σκιέρ! Παρέχει ευελιξία και αρκετή ευκολία στη μετάβαση από carving σε skidded turns με μικρή προσπάθεια και άμεση ανταπόκριση! Είναι σταθερό σε γρήγορες και κοντές στροφές στη πιστά και αρκετά απορροφητικό στους κραδασμούς! Είναι ιδιαίτερη η ευελιξία του σε carving στροφές, με αρκετά μεγάλη γωνιωση παρέχει μια ασφαλή και πεντακάθαρη ακτίνα στροφής! Γενικά διατηρούμε έναν απολυτό έλεγχο χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κατανάλωση ενέργειας! Τέλος είναι δοκιμασμένο και εκτός πίστας σε πούδρες αλλά και bumps και έδειξε τρομερή προσαρμοστικότητα και έλεγχο και ισορροπία σε κάθε στροφή!! Το πέδιλο έχει χρησιμοποιηθεί για δυο σεζόν με εμφανείς μικροφθορές στο επάνω μέρος του. Προσωπικα το συστήνω σε μέσους σκιέρ. Γύρω στις 50 ημέρες χρήσης. Ωστόσο είναι περασμένο από full service και οι πάτοι βρίσκονται σε άψογη κατάσταση καινούργιου, κερωμένοι. Οι λάμες του είναι επίσης σε αρίστη κατάσταση 0,5ο βάση και 88ο side edge. Φοράει την srt Salomon bin 12. Τιμή 380ευρω συζητήσιμη! Περισσότερες πληροφορίες σε προσωπικό μήνυμα! https://www.skiessentials.com/2021-ski-test/skis/2021-stockli-laser-sc https://www.snow-online.com/ski/stoeckli-lacer-sc-2020.htmlp  
    • Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος
    • Τι κάνουν όλα μα όλα τα χιονοδρομικά του κόσμου εκτός από τα Ελληνικά? Ονομάζεται ski bus
    • Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις "μύθους" για το σκι στην Ελλάδα. Ακόμα και πρώην και νυν πρόεδροι του Συλλόγου μας τους συντηρούν με το δίκιο τους. Ακόμα κα ο Λάππας ξεχνά ότι 39 στους 40 τελεταίους Απριλίους χιονίζει στον Παρνασσό!!!!! Και οι δύο Πρόεδροι του ΣΤΧ έχετε δίκιο σε αυτό που γράφετε αλλά επειδή δεν γράφετε την πλήρη πρόταση το συμπέρασμα είναι τελείως λάθος. Η αλήθεια για το σκι στον Παρνασσό είναι όπως τα γράφω Αυτό είναι τελείως γενικό και ισχύει για τους...ταβερνιάρηδες, σαλεδάρχες, μπαρόβιους κλπ Το τους δεν υπάρχει, είναι αφηρημένη έννοια χαμένη στις δαιδαλώδεις διαδικασίες του Ελληνικού κράτους. Υπογράφω ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση ούτε απόφαση που να έβγαλε πόρισμα "φέτος μας νοιάζει μόνο να έχουμε επισκέπτες" στο Υπουργείου Τουρισμού, στο Υπερταμείο, στα ΕΤΑΔ και στις εγκαταστάσεις του ΧΚΠ. Η κατάσταση είναι: δεν έχουμε ιδέα τι είναι το καλό σκι και τι θέλουμε να γίνει ο Παρνασσός και πως να δουλέψει, μη μας κράξουν τα κανάλια, ας κονομήσουμε ότι μπορούμε όσοι μπορούμε, ας μπαίνει ο μισθός, μη σκοτωθεί κανένας. Φυσικά μέσα σε αυτό το χάος κάποιοι έχουν τρόπο και όρεξη να κάνουν κάτι καλό για το σκι προσπαθούν. Όμως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, Υπερταμείου, ΕΤΑΔ και εγκαταστάσεων ΧΚΠ. Κανένας αρμόδιος δεν ξέρει πχ ότι ο λιφτιέρης ζητάει μια πολύ σημαντική βίδα. -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να αφήσουν κλειστό τον Ηρακλή για τόσο λίγα λεφτά? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ -Μα δεν μπορεί να είναι τόσο χαζό το σύστημα ΕΤΑΔ να μας γράφει "όλοι οι αναβατήρες θα λειτουργούν κάθε μέρα"? ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ  
    • Όταν οι άνθρωποι έχουν πρόγραμμα και βλέπουν το μέλλον 
  • Upcoming Events

    No upcoming events found
  • Today's Birthdays

    1. 7ψυχος_gtsap
      7ψυχος_gtsap
      (61 years old)
    2. Mitsaras
      Mitsaras
      (68 years old)
    3. notis_tripoli
      notis_tripoli
      (41 years old)
  • Who is online

  • Forum Statistics

    • Total Topics
      17,318
    • Total Posts
      460,831
  • Member Statistics

    • Total Members
      10,667
    • Most Online
      1,823

    Newest Member
    Marissased
    Joined
×
×
  • Create New...