louis 53 Report post Posted March 23, 2011 Εγώ τα βγάζω τώρα...Σιγά τους πάγους που θα βρούμε... Αν έχετε σε καλή κατάσταση καλοκαιρινά βάλτε τα, θα έχουμε 20 βαθμούς περιβάλλοντος και πάνω από 30 ασφάλτου... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 23, 2011 οταν τελειωσεις με το δικο σου ελα να φτιαξεις και το δικο μου Quote Share this post Link to post Share on other sites
Γιωργος Πατσιος 1 Report post Posted March 23, 2011 (edited) Εγω σημερα θα τα βγαλω τα δικα μου.... Πανο αν τελειωσω νωρις θα ερ8ω.... Αλλος ??? Edited March 23, 2011 by Γιωργος Πατσιος Quote ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙ....ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ......!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 23, 2011 Θα τα αφήσω για το πσκ εγώ και από Δευτέρα αν δε φανεί άλλη κακοκαιρία θα τα βγάλω Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
jimkarys 547 Report post Posted March 24, 2011 μας εβγαλαν ασπροπροσωπους τα λαστιχα να ειμαστε καλα και του χρονου. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2011 Εγω τον Απριλιο θα βγαλω το φτυαρι και τα γαντια που εχω δεμενα μαζι του. Οσο ανεβαινω σε ΧΚ δεν βγαζω τα χιονολαστιχα, ουτε αφηνω πισω τις αλυσιδες. Καθως λιωνουν τα χιονια, απορρεει νερο στο δρομο. Δεν το'χει σε τιποτα να το παγωσει μια νυχτα σε μαυρο παγο στην ασφαλτο και την αλλη μερα το πρωϊ να ειναι αδιαβατο.... Και αν μπεις ανυποψιαστος με τα θερινα να σε στειλει αδιαβαστο!! Ναι, θα εχεις μεγαλυτερη φθορα στο ζεστο καιρο, αλλα δεν θα αισθανθεις καπως... αν το στραβωσεις, εχοντας αφησει τα χιονολαστιχα στην αποθηκη; Εμενα τα Goodyear Ultragrip GW3 τελειωνουν την 4η (και τελευταια) σαιζον τους. Συνηθως τα βγαζω τελη Απριλιου με μεσα Μαϊου. Καλα δεν ειναι; Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted March 24, 2011 γιατι τελευταία ? σίγουρα θα αντέχουν αλλη μια... εσυ δε ξερω αν θα τα πας αλλη μια Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2011 Πλησιαζουν στους δεικτες φθορας... Για χιονολαστιχα! Για βροχολαστιχα, εχουν 2 σαιζον ακομα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,732 Report post Posted March 24, 2011 Εμενα τα Goodyear Ultragrip GW3 τελειωνουν την 4η (και τελευταια) σαιζον τους. Συνηθως τα βγαζω τελη Απριλιου με μεσα Μαϊου. Ισχύει αυτό που μου έχουν πει, ότι η διαφορετική γόμα των χειμερινών ελαστικών αντέχει πολύ περισσότερο από τα καλοκαιρινά ελαστικά, ΑΡΚΕΙ να έχουν σωστή φύλαξη το καλοκαίρι και να μην χρησιμοποιούνται σε μεγάλες θερμοκρασίες; Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2011 Ισχύει αυτό που μου έχουν πει, ότι η διαφορετική γόμα των χειμερινών ελαστικών αντέχει πολύ περισσότερο από τα καλοκαιρινά ελαστικά, ΑΡΚΕΙ να έχουν σωστή φύλαξη το καλοκαίρι και να μην χρησιμοποιούνται σε μεγάλες θερμοκρασίες;Αλεξη, οχι ακριβως... Η εμπειρια μου ειναι οτι στα 3-4 χρονια, η γομα των χειμερινων σκληραινει καπως και δεν εχει πια τοσο καλες ιδιοτητες οσο οταν ηταν καινουρια. Τα λαστιχα μου ειναι παντα φυλαγμενα σε ανηλιο υπογειο με σχετικα δροσερες συνθηκες. Ουτε αυτο με τις θερμοκρασιες ισχυει απολυτα. Στην Νορβηγια αφησα τα (χειμερινα) Sava ενα 'καλοκαιρι' και σε συνθηκες 'καυσωνα' (22C... ) οταν φρεναρα σε STOP περασα απεναντι... Στην Ελλαδα με τα Goodyear Ultragrip GW3 κατεβηκα Κελλαρια-Αμφικλεια, κυριολεκτικα κομματια με 32C και δεν παρατηρησα κανενα προβλημα προσφυσης/φθορας. Καποιες απο τις καινουριες γομες ειναι 2-3 season, αντι για winter only. Οφειλω να ομολογησω, οτι καθαρα απο προηγουμενες εμπειριες/προκαταληψη, δεν τολμω να χρησιμοποιησω τα Ultragrip το κατακαλοκαιρο. Δεν εχω καμμια αντενδειξη, αλλα δεν τολμαω να το κανω. Επισης, στο Saxo ειχα τα Goodyear Ultragrip 6, τα οποια μου εδιναν την εντυπωση οτι ηταν 'λιγα' στο βαρυ φρεναρισμα, σε ανοιξιατικες θερμοκρασιες... ηταν ομως και τοσο στενα (155/65/13 αν θυμαμαι καλα) που εδειχναν αστεια... ακομη και στο Saxo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted March 24, 2011 τι εννοεις βαρυ φρεναρισμα; Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2011 τι εννοεις βαρυ φρεναρισμα; Εννοω αυτο που ανεβαινεις ολοκληρος στο πενταλ του φρενου και κλεινεις τα ματια σου περιμενοντας το μπαμ!!... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted March 24, 2011 = φρενάρισμα πανικού. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted March 24, 2011 = φρενάρισμα πανικού. Κανενας πανικος... τεχνικη ειναι... αν προλαβεις, λες και μια προσευχη Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted April 16, 2011 α καταλαβα... Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted December 27, 2011 Τι εγινε ρε παιδια ? τοσο κατακαρδα το πηρατε που ειχα καιρο να μπω ? απο τις Apr 16 2011 εχει να γραψει ανθρωπος ? Τι εγινε ? ερπιστριοφορα πηρατε ολοι ? τερμα τα λαστιχα ? Εγω παντως περασα μια ομορφη τετρας Ultragrip 8 , τωρα περιμενω να χιονισει να τα δοκιμασω Χρονια πολλα Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,693 Report post Posted December 27, 2011 εγω εχω τα 7+ για τελευταια χρονια Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted January 3, 2012 πολυ καλες οι πρωτες εντυπωσεις απο τα 8 δεν ειναι καλα για παιχνιδια ομως ... τραβας χειροφρενο και συνεχιζει ευθεια καλη χρονια Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
Nifadas 707 Report post Posted January 4, 2012 Εγώ με τα μισελεν αλπιν 3η χρονια φέτος, εχουν μια χαρα κρατημα σε χοντα τζαζ. Του χρόνου μάλλον θα παρω αλλα, ωστόσο τα προσέχω στην εθνική και δεν τρέχω πάνω από 120-130 Quote How you stand is how you ski Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 4, 2012 Έβαλα τα continental Barum σε 185 60 16 στο polo και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πρόλο που έχω και τζιπ με χιονολάστιχα, μάλλον θα παρκάρει μιας και μου έδωσαν εμπιστοσύνη ότι μπορώ να ανέβω σε ολα τα χιονοδρομικά χωρίς πρόβλημα, και μάλλον δεν θα χρειαστούν καν ποτέ αλυσίδες. Σε γερό πάγο, λασπωμένο χιόνι κλπ μου έδιναν απόλυτη εμπιστοσύνη. Εθνική με 150-160 δεν κατάλαβα τίποτα ούτε από θόρυβο ούτε από κατανάλωση. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted January 4, 2012 Μικ ποιο polo έχεις; Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 4, 2012 1.2 TSI αυτό που βγαίνει τώρα Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
The John 12 Report post Posted February 4, 2012 Πολυ καλες οι εντυπωσεις απο τα 8 Το κακο ειναι οτι εβαλα 4 και δε κανω τετακε πια .. δε εχει πλακα Quote *********************** * ** I Snow *** *********************** Share this post Link to post Share on other sites
akisp 69 Report post Posted February 23, 2012 καλημερα θα ηθελα τη γνωμη σας, αν το γνωριζετε φυσικα. στο αυτοκινητο μου εχω παντα αλυσιδες που ταιριαζουν στις διαστασεις των ελαστικων που εχει. Ομως το αυτοκινητο μου το εχει ο αδελφος μου και εγω εχω ενα αλλο. οι διαστασεις των ελαστικων δεν ειναι ιδιες ειναι μικροτερες (185 αντι για 205). ηθελα να ρωτησω σε περιπτωση που χρειαστει να φορεσω αλυσιδες, ταιριαζουν στα ελαστικα με μικροτερες διαστασεις απο αυτες που προβλεπονται?? αν χρειαστει να τις φορεσω θα εχω καποιο προβλημα??? ευχαριστω. δεν ηξερα που αλλου να το βαλω.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 23, 2012 Το κάθε μοντέλο αλυσίδας γράφει στο κουτί για τι διαστάσεις κάνει και συνήθως έχει αρκετό εύρος. Αν δεν το γράφει απλά δεν κάνει. Προσοχή τσεκάρεις και τις 3 διαστάσεις. Αν δεν έχεις το κουτί το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσεις και πάλι ξανατσέκαρέ τες μετά από αρκετά μέτρα ή και χιλιόμετρα. Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites