Jump to content
Sign in to follow this  
snowcat

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Recommended Posts

Ανοίγοντας ενα σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικης χιονοδρομικης πραγματικοτητας, αξιζει να αναφερθει, πως το ΧΚ Παρνασσού αυστηρα πιστο στους ελληνικούς και διεθνείς κανονισμους ασφαλειας και επενδύοντας στο εμψυχο δυναμικο του, εκπαιδευει κ εξασκεί το προσωπικο του στον απεγκλωβισμο χιονοδρομων απο εναεριους αναβατηρες, κανοντας χρηση πιστοποιημενων εκπαιδευτων (κ πολυ εμπειρων μαλιστα φίλων οδηγων βουνου), καθώς και εξοπλισμου.

 

Τετοιες ενεργειες αποτελουν εμπρακτες αποδειξεις ότι το ΧΚΠ τοποθετει την ασφαλεια στις πρωτες προτεραιοτητες λειτουργίας του, ασφάλεια που ορίζεται μεσω υψηλων δαπανων εκπαιδευσης/εξοπλισμου, μεσω πιστοποιημενων υλικων (σχοινια, καραμπίνερς, εξωλκείς, ζουμάρ κα.) αλλα κυριως, μεσω της συνεχους συμμορφωσης με το ισχυον κοινοτικό και εθνικο θεσμικο πλαισιο (τήρηση προδιαγραφων εκπαιδευσης, συντηρησης κα.)

...

Συντομα θα εκπαιδευτουν και σε ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ, καθως και στην απαιτούμενη τουριστικη συμπεριφορα (κατι που όλοι θα αναγνωρισουμε και εκτιμησουμε για να ανταποδωσουμε!! :P ).

 

Για περισσοτερες διευκρινησεις, θα με προλάβει σιγουρα, ο ίδιος ο κ. Δρίβας.

 

Φιλικά,

 

Κωστής :lol:

 

... αν υπήρχε τουλάχιστον 1 snowmobile στη Φτερόλακα για μεταφορά τραυματισμένου!! Τραυματισμός ένα πυλώνα πριν τη βάση της 6 και ο νοσοκόμος (?) έβαλε το παιδί με πονεμένο γόνατο να φορέσει πέδιλα για να πάει στο ιατρείο=>στο 1 μέτρο ξαναπέφτει αφού δεν μπορούσε να κάνει σκι μετά τον τραυματισμό και ο μόνος τρόπος για να πάει στο ιατρείο ήταν να περπατήσει (κατηφόρα+ανηφόρα) στηριζόμενος στο νοσοκόμο... Α, προτάθηκε και μιά άλλη λύση να ανεβεί στο ρατράκ!!!!!!!!! (πράγμα αδύνατο για το γόνατό του)

τα υπόλοιπα ελπίζω να τα διηγηθεί σύντομα ο ίδιος, αν έχει την όρεξη...

Γρήγορη ανάρρωση και ένα delete του περιστατικού για άφοβο σκι πολύ σύντομα σου εύχομαι dear :lol:

 

Να υποθέσω πως ναι μεν μετά από 2+ χρόνια εκπαιδεύτηκαν σε πρώτες βοήθειες, ...αλλά ο,τι υπάρχει η έλλειψη εξοπλισμού (βλ. snow mobile) και άρα περιορισμός δυνατοτήτων να τις εφαρμόσουν όπως πρέπει??

 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό θεωρώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο να γίνει μια καταγραφή όλου του έμψυχου και άψυχου "εξοπλισμού" ασφάλειας, καθώς και πού είναι δυνατόν να χρησημοποιηθούν (εντός πίστας μόνο?, σε ποιό σημείο της πίστας/ποιάς πίστας τί δυνατότητες πρώτων βοηθειών υπάρχουν-βλ. στην παραπάνω περίπτωση τραυματισμού που αναφέρεται στο 2ο quote, αν είχε συμβεί ο τραυματισμός στην κορυφή/ψηλά της 6 θα μπορούσε να είχε πάει φορίο, ένα πυλώνα όμως πριν τη βάση της τίποτα!)

(Αυτό ίσως μπορεί να γίνει από την ομάδα εργασίας χιονοδρομίας και ασφάλειας με επιστολή προς τα καθένα ΧΚ για να έχουμε reports, όχι εκθέσεις ιδεών, απ΄όλα τα ΧΚ-προκειμένου να ξέρουμε που να προσέχουμε περισσότερο να μην πέφτουμε...!).


"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο τομέα (ασφάλεια, ski patrol) πρέπει να υπάρξει κάποια βελτίωση στο ΧΚΠ.

 

Χθες κάποια στιγμή περίμενα στην κορυφή του Ηρακλή την παρέα μου, και είδα μια κοπέλα που έπεσε από το καρεκλάκι. Και ενώ ήταν πεσμένη κάτω και πέρναγαν τα καρεκλάκια από πάνω της, υπήρχε μέλος του ski patrol που καθόταν αμέριμνος παρα δίπλα χωρίς να δείξει καμία διάθεση να βοηθήσει. Κάποια στιγμή βγήκε ο χειριστής από το σπιτάκι και τη σήκωσε...

 

Πάντως στην 6 που είδα και εγώ κάποιον που είχε τραυματιστεί (ήμουν πάνω στο καρεκλάκι) κοντά στη βάση της σχετικά (δεν ξέρω αν λέμε για τον ίδιο), υπήρχε διασώστης δίπλα του με το γνωστό πορτοκαλί φορείο...

 

Σχετικά με τα όρια ευθύνης ενός ΧΚ πάντως πιστεύω ότι δεν μπορεί να είναι εκτός των καθορισμένων πιστών και ski-routes, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχουν σημανθεί κατάλληλα

Share this post


Link to post
Share on other sites

δε μιλάμε για τον ίδιο...


"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

Share this post


Link to post
Share on other sites

μπορουμε να εχουμε μια επισημη εκδοχη για το περιστατικο που αναφερει η Ρουλα ,απο το ΧΚΠ ???

 

(μηπως πρεπει να μεταφερθει στο "φωτοενημερωση απο το ΧΚΠ" ?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καταρχας καλησπέρα.

 

Για όσους ενδιαφέρονται και με ρωτουν μέσω pm/τηλεφώνου να σας πω πως το (αριστερό) μου γόνατο τα πάει πολυ καλά και έχει δείξει σημάδια βελτίωσης σε σχέση με χθες το βράδυ που ήταν αρκετα ταλαιπωρημενο.. Βέβαια βάζω αρκετά συχνα πάγο και έτσι το διατηρω σε μια σταθερη κατάσταση. Αυριο μετά την εξέταση και (μάλλον) την μαγνητικη θα γνωρίζω 100% το πρόβλημα. Το σίγουρο είναι πως έχω αποφύγει τα χειρότερα (aka χιαστοι) :rolleyes: και γενικοτερα ειναι σε μια καλη κατάσταση τη στιγμη που γράφω το ποστ αυτο.

 

Τώρα στο θέμα που άνοιξε η Ρούλα, η οποία ηταν παρούσα σε όλη την περιπέτεια μου απο την ενημέρωση του pister ότι χτυπησα μέχρι την φροντίδα-βοήθεια στην οδήγηση ως την Αθήνα και την ευχαριστώ πολύ!!! :)

 

Το ατύχημα μου έγινε περιπου 20-25 μέτρα πάνω απο τον τελευταιο πυλωνα της πίστας 6 (Ηνιόχος) στη Φτερολακκα και σταμάτησα γύρω στα 10 μέτρα απο αυτον(αν το υπολογίζω καλα), δηλαδη αρκετα κοντα στην βάση της 6 σε σημείο όπου φαινόμουν απο τη βάση. Η Ρούλα (snowcat) βλέποντας ότι ενω είχα σηκωθει και δοκίμαζα το πόδι μου αλλά αργουσα να φορέσω τα πέδιλα με πήρε τηλέφωνο (δεν ειχε pmr) και της ειπα πως εχω κατι πιο σοβαρο και χρειαζομαι βοηθεια για να με μεταφέρουν. Αμέσως ενας pisteur ξεκίνησε με τα πόδια προς το σημείο που ειχα πέσει. Όταν ήρθε ειδε επιφανειακα το πόδι μου, με ρώτησε αν μπορουσα να το πατήσω και του ειπα πως μπορουσα (εκεινη την ώρα μπορουσα γιατι λογικα ήταν ζεστο ακομα απο το τραύμα). Έτσι μου είπε να δοκιμάσω να κάνω μερικα μετρα με τα σκι να δω αν το πατάω. Η συμβουλη του να ξαναφορεσω τα σκι ήταν λάθος αλλα εκεινη την ώρα όντας ζαλισμενος δεν την εκτιμησα σωστα και τα φόρεσα. Εκανα 2-3 μέτρα παράλληλα προς τα κάτω (οχι σκι) και μόλις πήγα να γυρισω με δεξια στροφη για να τραβερσαρω προς το ιατρείο επεσα το πόδι πονεσε δεν επεσα ομαλά και ελεγχομενα και του ειπα να μου βγάλει τα πέδιλα γιατι εγω δεν μπορουσα. Να υπογραμμίσω πως καθόλη την δοκιμη μου με τα σκι,ο pisteur ηταν ακριβως δίπλα για να βοηθησει.

Στην ερώτηση αν υπάρχει το φορείο να με κατεβάσουν στο ιατρείο η απάντηση ηταν πως το φορείο υπάρχει (στην κορυφη της 6) αλλά στο σημείο που βρισκόμασταν δε μπορουσε να βοηθησει γιατι το ιατρειο βρίσκεται σε πιο ψηλο σημείο (ανηφόρα). Λογικο και σωστο αφου εκ των πραγμάτων δεν ηταν δυνατον να βοηθησει το φορειο.

Στην ερώτηση αν υπάρχει το snowmobile ώστε να με ανεβάσει μέχρι το ιατρείο για να μην το πάμε κουτσένοντας η απάντηση ήταν πως δεν βρίσκεται εδω αλλά στα Κελλάρια και δεν το βρίσκουν!!!!!!!!

Τελικά με τη βοήθεια και της Ρούλας (αλλά και του Νεκτάριου που μάζεψε μπατον και πέδιλα) και του pisteur κατέβηκα κουτσένοντας μέχρι το επίπεδο της βάσης της 6. Βέβαια με αρκετά διαλείμματα.. Εκει (στο επίπεδο της 6 μερικα μέτρα πιο αριστερα προς την 10) εγινε μια μινι συζητηση για το πως θα ανέβω την ανηφορα μέχρι το ιατρείο. Νομίζω όλοι γνωρίζετε για ποια ανηφόρα λέω έτσι ; :D

O pisteur πρότεινε να έρθει το ρατρακ να δοκιμάσουμε μηπως μπορει να με ανεβάσει. Αλλα ηταν πολυ ψηλο για να ανέβω και έτσι διχως άλλη λυση ανεβήκαμε με τον ίδιο τρόπο που κατεβηκαμε το κομμάτι της 6 μέχρι το ιατρείο..the rest is history

 

 

Έτσι έγιναν τα πράγματα.

 

Πριν συνεχίσω πρέπει να ευχαριστησω τον pisteur (μου διαφεύγει το ονομα του δυστυχως) για την όλη βοήθεια και την προσπάθεια η οποία εγινε με τα απολυτως ελάχιστα μεσα (κουβάλημα) καθως και τον γιατρο στο ιατρείο

 

 

Και τώρα έχω να εκφράσω τα εξης ερωτήματα-παράπονα προς τα ΕΤΑ και τον κ Δρίβα:

 

1) Πώς ειναι δυνατόν ολόκληρα Κελλάρια-Φτερόλακκα να έχουν 1 και μόνο snowmobile για την μεταφορα τραυματιων και μάλιστα την ημέρα Σαββατο να έχει χαθει στις 10 παρα το πρωι και να μην μπορουν να το βρουν;;;;;;;;;;;;;;;;

 

2)Γιατι ενω έχει επανειλημμενα ζητηθει να μεταφερθει το ιατρείο σε χαμηλότερο σημείο απο εκει που βρίσκεται,δηλαδη στο επίπεδο είτε της βασης της 6 είτε της βάσης της 10 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΗΜΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-από ότι θυμαμαι στα Κελλάρια βρίσκεται σε σημείο αρκετα χαμηλο όπου απο οποιαδήποτε πιστα και αν βρίσκεται το φορειο να μπορει να φτάσει στο ιατρειο!!!!!!!

 

3)Και αν για χ,ψ,ζ,ω λόγους δεν θέλετε να αλλάξετε την θέση του ιατρείου στην Φτερολακκα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ SNOWMOBILE ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ;;;;;;;;;;;;;; ΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΜΟΝΟ SNOWMOBILE (η απάντηση του pisteur!) είναι το λιγοτερο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ!!!!

 

4)Το γνωριζετε πως ενας τραυματισμος μπορει να επιδεινωθει με καταστρεπτικα αποτελεσματα αν η μεταφορα του τραυματισμένου είναι λάθος και όχι συμφωνη με τους διεθνης κανονισμους μεταφοράς τραυματιων;;;;;;;;; Γιατι στην περιπτωση μου δεν τηρήθηκε σχεδον κανενας παρα μόνο οι τυπικοτεροι και οι πλεον προφανεις (ελαφρια εξεταση επι τοπου,βοηθεια στην λάθος μεταφορα,παροχη πρώτων βοηθειων). Έχω παράδειγμα συγγενικου προσωπου το οποιο πριν απο 5 χρονια εκοψε χιαστους/μηνισκο στην 6 και η λαθος μεταφορα του επιδείνωσε τοσο την ήδη χαλια κατάσταση του ποδιου ωστε τελικα να μην αναρώσει σωστα και...τέλος σκι B)

 

Θα ήθελα και θα παρακαλουσα μια υπεύθυνη και σοβαρη απάντηση! και αν ειναι δύσκολη δεν πειράζει μια μέρα ας λείψει η φωτοενημέρωση.. :D

 

 

 

 

 

 

 

Το έχουν ξαναπει και άλλοι είναι πανεμορφα τα χαχα και χοχο, πούδρες,δεντρα,κοτλε πιστες αλλά στην ουσια κύριε Δρίβα και ΕΤΑ κάπου κολλάτε!!!!

 

 

 

Ευχαριστω και ελπίζω ολα τα παραπανω να βοηθησουν ώστε να διορθωθουν τα προβληματα και οι ελλείψεις του ΧΚΠ B)

 

Al_Foutzin

Ορέστης


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites

αλ φουτζίν ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σου!!! !!

 

Το γνωριζετε πως ενας τραυματισμος μπορει να επιδεινωθει με καταστρεπτικα αποτελεσματα αν η μεταφορα του τραυματισμένου είναι λάθος και όχι συμφωνη με τους διεθνης κανονισμους μεταφοράς τραυματιων;;;;

 

φυσικα΄και δεν νοείται να εργάζεται κάποιος σε θέματα ασφαλειας /τραυματισμών, και να μην το γνωρίζει αυτό.

όμως εκτός απο μέριμνα του ΧΚΠ αυτό ειναι και μέριμνα του καθε ατόμου να το ξέρει και απο μονο του! μα είναι δυνατόν?

 

μα να βάλει τα σκι? την ώρα που τον πονάει το γόνατό του? .. συγνώμη για το άτομο αυτό, αλλά πραγματικά πρέπει να μην το σκέφτηκε καθόλου καλά αυτό που πρότεινε. (για να το πω ευγενικά)

Χίλιες φορές, να περίμενε 20 λεπτά! να έρθει το οποιοδήποτε μέσο, παρά είτε να βαλει σκι ή να πάει χοροπηδώντας.

Πρόκειται εδώ για πολύ λάθος κρίση. Φυσικά και αν είχε χτυπήσει αλλού πχ στο κεφάλι (ω μη γέννοιτο) θα του έλεγε το άτομο αυτό να μείνει εκεί, -

αλλα στην τελική ο πιστέρ δεν είναι αυτός που θα βγάλει γνωμάτευση.

κανονικά, ο πιστέρ/τραυματιοφορέας δεν πρέπει να βγάλει καμία γνωμάτευση ή κρίση, και απλώς να βάλει τον ασθενή σε κάποιο φορείο

είτε είναι 5 μέτρα είτε 500 μετρα μακριά απο το φορείο.

ακόμα και αν είναι μικρότεροες τραυματισμός σε γόνατο, ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει αυτο το πράγμα σωστά είναι όλες οι διακομιδές πάντα να γινονται με τον ίδιο τεσταρισμένο τρόπο.

 

στα κελλάρια εχω δεί μεταφορές με αυτό το τρόπο και είχε πει μπράβο που το κάνουν όπως πρέπει.

σε αυτή τη περίπτωση δυστυχώς μπήκε στην διαδικασία ο al foutzin να ανησυχει για το πως θα πάει στο ιατρείο αντί να ανησυχεί για το ποδαράκι του.

 

τον καταλαβαίνω γιατί και μένα πρίν 18 χρόνια με κατέβασε απο τη κορυφη της καμπίνας μέχρι κάτω στο 1750 στην πλάτη του κάποιος, και είχα παθει χιαστο και εσω πλαγιο. τα ξεχνάς αυτά βεβαια μπροστα στην υπολοιπη ταλαιπωρία που θα σε συναντήσει.

 

Το να είσαι πιστέρ/τραυματιοφορέας, και να βαζεις καποιον να χοροπηδάει έστω για 100 μέτρα όντας τραυματισμένος ... ..

Αν πάθαινε ο άλλος μεγαλύτερη ζημιά? Μακάρι αυτή η συζήτηση να ευαισθητοποιήσει και να φτάσει στα αυτιά ανθρώπων που κάνουν αυτή τη δουλειά - με οποιοδήποτε τρόπο και αν φτάσει.

 

μπορεί να είχε όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει, αλλά πραγματικά, ένα βιβλίο δεν είχε διαβάσει αυτός ο άνθρωπος?

σε αυτά τα επαγγέλματα, είτε είναι εποχιακά ή όχι,

η τυπικότητα είναι ένα απο τα πιο βασικά πράγματα. αυτό ισχύει πάντα όπου υπάρχουν θέματα ασφαλείας.

 

να εξοπλιστούν ίσως όλοι οι πιστέρ με ένα πλαστικοποιημένο φυλάδιο που να το κρατάνε πάνω τους να το συμβουλευτούν την ώρα που είναι να πάρουν καποια απόφαση? δε ξέρω - επίσης δεν ξέρω αν ο άνθρωπος αυτός που ήθελε να βοηθήσει, τι δουλειά κάνει τους υπόλοιπους μήνες, και κατά πόσο είχε το χρόνο και απο μόνος του, να δει κάποια πράγματα για το αντικείμενο της δουλειάς του. Ξόδεψε χρόνο και ενέργεια για να βοηθήσει κάποιον,

αλλά αυτή η ενέργειά του, δεν ειναι επιθυμητή κατ αυτό το τρόπο συμφωνα με τα δεδομένα ασφαλής μεταφοράς τραυματιών που ισχύουν γενικά σε όλο το κόσμο.

 

δεν ξέρω, δεν φταίει πάντα ο εργοδότης, έτσι? Έχει και μία ευθύνη αυτός που κάνει την δουλειά...

εγώ δηλαδή αν πάω και μου δώσουν ευθύνη για κάτι, αν δε μου πει ο απο πάνω μου, θα το ψάξω η ίδια. ... γιατί να χω στο λαιμό μου κάτι και να λέω δικαιολογίες ότι αα δε μου χαν πει διαφορετικά...

(σαν παιδαγωγός πχ, είναι δυνατόν να περιμένω απο την εργοδότριά μου να μου εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να αφήσω μόνο του δυο δίχρονα παιδάκια με ένα ψαλίδι στα χέρια τους? δηλαδή θα φταίει η εργοδότρια???)

 

θα το πω αλλιώς - είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον που παίρνει το επάγγελμα του στα σοβαρά και πράττει και ανάλογα.

 

αν το επάγγελμα ήταν πωλητής τόστ, ε ας κάψει το τόστ λίγο παραπάνω, ας βαλει λιγο παραπάνω βούτυρο, ας το φτιάξει λίγο λάθος ,

δε θα γίνει τίποτα -

αλλά εάν εργάζεσαι/πληρώνεσαι για να βοηθήσεις σε περίπτωση ατυχήματος, ε ... !δεν μπορεί να έχεις την χαλαρότητα που έχει ο κύριος στην καντίνα.

 

ναι , λαθος η τοποθεσία του ιατρειου,

αλλά ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ?

εννοείται ότι στάνταρ θα έπρεπε να είναι εκεί snowmobile, μόνο και μόνο για αυτή την έκτακτη περίπτωση. (..προφανώς θα έπρεπε να υπάρχει ένα για τα κελλάρια και ένα για το φτερόλακα?)

αλλά αν είχε βλάβη το snowmobile?/εμενε απο βενζίνη/μετέφερε άλλο ασθενή?

σόρρυ αλλά για μένα είναι θέμα κακής κρίσης του ατόμου αυτού. ας περίμενε λίγη ώρα μέχρι να του δώσουν άλλη εντολή/να βρουν το snowmobile

 

βεβαίως οι οδηγίες πρέπει να είναι σαφής, προς τους εργαζόμενους,

αλλά πρώτα απο όλα πιστεύω είναι και θέμα ευθύνης που έχει το κάθε άτομο που δουλεύει εκεί, σαν μονάδα.

(εδώ δεν ξέρω προσωπικα κατά πόσο έχουν παρακολουθήσει όλοι μαθήματα πρώτων βοηθειών .. οπότε μιλάω απο σημείο ίσως άγνοιας για τα πραγματικά δεδομένα)

 

και πάλι καλά που μιλάμε εδώ για ελαφρύ περιστατικό και δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα άλλο (ώ μη γέννοιτο) εξαιτίας αυτής της ανορθόδοξης μεταφοράς.

τουλάχιστον ας είναι έναυσμα για μια συζητηση με το προσωπικό "ΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ!".

κάποιες φορές στις πρώτες βοήθειες, είναι καλύτερα να μην κάνεις τίποτα, παρά να κάνεις κάτι βιαστικά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περαστικά Ορέστη

 

Θα πάρεις απάντηση και αυτά που έγραψες θα βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν άλλη φορά τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα.


Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ορέστη, περαστικά να είναι και γρήγορα γερός στα βουνά....


''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ευκαιρίας δοθείσης πάντως, επειδή σε άλλο νήμα γίνεται κουβέντα για το εκτός πίστας, καλό είναι να αναλογιστούμε και αυτήν την παράμετρο για το εκτός.

Εαν στο εκάστοτε ΧΚ υπάρχει αδυναμία έγκαιρης παροχής βοήθειας εντός των πιστών, ας αναλογιστούμε τι θα συμβεί στην απευκταία περίπτωση ενός τέτοιου ατυχήματος εκτός πίστας, που υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ακόμη και αν το κέντρο είναι εξοπλισμένο με μέσα κλπ.


''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

armada_alpha1.jpg

τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά

6179.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

boy περαστικα και γρηγορη επανοδο στις πιστες

τα ειπαμε και εχθες


DALTONS POW ROBBERY.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ορέστη περαστικά και γρήγορα!


Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

 

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Πώς ειναι δυνατόν ολόκληρα Κελλάρια-Φτερόλακκα να έχουν 1 και μόνο snowmobile για την μεταφορα τραυματιων και μάλιστα την ημέρα Σαββατο να έχει χαθει στις 10 παρα το πρωι και να μην μπορουν να το βρουν;;;;;;;;;;;;;;;;

 

 

Καταρχήν περαστικά Ορέστη και σιδερένιος ...

Λυπάμαι πραγματικά για το περιστατικό που σου συνέβει

γιατί χωρίς να σε ξέρω είχα δει πολλές φορές τις ωραίες περιγραφές σου εδώ στο forum

και καταλάβαινα πόσο το απολαμβάνεις το σκι.

 

Σχετικά με το snowmobile το Σάββατο θυμάμαι να το είδα 2 φορές:

μια αρκετά νωρίς το πρωί να ανεβαίνει από το λούκι που μαζεύονται οι snowbard-άδες προς το τέρμα του Ηρακλή

και μάλιστα σκέφτηκα ότι κάτι θα είχε γίνει εκεί γύρω ...

 

Μετά το ξαναείδα μεσημέρι ψηλά στον Ηρακλή στο σημείο που είναι ακόμα ευθεία... δεξιά μας.

 

Ένα snowmobile δηλαδή δεν χάνεται εύκολα, γιατί και από τον θόρυβο αλλά και από την μυρωδιά ξεχωρίζει!

Δηλαδή θέλω να πω, ένα σήμα να στέλνανε σε όλα τα τέρματα των λιφτ δύσκολο θα ήταν να το βρούνε;

 

Δεν ξέρω και δεν θέλω να σε στεναχωρώ τώρα που χεις και τον πόνο σου,

εμένα το προσωπικό του χιονοδρομικού με έχει κατα-εξυπηρετήσει για πολύ μικρά και ασήμαντα πράγματα,

δηλαδή σίγουρα η θέληση και η καλή πρόθεση υπάρχει !

Αυτό που δεν υπάρχει προφανώς είναι πάλι η οργάνωση, τι να πω!

Περαστικά σου και πάλι!


Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

Share this post


Link to post
Share on other sites
τρομοκρατη ,

 

κανενα νεο απο το ποδαρι σου ?????

 

feilschen.gif:D

 

 

Παιδιά σας ευχαριστω και πάλι όλους για το ενδιαφέρον σας είτε μέσω internet είτε τηλεφωνικως :o Να ειστε καλα! :P

 

Τωρα τα νεα μου είναι ανάμεικτα..δλδ:

Η κλινική εξέταση έδειξε

-πιθανη ρήξη πρόσθιου χιαστου

-πιθανη ρήξη έσω μηνισκου

-εμπλοκή γόνατος

-οστικο οίδημα έξω μηριαίου και κνημιαίου κονδύλου.

 

Χθες έκανα ακτινογραφια και MRI . Η ακτινογραφια ήταν καθαρή δλδ δεν υπάρχει κάποια ζημια στο κοκκαλο (κάτι αναμενόμενο βέβαια). Tα αποτελέσματα της MRI θα τα έχω το απόγευμα οποτε και θα δουμε ποσο σοβαρη είναι η ζημια.

 

Εχω να κάνω ενα "tour" σε 2-3 γιατρους ακομη μόλις πάρω στα χερια μου την μαγνητικη (και σε cd παρακαλώ! :D)

 

Αυτα..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
feilschen.gif:lol:

 

 

Παιδιά σας ευχαριστω και πάλι όλους για το ενδιαφέρον σας είτε μέσω internet είτε τηλεφωνικως :D Να ειστε καλα! :D

 

Τωρα τα νεα μου είναι ανάμεικτα..δλδ:

Η κλινική εξέταση έδειξε

-πιθανη ρήξη πρόσθιου χιαστου

-πιθανη ρήξη έσω μηνισκου

-εμπλοκή γόνατος

-οστικο οίδημα έξω μηριαίου και κνημιαίου κονδύλου.

 

Χθες έκανα ακτινογραφια και MRI . Η ακτινογραφια ήταν καθαρή δλδ δεν υπάρχει κάποια ζημια στο κοκκαλο (κάτι αναμενόμενο βέβαια). Tα αποτελέσματα της MRI θα τα έχω το απόγευμα οποτε και θα δουμε ποσο σοβαρη είναι η ζημια.

 

Εχω να κάνω ενα "tour" σε 2-3 γιατρους ακομη μόλις πάρω στα χερια μου την μαγνητικη (και σε cd παρακαλώ! :lol: )

 

Αυτα..

 

Να την βαλεις στο YouTube!!! :o:P:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σκι τέλος φέτος :blink:

 

Η Μαγνητικη έδειξε:

-Ρήξη πρόσθιου χιαστου συνδέσμου

-Ρήξη έσω μηνίσκου

-Κάταγμα της οπίσθιας έξω γωνίας της κνήμης και πιθανόν της έσω γωνίας

-Λιποαίμαρθρο

 

 

Τις επόμενες μια-δυο μέρες θα τις αφιερώσω σε επισκέψεις 2 γιατρών ακόμα (+ αυτου που εκανε την κλινικη διάγνωση) και μετα πάμε για κατά πάσα πιθανότητα χειρουργιο. 2-3 εβδομαδες μετα αρχιζω φυσικοθεραπεία-γυμναστηριο..σε 6 μηνες σκι full οπως πριν (και καλύτερα :D)

 

 

Αυτα..


Skiing is a dance, and the mountain always leads.

Share this post


Link to post
Share on other sites
..σε 6 μηνες σκι full οπως πριν (και καλύτερα :blink:)

οπότε κλειδώνει η επόμενη εκδρομή εξωτερικού Νοέμβρη-Δεκέμβρη σε παγετωνικό? :D

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!


"Ski good or eat wood"... The White Grizzly mantra

Share this post


Link to post
Share on other sites

περαστικα φιλε al foutzin. αν σου απαλυνει λιγο τον πονο να σου πω οτι συμφωνα με το ΧΚ υπαρχουν περιπου 40 ατυχηματα καθημερινα (τις ημερες αιχμης)...

 

αρα δεν ειμαστε μονοι μας! αναφερομαι και στον εαυτο μου μιας και ειμαι και εγω τραυματιας. η διαγνωση εδειξε

καταγμα του μειζονος βραχιονιου ογκωματος (ωμος)

 

υπομονη και καλη επανοδο στις πιστες :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πραγματικα κριμα!!!!Δεν πειραζει ομως μην απογοητευεσε,θα επανελθεις και μαλιστα καλυτερος και πιο συνετος σε οτι κανεις πλεον στο χιονι!!!!!

Απλα να θυμασαι μονο αυτο που θα σου πω, πλεον οτι και να κανεις παντα θα υπαρχει στο μυαλο σου ο τραυματισμος αυτος,σε οτιδηποτε και αν κανεις

και οπου σε οπιο ΧΚ και να εισαι παντα θα υπαρχει κατι μεσα σου που θα σε κραταει και τελικα ισως αυτο το κατι να ειναι και η καλυτερευση σου

στην συγκεκριμενη δραστηριοτητα που τοσο αγαπας!!!!!! :D

Ευχομαι γρηγορα κοντα μας και ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!! :blink:


Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι....

The Daltons...jack

www.skimag.gr

Share this post


Link to post
Share on other sites
Πραγματικα κριμα!!!!Δεν πειραζει ομως μην απογοητευεσε,θα επανελθεις και μαλιστα καλυτερος και πιο συνετος σε οτι κανεις πλεον στο χιονι!!!!!

Απλα να θυμασαι μονο αυτο που θα σου πω, πλεον οτι και να κανεις παντα θα υπαρχει στο μυαλο σου ο τραυματισμος αυτος,σε οτιδηποτε και αν κανεις

και οπου σε οπιο ΧΚ και να εισαι παντα θα υπαρχει κατι μεσα σου που θα σε κραταει και τελικα ισως αυτο το κατι να ειναι και η καλυτερευση σου

στην συγκεκριμενη δραστηριοτητα που τοσο αγαπας!!!!!! :D

Ευχομαι γρηγορα κοντα μας και ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ!!!!!!!!!!!!!! :blink:

 

 

+10000


τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πολύ λυπάμαι ρε φίλε :blink: με τίποτα δεν φαινόταν τόσο μεγάλη ζημιά, :D πριν πας για χειρουργείο σιγούρεψε το με 1-2 παραπάνω γνώμες .

 

Όπως και να έχει όμως έτσι πρέπει να τα βλέπεις θετικά έχεις πολλά χρόνια μπροστά σου για πολύ και καλό σκι.

 

Περαστικά και σύντομα στα βουνά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...