mainalo 1,542 Report post Posted November 21, 2010 Μα είναι πολύ απλό τότε.Σε όποιον δεν αρέσει να πληρώνει για τον α ή τον β λόγο πάει απο τους παλαιούς δρόμους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted November 21, 2010 Μα είναι πολύ απλό τότε.Σε όποιον δεν αρέσει να πληρώνει για τον α ή τον β λόγο πάει απο τους παλαιούς δρόμους. Μα.. εγω απο τους παλιοδρομους παω... και πληρωνω και διοδια! Σημειωτεον οτι δεν ανοικω στην κινηση 'δεν πληρωνω... με το ετσι θελω'. Απλα δηλωνω την δυσαρεσκεια μου με την πολιτικη του Υπουργειου Δημοσιων Εργων (οπως αυτο εκαστοτε λεγεται) για την σχεση ποιοτητας/τιμης των εργων που μας παρεχει τα τελευταια 50 χρονια... για πιο παλια... δεν γνωριζω/δεν απαντω Quote Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 21, 2010 Μου αρέσει όταν ακούω ανθρώπους που δηλώνουν ευχαριστημένοι με τα έργα που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο και γεμάτοι χαρά ανοίγουν κάθε φορά το πορτοφόλι τους και πληρώνουν γιατί οδηγούν με ασφάλεια!!!!! και δεν πεθαίνουν πλέον συνάνθρωποί τους!!!!!! Το 90% του δικτύου είναι πεπαλαιωμένο, απαράδεκτο, επικίνδυνο, υπό κατασκευή και το χειρότερο; ήμαστε ικανοποιημένοι που παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί στο παρελθόν και πήγαν στράφι, τώρα χαρίζονται σε ιδιώτες, υπερτιμολογούνται και δίδονται ξανά στους άμοιρους, άφραγκους Έλληνες. Οι Έλληνες χρεοκοπούν, μένουν χωρίς δουλειά, γιατί νομοθέτες, υπουργοί κλπ παρανόμησαν εις βάρος μας και υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που κατηγορούν αυτούς που διαμαρτύρονται κάνοντας κινητοποιήσεις και μη πληρώνοντας ως παράνομους. Εξαιρετικά, γουστάρω αφάνταστα. ΥΓ. αλήθεια που είναι το κακό σε όλες αυτές τι κινητοποιήσεις να υπάρχει και πολιτικός-κομματικός χαρακτήρας; Ασχέτως χρώματος, τελικά αυτό δεν θέλουμε από τα κόμματα και τους πολιτικούς; δράση, προσέγγιση στον απλό πολίτη κλπ; Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted November 21, 2010 Τώρα τι να σου πω φίλε μου, εγω προσωπικά είμαι ικανοποιημένος απο το οδικό δίκτυο στήν περιοχή μου. Απο Τρίπολη για Αθήνα ο δρόμος μια χαρα ήταν και τώρα πλέον εγινε ακόμα καλύτερος.Πληρώνω και την Αττική οδο γιατί παω αμέσως στην δουλειά μου. Εκει στην Εγνατία που πάλευα πρόπερσι πάλι μια χαρά ήταν και ειδικά οταν παραδόθηκαν και τα τελευταία κομμάτια της. Επί της ουσίας λοιπόν εγω μια χαρά βολευομαι. Και οσο για το αν φαγώθηκαν λεφτά και ολα τα σχετικά φίλε μου ολους αυτούς τους πολιτικούς που λες εδω και τοσα χρονια εμεις τους ψηφίζουμε αρα ας λουστούμε ολοι μας τις επιλογές μας. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 21, 2010 YouTube Video ->Original Video Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 21, 2010 (edited) Επί της ουσίας λοιπόν εγω μια χαρά βολευομαι. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. ΥΓ. Α ρε panpanou προσπάθα και θα τα πάρουμε τα τσιφλίκια πίσω YouTube Video ->Original Video Edited November 21, 2010 by fotski Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 21, 2010 Καπετάν Φώτη, θα κάνει ξαστεριά όταν πεθάνω .... YouTube Video -> δε μου λέτε ρε σεις του "κινήματος των διοδίων"; ... γιατί δεν κάνετε και κανά κίνημα για τη περαίωση; άμανες είναι να αρχίσουμε ανυπακοή και να μην πληρώνουμε, να αρχίσουμε από τα χοντρά και όχι από τα ψιλικά ... έχουμε πληρώσει φόρο ... τα κέρατα μας έχουμε κάνει αυτοπεραίωση ... επιπλέον κερατιάτικα ... και τώρα πρέπει να πληρώσουμε ΚΑΙ την επιπλέον περαίωση... και σεις μου μιλάτε τώρα για ενάμισο και δύο ευρώ ... Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 21, 2010 δεν ξερω τι γινεται προς τα πανω αν και μου αρεσε η εγνατια περσι που την επισκευτηκα αλλα ο δρομος απο την κορινθο προς καλαματα που βρισκεται μεχρι την μεγαλοπολη τωρα με ικανοποιει και με το παραπανω πληρωνω τα διοδια με ευχαριστηση απο την στιγμη που μου εχει κατεβασει τον χρονο για αθηνα τουλαχιστον μιση ωρα κατω απο καλαματα και ειναι ασφαλεστατος γρηγορο αμαξι να εχεις και δωσε και μενα μπαρμπα Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted November 22, 2010 δε μου λέτε ρε σεις του "κινήματος των διοδίων"; ... γιατί δεν κάνετε και κανά κίνημα για τη περαίωση; καταρχάς ενάντια της περαίωσης έχουν πάει στα δικαστήρια αρκετές οργανώσεις, αλλά τώρα που το είπες είναι μια ωραία λύση η περαίωση διοδίων. Να μην πληρώνουμε διόδια και μετά από 10 χρόνια να μας στείλουν μια περαίωση διοδίων, να πληρώσουμε κανα 500αρικο και να ξοφλήσουμε Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted November 22, 2010 δεν ξερω τι γινεται προς τα πανω αν και μου αρεσε η εγνατια περσι που την επισκευτηκα αλλα ο δρομος απο την κορινθο προς καλαματα που βρισκεται μεχρι την μεγαλοπολη τωρα με ικανοποιει και με το παραπανωπληρωνω τα διοδια με ευχαριστηση απο την στιγμη που μου εχει κατεβασει τον χρονο για αθηνα τουλαχιστον μιση ωρα κατω απο καλαματα και ειναι ασφαλεστατος γρηγορο αμαξι να εχεις και δωσε και μενα μπαρμπα αφου υπαρχει τοσο μεγαλη χαρα με την πληρωμή των διοδιων θα ελεγα να γινει μια προταση να βαλουν διοδια καθε 30 χλμ,ακομα και εξω απο τα σπιτια μας ,θα μας εδινε μελαγη χαρα Quote Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 22, 2010 αφου υπαρχει τοσο μεγαλη χαρα με την πληρωμή των διοδιων θα ελεγα να γινει μια προταση να βαλουν διοδια καθε 30 χλμ,ακομα και εξω απο τα σπιτια μας ,θα μας εδινε μελαγη χαρα θα διαβασες οτι μιλαω για ενα συγκεκριμενο δρομο του οποιου αν ηξερες την σημασια του δεν θα απαντουσες καν στο μυνημα μου αντιθετως θα επικροτουσες ενας νομος με 250.000 πλυθησμο σε λιγο καιρο θα συνδεεται με συγχρονο αυτοκινητοδρομο με την Αθηνα ενα εργο που για να απωπερατωθει χρειαστηκαν πανω απο 25 χρονια για οποιον γνωριζει..... αν ειχες κατεβει καλαματα καμια φορα θα το καταλαβαινες Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted November 22, 2010 Ναι ενας δρομος που τον ειχαμε πληρωσει μαζι με την ευρωπαικη ενωση τοτε να γινει οπως ειναι σημερα (τουλαχιστον για το κομματι κορινθος τριπολη) Οταν απο τοτε επρεπε να λειτουργει και το δευτερο τουνελ για να μην πω και για τα υπολοιπα που ανοιξαν φετος η περσυ δεν θυμαμαι Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 22, 2010 περσι ηταν Κορνηλιε το θεμα ειναι οτι ο δρομος προχωρησε εχει φτασει μεγαλοπολη η τριπολη πλεον ειναι 45 λεπτα απο καλαματα απο μια ωρα και ενα τεταρτο που ηταν σχεδον και σε ενα ακριβως χρονο θα εχει φτασει καλαματα και θα η αποσταση θα δυανυεται σε 30-35 λεπτα η αθηνα χαλαρα θα ειναι λιγοτερο απο δυο ωρες απο 2.45 που ηταν και ολα αυτα με ασφαλεια πανω απόλα τον δρομο τον εφτιαξε-φτιαχνει ιδιωτικη εταιρεια με την μεθοδο της αυτοχρηματοδοτησης για το κορινθος-τριπολη δεν εχω λογια απλα ο δρομος ειναι αεροδρομιο σε ολο το μηκος του με σωστες πλεον κλισεις στις στροφες του Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 22, 2010 Να το αντιστρέψω λίγο; Μήπως αν ο δρόμος είχε δοθεί από την αρχή σε ιδιώτες θα ήταν έτοιμος εδώ και 20 χρόνια και με σωστές προδιαγραφές; Μήπως θα είχαν σωθεί κάποιες εκατοντάδες συνανθρώπων μας που τώρα είναι νεκροί ή σακατεμένοι; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kapten 57 Report post Posted November 22, 2010 θα διαβασες οτι μιλαω για ενα συγκεκριμενο δρομο του οποιου αν ηξερες την σημασια του δεν θα απαντουσες καν στο μυνημα μου αντιθετως θα επικροτουσεςενας νομος με 250.000 πλυθησμο σε λιγο καιρο θα συνδεεται με συγχρονο αυτοκινητοδρομο με την Αθηνα ενα εργο που για να απωπερατωθει χρειαστηκαν πανω απο 25 χρονια για οποιον γνωριζει..... αν ειχες κατεβει καλαματα καμια φορα θα το καταλαβαινες μην βιάζεσαι να απαντήσεις ,τον δρομο τον ξερω πολυ καλα. 25 χρονια ετρωγαν ,απο μενα και αρκετους αλλους δεν εχουν να παρουν τιποτα για τον κωλοδρομο τους τα λαμογια,τωρα αν εσυ θες να τους λες μπραβο λαμογια φατε κι αλλα καλα κανεις Quote Snow Report Forum http://forum.snowreport.gr/ Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 22, 2010 ετσι ακριβως ειναι Χρηστο τες πα καλιο αργα παρα ποτε Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted November 22, 2010 μην βιάζεσαι να απαντήσεις ,τον δρομο τον ξερω πολυ καλα.25 χρονια ετρωγαν ,απο μενα και αρκετους αλλους δεν εχουν να παρουν τιποτα για τον κωλοδρομο τους τα λαμογια,τωρα αν εσυ θες να τους λες μπραβο λαμογια φατε κι αλλα καλα κανεις δεν με ενδιαφερει τι ετρωγαν και απο που και δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις η συγκεκριμενη εταιρια ανελαβε πριν μερικα χρονια την αποπερατωση του δρομου η ιστορια με τον δρομο παει πισω και εχει σχεση με το δημοσιο και οχι με ιδιωτικο φορεα η μονη παρατυπια που ειδα και δεν μου αρεσε οσον αφορα την εταιρια ηταν οταν επαιρνε τα διοδια για κανα χρονο ενω ταυτοχρονα εδινε μια λωριδα ανα κατευθυνση στο τριπολη κορινθος αυτο που βλεπω τωρα ειναι οτι πλεον υπαρχει ασφαλεστατος δρομος και θα κανω την δουλεια μου γρηγορα και χωρις φθορες(ηδη εφαγα ενα αυτοκινητο τα τρια τελευταια χρονια στις στροφες της μεγαλοπολης ) ασε που τα καλαβρυτα ηρθαν πιο κοντα σε μενα κατα μιση ωρα :rolleyes: Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 22, 2010 (edited) απαντώ στον Μάκη για την ερώτηση του που αφορά την Αττική Οδό ... θέλω να απαντήσω και για τα υπόλοιπα αλλά δυστυχώς ο χρόνος μου είναι λίγος ... 1) Αττικη Οδος (Μια απο τις πιο ακριβες οδους ανα χιλιομετρο και απο τις πιο ακριβες στα διοδια, Μάκη, δεν είναι καν από τις πιο ακριβές ανά χιλιόμετρο ... δεν είναι καν από τις πιο ακριβές στα διόδια ... μπορώ να σου παραθέσω ό,τι στοιχεία θες για σύγκριση με παρόμοιους αυτοκινητόδρομους .... 1) Αττικη Οδος .... με τον τελειως πρωτοτυπο τροπο που σκαρφιστηκαν για να τα μαζευουν, στην εισοδο, one size fits all). Μάκη, στην Αττική Οδό το σύστημα διοδίων που εφαρμόζεται είναι ανοιχτού τύπου με ενιαία χρέωση για όλες τις διαδρομές. Οι οδηγοί δηλαδή, πληρώνουν διόδια μόνο μία φορά κατά την είσοδό τους στον αυτοκινητόδρομο. Αυτό έγινε εσκεμμένα από την αρχή, με τον σχεδιασμό του έργου !!!... διότι με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους αποτρέπονται οι μικρού μήκους μετακινήσεις ... Η ΑΟ λοιπόν σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε έτσι ώστε να απορροφά μεγάλο μέρος της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων, επιτελώντας το σκοπό που καθόρισαν οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε πριν την κατασκευή του έργου. Η πολιτεία δλδ ζήτησε να γίνει έτσι το έργο !!! και για να έρθουμε στα καθ' ημάς: επαναλαμβάνω ότι η ένσταση μου κατά αυτών που δεν πληρώνουν διόδια, ξεκινά από την ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑΣ .... καλώς ή κακώς, τα διόδια που έχουν επιβληθεί στους αυτοκινητόδρομους είχαν και έχουν την ΕΓΚΡΙΣΗ της πολιτείας και αποτελούν μέρος των συμβάσεων που έχουν συνάψει οι ιδιώτες (κατασκευαστικές κοινοπραξίες) με το Ελληνικό Κράτος ... αυτό αφορά τα πάντα ... από το που θα μπουν σταθμοί διοδίων μέχρι τι τέλος θα πληρώνει ο οδηγός μέχρι τι αύξηση θα έχει το τέλος διοδίων χρόνο με το χρόνο ... οι εταιρίες λοιπόν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εφαρμόζουν αυτό που ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ .... επιπλέον δε, οι συμβάσεις αυτές ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και άρα αποτελούν ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .... επομένως όποιος δεν πληρώνει διόδια = παραβιάζει τον νόμο ... όποιος παρακινεί κάποιον άλλον να μην πληρώνει διόδια = παραβιάζει 2 φορές τον νόμο (+ ποινικό αδίκημα ...) το πρόβλημα προφανώς με το "κίνημα κατά των διοδίων" είναι άλλο : είναι το πρόβλημα που βασανίζει την ελληνική κοινωνία: είναι η ΑΝΟΜΙΑ και η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ που επικρατεί σε όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής στην Ελλάδα .... Το ελληνικό κράτος παρέχει μια ιδιότυπη ασυλία στην ανομία κάθε είδους. Είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης όπου θεωρείται φυσιολογικό να δέρνουν οι διαδηλωτές την αστυνομία με δοκάρια ή να σπρώχνουν έναν αστυνομικό λες και είναι απλώς ο γείτονας με τον οποίο τσακώνονται. Επιτρέπουμε μέσα στα πανεπιστήμιά μας να υπάρχουν θύλακοι απροκάλυπτης παρανομίας, με το πρόσχημα του ασύλου. Αποτέλεσμα : σήμερα ακραίες συμμορίες να κάνουν κουμάντο και να εκβιάζουν τους πρυτάνεις για να μην πάνε καν στον διάλογο για την Παιδεία. Επαγγελματίες μπουκαδόροι κλείνουν με το έτσι θέλω τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και διώχνουν τουρίστες από τους οποίους τρώνε ψωμί χιλιάδες εργαζόμενοι ή μπλοκάρουν χιλιάδες επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά ... Είμαστε δλδ μιά χωρα που είναι ξέφραγο αμπέλι, στην οποία δεν υπάρχουν κανόνες και ο καθένας με λίγο τσαμπουκά μπορεί να κάνει ό,τι του αρέσει. Η ανομία όμως φέρνει παραπάνω ανομία και αυτή είναι μια σίγουρη συνταγή για να γίνουμε κανονική ζούγκλα αυτό ακριβώς κατά την άποψη μου συμβαίνει και με το κίνημα των διοδίων: κάποιοι αποφάσισαν και είπαν "Δεν πληρώνουμε" και το κάνουν πράξη ακριβώς διότι επικρατεί καθεστώς ανομίας και ατιμωρησίας ... έχω ένα φίλο, τον Μόντε ... γνωστό σε πολλούς από το φόρουμ μας ζει στην Τουρκία τώρα ... μου έλεγε τι κυρώσεις έχουν οι Τούρκοι αν πετάξουν το τσιγάρο τους έξω από το αυτοκίνητο !!!! ή αν διανοηθούν να πάνε με πάνω από χιλ όταν είναι μέσα σε τούνελ στον αυτοκινητόδρομο τους ( 4 + 4 λωρίδες Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα !!!) (ας βγει από εδώ μέσα ΕΝΑΣ ΜΑΣ και ας δηλώσει ευθαρσώς ότι πήγαινε με λιγότερο από 120 χιλ μέσα στα δικά μας τούνελ: είτε της ΑΟ, είτε της ΠΑΘΕ, είτε της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ...) δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανείς ... ξέρετε γιατί πάμε με 120; διότι υπάρχει εγκατεστημένο μέσα μας το καθεστώς της ατιμωρησίας ... αν ξέραμε ότι πχ θα μας κάνανε ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ το αμάξι, αν μας πιάνανε με 120 μέσα σε τούνελ, τότε δεν θα κουνιόταν κώλος .... τώρα όμως όλοι είμαστε οδηγάρες ... (μέχρι να γίνει το πρώτο μπαμ δυστύχημα μέσα σε τούνελ και τότε θα βγει ο κάθε χατζηπαπαρδέλας να πει την παπαρολογία του του ...) έτσι λοιπόν και με τα διόδια βγαίνει ο κάθε πικραμένος και λέει τον πόνο του ... (λαμόγια, πουλημένοι, κλέφτες κλπ) αλλά δεν σταματά εκεί .. προχωράει και στην αυτοδικία ... και δεν πληρώνει ή κλείνει τα διόδια ...!!! ΟΚ !! λοιπόν παιδιά, αύριο το πρωί ραντεβού να πάμε όλοι στην εφορία να πάρουμε πίσω τον φόρο που πληρώσαμε πέρυσι ή το ΕΤΑΚ ... άμα μας ρωτήσει κανένας θα του πούμε ότι .... . . . . . . . . . . δεν συμφωνούμε !!!! Edited November 22, 2010 by panpanou Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted November 22, 2010 ααα και πού'στε; μεθαύριο ραντεβού να πάμε στην ΔΕΗ που μας κρατά 20 -30 ευρώ σε κάθε λογαριασμό για την ΕΡΤ !!! (τα πληρώνει και ο ξάδερφος μου που' χει βάλει ρεύμα στην στάνη του στα Καλάβρυτα ... μόνο που δεν έχει μέσα στην στάνη TV για να βλέπει ΕΡΤ !!!...) τα πληρώνει όμως !!!! Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted November 22, 2010 ξέρετε γιατί πάμε με 120;διότι υπάρχει εγκατεστημένο μέσα μας το καθεστώς της ατιμωρησίας ... αν ξέραμε ότι πχ θα μας κάνανε ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ το αμάξι, αν μας πιάνανε με 120 μέσα σε τούνελ, τότε δεν θα κουνιόταν κώλος .... τώρα όμως όλοι είμαστε οδηγάρες ... (μέχρι να γίνει το πρώτο μπαμ δυστύχημα μέσα σε τούνελ και τότε θα βγει ο κάθε χατζηπαπαρδέλας να πει την παπαρολογία του του ...) Άσχετο με το θέμα των διοδίων αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος: Γιατί τα όρια τα όρια ταχύτητας είναι km/h και 120 km/h, ενώ την ίδια στιγμή η μελέτη και η κατασκευή προβλέπουν τουλάχιστο 140 km/h (ναι με τέτοιες προδιαγραφές έχουν γίνει); Μη βιαστεί κανείς να ρωτήσει που το ξέρω, έχω δουλέψει σε τέτοια μελέτη και γνωρίζω πολύ καλά τις απαιτήσεις της. Δε μου το βγάζετε από το μυαλό ότι και να πείτε ότι είναι ρύθμιση για την είσπραξη προστίμων. Και βέβαια να μη συζητήσουμε για τις ΓΕΛΟΙΕΣ πινακίδες που υπάρχουνα ακόμα, με όρια 40-50 km/h. Ευτυχώς οι δρόμοι μας έχουν βελτιωθεί πολύ από τότε που τα όρια αυτά είχαν αντίκρυσμα ... Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted November 22, 2010 αύριο το πρωί παιδιά να πάμε όλοι στην εφορία να πάρουμε πίσω τον φόρο που πληρώσαμε πέρυσι ή το ΕΤΑΚδιότι .... δεν συμφωνούμε !!!! Εγώ λέω να πάμε και να πάρουμε ότι λεφτά έχουμε δώσει στα σκατοδιόδια της Κορίνθου-Πατρών που τόσα χρόνια τρώγανε τα λ7 του κοσμάκη και ο δρόμος δεν θα φτιαχτεί ούτε το 2024.Μου φαίνεται πιο δίκαιο! Ή μάλλον....καλύτερα...να πάμε και να πάρουμε τα λ7 που δίνουμε για να έχει το κάθε λαμόγιο της Βουλής και όχι μόνο, προσωπική φρουρά και λογαριασμό κινητού 2000€ τον μήνα.Αυτό, μου φαίνεται ακόμη πιο δίκαιο....! Όσο για την αναφορά σας στην Τουρκία να σας υπενθυμίσω ότι εδώ είναι Ελλάδα.Η Ελλάδα της ατιμωρησίας, της λαμογιάς, και του τσαμπουκά.Και καλώς ή κακώς, θα επιβιώσει όποιος έχει περισσότερο τσαμπουκά.Δεν μπορείς να έχεις ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.Να είναι η πολιτεία εντάξει μαζί σου, για να είσαι και εσύ. Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted November 22, 2010 Εγώ πάλι, ως ρομαντικός, θεωρώ ότι πρώτα πρέπει εμείς να είμαστε σωστοί και μετά να φωνάζουμε και να "απαιτούμε". Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted November 22, 2010 Εγώ πάλι, ως ρομαντικός, θεωρώ ότι πρώτα πρέπει εμείς να είμαστε σωστοί και μετά να φωνάζουμε και να "απαιτούμε". Μπάστα....! Όταν εγώ-εσύ όλοι μας πληρώνουμε το κινητό του Πάγκαλου, και βγαίνει και λέει "Μαζί τα φάγαμε", ποιος δεν είναι σωστός εκεί...?Εμείς...? Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
vperle 1,172 Report post Posted November 22, 2010 Επειδη πολλες φορες στη συζητηση που εξελλισσεται διατυπωθηκαν απολυτοτητες που συνδεονται τις περισσοτερες φορες με το πλαστο διλλημα ποιος μπορει να κανει στη χωρα μας ασφαλεις αυτοκινητοδρομους οι ιδιωτες η το κρατος θαθελα να παραθεσω καποιες σκεψεις. Το σχεδιασμο των αυτοκινητοδρομων ειτε στη μια ειτε στην αλλη περιπτωση τον κανει το ιδιο σε γενικες γραμμες Επιστημονικο Δυναμικο της χωρας,κατα κυριο λογο, που περιλαμβανει μια πληθωρα ειδικοτητων που δραστηριοποιειται στον τομεα αυτο. Και στις δυο περιπτωσεις η υλοποιηση των αυτοκινητοδρομων (η κατασκευη) γινεται απο το ιδιο τεχνικο δυναμικο της χωρας που κατα κυριο λογο, περαν μικρων εξαιρεσεων, ειναι και αυτο Εγχωριο. Αν λαβει κανεις υποψη και συγκρινει δυο αυτοκινητοδρομους που εχουν κατασκευσθει τα τελευταια χρονια στη χωρα μας την Εγνατια Οδο και την Αττικη Οδο δεν θα δει μεγαλες διαφορες στην ποιοτητα οσο και στις δυσκολιες που αντιμετωπισθηκαν κατα την κατασκευη τους (με περισσοτερες βεβαια τεχνικες δυσκολιες και επιστημονικες προκλησεις να κατεχει η Εγνατια). Το ιδιο βεβαια μπορει κανεις να πει και για τα τμηματα της ΠΑΘΕ που κατασκευασθηκαν απο το Κρατος χωρις διαμεσολαβηση ιδιωτων. Το Ελληνικο Κρατος καποια στιγμη επελεξε και εκανε νομο του κρατους την διαδικασια των ΣΔΙΤ που ουσιαστικα ειναι συνχρηματοδοτηση Ιδιωτικων κεφαλαιων και του Δημοσιου.Δεν επελεξε φυσικα τη διαδικασια αυτη επειδη ηταν ανικανο να κατασκευασει αυτοκινητοδρομο αλλα γιατι πιστευε οτι θα κινηθει γρηγοροτερα με μικροτερο "αμεσο "κοστος και για να εξυπηρετησει ισως καποια επειχηρηματικα συμφεροντα . Οι συμμετεχοντες φυσικα δεν ειναι τα λεγομενα Λαμογια που αναφερεται κατα κορον αλλα μεγαλες Ελληνικες και ξενες Εταιριες με πληθος εργαζομενων μαζι με ομιλους Τραπεζων που εβαλαν το ρευστο.Μια καθαρη επιχειρηματικη κινηση. Τιθενται εδω ερωτηματικα βεβαια επι του τιμηματος και του τροπου αποπληρωμης των κεφαλαιων που επενδυθηκαν που συνδεονται με φορτους κυκλοφοριας ,τιμηματος διοδιων,χρονου αποπληρωμης ,ευθυνης κατασκευης παραπλευρου δικτυου(για την Αττικη οδο) και πολλα αλλα που συνδεονται φυσικα αμμεσα με το τελικο κερδος των ομιλων που συμμετεχουν στη διαδικασια. Για παραδειγμα εχουν γραφτει στον τυπο αποψεις ειδικων που ισχυριζονται οτι ο χρονος αποπληρωμης θα επρεπε να ειναι πολυ μικροτερος απο αυτον που ειχε υπολογισθει για την Αττικη οδο γιατι ο καθημερινος φορτος ειναι πολλαπλασιος απο αυτον που ειχε υπολογισθει. Τιθενται επισης ερωτηματικα στο κατα ποσο το ιδιο το κρατος θα μπορουσε να παρει τα χρηματα αυτα απευθειας απο τις τραπεζες και αλλα πολλα . Ολα τα παραπανω θα πρεπει φυσικα να ειναι στη διαδικασια ελεγχου απο τον καθε σκεπτομενο πολιτη ξεκινωντας απο την αρχη οτι δεν υπαρχει μονο το ασπρο- μαυρο αλλα και αλλες πολλες αποχρωσεις.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted November 22, 2010 Εγώ πάλι, ως ρομαντικός, θεωρώ ότι πρώτα πρέπει εμείς να είμαστε σωστοί και μετά να φωνάζουμε και να "απαιτούμε". NAI Χρήστο συμφωνώ αν είχαμε μια στοιχειωδώς συνειδητοποιημένη κοινωνία. Αλλά αυτή η περίφημη κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως κοινωνική, επειδή η κοινωνία έχασε τις αξίες τις. Το αποτέλεσμα ήταν τα λαμόγια να κάνουν πάρτυ και να πληρώνουμε τη νύφη ΟΛΟΙ μαζί, ενώ αυτά γελούν μαζί μας. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites