Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
eolos

χ/κ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2010-2011

Recommended Posts

Όλα είναι μια ιδέα, και από πια οπτική γωνιά τα βλέπεις

Από τις φωτογραφίες του eolos και τι δεν θα έδινα να έπαιρνα δυο γερά παυσίπονα, να έσπαγα το γύψο για δυο/πέντε/δέκα καρβαριστές καταβάσεις στον Αίολο με θέα τη μισή Ελλάδα και την αίσθηση του κρύου και την αίσθηση τα πέδιλα να γράφουν στο χιόνι και και και .

Για μένα μπράβο στο ΧΚΠ που άνοιξε ακριβώς για τους "τρελλούς" και για ξεχαρμάνιασμα και το μόνο που ελπίζω είναι να συνεχίσει έτσι ΑΡΚΕΙ να είναι σημαδεμένες όσο το δυνατόν οι πέτρες. Σας παρακαλόυμε σαν πέλάτες το μόνο σημαντικό για εμάς είναι αυτό. Να μη φάμε πέτρα κρυμμένη και χτυπήσουμε εμάς και τον εξοπλισμό μας. Θεωρώ ότι με αυτές τις εικόνες όποιος ανέβει και δεν φάει πέτρα θα περάσει μια χαρούμενη ημέρα. Αν φάει πέτρα θα έχει κάθε δίκιο να τη θεωρεί μια χαμένη μέρα. Και είναι δουλειά του ΧΚΠ να εξασφαλίσει όσο μπορεί ότι οι πέτρες είναι σημαδεμένες. Ειδικά με τόσο λίγο χιόνι.

Η φωτογραφία με αυτούς που καρβάρουν δίπλα δίπλα για όποιον είναι πραγματικά "τρελός" και αγαπάει το σκι είναι τέλεια. Ζήλεψα και το μετάνιωσα που δεν ανέβηκα έστω για μια "κουλή"

VRT_1431.jpg

Υ.Γ. Nickel θα έχει ωραίες πόρτες τα κοτρώνια για κάνα γύρισμα, πάλι και τα χάνουμε γ@μωτο. Τόσα παλιά σημαδεμένα πέδιλα στην αποθήκη και να μη μπορείς να τα χαρείς :mellow:

Edited by ΜΙΚ

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Τελικά έκανα λάθος σήμερα που πήγα στα Καλάβρυτα (όχι για σκι,για συνάντηση με έναν φίλο που δεν έγινε ποτέ τελικά) και δεν πήγα στον Παρνασσό...Ωραίο χιόνι είχε ο Αίολος...Σιροπιαστό :mellow:

Αν είχε τέτοια ορατότητα και χτες θα ήταν τέλεια.

Σήμερα ζήλεψα κι εγώ παρ' ότι ήμουν χτες επάνω...

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

VRT_1431.jpg
αυτος με το μπλε σαν τραπεζομαντηλο ειναι ποιος να ειναι αραγε?????

και ο αλλος διπλα σαν εξωγιηνος μου φαινεται με αυτο το κρανος :lol:;):lol:

DALTONS POW ROBBERY.....

ήταν όντως καλό ξεχαρμάνιασμα. Παίχτηκε πολύ πετροσκί γενικότερα, και ευτυχώς δεν έκανα με τα δικά μου πέδιλα, θα τα λυπόμουν πραγματικά.

Η αρχή ήταν με αίολο και 15λεπτη αναμονή. Αλλά μετά τις 12μιση άνοιξε κι ο Βάκχος, που σου έδινε τη δυνατότητα να απολαύσεις κάποια σημεία που είχε καταπληκτικό χιόνι. Ειδικά δεξιά του τερματικού του Περικλή, αν και έπρεπε να παρακάμψεις κάποιες πέτρες.

Γενικά το βουνό θέλει πάρα πολύ χιόνι ακόμα. Βάκχος κόκκινος και Ηρακλής στην ουσία έχουν μηδενικό χιόνι.

ένα πανοραμικό πρόχειρο από την κορυφή του Περικλή.

http://occip.it/pt3hg3kb

κι ένα καλύτερο από το τέρμα του Αιόλου.

http://occip.it/pt3hfs73

και ο βάκχος img0397iy.jpg

και ο Γεροντόβραχος

img0403k.jpg

Edited by bomberman

Προτεινω να ανεβαινει καποιος και να κανει σκι μοναχα με τις μποτες. Ετσι θα του παιρνει περισσοτερη ωρα να κατεβει, και ταυτοχρονα θα εξασκηθει στις στροφες

Edited by Nifadas

How you stand is how you ski

αυτο δεν ειναι σκι με τις μποτες.. τσουλάνε απλώς στην πιστα.

δεν ξερω αν εχω καμια φωτο απο το Whistler με μια ιρλανδέζα πρώην παίκτρια του χόκεϊ να κανει στροφές/σκι κυριολεκτικά με τις μποτες

"...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow''

(Lord Byron about Mont Blanc)

Ποια παλικαρια ηταν επανω σημερα και φορουσανε μπουφαν του συλλογου; Τους ειδα στην ουρα στον αιολο αλλα δεν μπορουσα να πλησιασω κοντα για να χαιρετησω.

Να βαλεις μια δικια σου φοτο...

.....εγω παντως θα το δοκιμασω στον Αιολο

How you stand is how you ski

αυτο δεν ειναι σκι με τις μποτες.. τσουλάνε απλώς στην πιστα.

δεν ξερω αν εχω καμια φωτο απο το Whistler με μια ιρλανδέζα πρώην παίκτρια του χόκεϊ να κανει στροφές/σκι κυριολεκτικά με τις μποτες

Oλγα στη Σαντα Κατερίνα είχαμε δει ολόκληρη ομάδα πιτσιρικάδων με τη φόρμα τους, να τελειώνουν την προπόνησή τους κατεβαίνοντας μια κοκκινόμαυρη πίστα με τις μπότες :lol:

Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όπως τους παρακολουθούσαμε από την καμπίνα.

end of off topic :lol:

Ποια παλικαρια ηταν επανω σημερα και φορουσανε μπουφαν του συλλογου; Τους ειδα στην ουρα στον αιολο αλλα δεν μπορουσα να πλησιασω κοντα για να χαιρετησω.

Και γω τους ειδα! και επισης δε μπορεσα να πλησιασω!

alpine endurance...

ECOLOGY-TRANSPORT.COM

"Τα παντα για ολα τα οικολογικα μεσα μεταφορας"

χθες κυριακη λοιπον,ανεβηκαμε στο βουνο να κανουμε την πρωτη του χρονου.ο δρομος μεχρι το λιβαδι καθαροτατος,στην στροφη για χιονοδρομικο ξεκινουσαν τα κομματια μαυρου παγου σε αρκετα σημεια και παγου σε ενα μεγαλο μερος της διαδρομης σε σημειο να χρειαστουν αλυσιδες καπιοι.ο καιρος καλος,ηλιοφανεια με καποια διαστηματα να κρθβεται πισω απο μερικα συννεφα και την θερμοκρασια στο 1750 να γραφει 0 βαθμους στις 8:40.το εισητηριο στα 15 ευρω,νομιζω οτι για εναν αναβατηρα και μαλιστα για τον αιολο παραειναι,ειδικα οταν σε πληρη λειτουργια το εισητηριο για αιολο και baby ειναι στα δεκα για τον αρχαριο.παρεπιπτοντως εισητηριο αρχαριου δεν ειχε.εμενα παντως τα λεφτα της τα εβγαλε μια και καταφερα να ανεβοκατεβω τουλαχιστον 15 φορες μεχρι να νοιωσω το καψιμο στα γονατα.η παρεα παρα πολυ καλη οπως φαινεται κ στην φωτο του μικ συν καποιους ακομα.ο κοσμος αρκετος κ σε συναρτηση με τον ενα αναβατηρα μονο δημιουργουσε μια αναμονη τουλαχιστον 8-10 λεπτων η οποια ομως περνουσε ευχαριστα.το χιονι αρκετα καλο,δυστυχως ομως απο το τερματικο του αιολου και πανω το βουνο ξυρισμενο ολο.πραγματικα ειναι σαν να μην χιονισε ακομα.

ενα μπραβο ομως στο χκ κ στους ανθρωπους του που εκαναν τα παντα για να περασουμε καλα,αφου λιγο πριν τις δυο μας δοθηκε και ο βακχος,ο οποιος μεχρι εκεινη την στιγμη ηταν μονο για βολτα,ωστε να χρησιμοποιησουμε τον μισο περικλη δεξια με το χιονι που μαζεψαν τα μηχανηματα κατα την διαρκεια της ημερας.

το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οτι στην ανακοινωση ελεγε χρηση μονο απο εμπειρους σκιερ και δυστυχως πετυχαμε αρκετο κοσμο να παλευει στον περικλη να περασει τις πετρες και στην συνεχεια να καταφερει να σταθει ορθιος.αυτα λοιπον τα νεα μας.

υ.γ:ποτε μην καθεστε δυο μαζι οταν φορατε την φορμα του συλλογου.εμας παντως μας κοιτουσαν ολοι με μια απορια. :rolleyes: :rolleyes:

το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οτι στην ανακοινωση ελεγε χρηση μονο απο εμπειρους σκιερ και δυστυχως πετυχαμε αρκετο κοσμο να παλευει στον περικλη να περασει τις πετρες και στην συνεχεια να καταφερει να σταθει ορθιος.αυτα λοιπον τα νεα μας.

Προσωπικά είδα ένα άλλο πρόβλημα στη χρήση Βάκχου / Περικλή. Η ανακοίνωση ήταν έντιμη - έλεγε ξεκάθαρα ότι ένα μέρος της διαδρομής πρέπει να γίνει με τα σκι στα χέρια. Πολλοί, χρησιμοποιώντας νοικιασμένο εξοπλισμό, περνούσαν πάνω από τις πέτρες και βέβαια πήγαιναν όπως πήγαιναν. Φυσικά, την επόμενη φορά που θα νοικιάσουν θα γκρινιάξουν για την ποιότητα του εξοπλισμού.

Μιλώντας όμως για κινδύνους στο ΧΚΠ είδα και αρκετούς που κατέβαιναν την Κυριακή την πίστα του Τηλέμαχου με την ορμή του B. Miller. Μήπως πρέπει να προσέχουμε ότι στην ίδια πίστα υπάρχουν αρχάριοι, παιδάκια, τουρίστες και να θυμόμαστε ποιος έχει την ευθύνη τυχόν ατυχήματος σύμφωνα με τους κανονισμούς;

το οτι υπαρχουν αρχαριοι σε μια πιστα και παιδια δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να αναπτυξουμε ταχυτητα θα τρεξουμε αλλα υπο ελεγχο και οσοι ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να τρεξουμε οσο μπορουμε και να σταματησουμε

μιλαμε παντα για λογικη ταχυτητα ωστε να βγαζεις 5-10 καλες στροφες

βλεπεις αδερφε χωρις ταχυτητα δεν στριβουν τα ρημαδια τα καρβοπεδιλα :D;)

DALTONS POW ROBBERY.....

Προσωπικά είδα ένα άλλο πρόβλημα στη χρήση Βάκχου / Περικλή. Η ανακοίνωση ήταν έντιμη - έλεγε ξεκάθαρα ότι ένα μέρος της διαδρομής πρέπει να γίνει με τα σκι στα χέρια. Πολλοί, χρησιμοποιώντας νοικιασμένο εξοπλισμό, περνούσαν πάνω από τις πέτρες και βέβαια πήγαιναν όπως πήγαιναν. Φυσικά, την επόμενη φορά που θα νοικιάσουν θα γκρινιάξουν για την ποιότητα του εξοπλισμού.

Μιλώντας όμως για κινδύνους στο ΧΚΠ είδα και αρκετούς που κατέβαιναν την Κυριακή την πίστα του Τηλέμαχου με την ορμή του B. Miller. Μήπως πρέπει να προσέχουμε ότι στην ίδια πίστα υπάρχουν αρχάριοι, παιδάκια, τουρίστες και να θυμόμαστε ποιος έχει την ευθύνη τυχόν ατυχήματος σύμφωνα με τους κανονισμούς;

εγω χρησιμοποιουσα τα δικα μου πεδιλα και μπορω να πω οτι με ενα δυο αλματακια τις πετρουλες τις ξεπερνουσες ανετα γτ ειχε καποια δρομακια με χιονι.

εγω χρησιμοποιουσα τα δικα μου πεδιλα και μπορω να πω οτι με ενα δυο αλματακια τις πετρουλες τις ξεπερνουσες ανετα γτ ειχε καποια δρομακια με χιονι.

Συμφωνώ μαζί σου - μπορούσες να το κάνεις. Αναφέρομαι όμως σε αυτό που ακουσα με τα ίδια μου τα αυτιά "νοικιασμένα είναι, γ*****ε τα" . Δυστυχώς θεωρώ ότι αυτή λογική τους χαρακτηρίζει ως προβληματικά άτομα και στο πως κάνουν σκι (σανίδα στη συγκεκριμένη περίπτωση) αλλά και στο πως φέρονται στη ζωή τους γενικά.

Όσο δε για την παρατήρησή μου σχετικά με την ταχύτητα που μου απάντησε ο skimad, ξέρω τη διαφορά μεταξύ του τρέχω και έχω τον έλεγχο (και η ταχύτητα αυτή διαφέρει από σκιερ σε σκιερ) και του είμαι επικίνδυνος για τον εαυτό μου και τους άλλους. Προφανώς ένα μέρος της ευχαρίστησης που νοιώθουμε (ή τουλάχιστον νοιώθω) στο σκι έχει να κάνει με την ταχύτητα και τον αέρα που σε χτυπάει. Ποτέ όμως ξυστά από τους άλλους. Ποτέ δεν κάνεις σφήνα στη διαδρομή άλλων χιονοδρόμων. Ίσως μιλάει η ηλικία ;) (μου).

Edited by aab

σχετικα με το πρωτο,αυτο ειναι καθαρα θεμα του καθενα ξεχωριστα.αν δεν τους κοβει το μυαλο οτι καποια στιγμη θα τα ξαναχρησιμοποιησει,τι να πω?

μας λειπει παιδεια απο αυτη την χωρα σε ολους τους τομεις...

τωρα οσο για την ταχυτητα ειναι ενα θεμα που καλο ειναι να το συζητησουμε σε αλλο νημα.

Πριν πάρω τα δικά μου πέδιλα νοίκιαζα στο μαγαζί που σταματάει το skibus.Για άγνωστο λόγο,μας έδιναν σαβούρα πέδιλα.Και παλιά μοντέλα και ταλαιπωρημένα.Σε ένα πέδιλο που μου έδωσαν,η μύτη ήταν έτοιμη να κοπεί.Το είδα εγκαίρως και μου το άλλαξαν.Παρόλο που μια φορά τους ζήτησα να μου δώσουν καινούρια πέδιλα και ας τα πληρώσω ακριβότερα,αυτοί είπαν όχι.Μεμονωμένοι που σταμάταγαν έπαιρναν καινούρια.Το οξύμωρο είναι ότι σε περίπτωση ζημιάς τα χρέωναν 160€!!!Μια φορά που ανέβηκα με έναν φίλο,νοικισα σε άλλο μαγαζί και ευχαριστήθηκα το σκι.Μπορεί να έτυχε,αλλά τα πέδιλα -Fischer-ήταν άριστα.

Όσον αφορά την ταχύτητα,πέρασε ένας πρόπερσι από δίπλα μου,και από θαύμα δεν συγκρουστήκαμε.Νόμιζε ότι κατέβαινε ελεύθερη κατάβαση στο Wengen και είχε πάρει στάση σους,στον Ηρακλή....Οι κόπανοι είναι και στο βουνό,και στους δρόμους και στη θάλασσα.Για τον αέρα δεν έχω άποψη,ο ΜΙΚ θα μας πει που πετάει!

Έχετε σημερινες φωτογραφιες μηπως, να δω πως ειναι τα πραγματα εκει? Στη πιστα Βακχος Περικλης, εκει θα παμε σε μερικες μερες...

το οτι υπαρχουν αρχαριοι σε μια πιστα και παιδια δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να αναπτυξουμε ταχυτητα θα τρεξουμε αλλα υπο ελεγχο και οσοι ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να τρεξουμε οσο μπορουμε και να σταματησουμε

μιλαμε παντα για λογικη ταχυτητα ωστε να βγαζεις 5-10 καλες στροφες

βλεπεις αδερφε χωρις ταχυτητα δεν στριβουν τα ρημαδια τα καρβοπεδιλα :lol:;)

Εσύ τρελέ,σταμάτα να σκέπτεσαι τρεχάλες γιατί καραδοκεί το τηλεφώνημα, από τον ακατανόμαστο! :D

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Έχετε σημερινες φωτογραφιες μηπως, να δω πως ειναι τα πραγματα εκει? Στη πιστα Βακχος Περικλης, εκει θα παμε σε μερικες μερες...

περιμενετε να χιονισει πρωτα και μετα να πατε

DALTONS POW ROBBERY.....

δεν το βλεπω να κανουμε σκι πριν την πρωτοχρονια (εννοω χορταστικο σκι)

την καλησπερα μου

Ναι γιατι εχεις την εντυπωση οτι θα κανουμε μετα; :P

101277.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...