Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
snowpar

Χ.κ. Παρνασσού 2015-2016

Recommended Posts

Δηλαδή το ότι χάσαμε μια υπεροχη μέρα σκι με λιακάδα και ολόφρεσκο χιόνι επειδή κοιμήθηκαν και κανένας δεν μας ενημέρωσε δεν είναι λόγος να γίνει φασαρία?

Ναι εμείς που έχουμε πετροπέδιλα και δεν μας πειράζει να ανεβοκατεβαίνουμε την ίδια πίστα όσοι είμαστε

Μαζί σου κι εγώ, ας είναι και στον Αίολο.

Τα 2 ετών πέδιλα, πετροπέδιλα έγιναν φέτος.

Εδώ χάθηκε ολόκληρη η περίοδος, δε σώζεται η κατάσταση με μια μέρα (και με 5-20 πόντους χιόνι).

Ας ρίξει κάτι το ΣΚΔ να πάω να αποτελιώσω τα πέδιλα την Τρίτη.

Practice makes perfect

Την Κυριακή το πάει για θάψιμο......έχω σταυρώσει χέρια-πόδια να βγει....

TELETON+2.JPG

• Like 1

Don t SKI in Greece
Ο κομπλεξικός

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ

ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ

Aγαπητοί φίλοι,

εν μέσω άλλων υποχρεώσεων, (http://www.snowclub.gr/forums/index.php?s=038320c65b50443c1ee3847d7d9232f4&showtopic=18885&page=9 )

όντας «αποσυντονισμένος» αλλά και “απεξαρτημένος” από το αγαπημένο μου ΧΚΠ και τελείως «αποστασιοποιημένος», εκτός του τρέχοντος κλίματος ΕΤΑΔ ΑΕ κλπ,

διαβάζοντας μετά από πολύ καιρό τα γραφόμενα του forum ΧΚΠ

επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας κάποιες «σύντομες» αλλά με βαθιές ρίζες σκέψεις μου.

Α. Γενικά

Θα ξαναπώ ότι, κατά την ταπεινή άποψη μου, το φόρουμ θα πρεπε

· να ασχολείται με ιδέες και όχι πρόσωπα

· να αναζητεί την καταρχή κατανόηση και στην συνέχεια τον ρεαλιστικό τρόπο επίλυσης προβλημάτων και όχι την επιπόλαιη αναζήτηση ενόχων

· να επιδιώκει/απαιτεί την υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση του , να αποφεύγει την ανακύκλωση ανεύθυνων, κακόπιστων φημολογιών υποβιβάζοντας τον ρόλο του σε κουτσομπόλα ή «διαροητή φημών»

· να ενθαρύνει /προστατεύει τους επωνύμως/ευθαρσώς ομιλώντες και να μην διστάζει να καταγγέλει στις αρχές ότι θεωρεί βάσιμα ως παράνομο, επίκινδυνο, απαράδεκτο.

Φυσικά όλα τα προαναφερόμενα, σχετίζονται με το πώς «φαντάζεται»/θα’θελε ο καθένας στο μυαλουδάκι του το snowclub….

Στο δικό μου μυαλουδάκι ... το snowclub μπορεί εκτός από αναψυχή ή πρακτικές λύσεις/συμβουλές να παίξει κι έναν σημαντικότερο αλλά και δυσκολότερο ρόλο σε αυτό που λέγεται «λειτουργία ελληνικών ΧΚ»..........(ακόμα θυμάμαι τον Στάθη όταν είχαμε πρωτοσυναντηθεί στα Καλάβρυτα το 2003 νομίζω όταν «εγκυμονούνταν» η ΕΧΚΕ και ο ΕΣΤΧ....

Β. Σχετικά με ΧΚΠ 2015-16

Διάβασα διάφορα σχόλια/απορίες/κατηγορίες σχετικά με λειτουργία ΧΚΠ, σχεδιασμό νέων εγκαταστάσεων, λειτουργία εργολάβων κλπ.......

«π.χ...

Πως, απο ποιούς και με ποιά κριτήρια έγινε ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού ΧΚΠ?

Γιατί δεν επεκτάθη το ΧΚΠ στις όμορφες Λάκες?

Γιατί δεν προτιμήθηκαν πολλά και μικρά αλλά λίγα και μεγάλα μηχανήματα?

Γιατί δεν λειτουργεί συζευγμένα η Αφροδίτη_Βάκχος?

Φταίει ο αέρας, ο πάγος ο σχεδιασμός, ο κατασκευαστής , ο εργολάβος, το χκπ, για τα λειτουργικά προβλήματα ? ποια είναι αυτά? Και τι ενέργειες έγιναν για να αποφευχθούν?,

Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τύπος αναβατήρα Combi?

Γιατί έγινε έτσι το baby κορφή Βάκχου?

Γιατί δεν λειτουργεί ο ένας ή ο άλλος αναβατήρας και με ποια κριτήρια επιλέγονται το τι και το πως λειτουργεί?

Πώς και Ποιός σχεδιάζει/προγραμματίζει/οργανώνει/επιβλέπει/εγγυάται και εν τέλει είναι υπεύθυνος έναντι εισαγγελέα και υπόλογος έναντι πελάτη για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ?

Υπάρχει στόχος ΧΚΠ? Ποιό είναι το ζητούμενο?

Υπάρχει σχεδιασμός για την επόμενη 5,10 ετία?

Ποιός και πως απολογείται ή εξηγεί στον πελάτη ? ο Σωτήρης?

Πως είναι δυνατόν μετά τον εκσυγχρονισμό το ΧΚΠ να φαίνεται χιονοδρομικά μικρότερο και επικοινωνιακά ισχότερο? Πως καταφέρνει να βάζει αυτογκόλ?

.........»

Αναρωτιέμαι συγκεντρώθηκαν, επεξεργάστηκαν και τέθηκαν αυτά τα ερωτήματα «επισήμως» στο ΧΚΠ/ΕΤΑΔ και τι απάντηση πήραν.

Το ερώτημα είναι θεωρητικό.....

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ,

δυστυχώς,

τις περισσότερες φορές ,

ούτε τίθονται με τον σωστό τρόπο ερωτήματα

και ακόμα χειρότερα

ούτε απαντώνται απο τους αρμοδίους για διάφορους λόγους.....

(π.χ «αναρμοδιότητα», άγνοια, αδιαφορία, ασυνέχεια/παροδικότητα, ευθυνοφοβία, ιδιοτέλεια, έλλειμμα οργάνωσης/οργανογράμματος/νομοθεσίας, έλλειμμα σεβασμού προς το πελάτη, έλλειμμα «έρωτα» προς την εργασία.....)

Γ. Σχετικά με ΠΔ

Αν και θεωρώ ότι σημασία (για το forum τουλάχιστον) έχει το ερώτημα

«πάει δεν πάει καλά το ΧΚΠ και γιατί και τι μπορούμε να κάνουμε?»

και όχι το

« τι έκανε ή δεν έκανε ο ΠΔ και μάλιστα πρό 2ετίας....?»,

επειδή διαπίστωσα ότι το όνομα μου εξακολουθεί να «ταλαιπωρείται» ακόμα ,

άδικα και αναιτιολόγητα κατά την άποψη μου, από ορισμένους φίλους για λόγους που δυσκολεύομαι να καταλάβω

επιτρέψτε μου να σας επισημάνω ως φίλος/συμφορουμίτης (πιθανώς και να σας είναι αδιάφορο) ακόμη μια φορά τα εξής:

1. είχα την χαρά/τύχη/επιλογή να δουλέψω στο ΧΚΠ/ΕΤΑΔ ΑΕ ως μηχανολόγος 1990-2002 και ως Προιστάμενος 2006-2015

2. σε αυτή τη διαδρομή έμαθα, αγάπησα το ΧΚΠ , του πρόσφερα και μου πρόσφερε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου

3. σίγουρα έκανα λάθη και θα χαιρόμουν να τα συζητήσω με τον καθένα σας προς αποφυγή ομοίων λαθών (έχω ετοιμάσει σχετική λίστα....)

4. σίγουρα έζησα «δυνατές» στιγμές με συναδέλφους (προιστάμενους και υφισταμένους) , συνεργάτες, πελάτες.

5. Μοναδικός γνώμονας μου ήταν το καλό του βουνού, όπως εγώ,ως καθ΄ύλην αρμόδιος Προιστάμενος ΧΚΠ το αντιλαμβανόμουν. Φυσικά πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι .... διευθυντές εταδ, υφιστάμενοι, εργαζόμενοι, εργολάβοι, δάσκαλοι σκί, εστιάτορες, δήμαρχοι, πελάτες.... το αντιλαμβανόντουσαν διαφορετικά (ανάλογα με τα κίνητρα του ο καθείς) και γι αυτό υπήρχαν και τριβές .... (υπήρχε όμως νομίζω παρουσία υπευθύνου ΧΚΠ, ανοικτές πόρτες διοίκησης ΧΚΠ 24/7, ξεκάθαρη σχετικά γραμμή ΧΚΠ και κάποια κινητικότητα προς κάποιο στόχο)

6. ευχαρίστως υπερασπίζομαι και είμαι σε θέση να εξηγήσω με επιχειρήματα τις όποιες επιλογές μου και ποτέ δεν δίστασα να αναλάβω ευθύνες που μου αναλογούν.

7. Όλες μου οι ενέργειες χαρακτηρίζονταν από λογική και ειλικρίνεια και είναι καταγεγραμμένες με ασυνήθιστη για το δημόσιο συνέχεια, τυπικότητα και διαφάνεια. Αυτό άλλωστε ήταν και το μοναδικό μου όπλο απέναντι στις διάφορες κατηγορίες (ανώνυμες πάντα) που δέχτηκα από όσους ξεβόλεψα επειδή απλά έκανα την δουλειά μου. Γι αυτό άλλωστε (τόσο απλά), επιβίωσα σε αυτή τη θέση 9 χρόνια.(και αποχώρησα λόγω εξάντλησης της περιόδου απόσπασης μου, ανακουφίζοντας ορισμένους). Γιατί πάντα ήμουν σε θέση να αποδείξω εγγράφως (ότι ... δεν είμαι ελέφαντας) πως ό, τι έκανα, το έκανα εν γνώση της υπηρεσίας, για όφελος της υπηρεσίας , χωρίς ίδιον όφελος, ακόμα κι αν πολλές φορές ακροβατούσα εν πλήρη γνώση μου, στα όρια της νομιμότητας προς χάρη της αποτελεσματικότητας αυτού που θεωρούσα αγάπη και ευθύνη μου. Έχουμε πολλά παραδείγματα να συζητήσουμε άμα βρεθούμε...

8. Όντας μέλος snowclub από την γέννηση του, περίπου το 2004, που ήμουν διευθυντής ΧΚΠηλίου πάντα απολάμβανα την συμμετοχή στο forum, την ανταλλαγή απόψεων και την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ της λειτουργίας του ΧΚ. Κάποιοι αυτό το εκτίμησαν ως κατάθεση ψυχής, κάποιοι το λοιδόρησαν...

9. Αφότου έγινα προιστάμενος ΧΚΠ το 2006, επεδίωξα με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, την επικοινωνία, τον διάλογο ΧΚΠ-Snowclub, στοιχείο που πάντα θεωρούσα κλειδί για την πολυπόθητη απο όλους «ανάβαθμιση υπηρεσιών ΧΚΠ». Προσπάθησα να μην μένει αναπάντητο κανένα αρνητικό σχόλιο. Κάθε χρόνο μεταξύ και άλλων στοιχείων, συνέλλεγα και επεξεργαζόμουν όλα τα παράπονα, προσπαθώντας να διδαχθώ/βελτιωθώ απο αυτά. Μερικές φορές δημοσίευα και κάποια συμπεράσματα. Πολλές φορές μάλιστα βρήκα τον μπελά μου «υπηρεσιακά» γιατί χωρίς «εξουσιοδότηση» συνομιλούσα με πελάτες ΧΚΠ χωρίς έγκριση/επεξεργασία της διοίκησης κλπ....Θεωρώ τελικά όμως, ότι ο διάλογος μας στο snowclub βοήθησε πάρα πολύ στην αλληλοκατανόηση και στον αλληλοσεβασμό ΧΚΠ-χιονοδρόμων και τόνωσε την αξιοπιστία ΧΚΠ , η οποία αποκτιέται πολύ δύσκολα και χάνεται πολύ εύκολα

10. Απο τις καλύτερες αναμνήσεις μου.... είναι τα ξενύχτια με τους εργαζομένους (του οποίους πάντα τιμώ ως συναγωνιστές μου) ΕΤΑΔ και εργολάβου (ξεπάγωμα αναβατήρων, διάστρωση πιστών κλπ) παραμονή συνήθως Σ,Κ και όταν διαφαινόταν ώρα 06.00....καλή μέρα ...με ανακούφιση έτρεχα ξημερώματα στο γραφείο για να ενημερώσω τους φίλους του βουνού για τα καλά νέα. Κι όταν τα νέα ήταν κακά (π.χ δεν έπεφτε ο αέρας στην καμπίνα ή δεν ξεπάγωνε η κορφή Ηρακλή) πάλι ενημέρωνα τους φίλους του βουνού όσο μπορούσα πιο έγκαιρα ....και μερικές φορές τους καλούσα γραφείο και για ....σοκολατάκι

11. Εκτός απο διαφάνεια στα θέματα λειτουργίας (τι πως γιατί λειτουργεί) προσπάθησα να είμαι σαφής, όσο μπορούσα, και στα θέματα σχεδιασμού του εκσυγχρονισμού (τι πως γιατί προβλέπεται). Υπενθυμίζω ότι υπήρξαν 2 σχετικές ημερίδες στην Αράχωβα και μία στην Αμφίκλεια καθώς και πολλά post στα φόρουμ...Θεωρώ ότι θα μπορούσε η ΕΤΑΔ να το είχε επικοινωνήσει περισσότερο και καλύτερα το όλο θέμα, αλλά δεν την αδικώ και πολύ γι αυτό, διότι γνωρίζω απο πρώτο χέρι ότι πολλά βήματα ήταν αναγκασμένη να τα κάνει «μετέωρα» λόγω του γενικότερου χαοτικού πλαισίου π.χ έγκριση εσπα σε χκ χωρίς οικόπεδο και σήμα νομιμης λειτουργίας κλπ. Τελικά όμως μετράει το αποτέλεσμα ....

12. Επίσης υπήρξαν αρκετές συναντήσεις μου ως προισταμένος ΧΚΠ με τούς φίλους του βουνού, προκειμένου να τους ακούσω και να τους ενημερώσω για ό,τι μπορούσα . Θυμάστε πεζοπορία από Αη Λιά και προβατίνα μεζέ? Γι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί μου χρεώνουν αδιαφάνεια ή κρύψιμο ή αποποίηση ευθυνών.

13. Εκτός από τις υποκειμενικές απόψεις του καθενός που είναι σεβαστές, για την αξιόλογηση του κάθε προισταμένου, υπάρχουν και τα αντικειμενικά νούμερα (έσοδα,έξοδα,ζημία,προσελεύσεις, αριθμός παραπόνων, νέα έργα κ.λπ) η στατιστική επεξεργασία των οποίων σε βάθος χρόνου βγάζει χρήσιμα έως θεμελιώδη συμπεράσματα και για την στρατηγική ανάπτυξης της κάθε επιχειρηματικής μονάδας.

14. Αν νομίζετε ότι εκκρεμούν απαντήσεις εκ μέρους μου ή ότι θα μπορούσα να διευκρινήσω θέματα ΧΚΠ έως τέλη 2014 παραμένω στην διάθεση σας.

Θα χαιρόμουν να βρισκόμασταν για διευκρινήσεις όπου και αν μπορώ,

και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού προβληματισμού,

τέλος Μαρτίου/αρχές Απριλίου

είτε κορφή Βάκχου,

είτε Αθήνα (π.χ Σ,Κ 19,20/03/2016 θήνα για ΕΑΠ),

είτε στο forum ….

Ευχαριστώ για την φιλοξενία...και συγνώμη για το off topic.

Καλή συνέχεια...με τα χιόνια που αναμένονται ...

(δυστυχώς φτάσαμε ήδη Μάρτιο χωρίς να καταλάβουμε χειμώνα,βιώσαμε νομίζω τον πιο θερμό χειμώνα φέτος ....)

With love and respect,

Panos

post-280-0-04373900-1457535467_thumb.jpg

post-280-0-73672600-1457535480_thumb.jpg

post-280-0-79565300-1457535490_thumb.jpg

post-280-0-26567300-1457535650_thumb.jpg

• Like 15

Καιρό πολύ είχα να μπω στο φόρουμ και τελικά καλά έκανα γιατί αντί για νέα, κουράστηκα από τη γκρίνια...

Το βασικό πρόβλημα είναι ο καιρός! Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δει το "νέο" ΧΚΠ υπό κανονικές, όμορφες συνθήκες χιονιού!

Αφού έχει ελάχιστο υετό κι όταν πέφτει χιόνι, πέφτει συνήθως με τρελό αέρα, μετά βγάζει νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες και προσπαθεί το ΧΚΠ να λειτουργήσει με ελάχιστο - οριακό χιόνι..

Ε, με το Θεό και τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς! Γκαντεμιά!

Ας είχε και τεχνητό, ας είχε και χιονοπαγίδες..Με τόσο ελάχιστες χιονοπτώσεις, χωρίς σωστό υπόστρωμα χιονιού την κατάλληλη εποχή, νοτιάδες και θερμοκρασίες 5-10 βαθμούς επί τόσες μέρες. μικρή διαφορά θα έκαναν όλα αυτά.

Ήταν μία πολύ κακή σεζόν. Θεωρώ δύσκολο και να ξανατσουλήσουμε φέτος στην Ελλάδα. Αν τα καταφέρουμε, έστω μία δύο φορές και πάλι καλά θα είναι.

Ας το πάρουμε όλοι απόφαση κι ας ετοιμαζόμαστε για καλοκαιράκι. Η Άνοιξη έχει μπει ανεπιστρεπτί...

Ας ευχόμαστε για του χρόνου τα καλά!

• Like 2

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

...να το βλέπεις μισογεμάτο το ποτηρι

Θα ξανατσουλησουμε...είναι βέβαιο.

Τη Δεύτερα θα λειτουργεί το ΧΚΠ;

How you stand is how you ski

Γιώτα μου, καλώς εχόντων, το μεθ-επόμενο ΣΚ πάνω...

:shuriken:

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

<«π.χ...

Πως, απο ποιούς και με ποιά κριτήρια έγινε ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού ΧΚΠ?

Γιατί δεν επεκτάθη το ΧΚΠ στις όμορφες Λάκες?

Γιατί δεν προτιμήθηκαν πολλά και μικρά αλλά λίγα και μεγάλα μηχανήματα?

Γιατί δεν λειτουργεί συζευγμένα η Αφροδίτη_Βάκχος?

Φταίει ο αέρας, ο πάγος ο σχεδιασμός, ο κατασκευαστής , ο εργολάβος, το χκπ, για τα λειτουργικά προβλήματα ? ποια είναι αυτά? Και τι ενέργειες έγιναν για να αποφευχθούν?,

Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τύπος αναβατήρα Combi?

Γιατί έγινε έτσι το baby κορφή Βάκχου?

Γιατί δεν λειτουργεί ο ένας ή ο άλλος αναβατήρας και με ποια κριτήρια επιλέγονται το τι και το πως λειτουργεί?

Πώς και Ποιός σχεδιάζει/προγραμματίζει/οργανώνει/επιβλέπει/εγγυάται και εν τέλει είναι υπεύθυνος έναντι εισαγγελέα και υπόλογος έναντι πελάτη για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ?

Υπάρχει στόχος ΧΚΠ? Ποιό είναι το ζητούμενο?

Υπάρχει σχεδιασμός για την επόμενη 5,10 ετία?

Ποιός και πως απολογείται ή εξηγεί στον πελάτη ? ο Σωτήρης?

Πως είναι δυνατόν μετά τον εκσυγχρονισμό το ΧΚΠ να φαίνεται χιονοδρομικά μικρότερο και επικοινωνιακά ισχότερο? Πως καταφέρνει να βάζει αυτογκόλ?

.........» >

Πάνο να μοιράσουμε την δουλειά, σοβαρά στο λέω.

εγώ, ο ασχετος, να κανω τις ερωτήσεις, εσυ, ο σχετικος, να δινεις τις απαντησεις.....

το ανάποδο δεν λειτουργεί.

Να δεις το δικο μου ονομα τι εχει κακοπάθει εδω... εσυ τουλαχιστον πληρωνόσουν, εγω εθελοντης ο κακομοίρης....

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Bασίλη εξαιρετικές ερωτήσεις. Όλες αυτές τις έχει ρωτήσει ο Σύλλογος στην νέα και στην παλιά διοίκηση και ανεμένουμε μια συνάντηση και με τον υπεύθυνο λειτουργείας για να βγάλουμε ανακοίνωση. Αν ρωτάς γιατί καθυστερούμε φταίει μέλος της διοίκησης του Συλλόγου και ο υπεύθυνος λειτουργείας που δεν μπορεί να κανονιστεί μια συνάντηση.

• Like 2

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Από τις συναντήσεις που έχω κάνει και από κουβέντες με ανθρώπους μια δικιά μου εκτίμηση των απαντήσεων

Πως, απο ποιούς και με ποιά κριτήρια έγινε ο σχεδιασμός του εκσυγχρονισμού ΧΚΠ? Από άσχετους που δεν έχουν κάνει ποτέ σκι με σχεδιασμό για ωραίες καφετέριες

Γιατί δεν επεκτάθη το ΧΚΠ στις όμορφες Λάκες? Γιατί κανένας δεν ασχολήθηκε και υπάρχει ο Δρυμός

Γιατί δεν προτιμήθηκαν πολλά και μικρά αλλά λίγα και μεγάλα μηχανήματα? Γιατί έχεις κάποια οικονομία κλίμακος αν βάλεις το ίδιο λιφτ παντού

Γιατί δεν λειτουργεί συζευγμένα η Αφροδίτη_Βάκχος? Γιατί ή φταίει η Doppelmeyer πολύ, ή είναι άσχετοι και δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να ασχοληθούν έμπειροι μηχανικοί του ΧΚΠ ή ένας συνδυασμός και των δύο.

Φταίει ο αέρας, ο πάγος ο σχεδιασμός, ο κατασκευαστής , ο εργολάβος, το χκπ, για τα λειτουργικά προβλήματα ? ποια είναι αυτά? Και τι ενέργειες έγιναν για να αποφευχθούν?, Δες παραπάνω. Σαφώς και αν παράγγελνε ο Δρίβας το μηχάνημα θα έβαλε κάποια βοηθητικά εξαρτήματα για να γλυτώνουμε πάγους κλπ

Γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τύπος αναβατήρα Combi? Γιατί θα ήταν ωραίος στα εγκαίνια και κάποιοι πίστευαν ότι θα ήταν πιο λειτουργικός. Επίσης είναι πιο φτηνό από το να βάλεις δυο χωριστά λιφτ.

Γιατί έγινε έτσι το baby κορφή Βάκχου? Μια χαρά είναι καλέ το baby

Γιατί δεν λειτουργεί ο ένας ή ο άλλος αναβατήρας και με ποια κριτήρια επιλέγονται το τι και το πως λειτουργεί? Γιατί όσοι παίρνουν τις αποφάσεις δεν έχουν κάνει ποτέ σκι και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα τι σημασία έχουν Διας Οδυσσέας 7 κλπ για το σκι μας

Πώς και Ποιός σχεδιάζει/προγραμματίζει/οργανώνει/επιβλέπει/εγγυάται και εν τέλει είναι υπεύθυνος έναντι εισαγγελέα και υπόλογος έναντι πελάτη για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του ΧΚΠ? ΚΑΝΕΝΑΣ

Υπάρχει στόχος ΧΚΠ? Ποιό είναι το ζητούμενο? ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΕΝΑ

Υπάρχει σχεδιασμός για την επόμενη 5,10 ετία? ERROR ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ

Ποιός και πως απολογείται ή εξηγεί στον πελάτη ? ο Σωτήρης? ERROR ΛΕΜΕ

Πως είναι δυνατόν μετά τον εκσυγχρονισμό το ΧΚΠ να φαίνεται χιονοδρομικά μικρότερο και επικοινωνιακά ισχότερο? Πως καταφέρνει να βάζει αυτογκόλ? Είδες ρε φίλε το σκι μας έχει δράση. Τι μικρό γατάκι περίμενες όλα να είναι στρωμένα και καλά

Την κρίσιμη ερώτηση ποιος άχρηστος ξέχασε να βγάλει μπάτζετ πχ 200.000 παραπάνω το χρόνο ώστε να δουλευει σούπερ με χιονοπαγίδες, ξεπαγώματα, σπιτάκια Σαχάρας κλπ και να βάλει έναν πραγματικό Αρχηγό στη διοίκηση του ΧΚΠ ξέχασες να κάνεις.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 6

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Μιχάλη δεν εχει νοημα να ερμηνεύεις τις αποφασεις εκείνων που εχουν θεσεις ευθήνης. ιδιως οταν υπάρχει τετοια ΕΚΟΦΑΝΤΙΚΗ σιωπή εκ μερους τους.

Αν θες αλλιως, δεν ησουν στα κεντρα των αποφασεων αρα ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.

Το ζητουμενο ειναι να προσωποποιήσουμε ευθήνες, οχι γιατι κανουμε κυνήγι μαγισσών αλλα γιατι η συλλογικη ευθύνη ειναι...ανευθυνότητα. Να μαθουμε πως και τι, για να γινουμε καλύτεροι ανθρωποι αλλά και πιθανα να προστατευσουμε κανα αλλο βουνο απο τετοια χάλια.

Απο την αλλη, δεκτη ολη η κριτικη που κανεις απο τα έξω, με την επιφυλαξη πως υπερ-απλουστευεις πχ για τα combi. Σιγα μην ηρθε ποιο φθηνα το συστημα ηνιοχου -ερμη απο 2 απλά 6-απλα αποσυμπλεκώμενα.

Αν βαλεις και τα παραλογα, κουτσος ερμης στην επιστροφη, καταργηση ενδιαμεσου, καταργηση πιστας, φαραωνικο γκαραζ στην φτερο, ευπάθεια σε αερα και παγο λογω συζευξης και καμπινων....ΚΟΥΚΟΣ ΑΗΔΟΝΙ...

Επειδή δεν πιστεύω ότι έχεις πρόβλήμα πρόσληψης του περιβαλλοντος σου, η

.. κρίσιμη ερώτηση ποιος άχρηστος ξέχασε ...... να βάλει έναν πραγματικό Αρχηγό στη διοίκηση του ΧΚΠ

απαντάται εύκολα. Κανείς. Έτσι δουλεύει η Ελλάδα. Πχ, σε ποια χώρα θα επέλεγαν δικηγόρο που τα μαθηματικά κορμού τα περνούσε με δυσκολία (οικονομικά δεν μελέτησε ποτέ) να λύνει προβλήματα λειτουργίας αγοράς; Έτσι και για το ΧΚΠ. Αρκεί η εντοπιότητα.

• Like 1

Επειδή δεν πιστεύω ότι έχεις πρόβλήμα πρόσληψης του περιβαλλοντος σου, η

απαντάται εύκολα. Κανείς. Έτσι δουλεύει η Ελλάδα. Πχ, σε ποια χώρα θα επέλεγαν δικηγόρο που τα μαθηματικά κορμού τα περνούσε με δυσκολία (οικονομικά δεν μελέτησε ποτέ) να λύνει προβλήματα λειτουργίας αγοράς; Έτσι και για το ΧΚΠ. Αρκεί η εντοπιότητα.

Μπα εδώ διαφωνώ ριζικά. Έχω μεγάλο πρόβλημα πρόσληψης του περιβάλλοντος, πάει να χιονίσει που θα μας ανοίξει τον Παρνασσό και όλοι κλαψουρίζουν που δεν θα χιονίσει πιο πολύ και δεν θα ανέβουν που θα έχει πέτρες ενώ εγώ είμαι τρισευτυχισμένος.

Κι όμως φίλε έχει ονοματεπώνυμο. Και εκτός από ονοματεπώνυμο έχει και σκεπτικό λήψης της απόφασης και για το μπάτζετ και για τους ανθρώπους και την ιδιότητά τους. Και η απόφαση για του χρόνου θα ληφθεί σε λίγους μήνες. Για αυτό φωνάζω ο Σύλλογος να τους κράξει ή τέλως πάντων να δημοσιοποιήσει τα περσινά και τα προπέρσινα προβλήματα και να απαιτήσει μεγαλύτερο μπάτζετ και σωστούς ανθρώπους με εξουσιοδότηση να τρέξουν σωστά τη λειτουργεία του χιονοδρομικού στην κεφαλή του ΧΚΠ.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 3

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Απο την αλλη, δεκτη ολη η κριτικη που κανεις απο τα έξω, με την επιφυλαξη πως υπερ-απλουστευεις πχ για τα combi. Σιγα μην ηρθε ποιο φθηνα το συστημα ηνιοχου -ερμη απο 2 απλά 6-απλα αποσυμπλεκώμενα.

Δεν έχω πληροφόρηση για το Ηνίοχος Ερμής αλλά το κόστος του ΑφροδίτοΒάκχου είναι 80-85% του κόστους του να έμπαινε 8πλή καμπίνα κάτω και εξαπλή καρέκλα πάνω σαν δυο χωριστά λιφτ. Και το κόστος λειτουργείας είναι μικρότερο και ανταλακτικά κλπ.

Νομίζω δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε το κόστος Ηνίοχος Ερμής 7 με απλά 6πλά αποσυμπλεκόμενα μιας και οποισδήποτε λογικός άνθρωπος, που δεν είναι Σαουδάραβας ιδιοκτήτης πετρελαιοπηγών, σε αυτό το χιονοδρομικό θα έβαζε δυο απλά τετραπλά (μη αποσυμπλεκόμενα) σε 7 και Ερμή και μια αποσυμπλεκόμενη τετραπλή καρέκλα στην 6.

Edited by ΜΙΚ
  • Like 1

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Αυτό θα συνέβαινε αν το χιονοδρομικό ανήκε σε κάποιον που έχει αναλάβει το βουνό για 30 χρόνια, βάζει χρήματα από την δική του τσέπη και το ελεύθερο να επεκταθεί σε όλο τον ορεινό όγκο του Παρνασσού που προσφέρεται για χιονοδρομία.

• Like 4

Make Parnassos Great Again!

Δεν έχω πληροφόρηση για το Ηνίοχος Ερμής αλλά το κόστος του ΑφροδίτοΒάκχου είναι 80-85% του κόστους του να έμπαινε 8πλή καμπίνα κάτω και εξαπλή καρέκλα πάνω σαν δυο χωριστά λιφτ. Και το κόστος λειτουργείας είναι μικρότερο και ανταλακτικά κλπ.

υποθέτεις? ή εχεις νουμερα?

λογικα κανεις λαθος, τα ατομα ειναι πιο πολλα, το 1 γκαραζ πιο ακριβο απο το 1+1, τα μοτερ παλι 2 ειναι, οι αυτοματισμοι δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους, ο ενδιαμεσος σταθμος ειναι ολος φύρα...

τα combi και οι συμπλεξεις ειναι θεμα πρεστιζ (στην καλύτερη)... χιονοδρομικα δεν εχουν νοημα.

Γνωρίζω τι πληροφορίες μετέφερε το εργοστάσιο στον αντιπρόσωπο.

Χιονίζειειειειειειει. Τι ωραία που είναι να αράζεις και να χαζεύεις το χιόνι να πέφτει. Τσουπ πέρασε και ένας που κατέβαινε τον Αίολο με σκι κανονικά ευτυχισμένος. Λογικά αύριο σαν ποσοτητα χιονιού στις βασικές πίστες του ΑιολοΠερική είμαστε κομπλέ, στοκοχιονο είναι. Θα ανέβει η θερμοκρασία λίγο αλλά νομίζω ότι πέφτει θα είναι χιόνι.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

<Τσουπ πέρασε και ένας που κατέβαινε τον Αίολο με σκι κανονικά ευτυχισμένος.>

εμ, είδες οι φώκιες?

τα combi και οι συμπλεξεις ειναι θεμα πρεστιζ (στην καλύτερη)... χιονοδρομικα δεν εχουν νοημα.

Οι ειδικές κατασκευές, έχουν εφαρμογή σε ειδικές περιστάσεις. Εδώ χιονοδρομικά και χιονοδρομικά στις Άλπεις δεν έχουν υιοθετήσει ανάλογες πρακτικές. Και ξαφνικά ο Παρνασσός έχει τέτοιες "ειδικές" ανάγκες;;;;;;;;;;; Φυσικά παίζει και το γεγονός ο Παρνασσός να διαθέτει τεχνογνωσία καλύτερη!

Μέχρι να δει κάποιος τα ακριβή νούμερα (ΑΝ ποτέ), μπορεί να κάνει μόνο υποθέσεις. Οι ειδικές κατασκευές έχουν ειδικές χρεώσεις, Και επειδή δεν υπάρχουν εύκολες συγκρίσεις, κοστολογούνται κατ'αποκοπή. Και στο παρελθόν έχω γνώση τι σήμαινε αυτό για το ΧΚΠ. Επομένως, μπορώ να υποθέτω.

Ακόμα όμως και αν υποθέσω το (αβάσιμο κατ'εμέ) φθηνότερο κόστος, η ακαταλληλότητα των προδιαγραφών που υλοποιήθηκε, θα ήταν αρκετή για να την απορρίψω, πριν ελέγξω το κόστος και φυσικά ...... πριν να περιμένω να .....χιονίσει.

Όλοι όμως όσοι "αβαντάρουν" λύσεις "combi" δεν αιτιολογούν το "γιατί". Επειδή το "γιατί", θα πρέπει να εμπεριέχει τον γενικότερο σχεδιασμό.

..................αλλά το κόστος του ΑφροδίτοΒάκχου είναι 80-85% του κόστους του να έμπαινε 8πλή καμπίνα κάτω και εξαπλή καρέκλα πάνω σαν δυο χωριστά λιφτ. Και το κόστος λειτουργείας είναι μικρότερο και ανταλακτικά κλπ.

.......

Αυτό δεν έχει από μόνο του ΚΑΜΙΑ λογική και θα πρέπει να συνοδεύεται και από άλλες παραμέτρους. Η Αφροδιτοβάκχος, αυτή την στιγμή, είναι 2 λιφτ. Με 2 κλειστά συρματόσκοινα. Και με έναν πολύπλοκο μηχανισμό σύζευξης και με περιορισμούς για να λειτουργούν σε συνδυασμό. Εάν έλειπε ο μηχανισμός σύζευξης και οι περιορισμοί που δημιουργεί, αφαιρεί πολλούς βαθμούς δυσκολίας με το αντίστοιχο κόστος.

• Like 2

53439599_2068663559920176_2642105202932449280_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=949ee377df86ea39cb0241879a9b002b&oe=5D132E68

Πρώτες πληροφορίες λένε όντως για στοκόχιονο. Δεν ξέρω ακόμα ποσότητα.

Sent from my Elephone P6000 02 using Tapatalk

• Like 1

sinox-0.jpeg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...