Captain Powder 2,135 Report post Posted March 5, 2012 Είναι loose snow avalance, μοιάζει πολύ με τις χιονοστιβάδες υγρού χιονιού που συμβαίνουν στη Σκανδιναυία τέλος άνοιξης αρχές καλοκαιριού και παρασέρνουν ολόκληρα χωριά . Και όταν λέμε παρασύρουν το εννοούμε κυριολεκτικά. Ρ'ιχνουν τα σπίτια στη θάλασα. Εκείνες κινούνται ακόμη πιό αργά, σαν ροή λάβας. Κοινό χαρακτηριστικό με αυτή του βίντεο έχουν το ότι το χιόνι ξεκολλάει από το έδαφος και όχι από άλλο στρώμα χιονιού. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 5, 2012 Και ένα βιντεάκι από σκιέρ πάνω στο λιφτ πηγή www.ski.gr Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
louis 53 Report post Posted March 5, 2012 Μεγάλες ποσότητες υγρού χιονιού και ζεστό έδαφος, κυρίως κοντά σε πλαγιές με βράχια από πάνω. Τα βράχια ζεσταίνονται σε βάθος και αποκολλάται ολόκληρο το στρώμα χιονιού, μέχρι τη βάση του. Συχνά γίνονται την Άνοιξη στις Άλπεις, σε δυτικές εκθέσεις, που θερμαίνονται πολύ μετά το μεσημέρι και είναι πολύ επικίνδυνες, παρόλο που είναι αργές, γιατί αν βρεθείς πάνω τους είναι αδύνατο να διαφύγεις... Ο καλύτερος τρόπος να τις αποφύγεις, είναι όταν δεις το χιόνι να κάνει ντόνατς, να πας για μπύρα... Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 5, 2012 Μεγάλες ποσότητες υγρού χιονιού και ζεστό έδαφος, κυρίως κοντά σε πλαγιές με βράχια από πάνω. Τα βράχια ζεσταίνονται σε βάθος και αποκολλάται ολόκληρο το στρώμα χιονιού, μέχρι τη βάση του. Συχνά γίνονται την Άνοιξη στις Άλπεις, σε δυτικές εκθέσεις, που θερμαίνονται πολύ μετά το μεσημέρι και είναι πολύ επικίνδυνες, παρόλο που είναι αργές, γιατί αν βρεθείς πάνω τους είναι αδύνατο να διαφύγεις... Ο καλύτερος τρόπος να τις αποφύγεις, είναι όταν δεις το χιόνι να κάνει ντόνατς, να πας για μπύρα... Υπάρχουν τέτοια σημεία-πλαγιές σε ελληνικά χ/κ???Ή έχει αναφερθεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα? Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
pka 1,173 Report post Posted March 6, 2012 (edited) Υπάρχουν τέτοια σημεία-πλαγιές σε ελληνικά χ/κ???Ή έχει αναφερθεί κάτι ανάλογο στην Ελλάδα? Πριν αρκετά χρόνια (10+) είδα κάτι ανάλογο αλλά μικρότερης έκτασης, στα Βαρδούσια. Και μάλιστα σε πολυσύχναστο σημείο πάνω στη διαδρομή ανάβασης στα καταφύγια. Η χιονοστιβάδα είχε πέσει στο τελευταίο κομμάτι δρόμου πριν τη τελική ράχη με τα κολονάκια που οδηγεί στα καταφύγια. Εκεί που υπάρχει (υπήρχε; ) ένα εικονοστάσι και αρχίζει η ανηφόρα προς τις Κοπρισιές. Με το βουνό φουλ χιονισμένο, ένα μεγάλο μέρος της πλαγιάς των Σκόρδων ήταν εντελώς ξυρισμένο και φαινόντουσαν τα χορτα και το χώμα. Μια απίστευτη αντίθεση με το γύρω ασπρο τοπίο. Ο τεράστιος όγκος χιονιού είχε κυλήσει πάνω στο δρόμο και τον είχε εξαφανίσει κάτω από ένα βουνό χιόνι, και συνέχισε αποκάτω στη πλαγιά. Εμείς περάσαμε βράδυ και το θέαμα ήταν για όλους πρωτόγνωρο. Edited March 6, 2012 by pka 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted March 7, 2012 (edited) Και ένα βιντεάκι από σκιέρ πάνω στο λιφτ http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=30OVme-7wJk πηγή www.ski.gr Αυτός Που τραβούσε το βίντεο ...τι λέει στα Γαλλικά??? Κοίτα Μαρίκα μια ωραία πλαγια να την κατέβουμε ????? Edited March 7, 2012 by agavalas Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 7, 2012 Και μία νέα ενημέρωση με θάνατο ..37 ατόμων στο Αφγανισταν http://www.epikairos.gr/node/8974 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted March 7, 2012 :shock: Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
MrPinkEyes 131 Report post Posted March 7, 2012 χιονοστιβαδα σε ΧΚ της Γαλλιας http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=48331&s=0 Quote But where are the clowns? Quick! Send in the clowns! Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted March 9, 2012 Οι φωτογραφίες είναι προπέρσινες, μέσα φεβρουαρίου, και το βουνό είναι μικρό και σχετικά χαμηλό, ο Άθως. Όλα ξεκινούν από αυτό το λουκάκι: Περίπου 1000 μέτρα υψόμετρο: "Παγετώνας", έξω από το λούκι δεν υπάρχει ολική χιονόστρωση, δανεικό από τα ψηλά είναι το χιόνι: Και στον Παρνασσό υγρές χιονοστοιβάδες με ολική αποκόληση πέρυσι το πάσχα: Οι συγκεκριμένες ήταν αρκετά αργές, τις προσπερνούσες με τα σκι, αλλά όταν το χιόνι έχει τέτοια συμπεριφορά συνήθως είναι πολύ δύσκολο να το σκιάρεις, bottomless σουπα! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 9, 2012 Από την Βελίτσα δεν είναι η τελευταία; Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted March 10, 2012 Οι φωτογραφίες είναι προπέρσινες, μέσα φεβρουαρίου, και το βουνό είναι μικρό και σχετικά χαμηλό, ο Άθως. Όλα ξεκινούν από αυτό το λουκάκι ... ;μιλάς για την περιοχή πάνω από την Ρουμανική σκήτη στο μονοπάτι για την Μεγίστη Λαύρα ;;;; Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted March 10, 2012 Χρήστο η βελίτσα είναι ναι panpanou, από καρυές ακολουθήσαμε τον δρόμο για μεγίστη λάυρα, λίγο μετά το εργοστάσιο ξυλείας έχει ένα παρεκκλήσι πάνω στον δρόμο, δεν θυμάμαι το όνομα του. Απο εκεί ακολουθήσαμε δασικούς δρόμους ξυλοκόπων μέσα στο δάσος καστανιάς που έχει και βρεθήκαμε στην ΒΑ ορθοπλαγιά. Προσπαθήσαμε από εκεί να βγούμε κορυφή αλλά δεν μας βγήκε και καταλήξαμε στην μεγίστης λαύρας μετά από 3 μέρες. Quote Share this post Link to post Share on other sites
panpanou 335 Report post Posted March 11, 2012 panpanou, από καρυές ακολουθήσαμε τον δρόμο για μεγίστη λάυρα, λίγο μετά το εργοστάσιο ξυλείας έχει ένα παρεκκλήσι πάνω στον δρόμο, δεν θυμάμαι το όνομα του. Απο εκεί ακολουθήσαμε δασικούς δρόμους ξυλοκόπων μέσα στο δάσος καστανιάς που έχει και βρεθήκαμε στην ΒΑ ορθοπλαγιά. Προσπαθήσαμε από εκεί να βγούμε κορυφή αλλά δεν μας βγήκε και καταλήξαμε στην μεγίστης λαύρας μετά από 3 μέρες. OK μιλάμε για την ίδια περιοχή ... η οποία κατεβάζει παπάδες εμείς την περάσαμε πριν κάμποσα χρόνια, κατεβαίνοντας από την κορφή (είχαμε ανέβει από Παναγιά, από την κλασσική διαδρομή και αφού κατεβήκαμε από τα ίδια, κάναμε τη γύρα του ακρωτηρίου, περνώντας πάνω από τα Κατουνάκια, Αγιο Νείλο, Πόρτες, διασταύρωση μονοπατιού προς Ρουμανική Σκήτη και βγήκαμε στην Μεγίστη Λαύρα) .... εκεί λοιπόν στην διασταύρωση, το μονοπάτι κοβόταν από μιά Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α χιονοστιβάδα που είχε πέσει, και είχε παρασύρει δεκάδες θεόρατα δέντρα σαν οδοντογλυφίδες ... θυμάμαι ότι περάσαμε δεμένοι, κάνοντας ισορροπία πάνω σε κορμούς και από κάτω το χάος ... η χιονοστιβάδα είχε κατεβάσει ένα ολόκληρο δάσος .... στο Μοναστήρι πάθανε πλάκα που μας είδανε και τους είπαμε ότι ερχόμαστε από Άγιο Νείλο ... η επικοινωνία με την Ρουμανική Σκήτη γινόταν μόνο από την θάλασσα ... τράβαγα slides τότε, θα ψάξω να βρω να σκανάρω κανένα ..... ευλογείτε 2 Quote ... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ... Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted March 19, 2012 (edited) http://news.in.gr/wo...?aid=1231187180 και αλλη στη Νορβηγια...... με 5 θυματα δυστυχως...... Edited March 19, 2012 by kaps Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
agavalas 1,000 Report post Posted March 20, 2012 Ένα ενδιαφέρων Βίντεο ..( πήγα όλο το topic πίσω και δεν το είδα κάπου ) http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WmfQ-LsjeLs 5 Quote [/img] Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 22, 2012 20/3 North Lake Tahoe http://vimeo.com/38897916 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted March 22, 2012 2 dead, 1 injured in Calif. skiing incidents One of China Peak Mountain Resort's many trails (Flickr/cpmrphotos) (CBS/AP) SOUTH LAKE TAHOE, Calif. - Authorities say two people were killed and one more was injured in three separate accidents on California mountain slopes. The owner of China Peak Mountain Resort northeast of Fresno says a 30-year-old man was killed Sunday after falling head first in an open ski area. The snowboarder was in an advanced area by himself when he suffocated after falling head first in about five feat of snow, according to CBS affiliate KGPE in Fresno, Calif. CPR was performed, but it was too late to save the victim. "The buddy system is something you have to do," China Peak CEO Tim Cohee told KGPE. " This was a tragic situation where he was by himself. By the time he was found, it was too late." In Northern California, a skier fell into a deep hole created by an underflow of water at the Sierra-at-Tahoe resort. The El Dorado County Sheriff's department said the victim was 54-year-old Yiwei Hu of Gold River. A spokesman for Kirkwood Mountain Resort said two male skiers got caught up in an avalanche in the far northwestern portion of Sentinel Bowl, according to CBS station KOVR in Sacramento, Calif. Both of them were able to ski out of danger. One was taken to a hospital after sustaining injuries; the other did not need treatment. The chairlift that took people to that area of the park was closed for the day. An official said it was snowing and there were light to moderate winds when the avalanche was reported. πηγή CBS news Πρώτη φορά ακούω για κάποιον να πεθαίνει από ασφυξία λόγω πτώσης σε φρέσκο χιόνι-για κενό που δημιουργείται κάτω από δέντρα και αν πέσεις εκεί,εγκλωβίζεσαι ναι αλλά αυτό ποτέ. Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted April 24, 2012 χιονοστιβαδα στην Τύμφη 22/4/2012 1 Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted May 10, 2012 Επειδή είχε αναφερθεί αυτό το περιστατικό χιονοστοιβάδας της 1ης Φεβρουαρίου στο forum, και έτυχε να είναι αδερφή φίλου, βρήκα την περιγραφή του σε ένα site. Πρέπει να ήταν στην πίσω πλευρά του Αυγού, αν κάνω λάθος διορθώστε με. Tετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012, λέγαμε καλό μήνα και αστράφτανε οι μάσκες μας. Θείο δώρο η απανωτή χιονόπτωση (ΛΑΘΟΣ 1ο), οι ουρανοί επιτέλους ανοίγουν και η "Μόρντορ" διαλύεται, 10 αυτοκίνητα στο πάρκινγκ, δρόμοι κλειστοί και το βουνό δικό μας! Παγωνιά βέβαια, αλλά μόλις είχα αρχίσει να αναρρώνω από ένα δάγκωμα (σκύλου) στο μεσαίο μου δάχτυλο και το μόνο που ήθελα ήταν να ξεχυθώ και να εμετιάσω κάθε σπιθαμή αφάγωτης πούδρας. "Τρώμε" κάποια γνωστά lines στα δεντράκια και όλα είναι αγνώριστα από το τόσο χιόνι που κάλυπτε τα πάντα με αφθονία.Το χέρι μου έχει κοκκαλώσει και αναζητώ ζεστασιά. Συναντάμε όλα τα λοκάλια στην καντίνα και μπίρι, μπίρι, το μυαλό μου στο χέρι, νόμιζα ότι καταλήξαμε στο ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να κατέβουμε το πιο επικό, κατά τους λόκαλς, run του βουνού! Μας μπριζώνουν από την αρχή τις σεζόν γι᾽ αυτό το run.. Το Ε.Γ.Κ. μαγεία λένε, 20 λεπτά διάρκεια χωρίς διἀλειμμα για BLS.Μας δείχνουν βιντεάκια και ¨ατόφια πόρωση¨ κοσμεί τις περιγραφές τους.Στην κορυφογραμμή που ξεκινάει το περπάτημα τελικά μένουμε μόνο 3 για το Ε.Γ.Κ. Εγώ, ο Άκης και ο Κώστας.Τι έγινε; Κόλωσαν; Αναρωτήθηκα και το άφησα εκεί. (ΛΑΘΟΣ 2ο)Σύντομα είμαστε στην κορυφή με 360 θέα και ατελείωτες χιονισμένες κορφές να καθρεφτίζονται στις μεμβράνες μας.Δένουμε και ξεχυνόμαστε στο παγωμένο χιόνι τις κορφής επιφυλακτικά, έχοντας συνέχεια οπτική επαφή ο ένας με τον άλλον. Το λούκι ανοίγει στα πόδια μας ηδονικά προκλητικό (ΛΑΘΟΣ 3ο) και εγώ ακολουθώ τον Άκη σε μια ασφαλή απόσταση από τα δεξιά,ενώ πίσω μου είναι ο Κώστας.Έχω ανοιχτεί αρκετά δεξιά και ανενόχλητη βουτάω με μύτες και φάτσα την κορυφή του βουνού κατευθείαν μέσα στο λούκι. Την ίδια στιγμή ο Άκης ενώ κατευθύνεται προς το κέντρο του λουκίου ξαφνιάζεται από την απότομη αλλαγή του χιονιού(από πάγο σε πούδρα) και κόβει για να φύγει αριστερά. Και ΚΡΑΚ! Γίνονται όλα ασπρόμαυρα. 1-2 check, δεν έχω ούτε ήχο. Ένα βουητό κάπου στο βάθος. Είμαι σε ελεύθερη πτώση, αβοήθητη, στο έλεος του καταρράχτη, παρεούλα με τεράστιους όγκους πάγου. Κουνάω τα χέρια μου σαν καθυστερημένο προσπαθώντας να κρατηθώ στην επιφάνεια και ρίχνω λοξιές ματιές πάνω από τον ώμο μου βλέποντας το Δέντρο να πλησιάζει τα πόδια μου. Κλείνω τα μάτια μου και σφίγγομαι. Λένε πως λίγο πριν σε πάρει ο Χαρούλης από τα μαλλιά να σε σύρει μέχρι τα ύδατα της Στυγός περνάει ολόκληρη η ζωή μπροστά από τα μάτια σου. Αυτό είναι πολύ πιθανό. Το μυαλό μου έτρεχε τόσο γρήγορα που δεν το προλάβαινα! Έφτιαξα ολόκληρη ιστορία για το τηλέφωνο που χτύπαγε ενώ έδενα στην κορυφή και δε σήκωσα, ακτινογραφίες από τις θρυμματισμένες μου φτέρνες, διάδρομοι νοσοκομείου, σχεδιαγράμματα και τύποι φυσικής που έχω να δω από το Λύκειο, κηδείες και όλα τα σενάρια (με ποσοστά και πιθανότητες) για το πού και πώς θα καταλήξω. (ΛΑΘΟΣ 4ο). Είμαι με το σανίδι καρφωμένη στο Δέντρο, νομίζοντας ότι έχω σπάσει τα πάντα, και τώρα η "παρεούλα" μου έχει φέρει και τους φίλους της (τα πιάνα και τα αμόνια). Με στουμπώνουν με μπουνίδια στο κεφάλι και στους ώμους όλο και πιο βαθιά. Πολύ ξύλο. Έφτασα στο σημείο να πω “είμαι έτοιμη, τώρα μπορείς να με πάρεις". Πρέπει να ξεφύγω και νιώθω το σανίδι μου ότι έχει σπάσει, το βάρος μου αλλάζει και συνεχίζω την ελεύθερη πτώση (ουφ). 100 μέτρα πιο κάτω, σταματάω θαμμένη ολόκληρη με το ένα χέρι μου και το μισό μου στόμα από έξω. Αναπνέω. Προσπαθώ να κουνηθώ. Κουνιέται μόνο το χέρι μου που είναι έξω. Προσανατολίζομαι από τα μαλλιά μου που τα βαραίνουν κομμάτια γρανίτα-αίμα. Είμαι εγκλοβισμένη στο παγωμένο μου καταφύγιο αλλά για πόσο θα αντέξω σ᾽ αυτή τη στάση; Οι άλλοι; Με είδε ο Κώστας και έρχεται κοντά. Ο Άκης; πού είναι ο Άκης; Φωνάζει. Τίποτα. Προσπαθεί να σπάσει τα πιάνα από πάνω μου, αλλά έχουν μπετώσει. Ακούω τον Άκη. Θάφτηκε μέχρι τη μέση λίγο παρακάτω. Λέει είναι καλά. Βλέπω χρωματιστά τα μπουφάν των παιδιών και τους ακούω καθαρά τώρα. Με σώσανε. Με ξεθάψανε. Κοιτάω το πεδίο μάχης που απλώνεται άλλα 400 μέτρα πιο κάτω και αντιλαμβάνομαι πού θα είχα θαφτεί αν δε με είχε σταματήσει το Δέντρο. Με κουβαλήσανε. Οι διασώστες ήρθαν αστραπιαία. Τη γλίτωσα με έναν σπασμένο ταρσό, κάτι χτυπήματα στο κεφάλι, αλεπάλληλα όνειρα σε αυτοκίνητα που συγκρούονται και ένα Δέντρο-σωτἠρα πού έχει πάρει τ᾽ όνομά μου!Συμπέρασμα; Πέρα από την Αλάσκα και τα βίντεο, συμβαίνουν χιονοστιβάδες σε όλα τα βουνά του κόσμου.Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 14 θάνατοι από χιονοστιβάδες (όλοι ορειβάτες), αλλά όσο το επίπεδο ανεβαίνει και τα βουνά γιομίζουν με ατίθασους και απροετοίμαστους εξερευνητές των απατήτων, τόσο θα βαφτίζονται και Δέντρα και λούκια και φρύδια με ονόματα φίλων χιονοδρόμων.Θα ήθελα να στείλω τις ευχαριστίες μου: Στον Άκη που ήταν ΕΚΕΙ.τον Κώστα, Nollie, Face, Χρήστο και το rescue crew του Χ.Κ. Καλαβρύτων που επίσης ήταν εκεί.Τη Βurton και τη Volcom για τον άψογο εξοπλισμό που βάσταξε αξιοπρεπώς.Το Βασίλη Μαγκλάρα, το Dicky και τη Μυρσίνη για τις φωτογραφίες. (ΛΑΘΟΣ 1ο) Όσο περισσότερο χιόνι υπάρχει και όσο πιο γρήγορα συσσωρεύεται, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να γλυστρίσει. Τις προηγούμενες ημέρες έριχνε απανωτά πάνω από 15-20 πόντους κάθε μέρα, με θερμοκρασίες που ανεβοκατέβαιναν και διαφορετικούς αέρηδες. Κουλουβάχατα, κοινώς, που θέλει τουλάχιστον καμιά-δύο μέρες να στερεοποιηθούν οι στρώσεις. (ΛΑΘΟΣ 2ο) Το βουνό δεν είναι μέρος να το παίζουμε μάγκες. Ρωτάμε τους λόκαλς και ενημερωνόμαστε πάντα για το ποια πλαγιά είναι safe για να ¨φαμε¨! (ΛΑΘΟΣ 3ο) Ο ενθουσιασμός δεν πρέπει να ξεπερνάει τα μέτρα ασφαλείας μας. Ο Κώστας ήταν ο μόνος που γνώριζε το run. Θολωμένη από την έκσταση, έχοντας σχεδιάσει το τέλειο line, περνάω μπροστά χωρίς να τσεκάρω τί χιόνι έχω κάτω απ᾽ τα πόδια μου. Μοιραίο; (ΛΑΘΟΣ 4ο) Be prepared. Ειδικά στην Ελλάδα, όσα beeper και να έχεις στο μπουφάν σου, το πιο πιθανό είναι η βοήθεια να έρθει πολύ καθυστερημένα και ανοργάνωτα. Η yoga και ένα 6μηνο αποκλεισμού σε μοναστήρι μπορούν να βοηθήσουν την αυτοσυγκέντρωσή μας σε κάτι τέτοιες καταστάσεις, αλλά και το internet κάνει θαύματα.Μπες και ενημερώσου: Στα αγγλικά:http://www.avalanche.ca/cac/training/online-course. Στα ελληνικά:http://www.skifun.gr...nostibades.html.και τα πολύ βασικά σε αυτά τα 7 βήματα: http://www.wikihow.com/Survive-an-Avalanche Αν δεν κάνω λάθος, είναι η ίδια διαδρομή με αυτό το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=324ouUvMNOQ Αναδημοσιευμένο από το skifun.gr 2 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted May 23, 2012 (edited) Kαι ένα βιντεάκι από unofficial networks The Slovakians Test Avalanche Airbags By Jake Cohn · May 22, 2012 · 10 Comments Here’s a video of some avalanche airbag testing by the Slovakian Rescue Service. The test was at some resort in Slovakia (we’d love to know where). http://www.youtube.c...d&v=HMB9Wkj53kA From backcountryaccess.com These guys don’t screw around when they test gear. They presented their findings on avalanche beacons at the International Commission on Alpine Rescue (ICAR) conference last fall in Sweden. The testing regimen was exhaustive and the results were right on. We can’t wait to see their findings on airbags next October at the 2012 ICAR meeting in Poland. But it looks to us like their field tests are yielding the same conclusion as our own tests and those conducted by the Swiss Federal Avalanche Institute: airbags are a no-brainer. Edited May 23, 2012 by madskier 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
snowholic 2,056 Report post Posted May 23, 2012 Aρκετα κατατοπιστικο για τη χρηση του airbag 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted May 23, 2012 WRONGFUL DEATH LAWSUIT OVER FATAL IN-BOUNDS AVALANCHE BY ROCKY THOMPSON ON MAY 18TH, 2012 The family of a man who died while skiing by himself at Colorado’s Winter Park Resort is suing Intrawest Winter Park Operations Corporation, the company that owns the resort. The slide was inbounds in the Trestle Trees area, 40 feet wide and 60 vertical feet long. The man was found buried about two feet deep. Colorado shield laws limit damages of up to $250k in ski resort lawsuits. The family’s lawyer says that the low limits to damages effectively makes leaving open dangerous parts of the mountain a business decision instead of a safety decision. This is only the second avalanche-related in-bounds death in the state since 1991. (Πηγή) 1 Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted May 24, 2012 (edited) Στο επομενο περιοδικο εχει επιλεγει με "κοκκινο αστερισκο" η εκτενη αναφορα του σακιδιου ABS Εχω ηδη στα χερια μου απο την ISPO υλικο το οποιο μου παρεδωσε η υπευθυνη του marketing της εταιριας ABS. Επισης θα αναφερθει στην ερευνα και ο μοναδικος ανθρωπος πανω στο οποιο εγινε πραγματικο τεστ για το σακιδιο και δεν ειναι αλλος απο τον πασιγνωστο Γαλλο freerider Xavie. Ειμαι ηδη κατοχος ενος τετοιου και η λογικη η δικη μου λεει οτι "η ζωη μας δεν αξιζει μονο 700 ευρω" εφοσον επιλεγω μερικες φορες να κινουμαι σε μερη παραξενα, αλλά ακομα και στα πισω λουκια της σαχαρας να ειμαστε, "ο διαολος εχει πολλα ποδαρια" και επειδη αν γινει κατι ο χρονος ειναι μονο 20 λεπτα γι αυτο "φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα" Stay tuned.... ΥΓ. Βεβαια αχρειαστα να ειναι ολα αυτα τα μπλιμπλικια διοτι απλα μειωνουν τις πιθανοτητες στο να αποβει το μοιραιο.... Edited May 24, 2012 by spider 2 Quote Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted May 25, 2012 Εν τω μεταξύ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού,έχουν αρχίσει οι μηνύσεις ενάντια στα χιονοδρομικά κέντρα, από οικογένειες θυμάτων εξαιτίας χιονοστιβάδας Another Tough Lawsuit Against a Ski Area- Winter Park Avy Death By Brian Horton · May 24, 2012 · 8 Comments Christopher Norris died at Winter Park this January in an avalanche and now his family has filed a wrongful death suit. The family has filed the suit based on the fact that Winter Park should have known the area was prone to avalanches. It occurred in the Trestle Trees vicinity. So is this one of the ‘inherent dangers and risks’ that is a part of the sport we love so much? With all due respect to the victim and his family, I believe it is and choose to wear my beacon in-bounds on high-hazard days. I certainly would not want my family to sue for an avalanche accident whether it is in bounds or in the backcountry. They accept that the sport is dangerous and so do I. This is the second lawsuit filed against a Colorado Resort this month and could change the future of skiing big terrain in-bounds. Details on the Aspen Hot Dog incident can be found HERE. Unfortunately, this is the society we live in today. PHOTOS FROM THE SCENE: Accident Area Victim Buried Here Hoar Crystals Topo Map of Area Accident Report Here More on the lawsuit HERE πηγή unofficialnetworks 1 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites