Captain Powder 2,135 Report post Posted February 8, 2013 @ Alcatraz Ωραία συλλογή φωτό !! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 8, 2013 παντως το να μην μπορεις να κουνησεις ποδια (ποσο μαλλον χερια) επειδη εισαι θαμμενος στο χιονι, ειναι ασχημο συναισθημα.... 1 Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
drbalm 13 Report post Posted February 13, 2013 Έλεγχος snowpack επί το έργον: http://www.youtube.com/feed/UCl_ocmLbXbk2xrqNIel5sQw Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 14, 2013 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ChristosZ 2,649 Report post Posted February 14, 2013 Γελάει και χαίρεται! Δεν είδε ότι του έφυγε η go pro από το κράνος!! Quote Γιατρέ τα βλέπω όλα άσπρα!Είμαι σοβαρά? Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 27, 2013 σε γνωστη και επιφοβη πλαγια στη βασιλιτσα πριν ~3 βδομαδες Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
typeDan 776 Report post Posted February 27, 2013 wow Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΗΛΙΑΣ ΑΔΑΜ 486 Report post Posted February 27, 2013 Τι μόνο το video, περιμένουμε εναγωνίως λεπτομέρειες (τα πέδιλα βρέθηκαν Quote Snow to the people! Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 27, 2013 του ενος τα πεδιλα δεν ξερω....αυτουνου που ειχε τη καμερα στο κεφαλι παντως δεν βρεθηκαν.... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 27, 2013 Βάλε ένα σημάδι στον χάρτη του χιονοδρομικού αν μπορείς να σιγουρευτούμε για το σημείο Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 27, 2013 Στα χαζά αυτές που μου έχουν πει ότι ξεκολλάνε στον Παρνασσό 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 27, 2013 (edited) Στα χαζά οι χιονοστιβάδες του Παρνασσού Στα ακόμα πιο χαζά των Καλαβρύτων (μαζί με μια πρόταση για τον σωστό νέο χάρτη του ΧΚΚ) Edited February 28, 2013 by ΜΙΚ 2 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
apost 18 Report post Posted February 27, 2013 Στα λούκια της βορειοανατολικής πλευράς της Ζήρειας έπεσαν μεγάλες χιονοστοιβάδες την Τετάρτη 20-2-2013. Ξεκίνησαν από την κορυφογραμμή σε υψόμετρο 2000-2200μ και έφτασαν μέχρι τα 1550μ. Στη φωτο δε φαίνεται καλά αλλά έχουν πέσει σε όλα τα λούκια και στο λούκι του β' καταφυγίου, που συνήθως χρησιμοποιείται για την ανάβαση στην κορφή. Στις ΒΔ - Δ ανοιχτές πλαγιές, έχουν πέσει από τα φρύδια πραγματικά τέρατα με πλάτος μεγαλύτερο των 200μ. Οι πρώτες φετεινές χιονοστοιβάδες έχουν καταγραφεί από τις 7 Ιανουαρίου και έχουν ευνοηθεί ιδιαίτερα φέτος, λόγω του συνεχόμενου ΝΔ καιρού, που έχει φορτώσει το βουνό με πολύ χιόνι. 5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Turms 2,694 Report post Posted February 27, 2013 Στα χαζά αυτές που μου έχουν πει ότι ξεκολλάνε στον Παρνασσό εμ...ολο το βουνο of το βγαλανε. Quote Snow is on my D.N.A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 28, 2013 εμ...ολο το βουνο of το βγαλανε. Ναι για το έχουμε όλο δικό μας να τρώμε τα καλά. Όλα αυτά ξεκολάνε είναι δύσκολο να το πιστέψεις αλλά έτσι είναι. Έχει πλάκα να κάνεις όλη μέρα σκι στα Κελλάρια, να μη πάρεις χαμπάρι και μέχρι το μεσημέρι να ακούς φήμες για ιστορίες τρόμου στα πίσω. Επειδή άλλαξε η σέλίδα μπορεί κάποιος να σημειώσει σε χάρτη της Βασιλίτσας το σημείο. 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 28, 2013 (edited) Uploaded with ImageShack.us με τις μωβ γραμμες ειναι οι πλαγιες που κοβονται συνηθως στη βασιλιτσα... Edited February 28, 2013 by miscelano 2 Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted February 28, 2013 λαχτάρα που τραβηξε ο Θεοδόσης Quote "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 28, 2013 Thanks Αυτό που έβαλες που έγινε? Δεξιά από την Ελιμεια όπως ανεβαίνεις έχει ξεκολλήσει ποτέ? Πάμε Μάιο βόλτα για πέδιλα... 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted February 28, 2013 δεξια οπως ανεβαινεις δεν εχει τυχει να δω ποτε να ξεκολαει κατι... Quote οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
Captain Powder 2,135 Report post Posted February 28, 2013 Καλημέρα, Ας με πείτε γερογκρινιάρη, ας έχω πει πως δεν θα ξανασχοληθώ, νιώθω πως είναι καθήκον μου να τα (ξανα)πώ. Βλέπουμε , γιά μιά ακόμη φορά, παρέα που κάνει εν γνώσει της σε επικύνδυνη πλαγιά και αφού το κάνει που το κάνει δεν παίρνει κανένα μέτρο προφύλαξης. Όλοι με τις GOPRO στο κεφάλι να καταγράψουν τα κατωρθώματά τους και ούτε ένας με σακκίδιο , άρα χωρίς εξοπλισμό διάσωσης. Τα 350άρια και η μανούρα της GOPRO δεν μας πειράζουν , αλλά να κουβαλάμε τα απαραίτητα να σώσουμε τη ζωή των φίλων μας (και αυτοί τη δική μας), φαίνεται πως είναι μεγάλος μπελάς και έξοδο. Αν κάποιος είχε θαφτεί , πως θα τον έβρισκαν, με την όσφρηση ? Θα τον ξέθαβαν με τα νύχια ? Είδαμε μιά ακόμη παρ ολίγον τραγωδία, να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα (μουσική επένδυση) και πίστη στα θεία. Ναι φίλε δεν ήσουν μόνος, σε βοήθησε ο Άγιος Πουλβέριος. Συν Αθηνά και χείρα κίνει λέγανε κάποτε στην Ελλάδα, αλλά το έχουμε ξεχάσει. Τα μαθηματικά είναι αμείλικτα . Μιά του κλέφτη δυο του κλεφτη, με την αύξηση του κόσμου που κάνει εκτός, στατιστικά δεν θα αργήσει να θαφτεί κάποιος. Αν δεν μπορέσουν να τον βοήθήσουν οι σύντροφοί του , θα έχουν τουλάχιστον καλό υλικό από την κάμερα γιά την κηδεία, να το παίξουν σε βίντεο γουόλ στο νεκροταφείο. Ο λόγος που είχα πει πως δεν θα ξαναασχοληθώ, είναι πως βλέπω ανθρώπους που παίρνουν μέρος στις συζητήσεις μας , σ αυτό το φόρουμ και συμφωνούν στην ανάγκη επιμόρφωσης και τήρησης των κανόνων, να εξακολουθούν να σκιάρουν εκτός πίστας με το τζακετάκι χαλαρά , χωρίς τα ενοχλητικά σακκίδια που χαλάνε το στυλ. Νιώθω πως τα περισσότερα που λέμε εδω μέσα είναι τελικά γιά να περνάει η ώρα, αλλά και ένας άνθρωπος να σωθεί. αξίζει . 18 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 28, 2013 Καλημέρα, Ας με πείτε γερογκρινιάρη, ας έχω πει πως δεν θα ξανασχοληθώ, νιώθω πως είναι καθήκον μου να τα (ξανα)πώ. ......................... Νιώθω πως τα περισσότερα που λέμε εδω μέσα είναι τελικά γιά να περνάει η ώρα, αλλά και ένας άνθρωπος να σωθεί. αξίζει . Αν θέλεις να σε πω γκρινιάρη. Όμως η ευτυχώς, απαντάς επιτυχώς στην αρχική όχι ευχάριστη επισήμανση "δεν θα ξαναασχοληθώ". Δεν υπάρχει κανείς παντογνώστης. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από άγνοια κινδύνου. Πολλές φορές τα προκαλούμε οι ίδιοι στον εαυτό μας, γιατί δεν έχουμε λάβει υπ'όψιν μας κάποιες βασικές αρχές που έχουμε ξαναακούσει, αλλά δεν τις έχουμε συνειδητοποιήσει, ή τις έχουμε υποτιμήσει. Η επανάληψη ποτέ δεν βλάπτει. Βέβαια υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις "περισσότερο αρχαρίων" (με την σωστή έννοια), οι οποίοι πρέπει να πληροφορηθούν και να μάθουν. Και από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Quote Share this post Link to post Share on other sites
madskier 2,767 Report post Posted February 28, 2013 Στο περσινό συμβάν,τα παιδιά που είχαν εμπλακεί ,είχαν στεναχωρηθεί-θιχτεί από τα ποστς στο φόρουμ. Δε μ αρεσει να το παίζω ειδήμων και σαφώς δεν είμαι.Αλλά διαβάζοντας στο fb το γεγονός και βλέποντας και το βίντεο,δεν μπόρεσα να μη θυμώσω.Λυπάμαι ειλικρινά που το λέω,αλλά το περσινό πάθημα έπρεπε να είχε γίνει μάθημα.Αφού έχεις το κόλλημα να χωνεσαι σε πλαγιές που σιγουρα θα βγαλουν χιονοστιβάδα,τουλάχιστον εξοπλίσου.Σε γνωση,σε υλικά,σε εμπειρία.Και ναι,μιλάω για σχολή,για βιβλια,για πομποδεκτες,για φτυαρια(αν μη τι άλλο).για ABS,για συντονισμό με την ομάδα σου.Δεν ξέρω τι απ ολα αυτά,έχουν τα παιδιά-σίγουρα εμπειρία και γνώση του βουνού ναι. Αλλά ο μεγαλοδύναμος την επόμενη θα κοιτάξει να σώσει κανεναν αλλο στην απέναντι πλευρα του Ατλαντικού και όχι εμάς. Και όπως είχε ρωτησει και ο miltos στο περσινό συμβάν,τι θα μπορούσε να ελεγχθει-αποφευχθει στο παρόν βίντεο? 3 Quote "I would never have imagined that a girl from little ol’ Midland, Ont. would be where I am today.So always dream big…you can make it happen!"(Sarah Burke) Share this post Link to post Share on other sites
ilias-zak 1,749 Report post Posted February 28, 2013 Νομιζω οτι μπορεις να θιχτεις μονο αν φερεις τον καταληλο εξοπλισμο αρβα και αυτο το τσαντακι του σπορτ-Μπιλλυ (εσυ και η παρεα σου) Εαν δεν φερεις καποιο εξοπλισμο δεν νομιζω να υπαρχει λογος να θιχτεις. Απλα παραδεχεσαι το λαθος σου και ευγνομωνεις το θεο που διαλεξε εσενα να σωσει αυτη τη φορά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted February 28, 2013 (edited) Ωχ πάμε πάλι. Και όπως είχε ρωτησει και ο miltos στο περσινό συμβάν,τι θα μπορούσε να ελεγχθει-αποφευχθει στο παρόν βίντεο? Nαι αμέ. Υπάρχουν δύο σενάρια. Είτε ξέρεις από βουνό, οπότε έχεις οδηγό και κανόνες και πιθανότατα έχεις την ίδια άποψη με τον Captain, είτε δεν ξέρεις οπότε πρέπει σε κάθε λιφτ να ρωτάς για το που έχει χιονοστιβάδες το βουνό που βρίσκεσαι και που μπορείς να πας και που όχι. Αν δεν ξέρουν και δεν ρώτησαν απλά την πάτησαν. Αν ήξεραν και ο οδηγός έκανε τέτοιο λάθος, απλά έκανε λάθος. Βουνό είναι πάντα σέ μαθαίνει δεν υπάρχει καμία ντροπή στο να κάνεις λάθος στο βουνό. Όλοι κάνουν, το παραδέχεσαι και μαθαίνεις. Για τα υπόλοιπα στις προηγούμενες σελίδες έχει πάρα πολλές πληροφορίες για έλεγχο snowpack και σημείων αλλά και πάλι έχουμε τον κίνδυνο να μάθεις λίγα και να νομίζεις ότι μπορείς να οδηγήσεις τον εαυτό σου. captain επειδή δε ξέρω από βουνό και δεν μπορώ να οδηγήσω κανέναν, έστειλα το abs και τα arva που μου είχαν δανείσει και κάνω την αλάνθαστη μέθοδο "κότα" ξεκινάω πχ από Κελλάρια powder day. Έχω πολλά χρόνια να κατέβω πρώτος τη Καλλιόπη αλλά δε πειράζει, χάρισμα σας. Απλά σου θυμίζω ότι πιο ασφαλές είναι είναι να είσαι μακριά από χιονοστιβάδες χωρίς arva, παρά κοντά στις χιονοστιβάδες με arva. Και δεν εμπιστεύομαι κανέναν να με ξεθάψει, ούτε εμπιστεύμαι ότι εγώ θα ξεθάψω κάποιον. Προτιμώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα δω καν (σοβαρή)χιονοστιβάδα. Με την πρώτη ευκαιρία φυσικά θα πάρω και θα φοράω και έχω κάνει προσπάθειες να δανειστώ ξανά. Νομίζω μιλάω εκ μέρος αρκετών. Edited February 28, 2013 by ΜΙΚ 1 Quote Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted February 28, 2013 ασφαλες ειναι να βαζεις και το νικελομενο κατσικι μπροστα να τις κοβει πρωτα 3 Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites