Nickel 76 Report post Posted January 7, 2009 χαυτομ ισως αν σταματαγαν και αυτοι στο ιδιο ακριβώς σημείο να μην ξεκιναγαν... το yaris με 3 χρονων vredestein snowtrac3 δεν είχε κολλήσει ποτέ μέχρι που το κατάφερε ο αδελφός σε μια ανηφορικη στροφή που αναγκαστηκε να σταματήσει λόγο του εκχιονιστικού και βρήκε κομμάτι με παγο, το άφησε και τσούλησε μερικά μέτρα πίσω, πήρε την σχετική φόρα και πέρασε χωρίς να γλιστρίσει... αν "σπινιάρεις" σε σημείο τότε αυτό έχει γίνει παγάκι κάτω απο τον τροχό σου και είναι πραγματικά δύσκολο να ξεκινήσει απο εκεί... ή το αφήνεις να τσουλησει πισω ή τότε χρησιμοποιείς ,άμμο,πριονίδι που έχεις σε σακούλα ή το πατάκι για να σε βγάλει σε πιο ίσιο κομμάτι και τότε γυρίζεις να τα πάρεις με τα πόδια (εγώ έχω και ενα μεγάλο κομμάτι ύφασμα σαν σκληρη τσόχα που φέτος βοηθησε αρκετά SUV να ξεκολλήσουν. Πρέπει οταν οδηγάς με χιονολάστιχα να υπολογίζεις διάφορα, τι ταχύτητα χρειαζεσαι για να σε βγάλει μια ανηφορική στροφή με οσο το δυνατον λιγοτερο γκάζι, τι απόσταση πρέπει να έχεις απο το προπορευομενο όχημα για να μην σε κόψει ,αν εχει αλυσιδες,χιονολαστιχα,Suv πως και ποτε πρεπει να τον πλησιασεις για να τον προσπερασεις αν παει πολυ αργά... Προσωπικά όταν το προπορευομενο οχημα έχει αλυσίδες καίγομαι να τον περάσω όσο το δυνατον γρηγορότερα γιατι μπορεί στην επομενη ανηφορικη στροφή να μπει τόσο αργά που εγώ να μην μπορώ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted January 7, 2009 Καλό είναι να έχεις κανά φτυαράκι μαζί σου , και κανά σακουλάκι άμμο για τέτοιου είδους περιπτώσεις...... Κι ένα τσόχινο χαλάκι που γράφει παρακάτω ο Νίκελ και κανένα χαλικάκι δεν βλάπτει, χώρια ο ιμάντας που τον έχετε ξεχάσει να τον αναφέρετε όλοι, γιατί τελικα πώς θα σε τραβήξει το εκχιονιστικό;;;; Και φυσικά κανένα τσιπουράκι, κανένα παξιμαδάκι + κανένα λουκανικάκι γιατί τί θα τσιμπολογάς (και τί στο στεγνό θα τη βγάλεις;;; αν χρειαστεί να μείνεις τίποτα ώρες κολλημένος στα χιόνια μέχρι να μπορέσουν να ξεκολλήσουν όλοι οι μπροστινοί;;;; Quote Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
arvii 0 Report post Posted January 7, 2009 (edited) τι λες τωρα τρεχει το καρο σου με 200 συμπεθερε πλακα μας κανεις???? :LOL: :LOL: Το τσίτσιδο χαλαρότατα :P ...το αλλο μόνο μέχρι 195 Edited January 7, 2009 by arvii Quote Η ΕΤΑ μας ξέσκισε... όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!! Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted January 8, 2009 Τα φώτα σας παρακαλώ.... Πήρα σήμερα τιμές για χιονολάστιχα για το πουντάκι. Michelin Alpin 175/65/14 270euros Hankook (δε θυμάμαι μοντέλο) 175/65/14 260e Goodyear Vector 175/65/14 280e Gislaved 175/65/14 240e Cormoran (πρώτη φορά τα ακούω) 185/60/14 200e Τι λέτε? Quote Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted January 8, 2009 Τα φώτα σας παρακαλώ....Πήρα σήμερα τιμές για χιονολάστιχα για το πουντάκι. Michelin Alpin 175/65/14 270euros Hankook (δε θυμάμαι μοντέλο) 175/65/14 260e Goodyear Vector 175/65/14 280e Gislaved 175/65/14 240e Cormoran (πρώτη φορά τα ακούω) 185/60/14 200e Τι λέτε? Ρε τα Vector δεν είναι χειμερεινά, αλλά 4 εποχών....άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Ζήτησε τιμή για το ultragrip 7+..... Για τα Gislaved τα έχουμε πεί από κοντά...πολύ δυνατά, ίσως να μην τα συνιστούσα για καθημερινή χρήση..... Ψάξε ρε και τα Vredestein snowtrack 3, και πολύ καλό και σχετικά φθηνό και ο Nickel που τα φοράει σε αντίστοιχο αυτοκίνητο με το δικό σου είναι παρα πολύ ευχαριστημένος....... Πάντως ότι και να βάλεις στο Punto θα πηγαίνεις αέρα.... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted January 8, 2009 Thanx Σπύρο! Δεν τα είδα από κοντά.Τηλεφωνικά μίλησα και δεν τα είχα ακούσει τα Vector. Θα ρωτήσω και για τα Vredestein. Εξάλλου μου είπε ότι μου φέρνει όποιο θέλω. Οι τιμές πάντως που μου έδωσε νομίζω πως είναι καλές. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 8, 2009 Σε 165/70/14 υπαρχουν πολλα. Η διαφορα στη διασταση ειναι μηδαμινη, 3μμ στη διαμετρο 10 μμ στην περιφερεια. Bridgestone LM 20 56,50€ το ενα Goodyear Ultragrip 7+ 70€ Sava Eskimo S3 53,8€ Vredestein Snowtrac 2 62€ Nokian W 78€ Continental WinterContact TS800 85,20€ Φιλικα ΜακηςΜ Πηγη: www.elastika-online.gr Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nickel 76 Report post Posted January 8, 2009 Ta Vredestein snowtrac 2 μηπως ειναι παλιά? γιατί εγώ έχω εδώ και 3 χρόνια τα "3"... και κανουν και αυτά 200+ Quote Share this post Link to post Share on other sites
PID 0 Report post Posted January 8, 2009 Μάκη, κανονικά φοράω 185/60/14. Γι'αυτό σκέφτομαι για 175/65/14 Δεν πάει πολύ να βάλω 165/70/14? Σ'ευχαριστώ Πάνος Εδιτ: Με τα 175/65/14 αυξάνεται η διάμετρος κατά 5mm Με 165/70/14 κατά 10mm Quote Share this post Link to post Share on other sites
MakisM 3,965 Report post Posted January 8, 2009 Μάκη, κανονικά φοράω 185/60/14. Γι'αυτό σκέφτομαι για 175/65/14Δεν πάει πολύ να βάλω 165/70/14? Σ'ευχαριστώ Πάνος Εδιτ: Με τα 175/65/14 αυξάνεται η διάμετρος κατά 5mm Με 165/70/14 κατά 10mm Ναι, μαλλον παρα-ειναι... Αλλο ενα θυμα μυστηριων διαστασεων, που να δεις το Forester 215/60/16 Quote Share this post Link to post Share on other sites
arvii 0 Report post Posted January 8, 2009 Ναι, μαλλον παρα-ειναι... Αλλο ενα θυμα μυστηριων διαστασεων, που να δεις το Forester 215/60/16 Εμένα ευτυχώς έχει 205/60/16 Quote Η ΕΤΑ μας ξέσκισε... όμοροι δήμοι ΑΥΞΗΣΗ 62,5% από 200€ -> 320€ !!! Share this post Link to post Share on other sites
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 2,730 Report post Posted February 27, 2009 φιλε Γρηγορη εριμενουμε εντυπωσεις (αν τα πηρες ) Σε δρομο προσφατο καθαρισμενο με πηγαν εδω και καιρο μια χαρα, αφου με πηγαν και εδω ... χωρις να εχω δοκιμασει και τιποτα αλλο θα τα ξαναπροτιμησω! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 19, 2009 Έχει δοκιμάσει κάποιος τα Dunlop SP 4 All season; Δεν είναι χειμερινά,αλλά παντός καιρού με ένδειξη M+S κι έχω διαβάσει σε διάφορα τεστ ότι έχουν καλή συμπεριφορά στο χιόνι. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
AndreasT 0 Report post Posted August 19, 2009 Η δική μου άποψη, με τη μικρή εμπειρία που έχω στην οδήγηση στο χιόνι, μου λέει οτι το ιδανικό είναι να διατηρείς σταθερή ταχύτητα στην ανάβαση αλλά και στη κατάβαση.. Πέρυσι, με καινούργια ελαστικά και με πάγο στον Παρνασό, τη μια μέρα ανέβηκα, και την επόμενη κόλλησα επείδη σταμάτησε ο μπροστινός μου.. Γύρισα στο Λιβάδι, αγόρασα υφάσματα, διότι δεν χωράνε αλυσίδες στο αυτοκίνητο μου, και από τότε τα χρησιμοποίησα 3 φορές με τέλεια αποτελέσματα... Το υπέρτατο πλεονέκτημα τους, είναι οτι τοποθετούνται σε 2 λεπτά κυριολεκτικά, και δε γίνεσαι χάλια, ούτε παγώνεις.. Επίσης, δε καταστρέφουν τις ζάντες, τα ελαστικά, και τα λοιπά μέρη(ημιαξόνια, ακρόμπαρα) λόγω κραδασμών που έχουν οι αλυσίδες, και επιπλέον κινείσαι γρηγορότερα! Quote Andreas Triantafyllou Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 19, 2009 με την μονη διαφορα οτι αμα εχεις χαμηλωμενο αμαξι οπως εγω π.χ ειναι κομματακι πιο δυσκολο αλλα υπαρχουν τροπο ευκολιας παντα...(skimad speaking) Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
AndreasT 0 Report post Posted August 19, 2009 Εγώ έχω την Αlfa 147 και φοράει τη μαμίσια σπόρ ανάρτηση, με 215\45\17 ελαστικά, έτσι η απόσταση από το φτερό είναι πολύ μικρή, αλλά ευτυχώς χωράνε! Quote Andreas Triantafyllou Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted August 19, 2009 τυχερος εισαι αλλα οπως εγραψα υπαρχουν τροποι που δεν κινεις καν το αυτοκινητοκαι δεν χρειαζεσαι καν γαντια.. Quote DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted August 19, 2009 Και υπάρχουν και αυτοκίνητα...μαμίσια (άκου έκφραση ), στα οποία τα πανιά μπαίνουν μόνο με γρύλο καθώς δεν υπάρχει ο ελάχιστος χώρος που απαιτείται για να το περάσεις πάνω από την ρόδα. Ρε Χρήστο, μυστικό το κρατάς; Εδώ θα τα πεις όλα! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted August 19, 2009 Έχει δοκιμάσει κάποιος τα Dunlop SP 4 All season;Δεν είναι χειμερινά,αλλά παντός καιρού με ένδειξη M+S κι έχω διαβάσει σε διάφορα τεστ ότι έχουν καλή συμπεριφορά στο χιόνι. Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει, μιας και προσωπικά δεν είμαι υπέρ των Αll Season ελαστικών, διότι τελικά τίποτα δεν κάνουν καλά......έχουνε παντού μία μέτρια συμπεριφορά......Προτιμώ να έχω 2 τετράδες και να τις αλλάζω χειμώνα-καλοκαίρι...... Πάντως οι 2 φώτο που ανέβασες δεν αφορούν το ίδιο ελαστικό : η πρώτη είναι όντως το sp 4 αλλά η δεύτερη απεικονίζει το dunlop winter sport 3D, ένα καθαρόαιμο χειμερινό, από τα πολύ καλά μάλιστα της κατηγορίας του.... Φιλικά Σπύρος Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted August 19, 2009 Και υπάρχουν και αυτοκίνητα...μαμίσια (άκου έκφραση ), στα οποία τα πανιά μπαίνουν μόνο με γρύλο καθώς δεν υπάρχει ο ελάχιστος χώρος που απαιτείται για να το περάσεις πάνω από την ρόδα. Ρε Χρήστο, μυστικό το κρατάς; Εδώ θα τα πεις όλα! Ρε Χρήστο αφού πάλι με το Bora θα ανεβαίνεις στο βουνό τι τα θές τα πανιά τώρα να ταλαιπωρείς και τα χεράκια σου..... Αντε τώρα θα σου έχουμε και high definition κάμερα να μας τραβάς και ωραία πλάνα στις αναβάσεις...... Quote Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,397 Report post Posted August 19, 2009 Ναι, με το ένα χέρι θα οδηγώ (θα σας προσπερνώ, more like it) και με το άλλο θα κάνω λήψη. Με αυτά και με αυτά, θα μου πέσει το laptop από τα πόδια πάνω στον καφέ και θα κάνουμε το αυτοκίνητο @#$ά! Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kostakiskal 10 Report post Posted August 19, 2009 Λοιπόν, αν εχει κανεις υπ'οψιν του, ας γράψει κατι. Βγηκαν εσχα΄τως καποια λαστιχα για 4χ4 αυτοκινητα τα οποία απ οτι φαινεται είναι ΚΑΙ all terain ΚΑΙ ALL SEASON ΚΑΙ χιονολαστιχα.Ε΄΄ιναι τα Goodyear Wrangler Silent Armor. http://www.tirerack.com/tires/BigPic.jsp?s...ler+SilentArmor και http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?ti...ler+SilentArmor Φαινονται η ενδεδειγμενη λύση. Quote ''The world is a comedy for those who think and a tragedy for those who feel'' Horace Walpole Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted August 19, 2009 Το συγκεκριμένο δεν το έχω δοκιμάσει, μιας και προσωπικά δεν είμαι υπέρ των Αll Season ελαστικών, διότι τελικά τίποτα δεν κάνουν καλά......έχουνε παντού μία μέτρια συμπεριφορά......Προτιμώ να έχω 2 τετράδες και να τις αλλάζω χειμώνα-καλοκαίρι......Πάντως οι 2 φώτο που ανέβασες δεν αφορούν το ίδιο ελαστικό : η πρώτη είναι όντως το sp 4 αλλά η δεύτερη απεικονίζει το dunlop winter sport 3D, ένα καθαρόαιμο χειμερινό, από τα πολύ καλά μάλιστα της κατηγορίας του.... Φιλικά Σπύρος Σπύρο και τις δύο φωτογραφίες τις βρήκα στο google με το ίδιο keyword. Για τις 5-6 φορές που θα ανέβω με το δικό μου αμάξι σε βουνό,δε συμφέρει να πάρω δεύτερο σετ.Θέλω απλώς κάποιο ελαστικό να πηγαίνει κάπως καλά,και να μη χρειάζεται με το παραμικρό να βάζω αλυσίδες. Quote Photography Share this post Link to post Share on other sites
7ψυχος_gtsap 1,066 Report post Posted August 20, 2009 Βγηκαν εσχάτως καποια λαστιχα για 4χ4 αυτοκινητα τα οποία απ οτι φαινεται είναι ΚΑΙ all terain ΚΑΙ ALL SEASON ΚΑΙ χιονολαστιχα. Είναι τα Goodyear Wrangler Silent Armor.http://www.tirerack.com/tires/BigPic.jsp?s...ler+SilentArmor και http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?ti...ler+SilentArmor Αγαπητέ Κώστα, τα λάστιχα στα οποία αναφέρεσαι είναι all terain (όπως άλλωστε αναφέρει και το σχετικό κειμενάκι στο tiretrack) αλλά μάλλον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ χιονολάστιχα. Ο δε συνδυασμός all season + χειμερινό ελαστικό νομίζω ότι είναι αντιφατικός. Διάβασε το #1 post του Μάκη σε αυτό thread όπου εξηγούνται όλα αναλυτικότατα. Το σημαντικότερο στοιχεία είναι ότι τα χιονολάστιχα έχουν πολλές/αρκετές χαραγματιές, δες για παράδειγμα Φιλικά gtsap Quote Όλα τα βουνά είναι καλά. Όλοι οι skier είναι καλοί. Μόνο μερικοί άτυχοι στη ζωή άνθρωποι υπάρχουν. Share this post Link to post Share on other sites
makistop 8 Report post Posted August 20, 2009 Να επισημάνω κάποια πράγματα μήπως και βοηθήσω. Υπάρχουν διάφορα ελαστικά τα οποία φέρουν ένδειξη Μ+S. Δεν είναι χειμερινά. Ένα λάστιχο φέρει ένδειξη Μ+S, όταν προσφέρει λιγότερο από 10% καλύτερη απόδοση σε mud+snow απ' ότι ένα απλό συμβατικό ελαστικό, στα κάποια τυποποιημένα τεστ, η δε χάραξή του είναι τέτοια που βοηθά να καθαρίζει το λάστιχο ποιο εύκολα από ένα καθαρό ασφάλτινο. Στην πράξη σημαίνει ότι πάνε κάποια μέτρα παραπάνω. Χειμερινά ελαστικά (ή χιονολάστιχα όπως συνηθίζουμε να τα λέμε), είναι αυτά που φέρουν (πέραν της ένδειξης M+S) το σύμβολο με τις βουνοκορφές. Τα ελαστικά αυτά, προσφέρουν πάνω από 10% καλύτερη απόδοση σε χιονισμένα εδάφη, σύμφωνα με κάποια τυποποιημένα test. Η βασική και ουσιαστική τους διαφορά, πέρα από την χάραξη του πέλματος, η οποία μπορεί σε περιπτώσεις να μην διαφέρει και πολύ, είναι η χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα α) το πέλμα να είναι πάντα καθαρό, να μην στομώνει κοινώς, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για να μην κολλήσουμε στο χιόνι. β) πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε χαμηλές θερμοκρασίες, πάγο κλπ, κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Στην πράξη σημαίνει ότι αν είμαστε συνετοί, πάμε σχεδόν παντού, χωρίς αλυσίδες. Στα προηγούμενα αυτοκίνητά μου είχα πάντα χειμερινά ελαστικά. Όταν πήρα το Χ3 είχε M+S ελαστικά. Σκεφτόμουν λοιπόν και γω, ότι αφού είναι all season, δεν θα χρειαστώ χειμερινά. Μετά από δοκιμές στα πρώτα ψιλά χιόνια, η ακινητοποίηση σε ελαφρές ανωφέρειες ερχόταν εύκολα. Μόλις άλλαξα λοιπόν και έβαλα χειμερινά, πήγα σε δασικούς δρόμους με πολύ χιόνι ανοίγοντας δρόμο στους υπόλοιπους, σε διαδρομές που νόμιζα ότι το Χ3 δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Να σας πω την αλήθεια.... νόμιζα ότι άλλαξα αυτοκίνητο. Το Χ3 συμπεριφερόταν σαν καθαρόαιμο. To grip ήταν καταπληκτικό. Για αλυσίδες και πανιά ούτε λόγος. Η συσκευασία τους είναι σφραγισμένη ακόμη. Αυτό που πρέπει λοιπόν ο καθένας μας να αποφασίσει, είναι πόσο συχνά κινείται σε τέτοιες συνθήκες ώστε να αξίζει το κόπο το κόστος. Αν κάποιος δεν κινείται τακτικά, τότε τα all season είναι μια τίμια πρόταση. Αν όμως βρίσκεσαι συνέχεια στα βουνά, όπως αρκετοί από εμάς, τότε τα χειμερινά είναι μονόδρομος. Έχοντας οδηγήσει διάφορα τζιπ & SUV, με all season ελαστικά σε δύσκολες συνθήκες, (samurai, pajero, rav, tuscon κλπ),η ασφάλεια και η πρόσφυση που είχα με τα χειμερινά απλά είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Διαβάστε και ένα απόσπασμα από τεστ μεταξύ all season vs winter ελαστικών. Οι εντυπωσιακές διαφορές σε επιτάχυνση και φρενάρισμα με τον καλύτερο τρόπο, επιβεβαιώνουν την εμπειρική μου αίσθηση. http://www.tirerack.com/tires/tests/testDisplay.jsp?ttid=109 All-Season vs. Winter The acceleration comparison measured the tires' ability to provide traction when accelerating as quickly as possible in a straight line with the vehicle's Porsche Traction Management and Anti-Slip Regulation operating. With the two Cayennes sitting at the line, we did a countdown to start both drivers and compared the time it took for their vehicles to accelerate 200 feet. Including the drivers' reaction time, the winter tire-equipped car crossed the finish line in just over 6 seconds, while the all-season tire-equipped car completed its run in 8 seconds. While we don't recommend trying to accelerate as quickly as possible in snow when driving on the street, these results show how much more traction winter / snow tires can provide when accelerating from a stop. As much as we expected the winter / snow tires to accelerate better than the all-season tires on snow, we found it interesting that the all-wheel drive Porsche Cayenne equipped with all-season tires was only able to accelerate about as quickly as the rear-wheel drive BMW on the dedicated winter / snow tires used in Part 1 of this test. While acceleration helps you get going, it was now time to find out how well the all-wheel drive Cayennes could stop and corner. The braking comparison measured the tires' ability to provide traction during an ABS-assisted panic stop in a straight line. We drove the two Cayennes side-by-side at a speed of 30 mph, gave both drivers a braking signal at the prescribed mark and compared the distances it took them to come to a complete stop. The winter tire-equipped Cayenne stopped in an average distance of about 61 feet, while the all-season tire-equipped Cayenne took 102 feet (an additional 41 feet or about two and one-half car lengths). A 41-foot difference in stopping distance during a panic stop at 30 mph on a snow-packed road is more than enough to determine whether it's a near miss or an accident! Additionally, while the all-wheel drive Cayenne offered noticeably faster acceleration than the rear-wheel drive sedan, the winter tire-equipped BMW's 59-foot stopping distance and all-season tire-equipped 89-foot stopping distance showed that all-wheel drive didn't really offer a measurable advantage when it came to stopping. The cornering comparison measured the tires' ability to provide traction during a 90-degree left-hand corner. We drove the two cars nose-to-tail beginning at 15 mph and increased the speeds on successive runs. When we attempted to drive through the corner at 25 mph, only the winter tire-equipped Cayenne was able to complete it, while the all-season tire-equipped Cayenne slid off the road. Even though the all-season equipped Cayenne included Porsche Stability Management, the PSM system could not overcome the laws of physics when the tires' traction limit was exceeded. ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται και για επιδόσεις ταυτόχρονα, υπάρχουν ελαστικά και για αυτούς. Τα δικά μου έχουν δείκτη ταχύτητας 240, η δε συμπεριφορά τους σε χαμηλές θερμοκρασίες (<10 βαθμούς) είναι κατά πολύ καλύτερη από τα ''καλοκαιρινά'' μου. Σε υψηλές θερμοκρασίες βέβαια, λόγω μαλακής γόμας, σαπουνιάζουν. Χρήστο λάθος 3λιτρο πήρες :P Άδικη κοινωνία. Άλλοι χρειάζονται γρύλο για βάλουν πανιά επειδή δεν έχουν χώρο, και άλλοι που έχουν χώρο, δεν χρειάζονται ούτε τα πανιά :P Quote ''...ουκ εν το πολλώ το ευ...'' ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά τα μυαλά και τα αλεξίπτωτα δουλεύουν μόνο ανοιχτά Share this post Link to post Share on other sites