Hellbent 4,782 Report post Posted January 4, 2015 Το οτι καιρου επιτρεποντος θα γινει καθε δυνατη προσπαθεια να δοθει ολο το πεδιο -για τις 02-01-2015 αναφερομαι- ητανε μεγαλο παραμυθι.... Και οχι, θα προτιμουσα να κατσω σπιτι μου παρα να βλεπω την υπερμερα και να μην μπορω να την χαρω. Εκτος απο τα εξοδα εχουμε και αλλα 30+ χιλιομετρα σε μια λουριδα με κορινες απο περισυ ( διοδια -Διακοφτο) Πολυ κουραση Οι απεναντι εχουν βαλει υπερλιφταρα Ξερω λεφτα δεν υπαρχουν τουλαχιστον προσπαθηστε γιατι εγω αυτο δεν το βλεπω 5 Share this post Link to post Share on other sites
skimad 665 Report post Posted January 4, 2015 Συμφωνώ απόλυτα με το post σου απλά δυο στοιχεία που καλό θα ήταν να γραφτούν. Νομίζω ότι πιο πολύ πρόβλημα είναι να φτάσουν με ρατράκ στην κορφή της άγκυρας και οι άγκυρες κρεμιούνται σε μισή ώρα αλλά πρέπει να δουλεύει και το λιφτ για να κρεμαστούν. Πούδρα? Ποιότητα? καναδεζα δεν την ελεγες αλλα αλπικη ανετα.. συντομα βιδεο απο τους γνωστους αγνωστους ληστες για συμπερασματα..... εγω θα πω ενα μεγαλο μπραβο στη νεα διοικηση για την προσπαθεια που γινεται κατω απο συνθηκες τις οποιες ο κοσμος απλα δεν γνωριζει αλλα δε μπορω να τις πω εγω απο αυτο το βημα γιατι δεν εχω καποια αρμοδιοτητα. ανεβαινω στα καλαβρυτα τα τελευταια 15 χρονια.ανεκαθεν μετα απο κακοκαιρια δεν γινεται να δωθουν η αγκυρα και η στυγα την στιγμη που υπαρχει τετοια παγοποιηση.δεν ειμαστε αλπεις εδω εχουμε υγρασια, πολυ αερα,την θαλασσα διπλα μας και τα λιφτ ειναι αρχαια.. τα τελευταια 20 χρονια οι προηγουμενες διοικησεις μετα απο τετοιες κακοκαιριες σαν της πρωτοχρονιας προτιμουσαν να δωσουν την αγκυρα και οχι την στυγα.τοτε φωναζαμε γιατι δεν δινουν την στυγα ,τωρα φωναζει ο κοσμος γιατι δεν εδωσαν την αγκυρα.γενικως ο κοσμος φωναζει και δεν ξερει γιατι φωναζει... μιλατε για τις τιμες.στο 18 της παρασκευης σου εχει το κατω βουνο (προσπαθειες δεν εγιναν γιατι απλα ο παγος δεν χτυπιωταν ουτε με σφυροκαλεμο .... επρεπε να το χτυπησει ο ηλιος μια μερα ,να ανεβει λιγο η θερμοκρασια και μετα να πεσει καλεμι κλπ κλπ για να γυρισει το συρματοχοινο στο ραουλο) σου δινει ομως την επομενη μερα την στυγα και ολο το βουνο αεροδρομιο και στο βαζει 20 ευρω ενω παλιοτερα θα στο ειχε τουλαχιστον 22.αν ηθελε να αρπαξει θα στο εβαζε 22 τουλαχιστον γιατι στα 3000 εισητηρια πχ τα δυο ευρω παιζουν ρολο.... η νεα διοικηση εβαλε ενα στοιχημα και το κερδισε.εδωσε ΠΡΩΤΗ τη στυγα και μετα την αγκυρα γιατι εκει μπορει να παει η μεγαλυτερη μαζα χιονοδρομων .(παλια γινοταν παντα το αντιθετο..)αν εδινε πρωτη την αγκυρα η ουρα θα ηταν η τριπλασια γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα δυναμικοτητας στα δυο αυτα λιφτ.εδωσε λοιπον την στυγα για να εξηπυρετησει οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο και μπραβο τους!! οσον αφορα τα ξεπαγωματα την νυχτα?? εγω προσωπικα με 30 ευρω μεροκαμματο και 2 ευρω την ωρα υπερωρια δεν θα ανεβαινα να χτυπησω καλεμια με 70 χιλιομετρα αερα και -17 . Ας δωσουμε λιγο πιστωση χρονου στην νεα διοικηση λοιπον γιατι εχει πολυ δυσκολο εργο. εγω προσωπικα βλεπω στην διευθυνση εναν νεο ανθρωπο που ακουει στο ονομα Σπυροπουλος Λεωνιδας,γεματο ορεξη για δουλεια και παθος για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και να ξερετε οτι ειναι παντα ανοιχτος για κουβεντα με ολο τον κοσμο.δεν καθεται πισω απο ενα γραφειο... Ας κανουμε λιγο υπομονη και πιστευω θα δουμε πολυ ωραια πραγματα φετος απο το ΧΚΚ ...... 10 DALTONS POW ROBBERY..... Share this post Link to post Share on other sites
yannisnm 734 Report post Posted January 4, 2015 Οι φωνές είναι για τα ασυστολα ψεύδη περί ολοκληρωτικής λειτουργίας περι αναστολών κλπ! Επίσης για το ληστρικό ski pass με τρία λιφτ με ουρές τετάρτου και βάλε! 4 Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Για να καταλάβω, τώρα που στην ιστοσελίδα δίνονται όλα (lift & πίστες) σε αναστολή σημαίνει ότι την Τετάρτη που θα έχει πάλι υπερμέρα θα δωθούν όλα στον λαό;; Ανεξάρτητα παγοποίησης άγκυρας & Στύγας και ικανοποιητικού επιπέδου χιονιού σε Ειρήνη & Αντιγόνη (το τελευταίο το επαναλάμβαναν συνεχώς τα παιδιά στα lift το Σάββατο); Αν είναι έτσι, οκ, πάω πάσο και συμφωνώ ότι το ΧΚΚ και η νέα διοίκηση βάζει τα γυαλιά στον "μεγάλο" του απέναντι βουνού.. Οι φωνές είναι για τα ασυστολα ψεύδη περί ολοκληρωτικής λειτουργίας περι αναστολών κλπ! +10.000!!! Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα, ας ενημερώσουν σωστά και ας μου αφήσουν την επιλογή να διαλέξω αν θα πάω στο ΧΚΚ το Σάββατο ή την Τετάρτη! Edited January 5, 2015 by Theodoros Kafasis 1 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2015 Οταν ενα χιονοδρομικο δινει σε αναστολη σημαινει πως ειναι ετοιμο να δοθει στην πρωτη στιγμη οτι μπορει να δοθει. Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 5, 2015 Στο ποστ του skimad συμφωνώ σε ποσοστό 80%. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουμε την έλλειψη κονδυλίων που θα πάνε είτε για αναβάθμιση εξοπλισμού, είτε για πρόσληψη προσωπικού ή και τα δύο καθώς και ότι κάποια προβλήματα για να λυθούν έχουν τεράστιο κόστος. Η σωστή πληροφόρηση όμως δεν κοστίζει. Τουλάχιστον άμεσα. Για ναι, μπορεί να μην ανέβω την ημέρα που θα μου πει "Χιονοδρόμε αύριο μην περιμένεις Στύγα-Άρτεμη", αλλά θα ξέρω πως απέναντί μου έχω μια επιχείρηση που με σέβεται ως πελάτη της και χτίζει σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Μην ξεχνάμε ότι το κόστος μίας ημέρας για τους χιονοδρόμους δεν είναι μόνο το ski pass αλλά και πολλά άλλα έξοδα, χρόνος και κούραση. Κάποιοι ίσως πάρουν άδεια με πολύ ζόρι από τη δουλειά τους για να πάνε να κάνουν σκι, να αφήσουν άλλες υποχρεώσεις πίσω και άλλα πολλά. Γι' αυτά απαιτείται σεβασμός. Και αν κάποιοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες των Καλαβρύτων και τις τίμιες προσπάθειες είτε από εργαζόμενους είτε από τη διοίκηση, δυστυχώς δεν το γνωρίζουν όλοι. Σίγουρα η νέα διοίκηση χρειάζεται πίστωση χρόνου και ελπίζω οι προηγούμενες ημέρες να αποτελέσαν ένα μάθημα που θα αξιοποιηθεί στη συνέχεια. 5 Share this post Link to post Share on other sites
dust 4,051 Report post Posted January 5, 2015 Εγω ενα εχω να πω.καθε χρονο τα ιδια ακουω αλλα καθε χρονο στο ιδιο βουνο πατε.κ φερω την ευθυνη να πω πως οταν με επιασε κοροιδο το χκκ περισι στην πρεμιερα του το δηλωσα και εδω μεσα οτι δεν ξαναπαω εκει.και το εκανα πραξη.με τον τροπο μου λοιπον εδειξα οτι δεν με κρατανε στο χερι.καντε το και εσεις.παρτε επιτελους τη δυναμη στα χερια σας και αφηστε την μιρλα.κουραστηκα τοσα χρονια να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια και καθε φορα να βλεπω στις υπερμερες τους ιδιους που δυο μερες πριν σιχτηριζαν να κανουν tag και like και να ειναι πρωτη μουρη στις φωτογραφιες. οσο πιο γρηγορα καταλαβετε ολοι σας οτι τη δυναμη την εχουμε εμεις τοσο πιο καλο σκι θα κανετε. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted January 5, 2015 Θα είσαι υποψήφιος στις βουλευτικές; Καλά τα λες Γραμματέα μου. Θα συμφωνήσω στο 100%. Όπως και στο post του Gigi. H σωστή πληροφόρηση δεν κοστίζει. αξίζει όμως πολλά! carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Το λάθος το ΧΚΚ το έκανε πριν την αλλαγή του χρόνου. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αρκετοί εργαζόμενοι του ΧΚΚ ήταν σίγουροι ότι δεν μπορούν να ανοίξουν οι αναβατήρες Στύγα και Άρτεμις άμεσα και το ΧΚΚ επέλεξε να μας πει ψέματα. Τότε είχα γράψει: "Θερμή παράκληση από το ΧΚΚ να ενημερώσει αν είναι έτοιμοι ξεπαγωμένοι κλπ για να ανοίξουν οι αναβατήρες Άρτεμις και Στύγα εάν δεν φυσάει και βγει λιακάδα? over-poulover, on 30 Dec 2014 - 16:18, said: ο (31/12) σε πλήρη λειτουργία, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. Βλέπω Στύγα και Άγκυρα είναι πορτοκαλί για αύριο" Edited January 5, 2015 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 5, 2015 Βλέπω Στύγα και Άγκυρα είναι πορτοκαλί για αύριο Έτσι ήταν και χθες το βράδυ! Σήμερα το πρωί όμως η Άρτεμις (και οι εξαρτώμενες πίστες) έγιναν κοκκινες! Είναι για να ξεκινήσεις το πρωί στις 05:00 με το πούλμαν και να το ανακαλύψεις εκεί στις 09:00, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες! Δεν πειράζει όμως, εγώ προσωπικά θα ξαναπάω εκεί μόνο όταν σιγουρευτώ ότι είναι όλα ανοικτά.. Και dust, μακάρι να είμασταν Αυστρία με πολλά χλμ χιονοδρομικών γύρω μας και να μπορούσαμε να μποικοτάραμε εκείνα που φέρονται αφερέγγυα. Δυστυχώς όμως είμαστε στην Αθήνα και όταν ο Παρνασσός δεν έχει (όπως τώρα) σου μένει μόνο το Καλάβρυτο! Δεν υπάρχει κάποιος από μέσα να μας πει αν και στα Καλάβρυτα έχουν βγει πέτρες στα ψηλά (Αντιγόνη, Ειρήνη); Το ρωτώ αυτό γιατί αν η κατάσταση είναι παρόμοια με τον Παρνασσό τότε, και να ξεπαγώσει η Άγκυρα, σκι εκεί δεν γίνεται. Τουλάχιστον να μην περιμένουμε αδίκως! Σε αυτό το σημείο το ΧΚΠ είχε την ευθίξία (και μπράβο του) να ανακοινώσει ΠΡΙΝ την Παρασκευή (το προηγούμενο βράδυ) ότι οι πλαγιές δεν είχαν χιόνι και όσοι πήγαμε το κάναμε με δικιά μας ευθύνη!! Ε, δεν νομίζω ότι υπερβάλλουμε αν ζητήσουμε και από το ΧΚΚ (και τον νέο δ/ντή του) λίγο παραπάνω υπεύθυνη συμπεριφορά και ενημέρωση πριν φτάσουμε εκεί!! 1 Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted January 5, 2015 Συζητώντας με πιστερ το Σαββατο ανεβαίνοντας με τον Αχιλλεα μας ειπε ότι η αγκυρα δεν ανοιγει γιατι απλα δεν εχει αρκετο χιονι ολο το πεδιο που εξυπηρετει.Προφανως λοιπον τα παιχνίδια με τα χρωματα(πορτοκαλι-κοκκινο) δεν εχουν νοημα αφου πρακτικα δεν μπορουν να δουλεψουν λιφτ και πιστες.Ολοι απορησαμε όταν πατηθηκε ο διαδρομος της αγκυρας αλλα δεν υπηρχε πιθανοτητα και προθεση να δοθεί κατι.Στις μερες των εορτων με χιλιαδες επισκεπτες και χιονοδρομους ξερουμε ότι καλο σκι δεν θα κανουμε αλλα η χιονοστερηση είναι παρορμητικη και αυτό το ξερουν στα ΧΚ εξυπηρετώντας μαζι με το συμφέρον τους,λιγο και εμας...Το ΧΚΚ είναι ιδανικο για καθημερινες-οι περσινες εντυπώσεις ηταν πολύ καλες-και σιγουρα η συνεχεια θα δειξει... 6 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Άρα επιβεβαιώνεις ότι το παρακάτω είναι σωστό Το λάθος το ΧΚΚ το έκανε πριν την αλλαγή του χρόνου. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά αρκετοί εργαζόμενοι του ΧΚΚ ήταν σίγουροι ότι δεν μπορούν να ανοίξουν οι αναβατήρες Στύγα (λόγω παγοποίησης) και Άρτεμις (επειδή δεν έχει χιόνι) άμεσα, και το ΧΚΚ επέλεξε να μας πει ψέματα. Edited January 5, 2015 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Σαφως...ας υποθεσουμε όμως ότι παραμονή εναρξης και εν μεσω κακοκαιρίας δεν ειχαν την δυνατοτητα να εξακριβωσουν το αν είναι αρκετο η όχι το χιονι στο συγκεκριμενο πεδιο...ισως είναι μια δικαιολογια αλλα δεν βρισκω άλλη,για τη διαθεσιμοτητα της αγκυρας παντα... και δεν μιλαμε μονο για την επαρκεια του χιονιου αλλα και για τις προθεσεις του ΧΚ... Edited January 5, 2015 by giomiki 3 Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted January 5, 2015 Εγω αναρωτιεμαι με 70-80 χλμ ριπες αερα καποια στιγμη δεν θα εκοβε και λιγο, το Ρατρακ δεν μπορει σιγα σιγα να φτασει μεχρι επανω απλα για να τσεκαρει ..... Και δευτερον την ωρα που φορτωνουν με παγο τα ραουλα και το συρματοσχοινο αν λειτουργουσαν το λιφτ στην πολυ χαμηλη ταχυτητα δεν θα αποφευγοταν η παγοποιηση ? Ποσο ρευμα καιει να δουλευει ολη μερα στο slow , φτανει 1 ατομο βαρδια να τσεκαρει την ομαλη λειτουργια στην αφετηρια ? 4 Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted January 5, 2015 Το να δουλεύει συνεχόμενα ίσως αποτελεί λύση για αποσυμπλεκόμενα (άρα όχι Στύγα) και ξεκρέμαστες άγκυρες. Δεν ξέρω εάν είναι εφικτό και με τι κόστος, ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει μία πρόταση για συζήτηση με το χιονοδρομικό. Πάντως δεν νομίζω να γίνεται εύκολα και να μην το έχουν σκεφτεί. Αν παρακολουθεί κάποιος που ξέρει δύο πράγματα παραπάνω ας μας πει. Share this post Link to post Share on other sites
Wipika 676 Report post Posted January 5, 2015 Ήμουν και εγω στημένος στις ουρές του ΧΚΚ τις προηγούμενες μέρες. Τι μαζοχισμός και τι αγάπη πια για αυτό το σπορ και για αυτό το βουνό. Σεξομαζοχισμός. Αυτό είναι που μας τραβάει στο ΧΚΚ Αλλά για προσέξτε λίγο την παρακάτω εικόνα Τα σύρματα θα συνεχίζουν να φορτώνουν πάγο και ας κινείται το lif. Με 70-80χλμ αερα η παγοκαρεκλα θα έφερνε σβούρες πανω απο τα ραουλα και το lift θα εκτροχιαζόταν. Αν εκτροχιαστεί μια εξαπλή ραουλιερα μέσα στο κατασκόταδο ή και μερα μεσημέρι ποιος θα παει να την βάλει στη θέση της και με ποιά μέσα; Και αν δεν λειτουργησουν τα stop στους πυλωνες και αν δεν λελειτουργήσουνα φρενα και το αρχαιο lift αρχισει να γυριζει με το βαρος του προς τα πισω εως οτου καταρρεύσει. Ποιος θα ειναι εκει να το σταματήσει Και αν στο συρματοσχοινο κοπούν καποιοι κλώνοι και βγει ακατάλληλο και πρεπει να αντικατασταθει, τοτε τι θα γίνει; Πάει χάθηκε η σαιζόν. Μονο με τα ρατρακ μπορεις να προσέγγισεις και να κανεις επεμβάσεις αλλα αν εχει ομίχλη ποιο ρατρακ μπορει να παει που. Όχι τα ρατρακ δεν κινούνται στην ομιχλη, ειναι επικίνδυνο. Οι αναβατήρες εχουν τις δικες τους παραμέτρους λειτουργίας. Οι ανθρωποι δεν ειναι ευκολο να δουλεύουν στους - 20 και το μικροκλιμα της περιοχης διαφέρει απο εκεινο των Άλπεων, της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου. Η ασφάλεια υπερέχει οποιασδηποτε άλλης ενέργειας. Αν οι ανθρωποι του ΧΚΚ εκριναν οτι τίθεται θεμα ασφαλειας εξοπλισμού και εργαζομένων καλώς ενήργησαν όπως ενήργησαν. Δεν ειμαστε σε θεση να τα ξερουμε όλα και να γκρινιάζουμε σαν μωρά. Θεωρώ οτι οι άνθρωποι του ΧΚΚ θέλουν το μαγαζι τους να δουλευει καθημερινά με ολες τι πίστες ανοιχτές και να μην φεύγει κανείς δυσαρεστημένος. Ειναι προφανές οτι συμβαίνουν πράγματα για τα οποια δεν έχουμε σαφη γνώση, χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκράτιση πριν βγουν συμπεράσματα. Καλη χρονιά σε όλους 15 www.exploremessinia.com Share this post Link to post Share on other sites
george_eleftheriou 422 Report post Posted January 5, 2015 Ήμουν και εγω στημένος στις ουρές του ΧΚΚ τις προηγούμενες μέρες. Τι μαζοχισμός και τι αγάπη πια για αυτό το σπορ και για αυτό το βουνό. Σεξομαζοχισμός. Αυτό είναι που μας τραβάει στο ΧΚΚ Αλλά για προσέξτε λίγο την παρακάτω εικόνα Τα σύρματα θα συνεχίζουν να φορτώνουν πάγο και ας κινείται το lif. Με 70-80χλμ αερα η παγοκαρεκλα θα έφερνε σβούρες πανω απο τα ραουλα και το lift θα εκτροχιαζόταν. Αν εκτροχιαστεί μια εξαπλή ραουλιερα μέσα στο κατασκόταδο ή και μερα μεσημέρι ποιος θα παει να την βάλει στη θέση της και με ποιά μέσα; Και αν δεν λειτουργησουν τα stop στους πυλωνες και αν δεν λελειτουργήσουνα φρενα και το αρχαιο lift αρχισει να γυριζει με το βαρος του προς τα πισω εως οτου καταρρεύσει. Ποιος θα ειναι εκει να το σταματήσει Και αν στο συρματοσχοινο κοπούν καποιοι κλώνοι και βγει ακατάλληλο και πρεπει να αντικατασταθει, τοτε τι θα γίνει; Πάει χάθηκε η σαιζόν. Μονο με τα ρατρακ μπορεις να προσέγγισεις και να κανεις επεμβάσεις αλλα αν εχει ομίχλη ποιο ρατρακ μπορει να παει που. Όχι τα ρατρακ δεν κινούνται στην ομιχλη, ειναι επικίνδυνο. Οι αναβατήρες εχουν τις δικες τους παραμέτρους λειτουργίας. Οι ανθρωποι δεν ειναι ευκολο να δουλεύουν στους - 20 και το μικροκλιμα της περιοχης διαφέρει απο εκεινο των Άλπεων, της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου. Η ασφάλεια υπερέχει οποιασδηποτε άλλης ενέργειας. Αν οι ανθρωποι του ΧΚΚ εκριναν οτι τίθεται θεμα ασφαλειας εξοπλισμού και εργαζομένων καλώς ενήργησαν όπως ενήργησαν. Δεν ειμαστε σε θεση να τα ξερουμε όλα και να γκρινιάζουμε σαν μωρά. Θεωρώ οτι οι άνθρωποι του ΧΚΚ θέλουν το μαγαζι τους να δουλευει καθημερινά με ολες τι πίστες ανοιχτές και να μην φεύγει κανείς δυσαρεστημένος. Ειναι προφανές οτι συμβαίνουν πράγματα για τα οποια δεν έχουμε σαφη γνώση, χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκράτιση πριν βγουν συμπεράσματα. Καλη χρονιά σε όλους ....άρα ενημερώνεις λοιπόν, ΧΚΚ, τους πελάτες σου και τους λές ότι κάποια λιφτ δεν θα λειτουργήσουν την επόμενη/ες μέρες !!!! και ενημερώνεις εγκαίρως (όχι 7 το πρωί), για να επιλέξουν οι πελάτες αν αξίζει να έρθουν ή να κανονίσουν έτσι τις υποχρεώσεις τους και να έρθουν κάποιες άλλες ημέρες που θα είναι πιο ιδανικές γι αυτούς!!! Και έτσι χτίζονται και οι σχέσεις εμπιστοσύνης, όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε και παραπάνω και αυξάνονται κατακόρυφα και οι προπωλήσεις ετησίων τον Αύγουστο!!! Δεν νομίζω να ζήτησε κάποιος την ''θυσία'' ανθρώπων ή μέσων στον βωμό του σκι!!! 5 Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Κανεις δεν ζητησε θυσιες μηχανηματων η ανθρωπων. ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΣΕΒΑΣΜΟ στον πελατη ζηταμε.... Ελπιζω να βελτιωθουν τα πραγματα φετος σε ολα τα Χ/Κ γιατι πολλα φαουλ κ γκρινιες ακουσα τις πρωτες μερες λειτουργιας τους και να μην λεμε καθε περυσι κ καλυτερα.... Πουλανε και ετησιες καρτες τρομαρα τους..... και εμεις τις αγοραζουμε τρομαρα μας.... Edited January 5, 2015 by kaps 5 Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
Theodoros Kafasis 444 Report post Posted January 5, 2015 Όταν όμως πρόκειται να ενημερώσουν για θετικές εξελίξεις (όπως όταν δόθηκε η Στύγα το Σάββατο) είναι ταχύτατοι, μέσα σε 1 ώρα το ανακοίνωσαν. Αναρωτιέμαι πόσες ημέρες απαιτούνται από την Παρασκευή που πρωτοάνοιξε το κέντρο μέχρι να μας πει κάποιος υπεύθυνα ότι "Λυπόμαστε αλλά λόγω έλλειψης χιονοκάλυψης η Άρτεμις δεν μπορεί να δοθεί στο κοινό με ασφάλεια". Εγώ για να γράψω αυτη την φράση έκανα 10''.. Εκτός αν προσπαθούν να κάνουν κάτι σχετικά.. μεταφορά χιονιού ή ότιδήποτε άλλο. Και πάλι όμως χρειάζονται τα ίδια 10'' για να ενημερώσουν όλους εκείνους που θέλουν να έρθουν και να αφιερώσουν στο ΧΚΚ τα χρήματα και τον χρόνο τους! Μπορεί βέβαια να μην τους καίγεται καρφί για κάνεναν οπότε, σκεπτόμενοι μονο το κέρδος, επιλέγουν συνειδητά να σιωπήσουν για να έρθουν οι "πελάτες" και να τους πάρουν όσα περισσότερα μπορούν στο λιγότερο δυνατό χρόνο. Θέλω ειλικρινά να πιστεύω ότι η νέα διοίκηση δεν ανήκει στην τελευταία κατηγορία... αλλιώς είναι κρίμα για όλους, εκείνους και εμάς! Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 5, 2015 Παντως Παρασκευη,Σαββατο που ειχα εικονα απο πανω,το κεντρο ΒΟΥΛΙΑΞΕ απο κοσμο...Το πιθανοτερο και χθες και σημερα και αυριο..μακαρι να διαχειριστουν καλα τα οποια εσοδα. "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
spider 2,124 Report post Posted January 5, 2015 Ήμουν και εγω στημένος στις ουρές του ΧΚΚ τις προηγούμενες μέρες. Τι μαζοχισμός και τι αγάπη πια για αυτό το σπορ και για αυτό το βουνό. Σεξομαζοχισμός. Αυτό είναι που μας τραβάει στο ΧΚΚ Αλλά για προσέξτε λίγο την παρακάτω εικόνα Τα σύρματα θα συνεχίζουν να φορτώνουν πάγο και ας κινείται το lif. Με 70-80χλμ αερα η παγοκαρεκλα θα έφερνε σβούρες πανω απο τα ραουλα και το lift θα εκτροχιαζόταν. Αν εκτροχιαστεί μια εξαπλή ραουλιερα μέσα στο κατασκόταδο ή και μερα μεσημέρι ποιος θα παει να την βάλει στη θέση της και με ποιά μέσα; Και αν δεν λειτουργησουν τα stop στους πυλωνες και αν δεν λελειτουργήσουνα φρενα και το αρχαιο lift αρχισει να γυριζει με το βαρος του προς τα πισω εως οτου καταρρεύσει. Ποιος θα ειναι εκει να το σταματήσει Και αν στο συρματοσχοινο κοπούν καποιοι κλώνοι και βγει ακατάλληλο και πρεπει να αντικατασταθει, τοτε τι θα γίνει; Πάει χάθηκε η σαιζόν. Μονο με τα ρατρακ μπορεις να προσέγγισεις και να κανεις επεμβάσεις αλλα αν εχει ομίχλη ποιο ρατρακ μπορει να παει που. Όχι τα ρατρακ δεν κινούνται στην ομιχλη, ειναι επικίνδυνο. Οι αναβατήρες εχουν τις δικες τους παραμέτρους λειτουργίας. Οι ανθρωποι δεν ειναι ευκολο να δουλεύουν στους - 20 και το μικροκλιμα της περιοχης διαφέρει απο εκεινο των Άλπεων, της Βασιλίτσας και του Πισοδερίου. Η ασφάλεια υπερέχει οποιασδηποτε άλλης ενέργειας. Αν οι ανθρωποι του ΧΚΚ εκριναν οτι τίθεται θεμα ασφαλειας εξοπλισμού και εργαζομένων καλώς ενήργησαν όπως ενήργησαν. Δεν ειμαστε σε θεση να τα ξερουμε όλα και να γκρινιάζουμε σαν μωρά. Θεωρώ οτι οι άνθρωποι του ΧΚΚ θέλουν το μαγαζι τους να δουλευει καθημερινά με ολες τι πίστες ανοιχτές και να μην φεύγει κανείς δυσαρεστημένος. Ειναι προφανές οτι συμβαίνουν πράγματα για τα οποια δεν έχουμε σαφη γνώση, χρειάζεται υπομονή και αυτοσυγκράτιση πριν βγουν συμπεράσματα. Καλη χρονιά σε όλους Ποσο συμφωνο με βρισκεις ρε φιλαρακι μου!!! Τωρα οσο για το θεμα της επικοινωνιας τολμω να πω οτι μερικες φορες ειναι ρουλετα το να περιμενεις για να ενημερωσεις για κατι τον κοσμο ειδικα οταν εξαρτιεσε απο τον καιρο....παντως εστω και ετσι ειμαι τρισευτιχισμενος που ακουσα το πρωτο κλακ της σεζον, αντι να "κοσκινιζω 40 χρονια"..... Τρυφωνακο μου γερακο μου, το περασμα θα το κανουμε την επομενη, αφησαμε ανοιχτους λογαριασμους" ο χαρος βγηκε παγανια".... 2 Την υγειά μας παιδιά και όλα τα άλλα είναι.... The Daltons...jack www.skimag.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted January 5, 2015 Πολλοί γράφετε λές και δέν έχετε ξαναπάει στο χ/κ Καλαβρύτων. Λές και δέν ξέρετε οτι δέ δουλεύει η Στύγα και η Άρτεμις μετά από κακοκαιρία. Λές και δέν ξέρετε οτι τα χ/κ δέν έχουν αρκετό χιόνι με μία μόνο κακοκαιρία. Λές και το χ/κ Καλαβρύτων δέν θέλει να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τον κόσμο. Λές και το χ/κ Καλαβρύτων έχει όρεξη για γκρίνια. Συνεχίστε... κάθε χρόνο η ίδια μουρμούρα... μάθαμε πλέον... 5 Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted January 5, 2015 Υποθεσαμε οτι με την αλλαγη Διευθυνσης,κατι μπορουσε να αλλαξει...Αυτο μονο,τωρα πλεον ομως ειμαστε σιγουροι ποια χναρια θα ακολουθησει ΚΑΙ ο νεος μανατζερ. 2 "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted January 5, 2015 (edited) Υποθεσαμε οτι με την αλλαγη Διευθυνσης,κατι μπορουσε να αλλαξει...Αυτο μονο,τωρα πλεον ομως ειμαστε σιγουροι ποια χναρια θα ακολουθησει ΚΑΙ ο νεος μανατζερ. Έλα μωρέ ένα λαθάκι έκανε η νέα διεύθυνση, το οποίο κόστισε περίπου 2-5000 ευρώ σε βενζίνες και έκανε τουλάχιστον 500 άτομα να διαλέξουν λάθος μέρα σκι να ανέβουν και να φάνε φόλα. Ακριβό λαθάκι για όλους. Σε ένα άλλο σύμπαν η νέα διοίκηση είχε γράψει 11 το βράδυ "δύσκολο για Στύγα Άρτεμη αύριο", και οι 200 που θα ανέβαιναν ούτως ή άλλως θα απολάμβαν σκι χωρίς ουρές και οι 500 θα πήγαιναν την επόμενη που θα άνοιγαν και θα έλεγαν υπερμέρα κλπ. Τώρα θα κάτσουν σπίτι. Άραγε πόσο κοστίζουν 10 μεροκάματα σε εξειδικευμένους ξεπαγωτές λιφτ? Edited January 5, 2015 by ΜΙΚ 5 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted January 5, 2015 Freeze-proof πρέπει να είναι νομίζω κατά κύριο λόγο. Εκτός κι αν ένα μεροκάματό τους είναι τόσο εκλυστικό (που δεν νομίζω) που τους κάνει να αψηφούν το κρύο. "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites