Jump to content
ashbury

Χ.κ Καλαβρύτων 2017-18

Recommended Posts

Δεν θα μπορέσει στην Ελλάδα να υπάρξει τουριστική χιονοδρομία κοροϊδευόμαστε ... σπαταλάμε χρήματα ,στενοχωριόμαστε ,το απρε .....κύριος στην Αράχοβα θριαμβεύει σε αυτό είμαστε οι καλύτεροι . με αυτό και το άλλο επτωχεύσαμε ....ας πούμε παντός καλό χειμώνα και εάν χιονίσει θα περάσουμε καλά εάν όχι πάλι καλά θα περάσουμε .... εύχομαι .....

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by vaggelis

Ώπα, μισό. Αν διαβάζω σωστά, δεν λέει ότι θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ή εθελοντικά. Λέει ότι θα δουλεύουν (και θα πληρώνονται για τις ημέρες που δουλεύουν) μόνο όταν υπάρχει δουλειά.

Make Parnassos Great Again!

Τρεχα χρηστο να δουλεψεις.

Θα σε παιρνω τηλεφωνο οταν ερθουν οι μαθητες.

Νασαι κοντα ε;

Απικο και να ερχεσαι.

Και αμα φυγουν, δεν φταιω εγω, ζωντοβολα ειναι αυτα

Εσυ παντως θα παρεις τον...

Και αλλον προγραμματισμο μην κανεις

Και σεμνα ε αλλιως...

Μπορει και να μην σε χρειαστω, ειδικα εσενα.

Να σου πω το πρωι βρες αλλη δουλεια αφου το φροντιστηριο βραδυ δουλευει.

Να επενδυεις ε; και διδακτορικο και σεμιναρια. Δεν ειμαστε οτι και οτι.

Ο θεος μαζι σου.

<p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα.....

Βασίλη σε τι διαφέρει αυτό σε σχέση μια σύμβαση που κάνει μια κατασκευαστική που αν δεν έχει καλο καιρό δεν μπορεί να δουλέψει το εργοτάξιο και με ένα μπιτς μπαρ που αν έχει θύελλα ή κρυο δεν έχει κόσμο?

Το αν είναι κακό που το επιτρέπει η Ελληνική Νομοθεσία δεν το θίγω, απλά ρωτάω αν στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες τέτοιες συμβάσεις

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

Ώπα, μισό. Αν διαβάζω σωστά, δεν λέει ότι θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ή εθελοντικά. Λέει ότι θα δουλεύουν (και θα πληρώνονται για τις ημέρες που δουλεύουν) μόνο όταν υπάρχει δουλειά.

Ακριβώς αυτό λέει. Βέβαια, το πώς ένας επιχειρηματίας μεταβιβάζει το ρίσκο στους εργαζόμενους χωρίς να μοιράζει τα ανάλογα κέρδη όταν πάει καλά το πράγμα είναι ένα θαύμα της στρεβλής ελεύθερης αγοράς. Το pay-when-paid (δηλαδή θα σε πληρώνω μόνο όταν έχω έσοδα εγώ και μόλις μπουν στο ταμείο μου κιόλας) δεν λέγεται σχέση εργαζόμενου-εργοδότη, λέγεται σχέση συνεργατών/μετόχων.

Μπορεί να πει κάποιος ότι απλά σε φωνάζω όταν έχω δουλειά (τύπου το χωράφι θέλει ράβδισμα στις ελιές) αλλά η αναλογία είναι εντελώς λάθος γιατί πολύ απλά δεν λειτουργεί έτσι ένα χιονοδρομικό. Μάλλον με μπόνους τις μέρες που... ραβδίζουν τους πάγους της Στύγας θα έπρεπε να δουλεύει η υπόθεση!

:shuriken:

• Like 3

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

Αυτο απλα δεν γινεται..... τουλαχιστον επισημα. Η συμβαση εργασιας που θα υπογραψουν θα αναφερει ρητα τις ημερες, το ωραριο που θα δουλευουν και τα ρεπο που δικαιουνται. Για ολες αυτες τις ημερες πρεπει να αμοιβονται κανονικα ειτε καθονται στο σαλε λογω χιονοπτωσης ή κλειστου χιονοδρομικου ειτε δουλευουν κανονικα. Το μεροκαματο ΔΕΝ μπορει να μην δοθει με υπαιτιοτητα του εργοδοτη! Απο τη στιγμη που ο εργαζομενος προσερχεται στην εργασια του βασει της συμβασης που εχει ΘΑ πληρωθει. Ακομα και αν τον ενημερωσει ο εργοδοτης οτι "μεινει σπιτι σου θα ειμαστε σημερα κλειστα".

• Like 3

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε!

"""με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου"""

Εκτος και αν καθε πρωι και ΜΟΝΟ για την ημερα που θα ειναι ανοιχτα θα καθονται να προσλαμβανουν (και μετα να αποχωρουν) 71 ατομα!!!!!! Για να το κανει αυτο Λογιστης ΑΝ το αναλαβει θελει αρκετα χρηματα και πολυ χρονο. Επισης δεν ειναι συμφωνα με την προκυρηξη που αναφερει 2μηνες συμβασεις.....

Οι οροι στην τελευταια παραγραφο νομιζω οτι δεν ειναι νομιμοι αλλα καταχρηστικοι, εκτος απο απαραδεκτοι.

Edited by kaps
  • Like 1

Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου......

Ακριβώς αυτό λέει. Βέβαια, το πώς ένας επιχειρηματίας μεταβιβάζει το ρίσκο στους εργαζόμενους χωρίς να μοιράζει τα ανάλογα κέρδη όταν πάει καλά το πράγμα είναι ένα θαύμα της στρεβλής ελεύθερης αγοράς. Το pay-when-paid (δηλαδή θα σε πληρώνω μόνο όταν έχω έσοδα εγώ και μόλις μπουν στο ταμείο μου κιόλας) δεν λέγεται σχέση εργαζόμενου-εργοδότη, λέγεται σχέση συνεργατών/μετόχων.

Μπορεί να πει κάποιος ότι απλά σε φωνάζω όταν έχω δουλειά (τύπου το χωράφι θέλει ράβδισμα στις ελιές) αλλά η αναλογία είναι εντελώς λάθος γιατί πολύ απλά δεν λειτουργεί έτσι ένα χιονοδρομικό. Μάλλον με μπόνους τις μέρες που... ραβδίζουν τους πάγους της Στύγας θα έπρεπε να δουλεύει η υπόθεση!

Πάει ποτέ καλά το πράγμα ώστε να υπάρξουν κέρδη από το χιονοδρομικό και να μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί σε εκείνες τις περιπτώσεις δεν πηγαίνουν και στους εργαζόμενους; Αν δεν κάνω λάθος, κάθε χρονιά μέσα μπαίνει. :question:

Αυτο απλα δεν γινεται..... τουλαχιστον επισημα. Η συμβαση εργασιας που θα υπογραψουν θα αναφερει ρητα τις ημερες, το ωραριο που θα δουλευουν και τα ρεπο που δικαιουνται. Για ολες αυτες τις ημερες πρεπει να αμοιβονται κανονικα ειτε καθονται στο σαλε λογω χιονοπτωσης ή κλειστου χιονοδρομικου ειτε δουλευουν κανονικα. Το μεροκαματο ΔΕΝ μπορει να μην δοθει με υπαιτιοτητα του εργοδοτη! Απο τη στιγμη που ο εργαζομενος προσερχεται στην εργασια του βασει της συμβασης που εχει ΘΑ πληρωθει. Ακομα και αν τον ενημερωσει ο εργοδοτης οτι "μεινει σπιτι σου θα ειμαστε σημερα κλειστα".

Mάνο τα εργοτάξια στις κατασκευαστικές πως δουλευουν?

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

οι Αλβανοι που καθονται στη πλατεια και περιμενουν ποιος θα ερθει να τους παρει για μεροκαματο αν τους παρει , ειναι ποιο αξιοπρεπεις και δεν

χρειαζεται να υπογραψουν καμμια συμβαση

• Like 2

Δεν γνωρίζω πολύ καλά τα των συμβάσεων κλπ. Ωστόσο διαβάζοντας την προκήρυξη μου φαίνεται επιεικώς απαράδεκτη.

Θα συμφωνήσω με τον Κώστα Phaeton πως η σχέση που περιγράφει η προκήρυξη σίγουρα δεν είναι εργαζομένου/εργοδότη.

Θέλω να προσθέσω μία απορία σχετική με τον εν λόγω θέμα. Αναφέρεται πως σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών το χκκ δεν δουλεύει. Οκ ας δεχτώ ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πελάτες γιατί υπάρχουν πραγματικά δύσκολες καιρικά συνθήκες. Ωστόσο, το χκκ δεν θα πρέπει να έχει ακόμα και τότε εργαζόμενους προκειμένου να προφυλάξει/συντηρήσει τον εξοπλισμό από ενδεχόμενα προβλήματα? Επίσης δεν χρειάζεται προσωπικό για την προετοιμασία της επόμενης ημέρας?

Edited by ashbury
  • Like 4

Συζητάμε για μια προκήρυξη για πρόσληψεις (εργασίας ) .. τροπής,δεν μπορώ να φανταστώ τη θα μπορούσε να κάνει ένας σύλλογος .. αλά τα μέλη μπορούν να αγνοήσουν αυτό το Χ Κ , δεν μπορεί να παρέχει καμία ασφάλεια με αυτό το επίπεδο και περιβάλλον εργασίας ,είναι επικίνδυνο .

Sent from my iPad using Tapatalk

Mάνο τα εργοτάξια στις κατασκευαστικές πως δουλευουν?

Με παρουσιολογιο. Δεν ειναι 100% νομιμοι, κ οπως καταλαβαινεις ειναι διαφορετικη φυσης δουλεια......

Στα 2.30€ τα διόδια στο Διακοφτό. Τσούζει η διαδρομή.

4 άτομα στο αυτοκίνητο ή ski bus..δεν βγαίνει αλλιώς για κάποιον που ανεβαίνει συχνά.

Edited by Κώστας Πολίτης
  • Like 2

Το κακό είναι ότι αν δεν έχεις άνοιγμα από το πορτ μπαγκάζια στα πίσω καθίσματα, λίγα αυτοκίνητα χωράνε 4 άτομα και εξοπλισμό.

Θα μου πεις βάλε σχάρα. Ναι, αλλά εκτός από το κόστος της, ανεβάζεις και τον θόρυβο και την κατανάλωση.

• Like 3

Στα 2.30€ τα διόδια στο Διακοφτό. Τσούζει η διαδρομή.

4 άτομα στο αυτοκίνητο ή ski bus..δεν βγαίνει αλλιώς για κάποιον που ανεβαίνει συχνά.

Αθήνα-Καλάβρυτα-Αθήνα με κάρο

Κόστος διοδίων €12,40

Χιλιόμετρα 400-430 αναλόγως την περιοχή διαμονής κόστος βενζίνης €52- €60 , κόστος πετρελαίου €33 - €35

Αθήνα-Καλάβρυτα-Αθήνα με κάρο

Κόστος διοδίων €12,40

16,80 είναι νομίζω . (Ελευσίνα 2.10, Ισθμός 1.80, Κιάτο 2.20 και Διακοφτό 2.30.)

Καλή σεζόν σε όλους με υγεία! Και χιόνια πολλά!

• Like 2

Το κόστος μεταφοράς και διοδίων, όμως, δεν μπορεί να τα χρεώνεται επικοινωνιακά ένα χιονοδρομικό. Τα βουνά εκεί είναι, δεν αλλάζουν θέση. Ένας που μένει κοντά στην περιοχή Παρνασσού και Καλαβρύτων κάνει σκι με τιμές που ούτε τις ονειρεύονται κάποιοι στο εξωτερικό.

• Like 5

Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich
(Ski Instructor International Level 3)

16,80 είναι νομίζω . (Ελευσίνα 2.10, Ισθμός 1.80, Κιάτο 2.20 και Διακοφτό 2.30.)

Καλή σεζόν σε όλους με υγεία! Και χιόνια πολλά!

Και δεν μετράμε ότι κάποιος από ορισμένες περιοχές της Αθήνας έχει και Αττική οδό, ήτοι +5,50€ επιπλέον (24,30 στο σύνολο)

Χαιρετίσματα.

• Like 2

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Αυτοί ρε Πανο έχουν μηχανάκι για τα διόδια, δεν έχουν πρόβλημα είναι πλούσιοι!!

Sorry για το of topic

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 4

ski_rossignol-experience-94-ti-2018_n11682-8878-1_l4.jpg

Το κόστος μεταφοράς και διοδίων, όμως, δεν μπορεί να τα χρεώνεται επικοινωνιακά ένα χιονοδρομικό. Τα βουνά εκεί είναι, δεν αλλάζουν θέση. Ένας που μένει κοντά στην περιοχή Παρνασσού και Καλαβρύτων κάνει σκι με τιμές που ούτε τις ονειρεύονται κάποιοι στο εξωτερικό.

Όχι βέβαια.. καμία σχέση το χιονοδρομικό!

Ακόμα και ένας που δεν μένει κοντά στα χιονοδρομικά -γνώμη μου- κάνει οικονομικότερο και πιο ποιοτικό σκί στην Ελλάδα σε σχέση με κάποιον που πάει εξωτερικό!

Edited by Κώστας Πολίτης
  • Like 2

Χωρίς να θέλω να πυροδοτήσω σχετική συζήτηση στο παρόν νήμα, η αξιολόγηση και κοστολόγηση της εμπειρίας "κάνω σκι" στην Ελλάδα και το εξωτερικό ομοιάζει σε εναν βαθμό με το να πεις σε καποιον που σκεφτεται προπόνηση για τρέξιμο σε κλειστό στίβο να την κάνει στο διαδρομο της πολυκατοικίας του, αντιστοιχιζοντας το μηκος του στο 400αρι του κουλουαρ και τρεχοντας πολλαπλασιες φορες.

• Like 3

Αυτοί ρε Πανο έχουν μηχανάκι για τα διόδια, δεν έχουν πρόβλημα είναι πλούσιοι!!

Sorry για το of topic

Sent from my iPhone using Tapatalk

Για τη φαγούρα που σε πιανει στην απόληξη του ορθού ο φαρμακοποιός μου είπε να δοκιμάσεις proctosynalar...

Σε τρώει μου φαίνεται... ΧΑΧΑΧΑΧΑ

• Like 2

Guest
This topic is now closed to further replies.

• advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • advertisement_alt
    • ωραία χθες Σάββατο σήμερα όμως ο αέρας μας τα χάλασε 🥺.  Και του χρόνου παιδιά !
    • Μία φαντατική μέρα σήμερα Σάββατο, χωρίς πολύ κόσμο, αναμονές 0, καλός κόσμος, αρκετοί γνωστοί, αρκετά παιδάκια, πολλά χαμόγελα και πολύ καλό αλλά λίγο γενικά χιόνι. Από όλες τις ποιότητες. Και χειμωνιάτικο ελαφρύ και παγωμένο και στουμπόχιονο. Από όλα. Δεν ξέρω αν θα αντέξει τους νοτιάδες τις επόμενες μέρες για να φτάσει μέχρι το επόμενο ΣΚ. Δύσκολο το βλέπω. Εγώ πάντως το αποχαιρέτισα για φέτος, αλλά αν γίνει κανένα θαύμα και φτάσουν το άλλο ΣΚ δε θα δυσκολευτώ να ξαναπάω 😛 Πολύ καλή λειτουργία, παντού πιστέρ, στρώσιμο διαστημικό, η νέα Στύγα μεγάλη υπόθεση ότι και να λέμε.  Ευχαριστούμε ΧΚΚ για τις όμορφες στιγμές φέτος, για την ειλικρίνεια, τη προσπάθεια, τη θετική διάθεση και το σεβασμό στα έξοδα που κάναμε για τη τρέλα μας. Και του χρόνου καλύτερα, με λίγη παραπάνω έμφαση στην ασφάλεια (όσον αφορά στους άσχετους καμικάζι). Το ότι αλλού είναι το χιόνι και αλλού το ΧΚ είναι γνωστό και φαίνεται στις φωτό παρακάτω, αλλά δεν είναι ευθύνη του ΧΚ. Άλλη ιστορία αυτή. Και του χρόνου!      
    • Εγω πανω απο 10 χρονια ειχα
    • Η τελευταία τους περιπέτεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή από τις προηγούμενες. Άφησαν το σκάφος τους επίτηδες να κολλήσει σε ένα φιόρδ στην Γροιλανδία και ξεχειμώνιαζαν μόνοι τους στον πάγο.    
  • Upcoming Events

No upcoming events found
  • Today's Birthdays

1. karragiorgia
      karragiorgia
      (55 years old)
    2. Kris
      Kris
      (47 years old)
    3. pierion musses
      pierion musses
      (30 years old)