mil 8,773 Report post Posted January 30, 2011 Από Ancona μέχρι Bolzano, περίπου 500 χιλιόμετρα, σταματάς μία φορά στην είσοδο και παίρνεις χαρτάκι, μία στην έξοδο και δίνεις χαρτάκι, πληρώνεις σχεδόν 30€ και φεύγεις. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted January 31, 2011 Από Ancona μέχρι Bolzano, περίπου 500 χιλιόμετρα, σταματάς μία φορά στην είσοδο και παίρνεις χαρτάκι, μία στην έξοδο και δίνεις χαρτάκι, πληρώνεις σχεδόν 30€ και φεύγεις. Κάπου το έχω ξαναγράψει, κάπως έτσι θα πρέπει να γίνεται κι εδώ, να πληρώνεις ανάλογα με τα χιλιόμετρα που κάνεις (κι όχι δυσανάλογα τέλη για ελάχιστα χιλιόμετρα) και να μη σταματάς κάθε λίγο, ούτε να περιμένεις σε ουρές. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted January 31, 2011 Ανκόνα-Μιλάνο 25 ευρώ για τα 450 χιλιομετρα περίπου που διανύσαμε. Τα τελευταία 6 χρόνια που πηγαίνω οδικώς Ιταλία το κόστος αυτό έχει αυξηθεί κατά 5 ευρώ. Μετά ξεκίνησε το ξέσκισμα. Τάληρα και δεκάευρα κάθε 50 χιλιομετρα! Πρώτη φορά σιχτίρισα τα διόδια στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά ένιωθα σαφώς ασφαλέστερη σε σχέση με τους ελληνικούς δρόμους. Πολύ καλή σήμανση και αρκετά συχνές φωτεινές ενημερωτικές πινακίδες. Μόνο αρνητικό η ποιότητα του οδοστρώματος ως το Μιλάνο. Ψηφίζω γερμανικούς δρόμους. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted February 2, 2011 Ανκόνα-Μιλάνο 25 ευρώΚαι Μιλάνο-Ανκόνα 19 ευρώ. Και δεν σταματάς κάθε λίγο και λιγάκι. Η βενζίνη βέβαια, πήρε 20 λεπτά από πέρυσι. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ράνια 616 Report post Posted February 2, 2011 Ρε συ Αλέξη 25 δώσαμε προχτες που επιστρέφαμε. Μεχρι το αεροδρόμιο. Quote Share this post Link to post Share on other sites
over-poulover 7,010 Report post Posted February 2, 2011 :P :P ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΞΑΝΑ ΔΙΟΔΙΑ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" Δήλωση Ρέππα Τα σχόλια δικά σας.... (Τελικά αυτοί μυαλό δεν βάζουν... ) Quote moments ...Have a nice day before a bastard comes and fucks it up... Λίζα...θα'ρθείς...θα κάνουμε μπανάνα...?! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 2, 2011 :o :o Δήλωση Ρέππα Τα σχόλια δικά σας.... (Τελικά αυτοί μυαλό δεν βάζουν... ) Καλα.....σοβαρη και εγκυρη εφημεριδα.. Απο in.gr Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση απέναντι στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» τόσο όσον αφορά στη μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων, όσο και στην μη ακύρωση εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης, ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιόκας τόνισε πως βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία ο τρόπος δίωξης των «τζαμπατζήδων», καθώς όπως είπε «δεν μπορεί η επίπτωση να είναι μόνο ένα πρόστιμο». Ο κ. Τσιόκας εξήγησε πως η στάση αυτή του κινήματος «Δεν Πληρώνω» δυναμώνει τις φωνές εκείνων που λένε «δώστε σε ιδιώτες τις αστικές συγκοινωνίες». «Η κυβέρνηση, όμως, έχει επιλέξει να προχωρήσει στο δρόμο της εξυγίανσης» σημείωσε. «Θα επεξεργαστούμε ένα πλαίσιο για τη δίωξη όποιων δεν πληρώνουν. Δεν μπορεί η επίπτωση να είναι μόνο ένα πρόστιμο. Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο κατηγοριών πολίτες» υπογράμμισε τόσο για το ζήτημα των διοδίων, όσο και για των μέσων μεταφοράς. Ειδικότερα, για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, παρατήρησε πως στο πλαίσιο του νομοσχεδίου θα υπάρχει ειδική αναφορά στο θέμα των ελεγκτών των εισιτηρίων. Όσον αφορά στο κόστος των εισιτηρίων, ο γγ του υπουργείου Μεταφορών παραδέχθηκε πως είναι υψηλό, ωστόσο παρατήρησε πως θα πρέπει να ισοσκελιστούν τα ελλείμματα των οργανισμών των αστικών συγκοινωνιών, ενώ παράλληλα να ασκείται και η κοινωνική πολιτική, μέσω της επιδότησης του εισιτηρίου. Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό, ο κ. Τσιόκας τόνισε πως «η πολιτεία έχει κρίση και παρακολουθεί την κατάσταση. Δεν θέλει να είναι σε ομηρία ο Αθηναίος επιβάτης. Ωστόσο, στη Βουλή ολοκληρώνεται ένας διάλογος και δεν θέλουμε το ζήτημα να μετατραπεί σε μικροκομματική αντιπαράθεση» σημείωσε. Καιρος να αρχισουν να εφαρμοζονται οι Νομοι σε αυτη τη χωρα.......... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
fotski 19 Report post Posted February 2, 2011 αν εφαρμοστούν οι νόμοι δεν θα έχουμε πολιτικούς να νομοθετήσουν. Quote http://www.fitnesslogic.gr Share this post Link to post Share on other sites
ΑΛΕΞΗΣ 4,216 Report post Posted February 2, 2011 Ρε συ Αλέξη 25 δώσαμε προχτες που επιστρέφαμε. Μεχρι το αεροδρόμιοΚι εγώ προχθές επέστρεψα... απλά σταμάτησα στη Fidenza και ''έκοψα'' το ταξίδι στη μέση. Στην επιστροφή πάντως 19+κάτι ψιλά πλήρωσα συνολικά. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 2, 2011 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&a...50172&cid=4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
MAC 1,032 Report post Posted February 3, 2011 http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&a...50172&cid=4 Το δημοσίευμα είναι ξεκάθαρο σχετικά με τις κατηγορίες: Είχε μάλιστα προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση ύστερα από μήνυση που κατέθεσε πέρυσι η εταιρεία «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα διόδια των Αφιδνών. Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα: -Φθορά ξένης ιδιοκτησίας -Διατάραξη κοινής ειρήνης -Διατάραξη οικιακής ειρήνης -Παρακώληση συγκοινωνιών -Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών -Συκοφαντική δυσφήμηση Οι κατηγορίες αφορούν πράξεις και πρακτικές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Δεν βλέπω καμία κατηγορία για μη καταβολή αντιτίμου διοδίων ή κάτι σχετικό. Quote Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία. Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.- Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 3, 2011 Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δρόμοι θα έπρεπε να υπήρχαν με τα χρήματα που έχουμε ΗΔΗ πληρώσει (και εμείς και οι επιδοτήσεις) και είναι λογικό να τους απαιτούμε. Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι τα έκλεψαν τα χρήματα αυτά, όπως και τα χρήματα της σύνταξης μου..... Αν μπει ένας κλέφτης στο σπίτι μου και μου το αδειάσει, από ποιον θα απαιτήσω να μου ξανααγοράσει τηλεόραση; Αν δεν την ξαναπληρώσω, δεν θα βλέπω, όσο και αν το θέλω, όσο άδικο και αν είναι που με έκλεψαν. δεν πληρώνω, δεν πληρώνω = δεν φτιάχνω δρόμο, δεν φτιάχνω δρόμο Εχώ θέλω να πληρώσω, αλλά θέλω και κάποιοι να πάνε φυλακή και να δημευτούν οι περιουσίες τους. (θα μου πεις από θεωρίες καλά τα λες, εφαρμόζεται αυτό; έλα ντε) Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted February 3, 2011 Το δημοσίευμα είναι ξεκάθαρο σχετικά με τις κατηγορίες: Είχε μάλιστα προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για την υπόθεση ύστερα από μήνυση που κατέθεσε πέρυσι η εταιρεία «Νέα Οδός», η οποία διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, τα διόδια των Αφιδνών. Οι ποινικές διώξεις αφορούν στα αδικήματα: -Φθορά ξένης ιδιοκτησίας -Διατάραξη κοινής ειρήνης -Διατάραξη οικιακής ειρήνης -Παρακώληση συγκοινωνιών -Διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών -Συκοφαντική δυσφήμηση Οι κατηγορίες αφορούν πράξεις και πρακτικές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Δεν βλέπω καμία κατηγορία για μη καταβολή αντιτίμου διοδίων ή κάτι σχετικό. Μα εκει ειναι το ολο θεμα Εχουν λερωμενες τις φωλιες τους οι εταιριες αγαπητε μου,οποτε πηγαν και βρηκαν δηθεν κατηγοριες.... Δεν τολμουν ομως να κανουν αγωγες για μη καταβολη διοτι ξερουν πως πιθανον θα χασουν..... Και το χειροτερο δεν ειναι να χασουν.....το χειροτερο ερχεται μετα......Δεδικασμενο και αντε γεια 9 στους 10 δεν θα πληρωνουν μετα( ο 10ος που θα πληρωνει ειναι ο λαππας ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Odie 869 Report post Posted February 3, 2011 Μα εκει ειναι το ολο θεμαΕχουν λερωμενες τις φωλιες τους οι εταιριες αγαπητε μου,οποτε πηγαν και βρηκαν δηθεν κατηγοριες.... Δεν τολμουν ομως να κανουν αγωγες για μη καταβολη διοτι ξερουν πως πιθανον θα χασουν..... Και το χειροτερο δεν ειναι να χασουν.....το χειροτερο ερχεται μετα......Δεδικασμενο και αντε γεια 9 στους 10 δεν θα πληρωνουν μετα( ο 10ος που θα πληρωνει ειναι ο λαππας ) δεν κρατιέμαι από τα γέλια........ Quote τοιχο-τοιχο Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted February 3, 2011 Εχουν λερωμενες τις φωλιες τους οι εταιριες αγαπητε μου,οποτε πηγαν και βρηκαν δηθεν κατηγοριες.... Για να το λες σίγουρα κάτι θα ξέρεις. Για πες λοιπόν απο που εχουν λερωμένες τις φωλιές τους οι εταιρίες; Quote Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted February 3, 2011 Για να το λες σίγουρα κάτι θα ξέρεις. Για πες λοιπόν απο που εχουν λερωμένες τις φωλιές τους οι εταιρίες; οχι,δεν ξερω τιποτα,απλα αυτο μου λεει η δικια μου λογικη Διοτι πολυ απλα,αν ολα ειναι νομιμα και ξεκαθαρα θα κανανε αγωγες για μη καταβολη αντιτιμου διοδιων,ετσι δεν ειναι? Εμενα το φτωχο μου το μυαλο,αυτο μου λεει Quote Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted February 3, 2011 Αχιλλέα, το πιο αστείο από όλα είναι ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που πιστεύει βαθιά ότι στο τέλος θα εξακολουθήσει να έχει δρόμους τους οποίους θα πληρώνει ο... Λάππας = κάποιος άλλος (όποιος νάναι βρε αδελφέ, πάντως όχι εμείς). Πληρώνω δρόμους για να έχω δρόμους. Quote Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 4, 2011 Αχιλλέα, το πιο αστείο από όλα είναι ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που πιστεύει βαθιά ότι στο τέλος θα εξακολουθήσει να έχει δρόμους τους οποίους θα πληρώνει ο... Λάππας = κάποιος άλλος (όποιος νάναι βρε αδελφέ, πάντως όχι εμείς). Πληρώνω δρόμους για να έχω δρόμους. Ακριβως. ΝΑΙ καποιοι φαγανε τα χρηματα που ηταν για την κατασκευη δρομων, Χρηματα τωρα το κρατος δεν εχει. Ε και ΤΙ να κανουμε τωρα???? Με βασει αυτο το επιχειρημα δεν πρεπει να εχουμε και δρομους και να κινδυνευουμε???? Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω....... Βαλτε 8/10 δεν θα πληρωνουν. οι 2/10 θα ειναι εγω και ο Λαππας....... Εννοειται βεβαια οτι μετα απο λιγο καιρο το κινημα δεν πληρωνω θα μετατραπει σε κινημα "Θελω δρομους και τους θελω ΤΩΡΑ". Δεν αλλαζει ο Ελληνας. Την τσεπη του, την παρτη του και το συμφερον του πανω απο ολα. Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted February 4, 2011 (edited) Δεν αλλαζει ο Ελληνας. Την τσεπη του, την παρτη του και το συμφερον του πανω απο ολα. Αυτο εχεις καταλαβει εσυ? Δλδ στην αυστρια πχ που δεν εχουν διοδια αλλα εχουν βινιετα η οποια κοστιζει 70 ευρω ετησια,δεν εχουν δρομους? Στη γερμανια και σε καμποσες αλλες χωρες που δεν εχουν καθολου διοδια,δεν εχουν δρομους? Οχι φιλτατε δεν κοιταω την τσεπη μου και την παρτη μου Αλλα ουτε προκειται να πληρωσω εγω τα εκατομυρια που τσεπωσανε,και που μερικοι εχουν ακομα και θαρρος μετα απο τετοιο φαγοποτι να λενε πως μαζι τα φαγαμε Και προσωπικα δεν ειναι καν θεμα χρηματων για μενα,δεν προκειται να μου λειψουν μερικα ψωροευρω. Επισης με τα χρηματα που κερδιζουν οι εταιριες,οχι τους δρομους του ελλαδας μονο,αλλα και τους δρομους των γειτονικων χωρων περισσευουν να φτιαξουν Edited February 4, 2011 by bujinkan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted February 4, 2011 Βαλτε 8/10 δεν θα πληρωνουν. οι 2/10 θα ειναι εγω και ο Λαππας....... Κάντους 3. Κι εγώ θα πληρώνω. Αλήθεια, όταν "καταλαμβάνονται/ανοίγουν τα διόδια", μπορώ να περάσω ελεύθερα από το ΤΕΟ-pass; Και όταν λέω ελεύθερα, εννοώ πληρώνοντας, όπως έχω δικαίωμα να κάνω και όπως η συνείδησή μου υπαγορεύει. Αν πάλι, δεν έχω pass και επιδιώξω να πληρώσω, θα διατηρήσω άθικτα όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου μου; Εάν, δε, χρησιμοποιούσα metro, θα ήθελα να πληρώνω κι εκεί τις ημέρες που κουκουλώνουν τα μηχανήματα οι ανάλογες οργανώσεις (οι οποίες, τι τυχαίο, έχουν πλέον και την πλήρη και επίσημη υποστήριξη κάποιων πολιτικών κομμάτων). Εκεί, όμως, αν τολμήσεις να ασκήσεις το δικαίωμά σου (υποχρέωσή σου) να πληρώσεις, προφανώς θα φας δημοκρατικό ξύλο. Βλέπετε, η "ανομία" θεωρείται δικαίωμα, ενώ η διάθεση για τήρηση των νόμων θεωρείται, εκτός από βλακεία, και "αντιδημοκρατική συμπεριφορά, προβοκάτσια κλπ. Το ίδιο γίνεται και με τις απεργίες. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και προστατεύεται νομικά (άσε που, στην Ελλάδα, το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ δεν κόβουν καν το μισθό των απεργών). Όμως, ενώ το δικαίωμα στην εργασία είναι συνταγματικά προστατευμένο, όπως και η αρχή της προσωπικής ελευθερίας, ας τολμήσει κάποιος να θελήσει να εργαστεί. Στο μεν Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα τιμηθεί με μία κλήση στο Πειθαρχικό, σε άλλα μέρη, με ξύλο. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
kaps 2,736 Report post Posted February 4, 2011 Κάντους 3. Κι εγώ θα πληρώνω. Αλήθεια, όταν "καταλαμβάνονται/ανοίγουν τα διόδια", μπορώ να περάσω ελεύθερα από το ΤΕΟ-pass; Και όταν λέω ελεύθερα, εννοώ πληρώνοντας, όπως έχω δικαίωμα να κάνω και όπως η συνείδησή μου υπαγορεύει.Αν πάλι, δεν έχω pass και επιδιώξω να πληρώσω, θα διατηρήσω άθικτα όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου μου; Εάν, δε, χρησιμοποιούσα metro, θα ήθελα να πληρώνω κι εκεί τις ημέρες που κουκουλώνουν τα μηχανήματα οι ανάλογες οργανώσεις (οι οποίες, τι τυχαίο, έχουν πλέον και την πλήρη και επίσημη υποστήριξη κάποιων πολιτικών κομμάτων). Εκεί, όμως, αν τολμήσεις να ασκήσεις το δικαίωμά σου (υποχρέωσή σου) να πληρώσεις, προφανώς θα φας δημοκρατικό ξύλο. Βλέπετε, η "ανομία" θεωρείται δικαίωμα, ενώ η διάθεση για τήρηση των νόμων θεωρείται, εκτός από βλακεία, και "αντιδημοκρατική συμπεριφορά, προβοκάτσια κλπ. Το ίδιο γίνεται και με τις απεργίες. Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και προστατεύεται νομικά (άσε που, στην Ελλάδα, το Δημόσιο και οι ΔΕΚΟ δεν κόβουν καν το μισθό των απεργών). Όμως, ενώ το δικαίωμα στην εργασία είναι συνταγματικά προστατευμένο, όπως και η αρχή της προσωπικής ελευθερίας, ας τολμήσει κάποιος να θελήσει να εργαστεί. Στο μεν Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα τιμηθεί με μία κλήση στο Πειθαρχικό, σε άλλα μέρη, με ξύλο. Μια φορα μου ετυχε να εχουν ανοιξει τα διοδια...... Το σκεφτηκα να σταματησω να πληρωσω αλλα μετα φοβηθηκα για την ακεραιοτητα του αυτοκινητου μου.... Οπως τα λες ειναι τα πραγματα......... Εγω θα το λεω και θα το πιστευω οσο και αν πειραζει μερικους. Ο Ελληνας κοιταει την παρτη του, την τσεπη του, και το προσωπικο του συμφερον και ΤΙΠΟΤΑ αλλο. Η Δημοκρατια καποιων ειναι τα δικαιωματα τους και ΜΟΝΟ. ΟΧΙ τα δικαιωματα των αλλων......... Μερικες φορες με αυτα που γινονται και ακουω Ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας.......... Δηλωση συνδικαλιστη ΑΔΕΔΥ: Το να προσπαθησει το κρατος να Επιβαλει 8αωρο εργασιας στον Δημοσιο τομεα (απο το 6ωρο....λεεεεμε τωρα που "δουλευουν" τωρα) ειναι λεει ΕΠΙΘΕΣΗ κατα των Δημοσιων Υπαλληλων...... Τετοια νοοτροπια εχουμε κυριοι........ για αυτο δεν προκειται ΠΟΤΕ να παμε μπροστα. Ακομα και την Τουρκια σε μερικα χρονια θα την βλεπουμε με το κυαλι....... Quote Αν δεν σας κανει κοπο, δειτε την φωτο στο Avatar και πειτε μου τι πρεπει να κανω για να βελτιωσω το στυλ μου...... 'Εχω προλάβει ανοιχτη τη Σαχάρα. Θα Σεβεστε! Share this post Link to post Share on other sites
viva_ski 2,572 Report post Posted February 4, 2011 Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δρόμοι θα έπρεπε να υπήρχαν με τα χρήματα που έχουμε ΗΔΗ πληρώσει (και εμείς και οι επιδοτήσεις) και είναι λογικό να τους απαιτούμε. Όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιοι τα έκλεψαν τα χρήματα αυτά, όπως και τα χρήματα της σύνταξης μου.....Αν μπει ένας κλέφτης στο σπίτι μου και μου το αδειάσει, από ποιον θα απαιτήσω να μου ξανααγοράσει τηλεόραση; Αν δεν την ξαναπληρώσω, δεν θα βλέπω, όσο και αν το θέλω, όσο άδικο και αν είναι που με έκλεψαν. δεν πληρώνω, δεν πληρώνω = δεν φτιάχνω δρόμο, δεν φτιάχνω δρόμο Εχώ θέλω να πληρώσω, αλλά θέλω και κάποιοι να πάνε φυλακή και να δημευτούν οι περιουσίες τους. (θα μου πεις από θεωρίες καλά τα λες, εφαρμόζεται αυτό; έλα ντε) +1 Αλέξη... κάποια στιγμή πρέπει να γίνει όμως γιατί η κοροϊδία ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ μας έχουν κατακλέψει (γενιές τώρα...) το ανέκδοτο με το 8ωρο των δημοσίων υπαλλήλων πάντως δεν παίζεται δηλαδή τώρα θα φτάσουν επιτέλους τις 3 ολόκληρες ώρες εργασίας (την ημέρα ) για να μην πω την εβδομάδα ... καλά το μόνο που με στεναχωρεί αυτή την Κυριακή που θα ανοίξουν σε τοοοόσες περιοχές τα διόδια εγώ δε θα μπορέσω να πάω σε καμιά απ' τις 2 πίτες του Συλλόγου ούτε στη νότια ούτε στη βόρεια ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Quote Social Media Professional - Creative Social Media Sitter Share this post Link to post Share on other sites
bujinkan 2,507 Report post Posted February 4, 2011 Τετοια νοοτροπια εχουμε κυριοι........ για αυτο δεν προκειται ΠΟΤΕ να παμε μπροστα. Ακομα και την Τουρκια σε μερικα χρονια θα την βλεπουμε με το κυαλι....... Δεν απαντησες ομως....στη γερμανια που δεν εχουν διοδια δεν συντηρουν τους δρομους τους? Στην αυστρια με ετησια βινιετα 70 ευρω δεν συντηρουν και εκει τους δρομους τους? Σε τοσες αλλες χωρες χωρις διοδια δεν συντηρουν τους δρομους τους? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Fulvia 3 215 Report post Posted February 4, 2011 Δεν απαντησες ομως....στη γερμανια που δεν εχουν διοδια δεν συντηρουν τους δρομους τους?Στην αυστρια με ετησια βινιετα 70 ευρω δεν συντηρουν και εκει τους δρομους τους? Σε τοσες αλλες χωρες χωρις διοδια δεν συντηρουν τους δρομους τους? Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες πολλών άλλων χωρών για να κατασκευάσει/συντηρήσει αυτοκινητοδρόμους. Από την άλλη μεριά, πολλές άλλες χώρες με καλύτερα οικονομικά από την Ελλάδα, έχουν διόδια. Καθόσον, δε, αφορά στη vignette της Αυστρίας, αυτή αποτελεί "διόδια": είναι ειδικό τέλος κυκλοφορίας σε αυτοκινητοδρόμους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Αντίθετα, αν ταξιδεύσετε στην Αυστρία και κινηθείτε σε επαρχιακούς δρόμους μόνον, δεν υποχρεούστε να αγοράσετε vignette (το ίδιο και στην Ελβετία). Επιπλέον, η Αυστρία έχει και εξτρά διόδια για ειδικά οδικά έργα. Π.χ. για την Europa Brucke απαιτούνται επιπλέον διόδια. Quote Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει. Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted February 4, 2011 Δλδ στην αυστρια πχ που δεν εχουν διοδια αλλα εχουν βινιετα η οποια κοστιζει 70 ευρω ετησια,δεν εχουν δρομους?Στη γερμανια και σε καμποσες αλλες χωρες που δεν εχουν καθολου διοδια,δεν εχουν δρομους? Η κάθε χώρα εφαρμόζει με διαφορετικοό τρόπο την πολιτική στις οδούς. Αν βάλει 10 λεπτά την βενζίνη παραπάνω για την συντήρηση των δρόμων, είναι και πάλι ένας έμμεσος για τα διόδια. Στην Αυστρία φυσικά και υπάρχουν διόδια, όπως επίσης υπάρχουν ξεχωριστά διόδια σε κάποιους ειδικούς δρόμος (πχ τούνελ, πάσο σε υψόμετρο.....). Αλλα ουτε προκειται να πληρωσω εγω τα εκατομυρια που τσεπωσανε,και που μερικοι εχουν ακομα και θαρρος μετα απο τετοιο φαγοποτι να λενε πως μαζι τα φαγαμε Η κουβέντα για τα οικονομικά δεν αφορά μόνο τους δρόμους, αλλά την γενικότερη εικόνα της χώρας. Κατ'αρχήν να ξέρεις ότι εσύ (και όλοι μας) θα πληρώσουμε και δεν θα μας ρωτήσουν κιόλας. Σίγουρα δεν έφαγαν όλοι και δεν έφαγαν όλοι το ίδιο, αλλά και πάλι στην πραγματικότητα όλοι φάγαμε, όσο απλώνει το χέρι μας (αναλόγως με το μέγεθος χεριού και ηθικής). Άλλωστε το κύριο πρόβλημα δεν είναι το "ποσόν" που εκλάπη (για το οποίο φυσικά και πρέπει να αποδωθούν βαρύτατες ευθύνες και δεν πρέπει να το ξεχνάμε παρά τις "παραγραφές" κλπ), διότι το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσό που δαπανά το κράτος γίνεται μισθοί και συντάξεις, χρήματα που δεν έπρεπε να δίνονται, δινόντουσαν για υποτιθέμενη κοινωνική δικαιωσύνη, αλλά ήταν δανικά και όχι παραγωγή της κοινωνίας μας και με τον έναν και τον άλλον τρόπο κυκλοφόρησαν στην κοινωνία μας και ο καθ'ένας στην δουλειά του δούλεψε με αυτά. Για να γίνει πιο κατανοητό, η Αίγυπτος ΣΗΜΕΡΑ με τις ταραχές δανίζεται από τις αγορές με το μισό spread από εμάς. Αλλά τέρμα το off topic. Ακόμα και αν θεωρήσεις ότι όλο το ποσόν είναι κλεμένο, θα πρέπει να το αντικαταστήσεις στο μέτρο των δυνάμεων σου. Δεν πληρώνεις, θα μείνεις με τους δρόμους που έχεις, πιο απλά δεν λέγεται. Επισης με τα χρηματα που κερδιζουν οι εταιριες,οχι τους δρομους του ελλαδας μονο,αλλα και τους δρομους των γειτονικων χωρων περισσευουν να φτιαξουν Τώρα αυτό για τις γειτονικές χώρες, για ανέκδοτο μου ακούγεται. Αν κερδίζει κάποιος από έργα σε άλλη χώρα, να φέρει τα κέρδη του να τα κάνει εδώ δωρεά! Όσο για τις κατασκευαστικές, άλλες κλείνουν, άλλες είναι σε δραματική κατάσταση διότι το Δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις που έχει προς αυτές εδώ και χρόνια. Ας μην λέμε τόσο εύκολα πράγματα που δεν ευσταθούν. Ας δούμε λίγο την πραγματικότητα, διότι ακόμα κοιμώμαστε στην ψευδαίσθηση της οικονομικής άνεσης που είχαμε πριν χρόνια και που μας φέρνει εκεί που θα πάμε σε 2 χρόνια. Ο μόνος εφικτός και υλοποιήσιμος τρόπος κατασκευής δρόμων, είναι αυτός που εφαρμόστηκε. Ένα ποσό από ΕΕ, άλλο ποσό από τις εκάστοτε κατασκευαστικές (οι οποίες κατασκευές-τεχνικά έργα κάνουν, δεν τυπώνουν χρήμα) που το παίρνουν από τράπεζες, με κάποιο επιτόκιο με εγγύηση τα διόδια. Το κράτος εκχωρεί τα διόδια (μέρος τους) στις κατασκευαστικές, το οποίο και αποτελεί την εγγύηση των τραπεζών για την πληρωμή των δανείων (=δρόμων). Ήδη με την υπάρχουσα κατάσταση, συν την προβλεπόμενη αύξηση των επιτοκίων, αρκετές τράπεζες ξανασκέφτονται την περεταίρω χρηματοδότηση δρόμων με το υφιστάμενο σύστημα. Quote Share this post Link to post Share on other sites