Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
fotski

Διόδια...

Recommended Posts

γινεται ομως το "διοδιο" να ονομάζεται δημόσιο χρέος και να σου ερχεται στην εφορία οταν αυτό είναι ιδιώτη?

οταν στείνεις κώλο στον ιδιώτη όλα γίνονται.....

Γενικότερα είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά εδώ το γ@μ...ε και ψόφησε.....

Εδώ τα αρχιλαμόγια θέλουν να κάνουν την Ελληνική Αστυνομία επίσημο εισπράκτορα του Μπόμπολα και του κάθε Μπόμπολα.....

Τώρα πως γίνεται να προσπαθείς να βαφτίσεις την μη καταβολή του διοδιου σαν παράβαση του ΚΟΚ....τι να πώ.....

Δηλαδή εάν δεν πληρώσω στην ιδιωτική εταιρεία 2 ευρώ, θα μου αφαιρέσουν άδεια ,δίπλωμα, πινακίδες για 20 ημέρες και θα φάω και πρόστιμο 200 ευρώ!!!!!.....δηλαδή σαν να έχω περάσει με κόκκινο, ή να έχω πιαστεί τύφλα στο μεθύσι κτλ....

Θέλω να δώ ποιον θα πρωτοπιάσουνε και ποιον θα πρωτογράψουνε.....

Εαν ψηφιστεί θα πέσει πολύ γέλιο.....

Το κουλό πάντως είναι ότι αντί να κάτσουν κάτω και να ξαναδούν τις παράλογες αυτές συμβάσεις που μπάζουν από παντού, πάνε να ποινικοποιήσουνε καταστάσεις τις οποίες αυτοί η ίδιοι δημιουργήσανε....

Sky is not my limit.....it's my playground!!! :skydive:

γινεται ομως το "διοδιο" να ονομάζεται δημόσιο χρέος και να σου ερχεται στην εφορία οταν αυτό είναι ιδιώτη?

Υποθέτω ότι αυτό που θα γίνει είναι ότι θα ονομαστεί δημόσιο έσοδο, το οποίο έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτη, επ' ανταλλάγματι μέρους της δαπάνης κατασκευής του δρόμου.

Οπότε, ως δημόσιο έσοδο, θα εισπράττεται μέσω του ΚΕΔΕ.

Για να είμαι ειλικρινής (και χωρίς διάθεση αντιδικίας με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - τουλάχιστον τώρα), θεωρώ πως το τέλος διοδίου είναι τέλος χρήσεως του δρόμου. Επομένως, αφού ο δρόμος είναι δημόσιος, το τέλος είναι δημόσιο, εισπραττόμενο απλώς -δυνάμει της εκχωρήσεως- από τον ιδιώτη που κατασκευάζει/συντηρεί/εκμεταλλεύεται το δρόμο.

Εν προκειμένω, δεν είμαι σίγουρος ούτε για το εάν η εκχώρηση της εισπράξεως μίας δημοσίας προσόδου από ιδιώτη (ακόμη και αν έχει γίνει με τυπικό νόμο, ως εδώ) είναι νόμιμη. Θυμίζω ότι κάποτε είχε ακυρωθεί η είσπραξη των τελών σταθμεύσεως του Δήμου Αθηναίων από ιδιωτική εταιρεία. Βέβαια, εκεί η εταιρεία ήταν απλώς εισπρακτική, αλλά το θέμα της εισπράξεως από ιδιώτη παραμένει.

Επομένως, αν είναι δημόσιο έσοδο, καλώς εισπράττεται από τις Δ.Ο.Υ., αλλά, τότε πώς εισπραττόταν από τον ιδιώτη;

Δε γνωρίζω πώς είναι διατυπωμένες οι συμβάσεις παραχωρήσεως, όπου και έχει προβλεφθεί η σχετική εκχώρηση. Προφανώς τότε δε θα είχε προβλεφθεί η σημερινή κατάσταση.

.............................................

Φυσικά, όλα αυτά δεν αίρουν το θέμα του κατά πόσον είναι νόμιμη η είσπραξη τέλους σε δρόμο που δεν είναι αυτοκινητόδρομος ή σε κάποιον δρόμο με σκοπό την κατασκευή άλλου δρόμου ή ελλείψει τυχόν υποχρεωτικώς προβλεπομένων παραδρόμων. Και αυτά, όχι μόνον επειδή η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει την είσπραξη τελών μόνον σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά και επειδή -στη δεύτερη περίπτωση- ελλείπει ο ανταποδοτικός χαρακτήρας του τέλους και αυτό μετατρέπεται σε φόρο, δηλ. σε ποσό εισπραττόμενο ανεξαρτήτως συγκεκριμένης ανταποδόσεως.

Θα μου πείτε ότι, με τα παραπάνω τορπιλίζω όσα έγραφα υποστηρίζοντας το θεμιτό της υπάρξεως διοδίων. Η απάντηση είναι ότι πιστεύω στα διόδια, τα θεωρώ νόμιμα (εφόσον πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις - π.χ. όχι της Πάτρας), δεν πιστεύω ότι είναι αντισυνταγματικά, θεωρώ ότι οι αυτοκινητόδρομοι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι δωρεάν, θεωρώ ότι δεν έχουν σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας και, τέλος, αδιαφορώ για το τι κάνουν οι γερμανοί.

Όμως, θεωρώ ότι είναι υπερβολικά ακριβά.

Κυρίως, δε, καθόσον αφορά τη νομιμότητα από όλες τις πλευρές, είμαι υπέρ αυτής.

Δηλαδή, όσο έχω τονίσει ότι δεν αποδέχομαι την αυτοδικία, άλλο τόσο δεν επιθυμώ την παραμονή των διοδίων που τυχόν είναι παράνομα

(δεν υπάρχει ποτέ ουσιαστική ανάγκη η οποία να μπορεί να υπερκεράσει την τυπική νομιμότητα - αν το δεχθούμε αυτό οδηγούμεθα σε ζούγκλα).

Γι αυτό λοιπόν υπάρχουν και τα Δικαστήρια και όχι η αυτοδικία, ούτε και οι μαγκιές (και οι επικίνδυνες ηρωικές Γκλετσιές).

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Νομίζω ότι ο Nickel ρωτάει νομικές απορίες (οι οποίες, όντως, υπάρχουν) και δεν μπορώ να βρω τους σχετικούς όρους που χρησιμοποιείς σε κάποιον κώδικα ...

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

Νομίζω ότι ο Nickel ρωτάει νομικές απορίες (οι οποίες, όντως, υπάρχουν) και δεν μπορώ να βρω τους σχετικούς όρους που χρησιμοποιείς σε κάποιον κώδικα ...

απλώς Θεϊκό.....

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

και εγώ συμφωνώ να υπάρχουν διόδια... αλλά αυτά να κατασκευασουν το έργο και να το συντηρούν, όχι να κονομάνε... δε γίνεται ο δρόμος να είναι κονόμα,επιχείρηση και μάλιστα να είναι δώρο σε ιδιώτη...

δηλ. δε μπορούσε το κράτος να βρει χρηματοδότηση να κάνει το έργο και να έχει λογικά έσοδα και μπορεσε ο ιδιώτης να βρει και να χεστεί στο ευρώ? (στη κυριολεξία)

μάλιστα έχουν προσφατο παράδειγμα με την Αττική Οδό που εβγαλε τα λεφτά της ανέλπιστα γρήγορα και οχι μονο τη συντηρούν αλλά τα κέρδη θα ειναι δυσθεωρητα μεχρι τη ληξη της συμβασης... αντί να κοιτάξουν το συμφερον του κράτους κοιταξαν του ιδιώτη...

θα μου πεις βέβαια οτι μαλλον οι υπογράφοντες κοιταξαν το προσωπικό τους συμφέρον και ποιος ασχολείται με το κράτος και εμάς... τεσπά...

στο ίδιο έργο θεατές, σαμπως θα είναι το τελευταίο φαινόμενο...

δείτε και ενα "suprising story" , :angry:

YouTube Video ->Original Video

ποσες ανάσες πήρατε σήμερα?

Γενικότερα είμαι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά εδώ το γ@μ...ε και ψόφησε.....

Εδώ τα αρχιλαμόγια θέλουν να κάνουν την Ελληνική Αστυνομία επίσημο εισπράκτορα του Μπόμπολα και του κάθε Μπόμπολα.....

Τώρα πως γίνεται να προσπαθείς να βαφτίσεις την μη καταβολή του διοδιου σαν παράβαση του ΚΟΚ....τι να πώ.....Δηλαδή εάν δεν πληρώσω στην ιδιωτική εταιρεία 2 ευρώ, θα μου αφαιρέσουν άδεια ,δίπλωμα, πινακίδες για 20 ημέρες και θα φάω και πρόστιμο 200 ευρώ!!!!!.....δηλαδή σαν να έχω περάσει με κόκκινο, ή να έχω πιαστεί τύφλα στο μεθύσι κτλ....

Θέλω να δώ ποιον θα πρωτοπιάσουνε και ποιον θα πρωτογράψουνε.....

Εαν ψηφιστεί θα πέσει πολύ γέλιο.....

Το κουλό πάντως είναι ότι αντί να κάτσουν κάτω και να ξαναδούν τις παράλογες αυτές συμβάσεις που μπάζουν από παντού, πάνε να ποινικοποιήσουνε καταστάσεις τις οποίες αυτοί η ίδιοι δημιουργήσανε....

Συμβαινει και αλλου:

Απο την αλλη, η μη πληρωμη των διοδιων προβλεπεται κανονικα ως παραπτωμα στον Ιταλικο ΚΟΚ (αρθρο 176:11) και επιφερει προστιμο απο €398 μεχρι €1596, ενω σε μερικες περιπτωσεις εχει χαρακτηριστει απατη και διωκεται ως τετοια ποινικα. Μαλιστα εχουν τελεσιδικησει στον Ιταλικο Αρειο Παγο τετοιες υποθεσεις, παντα με καταδικη των κατηγορουμενων. Διαβαζα πριν για υποθεση εις βαρος Ναπολιτανου οδηγου (τυχαιο? δε νομιζω :angry: ) που για να μην πληρωνει περναγε απο την λωριδα του e-pass (που εκει δεν εχει μπαρα) και αγνοησε τα αιτηματα πληρωμης που του πηγαν σπιτι: 8 μηνες φυλακη και €800 προστιμο συν τα δικαστικα εξοδα.

Και στη Γερμανια η μη πληρωμη εισιτηριου στα ΜΜΜ ειχε ποινες,χρηματικες και αλλες,οπως.....καταναγκαστικα εργα :P

Να μην ξεχναμε επισης:Το κρατος εχει μεριδιο απο τα εσοδα των διοδιων,νομιζω (δεν ειμαι 100% σιγουρος) στην Αττικη οδο ειναι το 50% των καθαρων κερδων και στους 5 αυτοκ/μους που παραχωρηθηκαν το 2007 το 68% των ακαθαριστων εσοδων.

Επιπλεον,η τιμη των διοδιων εχει και 23% ΦΠΑ.

Θέλω να ανοίξω ένα τυροπιτάδικο...

Επειδή όμως δεν έχω λεφτά, θα ήθελα όσοι περνούν έξω από τον χώρο που σκοπεύω να ανοίξω το τυροπιτάδικο, να μου πληρώνουν τις τυρόπιτες που δεν μπορώ προς το παρόν να τους πουλήσω, έτσι ώστε σε κάποιο χρονικό διάστημα (π.χ. ύστερα από 2 χρόνια) να μπορώ να τους πουλώ τυρόπιτες (τις οποίες φυσικά και πάλι θα πληρώνουν)!!! Όχι δεν είμαι βλαμμένος, απλά προσπαθώ να ακολουθήσω την ίδια πετυχημένη πρακτική των κοινοπραξιών που έχουν αναλάβει τα έργα οδοποιίας στο εθνικό μας δίκτυο και εισπράττουν διόδια για έργα που δεν έχουν ακόμα κατασκευάσει. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συνδρομή σας και επιφυλάσσομαι για την παρασκευή πολύ νόστιμων εδεσμάτων, όταν... θα είμαι βέβαια έτοιμος!

2013_Elan_Amphibio_Waveflex_14_Fusion.jpg

Με τα διόδια που εισπράτουν φίλε μου κατασκευάζουν ταυτόχρονα ποιός σου είπε οτι εισπράτουν χωρίς να κατασκευάζουν;

9-2-05020.jpg

Τα τελευταία 3 Σαββατοκύριακα που έφυγα εκτός Αθηνών, παρατήρησα ότι η κίνηση των οχηματών στην εθνική οδό ήταν τραγικά μειωμένη. Δε μιλάμε για ποσοστά 15-20%, αλλά για κάτι παραπάνω από 40%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ειδικά χθες Κυριακή κατά τις 21:00 στην επιστροφή προς Αθήνα(από Ναύπλιο), στα διόδια δεν υπήρχε ουρά ούτε ενός αυτοκινήτου. Αέρας όλη η διαδρομή.Περισσότερο έμοιαζε με καθημερινή.

Αν το έλεγες αυτό 2 χρόνια πριν, θα σε περνούσαν για τρελό. Όσοι καταγόμαστε από Πελοπόνησσο γνωρίζουμε πόσο μαρτυρική ήταν η επιστροφή της Κυριακής.

Είναι γεγονός ότι τα διόδια έχουν πάθει ανυπολόγιστη ζημιά όχι εξαιτίας των οδηγών που δεν πληρώνουν, αλλά λόγω της τεράστιας μείωσης των οχημάτων που κινούνται πλέον στην Εθνική οδό.....και τα χειρότερα έρχονται!!!

απο την άλλη γυρίζοντας απο Παρνασσό κατα τις 6 απογευμα ειχαμε κίνηση απο το Κάστρο μέχρι την εξοδο της Φιλαδελφειας που βγήκα...

μαλλον ηταν μειωμενη γιατι ηταν αργά της Κυριακής... :blink:

Παρεμπιπτόντως χθες βράδυ πήγα να πάρω την αδελφή από το αεροδρόμιο. Εφυγα από το Μαρούσι στις 23.30. Ελάχιστη κίνηση στην Πεντέλης και την Κηφισίας. Στην Αττική Οδό ζήτημα να συνάντησα 10 αυτοκίνητα. Νέκρα πραγματικά. Τυχαιο;

... Δε νομίζω !!!

το πιο εξωπραγματικό όμως είναι ότι

σήμερα σχόλασα πέντε και κάτι (θαύμα Νο 1)

και βγήκα στον Κηφισό στην άνοδο (από Περιστέρι)

και πήγαινα με ταχύτητα :) !!! (θαύμα Νο2!)

όσοι βγαίνουν την ίδια ώρα, ξέρουν τι εστί το κομμάτι αυτό

από τη διασταύρωση με Αθηνών - Κορίνθου και προς τα πάνω τα απογεύματα...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ...

σήμερα όμως εξωπραγματικό! είχαμε μεγάλη απόσταση μεταξύ μας (τα αυτοκίνητα)

και φεύγαμε... με ταχύτητα...

δηλαδή όποιος ήταν στην αριστερή μπορούσε να πάει και με 90 - 100 !!!

??? :P

Social Media Professional - Creative Social Media Sitter

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231080859

Αν συνοδευτεί και με ξήλωμα των υπαρχόντων σταθμών διοδίων, ώστε να γίνεται ΕΝΑΣ έλεγχος στην είσοδο και ΕΝΑΣ έλεγχος στην έξοδο και η κυκλοφορία να είναι απρόσκοπτη, τότε μπορεί και να είμασατε σε καλό δρόμο.

Το πως θα γίνεται η κατανομή στους συμβασιούχους μπορεί το σύστημα να το βρει, αφού ξέρει πολύ καλά ποια τμήματα ανήκουν σε ποιον.

Αυτά ως προς μια αναλογικότερη χρέωση, τώρα αν η χρέωση είναι δίκαιη και ηθική είναι μια άλλη κουβέντα.

ΥΓ. Μην ακούσω καμιά κουφάλα να πει πως το "νόμιμο" είναι και "ηθικό" :lol:

Γόνδολες υπάρχουν ΜΟΝΟ στη Βενετία.

Στα βουνά μας ανεβάζουν τα τελεφερίκ.-

Τρεχα γύρευε και νικολοκαρτέρι! :huh:

Να ανάψω και άλλη μια φωτιά τώρα;...ξέρετε οτι η Αιγαίον(αυτή που εκμεταλεύεται την Ε.Ο. από Λαμία και πάνω)ζητάει να αυξηθούν τα διόδια υπερβολικά και μάλιστα οι αυξήσεις, να ισχύσουν από την 5η Μαρτίου,για να συμπεριληφθεί το τριήμερο της Καθαροδευτέρας;....

Μπορεί να μην είμαι μικρής ηλικίας αλλά είμαι νεαρής νοοτροπίας

Αντιγράφω από το In.gr

Εντός του Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μείωση των διοδίων με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους μεγάλους οδικούς άξονες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Όπως διευκρίνισε, η μείωση των διοδίων θα είναι δραστική στα υπό κατασκευή τμήματα. Θα υπάρξουν, επίσης, διευκολύνσεις για τις τοπικές κοινωνίες και τους οδηγούς που κάνουν πολύ συχνές διαδρομές, με εκπτωτικές κάρτες. Τη διαφορά κόστους από τη μείωση των διοδίων θα την επιβαρυνθεί το Δημόσιο μέσα από τα προβλεπόμενα μελλοντικά έσοδά του από την εκμετάλλευση των αυτοκινητόδρομων.

Μιλώντας σε ημερίδα για τους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης ο κ.Μαγκριώτης ανακοίνωσε επίσης ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα λειτουργήσουν επτά σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό. Ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί, είπε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το κόστος συντήρησης της Εγνατίας υπολογίζεται σε 60 - 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και είναι ανάγκη το ποσό αυτό να εξευρεθεί από τα διόδια. Η Εγνατία Οδός, όπως είπε, είναι ένας δρόμος που έχει αλλάξει τα δεδομένα στη βόρειο Ελλάδα και την Ήπειρο, αφού για να φτάσει κάποιος, πριν την κατασκευή της, από την Ηγουμενίτσα στους Κήπους χρειαζόταν να διανύσει 820 χιλιόμετρα, κάνοντας 12 ώρες διαδρομή, ενώ ετησίως υπήρχαν :) -90 νεκροί. Σήμερα, η διαδρομή καλύπτεται σε 6 ώρες και έχουμε 6 με 8 ατυχήματα τον χρόνο.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι όσοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια, ας βγουν να πουν ποιος άλλος τρόπος υπάρχει για τη χρηματοδότηση των έργων και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στα δύσκολα κρύβεται.

Αναφερόμενος στο ευρωομόλογο για τα έργα, είπε ότι είναι μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που και η Ελλάδα υιοθετεί.

Ο κ.Μαγκριώτης διευκρίνισε σε δηλώσεις του ότι τα οφειλόμενα από ΦΠΑ στις κατασκευαστικές εταιρείες των οδικών αξόνων, ύψους 51 εκατ. ευρώ, έχουν διευθετηθεί και σήμερα θα καταβάλλονταν τα υπόλοιπα 25 εκατ. από αυτά.

Τις τελευταίες ημέρες βρέθηκαν στην Ελλάδα εκπρόσωποι των 43 τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία υλοποίησής τους. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν το τμήμα Μαλιακός-Κλειδί που κατασκευάζει η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο». Οι συγκεκριμένες τράπεζες συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με το υπουργείο Υποδομών.

Απο το http://diodiastop.blogspot.com/

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Τώρα που γνωρίζουμε την ακριβή διατύπωση του νόμου, γνωρίζουμε και την αντιμετώπισή του.

Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;

Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος (Νο.10) στο άρθρο 29:

«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως».

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η παράβαση είναι διοικητική και έτσι δεν παρέχει κανένα "διαδικαστικό" δικαίωμα στις εταιρίες διαχείρισης των δρόμων (π.χ. επιβολή προστίμων, άρνηση της διέλευσής μας, καταγραφή των στοιχείων μας με κάμερες και παροχή τους στην Τροχαία κ.λπ.).

Συνεχίζουμε μαζικά να καταργούμε τα διόδια στη πράξη, ανοίγοντας τις μπάρες:

Φτάνοντας στη μπάρα, κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο, περπατάμε εμπρός από τη μπάρα κι ελέγχουμε εάν υπάρχει τροχαία μετά το σταθμό διοδίων

Όταν δεν υπάρχει τροχαία δεν αντιμετωπίζουμε την περίπτωση της βεβαίωσης του προστίμου και περνάμε όπως παλαιότερα, ανοίγοντας τη μπάρα μόνοι μας.

Παράλληλα και εναλλακτικά με τα παραπάνω, μπορούμε να συμμετέχουμε σε μίνι αυτοκινητοπομπές. Από την Τρίτη 8 Μαρτίου, συγκεντρωνόμαστε:

* για την κάθοδο προς Αθήνα: στο parking 1km πριν τα διόδια Αφιδνών. Οδηγοί από τα χωριά Αφιδνών, Καπανδριτίου, Πολυδενδρίου και Βαρνάβα θα συναντώνται με τους υπόλοιπους στην γέφυρα Αφιδνών,

* για την άνοδο προς Λαμία: στο parking στο ύψος των goody’s.

Κατά ομάδες 15-20 αυτοκινήτων κάνουμε μίνι αυτοκινητοπομπές ελεύθερης διέλευσης περνώντας ταυτόχρονα από όσο περισσότερες λωρίδες διοδίων μπορούμε, ανοίγοντας πάντα τις μπάρες. Θα ξεκινάμε κάθε 10 λεπτά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Η παρότρυνσή μας:

«Δεν πληρώνουμε - Έλα κι εσύ - Περνάμε μαζί»

Τις πρώτες μέρες στα σημεία αυτά, θα υπάρχουν και συναγωνιστές για ενημέρωση και συντονισμό, τουλάχιστον τις ώρες αιχμής (07.00-10.00 και 16.00-19.00).

Εφόσον η Τροχαία βρίσκεται στα διόδια -θεωρούμε, παρά τη θέληση των οργάνων της- για να βεβαιώνει αυτοπροσώπως τις ελεύθερες διελεύσεις μας, μπορούμε εναλλακτικά να ζητήσουμε από τον υπάλληλο των διοδίων να μας κόψει πιστωτική απόδειξη, για την οποία δεν υποχρεούμαστε να του δώσουμε κανένα άλλο στοιχείο εκτός της πινακίδας μας. Σε καμία περίπτωση δε δίνουμε στον υπάλληλο την ταυτότητά μας ή το δίπλωμα οδήγησής μας. Δεν υπογράφουμε τίποτα χωρίς την ανάγνωσή του και χωρίς την προηγούμενη διαβεβαίωση του υπαλλήλου ότι θα μας δοθεί αντίγραφο. Εάν μας υποχρεώσει να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, αναγράφουμε μόνο τα στοιχεία της πινακίδας μας και ακριβώς πριν την υπογραφή μας γράφουμε: "Επιφυλάσσομαι για τη νομιμότητα της καταβολής του τέλους διοδίου".

Εάν, παρόλα αυτά, υπάρξει εμπλοκή μας με την τροχαία και καταγραφή παράβασης, δεν πληρώνουμε σε καμία περίπτωση το πρόστιμο και θα το προσβάλλουμε, εντός 60 ημερών, στα διοικητικά δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή μπορούμε να επικοινωνήσουμε και με συναγωνιστές στα τηλέφωνα 6944884136, 6944298970, 6946063952, 6944885002, 6974920920, 6932204781, 6944271163, 6944740221, 6973553996, 6932690387 και θα γίνει μεγάλη προσπάθεια μια ομάδα από αυτούς να βρεθεί άμεσα κοντά μας. Φυσικά, μετά τη διαδικασία ενημερώνουμε άμεσα τη Συντονιστική Επιτροπή.

Τέλος, το ΣτΕ είναι αυτό που θα αποφανθεί για τη συνταγματικότητα της συγκεκριμένης διάταξης του νόμου, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή θα υποστηρίξει τις προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια και το ΣτΕ για την ακύρωση των προστίμων. Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι οι νομικοί του κινήματός μας υποστηρίζουν πως ο νόμος μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικός, ενώ ο Δήμος Ωρωπού είναι δίπλα μας. Μέσα στο μήνα το θέμα θα μπει από την Επιτροπή μας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

τοιχο-τοιχο :sword::drinks:

ΟΥΡΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ- ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ

Παρά την κακοκαιρία και τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην εθνική οδό σχεδόν όλης της χώρας, οι χαρατσοεισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες δεν τηρούν καν τις αποικιοκρατικού τυπου συμβάσεις παραχώρησης, και δεν καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι, συνεχίζουν να εισπράττουν διόδια.

Παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, προκαλώντας παρακώλυση συγκοινωνίας στο βωμό του απόλυτου θεού τους, του κέρδους.

Έχουμε καταγγελίες από τα διόδια των Αφιδνών ότι οι ουρές έχουν φτάσει πολλά χιλιόμετρα με τα αυτοκίνητα ακινητοποιημένα.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα καθώς και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο.

Έχουμε δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους οδηγούς!

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πολίτες απευθύνονται στις Επιτροπές Αγώνα "Δεν Πληρώνω" εκφράζοντας την αγανάκτηση τους, δεδομένου ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο ανάλγητο κράτος.

Φυσικά οι κρατικοί φορείς, δεν παρεμβαίνουν, δεδομένου ότι δε θα στρέφονταν σε καμία περίπτωση ενάντια στην κερδοφορία των αφεντικών τους, μεγαλοεργολάβων . Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, πλήθος διερχομένων οδηγών αυτοοργανώνονται και σπρώχνουν τις μπάρες αρνούμενοι το επαίσχυντο χαράτσι.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"!

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"

Ο καιρος καλα κανει και ριχνει,οσοι δεν ειχαν αλυσιδες την πατησανε,οι νταλικες διπλωσαν και δυσκολα μαζευονται,τα εκχιονιστικα δεν φτανουν και ειναι λογικο,αλλα τα διοδια ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ αντι να απελευθερωσουν το δρομο να πανε οι ανθρωποι σπιτια τους!!!!!!!

Edited by kotsos007

Κωστα, το παραπανω ποστ σου ειναι το λιγωτερο αχαρακτηριστο...

Επειδη περασα στις 1830 τη Μαλακασα επιστρεφοντας απο Καιμακ, αυτα που αναφερεις ειναι αβασιμα και το λιγοτερο προβοκατορικα.

Το προβλημα της ΕΟ Αθηνων-Λαμιας ειναι οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανεγκεφαλοι συμπολιτες μας οι οποιοι για μια ακομη φορα κατελαβαν τις ΛΕΑ και στα γνωστα δυσκολα σημεια της Μαλακασας και του Μαρτινου, ουτε αλατιερες, ουτε εκχιονιστικα, ουτε ασθενοφορα μπορουσαν πλεον να περασουν.

Και στις 4 'λωριδες', ολοι οδηγουσαν σαν κοτες με 25 χλμ την ωρα (στις 1830) και με την συνεχη χιονοπτωση ο δρομος σιγα σιγα εκλεινε. Εκεινη την ωρα που περασα, το μποτιλιαρισμα χαλαρωνε πριν απο τα διοδια των Αφιδνων (ειχαμε πλεον χτυπησει την τρομακτικη ταχυτητα των 40 χλμ/ω). Αυτα που λες ειναι πιπες...

Μπορω να σε διαβεβαιωσω, οτι η συνολικη μου καθυστερηση απο τον χρονο ταξιδιου που εδινε το GPS ηταν μιαμισυ ωρα, εκ των οποιων συνολικα 5 λεπτα φαγωθηκε στις ουρες των διοδιων.

Δεν μιλαω στο φορουμ ετσι συνηθως, αλλα ειμαι αρκετα φορτισμενος, οχι μονο για την ταλαιπωρια μας, αλλα το κυριωτερο γιατι οι φιλοι μας (Λαππας/Ολγα/Γιωτα) ειναι καθυστερημενοι πολυ πιο πισω (προ μιας ωρας περιπου περασαν τα Τεμπη και ενας Θεος ξερει ποτε και αν θα περασουν απο Μαρτινο και Μαλακασα), οι αδελφοι Αδαμ, των οποιων δεν εχω τηλεφωνο και δεν εχω ιδεα που βρισκονται, η Λιανα madskier με τον Μοτσενιγο που δεν ξερω αν ακομη εχουν περασει το Μαρτινο.

Παρατα μας λοιπον και συ και το κινημα σου!

Συμφωνώ με το Μάκη. Τα διόδια δεν έφταιγαν σε τέτοιο βαθμό μάλλον ήταν ο εύκολος στόχος.

Μόλις έφτασα σπίτι και φταίνε τα ξερά μας τα κεφάλια, η ανογρανωσιά μας και όχι τα διόδια για το σημερινό.

Ο Πάνος με την Κατερίνα και τη Νεφέλη πχ στη Μαλακάσα τώρα μαζί με πολλούς χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σταματημένοι επειδή:

α) Οι Έλληνες δεν έχουν ιδέα πως να οδηγούν στο χιόνι

β) Οι Έλληνες δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει η ΛΕΑ και σε τι χρησιμέυει (τώρα έμαθαν)

γ) Χιονίζει σπάνια, αλλά όταν χιονίζει αυτοί που πρέπει δεν είναι έτοιμοι να έχουν έτοιμο ότι χρειάζεται για αποχιονισμό και ρύθμιση κυτκλοφορίας

Μακάρι να τελειώσει σύντομα το μαρτύριο όλων όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Αν διαβάζει κανείς η σουμβουλή είναι να κοιμηθεί στην πλησιέστερη πόλη ή να μην ξεκινήσει καν. Κατά τύχη έφτασα σπίτι.

Ευθεία μη φοβάσαι βρε

ΜΙΚ μετρησα εξι (6) αλατιερες απο την αντιθετη κατευθυνη (Αθηνα Λαμια) χωρις τροπο να μπορουν να μπουν να αλατισουν την κατευθυνση Λαμια-Αθηνα. Τι να κανουν δηλαδη; Να αλατιζουν με ελικοπτερα;

Αλατιερες ηταν παρουσες παντου απο τα Μαλγαρα και μετα σε πληρη ετοιμοτητα. Χιλιαδες ανεγκεφαλοι επισης...