Jump to content
  • Upcoming Events

No upcoming events found
fotski

Διόδια...

Recommended Posts

Κατ' αρχάς δεν αναφέρομαι στη θέση των περισσοτέρων εδώ, αλλά στη θέση όπως εκφράσθηκε στον Αυτιά. Δεν τα μπέρδεψα εγώ, αλλά αυτοί.

Περαιτέρω, καθόσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας: σε όλες τις χώρες αφορούν τη συντήρηση και κατασκευή δρόμων, πλην αυτοκινητοδρόμων και κάποιων άλλων ειδικών οδικών έργων -π.χ. μεγάλες γέφυρες ή σήραγγες, όπου και πληρώνονται τέλη χρήσεως (με μερικές εξαιρέσεις ως π.χ. στη Γερμανία).

Ομοίως και ο φόρος στη βενζίνη είναι -σε όλες τις χώρες του κόσμου- έμμεσος φόρος και όχι τέλος. Επομένως, διαφοροποιείται από τα τέλη χρήσεως των ανωτέρω οδών και έργων. Προφανές είναι ότι αν κυκλοφορείς μόνον στην Κρήτη καταναλώνεις βενζίνη και πληρώνεις φόρο, αλλά όχι τέλη χρήσεως αυτοκινητοδρόμων.

Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης δεν είναι κατ' ανάγκην βλαπτικό για το Κράτος. Αντίθετα, με την κατασκευή ενός έργου με αυτοχρηματοδότηση, το Κράτος δεν εμπλέκεται στο κόστος του έργου, αλλά αναμένει να εισπράξει κάάάποτε, όταν ο δρόμος επιστραφεί σε αυτό. Στο ρίσκο εμπλέκεται η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο, η οποία δανείζεται -όχι, πάντως, από εμάς- για να το εκτελέσει.

Σκοπός της εταιρείας, βέβαια, είναι το κέρδος και μάλιστα η μεγιστοποίηση αυτού. Αυτό είναι λογικό σε μία καπιταλιστική κοινωνία σαν τη δική μας και θα ήταν σκοπός του καθενός μας, εάν μπορούσε να το κάνει.

Με αυτά θέλω να πω ότι, μπορεί μεν να πληττώμεθα ως ιδιώτες από τις ακριβές τιμές των διοδίων, αλλά το ίδιο το Κράτος δεν επλήγη από αυτές, ούτε και η κατασκευή των έργων κατέστρεψε την ελληνική κοινωνία. Αντίθετα, εκεί που πλήττεται το Κράτος, είναι από την πληρωμή ρητρών όταν δεν παραχωρεί εγκαίρως στις εταιρείες τα προς απαλλοτρίωση εδάφη για την εκτέλεση του έργου. Και μη μου πείτε ότι οι εταιρείες είναι κακές επειδή απαιτούν καταβολή ρητρών - όλοι το ίδιοι θα κάναμε αν μπορούσαμε: θα αποφεύγαμε την πληρωμή από εμάς και θα απαιτούσαμε την καταβολή σε μας.

Τέλος, φοβούμαι ότι τα επιχείρηματα "να πληρώσουν αυτοί την κρίση τους" δεν είναι ορθά:

Προφανώς και δεν είμαι Πάγκαλος για να υποστήρίζω το "μαζί τα φάγαμε". Όμως, όλοι βάλαμε το χεράκι μας, όσοι φοροδιαφύγαμε, όσοι δε ζητήσαμε απόδειξη για να μην πληρώσουμε ΦΠΑ, όσοι αγοράσαμε σπίτι και αναγράψαμε την αντικειμενική στο συμβόλαιο αποφεύγοντας να πληρώσουμε 17% επί του αποκρυβέντος ποσού (έχετε ποτέ σκεφθεί σε τι ποσό ανέρχεται η απόκρυψη αυτή:lol:, όσοι θελήσαμε να διορισθούμε στο Δημόσιο Τομέα, καίτοι υπεράριθμοι, όσοι δεν πάμε στην ώρα μας στη δουλειά μας-λουφάρουμε-παίρνουμε άδεια από τη σημαία, όσοι, όσοι, όσοι... Ο καθένας με τον τρόπο του.

Και, ναι μεν, οι πολιτικοί ευθύνονται πρωτίστως, γιατί είχαν (θα έπρεπε να είχαν) ρόλο παραδείγματος, ηγετικό, παιδευτικό - μα τι λέω τώρα;

Όμως, εδώ που φτάσαμε, η λογική αυτή του "δεν πληρώνω, ας πληρώσουν εκείνοι" δεν βοηθάει. Αντιθέτως καταστρέφει.

Όσο για μένα, ως ελεύθερος επαγγελματίας - εργοδότης, για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έδωσα αύξηση. Τα δικά μου εισοδήματα, όμως, μειώθηκαν κατά 30+%, ενώ η φορολογία μου αυξήθηκε παντοιοτρόπως, αμέσως, εμμέσεως και εκτάκτως (και κουβαλάω πάντοτε και το ρίσκο της εταιρείας). Δεν τα βλέπω λοιπόν αφ' υψηλού τα πράγματα, αλλά διατηρώ μέσα μου την αίσθηση για την ανάγκη τηρήσεως της νομιμότητος.

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

@Fulvia3:

+1

Μέχρι τότε, πλέον, είμαι κι εγώ της άποψης, όπου μπορεί κανείς να βρει πάτημα να μην πληρώνει την οποιαδήποτε οφειλή στο Δημόσιο να το κάνει!

δεν θα είσαι η μόνη ....

θα ενωθείς με άλλα 10 εκατομμύρια συμπατριώτες που κάνουν το ίδιο και μετά φωνάζουν και ωρύονται ...

ένα καλό μυαλό με γερές και σωστές θέσεις (όπως εσύ), διέβη τον Ρουβίκωνα και πέρασε στην αντιπέρα όχθη ...

απίστευτο να διαβάζω τέτοιες απόψεις ....

τι κρίμα :lol:

... Οσο για το αρθρο της Καθημερινης...Οι εργαζομενοι σε τετοιες εταιρειες δουλευουν με 3μηνες συμβασεις. Ακριβως για αυτο το λογο,να μην αναγκαστουν ποτε να τους απολυσουνε.

έχεις ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ... :lol:

dropdown.gif

... δει γαρ με συνεχώς αποπλανώμενον, τελειώσαι τον δρόμον ...

τουλάχιστον ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Olympia1.jpg

Olympia2.jpg

Olympia3.jpg

Olympia4.jpg

Olympia5.jpg

Olympia6.jpg

Olympia7.jpg

Olympia8.jpg

dropdown.gif

Επειδή το ρώτησα και κάποιες σελίδες πριν και δεν απαντήθηκε, πάμε πάλι:

Αν οι... επιτροπές αγώνα ζητούσαν τον εξορθολογισμό των χρεώσεων, θα είχαμε βάση για συζήτηση. Από την στιγμή που "απαιτούν" την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν από που θα βρεθούν τα χρήματα για την συντήρηση, βελτίωση και επέκταση των αυτοκινητόδρομων. Σε ένα κράτος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ποιος θα πληρώνει τα τεράστια έξοδα;

Οι επιλογές είναι λίγες και σαφείς:

1) Να πληρώνει ο χρήστης, όπως γίνεται τώρα. Θέλετε να φωνάξουμε για χαμηλότερες χρεώσεις; Για εξορθολογισμό του συστήματος, για κατάργηση των μετωπικών σταθμών, για καλύτερες τιμές για χρήστες E-pass, για ενοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής πληρωμής; Μαζί σας και εγώ.

2) Να πληρώνει ο κάθε ένας Έλληνας φορολογούμενος. Όχι μόνο αυτός που χρησιμοποιεί και φθείρει τις υποδομές (ενώ υπάρχουν εναλλακτικές), αλλά ΌΛΟΙ μας. make no mistake, οι επιτροπές κατά των διοδίων ζητούν ακριβώς αυτό. Τα χρήματα δεν πρόκειται να βρεθούν από κάποιες τσέπες άλλων (ποιών αλήθεια; :lol: ). Αν δεν μαζευτούν τα χρήματα από τους χρήστες των δρόμων, θα τα ζητήσουν από εσάς και από εμένα στην επόμενη φορολογική δήλωση, ή στην επόμενη μείωση μισθού, ή στην επόμενη αύξηση του ΦΠΑ, ή στην επόμενη "έκτακτη εισφορά".

3) Να μην πληρώνει κανείς, πραγματικά όμως. Δεν με ενδιαφέρει να έχω καλούς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους βρε αδελφέ. Με ενδιαφέρει μόνο να μην πληρώνω εγώ που θέλω να χρησιμοποιώ τους υφιστάμενους. Ας σταματήσει η συντήρηση τους και ας μπουν όλες οι επεκτάσεις και νέες χαράξεις στο ψυγείο. Όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, το ξαναβλέπουμε. Στο ενδιάμεσο, για όσους σκοτωθούν στους δρόμους τι να κάνουμε, C'est la vie.

Make Parnassos Great Again!

@Panpanou

Μηνιαιες,τριμηνιαιες και εξαμηνιαιες συμβασεις για τους υπαλληλους διοδιων.

Τυχαινει να γνωριζω προσωπικα αρκετους.

Εχει πεσει στην αντιληψη σου κατι αλλο?

1)Ο "τυπος" απο το Νεο Ηρακλειο ειμαι εγω.Για 6+6 λεπτα εθνικης οδου καθε μερα καλουμαι να πληρωσω 2,05+2,05=4.10 ευρω.Οχι ευχαριστω.Το εργο της Αττικης Οδου συντηρειται απο τα εσοδα των διοδιων φυσικα.1.000.000 ευρω τη μερα τζιρος. :lol:

Να πας τότε από την Κηφισίας.

Και την Αττική Οδό να τη συντηρήσει ποιός; Η Αττική Οδός όταν έφτιαξε την οδό πήρε ένα ρίσκο: επιστροφή σε τόσα χρόνια (όσα υπολόγιζε ότι απαιτούνται για αποπληρωμή και κέρδος). Λόγω της αυξημένης κίνησης, η αποπληρωμή έρχεται πιο γρήγορα, αλλά δεν είναι δεσμευμένη να επιστρέψει το έργο νωρίτερα - αντίθετα με κάποιες άλλες συμβάσεις. Αν, όμως, η αποπληρωμή γινόταν αργότερα, τη ζημία ποιός θα την πλήρωνε;

2)"Επικεφαλης" δεν ειναι κανεις.Ο Αυτιας ατυχως χρησιμοποιησε μια λεξη την οποια δεν ασπαζομαστε.Ειμαστε ολοι ισοι μεταξυ ισων.Ο Βασιλης ο Παπαδοπουλος ως πρεσβυτερος εχει τον σεβασμο μας και παιρνει πρωτος το λογο.

ΟΚ, χρησιμοποίησα τον όρο για να αναφερθώ σε αυτόν

3)Το κυριο αιτημα των Επιτροπων εναντια στα Διοδια ειναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ολων των διοδιων,απο την πρωτη στιγμη.Επρεπε να το πουμε σε πρωιναδικο για να το ακουσουν ολοι.

4)Τα κρατικα διοδια εμεις δεν τα πληρωνουμε γνωριζοντας και αποδεχομενοι τις οποιες συνεπειες,το να το πεις σε ευρυ κοινο αυτο ομως μπορει να δημιουργησει λανθασμενες εντυπωσεις.Το θεμα των δημοσιων διοδιων ακομα το δουλευουμε.

Για 3-4: Αν εξαιρέσουμε τη Γερμανία και κάποιες λίγες χώρες, όλοι έχουν διόδια - και μάλιστα ακριβά. Επέστρεψα μόλις από την Ιταλία, όπου η χρήση του Αυτοκινητόδρομου κόστισε περίπου 0,07 €/km. Υπολογίζω ότι για Τρίπολη (όπου η Ε.Ο. είναι καλή και όχι χειρότερη της Α14, Α22) μου κοστίζει 0,05. Πώς θα καταργήσουμε βρε παιδιά τα διόδια και πώς θα φτιάξουμε/συντηρήσουμε δρόμους;

Αν δεν πληρώνετε και τα κρατικά διόδια (και, απλώς, λέτε ψέμματα στην TV) αυτοαναιρείσθε: τελικά δε φταίνει οι εταιρείες, αλλά "στο τζάμπα λέμε ναι". 5)Τα τελη κυκλοφοριας να μην τα καταργησουμε...Εχουν ζωτικης σημασιας ρολο....Συντηρηση και κατασκευη των δρομων...Καπου το εχω ξανακουσει αυτο...

Δρόμων, όχι αυτοκινητοδρόμων.

6)Οσο για το αρθρο της Καθημερινης...Οι εργαζομενοι σε τετοιες εταιρειες δουλευουν με 3μηνες συμβασεις.Ακριβως για αυτο το λογο,να μην αναγκαστουν ποτε να τους απολυσουνε.

Προφανώς δεν ξέρεις πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε τέτοιες εταιρείες. Και, αν η εταιρεία τα βρει ζόρικα ή κλείσει, τη δουλειά θα τη χάσουν όλοι, και αυτοί που έχουν τρίμηνη σύμβαση και αυτοί που έχουν αορίστου διαρκείας. Θα βγεις στον Αυτιά να τους υποστηρίξεις;

Μιχάλης Δημάκης<br />Ει το φέρον σε φέρει, φέρε και φέρου. Εί δ' αγανακτείς και σ' εαυτόν λυπείς και το φέρον σε φέρει.

@Panpanou

Μηνιαιες,τριμηνιαιες και εξαμηνιαιες συμβασεις για τους υπαλληλους διοδιων.

Τυχαινει να γνωριζω προσωπικα αρκετους.

Εχει πεσει στην αντιληψη σου κατι αλλο?

δεν μιλάμε για τους υπαλλήλους διοδίων

το άρθρο της Καθημερινής μιλά για τους υπαλλήλους των κατασκευαστικών εταιριών που απολύονται

διότι τα έργα ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ... (πχ οι πρόσφατα απολυμένοι από τα εργοτάξια της VINCI)

και τους επόμενους μήνες, οι απολυμένοι θα αυξηθούν δραματικά, διότι η κατασκευή θα σταματήσει

και το Ελληνικό Δημόσιο θα αναγκαστεί να πληρώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ ως ρήτρα στους κατασκευαστές ....

και θα απομείνει με κουφάρια ημιτελών δρόμων στα χέρια του ....

όλα αυτά διότι εσείς δεν πληρώνετε διόδια ....

τότε να ΠΑΤΕ εσείς των Επιτροπών να αρχίσετε να σκάβετε ....

(διότι σας είδα και είστε όλοι καλοαναθρεμμένοι ...!!! :lol: )

Edited by panpanou

dropdown.gif

Επειδή το ρώτησα και κάποιες σελίδες πριν και δεν απαντήθηκε, πάμε πάλι:.............

C'est la vie.

Μετά θα φταίνε οι άλλοι, αλλά όχι εμείς, αγαπητέ μου.

Εμείς που ποτέ δεν είπαμε το "Πριν σκεφθείς τι έκανε για σένα το κράτος σου, σκέψου τι έκανες εσύ για αυτό."

.........ένα καλό μυαλό με γερές και σωστές θέσεις (όπως εσύ), διέβη τον Ρουβίκωνα και πέρασε στην αντιπέρα όχθη ...

απίστευτο να διαβάζω τέτοιες απόψεις ....

τι κρίμα :lol:

Για το καλό μυαλό με γερές και σωστές θέσεις όπως λες και αυξημένο αίσθημα του δικαίου θα έλεγα, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, τρις αδιανόητο , να εξακολουθούμε οι πολίτες να πληρώνουμε μέσω της φορολογίας που αναγκαστικά καταβάλουμε όλοι οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι και που αντιστοιχεί στο τεράστιο ποσοστό των φορολογικών εσόδων, τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των εν αποστρατία βουλευτών που επειδή θήτευσαν 2 θητείες, θα τους πληρώνουμε εσαεί για να τους αμοίψουμε που είτε με την ανικανότητά τους, είτε με δόλο προς όφελός τους κατάστρεψαν τη χώρα μας!!

Και μου είναι ακόμη πιό αδιανόητο, να υπάρχουν πολιτικοί που είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν κατακλέψει το Δημόσιο κι έχουν κάνει εκατομμύρια περιουσίες οι ίδιοι και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους με τα λεφτά του Κράτους και να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να εξακολουθούμε να τους πληρώνουμε μισθούς - συντάξεις, εσύ κι εγώ και όλοι μας και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό!!

Πού είναι λοιπόν ο Νόμος;;; Αυτούς γιατί δεν τους αγγίζει;; Πού είναι η Δικαιοσύνη;; Γιατί κάποιοι είναι πάνω κι από το Νόμο και από τη Δικαιοσύνη;;

Πολύ κρίμα, πάρα πολύ κρίμα! Συμφωνώ κι επαυξάνω!

Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα.........

Πού είναι λοιπόν ο Νόμος;;; Αυτούς γιατί δεν τους αγγίζει;; Πού είναι η Δικαιοσύνη;; Γιατί κάποιοι είναι πάνω κι από το Νόμο και από τη Δικαιοσύνη;;

Ο θυμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και η επιβολή Δικαιοσύνης ή η αντίσταση υπό το κράτος του θυμού είναι επικίνδυνες και περισσότερο αντιδημοκρατικές από το κακό που επιθυμούν να γιατρέψουν.

Για το καλό μυαλό με γερές και σωστές θέσεις όπως λες και αυξημένο αίσθημα του δικαίου θα έλεγα, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, τρις αδιανόητο , να εξακολουθούμε οι πολίτες να πληρώνουμε μέσω της φορολογίας που αναγκαστικά καταβάλουμε όλοι οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι και που αντιστοιχεί στο τεράστιο ποσοστό των φορολογικών εσόδων, τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των εν αποστρατία βουλευτών που επειδή θήτευσαν 2 θητείες, θα τους πληρώνουμε εσαεί για να τους αμοίψουμε που είτε με την ανικανότητά τους, είτε με δόλο προς όφελός τους κατάστρεψαν τη χώρα μας!!

Και μου είναι ακόμη πιό αδιανόητο, να υπάρχουν πολιτικοί που είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν κατακλέψει το Δημόσιο κι έχουν κάνει εκατομμύρια περιουσίες οι ίδιοι και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους με τα λεφτά του Κράτους και να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να εξακολουθούμε να τους πληρώνουμε μισθούς - συντάξεις, εσύ κι εγώ και όλοι μας και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό!!

συμφωνούμε απολύτως

όσα λες είναι επιταγή ΟΛΗΣ της Ελληνικής κοινωνίας ...

και ο Παπούλιας το ίδιο είπε κάνοντας την αυτοκριτική του

εμείς λοιπόν πως απαντάμε;

με το να μην πληρώνουμε διόδια ή με το να μην πληρώνουμε το Δημόσιο;

και άντε και εμείς το κάνουμε ...

να παρακινούμε και τους άλλους όμως; :lol:

στην Αρχαία Ελλάδα και στην Ρώμη θα μας είχαν θανατώσει .....

dropdown.gif

Μετά θα φταίνε οι άλλοι, αλλά όχι εμείς, αγαπητέ μου.

Εμείς που ποτέ δεν είπαμε το "Πριν σκεφθείς τι έκανε για σένα το κράτος σου, σκέψου τι έκανες εσύ για αυτό."

Για πες λοιπόν, εσύ, τί έκανες για το κράτος σου και τί έκανε αυτό για σένα;;;

Γιατί εγώ από αυτά που γράφεις, αν και δεν είσαι μισθωτός αλλά επιχειρηματίας, νομίζω ότι το ισοζύγιο και πάλι είναι αρνητικό κατά σ' εσένα......

συμφωνούμε απολύτως

εμείς λοιπόν πως απαντάμε;

με το να μην πληρώνουμε διόδια ή με το να μην πληρώνουμε το Δημόσιο;

και άντε και εμείς το κάνουμε ...

να παρακινούμε και τους άλλους όμως; :lol:

στην Αρχαία Ελλάδα και στην Ρώμη θα μας είχαν θανατώσει .....

Αυτό είναι το πρόβλημα panpanou....

Ότι παρόλο που αυτή είναι η ΕΠΙΤΑΓΗ όλης της κοινωνίας, οι κκ μιζαδόροι/μιζαδορολήπτες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και τους πληρώνουμε ακόμη και θα τους πληρώνουμε όσο ζουν! Και τις άγαμες θυγατέρες τους επίσης!! Και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα!! Δεν τους αγγίζει ο Νόμος!! Δεν μπορεί κανείς να τους μειώσει τις αποδοχές & τις περιουσίες που έκαναν καταχραζόμενοι τα χρήματα του δημοσίου. Μόνο οι ίδιοι θα μπορούσαν! Θα γυρίσουν ποτέ πίσω αυτά τα λεφτά;; Το έκαναν;; Το κάνουν;; Θα το κάνουν;;

Στη αρχαία Ελλάδα και στη Ρώμη, με τέτοια λαϊκή κατακραυγή, θα τους είχαν πρωταρχικά πετροβολήσει όλους αυτούς που καταχράστηκαν την κρατική περιουσία κι έτσι δεν θα είχαμε φτάσει να λαλήσουμε εμείς!!

όσοι μπείτε στον κόπο και διαβάσετε το κείμενο που αφορά την Ολυμπία Οδό

σημειώστε ότι η επιδότηση του Ελληνικού Δημοσίου είναι 20% και από αυτό το μισό προέρχεται από την Ευρωπαική Ένωση !!!...

δλδ

σήμερα γίνεται στην Ελλάδα ένα ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,

το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με ποσοστό 10%

το άλλο 10% είναι από την ΕΕ

το υπόλοιπο :lol: % είναι κεφάλαια ιδιωτών

το έργο κατασκευάζεται από τους ιδιώτες, θα παραμείνει 25 χρόνια (+ 5 η κατασκευή) στους ιδιώτες

και μετά θα περάσει στο κράτος

στην διάρκεια αυτών των 30 χρόνων το μισό περίπου του τέλους διοδίων πάει στο κράτος

ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του

dropdown.gif

συμφωνούμε απολύτως

Ναι, κι ο κ. Πάγκαλος έκανε την αυτοκριτική του όταν μας είπε ότι "μαζί τα φάγαμε"!!!

Εσύ έφαγες μαζί του;;; Γιατί εγώ δεν έφαγα!! Κι όποιον εγώ γνωρίζω, πάλι δεν έφαγε!! Κι αν έφαγε κανένα ΦΠΑ, δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με αυτά που έφαγε ο κ. Πάγκαλος - σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιδίου πάντοτε!!!

Γιατί δεν βρίσκεται ένας εισαγγελέας να τον πιάσει;; Έλα εδώ κυρ Πάγκαλε! Για δήλωσε λεπτομερώς τί έφαγες εσύ κι η παρέα σου, να δούμε αν φάγαμε τα ίδια!!

Πού είναι η άμεμπτη Δικαιοσύνη;;

Ολοι εχουμε την αποψη μας σε αρκετα θεματα.

Οι περισσοτεροι την εκφραζουν μεσα απο φορουμ σε θεωρητικο επιπεδο.

Καποιοι αλλοι την εκφραζουν στο δρομο,στις δουλειες τους,στο κοινοβουλιο(λεμε τωρα),σε πορειες η σε πρωιναδικα τελοσπαντων.

Μου θυμιζει λιγο το ποδοσφαιρο.

Κραξιμο στο Νιοπλια που δεν του κοβει να κανει την αλλαγη η να παιξει 4-4-3,κραξιμο στον Νικοπολιδη που ειναι τρυπιος,κραξιμο στον Ρεχαγκελ που δεν ξαναπηρε το Ευρωπαικο και το Παγκοσμιο ταυτοχρονα,συμβουλες απο προπονητες της εξεδρας προς ολες τις κατευθυνσεις.

Και ολα αυτα απο ανθρωπους που συνηθως δεν εχουν ακουμπησει μπαλα στη ζωη τους.Η απο καποιους που ξερουν αλλα ειναι αρκετα "υπερανω" για να ασχοληθουν στην πραξη,εκτος του να συμβουλευουν και να κατακεραυνωνουν χρησιμοποιωντας ασχημους χαρακτηρισμους.

Εννοειται οτι δεν ειμαστε αλανθαστοι,εννοειται οτι δεν ειμαστε πολιτικοι για να σερβιρουμε ενα θεμα ετσι ωστε να αρεσει σε ολους(αυτο λεγεται κοροιδια) ουτε εχουμε απαντησεις σε ολα.Τουλαχιστον προσπαθουμε για κατι που αναμφιβολα ολους τους ποναει(αν μου πει κανεις οτι οι αυξημενες τιμες διοδιων ειναι δικαιες και οτι δεν πονανε,θα πηδηχτω απο το παραθυρο)

Καλω λοιπον οποιον εχει αποψη επι του θεματος,συμφωνη η οχι να ερθει αυριο Τεταρτη στις 7μμ στην Λεσχη Υπογειως Καλλιδρομιου 94 στα Εξαρχεια,να ριξει τις προτασεις και τις ενστασεις του και να θεσει του προβληματισμους του στην ανοιχτη συνελευση των Επιτροπων.

Και ναι Panpanou ειναι τιμη για καποιον "καλοαναθρεμμενο" σαν εμενα να σκαψει και οχι προσβολη,θα το εκανα αυριο κιολας.

Εδω αφησα τη δουλεια μου για να παω να γινω θεαμα στον Αυτια :lol::lol:

Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω σε κάθε σελίδα μέχρι να απαντηθεί.

Επειδή το ρώτησα και κάποιες σελίδες πριν και δεν απαντήθηκε, πάμε πάλι:

Αν οι... επιτροπές αγώνα ζητούσαν τον εξορθολογισμό των χρεώσεων, θα είχαμε βάση για συζήτηση. Από την στιγμή που "απαιτούν" την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν από που θα βρεθούν τα χρήματα για την συντήρηση, βελτίωση και επέκταση των αυτοκινητόδρομων. Σε ένα κράτος στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ποιος θα πληρώνει τα τεράστια έξοδα;

Οι επιλογές είναι λίγες και σαφείς:

1) Να πληρώνει ο χρήστης, όπως γίνεται τώρα. Θέλετε να φωνάξουμε για χαμηλότερες χρεώσεις; Για εξορθολογισμό του συστήματος, για κατάργηση των μετωπικών σταθμών, για καλύτερες τιμές για χρήστες E-pass, για ενοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικής πληρωμής; Μαζί σας και εγώ.

2) Να πληρώνει ο κάθε ένας Έλληνας φορολογούμενος. Όχι μόνο αυτός που χρησιμοποιεί και φθείρει τις υποδομές (ενώ υπάρχουν εναλλακτικές), αλλά ΌΛΟΙ μας. make no mistake, οι επιτροπές κατά των διοδίων ζητούν ακριβώς αυτό. Τα χρήματα δεν πρόκειται να βρεθούν από κάποιες τσέπες άλλων (ποιών αλήθεια; :lol: ). Αν δεν μαζευτούν τα χρήματα από τους χρήστες των δρόμων, θα τα ζητήσουν από εσάς και από εμένα στην επόμενη φορολογική δήλωση, ή στην επόμενη μείωση μισθού, ή στην επόμενη αύξηση του ΦΠΑ, ή στην επόμενη "έκτακτη εισφορά".

3) Να μην πληρώνει κανείς, πραγματικά όμως. Δεν με ενδιαφέρει να έχω καλούς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους βρε αδελφέ. Με ενδιαφέρει μόνο να μην πληρώνω εγώ που θέλω να χρησιμοποιώ τους υφιστάμενους. Ας σταματήσει η συντήρηση τους και ας μπουν όλες οι επεκτάσεις και νέες χαράξεις στο ψυγείο. Όταν φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο, το ξαναβλέπουμε. Στο ενδιάμεσο, για όσους σκοτωθούν στους δρόμους τι να κάνουμε, C'est la vie.

Η χάραξη ενός νέου αυτοκινητόδρομου, αλλά και η σωστή επιμέλεια και συντήρηση των υφιστάμενων έχει τεράστια έξοδα. Ποιος θα τα πληρώνει αυτά; Ο χρήστης που τον απολαμβάνει και τον φθείρει, ή όλοι οι υπόλοιποι;

Μα και εμενα δεν μου απανταει κανεις τα υπερογκα τελη κυκλοφοριας που πανε

Άσχετη αλλά και σχετική ίσως απάντηση:

Εκεί που πάει όλη η χώρα με τη γενική διαχείριση που γίνεται άνωθεν αλλά και του κομματιού που αναλογεί στον καθένα μας.

Σε πληρωμές τόκων ή αλλιώς, στο γκρεμό...

Παράδειγμα: Αν κάνει κανείς τον υπολογισμό θα δεί ότι με τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των 2-3 τελευταίων ετών τα διαφυγόντα κέρδη από τις κατατεθειμένες πινακίδες οχημάτων είναι μεγαλύτερα από τα κέρδη που υποτίθεται θα έφερναν οι αυξήσεις. Δηλαδή, αν τα είχαν αφήσει απείραχτα, ίσως και να πιάνανε στόχους.

Παρακολουθώ τη συζήτηση εδώ από την αρχή της αλλά φοβάμαι ότι είναι ατέρμονη.

Ας θέσω όμως κι εγώ το δικό μου προβληματισμό:

Αν θεωρήσουμε ότι το σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης σήψης οριζοντίος και καθέτως (δηλ. όλων μας σε διαφορετικό ποσοστό) έστω των τελευταίων 50 χρόνων (κι ας μη ζούσα τότε), τότε έχουμε μπροστά μας έναν ορίζοντα άλλο τόσο, ώστε να φροντίσουμε να εξαλείψουμε το κακό από τη ρίζα του διαμορφώνοντας νέες αντιλήψεις,
ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΜΑΣ ΚΑΠΟΤΕ.

Αλλά οι αντιλήψεις δεν διαμορφώνονται από τη μια μέρα στην άλλη.

Είμαστε σίγουροι ότι τη γενιά του Πολυτεχνείου δεν θα τη διαδεχθεί η γενιά των πεινασμένων για ίδια προνόμια?

Φοβάμαι ότι οι επαναστάσεις όσο απότομα γεννιούνται και ξεπηδούν τόσο λιγότερο ζουν.

Η πραγματική επανάσταση είναι μέσα μας και ξεκινάει από τα απλά.

Στην αντίσταση να καταλάβουμε τη θέση στάθμευσης του αναπήρου για 1' (έλα μωρέ τι πειράζει...), να βάλουμε όλους τους κάδους στη γωνία του τετραγώνου για να μη βρωμάνε έξω από το ΔΙΚΟ ΜΑΣ σπίτι, να καταλάβουμε με το Smartaki μας παρκάροντας ακριβώς στη μέση μια θέση που χωράει κι άλλο αυτοκίνητο, στη τσίχλα που πετάμε στο δρόμο (κι οι οδοκαθαριστές άνεργοι θα μείνουν?....) κτλ, κτλ..... ή γενικά όσες φορές νιώθοντας αδικημένοι από τους συντεταγμένους μηχανισμούς δικαιοσύνης αποφασίσαμε να τους καταργήσουμε ακολουθώντας στο ίδιον περί δικαίου αίσθημα.

Εν ολίγοις, στο γιγάντιο άλμα που καλούμαστε να κάνουμε (μάλλον με πτήση αιωρόπτερου μου φαίνεται...) ας ξεκινήσουμε μαθαίνοντας πώς "να παίρνουμε φόρα" και πώς να εκμεταλευόμαστε τα "ανοδικά ρεύματα". Αλλιώς μας βλέπω να μετράμε τα κατσάβραχα.

Υ.Γ. Δεν ήθελα να κουράσω κι έτσι δεν επεκτάθηκα περισσότερο, γνωρίζοντας παράλληλα ότι ο λόγος μου μπορεί να στερείται επιχειρημάτων σε ορισμένα σημεία ή να φαίνεται αδύναμος. Ας μου το συγχωρήσουν οι διαφωνούντες.

"Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι"

gifmaker_me2.gif.fbe136ebed00091d62648fa0ffc991ff.gif

Austrian Level 2 Ski Instructor

Στους δήμους για να κάνουν την ανύπαρκτη συντήρηση των τοπικών δρόμων, στην τοπική αυτοδιοίκηση για να σου παρέχει θέση στάθμευσης (άσχετα αν δεν βρίσκεις), στην πληρωμή των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων, στην γενικότερη κακοδιαχείριση του δημοσίου. Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί να σου πει που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας, ούτε καν αν έστω και ένα μικρό ποσοστό από αυτά πηγαίνει εκεί που πρέπει να πηγαίνει.

Και εσύ, αντί να αρνηθείς να πληρώσεις αυτά που είναι πραγματική κλοπή, αρνείσαι να πληρώσεις υπηρεσίες που όντως σου παρέχονται, έργα που όντως γίνονται, συντήρηση και βελτίωση που όντως βλέπεις και απολαμβάνεις καθημερινά. Και δεν το κάνεις για κάποιο άλλο λόγο, αλλά αποκλειστικά και μόνο γιατί συνειδητοποίησες ότι έχεις να κάνεις με ιδιώτη και (ασχέτως του ότι αυτός τηρεί τις υποχρεώσεις του) βρήκες την ευκαιρία να απολαύσεις κάτι δωρεάν εις βάρος όλων των άλλων.

ρε συ Κότσο θα μας τρελλάνεις ... ;)

δεν μου λες, πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ελλάδα;

απάντηση:

σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή τα επιβατηγά υπολογίζονται σε 393 ανά 1000 κατοίκους =

393 Χ 10.000.000 πληθυσμός Ελλάδας /1000 = 3.930.000 επιβατηγά αυτοκίνητα

σε αυτά πρόσθεσε 987.000 περίπου φορτηγά + 650.000 δίκυκλα

σύνολο: 3930000 + 987000 + 650000 = 5.567.000 οχήματα

αυτοί όλοι πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας

να πούμε 300 ευρώ ο καθένας;

5.567.000 X 300 = 1.670.000.000 ευρώ εισπράττει ετησίως το Ελληνικό Δημόσιο από τέλη κυκλοφορίας

άκου λοιπόν

με αυτά τα χρήματα πρέπει να συντηρήσει δρόμους (όχι αυτοκινητόδρομους)

πρέπει να φτιάξει καινούργιους δρόμους ...

πρέπει να φτιάξει γεφύρια, πεζοδρόμια ...

να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση,

την ηχορύπανση,

τη σπατάλη ενέργειας

τα τροχαία ατυχήματα

την κυκλοφοριακή συμφόρηση

αφήνω στην άκρη το λεγόμενο "εξωτερικό κόστος" όπως τις βλάβες στην υγεία και στο περιβάλλον, τις αλλαγές του κλίματος από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τους θανάτους και τις αναπηρίες από ατυχήματα (που δεν επιβαρύνουν τους κατόχους των αυτοκινήτων αλλά την κοινωνία στο σύνολό της)

εσείς λοιπόν ζητάτε από την πολιτεία να αναλάβει από αυτά τα χρήματα να κατασκευάσει και να συντηρήσει

ΚΑΙ τους αυτοκινητόδρομους !!!! (Νέα Οδό, ΠΑΘΕ, Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδό, Κεντρική Οδό, Εγνατία, Πέταλο Μαλιακού)

και οι πολίτες που χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους αυτούς να μην πληρώνουν τίποτα ...!!!! :lol:

ΜΟΝΟ η Ολυμπία θα κοστίσει 1 δις 800 εκατομμύρια ευρώ ... μόνο αυτή !!!!

τίποτ' άλλο; :lol:

καφεδάκι να σου ψήσω; :lol:

να πάθω εγκεφαλικό τώρα με τις μ@λ@κίες που ακούω από τις "επιτροπές" ή να τ' αφήσω για μετά; :lol:

Και εσύ, αντί να αρνηθείς να πληρώσεις αυτά που είναι πραγματική κλοπή, αρνείσαι να πληρώσεις υπηρεσίες που όντως σου παρέχονται, έργα που όντως γίνονται, συντήρηση και βελτίωση που όντως βλέπεις και απολαμβάνεις καθημερινά. Και δεν το κάνεις για κάποιο άλλο λόγο, αλλά αποκλειστικά και μόνο γιατί συνειδητοποίησες ότι έχεις να κάνεις με ιδιώτη και (ασχέτως του ότι αυτός τηρεί τις υποχρεώσεις του) βρήκες την ευκαιρία να απολαύσεις κάτι δωρεάν εις βάρος όλων των άλλων.

+ 1000

εύγε

Edited by panpanou

dropdown.gif

kotsos007 αυτοί που εργαζόμαστε στίς κατασκευαστικές και δεν είμαστε λίγοι είμαστε με συμβάσεις αορίστου χρόνου. τώρα πόσοι θα απομείνουμε μέχρι το Πάσχα γιατί το κράτος δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που υπέγραψε (βλέπε απολοτρειώσεις) δεν μπορώ να σου απαντήσω. Πάντος για το δικό μας το εργοτάξιο στην Καλαμάτα που είμαστε περί τα 300 άτομα και δεν θυμάμαι και εγώ πόσοι είναι οι υπεργολάβοι μας σφύριξαν οτι απο τον Ιανουάριο και μετά θα μείνουμε λιγότεροι απο τους μισούς γιατί δεν εχει δουλειά (βλέπε απολοτειώσεις). Και το άσχημο φίλε μου είναι οτι όσοι απολύονται τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρούν δουλειά........... Δεν πειράζει όμως θα γίνουμε κλέφτες και εμείς..........

9-2-05020.jpg

kotsos007 αυτοί που εργαζόμαστε στίς κατασκευαστικές και δεν είμαστε λίγοι είμαστε με συμβάσεις αορίστου χρόνου. τώρα πόσοι θα απομείνουμε μέχρι το Πάσχα γιατί το κράτος δεν μπορεί να τηρήσει αυτά που υπέγραψε (βλέπε απολοτρειώσεις) δεν μπορώ να σου απαντήσω. Πάντος για το δικό μας το εργοτάξιο στην Καλαμάτα που είμαστε περί τα 300 άτομα και δεν θυμάμαι και εγώ πόσοι είναι οι υπεργολάβοι μας σφύριξαν οτι απο τον Ιανουάριο και μετά θα μείνουμε λιγότεροι απο τους μισούς γιατί δεν εχει δουλειά (βλέπε απολοτειώσεις). Και το άσχημο φίλε μου είναι οτι όσοι απολύονται τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβρούν δουλειά........... Δεν πειράζει όμως θα γίνουμε κλέφτες και εμείς..........

Δικο μου λαθος,νομιζα οτι αναφεροντουσαν σε υπαλληλους διοδιων και οχι κατασκευαστικων.

Edited by kotsos007

Για πες λοιπόν, εσύ, τί έκανες για το κράτος σου και τί έκανε αυτό για σένα;;;

Γιατί εγώ από αυτά που γράφεις, αν και δεν είσαι μισθωτός αλλά επιχειρηματίας, νομίζω ότι το ισοζύγιο και πάλι είναι αρνητικό κατά σ' εσένα......

Ό,τι και οι άλλοι στους οποίους αναφέρομαι - ο καθένας με το μέτρο του. Απλώς κρατάω και καθρέφτη όταν μιλώ.

Και, βέβαια, και για μένα το ισοζύγιο είναι αρνητικό. Διαφωνώ, όμως, κάθετα με τη μέθοδο δράσης που έχει επιλέξει η Επιτροπή (συντάσσομαι, δε, με το Χ. Λάππα).

ΥΓ: είμαι 45 ετών δικηγόρος. Εργάζομαι σα σκλάβος και τους τελευταίους μήνες έχω φέρει σπίτι μου λιγότερα χρήματα από όσα πήραν οι δικηγόροι που εργάζονται στο γραφείο μας. Και όμως, είμαι ένας δακτυλοδεικτούμενος "έχων και κατέχων", λες και είμαι κλέφτης. Κανείς δε με ρώτησε αν έχω το ρίσκο του γραφείου, αν δουλεύω το ΣΚ, όταν οι άλλοι δικαιούνται να ξεκουράζονται, αν δουλεύω 60 ώρες + την εβδομάδα...

Βλέπω τον Παπαδάκη να λέει στην TV "πες μας πού το βρήκες κύριε το ακριβό αυτοκίνητο" και φοβάμαι ότι την επόμενη φορά θα με πετροβολήσουν όταν με δουν στο δρόμο. Και ενώ πληρώνω ασύλληπτα ποσά σε φόρους, εισφορές, έκτακτες εισφορές εισοδήματος, ακινήτου περιουσίας κλπ, θεωρούμαι ως κλέφτης - είμαι ο άνθρωπος που πρέπει να πληρώσει γιατί "έχει και κατέχει", λες και είναι ντροπή.

Τώρα λοιπόν που ξεκαθαρίσαμε που πηγαίνουν και δεν πηγαίνουν τα λεφτά από τα τέλη κυκλοφορίας, μήπως θα μπορούσαμε να είχαμε και μια απάντηση για το ποιος θα πληρώνει την κατασκευή και συντήρηση των αυτοκινητόδρομων;