mainalo 1,542 Report post Posted March 10, 2015 Ο Μιχάλης ζητάει ο Σωτήρης να ανοίξει το στόμα του και μετά ισως να χάσει τη δουλειά του. Μιχάλη όλα σου τα ερωτήματα πρέπει να τα απευθύνεις προς ΕΤΑΔ μεριά και είμαι σίγουρος ότι αν ψαχτείς θα μάθεις πολλά πάρα πολλά.... Στο κάτω κάτω την ευθύνη της λειτουργίας του χκ και τις αποφάσεις η ΕΤΑΔ την έχει και ο αναδοχος απλά εκτελεί. Αν πρέπει να καθαριστεί ο δρόμος η ΕΤΑΔ πρέπει να δώσει εντολη, για τις πίστες το ίδιο, για τους αναβατήρες το ίδιο. Ο Σωτήρης υπάλληλος του ανάδοχου είναι γιατί τον πιέζεις τόσο; Γιατί δεν χτυπάς την πόρτα της διευθυνσης στα Κελλάρια κάποιος θα είναι εκει και θα σου λύσει ότι απορία έχεις. Κάπου στο Νοέμβριο είχα γράψει διάφορα για τις συμβάσεις και άλλα σχετικά και τότε όλοι είσασταν στον κόσμο σας με τα διαστημικά λιφτ και δεν απαντούσε κανεις. Ακόμα και αυτά που γράφει ο vro αληθέστατα είναι και δεν προβληματίζεται κανεις. Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι είναι αργά η χρονιά έχει χαθεί. 3 Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 10, 2015 Εγω πάλι ειμαι σίγουρος οτι δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση του Μιχάλη στον Σωτήρη. Γιατι αντιλαμβάνεται οτι ο Σωτηρης υπερβάλλει εαυτό με την ενημέρωση εστω και "ρετουσαρισμενη" (γιατι δεν μπορει αλλιως) οπως ειχα γράψει και στον κο Δριβα. Και ο Σωτηρης νομίζω καταλαβαίνει οτι ο Μιχάλης εχει κανει φοβερή "προπαγανδα" για να ανεβαίνει ο κόσμος 30 φορές στο βουνο (οχι μονο στον ΧΚΠ), απ το πρώτο χιονι μεχρι το τελευταίο προσφέροντας στη χιονοδρομια πολλα χωρις κανενα ίδιο όφελος. Και επειδη γνωρίζει και αντιλαμβάνεται 2 πράγματα παραπάνω, αγανακτει και παραπάνω για αυτα που εμεις θα βλασθημαμε σε 5 χρονια απο τωρα. 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,261 Report post Posted March 10, 2015 η στοχευμένη διαφημιση απο τα σχετικα φόρα (αλλά και η δυσφημιση) ειναι οτι πιο αμεσο και αποτελεσματικο στην προσελκυση των χιονοδρόμων. ακολουθουν λαχανιασμενα τα event και οι άλλες προωθητικές ενέργειες (και αυτα χρειαζωνται) σε αυτο ο Πανος Δρίβας ηταν πρωτοπόρος, κοινως μανούλα στον χειρισμο των pr, ας το βλέπουν και αλλοι. Βεβαια πρεπει το <υλικοτεχνικο> να σε στηριζει αλλιώς... οταν εβλεπα τον μιχαλη να στηριζει με τετοιο παθος τα χιονοδρομικα ελεγα μεσα μου αυτος ή τα παίρνει ή τον.... τελικα ειναι το δευτερο, τον ξερω χρόνια και επρεπε να τον εχουν κανει αγαλμα... δυστυχως οι μεγαλοι έρωτες εχουν και μεγαλες απογοητεύσεις. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Ο οργή του Μιχάλη και η δικιά μου οφείλεται κυρίως στη διαπίστωση ότι η μέχρι τώρα ΠΟΛΥ ήπια αντίδρασή μας σε προβλήματα που βλέπουμε συνέχεια είχε ως αποτέλεσμα μόνο κάποιες απαντήσεις που έβρισκαν ΣΕ ΟΛΑ μια καλή δικαιολογία και έβγαζαν εμάς γκρινιάρηδες, άσχετους και κακοπροαίρετους. Μια χαρά κουβεντούλες, όλα καλά κι ένα χτύπημα στην πλάτη μετά για να κλείσουμε με χαμόγελα. Όχι, από κάποιο σημείο κι έπειτα νιώθεις να σε κοροϊδεύουν στα μούτρα σου κανονικά. Δεν τα παίρνουμε, πληρώνουμε τα κέρατά μας ΓΙΑ να ανεβαίνουμε. Δεν διαννοείται ο Παρνασσός, ούτε τα υπόλοιπα χιονοδρομικά τι ζωντανή διαφήμιση τους κάνουμε ΟΛΟ το χρόνο σε οποιονδήποτε μας γνωρίζει και τον πρήζουμε να ανέβει πάνω από Δεκέμβερη μέχρι και Απρίλη. Edited March 10, 2015 by PhaethonF1 4 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Μιχάλη όλα σου τα ερωτήματα πρέπει να τα απευθύνεις προς ΕΤΑΔ μεριά και είμαι σίγουρος ότι αν ψαχτείς θα μάθεις πολλά πάρα πολλά.... Τα απεύθυνα. Το κλείσανε το μαγαζί. Σκοτωθείτε μόνοι σας, δεν έχουμε ιδέα τι είναι το σκι, είναι η απάντησή τους προφορικά, γραπτά δεν θα απαντήσουν ποτέ, το δηλώσανε προφορικά. Δηλαδή η απάντησή του Σωτήρη είναι δεν είμαι αρμόδιος. Έχεις μεταφέρει στον κο Νουλίκα και στον κο Οικονόμου τα ερωτήματα? Ή μήπως και για αυτό δεν είσαι αρμόδιος? Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Γιατί δεν χτυπάς την πόρτα της διευθυνσης στα Κελλάρια κάποιος θα είναι εκει και θα σου λύσει ότι απορία έχεις. Κάπου στο Νοέμβριο είχα γράψει διάφορα για τις συμβάσεις και άλλα σχετικά και τότε όλοι είσασταν στον κόσμο σας με τα διαστημικά λιφτ και δεν απαντούσε κανεις. Ακόμα και αυτά που γράφει ο vro αληθέστατα είναι και δεν προβληματίζεται κανεις. Να μιλάς για τους άλλους, ρώταγα για τη σύμβαση και προφορικά μου είπαν θα διορθωθούν όλα. Τότε Κα Κεφαλογιάννη. Του vro ειδικά τα διαβάζω και τα ξαναδιαβάζω ο παλιός έχει πάντα δίκιο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΩ? Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Ο Μιχάλης ζητάει ο Σωτήρης να ανοίξει το στόμα του και μετά ισως να χάσει τη δουλειά του. Ο λόγος πτώχευσης της Ελλάδας σε 18 λέξεις. Και εσύ συνεχίζεις να λες ότι έχει δίκιο αυτός που δεν ανοίγει το στόμα του και άδικο αυτός που διεκδικεί να το ανοίξει. Συνεχίζεις να λες ότι έχεις δίκιο που αφήνεις ανθρώπους υπό την επήρεια ναρκωτικών να κάνουν σκι πλάι μας. ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΛΕΟΣ Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 10, 2015 Μιχάλη αν έχεις εγγράφως,με αριθμό πρωτοκόλλου,ρωτήσεις ότι θέλεις θα σου απαντήσουν.Είναι υποχρεωμένοι. Πριν 2 χρόνια ήμουν έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και φωτογράφιζα αεροπλάνα που προσγειώνονταν.Περνάει ένας αστυνομικός μέσα από την περίφραξη και μου φωνάζει να φύγω διότι απαγορεύεται.Τηλεφωνώ την άλλη ημέρα στο αεροδρόμιο,και η υπεύθυνη μου είπε πως όντως απαγορεύεται.Το ίδιο ερώτημα το καταθέτω και εγγράφως και παίρνω αριθμό πρωτοκόλλου.Μου απάντησαν εγγράφως,και μου είπαν ότι δεν απαγορεύεται και το υπέγραφε η ίδια κυρία!!!! 3 Photography Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Είναι κράτος εν κράτει Στάθη εκεί μέσα μην είσαι σίγουρος. Η ΥΠΑ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις ναι απαντάνε αμέσως υποχρεωτικά. Βασίλη επειδή ο Γιώργος το έθεσε, αν έχεις την ευγενή καλοσύνη ενημέρωσέ τον ποιος σε παρότρυνε να ξαναγράφεις εδώ και σε ικέτεψε να προσπαθήσεις να συνεισφέρεις με τις τόσες επισκέψεις σου στην βελτίωση του σκι μας, με όσο πιο κατανοητό και κόσμιο ύφος μπορείς. σε αυτο ο Πανος Δρίβας ηταν πρωτοπόρος, κοινως μανούλα στον χειρισμο των pr, ας το βλέπουν και αλλοι.Βεβαια πρεπει το <υλικοτεχνικο> να σε στηριζει αλλιώς... οταν εβλεπα τον μιχαλη να στηριζει με τετοιο παθος τα χιονοδρομικα ελεγα μεσα μου αυτος ή τα παίρνει ή τον.... τελικα ειναι το δευτερο, τον ξερω χρόνια και επρεπε να τον εχουν κανει αγαλμα... δυστυχως οι μεγαλοι έρωτες εχουν και μεγαλες απογοητεύσεις. Ο Πάνος Δρίβας απλά αγαπούσε το ίδιο πράγμα με τους μισούς εδώ μέσα. Να κάνουμε καλό σκι. Από πατάτες που έκανε άλλο τίποτα, φταίει που χάσαμε άφθονες ώρες καλού σκι. Από την άλλη από τότε που έφυγε δεν έχει απολαύσει άνθρωπος σκι και αυτό απαντά γιατί τον υποστήριζα. Αυτές όμως οι πατάτες ήταν ελάχιστες σε σχέση με τον Τσαπλαρή, τον Τσαρνά, τον Στούμπο (ο μόνος που παραιτήθηκε από ευθιξία για όλα αυτά που "σας πρήζω") και ίσως μόνο σε σχέση με τον Πάππο (ο μόνος που πάλεψε και μάλλον δεν πολυφταίει έπεσε σε περίεργες χρονιές και από χιόνια και από μέσα) να συγκρίνετε το σκι που κάναμε. Ξέρει πολύ καλά ο Δρίβας ποια ήταν η χειρότερη πατάτα του. Δεν μπορώ να φανταστώ διευθυντή χιονοδρομικού βέβαια με τα νομοθετικά προβλήματα που αναφέρω παραπάνω να μην κάνει άφθονες πατάτες. Προφανώς έχει κάνει πάρα πολλά λάθη ο Δρίβας, αλλά όποιος δεν έχει λάθη στη δουλειά του απλά δεν έχει δουλειά. Αναφέρω απλά μια Δεκέμβριος 2010 σε ημερίδα του Συλλόγου 104 μέτρα από την Βουλή των Ελλήνων για τα προβλήματα της Τουριστικής Χιονοδρομίας. Μετά από άφθονες πληροφορίες σε υψηλά ιστάμενους των ΕΤΑ, στην Κα Κεφαλογιάννη, τον Σωτήρη και σε όσους άλλους ήταν εκεί, έφτασε η ώρα τον ερωτήσεων σηκώνω το (σπασμένο τότε) χέρι μου -Κε Δρίβα γιατί έχουμε πληρώσει και παραλάβει το λιφτ της Σαχάρας και αυτό είναι σε κουτιά? Ως δια μαγείας όλοι συμφώνησαν ότι δεν έχει σχέση με την ημερίδα αυτό, είναι κουρασμένοι και εσπευσμένα προκαλέστηκε διάλλειμα. Προφορικά ο κος Δρίβας μου είπε αμέσως μετά "είσαι μ@λ@κ@ς, θες να πω μπροστά στα αφεντικά μου, ότι τα αφεντικά μου είναι ηλίθιοι?". Η απάντησή μου ήταν ναι. Δεν το επεκτείναμε, πήγε να συζητήσει με τα αφεντικά του. Για 4 χρόνια η Σαχάρα παρέμεινε στα κουτιά. Το όνομα του κυρίου ΄Αρη Σπηλιωτόπουλου δεν ξανααναφέρθηκε ποτέ και φυσικά σαν πολιτικός δεν το αναφέρει κανένας σαν λάθος του. Άριστος Υπουργός ο Άρης όπως και η Κεφαλογιάννη. Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν άλλαξε σε τίποτα τη στάση μου απέναντί του, μιας και ήταν η ελπίδα μας να κάνουμε καλό σκι. Φυσικά και με ξαναέβρισε κάποια στιγμή, παρόμοιου τύπου διαφωνία, αυτός ωχαδερφιστής Δημόσιος Υπάλληλος εγώ αυτό που πίστευα δίκαιο. Για αυτό το βρίσιμο και μόνο ισχύει αυτό όχι γενικά. Επειδή τα αφεντικά του είναι ακόμα ηλίθιοι, αλλά τώρα πια ξέχασαν εντελώς το σκι αλλά κυρίως και την ασφάλειά μας, οδηγηθήκανε συμπολίτες μας στο νοσοκομείο και δεν απολαμβάνετε σκι. Και έχετε πληρώσει φόρους αλλά και κάρτα λιφτ για αυτό το σκι. Μετρητά - cash. Χώρια από αυτά και εσείς είστε πια σίγουροι ότι στα ΕΤΑΔ και το Υπουργείο Τουρισμού πέφτει τρελή κονόμα, τρελή λαμογιά, τρελή αργομισθία, απίθανος ωχαδερφισμός και φταίει που πτωχεύσαμε και αυτό το Υπουργείο, σε κάποιο σεβαστό ποσοστό. Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ 3 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 10, 2015 Το Βενιζέλος ΔΕΝ ανήκει στην ΥΠΑ.Κάνε εγγράφως το ερώτημα κι έχουν προθεσμία να σου απαντήσουν 30 ημερες.Μετα δικαιουσε αποζημίωση.Με αυτον τροπο θέλουν δε θέλουν θα απαντησουν Photography Share this post Link to post Share on other sites
mainalo 1,542 Report post Posted March 10, 2015 Μιχάλη ποιός ειναι υπευθυνος πιστων; Είναι στο χκ; πάνε ρώτα τον. Ποιός εναι υπευθυνος αναβατήρων; ειναι εκει; πανε ρωτα τον. Είναι πολύ απλό. Για το θέμα Σωτήρη τι να σου πω μάλλον μπερδευεσαι, τα παιδιά του θα τα ταίζεις εσύ ή εγώ όταν χάσει τη δουλειά του; μη μου ξαναγραψεις για το λογο πτωχευσης της χωρας σε 36 λέξεις 1 Share this post Link to post Share on other sites
george A. 89 Report post Posted March 10, 2015 (edited) https://www.youtube.com/watch?v=OajC6hlbA7U Κατι θα ξέρουν αυτοί από στρώσιμο να τους πάρουμε κανά τηλέφωνο !! Edited March 10, 2015 by george A. Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 10, 2015 (edited) Μιχάλη ποιός ειναι υπευθυνος πιστων; Είναι στο χκ; πάνε ρώτα τον. Ποιός εναι υπευθυνος αναβατήρων; ειναι εκει; πανε ρωτα τον. Είναι πολύ απλό. Τους ρώτησα. Μου είπαν ότι φταίνε τα ΕΤΑΔ και δεν υπάρχει ουσιαστικά υπεύθυνος, ενώ η σύμβαση του Νουλίκα αυτή είναι ας πρόσεχαν όσοι την υπέγραψαν στα πιο πολλά της σημεία. Στα άλλα σημεία μπορεί και να φταίει ο Νουλίκας αλλά μπορεί και να φταίει η σύμβαση. Τον κο Οικονόμου τον ρωτάω κάθε φορά που τον βλέπω και άκρη δεν βγάζω, αλλάζει κουβέντα, συνήθως μιλάει στο τηλέφωνο ή λείπει από το γραφείο, ενώ αρχίζω να πιστεύω με αποφεύγει συστηματικά (σε αυτο είναι πιθανό να κάνω λάθος, τόσος κόσμος κάνει σκι μη τρελαθούμε, πολύ πιθανό να είναι ιδέα μου). Βέβαια προτιμούσα να χαίρομαι το σκι μου δεν το πάλεψα πάρα πολύ (μόνο 10-15 φορές) να συζητήσουμε. Πάντως μόνο την μέρα που είχε βρέξει έκατσε και έγραψε κείμενο για το πάτημα πάντως ενώ γνωρίζω ότι του έχουν γίνει πολλά παράπονα για το στρώσιμο και άλλες μέρες. Για το θέμα Σωτήρη τι να σου πω μάλλον μπερδευεσαι, τα παιδιά του θα τα ταίζεις εσύ ή εγώ όταν χάσει τη δουλειά του; μη μου ξαναγραψεις για το λογο πτωχευσης της χωρας σε 36 λέξεις Χμμμ καλή ερώτηση. Προφανώς και δεν πρέπει να προσωπικά ο Σωτήρης την απάντηση. Απαντάω στο τάισμα παιδιών το οποίο όμως δυστυχώς μας παραπέμπει σε... Χιλιάδες νέοι ξενιτεμένοι,1.200.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έμειναν άνεργοι επειδή ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος δεν απαντούσε, ωχαδερφούσε και έπρεπε να σεβαστώ την δουλειά του και τα παιδιά του να ταιστούν θα σου απαντήσουν ότι η ερώτηση σου απαντήθηκε και πτώχευσε μαζί με την χώρα το 2010. Παρακαλώ όποιον Δημόσιο Υπάλληλο διαβάζει να το μεταφέρει στους συναδέλφους του και να εμφανιστεί έστω ένας που να πει ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει δει ποτέ όσα χρόνια ζει ούτε μια περίπτωση λαμογιάς, φορδιαφυγής και σπατάλης χρημάτων στο Δημόσιο, ενώ στις Υπηρεσίες για τις οποίες γνωρίζει όλα λειτουργούν τέλεια και δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν καλύτερα, ενώ έγινε κάθε προσπάθεια να λειτουργούν καλύτερα με απόλυτο σεβασμό και προσπάθεια να διαχειριστούν καλύτερα μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα μη Δημόσιου Υπάλληλου φορολογούμενου. Επειδή φτάσαμε στο σημείο που μόνο τα παιδιά όσων δεν είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουν να φάνε, η ερώτησή σου είναι για πέταμα. Και ερχόμαστε και στην ερώτηση του εκατομμυρίου Ας βγει ένας εργαζόμενος στο ΧΚΠ και να πει ότι όσα χρόνια είναι εκεί έχει δει ότι τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο, βέλτιστα και με απόλυτο σεβασμό και δεν μπορεί να φανταστεί ότι έγινε η παραμικρή σπατάλη, η παραμικρή αργομισθία, η παραμικρή λαμογιά και η παραμικρή κονόμα? Κάποια παιδιά πεινάνε στην Ελλάδα ΤΩΡΑ και μέσα σε όλα όσα φταίνε (αν δεν βγουν όλοι οι εργαζόμενοι του ΧΚΠ να απαντήσουν θετικά) που ένα - δυο μη σου πω 10 παιδιά πεινάνε, και φταίει το ΧΚΠ. Για να σε προλάβω για χιλιάδες παιδιά φταίνε άλλοι, αλλά μη βγούμε off topic Δεν μπορώ άλλο να σέβομαι τα παιδιά των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνεργαζόμενων/εργολάβων/λαμόγιων με/από το Δημόσιο, αλλά και κάθε παράνομου σε αυτή τη χώρα. Τώρα σοβαρά ο Σωτήρης και ο Οικονόμου δεν απαντούν γιατί φοβούνται ότι θα απολυθούν? Ο Νουλίκας να απολύσει το Σωτήρη επειδή κάνει τη δουλειά του (ενημέρωση) και τα ΕΤΑΔ να απολύσουν τον Οικονόμου επειδή προσπαθεί να εξηγήσει στους πελάτες τα προβλήματα και τις αιτίες τους? Δηλαδή με το κείμενο για το πάτημα θα έπρεπε ήδη να φοβάται ότι θα απολυθεί? Έλα Χριστέ και Παναγία Κάποτε ο Έλληνας είχε τσίπα, περηφάνεια και φιλότιμο. Προφανώς γενικό σχόλιο για την Ελλάδα και τους Έλληνες και εμένα μέσα. Edited March 10, 2015 by ΜΙΚ 5 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,433 Report post Posted March 10, 2015 Τον κο Οικονόμου τον ρωτάω κάθε φορά που τον βλέπω και άκρη δεν βγάζω, αλλάζει κουβέντα, συνήθως μιλάει στο τηλέφωνο ή λείπει από το γραφείο, ενώ αρχίζω να πιστεύω με αποφεύγει συστηματικά (σε αυτο είναι πιθανό να κάνω λάθος, τόσος κόσμος κάνει σκι μη τρελαθούμε, πολύ πιθανό να είναι ιδέα μου). Συγγνώμη αλλά κρατιέμαι πολλές σελίδες για να μη το γράψω: τους φυσικούς, εγγενείς, περιορισμούς του συγκεκριμένου δεν τους αντιλαμβάνεσαι; Για την ιστορία πάντως και οι ορειβατικοί έθεσαν παρόμοια ερωτήματα στο ΧΚΠ. Ανά πάσα στιγμή μας συνδέουν με Soelden. Share this post Link to post Share on other sites
ChristosFRC4 59 Report post Posted March 10, 2015 Υπήρχαν ρατρακ το 95? Ένας από εδώ μέσα με είπε πως παλιά (δεν προσδιορίζει το παλιά) πατούσαν οι χιονοδρόμοι. Δηλαδή στην αρχή της ημέρας ήταν απάτητο εντελώς και μετά από τις πολλές κατεβασιές στρωνόταν και η πίστα... Σαφως και υπηρχαν ρατρακ τα οποια μαλιστα δουλευαν και εστρωναν και κατα την διαρκεια της ημερας...και υπηρχαν και events και η halls και η lucozade και η nissan και η lipton και ο κοσμος ετρωγε στο σαλε εξαιρετικο κ οικονομικο φαγητο και πολλα αλλα για να μαθαινουν οι νεωτεροι και να θυμουνται οι παλιοι......... 11 Share this post Link to post Share on other sites
Sp 480 Report post Posted March 11, 2015 Σαφως και υπηρχαν ρατρακ τα οποια μαλιστα δουλευαν και εστρωναν και κατα την διαρκεια της ημερας...και υπηρχαν και events και η halls και η lucozade και η nissan και η lipton και ο κοσμος ετρωγε στο σαλε εξαιρετικο κ οικονομικο φαγητο και πολλα αλλα για να μαθαινουν οι νεωτεροι και να θυμουνται οι παλιοι......... Δυστυχώς όμως πολλοί νέοι που οι γονείς τους δεν έκαναν σκι,και λόγω του ότι δεν υπήρχε ίντερνετ τότε,δεν πληροφορήθηκαν ποτέ πώς να πάνε να μάθουν σκι.Ο γράφων είναι ένας από αυτούς.Θα είχα ξεκινήσει το σκι από το 1987 που έβλεπα τον Alberto Tomba στη δορυφορική τηλεόραση,αλλά δεν είχα ιδέα που είχε χιονοδρομικό στην Ελλάδα...Βλέπετε τότε τα μόνα αθλήματα που ξέραμε ήταν ποδόσφαιρο και μπάσκετ,και λίγο στίβο... 7 Photography Share this post Link to post Share on other sites
PanosDrivas 1,798 Report post Posted March 11, 2015 (edited) https://www.facebook.com/panos.drivas.5 μια γεύση από pierra creta και μια σκέψη για γνωριμία του υπέροχου βουνού πέρα από τα όρια των εγκαταστάσεων ΧΚΠ ένα καθηγητής Πολυτεχνείου έλεγε... " η καλύτερη λύση ενός προβλήματος είναι η κατάργησή του" δεν σας ικανοποιούν ......αναβατήρες- πάτημα-πίστες-μουσική-τιμές-ενημέρωση...κ.λπ? έχετε όρεξη για pure βουνό και λίγο ιδρώτα? ώρα να δοκιμάσετε το ορειβατικό σκί! Edited March 11, 2015 by PanosDrivas 3 Share this post Link to post Share on other sites
Olga 6,796 Report post Posted March 11, 2015 Ενας φιλος που κερδισε ακομα μια φορα τον σεβασμο μου: ολοκλήρωσε τον 1ο του αγωνα ορειβατικου σκι και απεδιξε ότι, εκτος από γνωση του βουνου εχει και ορεξη, ψύχη και κουράγιο να το ανεβει χωρις λιφτ και φανφάρες αλλα με τις δικες του δυνάμεις. Αυτόν τον άνθρωπο ειχαμε στη διοίκηση του μεγαλυτέρου χιονοδρομικου της Ελλαδας και δεν μας εκανε. αχ μυαλο που κουβαλανε κάποιοι Πανο χαιρομαι που ηρθες στην Κρητη, το τόλμησες και πιστεύω το ευχαριστήθηκες! καλως ηρθες στον κοινότητα του ορειβατικου σκι!!! 5 "...the monarch of mountains: they crowned him long time ago οn a throne of rocks, in a robe of clouds, with a diadem of snow'' (Lord Byron about Mont Blanc) Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 11, 2015 Άλλη μια ερώτηση, αν υπάρχουν στοιχεί κι όποιος γνωρίζει ας πει: Τι λέει η προσέλευση χιονοδρόμων φέτος? (Προσοχή: ΟΧΙ επισκεπτών συνολικά, αλλά χιονοδρόμων!) Αν εξαιρέσουμε π.χ. την πρώτη περίοδο που υπήρχε θέμα με το χιόνι (με ευθύνη του χιονοδρομικού για μεγάλο διάστημα), η αίσθησή μου είναι πως ο κόσμος είναι πολύ μειωμένος. 1 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Dim 4,703 Report post Posted March 11, 2015 Και η Milka χορηγός των Μπλαντούμη - Πάππου, με τύπους ντυμένους αγελαδίτσες να δίνουν στον κόσμο σοκολάτες, η Halls με δικά της skibus αλλά να περιμένεις και 45' στον Αίολο, αφού ο Ηρακλής δεν υπήρχε και στη θέση του ήταν ο Τηλέμαχος (αυτά στα τέλη των 80's ) 2 carpe diem Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted March 11, 2015 Μπουχό τελικά σήμερα...... το παιχνίδι χάθηκε για 100μ υψομετρικής...... δεν μας έκατσε..... όχι πως δεν κάναμε σκι, 09,00-15,30, αλλά θα μπορούσαμε και πολύ καλύτερα!!!!! εμένα προσωπικά αυτό το ραντεβού στα τυφλά μου ψιλοαρέσει αν μη τι άλλο είναι διδακτικό...... κόκκινος Ηρακλής τέλειος...... Περικλής τα ίδια...... το καλύτερο χιόνι το είχε ο Βάκχος αλλά τα κολωνάκια δεν βοηθούσαν να τον κατέβεις με ασφάλεια ήταν μακρυά το ένα από το άλλο..... από τους 50 που ήμασταν στο βουνό οι 20 γνωστοί...... το εκτός....... αργήσαμε μία μέρα..... οι πίστες.... δεν τις είδα αλλά τις ένιωσα στα πόδια, τέλεια πατημένες....... εάν δεν ήταν, με τέτοια ορατότητα, μία που θα ανέβαινα και μία που θα κατέβαινα..... 3 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,261 Report post Posted March 11, 2015 τον ηπιαμε... μεγαλοπρεπως και με τον νόμο εις υγείαν μερσί μποκού ΜΠΟΥΧΟΣ , πιο ΜΠΟΥΧΟΣ, ακομα πιο πολυ ΜΠΟΥΧΟΣ ασε που ουτε το καλο το χιονακι προλαβαμε, πρεπει να ειχε ξαστερωσει και την εκανε την κρουστα. η πλάκα ειναι οτι ειχαν πατησει και μαλιστα πολυ καλά, αλλά δεν φαινώταν το πιο σύντομο ανεκδοτο φετος πρόβλεψη. το πρωι πρωι που βλεπαμε βγηκα εκτος ηρακλη, ΚΡΟΥΣΤΑ. Τεσπα πρεπει θεωρητικα να ειχε γρηγορο πιστε, αλλά... ωραια στρωμενες οι κοκκινες, μαλιστα του ηρακλη και οδυσσέα τις ειδα ολοκληρες, του εξαπλου, κοματι κοματι, σαν παζλ. κριμα γιατι στο εξαπλο ηταν το καλυτερο χιονακι αλλα και ο πολυς μπουχος. στις 2 που ξαναβγηκα, (εκανε πως ανοιγει για να κλεισει πιο πολυ...) μπαχαλοχιονο εκτος. θα μου πεις τι εκανα 9-4? μαζοχοσκι... το πρωι Τ γυρω στο μηδεν, στις 3,+4πρεπει να χτυπησαμε σημειο δρόσου και εγινε ο υποφερτος μπουχος ...ανυποφορος, τελεια τυφλα. κλασικά στο παρκινκ στις 4 χιονιζε σπυρακι και στο λειβαδι ηλιος και ουρανιο τοξο, ψυχεδελια. Μιχάλη αμα ειναι να φωναζεις και να πατάνε ...ΜΆΡΣΑΡΕ. ολοημερο θα εχει το σαββατο? ο χαλκιδαίος μουβαλε ιδεες. 3 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted March 11, 2015 (edited) Και ναι θα έχει 12ωρο το Σάββατο οπότε το πρωί οίτη και το απόγευμα Παρνασσό αυτό θα είναι από τα άγραφα...... :thumbup: :thumbup: Θα κάνουμε υπερωρίες....... Edited March 11, 2015 by vangelis_k 5 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted March 11, 2015 Στα της πρόβλεψης κοιτάχτε απέναντι τί γινόταν και θα πάθετε πλάκα. Και να σκεφτείς ότι έδιναν ανοίγματα στον Παρνασσό και τα Καλάβρυτα συνεχεια κλειστά. Τον κο Μαγκριώτη (βάσει του snowtrace) τον φάγαμε στα vertical (7400 έναντι 5500). "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
kampar 30 Report post Posted March 11, 2015 Και ναι θα έχει 12ωρο το Σάββατο οπότε το πρωί οίτη και το απόγευμα Παρνασσό αυτό θα είναι από τα άγραφα και από τα Τζουμέρκα 1 Share this post Link to post Share on other sites