wraith 6,406 Report post Posted March 24, 2016 Είναι προφανές ότι οι κύριοι ενδιαφερόμενοι και το αντίστοιχο βάρος, βρίσκεται στο Δήμο Αράχωβας-Διστόμου. Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 24, 2016 σε γενικες γραμμες ο aab εχει δίκιο, τα στοιχεία τα πήρα απο τον συνδεσμο που εχουν κανει οι συγκεκριμενοι δημοι για την δημιουργία...χωματερης (εστω οικολογικης) στον παρνασσο. Ελειπε η φωκίδα γιατι εχει την δικια της χωματερη..... εκεινο που με σοκαρε ειναι η μειωση του πληθυσμου. Υποτίθεται οτι το χιονοδρομικο θα εφερνε αναπτυξη... μαλλον φουσκα στο real estate εφερε, τελικα ο τουρισμος απο μονος του δεν φθανει, ειδικά αν ειναι εποχιακός. Η πλάκα ειναι οτι ο δημος αραχωβας -διστομου δεν εχει...στατιστικά... <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 25, 2016 Εγώ λέω, αν πάει το ΧΚΠ για πώληση, να μαζευτούν όλοι οι επαγγελματίες, εργαζόμενοι, κλπ και φανατικοί σκιέρ του Παρνασσού και να υποβάλλουν ένα ωραίο business plan ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο και να ορίζουν τα πράγματα! Υπάρχει προηγούμενο, τελευταία μου έκανε εντύπωση για κάποιο πλοίο που συνδέει δεν θυμάμαι ποιό νησί με στεριά που το δουλεύουν οι άνθρωποι που είναι και οι μέτοχοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας! Με τί λεφτά; με λίγα από τον κάθε συμμετέχοντα, μία καλή χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα και κυρίως βάζοντας κάποιους μεγάλους ξένους μετόχους που θα τους πείσουν ότι το βουνό μπορεί να δουλέψει σωστά και να γίνει μία κερδοφόρα επιχείρηση που βέβαια θα πρέπει να περιλαμβάνει και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και άλλες δραστηριότητες για τουρισμό 4 εποχών! Ρώσοι, Άραβες, Κινέζοι θα τρελαίνονταν να σκιάρουν στον Παρνασσό και μετά να πηγαίνουν στο Γαλαξίδι για μπάνιο και θαλασσινά! ΔΙΑΦΩΝΩ στα πάντα. 1)Σε οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση, το buisness plan δεν έπεται, αλλά προηγείται. 2)Αρμόδιοι για σύνταξη ενός buisness plan δεν είναι όσοι δηλώνουν χιονοδρόμοι, εργαζόμενοι του ΧΚΠ, ή της περιοχής Παρνασσού. 3)Ένα buisness plan δεν χαρακτηρίζεται ωραίο αν βγάζει ευχάριστα αποτελέσματα, αλλά αληθινά. Για αυτό και ο συντάκτης φέρει ευθύνη. Δεν παίζουμε μονόπολη. 4)"μια καλή χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα". Μα έλεος πλέον. Ένα καλό buisness plan, που καταλήγει ότι χρειάζεται .... επιδότηση, ξέρεις τι αποτέλεσμα βγάζει για την "επένδυση";;;;;; 5)Πως είναι δυνατόν να υπαινισσόμαστε για νέα επιδότηση όταν μόλις έπεσαν 35 εκ.;;;;; Ή αυτά που έπεσαν ήταν για τα μπάζα (οπότε ΑΠΑΙΤΩ ΕΥΘΥΝΕΣ και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ), ή έλυσαν τα προβλήματα που υπήρχαν και έκαναν τον Παρνασσό το "πιο σύγχρονο χιονοδρομικό της Ευρώπης" όπως είδα να διαφημίζεται!!!! 6)Επιχείρηση που απευθύνεται σε επιδότηση, δεν υπάρχει. Επιχειρηματίες με ρίσκο Δημοσίου Υπαλλήλου, είχαμε τόσα χρόνια και μπουχτίσαμε. Είναι αυτό που καταγγέλλουμε ως "χάρισμα" και ως οικονομικό σκάνδαλο. Ας μου το δώσουν εμένα, ας μου δώσουν και μία καλή επιδότηση, να δείτε τι ωραίο buisness plan θα φτιάξω. Θα έχει και καρδούλες. 7)Επιδότηση, ή κάποια κρατική βοήθεια δίνεται (αναλόγως του αντικειμένου) όταν απαιτούνται σειρά υποδομών, όταν έχουμε να αναπτύξουμε ένα καινούριο αντικείμενο, κλπ. Την δεκαετία του 70, στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού, δεν ήταν και το πιο αυτονόητο πράγμα. Από τότε πέρασαν 40 χρόνια και το χιονοδρομικό επιδοτείται συνεχώς από την τσέπη του φορολογούμενου. Όχι ότι είναι το μόνο βέβαια. Αλλά για αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η συνέχεια βάζει το θέμα "επιδότησης" σε σωστότερη βάση. Σε χρηματοδότηση. Σίγουρα όχι του φορολογούμενου. Ας γίνει έστω και για 1 φορά μία σωστή εκτίμηση για το τι μπορεί να αναπτυχθεί και τι μπορεί να φέρει ως εισόδημα. Ή κλείσιμο, ή αυτός που θα το αναλάβει θα πληρώσει/κερδίσει. 4 Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted March 25, 2016 Ριχνει χιονι κελαρια Share this post Link to post Share on other sites
demand 932 Report post Posted March 25, 2016 Αυριο πόσο είναι το εισιτηριο? Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
GiGi 3,475 Report post Posted March 25, 2016 Αυριο πόσο είναι το εισιτηριο? Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αν δεν βγάλουν κατι αλλο, 24 Share this post Link to post Share on other sites
metero 730 Report post Posted March 25, 2016 20 bittcoins Don t SKI in GreeceΟ κομπλεξικός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ ΦΕΤΟΣ ASTA LA VISTA ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted March 25, 2016 Σάββατο ή Κυριακή; Τι λέτε χιονοστερημένοι; Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
porfirio 1,476 Report post Posted March 25, 2016 Τώρα Αμφικλεια ξαστερια και 5 βαθμοι.....γαμω τά κανόνια που δεν έχουμε γαμω...... Sky is not my limit.....it's my playground!!! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 25, 2016 ΣΑΒΒΑΤΟ 1 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 25, 2016 Έριχνε από το πρωί λίγο λίγο. Πολύ ομίχλη όμως, ειδικά ψηλά. Ούτε 3 μέτρα ορατότητα. Χιόνι άριστο πάντως. Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
wraith 6,406 Report post Posted March 25, 2016 Επίσης ως το ενδιάμεσο πλατώ του Αιόλου υπάρχουν ελάχιστες πέτρες και πριν χιονίσει και αυτές σημαδεμένες. Από εκεί και κάτω προσοχή γιατί είναι πολλές και θα είναι κρυμμένες από το φρέσκο. Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
itiotis 779 Report post Posted March 25, 2016 Νοικιάρικο δηλ. για το φόβο των πετρών, συγνώμη ραδικιών ή το.. ΙΧ πεδιλο; Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις... Αν και όταν κάνεις σχέδια μπορεί Κάποιος να χαμογελά, εσύ κάνε τα... Share this post Link to post Share on other sites
Yota 472 Report post Posted March 25, 2016 ΔΙΑΦΩΝΩ στα πάντα. 1)Σε οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση, το buisness plan δεν έπεται, αλλά προηγείται. 2)Αρμόδιοι για σύνταξη ενός buisness plan δεν είναι όσοι δηλώνουν χιονοδρόμοι, εργαζόμενοι του ΧΚΠ, ή της περιοχής Παρνασσού. 3)Ένα buisness plan δεν χαρακτηρίζεται ωραίο αν βγάζει ευχάριστα αποτελέσματα, αλλά αληθινά. Για αυτό και ο συντάκτης φέρει ευθύνη. Δεν παίζουμε μονόπολη. 4)"μια καλή χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα". Μα έλεος πλέον. Ένα καλό buisness plan, που καταλήγει ότι χρειάζεται .... επιδότηση, ξέρεις τι αποτέλεσμα βγάζει για την "επένδυση";;;;;; 5)Πως είναι δυνατόν να υπαινισσόμαστε για νέα επιδότηση όταν μόλις έπεσαν 35 εκ.;;;;; Ή αυτά που έπεσαν ήταν για τα μπάζα (οπότε ΑΠΑΙΤΩ ΕΥΘΥΝΕΣ και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ), ή έλυσαν τα προβλήματα που υπήρχαν και έκαναν τον Παρνασσό το "πιο σύγχρονο χιονοδρομικό της Ευρώπης" όπως είδα να διαφημίζεται!!!! 6)Επιχείρηση που απευθύνεται σε επιδότηση, δεν υπάρχει. Επιχειρηματίες με ρίσκο Δημοσίου Υπαλλήλου, είχαμε τόσα χρόνια και μπουχτίσαμε. Είναι αυτό που καταγγέλλουμε ως "χάρισμα" και ως οικονομικό σκάνδαλο. Ας μου το δώσουν εμένα, ας μου δώσουν και μία καλή επιδότηση, να δείτε τι ωραίο buisness plan θα φτιάξω. Θα έχει και καρδούλες. 7)Επιδότηση, ή κάποια κρατική βοήθεια δίνεται (αναλόγως του αντικειμένου) όταν απαιτούνται σειρά υποδομών, όταν έχουμε να αναπτύξουμε ένα καινούριο αντικείμενο, κλπ. Την δεκαετία του 70, στην Ελλάδα, η ανάπτυξη του χιονοδρομικού τουρισμού, δεν ήταν και το πιο αυτονόητο πράγμα. Από τότε πέρασαν 40 χρόνια και το χιονοδρομικό επιδοτείται συνεχώς από την τσέπη του φορολογούμενου. Όχι ότι είναι το μόνο βέβαια. Αλλά για αυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η συνέχεια βάζει το θέμα "επιδότησης" σε σωστότερη βάση. Σε χρηματοδότηση. Σίγουρα όχι του φορολογούμενου. Ας γίνει έστω και για 1 φορά μία σωστή εκτίμηση για το τι μπορεί να αναπτυχθεί και τι μπορεί να φέρει ως εισόδημα. Ή κλείσιμο, ή αυτός που θα το αναλάβει θα πληρώσει/κερδίσει. ??? Δεν καταλαβαίνω σε τί διαφωνείς από όσα έγραψα εγώ... Πού είπα ότι το business plan θα έπεται; Φυσικά προηγείται, εξ' ορισμού! Εγώ έγραψα να υποβληθεί από τους υποψήφιους επιχειρηματίες που να είναι μία πολυμετοχική τελικά βάση αποτελούμενη από ανθρώπους που αγαπούν, δουλεύουν στο βουνό, το γνωρίζουν, γνωρίζουν και τη δουλειά και θέλουν να δουν το φως το αληθινό. Και φυσικά αναλαμβάνουν την ευθύνη του επιχειρησιακού εγχειρήματος. Επίσης, δεν μίλησα για επιδότηση αλλά για χρηματοδότηση. Επιπλέον, φυσικά ο στόχος είναι να είναι βιώσιμη τελικά η επιχείρηση, γιαυτό αναφέρω ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί στη βάση 12μηνης τουριστικής ανάπτυξης με ξενοδοχειακές υποδομές κλπ... Τέσπα, μάλλον δεν έγινα αντιληπτή... Η σκέψη μου είναι ότι στην Ελλάδα του σήμερα πολλά λέμε, για πολλά παραπονιόμαστε αλλά από δράση λίγα πράγματα. Γιαυτό λέω, ότι πρέπει οι απλοί πολίτες να δραστηριοποιηθούμε και να πάρουμε πράγματα στα χέρια μας. Όχι μόνο παράπονα, αλλά λύσεις! 2 Ανεμομαζώματα - διαβολοσκορπίσματα......... Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 25, 2016 (edited) ??? Δεν καταλαβαίνω σε τί διαφωνείς από όσα έγραψα εγώ... Προφανώς δεν είναι προσωπικό, αλλά είναι η αφετηρία του τελευταίου πινκ-πονκ, ως συνέχεια των ατέρμονων συζητήσεων που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Και στην "δευτερολογία" δεν διαπιστώνω να διαφωνείς με τα σημεία που επισήμανα. Που αν προσέξεις δεν αποτελούν συμπέρασμα της αρχικής τοποθέτησης που έκανες. Το να "δραστηριοποιηθούμε και να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας", κινδυνεύει να ακουστεί περισσότερο γραφικό παρά ρεαλιστικό. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε προσωπικό επίπεδο (δηλαδή σε αυτά που έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ως μονάδες). Ειδικά όταν βλέπουμε τα ζεστά 35 εκ. που δόθηκαν, χωρίς να γίνεται αποτίμηση στην υπεραξία που δίνουν στις εγκαταστάσεις (πχ πόσο θα αυξήσουν τον κύκλο εργασιών και θα κάνουν βιώσιμη την επένδυση και με σωρεία προτάσεων να "ψάχνουμε" νέο χρηματοδότη). Τώρα το αν περιμένει κάποιος από εδώ να δοθεί η λύση, μέσα από αυτό το thread, μάλλον το έχει υπερεκτιμήσει. Ειδικά όταν οι λύσεις για τέτοια θέματα υπάρχουν έτοιμες και δουλεύουν στο εξωτερικό. Για το αν ο σύλλογος παίζει τον ρόλο που θα θέλαμε να παίξει, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Προσπαθεί;;;;;; Όπως λες όμως στο "όχι μόνο παράπονα", θα συμπλήρωνα και το αντίθετο του παραπόνου "like": Όχι μόνο "like". Edited March 26, 2016 by mil 1 Share this post Link to post Share on other sites
billvroxidis 12 Report post Posted March 26, 2016 Ωραια μερα, σε καλο αλλα οριακο χιονι. Τελικα μιλαμε για ολοκληρο σιριαλ για την πυρασφαλεια, τι βυζαντιο και λοιπα, ολα τα λαχανα του μπαξε, τα οποια φυσικα τα μαθαινουμε με την αρμοζουσα καθυστερηση. Μιλαμε για πεταμενα λεφτα και συμπεριφορες κοζα νοστρα. Γαντια απαραιτητα, αλλιως λερωνει.... Εγω ειμαι μαζι με τον προηγουμενο διευθηντη που ηθελε να το κλεισει, να σε απειλουν με κορυδαλο, να σε τηλεφωνουν νυχτα, για να βαλεις μια υπογραφη..... Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1 Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 26, 2016 Καλα τα λεει ο bill Ομορφη μέρα, ρίξε μια ζαρια καλή να κάτσει και αυριο Κομπλέ μέχρι τα 2000 θα έπαιρνα ακόμα και τα καινούργια πεδιλα αλλα με προσεκτικα τις πρωτες να διαβασεις το βουνο Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 26, 2016 (edited) Το βουνό σώζεται ακόμα για ένα χαλαρό σκιάκι. Περικλής χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά ακόμα κι ο Βάκχος στο τέλος της μέρας ήταν μια χαρά για μερικά sessions κοφτών στροφών. Αύριο το χουμε, απλά ίσως να μην είναι για μέχρι κάτω και να θέλει είσοδο Βακχου από τέρμα γωνία. Τα baby (του 1950 και ο Φαέθωνας ψηλά στον Βάκχο δουλεύουν απροβληματιστα για μαθήματα αρχαρίων, περάσαμε υπέροχα σήμερα με τα κοριτσάκια μου). Υ.Γ. Παρά τον πονοκέφαλο και τον οριακό πυρετό, η μέρα -για μια εκ των τελευταίων της σεζόν- δεν χανοταν. Κορυφαία στιγμή η αναγνώριση του ίχνους Vro στον κόκκινο Ηρακλή, με ταυτόχρονη περιγραφή υποθετικής κίνησης κοιτάζοντας από το καρεκλάκι με φίλο από τον Σύλλογο. Edited March 26, 2016 by PhaethonF1 3 Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
Hellbent 4,782 Report post Posted March 26, 2016 Υπερπαραγωγη μακρας διαρκειας 8 Share this post Link to post Share on other sites
giannis_pol273 0 Report post Posted March 26, 2016 Ξερουμε αυριο τι θα παιξει μ ομιχλη?δν ξερω να διαβαζω κ τελεια τον καιρο....κ το εισητηριο παει 24αρι κανονικα??? Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
giomiki 2,822 Report post Posted March 26, 2016 Εστω και με λιγο χιονι,ηταν μια πολυ ωραια μερα.Περικλης με πολυ καλη ποιοτητα που κρατησε μεχρι αργα το μεσημερι.Βακχος λιγο τραχυς ψηλα,πολυ ωραιος απο τη μεση και σχεδον μεχρι το τελειωμα του.Οπου υπαρχουν πετρες,υπαρχει και σημανση,μικρογρατζουνιες-αναμενομενες-στα σκι αλλα τιποτα σοβαρο.Μεγαλη παρεα Snowclub,και του χρονου παιδια με υγεια!!! Τελος για φετος με λιγες ομορφες εικονες μιας κατα τ'αλλα ασχημης σεζον... 15 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,407 Report post Posted March 26, 2016 Ειλικρινά βρίσκω απίστευτο το πόσο καλά περάσαμε με τόσο λίγο χιόνι. Κάτι η φοβερή παρέα, κάτι η καλή ποιότητα του χιονιού, κάτι το καλό στρώσιμο, κάτι οι μηδενικές ουρές, γράψαμε μια φανταστική μέρα. http://snow.traceup.com/stats?id=9604&vId=1962185&from=facebook Τεράστια η προσπάθεια των ανθρώπων του κέντρου να δώσουν καλό σκι στις πίστες σε μια χρονιά που το ελάχιστο χιόνι που έπεσε χάθηκε ξανά και ξανά από βροχές και ζέστες. 14 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted March 27, 2016 Και ποιος σου απαγορεύει να βάλεις και μερικές φωτογραφίες φίλε Χρήστο ; https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
pierre7 691 Report post Posted March 27, 2016 Μερικές φώτο από χθες. Περάσαμε υπέροχα.Αναμένουμε αν φρεσκαριστει το βουνό απόψε για να ανέβουμε Δευτέρα !! Στάλθηκε από το HUAWEI P6-U06 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk "Δεν μου ταιριαζει εμε η κατεβασμενη σημαια,δεν μου ταιριαζει η υστατη προσπαθεια " Sir Ernest Shackleton Share this post Link to post Share on other sites