ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 28, 2016 (edited) Φρικτη η κατασταση, κανεις δεν αλαναμβανει την εθυνη για τις επιλογες του εκσυχρονισμου, το κενυρο με ψεματα δεν δουλευεται, του χρονου θα εχει ξυπνησει ο εργολαβος, αν δεν τα εχει παρατησει και αν δουλεψει τιποτα...... Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Μα δεν μπορεί. Οι επιλογές του εκσυγχρονισμού έχουν ονοματεπώνυμα Κος Ξυπολυτάς Ι. Κος Δρίβας Κος Καραμερτζάνης Κο Wohan Straus ή όπως τον λένε τον Αυστριακό Νομίζω ο Σύλλογος δικαιούται να συλλέξει τις απόψεις τους και (μακάρι να αποζημιωθούν τα ΕΤΑΔ αλλά δεν το βλέπω) αλλά το σημαντικό είναι καταρχάς να διορθωθούν τα προβλήματα αλλά και να αποζημιωθούν ένας προς έναν οι χιονοδρόμοι που πήραν κάρτα από την μέρα που μπήκαν. Και φαντάζομαι η λειτουργια πέρσι και φέτος έχει ονοματεπόνυμο του υπεύθυνου μηχανικού για τα λιφτ. Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσα μερόνυχτα έκατσε πάνω από το μηχάνημα να το μάθει και να το καταλάβει για να το δουλεύει καλά. Μπα άκυρο έμαθα σχεδόν καμία γιατί απλά κανένας δεν είναι ο υπεύθυνος μηχανικός για το μηχάνημα. Ε καιρός δεν είναι να δεσμευτούν τα ΕΤΑΔ ότι θα κάτσει έμπειρος μηχανικός πάνω από το μηχάνημα να το μάθει? Άραγε ο κος Τουρκοχωρίτης θα κάτσει να μάθει το μηχάνημα ή τα ΕΤΑΔ θα προσλάβουν άλλον? Γιατί δεν μπορεί η ιδιοφυία ενός από τους 4 παραπάνω να σχεδίασε το 7 με καμπίνα και το να στέλνει 2000 άτομα την ώρα Κελλάρια Φτερόλλακα αλλά μόνο 400 Φτερόλακκα Κελλάρια το συνδετικό. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πως γίνεται το undo σε αυτή την πατάτα και άντε πες να μην απολαμβάνω τον καθαρό δέντρα στον αέρα στο 7 πληρώσε Ferrari χωρίς λόγο το ΕΣΠΑ. Τη μέρα που θα είμαστε 500 άτομα μια ώρα στο Συνδετικό να γυρίσουμε τι???? Τα ίδια ονοματεπώνυμα (λίγο διαφορετικά) έχουν και η χαλασμένη Σαχάρα και ο χαλασμένος Διας και ο χαλασμένος Οδυσσέας για τα οποία ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ Τώρα πια όμως έχει μόνο άλλα 5 ονόματα το χιονοδρομικό. Όμως είπε ο kill bill με τα ψέματα δεν θα δουλέψει. Αν χιονίσει οι κύριοι/κυρίες Κουντουρά, Τερζάκης, Πλουμάκης, Ξυλοπυτος Κ, Οικονόμου θα ευθύνονται ή για το οριστικό θάψιμο του Παρνασσού ή για την ανάσταση. Και δεν έχουν καθόλου μα καθόλου χρόνο μπροστά τους, τον Νοέμβρη θα είναι αργά. Και όλοι οι από πάνω γιατί κρύβουν τους ισολογισμούς τα δύο τελευταία χρόνια και βαριέται ο kill bill (να μάθουμε και τι ποσό δώθηκε για στρώσιμο πέρσι) Ειλικρινά το λέω όσοι αγαπάνε το σκι ή/και τον Παρνασσό βοηθήστε Edited March 30, 2016 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
karakw 567 Report post Posted March 28, 2016 Μία ενημέρωση από τις κουφάλες που ανέβηκαν σήμερα μπορώ να έχω??? Απλά για να κλάψω ελεύθερα που δεν αξιώθηκα να ανεβω στη βουναρα φέτος ούτε μία φορά Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 28, 2016 (edited) Μα δεν μπορεί. Οι επιλογές του εκσυγχρονισμού έχουν ονοματεπώνυμα '''''''''''''''''''''''' Νομίζω ο Σύλλογος δικαιούται να συλλέξει τις απόψεις τους και (μακάρι να αποζημιωθούν τα ΕΤΑΔ αλλά δεν το βλέπω) αλλά το σημαντικό είναι καταρχάς να διορθωθούν τα προβλήματα αλλά και να αποζημιωθούν ένας προς έναν οι χιονοδρόμοι που πήραν κάρτα από την μέρα που μπήκαν. ................. Μπα, Μιχάλη άλλαξες από τότε που φώναζα ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Η αποζημίωση δεν είναι για αυτούς που πήραν κάρτα. Άλλωστε και τυπικά και ουσιαστικά δεν χρειάζονται να δοθούν τέτοιου είδους αποζημιώσεις. Ο έλεγχος πρέπει να γίνει στο ΠΟΙΟΣ πρότεινε ΤΙ, με ΠΟΙΑ ΕΚΘΕΣΗ και με ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΧΟ. Δεν ξέρω, ούτε και με ενδιαφέρει ποιο πρόσωπο έκανε τι (καλύτερα, διότι δεν είναι προσωποποιημένη η στόχευση). Όμως ως φορολογούμενος και γνωρίζοντας 5 πράγματα, πλέον ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ξέρουμε: τι στόχευση είχε η επένδυση;;;;;;;; 1) Έχω έναν Χ κύκλο εργασιών 2) Έχω αυτά τα κέρδη στα μέχρι τώρα (30) χρόνια λειτουργίας 3) Τι μπορεί να πάει καλύτερα 4) Τι μπορεί να πάει χειρότερα 5) Αν κάνω την Ζ1 επένδυση ΠΟΣΟ θα αυξήσω τον κύκλο εργασιών; Τι υπαραξία θα δοθεί στην συνολική επένδυση; Πότε θα γίνει απόσβεση; κλπ, κλπ, κλπ......... 6) Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην συνολική επένδυση;;;;;;; κλπ,κλπ,κλπ............... Διότι όταν ένας μελετητής σχεδιάζει μία γέφυρα και αυτή πέφτει, δεν είναι όλα μέλι-γάλα. Υπάρχουν ευθύνες. Και καλά αν γίνει ο σεισμός χιλιετίας, ή κάποιο απρόβλεπτο γεγονός που επεβλήθη να μην ληφθεί υπ'όψιν στον σχεδιαστή. Τότε θα κρεμάσω αυτόν που επέβαλε τους όρους σχεδιασμού. Μέχρι τότε όμως δεν θα κοιμάται ΚΑΝΕΙΣ. Edited March 28, 2016 by mil 1 Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 28, 2016 Hero snow, σχεδόν όλη την ημέρα. Δούλευαν μόνο τα μπλε Κελάρια και το απότομο του Βάκχου το οποίο μέχρι κάποια στιγμή είχε το καλύτερο χιόνι. Τόσο καλό, ώστε πάρα πολλοί τον κατέβαιναν με σους από πάνω. Όταν τα φτύσαμε εντελώς (ή χάλασε ελαφρώς το χιόνι, δεν είμαι ακόμα σίγουρος τι από τα δύο έγινε πρώτο) το καλύτερο χιόνι ήταν πλέον στον Περικλή. Ό,τι ήθελες γινόταν. Ήταν μια μέρα με αναπάντεχα καλό και πολύ σκι, σε πολύ περιορισμένο όμως πεδίο. Πέτρες ελάχιστες στην αρχή του απότομου Βάκχου και κάποιες σηματοδοτημένες στην μέση του. Στον Περικλή σήμερα δεν έβρισκες πέτρα ακόμα και αν έψαχνες. Είχε όμως αρκετές όπως πλησίαζες στο 1950 και η προσέγγιση των λιφτ από το πλατό του Αιόλου και κάτω θέλει σχεδιασμό και προσοχή. Χοντρή ταλαιπωρία και ξενέρωμα το πρωί με τον χαλασμένο Βάκχο μέχρι τις 11 και τον Ηρακλή εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού. 20 δευτερόλεπτα κατάβασης και 5 λεπτά αναμονής στην ουρά. Από την στιγμή που φτιάχτηκε ο Βάκχος η μέρα σώθηκε και περάσαμε εξαιρετικά. Αύριο υποθέτω ότι το χιόνι θα είναι ελαφρώς λιγότερο γιατί από το μεσημέρι και μετά έβγαλε ζέστη, αλλά πιστεύω ότι όσοι ανέβουν θα περάσουν καλά. Το Trace ακόμα γράφει: http://snow.traceup.com/stats?id=9604&vId=1971464 6 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 28, 2016 (edited) Ήταν μια μέρα με αναπάντεχα καλό και πολύ σκι, σε πολύ περιορισμένο όμως πεδίο. Πέτρες ελάχιστες στην αρχή του απότομου Βάκχου και κάποιες σηματοδοτημένες στην μέση του. Στον Περικλή σήμερα δεν έβρισκες πέτρα ακόμα και αν έψαχνες. Είχε όμως αρκετές όπως πλησίαζες στο 1750 και η προσέγγιση των λιφτ από το πλατό του Αιόλου και κάτω θέλει σχεδιασμό και προσοχή. Στο 1950 εννοείς? Αλέξη για ακόμα μια φορά δεν με διαβάζεις και ότι και να γράψω θα διαφωνείς, σου έχω ξαναπεί να μην ασχολείσαι με μένα. Για την ιστορία να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο 90% όσων έλεγες και λες στο άλλο 10% επιμένεις να μην διαβάζεις και να μην καταλαβαίνεις αυτό που γράφω (όπου βέβαια είναι πολύ πιθανό να φταίει το συντακτικό μου και όχι εσύ). Επιγραμματικά: α) Άλλα σχέδια είχα δει άλλα έκαναν β) Και εγώ επέκταση και μόνο επέκταση θέλω, πάμε παρέα στο φορέα διαχείρισης Παρνασσού να μας πουν από κοντά γιατί όχι. γ) Αν δεν έμπαιναν τα λιφτ το ΧΚΠ θα έκλεινε. Σε βάθος χρόνου 25 εκατομύρια στην γύρω περιοχή από ΦΠΑ και φόρους θα συλλεχθούν σε σχέση με το να έκλεινε σιγά σιγά. Καλά έκαναν και τα έβαλαν γενικά (και όχι όπως τα έβαλαν) Edited March 28, 2016 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 28, 2016 (edited) Για την ιστορία... Φάση 1: Αν η Doppelmeyer λέει ναι σούπερ ντούπερ κόμπι συζευγμένο 8πλη καμπίνα(και για ΑΜΕΑ και για να μη κρυώνουμε μέχρι 2250) εξαπλή καρέκλα θα πω εγώ όχι? Αν λέει η ντόπελ ένα λιφτ καλύτερα από δύο θα πει ο κάθε Δρίβας και ο κάθε Ξυπόλιτος όχι? Φάση 2: Αντικατάσταση 7 ( απλή καρέκλα) γιατί όχι? Αντικατάσταση συνδετικού (και για ΑΜΕΑ και για να μη κρυώνουμε καμπίνα) γιατί όχι? Αντικατάσταση 6 νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι μια εξαπλή καρέκλα δεν είναι και η χειρότερη σπατάλη και για ΑΜΕΑ δεν είναι κακό να προσθέσουμε καμπίνα αφού δεν αυξάνει πολύ το κόστος να μην κρυώνουμε κιόλας? Αυτά γνώριζα Το ότι ένα λιφτ που η Doppelmeyer λέει ότι θα έπρεπε να δουλεύει δεν δουλεύει λυπάμαι αλλά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι και δυο διαφορετικά λιφτ να είχαν βάλει πάλι τα ίδια θα είχαμε, ναι τους έχω για τόσο ικανούς. Εδώ και τα άλλα δυο καινούργια λιφτ που είναι πολύ πιο απλά (Σαχάρα, Διας) δεν δουλεύουν σωστά Το ότι το 2013-2015 κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να ξοδέψει τα λεφτά του ΕΣΠΑ για 8πλη καμπίνα στο 7 και κάποιος άλλος είχε την φαεινή ιδέα να βάλει λιφτ δυναμικότητας 400 ατόμων την ώρα από Φτερόλλακα προς Κελλάρια που κόστισε 5-6 εκατομύρια ευρώ λυπάμαι δεν μπορούσα να το φανταστώ. Το ότι τα ίδια λαμπρά μυαλά έριξαν 25 εκατομύρια και δεν φρόντισαν για μπάτζετ, ανθρώπους και εξοπλισμό λυπάμαι επίσης το λέγαμε αλλά προφανώς δεν το λέγαμε δυνατά. Το ότι τα ίδια λαμπρά μυαλά δεν έβαλαν ένα λιφτ Σαχάρα 2 και 3 και πίσω από τον Ηρακλή ή αλλού λυπάμαι τα παράπονα στον φορέα διαχείρισης Παρνασσού. Μόλις έμαθα τις πατάτες που έκαναν με αλλαγές σχεδίων μπορεί όποιος θέλει να ανατρέξει στην ιστορία να δει τι έγραφα και κυρίως την φράση "επείγουσα ανάγκη για ματαίωση της φάσης 2" . Παράλληλα μπορεί πολύ εύκολα να δει τι έγραφα στο προεδρείο του συλλογου με την φράση "επείγουσα ανάγκη δημοσιοποίησης σε όλους τους φορείς της ανάγκης ματαίωσης της φάσης 2". Το ότι το τότε προεδρείου του συλλόγου επέλεξε να τα κρατήσουμε μεταξύ μας και να μην κάνει τίποτα λυπάμαι αλλά δεν φέρω ευθύνη. Έτσι για να στη σπάσω η Φάση 1 μια χαρά είναι το μόνο που λείπει είναι ένας καλός μηχανικός, όπως ακριβώς και δυο διαφορετικά λιφτ να είχαν μπει χωρίς ένα καλό μηχανικό πάλι δεν θα δούλευαν καλά Φταίει όποιος γνώριζε ή/και διαβάζει εδώ μέσα και δεν μίλησε/πίεσε/φώναξε αγαπητοί φίλοι μου στην Αράχωβα και στο Πολύδροσο. Αν μιλήσει/πιέσει/φωνάξει τώρα έχουμε μικρές ελπίδες για τη σεζόν 2016-2017 αλλιώς καλά να είμαστε να ρίξει 4 μέτρα χιόνι να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Edited March 28, 2016 by ΜΙΚ 2 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 28, 2016 Στο 1950 εννοείς? Ναι, το διόρθωσα. Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
piopi 1,045 Report post Posted March 28, 2016 Τελικά έγινε εξαιρετικό σκι σήμερα,πολύ καλό το χιονάκι που έριξε..... Μετά τις 11.00 non stop skiing,με ασταμάτητο βάκχο(αφού πρώτα μας τα πρήξαν),ο οποιος έβγαλε και καλά εκτός και βέβαια Περικλής σκληρό καρύδι και στα καλύτερά του έσωσε το πρωϊνό!! ........φωτο αργότερα...... 4 Share this post Link to post Share on other sites
vangelis_k 4,473 Report post Posted March 29, 2016 Δεν έχω να γράψω πολλά.......... Πολύ κακό για το Τ Ι Π Ο Τ Α .......... Για την παρέα δεν γράφω γιατί θα θεωρηθεί πως περάσαμε τέλεια.............. Ο Υ Τ Ε Ε Υ Ρ Ω Σ Τ Ο Ν Π Α Ρ Ν Α Σ Σ Ο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 5 www.zermatt.ch Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 29, 2016 Αλέξη για ακόμα μια φορά δεν με διαβάζεις (1) και ότι και να γράψω θα διαφωνείς (2), σου έχω ξαναπεί να μην ασχολείσαι με μένα (3). Για την ιστορία να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο 90% όσων έλεγες και λες στο άλλο 10% επιμένεις να μην διαβάζεις και να μην καταλαβαίνεις αυτό που γράφω (όπου βέβαια είναι πολύ πιθανό να φταίει το συντακτικό μου και όχι εσύ). Επιγραμματικά: α) Άλλα σχέδια είχα δει άλλα έκαναν β) Και εγώ επέκταση και μόνο επέκταση θέλω, πάμε παρέα στο φορέα διαχείρισης Παρνασσού να μας πουν από κοντά γιατί όχι. γ) Αν δεν έμπαιναν τα λιφτ το ΧΚΠ θα έκλεινε. Σε βάθος χρόνου 25 εκατομύρια στην γύρω περιοχή από ΦΠΑ και φόρους θα συλλεχθούν σε σχέση με το να έκλεινε σιγά σιγά. Καλά έκαναν και τα έβαλαν γενικά (και όχι όπως τα έβαλαν) 1)Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω τα πάντα, ούτε και να έχω αρχείο με τις δημοσιεύσεις του καθενός 2)Δεν διαφωνώ με ό,τι γράφεις, αλλά με μερικά από αυτά. Δηλαδή, να αναπαράγω όλα με όσα συμφωνώ από αυτά που γράφεις και να κάνω δήλωση;;;;; Προφανώς και θα σχολιάσω κάτι όταν διαφωνώ. Καλύτερα είναι να διαφωνεί κάποιος που εκτιμά την γνώμη σου και να το εκφράζει ανοικτά. 3)Την μια μου "την λες" ότι δεν σε διαβάζω, την άλλη να μην ασχολούμαι μαζί σου !:! Με ό,τι γράφεται εδώ θα ασχολούμαι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. Για αυτό γράφεται άλλωστε. Ό,τι θεωρώ ανάξιο λόγου, το προσπερνώ. Μαζί σου δεν θα ασχολούμουν αν δεν σε εκτιμούσα. 4)Δεν είναι υποχρεωτικό στο τέλος να συμφωνήσουμε 100%. Υγιέστερο είναι να υπάρχουν και διαφορετικές οπτικές γωνίες. 5)Δεν με ενδιαφέρει η "επέκταση" για την "επέκταση". Την θεωρώ αναγκαία για την βιωσιμότητα του χιονοδρομικού. Γενικά, για να μπορεί να υπάρχει το χιονοδρομικό, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ, ως ανεξάρτητη επιχείρηση. γιατί αυτό είναι: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Εάν δεν συμβαίνει το παραπάνω, αφενός θα πρέπει να κλείσει διότι δεν μπορεί να το χρηματοδοτεί άλλο ο φορολογούμενος, αφετέρου θα βρίσκεται μονίμως υπό καθεστώς ομηρείας, ώστε να εξυπηρετεί ο καθένας εμπλεκόμενος τα συμφέροντα του κατά το δοκούν, όπως γίνεται εδώ και 40 χρόνια (πολιτικά, τοπικά, προσωπικά, μικροκομματικά, κλπ). Η θεωρία του ότι σε βάθος χρόνου η περιοχή θα βάλει φόρους, παράπλευρα έσοδα, κλπ, κλπ, είναι παντελώς άστοχη. Η κάθε οικονομική δραστηριότητα, δημιουργεί κύκλους εργασίας στην περιοχή της. Και το ξενοδοχείο και η βιομηχανία και.... και...... διότι αυτή είναι η οικονομία. Δεν είναι αυτό αιτία ΚΡΑΤΙΚΗΣ χρηματοδότησης Αυτό είναι αιτία ΑΡΧΙΚΗΣ επιδότησης σε έναρξη ΚΑΙΝΟΥΡΙΑΣ/ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Αλλιώς πρέπει να επιδοτούνται τα πάντα. Να επιδοτείται και ο οδοντίατρος του χειριστή ρατρακ, για να πατάει καλά τις πίστες χωρίς πονόδοντο, για να έρθει ο κόσμος, για να έχουμε τα πολλά εκ από φόρους στην περιοχή. Να γίνουμε σοβιέτ και να ξεμπερδεύουμε. Όταν μετά από δεκαετίες έχουμε ορατό ένα επενδυτικό σχέδιο (τάξεως 35 εκ -διότι τόσα μπήκαν, πιθανώς να μπορούσαν να μπουν και λίγα ακόμα), χρειάζεται πλέον ένα ΝΕΟ αναπτυξιακό σχέδιο εξαρχής. Διότι είναι πολλά τα λεφτά, διότι δεν θα ξαναδοθούν σύντομα άλλα λεφτά. Και διότι τότε, 35 χρόνια μετά την λειτουργία του χιονοδρομικού υπάρχει κάποια συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνογνωσία, γνώση του βουνού που δεν υπήρχαν πριν. Επίσης η τεχνολογία τα τελευταία 35 χρόνια προχώρησε. Όταν έχεις μία επιχείρηση με κύκλο εργασιών 1,5-2 εκ/έτος και προχωράς σε επενδυτικό πλάνο 35 εκ, το ελάχιστο που απαιτείς είναι την δημιουργία μίας επιχείρησης με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ που δεν χρειάζεται σωτήρες και ειδήμονες. 4 Share this post Link to post Share on other sites
giannis-ski 4,870 Report post Posted March 29, 2016 διαβαζω εδω μεσα τοσο καιρο, τις γκρινιες και τις κριτικες σας και απορω !? ποση ενεργεια σπαταλατε ! με μηδεν αποτελεσμα ! ( ετσι φαινεται τουλαχιστον απο τα ποστς εδω μεσα ). μηπως να ετοιμασει ο συλλογος καποια ανακοινωση, καταγγελια, whatever και να την στειλει σε οοοοοολα τα ΜΜΕ ? * με φωτογραφιες, βιδεος, αποψεις και γνωμοδοτησεις ειδικων ( και οικονομικης αλλα και τοπολογικης/τοπογραφικης φυσεως ). το προεδρειο του συλλογου ? αποφασεις της γενικης συνελευσης προς αυτην την κατευθηνση ? …λεω τωρα εγω... 2 https://media.skigebiete-test.de/images/ecu/product/p_ski/1020/ski_kessler-the-spirit-2013_n1020-1016-0_l.jpg Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 29, 2016 (edited) διαβαζω εδω μεσα τοσο καιρο, τις γκρινιες και τις κριτικες σας και απορω !? ποση ενεργεια σπαταλατε ! με μηδεν αποτελεσμα ! ( ετσι φαινεται τουλαχιστον απο τα ποστς εδω μεσα ). μηπως να ετοιμασει ο συλλογος καποια ανακοινωση, καταγγελια, whatever και να την στειλει σε οοοοοολα τα ΜΜΕ ? * με φωτογραφιες, βιδεος, αποψεις και γνωμοδοτησεις ειδικων ( και οικονομικης αλλα και τοπολογικης/τοπογραφικης φυσεως ). το προεδρειο του συλλογου ? αποφασεις της γενικης συνελευσης προς αυτην την κατευθηνση ? …λεω τωρα εγω... Aυτή τη στιγμή το προεδρείο του Συλλόγου έχει αυτήν ακριβώς την είσηγηση και σύντομα ελπίζω θα λάβει την απόφαση. Παράλληλα πίστεψέ με και σε επίπεδο ΕΤΑΔ και σε επίπεδο Περιφέρειας κάνουμε συνεχείς συνατήσεις και ενημερώσεις Την ίδια εισήγηση βέβαια είχε και πέρσι αλλά την απέρριψε Αλέξη και εγώ σε αγαπάω. Η λογική του ΕΣΠΑ βέβαια διαφωνεί λίγο με εσένα (χωρίς να συμφωνώ με τη λογική του ΕΣΠΑ απλά το αναφέρω). Edited March 29, 2016 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
miscelano 3,150 Report post Posted March 29, 2016 Έτσι ακριβώς...συμφωνω με τον Γιάννη!!!εδώ μιλάμε για σκάνδαλο και ο σύλλογος αναλώνεται σε επιστολές στο χκ...δε λέω πρέπει να γίνει κ αυτό αλλά από την άλλη και τα κανάλια κρα θα κάνουν να το βγάλουν στη φορα... οι πουδρες και τα ψαρια, τρωγονται φρεσκα! Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 29, 2016 χθες σαβουρωσα ενα νοστιμότατο μπριαμ στον 1 οροφο του 1950, κατεφθασαν και καμμια 100σταρια καπή, που φαγαν εξαιρετικα σε ποικιλια φαγητα, σαλατα, γλυκο, κρασι με 8 ευρω το ατομο νομιζω. Για μαγαζι χωρις πιστοποιητικό πυρασφαλειας πα μαλ.... 7 <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
Χρήστος Λάππας 25,408 Report post Posted March 29, 2016 Spring skiing by Chris Lappas, on Flickr 15 Make Parnassos Great Again! Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted March 29, 2016 Μαλλον τελευταία μερα της σεζον η σημερινή. Το χιονι ποιοτικά επαρκές στην αρχη μετά τη μία αρχίζει και παραδίνεται στον ηλιο. Το πλατω του Αιόλου πρακτικά άχρηστο αφού στο τέλος θελει πετροσκι. Μονο καμπινοκαρεκλα μεχρι κορυφή Βακχου και Περικλής σε λειτουργία κι αυτός με μικρό προβλήματα. Κόσμος λιγος αλλά οριακός για τη δυναμικότητα αυτή. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΖΟΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.... 7 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
PhaethonF1 7,386 Report post Posted March 29, 2016 Panchristo, εκτιμάς ότι βγάζει μέχρι το ΣΚ αυτό που είδες κι αν ναι σε τι επίπεδο? ('Ερχονται και περισσότερες ζέστες) Landesskilehrer, Wiener Skilehrerverband, Österreich(Ski Instructor International Level 3) Share this post Link to post Share on other sites
panchristo 6,271 Report post Posted March 29, 2016 (edited) Χλωμα-χλωμα για στερημένους η για ιδιαιτερα αρχαρίων Από τον Περικλή και κατω φρονώ οτι δεν εχει ελπίδα και νόημα Edited March 29, 2016 by panchristo 1 "Ω ξειν', αγγέλειν ότι τήδε κείμεθα της χιονοδρομίας πειθόμενοι" Austrian Level 2 Ski Instructor Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 29, 2016 (edited) Με τις ζημιές που βγάζει τα τελευταία χρόνια ο Περικλής πας μόνο για Περικλή? Φέτος αν δεν κάνω λάθος και να άνοιγε το πρωί μετά πιο πολύ χαλασμένος ήταν παρά δούλευε Αν είναι να πας πάντως πήγαινε όσο πιο γρήγορα μπορείς, το πιο πιθανό είναι κάθε μέρα που περνάει το χιόνι να είναι και ποιοτικά όλο και χειρότερο Edited March 29, 2016 by ΜΙΚ Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
ΜΙΚ 17,605 Report post Posted March 29, 2016 (edited) Όταν έχεις μία επιχείρηση με κύκλο εργασιών 1,5-2 εκ/έτος και προχωράς σε επενδυτικό πλάνο 35 εκ, το ελάχιστο που απαιτείς είναι την δημιουργία μίας επιχείρησης με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ που δεν χρειάζεται σωτήρες και ειδήμονες. Aλέξη διάβασα με προσοχή το υπόλοιπο κείμενό σου και θα προσπαθήσω να σου θέσω μερικούς προβληματισμούς γιατί σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου και απλά μεταφέρω τις πληροφορίες που έχω ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε ρεαλιστικά επί των λύσεων για όσα λες α) Επέκταση: Αυτή τη στιγμή για μένα ο κύριος υπεύθυνος για τον οικονομικό μαρασμό του χιονοδρομικού είναι ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. Όπως όλοι γνωρίζουμε το χιόνι υπάρχει για να γίνει το μεγαλύτερο χιονοδρομικό των Βαλκανίων αλλά οι (κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατοι υπάλληλοι εκεί) δεν τολμούν να απαντήσουν αν και που μπορεί να επεκταθεί/ενωθεί με το υποψήφιο χκ της Δαύλειας. Επαναλαμβάνω ότι θα έπρεπε όλοι μα όλοι να πάμε στον Φορέα με την εξής ερώτηση: Εφόσον τα επιχειρήματα του φορέα είναι χλωρίδα/πανίδα (σαύρες, σκουλίκια, γκαζόν, αγριολούουλουδα) τα οποία όμως είναι παρόμοια στα υπόλοιπα 100.000 στρέματα του βουνού και πάντα εκτός Ζώνης 1 του Εθνικού Δρυμού και είναι δεκτά σαν απόλυτα σεβαστά επιχειρήματα προστασίας της πράγματι σεβαστής φύσης: Υπάρχει ελπίδα να μπουν απλά κολώνες λιφτ και μικρές "βιολογικές" καφετέριες που όταν δεν υπάρχει πια χιόνι η φύση θα μπορεί πάλι να κάνει τη δουλειά της μόλις λιώνουν τα χιόνια στα 10 σημεία που είναι έτοιμες πίστες? Φυσικά σε αυτή τη κουβέντα πρέπει να προστεθεί πολιτική απόφαση: Θέλει το Υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια και ο Δήμος να κάνουν ένα ανταγωνιστικό χιονοδρομικό στα Βαλκάνια στον Παρνασσό? Αν η απάντηση είναι ναι τότε στον Φορέα πρέπει να απαντήσουν γιατί όχι και αν ναι που? Αν όχι κανένα πρόβλημα όχι. Γενικά όμως στην Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα χιονοδρομικό των 50χλμ κάπου? β) Οικονομική Αυτοτέλεια. Να δούμε τα μοντέλα που λειτουργούν στο εξωτερικό τα όπως όμως έχουν κάποιους άξονες και μην ξεχνάμε ότι σκέτο χιονοδρομικό από κάρτες δεν βγαίνει πουθενά και αν βγαίνει δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τα νέα λιφτ από τα κέρδη του και μόνο. Οι άξονες: 1) Την φορολόγηση/συνεισφορά των "επωφελούμενων" της γύρω περιοχής 2) Το ski in ski out και την υπεραξία/άμεση καταβολή ενοικίου/αγορά των γειτονικών σε λιφτ βάσης καταλυμάτων 3) Την συνολική ιδιοκτησία του χιονοδρομικού από φορέα/δημοτική επιχείρηση/ιδιωτική επιχείρηση που έχει έσοδα από καταλύματα 4) Την κρατική νομοθετική πρωτοβουλία που αναγνωρίζει την ζημιά του χιονοδρομικού την οποία στο ισοζύγιο του κράτους όμως είναι θετική επειδή θα τα πάρει πίσω από φόρους Νομίζω το 1 θέλει απλά πολιτική απόφαση που ειλικρινά θα θέλαμε αλλά δεν το βλέπω στο ορατό μέλλον να συμβεί μιας και δεν υπάρχει στις πολιτικές και τοπικές ηγεσίες και κοινωνίες η κατανόηση της αναπτυξιακής δυναμικής ενός χιονοδρομικού. Ίσως η τελευταία ευκαιρία του χιονοδρομικού να είναι το 2. Πριν την κρίση θα ήταν πανεύκολο τώρα είναι ψιλομπίζουλα τα πράγματα. Εδώ έχουν τεράστιο πλεονέκτημα τα Καλάβρυτα με έτοιμο ski in ski out είτε στον Ξερόκαμπο είτε από την πόλη. Σε κάποιες παλιές συζητήσεις θυμάμαι έμπειρο επιχειρηματία να λέει "δώσε μου 1000 κλινες είτε στο Λιβάδι, είτε στο Ζεμενό είτε στην Τιθορέα είτε στη Δαύλεια και τις άδειες για να τα χτίσω μαζί με το τελεφερίκ και έχεις χιονοδρομικάρα Αλπική χρηματοδοτημένη μόνο ιδιωτικά. Φυσικά με επέκταση να βγουν 40-50 χλμ τουλάχιστον". Ειλικρινά δεν ξέρω την απάντησή του για την ρεαλιστικότητα ενός τέτοιου σχεδίου σήμερα επί κρίσης αλλά σήμερα γενικά δεν μπορούμε να μιλάμε για επιχειρηματικότητα ελπίζω σε λίγα χρόνια να μπορούμε να ξαναμιλάμε. Επίσης θα ήθελα να δω την διαδήλωση των κατοίκων Αράχωβας εναντίων ενός τέτοιου σχεδίου. Το 3 πολύ θα θέλαμε να το δούμε αλλά νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι η Δημοτική Επιχείρηση θα κρατάει πάντα το χιονοδρομικό να φυτοζωεί σε "Δημόσιο χάλια μαύρα" τύπου Καλάβρυτα καταστάσεις χωρίς ποτέ να καταφέρει να γίνει πράγματι business όλα για τον πελάτη στην πράξη. Σε ιδιωτική πρωτοβουλία ίσως είναι η λύση εδώ αλλά πρέπει να δεθεί με το 2 και πολύ θα ήθελα να δω την διαδήλωση στην Αράχωβα όταν τους πουν ότι θα δώσουν 1000 κλίνες μέσα στο χιονοδρομικό και το χιονοδρομικό σε ιδιώτη. Και εγώ ψιλοδιαφωνώ να γίνει στο κάμπο στα 1700 ski village να σου πω την αμαρτία μου, άσε που είναι εντελώς Δρυμός. Αν δεν ήταν Δρυμός νομίζω είναι καλή ιδέα όπως είναι και για άλλα χιονοδρομικά, προσωπικά εκεί όμως δεν μου αρέσει και άλλος χώρος ψηλά στον Παρνασσό δεν νομίζω να υπάρχει. Η ελπίδα μας και η στόχευση όλων νομίζω είναι το 4 όπου πχ το κράτος αναγνωρίζει ότι το πχ 30% του ΦΠΑ του Δήμου Αράχωβας θα πηγαίνει (αν χρειάζεται ανά σεζόν το ποσοστό απλά πρέπει να εξασφαλίζει σωστή λειτουργεία) στο ορθό μπάτζετ του χιονοδρομικού. Αυτό θα μπορούσε ρεαλιστικά να γίνει και νομίζω είναι η μόνη ελπίδα αλλά θέλει πολιτική απόφαση. Για μένα το μόνο που μπορεί να γίνει είναι (με επέκταση προφανώς αν μπορούμε) να υπάρξει νόμος ότι το πχ30% των εσόδων των Δήμων που έχουν χιονοδρομικό από ΦΠΑ θα πηγαίνει σε ιδιωτική εταιρεία με εγγυημένο IRR (πχ cost plus fee) που θα λειτουργεί και θα επενδύει στο χιονοδρομικό συν να δωθούν κλίνες ski in ski out όπου αυτό είναι εφικτό. Με τις υπεργολαβίες όπως το παλεύουν τώρα ίσως κάτι καταφέρουν αλλά τώρα δουλεύουν με ψίλουλα μπάτζετ και "δημόσιο" μεθόδους οπότε σπάνια δουλεύει καλά. Με καλό μπάτζετ από τα έσοδα του ΦΠΑ μια τέτοια ιδιωτική υπεργολαβία πράγματι θα είχε ελπίδες να πάει καλά. Πολύ θα ήθελα να το δω με Δημοτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς ντόπιων αλλά ειλικρινά φοβάμαι ότι θα τα κάνουν χάλια. Το ίδιο φοβάμαι και για τις σημερινές διοικήσεις των χιονοδρομικών ακόμα και να πάρουν ποσοστό του ΦΠΑ, χιονοδρομικό στο τέλος δύσκολα να το δουλέψουν σωστά. Edited March 29, 2016 by ΜΙΚ 4 Ευθεία μη φοβάσαι βρε Share this post Link to post Share on other sites
mil 8,773 Report post Posted March 29, 2016 (edited) β) Οικονομική Αυτοτέλεια. Να δούμε τα μοντέλα που λειτουργούν στο εξωτερικό τα όπως όμως έχουν κάποιους άξονες και μην ξεχνάμε ότι σκέτο χιονοδρομικό από κάρτες δεν βγαίνει πουθενά και αν βγαίνει δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τα νέα λιφτ από τα κέρδη του και μόνο. Οι άξονες: 1) Την φορολόγηση/συνεισφορά των "επωφελούμενων" της γύρω περιοχής 2) Το ski in ski out και την υπεραξία/άμεση καταβολή ενοικίου/αγορά των γειτονικών σε λιφτ βάσης καταλυμάτων 3) Την συνολική ιδιοκτησία του χιονοδρομικού από φορέα/δημοτική επιχείρηση/ιδιωτική επιχείρηση που έχει έσοδα από καταλύματα 4) Την κρατική νομοθετική πρωτοβουλία που αναγνωρίζει την ζημιά του χιονοδρομικού την οποία στο ισοζύγιο του κράτους όμως είναι θετική επειδή θα τα πάρει πίσω από φόρους .................. Αυτό που έβαλες ως β), είναι αυτό που βάζω ως πρώτο, με κεφαλαίο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ. Δεν με ενδιαφέρει εμένα ο τρόπος, αλλά το αποτέλεσμα. Αν κληθώ να αναλάβω ευθύνες στο Υπ.Τουρ. ή στην ΕΤΑΔ, ή δεν ξέρω που αλλού, τότε θα σκεφτώ τρόπους. Επομένως, ως ιδιώτης, ως φορολογούμενος πολίτης και ως μέλος του συλλόγου, απαιτώ ή να βρεθεί η Οικονομική Αυτοτέλεια, ή αν αυτό είναι ακατόρθωτο σχεδόν μετά από 40 χρόνια λειτουργίας να ΚΛΕΙΣΕΙ. Τώρα θα περιοριστώ σε "ελαφριές" προσεγγίσεις, που θα ακροβατούν ανάμεσα στην αμπελοφιλοσοφία και στην πραγματικότητα. Τι έχουμε;;;;; Ένα μαγαζί που πρακτικά λειτουργεί περίπου 100 ημέρες τον χρόνο. Με ομοιόμορφους τζίρους;;;; Αν ξεπεράσουμε τις καιρικές συνθήκες, πρακτικά λειτουργεί 2/7 με καλή πληρότητα και 5/7 με ζημιά. Επιχείρηση με αυτούς τους όρους λειτουργίας, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Έξω βρήκαν τον τρόπο να λειτουργούν αυτές τις 100 ημέρες με 7/7 από αρκετά καλή έως ιδανική πληρότητα. Αυτή είναι και η μόνη εφικτή αφετηρία και χωρίς αυτή δεν είναι δυνατόν να υπάρξει το οποιαδήποτε θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Εάν δούμε μία μέση χιονοδρομική ημέρα τι πίστες λειτουργούν, διαπιστώνεις ότι πέραν του διήμερου (και αυτό με το ζόρι), δεν αξίζει κάποιος να ανέβει να κάνει σκι στον Παρνασσό. Για να γίνει αυτό 4ήμερο+, δεν είναι δυνατόν να μην έχεις περί τα 40 χιλ. πραγματικών πιστών και τουλάχιστον 2 πίστες με 400+ υψομετρική διαφορά ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Από εκεί και πέρα, έρχονται οι συλλογισμοί σου, όπου επαναλαμβάνω ότι το 4 με βρίσκει σφόδρα αντίθετο. Επίσης (δεδομένων των πάγιων εξόδων), αν ο κύκλος εργασιών δεν γίνει τουλάχιστον 5 εκ/έτος, για αυτό το μέγεθος επένδυσης, τα πράγματα θα παραμείνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολα. Κατανοώ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε 1 χρόνο, αλλά ας γίνει σε βάθος 5ετίας. Θεωρώ σχεδόν αδύνατον αυτός ο τζίρος να είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από την εγχώρια αγορά. Άρα πλέον μπαίνουν σημαντικά ζητήματα, τα οποία είμαι πολύ, μα πάρα πολύ περίεργος να δω πως τα προσέγγισε η μελέτη που απεφάνθη ότι έπρεπε να γίνουν οι "επενδύσεις" των 35 εκ που υλοποιήθηκαν!!!!! Σίγουρα δεν οφείλουν να συμφωνήσουν όλοι με εμένα. Δεν με πειράζει, αρκεί να βγάλουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αναλαμβάνουν την ευθύνη και προχωρούν. Και το ταμείο τους περιμένει. Είτε γεμάτο, είτε άδειο και το γεμίζει η τσέπη τους. Edited March 29, 2016 by mil 1 Share this post Link to post Share on other sites
vro 10,270 Report post Posted March 29, 2016 πάντως φορέα διαχείρησης που εγκρίνει τετοιες μάπες (και σαν σχεδιασμο και σαν εκτέλεση) , μόνο οτι προστατευει το βουνο δεν μπορεις να πείς... υπερεκτιμάτε εναν οργανισμο που εξαρτιέται απο εκτακτα ευρωπαικα κονδυλια (με μπολικες αλχημείες), εχει πολιτικά διορισμένη διευθηνση, εγκρίνει οτι του πουνε, χρησιμευει για ψηφοθηρία και ανα πασα στιγμη τον κλείνουνε. <p>τα χιόνια έμειναν άλ(ε)ιωτα..... Share this post Link to post Share on other sites
aab 1,434 Report post Posted March 30, 2016 MI@, Όσο διατηρούνται εν ζωή για λόγους τοπικής ψηφοθηρίας (ή μπουγάδας) διάφορα οιονεί ΧΚ, σοβαρό ΧΚ στη χώρα δεν μπορεί να υπάρξει. Μόνο αν μείνουν 3-4 ΧΚ στη χώρα μπορούμε να συζητήσουμε για τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη. Επιπλέον, και για να μη μπερδεύεστε με οικονομικά μεγέθη, η ζημία του ΧΚΠ δεν επιβαρύνει / επηρεάζει τα λογιστικά στοιχεία του κράτους παρά μόνο εξαιρετικά έμμεσα. Τέλος, προτείνω να συζητήσετε με τους ιδιοκτήτες των 2-3 μεγάλων ξενοδοχείων της Αράχωβας (S. Marina, Ανεμώλια, πχ) για τα οικονομικά της λειτουργίας τους. Γύρω από το ΧΚΠ χτίστηκε μια κτηματομεστική δραστηριότητα που ξέσκισε την περιοχή. Αλλά, θέλουμε να επιμείνουμε στον τουρισμό της ταβέρνας, rooms to rent, κλπ ή να πάμε σε κάποιο άλλο μοντέλο; Αν ναι, χρειάζονται επενδύσεις όχι 35 εκατ (που το αναφέρεται ως σημαντικό ποσό ενώ είναι μάλλον ασήμαντο) αλλά κάποιες εκατοντάδες εκατομμυρίων (ίσως και δισεκατομυρίων) στην περιοχή. αμπελοφιλοσοφίες. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ted 274 Report post Posted March 30, 2016 (edited) Σαν σημερα το 2007, όχι καποια καλή χρονιά αλλά τη χειρότερη μέχρι που ζησαμε το 15-16: https://www.facebook.com/arahovameteo/posts/1561390307486880 Edited March 30, 2016 by ted Share this post Link to post Share on other sites
flocon 675 Report post Posted March 30, 2016 Τότε μας ενοχλούσε το καφετί χρώμα που είχε πάρει το χιόνι από την άμμο της Β. Αφρικής. Share this post Link to post Share on other sites